Dovolená u moře na severu Itálie (s dětmi) - tipy na lokalitu?

53 nepřečtených
  • djx

    Chystáme se v srpnu poprvý s děckama (2,5 a 4,5 let) k moři a nerad bych jel úplně naslepo. Pokud by někdo mohl dát konkrétní misto, kde už sám nebo někdo z jeho známých byl, bylo by to skvělý.

    Požadavky v hrubých obrysech:

    • ubytování – apartmán/mobil­house – může to být klidně v nějakým kempu – bez jídla – ale aby se tam daly uvařit aspoň špagety nebo tak :-)
    • koupání vhodný pro děcka, tzn. písečná pláž, popř. nějaký dětský bazény
    • rozumná cena – řekněme 10 – 15 000,– Kč za týden (hodláme jet nejspíš poslední týden v srpnu)

    Dost jsem slyšel o lokalitách jako Bibione a Lignano, ale to koupání tam… No prý žádná sláva… Chorvatsko zatím škrtáme, protože to bychom museli jet až někam dolů, Istrie je na toto dost nevhodná (ostrý skály ani oblázky nejsou pro malý děcka nic moc), a jet >1000 km do Chorvatska se mi moc nechce…

    Budu rád za jakýkoliv tip, díky! :-)

    PS.: Nemusí to být výlučně Itálie, pokud to bude dostatečně blízko :) „Dostatečně blízko“ znamená, aby se tam z Brna dalo za noc dojet, takže +/- nějakých 700–800 km :-)

    0 0
    • Žulda  

      Caorle, dlouhá písečná pláž, pozvolný vstup, jen to chce s sebou slunečník, lehátka jsou tam dost obsazená a rezervovaná dopředu. Byl jsem tam před 3 lety, jen na pár dní, moře čistý, všude spousta lidí. Ale to je všude.

      0 0
    •  

      Lignano (Pineta) – málo čechů, měli jsme pronajatý velký apartmán s bazénem se sladkou vodou, 200 m k pláži, 300m do centra a pohoda, v Caorle jsem byl taky ale tam bylo na nás až moc živo

      http://cestovani.idnes.cz/…m-sveta.aspx?…

      0 0
    • Sc4mp  

      Já si myslím že ty pláže na severu Itálie jsou dost podobný. Já osobně jsem byl už asi na 4 místech tam a myslím že je to srovnatelný. Caorle je hodně profláklý, ale v Itálii mají děcka prázdniny až do půlky září, takže bude lidí všude :) … Dřív jsme hodně jezdili do Rosoliny Mare. Zkus kouknout :)

      0 0
    • djx  

      Díky moc, podívám se na vše – to Lignano Pineta vypadá pěkně a ty další dva odkazy taky :)

      0 0
    • JurekDJ  

      Ja urcite doporucuji Caorle. Krome plaze je tam spousta vyziti pro male deti. Byli jsme uz nekolikrat a vzdy spokojenost.

      Jo a jeste, pokud mozno, doporucuji vyhnout se srpnu. V srpnu maji vsichni Italove dovolenou a krome toho, ze bude vsude plno lidi, tak i ceny jsou i na dvojnasobku cervencovych.

      0 0
    • Stingray21  

      Za mne též Caorle :)

      0 0
    • djx  

      Super! A pokud se tu teda víc lidí shoduje na Caorle – měl by někdo odkaz na konkrétní ubytování, kde byl? :-)

      0 0
    • RomanH  

      V roce 2010 jsme byli s detmi v Cavallinu nad Benatkami.

      V mobilheimu (byl cisty, stejne tak i cely kemp) se nedalo pres poledne vydrzet, more bylo take ciste (vzdalene 50m od kempu), pisek na plazi neskutecne rozpaleny. Jako velke plus beru to, ze je to v klidne casti mimo mesto, nikdo nic nevnucoval, neporvavala tam muzika. Jako velkem minus (celeho mistniho pobrezi) byla absence sladkovodnich sprch primo na plazi. Jak se po morske vode neosprchuji, chytnu vyrazku.

      0 0
    • cubas  

      Taky bych měl prosbu. Týkalo by se to zejména oblasti Ligurie (?) – prostě v části mezi Livorno – San Remo. Děti jsou větší – 13+8. Bylo by to v srpnu i když jsou ceny v Itálii dvojnásobné a obsazenost 90ti procentní.

