• Monik

    Ahoj,prosím o vaše tipy na super dovolenou na kolách.Je nás skupina 12 lidí a potřebuji vybrat oblast,kde i naši méně slabší jedinci budou spokojeni.Takže nějaký kompromis.Chceme jezdit denně.Byli jsme už všude možně a proto sháním nějaký tajný nebo dobrý tip.Oblast,kde budeme týden všichni v pohodě.Horská kola prosím a méně asfaltek.

    Moc děkuji

    0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Jakože v ČR nebo zahraničí?

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Nevím kde všude už jste byli a nebyli. Ale pro bikery docela málo známá je oblast Bílých Karpat v okolí Radějova a Tvarožné Lhoty, kde se už nějakou dobu rozrůstá Trail of Life

      Už mockrát jsem tam dojel v rámci denní tůry a přišití rok bych se tam chtěl na několik dní zdržet a opravdu si tam zajezdit, ne jenom projet skrz.

      Je docela těžké to popsat pro někoho, kdo tam nebyl. Jsou tam nějaké MTB technické traily, ale ty jsou spíš jen takové pozlátko a nebudou zajímavé úplně pro všechny. Hlavním lákadlem lokality je příroda. Je tam prostě krásně. Lidi, kteří se tam jedou mrknout jednou v rámci denního výletu a čekají, že je tam hnedka práskne přes nos nějaké třeskuté dobrodružství, často odjíždí zklamaní, protože to není o tom že přijedeš, dáš si pár kilometrů intenzivního terénu a jedeš zpátky. Tamní okruhy často mají úseky asfaltu a spíš tě jen vedou krajinou, než aby se za každou cenu snažily být čistě terénní. Problematické pak může i to, že když se tam chce člověk opravdu projet, nevyhne se kopcům. Viz nejnáročnější okruh, který má 33km a stoupání 961 metrů.

      No a samozřejmě tam jde jezdit stylem „tam na tom kopci to vypadá zajímavě“. S sebou turistické mapy v mobilu a dá se tak jezdit do aleluja, klidně i zajet na Slovensko.

      Jinak oblast je hlavně chatařský ráj, protože je tam v těch lesích neskutečný klid.

      0 0
      • Monik  

        Díky za popis, vždy bydlime v Kuželově v penzioně U větrného mlýna.Máme tam dost najeto,ale je pravda,že traily jsme neobjevili a ani nám o nich nikdo neřkl,tak díky za tip.Tam je krásně

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Mrkni na facebook co jsem dával do odkazu. Tamní jezdci pořádají skupinové jízdy každou středu pro každého, kdo přijede. A určitě byste se s někým z nich domluvili, aby vám udělali průvodce i během zbytku týdne.

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Jo a v té Lhotě a kolem Radějova jsou i chaty k pronajmutí, buďto na noc nebo na týden. Kolem chatek obvykle možnost dělat táborák, od chatek obvykle kousek k Lučině a já osobně pak velice rád zastavuju na pivo a klobásu v Bufetu u Zastávky. Tam se pořádají i různé zajímavé akce.

            0 0
            • l.bily  

              moj oblubeny pekny okruh po cervenej po hranici do Skalice az treba k Batovemu kanalu aj na elektrokole :)

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Jo, a pak podél Baťáku je to náročné nezastavit v každé restauraci, hospodě a pizzérii :D

                Tam se sice ztratí ta přírodní nálada, ale dá se tam najít dost příjemných podniků k posezení.

                0 0
    • scalar  

      Co to jsou méně slabší jedinci? Jinak pro skupiny lidí s rozdílnou výkonností paradoxně doporučuji něco vyššího, klidně Krkonoše. Slabší se občas vyvezou lanovkou, tím se to srovná, nebude se na ně muset čekat a spokojení budou všichni.

      0 0
      • Monik  

        Snažíme se jezdit společně a sem tam navštivit na cestě nějakou zajímavost nebo památku.Prostě tip,kde jsou pěkné výlety na kolo.Letos jsme byli v Adršpachu anic moc na kolo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Doporucuju jizni moravu, nekde u sklipku se dycky potkate:)

          0 0
        • xtonda  

          A co je špatně na Adršpachu? Krom toho, že do rezervace se nesmí na kole?

          0 0
          • Monik  

            Asi jsme neobjevili ty správné cesty.

            0 0
            • xtonda  

              To chce důkladně si předem prostudovat mapy, klasiku mapy.cz + mtbmap.cz + cykloserver.cz, občas se hodí i Základní mapa ČR, ne až tak daleko od Adršpachu jsou Trutnov Trails. Nebo mi uniká jaká máte očekávání, když okolí Adršpachu nebylo dost dobré.

              0 0
    • Monik  

      Uvažujeme o Křivoklátsku.

      0 0
    • hompmo  

      Co tak vysočina, kolem Křižánek…a nebo Česká Kanada kolem Číměře a okolí:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.