Dovolená Velké Karlovice/Jeseníky

31 nepřečtených
  • Teejay

    Ahoj, příští týden bychom rádi vyrazili na dovču do Velkých Karlovic (3noci) a následně přejeli do Jeseníků (2noci). Účel cesty: pěší výlety, inline brusle, návštěva zajímavých míst.

    Určitě bychom chtěli na Radegast, skanzen v VM, v Jeseníkách na Praděd. Ale jakou trasu a od kud začít?

    Proto se na vás obracím se žádostí, co byste doporučili za okružní výlety, místa, inline stezky a podobně, co by stálo za to.

    Vím, že je plno průvodců a map, ale nemám tolik času a věřím, že vlastní zkušenosti jsou v tomto případě přínosnější.

    0 0
    • Teejay  

      oprava: skazen v RpR

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Na inliny je výborná nová cyklostezka z VM do RpR. Pěší výlety nepomůžu, ale cyklo: Pustevny a RAdegast(při jednom), potom je dobrá hřebenovka v Karlovic směrem do VM.

      0 0
    • grafik  

      Beskydy:

      inliny: Horní Bečva – Rožnov, nová cyklostezka

      pěšo nebo kolo:

      1. Horní Bečva – Matiňák – Pustevny
      2. Horní Bečva – Soláň
      3. Bumbálka – Horní B.
      4. Pustevny – lanovkou do Frenštátu
      5. Muzeum Tatry, Kopřivnice

      Ubytko přímo v HB: hotel valaška – nově zrekosntruovaný, velké pokoje, na tuto oblast relativně levný. Nocleh by se mážná dal dohodnout i penzionu ranch. Výborně vaří v hotelu duo.

      Z mého pohledu preferuji Beskydy vzhledem k tomu, že nabízí větší hustotu turistických cílů, hospod (hotelů penzionů s výborným jídlem) – o spoutě turistických tras ani neluvím, mnoho se z nich dá ujít napohodu pěšky a jakokliv variovat podle momentální nálady a výkonosti manželky : ). V jeseníkách stojí za vidění snad jen praděd, dlouhé stráně, karlova studánka nuda …

      Hodně najdeš v historii.

      0 0
      • Teejay  

        Díky moc, jen se zeptám, vedle Pradědu jsem zahlídnul nějakou velikou chatu se zelenou střechou z Dlouhých Strání, když jsme tam byli na exkurzi. Co je to prosím za chatu a dá se tam zajít nějak slušně?

        0 0
        • grafik  

          Ovčárna? (http://search.seznam.cz/searchScreen…)

          , právě to je problém jeseníků „všechno je daleko“, máš-li ubytko někde v údolí, na hřeben se dostaneš po solidné šichtě, anebo snadnější varianta je vyjet busem a sejít pěšky, ale i tak v počítej jeden výlet = jeden celý den …

          0 0
        • beeker  

          to bude spíš Františkova myslivna, ubytování tam myslím funguje, ale musí se to domluvit. navíc je to trochu z ruky…

          jo oprava – z dlouhých strání, tak to mě napadá jenom švýcárna

          0 0
          • Teejay  

            teď jsem to našel, pač když jsme stály na horní nádrži, tak byla po levý ruce od Pradědu, asi to vypadá na Švýcárnu.

            0 0
      • Joseph de Sax  

        v Karlovicích je tak akorát velký ho*vno a rozryté silnice na všechny strany a navíc tu bude celý týden pršet…avotomtoje.

        0 0
    • Krutor  

      Ve Velkých Karlovicích po zkušenostech z letošní bike dovolené doporučuju návštěvu Hotelu Horal – wellnes bazen. Moc příjemný

      0 0
      • z0diaC  

        jj – Horal je výborný … my jsme dostali s ubytováním (jinde v Karlovicích) vstup do wellnes na hoďku grátis ..

        0 0
        • Teejay  

          ve čtvrtý třídě na základce jsem byl v Miloňově, funguje to ještě? koukal jsem na stránky, ale moc aktualizovaný nej­sou

          0 0
        • Teejay  

          Jsem rád i za tipy na ubytování, pač jsme nic dopředu nezamlouvali, v pondělí nebo úterý chceme razit, tak na to kouknu a zítra bych to obvolal.

          0 0
    • z0diaC  

      v Karlovicích můžu doporučit ubytování v chatě Jezerné (www.jezerne.cz) … je to odtud kousek na Soláň a dají se z tama jet super výlety na biku i pěšky … s in-linama v Karlovicích nepočítej … je tam kousek nové cyklostezky (asfalt) ale zbytek je ze zámkové dlažby …

      0 0
    • Teejay  

      Takže jsem nakonec rezervoval Silverado Ranch v Horní Bečvě, doufám, že jsem neudělal s ubytováním chybu. Tedy pokud to tam někdo dobře znáte, prosím ještě poslední tipy na výlety, nejlépe okruh 20–25km (pěší). Mapu mám před sebou, ale osobní zkušenost upřednostňuju. Díky moc.

      0 0
      • jIrI___  

        Hřebenovky po obou stranách údolí jsou fajn. Jak pěšmo, tak kolmo.