      Díky

      0 0
    • oddie  

      To mi připadá jak výběrový řízení na noční můru…

      0 0
      • Pavel  

        A tak Springwood v Ohio je přeci jen trošku dál.. :)

        0 0
        • oddie  

          Já jsem dokonce chtěl napsat i nějaký tip, ale pak jsem si všiml toho finančního limitu v kombinaci s termínem…

          0 0
          • Delkim  

            v tomhle termínu je to tak stan v Bibione…

            0 0
            • oddie  

              Já jsem prapůvodně chtěl na začátku prázdnin jet s dětmi na kole Lipno – Grado, a v Gradu pak nějakých 5–6 dnů zůstat, nakonec tedy tohle nejedem, tak jsem si říkal, že bych mu to ubytko v Gradu dal jako tip. Ale vzhledem k tomu, že 6 dnů v červenci tam vycházelo cca na 20, to asi nemá moc cenu zmiňovat, nehledě na to, že to na srpen už bude vyprodané… V Bibione, Caorle a podobně otřesných komerčně syntetických hrůzách to možná ale vyjde na trvalý pronájem 2 slunečníků a nocování pod nimi :P

              0 0
              • Delkim  

                Loni nebo předloni na jaře jsem tady řešil podobný problém. Všechno kvůli písečné pláži pro děti. Když jsem si to nakonec spočítal a pročetl názory, tak jsem Itálii v hlavní sezóně definitivně zavrhnul.

                0 0
                • jIrI___  

                  Jaké místo s písčitou pláží jsi nakonec místo Itálie vybral?

                  0 0
                  • djx  

                    Přidávám se k dotazu :-) Co jsem projížděl ten sever, tak už podle fotek se mi to tam prostě nelíbí… :-(

                    0 0
                  • Delkim  

                    vybral jsem v Chorvatsku hotel s velkým bazénem :)))))

                    0 0
                    • jIrI___  

                      My právě kdysi dávno byli v Chorvatsku v Crvene Luce a tam to bylo pro děcka fajn – takový menší záliv, písčitá pláž, žádní ježci a hodně pozvolný vstup do moře – člověk šel 50 m a pořád měl vodu po pás :)

                      http://www.tzg-biograd.hr/…hpThumb.php/?…

                      0 0
                  • RomanH  

                    Az budu muset jet opet k mori (ted mam snad na nekolik let pokoj), tak uz nenecham ukecat a pojedu do Polska (samo pokud tam bude v tom mem terminu dovolene teple pocasi). Kdysi jsem tam byl a parada – zadne otresne vedro, koupat se v pohode dalo, jemnej pisek s borovicema…

                    0 0
                    • Motyll  

                      V dětství jsem trávil prázdniny u Baltu v DDR kvůli průduškám. Když se léto vydařilo, měla voda i 20°.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Ja tam byl s rodici, kdyz jsem mel cca 12 let. Koupal jsem se dva dny, pak jsem dostal upal a lezel jsem s horeckama na pokoji. Nasi se koupali jeste asi tri dalsi dny, a pak uz mam fotky v zimni cepici. Nicmene si to chci znovu odskrtnout, pokud bude vydarene leto, 20¤C voda je fajn.

                        0 0
    • husky  

      Už pár let jezdíme s dětma do Bibione, konkrétně do Lido del Sole

      Ten areál je uzavřenej, super bazén, pláž klasika sever Itálie a v tom Sporting baru jsou každej večer „tanečky“ pro děti, ty naše jsou z toho nadšený.

      0 0
      • djx  

        Mno, ale toto nevypadá špatně!!! Tak jsem to rovnou zarezervoval… 16 000,– na týden je OK… :) Díky!

        0 0
        • husky  

          Tos byl teda rychlej :-) Cenu bys možná sehnal i nižší, ten odkaz byl jen na ukázku…

          Zarezervoval sis rezidenci, nebo vilku?

