• Tomak

    Zdravim, mam dotaz k plastum.

    Rafky All Terra DB-X40 Double Wall, 32H 27.5 +, disc specific 40mm wide, aktualne plaste 2,8"

    Na kole mam v planu (po doleceni) jezdit jak v mestskem provozu/stezkach, tak v terenu.

    Schwalbe Rocker Ron 2,8 bych nechal jen na traily a normalne bych rad obul nejake 2–2,1" se rychlejsim vzorkem do mesta.

    Rafky na 27,5 a 27,5 plus plaste maji stejnou sirku ?

    0 0
    • krabica  

      Ne, jsou užší.

      0 0
    • BB  

      Klidně jezdi RoR 2.8 i po městě, já to tak dělám a koleje, obrubníky, výmoly, kočičí hlavy pro mě přestaly existovat. Neznám nic bezpečnějšího na jezdění po městě než RoR 2.8. A jestli je to o chlup pomalejší ? Možná jo a čemu to vadí ?

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak záleží na trase a preferencích a každému sedí něco jiného a jistě je to také varianta nechat ty RoR 2,8".

        I když preferuju raději rychlejší pláště, tak by mně na tom vadilo pro ježdění po městě ještě více něco jiného.

        Zase to ale bude záležet na konkrétních trasách. Já mám kromě zmíněného (kde budou výhodou) i dost pěkného asfaltu. A na tom nemám rád když pláště vibrují. A zrovna RoR vibruje zejména na zadním docela hodně i ve 2,25". To je u mě třeba důvod, proč jsem RoR nikdy trvale nevozil na zadním a vozím raději RaR (ten tedy také trochu ještě ve 29×2,25" vibruje na pěkném asfaltu, ale o dost méně než RoR) i přesto, že RoR je ± stejně rychlý a ve většině situací i o trošku lépe drží.

        Na ježdění po městě (a i jiných jezdivých tras s více asfaltem) jsem rád, že používané TB/TB, které nevibrují ani náznakem.

        0 0
        • BB  

          a zkoušel jsi zda vibruje RoR v 2.8 ? Pokud ne, tak si ***** nech ty svoje rozumy pro sebe. Sorry za sprostý slovo, ale už mám těch tvých replik docela po krk

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak zkus psát někam jinam než na diskuzní fórum, když ti vadí, že na tebe někdo reaguje…

            Přímo RoR 2,8" jsem nezkoušel, to je asi nějaká zázračná vyjímka z pluskových plášťů, která má zcela odlišné vlastnosti než všechny ostatní pluskové pláště.

            Na komplet kolech pluskách co jsem krátce měl na test půjčené byly vždy NN 2,8" nebo 3,0". A protože to ale byly testy o ničem (neměl jsem možnost poladit posed jak potřebuju a odpružení jen velmi orientačně), tak abych si udělal trochu lepší představu o reálném chování plusek, tak jsem si na chvíli sehnal na půječení 27,5+ kola a nahodil na svůj 29" fullu.

            A tam jsem cíleně testoval RoR, protože je mojemu ježdění nejbližší (nejraději bych si otestoval RaR, ale ty nejsou). Z důvodu, že můj 29" full není plus ready, tak jsem testoval pouze RoR 2,6" (i ten se tam vešel do zadní stavby na šířku s naprosto minimální rezervou a do bahna už by to bylo zcela nepoužitelné, pro test za sucha to ale bylo ok).

            A žádný testovaný plus plášť nevibroval o nic méně než ten stejný model ve 29×2,25" rozměru, dokonce bych řekl, že to bylo na pluskách ještě o něco horší. Pro opravdu přesnější srovnání by ale bylo nutné to srovnat okamžitě po sobě a RoR 29" už jsem nějaký čas na zadním kole nejel. Pro okamžité srovnání jsem měl jen kombinaci 29" 2,25" RoR/RaR, která na tom byla o hodně lépe (přesto i ta pořád trochu vibruje).