        Z Bečvy na Bumbálku třeba busem a z Bumbálky pak po červené TZ přes Benešky na Soláň (občerstvovna :) ) pak se kousek vrátit a po zelené TZ zpátky na Horní Bečvu. Případně si to můžeš prodloužit tak, že budeš pokračovat po červené TZ ze Soláně na Vsackou Tanečnici (nejvyšší vrchol obce Valašská Bystřice), tam odbočíš na modrou TZ a dojdeš na Hážovské Díly (opět občerstvovna) a z nich sejdeš po červené TZ buďto do Val. Bystřice (skvělá pizzerie Baba Jaga známá po celém širokém okolí, jezdí do ní třeba i lidi z Frýdku-Místku nebo Ostravy) nebo do Rožnova p. R. a od tama se na Horní Bečvu můžeš dopravit třeba zase autobusem nebo dojet/dojít po cyklostezce. Pokud ale půjdete pěšky, tak tohle už je asi celkem dlouhý okruh.

        Na druhý hřeben je nejlepší dojít z Horní Bečvy po zelené TZ na chatu Martiňák a pak pokračovat po červené TZ (vede z velké části po lesácké cestě) nebo po paralelní zelené TZ (pěšinka v lese) přes Čertův mlýn na Pustevny a plynule pokračovat po modré TZ až na Radhošť. Z Radhoště potom sejdete po červené TZ do Rožnova p. R. a bus nebo cyklostezka to opět jistí :)

        0 0
        • Teejay  

          Jirko, díky moc! Pro mě ze severu hodně přínosný informace. Určitě trasy prubneme, teď ještě, aby trochu přálo počasí.

          0 0
          • rbcrx9  

            Ubytování: http://www.koroptvicky.cz/…v_beskydech/, dá se s nimi dolmuvit spousta věcí, kousek od infocentra, kde začíná asfaltová cyklostezka.

            0 0
          • Kamikaze 591  

            Chčije…

            0 0
            • jIrI___  

              U nás ne :-P. Ale přes následující týden to moc dobře nevypadá…

              0 0
              • Teejay  

                Jirko, prosimtě nebyl nebo neslyšel si o lanových parcích Gibon a Horský Lanový Park Tarzanie, který je lepší nebo tak?

                0 0
                • Kamikaze 591  

                  Lepší je tarzanie. Oproti gibonu je obrovská, nicméně je trochu dražší, ale určitě se tam vyřádíš víc. Tím nechci gibon nějak zhazovat, taky není špatný, ale tolik překážek tam není.

                  0 0
                • jIrI___  

                  Slyšel jsem o nich, dokonce i vím, kde jsou, ale ani v jednom jsem nebyl :).

                  Gibon je v podstatě v centru Rožnova, u křižovatky na Frenaštát p. R., naproti hotelu/restauraci Eroplán a hned u cyklostezky Bečva http://goo.gl/T6W8o.

                  Tarzánie je v Trojanovicích na Ráztoce, kousek od spodní stanice sedačkové lanovky na Pustevny http://goo.gl/9RqXk . Je o něco starší než Gibon a myslím, že rozlohou o něco větší.

                  V Gibonu je víc různých atrakcí na jednom místě (lanový park, trampolíny, něco kde tě „vystřelí“ na gumě celkem vysoko do vzduchu, zorbing, chození v gumové kouli po vodě, minigolf, a určitě jsem ještě neco vynechal). A mimo to je tam i taková malá restaurace, kde celkem dobře vaří. Přes týden tam občas chodím na meníčka :). V Tarzánii je čistě jen ten lanový park. Nic bližšího bohužel nevím, protože jak jsem psal, „aktivně“ jsem nebyl ani v jednom z těch parků.

                  0 0
                • Vhalasta  

                  Gibon.

                  0 0
                  • mikino  

                    no…ačkoliv zlíňák, navštívil jsem s dětma oba… a myslím, že Gibon s Tarzánií vůbec nelze srovnávat… Ten Gibon v centru města vedle rušné křižovatky mi přijde jen jako taková krátká trasa… Tarzanie mi z toho vychází jako opravdu rozlehlé lanové centrum v pěkném prostředí… Jo a ještě jedno doporučení když se budeš pohybovat v okolí V.Karlovic: byli jsme tam před dvěma týdny na dovolené na Horalu a fakt není nic lepšího než se po vyjížďce na kole „naložit“ do toho jejich nového termálního bazénu! Voda 36 C, bublinky, proud.trysky… fakt příjemný, byli jsme tam každý den – doporučuju, chodí tam i mnoho lidí zvenku, kteří tam nejsou ubytovaní.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Pokud wellness, tak spíš než na Horal bych zašel na Lanternu . Přišlo mi to tam o dost příjemnější než na Horalu. Jen si člověk musí zvyknout na to, že se tam chodí na ostro a ne v plavkách. Ale jinak samozřejmě ani ten Horal není k zahození.

                      0 0
                      • mikino  

                        no nemyslel jsem wellness, i když ten mám rád taky a holé péro mi tam nedělá problémy :-) Ale na Horalu je nový velký termální bazén – normální koupání pro hosty i veřejnost. Ale wellness, ev. s masáží taky není k zahození :-)

                        0 0
                      • Bajbic  

                        beskydsky „wellness“http://www­.larawellness­.cz/ maji jeste na celadne, tak to nekdy muzes zkusit i tam. ja tam jeste nebyl, ale jestli ty nebo nekdo jo, tak kdyztak prosim pisnete nejake zkusenosti. dik.

                        0 0
      • grafik  

        nemusíš mít strach, silverado je super, kolegyně jela na týden do chaty brian (naproti silveradu) a připadala si jak v koncentráku – to ti nehrozí : )

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.