          0 0
        •  

          by se mi nechtělo šlapat každej den 10 minut k pláži a to samý nazpátek

          0 0
          • husky  

            Cestou tam koupíš zmrzku, cestou zpátky zmrzku a pizzu na večeři… nebo můžeš k pláži jezdit autem ;-)

            0 0
            • djx  

              Jo, to je v klidu. V Chorvatsku jsme taky nikdy nebydleli vyloženě u pláže a bylo to vždy aspoň 5–10 minut pěšky. Navíc s děckama to vidím spíš na ty bazény , takže no stress ;-)

              Rezervace mě nestála ani korunu a mám 3 měsíce na to ji zdarma zrušit, takže v tomhle ohledu o nic nejde…

              Je to Apartmán s vestavěným podlažím, takže vilka asi ne, ale to je celkem šumák. Ale dle fotek to vypadá pěkně, čistě, hlavně je ten apartmán kompletně vybavenej a v okolí hodně zeleně, což se mi líbí :) Jen pohled z dronu na ty pláže je trochu hustej, ale třeba se tam objevíme jen dvakrát – počítám, že slaná voda děckám moc chutnat nebude… :-)

              0 0
              • djx  

                Ještě je ke zvážení ten apartmán 7Z – my bychom ideálně potřebovali 4× dospělí a 4× malý děti – kapacitně by to stačilo v pohodě, ale nevím, jestli s tím nebudou mít taloši problém… nevíš? :) Pak by to i cenově vyšlo líp…

                0 0
              • husky  

                Jo, to je ta vilka, ty dvoupatráčky. Rezidence říkaj tomu 3patrovýmu, to si berem vždycky my, pod každým je v suterénu parkování pro zhruba polovinu aut. Je fajn mít auto schovaný, není tak vypečený, když chceš někam popojet.

                Jinak jestli máš možnost, chtěj do vilagio 1, ve 2 jsou prej horší lehátka u bazénu… nevím, polovička se tam byla loni podívat :-)

                Jinak ta zeleň v okolí je fakt super, děti si maj kde hrát. No a večer ty tanečky, ty si k tomu dáš pivko…

                A ostatní asi klasika Itálie: v centru pěší zóna se vším, na každým rohu pizzérky, herny a zmrzlina, ve středu trhy, kde kromě klasickejch cetek, ručníků, hadříků atd. koupíš třeba čerstvý ryby a jestli třeba jezdíte na inlinech, klidně si je s sebou vemte, všude jsou tam oddělený pruhy pro ty jejich šlapací čtyřkola a povrch je dobrej.

                Jo a celou sezónu je tam lunapark, tak si připrav odpovědi, proč tam nepůjdete ;-) No a vedle v Lignanu Gulliverlandia a to asi bude povinnost.

                Ad. 7Z: my tam jednou byly v 8 stejně jako chceš ty a problém to nebyl. Nejmenší dítě jsme nezapsali, jen si musíš pro něj zařídit spaní. My měli cestovní postýlku, klukovi byl rok a půl. Ale osobně bych už s nikým nebydlel, teď tam jezdíme taky 2 rodiny a každej do svýho. Jedna sprcha na 8 lidí, když večer přijdete všichni od moře, je fakt peklo.

                0 0
                • djx  

                  Skvělý, skvělý :) Já nakonec tu původní rezervaci zrušil a vzal ten 7Z – mám potvrzený, že tam můžeme jet 4 dospělí a 4 děcka, takže super a je to přesně tak, jak jsme chtěli původně (i termínově) :-) A vyjde to pro nás všechny na 29 310,– Kč, což je 14 655,– na rodinu i vč. pojištění, takže jsem se nakonec do toho „svýho“ limitu 15k vešel ;-)

                  Jedna sprcha/WC pro nás všechny je v pohodě, jsme zvyklí sdílet společnej prostor (není to naše první dovolená ;-)), takže toto je fakt v pohodě.

                  Moc díky za tip, toto vypadá vážně dobře! :-)

                  0 0
                  • Pavel  

                    To jedno sprcha/WC na 8 lidí v pohodě obdivuji. Doma (=žena a já, nikdo další) máme (pochopitelně) taky jen 1 x sprcha a 1 x WC a jsou to docela boje. :-D A když k nám občas přijede mladej (18 let syn), tak to boje jsou skoro doslova. :)

                    0 0
                  • husky  

                    Nemáš zač, snad mi nebudeš pak nadávat :-)