            To samé u běžných šířek. Takový XK jsem dlouhodobě jezdil jak 2,2", tak 2,4" a ten širší vibroval zase více.

            Ty ale místo abys napsal něco k tématu, třeba ve stylu, že ti to nevadí nebo to moc nevnímáš na těch 2,8" RoR, tak místo toho máš jen blbý kecy.

            On si to stejně bude muset zakladatel vlákna sám vyzkoušet, jestli mu to vadit bude nebo nebude. Znám i takové, co jim nevadi vibrace ani daleko terénějších řídkých vzorkách, které vibrují daleko více než RoR. To ale nic nemění na faktu, že to vibruje.

            0 0
    • Pan.Fazole  

      přítelka jezdila 2,2" pláště na karbonovej hardtail XC raketě, ale s nejlevnějšíma pláštěma (myslim že rapid rob). Před pár měsíci si vybrala trailovýho fulla SCOTTa SPARKa Plus – jsou tam Maxxis Rekon+ 2,8" 3C (vzadu speed vepředu terra) a normálně bych řek že je na asfaltu o chlup rychlejší než dřív (v terénu o parník).

      ráfky tam jsou 35mm vnitřek

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      No nic ve zlém, ale není 2" plášť na 40mm ráfku už náhodou kacířství?

      Ke všemu Rocket Ron bych považoval za dost rychlý vzorek, pak už jedině něco na úrovni Maxxis Aspen.

      0 0
    • MlokCZ  

      Prohazovat často pláště je děsný opruz. Pokud už bych něco prohazoval, tak bych na ježdění do města pořídil celá druhá kola a poladil si na nich přesně kotouče (může být potřeba dát desetinkové podložky), aby při prohazování kol vždy sedly brzdy.

      Nejdřív bych to ale zkusil jak to půjde v originál stavu s těmi RoR. Tím si ujasníš, jestli ti to tak bude vadit nebo ne (včetně těch vibrací), zas tak pomalé to nebude (i když samozřejmě níže zmíněné G-one speed budou někde jinde). 27,5"+ Schwalbe jedou dle měření celkem slušně (i když měřili NN a ne RoR, ale zase oproti nepluskovým NN a pluskové jedou jen o trošku hůře, nic hrozného).

      Kromě toho, že to bude daleko příjemnější na prohazování, tak současně budeš mít i vhodně široké ráfky. Pro užší pláště nejsou 40mm ráfky vhodné.

      A když budeš zvyklý na pohodlí pluskových plášťů (zvlášť jestli je to na HTčko, což tipuju dle uvedených ráfků, že by mohlo být na GT HT), tak můžeš dát také něco lehce objemnějšího, i to může jet opravdu výborně. Já bych volil druhá kola s 27,5" G-one speed (nic rychlejšího není). Moc úzké pláště by stejně poslaly už střed příliš dolů (mírné snížení středu s 2,35" plášti do města ještě určitě vadit nebude, ale zbytečně bych to s tím snižováním nepřeháněl).

      Pokud bys cíleně z nějakého důvodu chtěl opravdu ještě výrazně užší pláště kolem 2" (rychlejší to nebude), tak pak už bych to raději postavil na 29" kolech. Touhle cestou bych ale nešel z důvodu, že bys pak na ty užší pláště byl trvale omezený. I když samozřejmě si můžeš předem přesně změřit, jak široké 29" se ti tam vejdou a je možné, že tam dáš i 29" x 2,35" (s tím ale zase půjde střed o trochu nahoru a tady bych preferoval raději snížení s 27,5 × 2,35").

      0 0
    • Tomak  

      Diky za info

      0 0
    • pumpy  

      resil jsem neco podobneho na svem plusku (protoze sem si ho kupoval prevazne na jaro podzim zima) a tak sem koupil 29" a na ne ground controly – aji tyto mam na plusku a i to plusko jede vyborne po asfaltu.

      Jjinak nova kola – chapu je to vetsi investice nez jen plaste – ale me se to osvedcilo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.