                    Jo a ještě jedna povinnost Tě tam asi čeká: La Perla Nera

                    Náš kluk z toho byl unešenej, to víš, piráti z karibiku, no…

                    0 0
                    • djx  

                      Ručíš mi za to vlastní hlavou, že bude hezký počasí a že se nám tam bude líbit :-)))) Pěkný, je tam toho vidím fakt hodně :) To bude další dvacka jen za atrakce… :-D

                      Jinak počítej jen 4 lidi – děcka částečně ještě nočníky, takže to takovej hukot nebude. Jednou jsme byli v Chorvatsku, kde nás bylo 6 dospělých a jen 2 sociálky, a taky to bylo úplně v klidu… :)

                      0 0
                      • ruinin  

                        V srpnu tam snad nikdy neni blby pocasi. Jinak lidi si taky neuvedomuji ze na plazich je celkem prazdno do deseti dopoledne, pak Italove jdou na obed mezi 13 a 15 a pak je zase klid po pate vecer. Takze tam nutne neni hlava na hlave. Voda u brehu je v srpnu opravdu tepla.

                        0 0
                      • husky  

                        OK, beru na vědomí, ručím ti za všechno a vším, co mám ;-)

                        Těch 15 stovek, cos ušetřil tím hromadným osídlením, bych radši připlatil a měl větší pohodlí. Osobně bych teda klidně připlatil i 3 litry, 8 lidí je fakt peklo. A počítej s tím, že je tam boiler, takže vám bude docházet teplá voda, až budete chtít všichni najednou do sprchy. Ale to je samo vaše volba, to jen, abys měl jasno, když už za to mám ručit…

                        A jinak kuchyň je docela vybavená, jen si s sebou vemte třeba ostrej nůž, otvírák, struhadlo na zeleninu a taky tam vozíme rychlovarnou konvici, kafe musí bejt :-)

                        Kdybys ještě něco chtěl, klidně písni sz.

                        0 0
                        • djx  

                          Hehe v pohodě… :) O 15 stovek vůbec nejde, to nehraje roli, nám naopak nevadí být pohromadě, už kvůli děckám. Fakt z toho strach nemám.

                          OK – konvicu bych tam čekal, ale dobrý vědět, a ranní kafe je povinnost :) Není nad to si v Itálii zalít rozpustnýho Velveta :D :D :D

                          0 0
                          • husky  

                            Žádnej rozpustnej velvet, pořádnýho turka z jihlavanky :-) Jo a nějakej překapávač tam je, ale to my nepoužíváme…

                            0 0
    • drbo  

      Abys to nemel tak jednoduche, pokud bys netrval na Italii, tak zkus Korsiku :-), neni to 800 ale cca 1000 do pristavu v Livornu, pak 4,5 hodky trajektem.

      Naklady kterym se nevyhnes:

      • Nafta 5 800 Kc
      • Dalnicni poplatky 2 400 Kc
      • Trajekt MobyLines (listek kupovan na konci dubna pro Octavia Combi + 1 dosp + 2 deti do 11 let) 5 800 Kc
      • Tri kempy (12 noci, auto+stan+elek­trika+1 dosp+2 de­ti) 11 300 Kc

      Kempy (zluta hvězdička na obrazku v priloze), nic jsme nerezervovali předem, nicmene bylo znat ze se v podvecer kempy plni:

      Camping D Olzo

      Camping de la Plage d Arone

      Camping San Damiano

      0 0
      • djx  

        Díky, vypadá to „dobrodružně“, ale to asi, až děcka trochu povyrostou :) Ono už těch 8–10h cesty pro ně bude tak na limitu… :)

        0 0
        • jIrI___  

          Korsika je opravdu velice dobrodružná. Když si člověk na netu přečte, že se doporučuje parkovat jen ve městech a ne ve vesnicích či mezi vesnicemi, tak by opravdu měl parkovat jen ve městech… A když se k tomu přidá pověstná francouzská pracovitost a „důsledné“ dodržení slíbených termínů, pak si člověk užije ještě trochu adrenalinu s tím, zda stihne odjezd trajektu :)

          0 0
          • ruinin  

            Jak jen ve mestech? Byl jsem na Sardinii a dalo se parkovat vylozene kdekoliv krome samotnych plazi. Myslel sem ze Korsika je neco jako Sardinie. A taky nechapu jak by clovek nestihl odjezd trajektu. Ze by nekdo z mistnich cloveku branil vcas odjez od hotelu ci z kempu? Ale dobry by bylo vedet proc jsou tyhle problemy. Priste bych jel misto na Sardinii na Korsiku a mohl bych byt neprijemne zaskocen.

            0 0
          • oddie  

            Ano, tvá platba za blbost je tu docela profláklá…

            0 0
            • jIrI___  

              Prostě světa neznalý vyrazil do světa a počítal s tím, že na větší dementy než v Ostravě už narazit nelze. A ejhle…

              0 0
              • oddie  

                Ono je to trochu jinak, ale to už je jedno, konec dobrý, nějaké poučení to přineslo, takže nakonec všechno dobré.

                0 0
    • Bruca  

      Hledat třeba přes airbnb jsi nezkoušel? Já jedu s manželkou a 2 segrama v červnu od neděle do neděle, budeme spát 2 noci v Padove, 3 poblíž Bologne a zbytek u Pisy, a vyšlo to na straslivych 1350,– za osobu :-D

      Tak by třeba šlo najít I něco u toho more…

      0 0
    • Jetson  

      V tom věku jsme jezdili do Monfalcone. Plně vybavená chatka včetně zastřešeného posezení venku a grilu, oplocený areál a písečná pláž přímo za plotem. Nejkratší možná cesta. Jezdili jsme na první 2 týdny v září a bylo to za půl darma. Kemp se jmenoval Albatros, měl několik bazénů a další vybavení. Městečko tak akorát aby tam bylo i několik supermarketů. Tenkrát to dělala nějaká česká cestovka, dnes nevím. Tohle je ono https://www.villaggioalbatros.com/en/

      0 0
    • K2  

      Ahoj,dokážete dát někdo dobrý tip na Chorvatsko (děti 7 a 4 roky)?

      0 0
    • ghostRTteamcarbon  

      Já jsem kdysi jezdil do Cesenatica, je tam veliký camp přímo u moře, ale ve stínu stromů (takový lesopark) se zázemím pro vlastní vaření (to jsem ale neřešil, jídlo jsme měli kolektivně 3 x denně), moře pozvolný vstup a nekonečně dlouhé pláže, po kterých šlo dělat velmi dlouhé procházky. Asi půl hodiny hlemýždi chůze od campu je celkem slušný aquapark. Kousek před Cesenaticem je město Ravena a tam je obrovský zábavní park Mirrabilandia, byl jsem tam asi 10 x a je to naprosto nepředstavitelné. Platí se tam jeden vstup na celý den a jsou výrazné množstevní slevy, který je platný ještě i další den zdarma a v parku je ještě možnost přikoupit si Mirrabilandia Beach, což je aqapark, ale za jeden den se to nestihne. Tohle fakt nejde popsat, snad na Youtube se kouknout. V areálu parku jezdí klimatizovaný vlak, ze kterého je všechno vidět a vstupy na atrakce jsou neomezené. Všechno to končí ve 23:00 laserovou show a každým rokem tam přibyla nějaká nová atrakce. MOOOC DOPORUČUJU. Dá se tam zajet i stopem (řešil jsem to tak vždy na druhý den, protože ten první nás tam vozil autobus). Je možné navštívit i smostatný velký aquapark Aquafan, tam jsem ale nebyl, kdo byl tak chválil. Je to zase na druhou stranu směrem někde na San Marino. Do San Marina to taky není daleko a kdo tam ještě nebyl, tak doporučuju. Z ČR tam do toho campu jezdí cestovky, které řeší i ty výlety vlastním autobusem, který tam celou dobu je k dispozici i s řidičem. Jméno cestovky dám případně do mailu, tady jim nebudu dělat reklamu (byl jsem tam naposledy před desítí lety). Procházky ještě jde dělat do Zadiny, což je malinketé městečko hned vedle campu. Jezdil jsem tamv letech 2001 – 2006 někdy i dvakrát ročně.

      V Rosolina Mare jsem byl taky v roce 1993, ale už si to moc nepamatuju. Vím, že jsem tam poprvé viděl horské kolo s čtyřpřevodníkem, sestra si ho tam tehdy koupila a mi ho rodiče koupili taky ale až za rok a v cyklo-obchodě ve Frýdku-Místku, ještě ho mám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.