• kankrlicek

    Mám hypotetickou možnost koupit levně novou silničku na 105, což je výborné, ale vůbec se neorientuji ve velikosti. Na b-f jsem našel odkaz na vypočítání velikosti rámu, bohužel ,,henglicky" neumím, tak je vysoká možnost neporozumění.

    Vyšlo mi: WS Recommended Sizes Frame Size center-to-center: 56 cm Frame Size center-to-top: 58 cm Overall Reach: 65.00 cm Saddle Height: 75.94 cm Handlebar Width: 40 cm

    a tyto údaje jsem zadal:

    Your Measurements Height: 176.00 cm Sternum Notch: 150.00 cm Inseam Length: 86.00 cm Arm Length: 58.00 cm Shoulder Width: 39.00 cm Flexiblity: 6 Weight: 76.00 kilo Foot Size: 43.00 EURO

    Rámy na ten případný kup dělají ve velikostech 480, 500, 520, 540, 560, 580. A to je důvod, proč jsem na pochybách. Nejsem nijak velký a dle výpočtu bych měl mít druhý největší rám.

    Poradíte?

    Díky mk

    0 0
    • kubad  

      dej sem ještě odkaz o jaký rám se jedná

      0 0
    • medved.m  

      Promin, kankrlicku, ze si dovolim pochybovat, ale ty Tve miry se mi nejak nezdaji… (Porovnavam se sebou, mam vysku 172cm a nameril jsem vysku ohryzku 140, rozkroku 79 a delku paze 60. Centimetrik sem ci tam, ale tolik?) No, mozna jen ja su gorilak s extremne velkou hlavou, kratkejma dolnima a naopak vytahanejma hornima koncetinama :-)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Já mám 175cm a mám 56 rám. Sedí mi výborně…

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Chrrrt. :-) Já na to šla od lesa… porovnáním délek MTB a silničky. Většina doporučovala silničku o několik cm kratší, výpočet ukazoval to samé, tak jsem se podle toho zařídila a nelituju. www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… Snad Ti to pomůže.

      0 0
    • Zerocool  

      Přiživím se na tomhle vláknu, včera jsem vyzkoušel silničku, kterou mám možnost koupit jedná se o rám FORT RO.ALEX www.fortframes.cz/…ni-ro-basic/ s touto geometrií (předpokládám) velikost M, komplet na 105, kola Ksyrium Elite, rok jeté. Jedná se mi o to, že na tom jezdil kámoš, který má 185cm, já mám 189cm, musel jsem vysunout sedlovku tak o 3cm. Zajímalo by mě, zda je to ještě možné, nebo je ten rám už malý. Pocitově super jízda nic nebolí. Díky, nemám s tím žádné zkušenosti.

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        Na 189cm bude to Mko už malé, chtělo by to aspoň L

        0 0
        • Zerocool  

          taky jsem si to myslel, ale jak říkám jede se super, kámoš to měl stavěné na míru na 185cm, a jak říkám s ničím jsem nemusel hýbat, jen jsem posunul sedlo mírně dozadu a povytáhl sedlovku o cca 3cm, tak nevím…

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Potíže se špatnou délkou rámu se projeví při delší jízdě, to se těžko ukáže pokud na tom najedeš pár km. Něco jiného je na tom sedět 4 hod. pak se projeví jestli tě budou bolet záda, ruce atd., další věc je jak se ti na tom pojede ze sedla do dlouhého kopce, abys nekopal do řidítek, nebo neměl ruce moc pod sebou. Jsou to dost individuální věci a musíš si to pocitově osahat sám, takto na dálku bez možnosti tě na tom kole vidět je strašně složité se k tomu nějak konkrétně vyjadřovat. Přeji ti dobrý výběr, abys pak netrpěl a byl spokojený.

            0 0
            • Zerocool  

              díky, do řídítek nekopu, ještě udělám nějaké testovací projížďky a uvidím, právě, že se mi na tom sedělo lépe než na mém HT:)

              0 0
              • kubad  

                záleží na tom jak je ten rám opravdu velký, zkus podle geometrie přeměřit rozměry jestly je to opravdu M Pokud ano tak na 189cm je to malé

                0 0
                • Zerocool  

                  dnes to udělám přesně, ale na 90% předpokládám, že je to M v ničem ale necítím, že by to bylo malé…není to u slopingu více individuální?? Nejste někdo z Ostravy odborníci?? Že byste to zkoukli??

                  0 0
                  • Zdenda CUBE  

                    Ještě mně napadly takové dvě zkoušky:

                    1. Při posedu si spusť kolmici od kolena na osu pedálu v přední úvrati, tím zjistíš kde má být sedlo vůči pedálům
                    2. A pokud to je dobře nastavené a chytneš řidítka za vrch před obloukem, tak bys měl mít oči, osu řidítek a osu předního kola v jedné přímce (mělo by se ti to krýt)
                    0 0
                    • Zerocool  

                      Díky za rady, volal jsem přímo do Fortu, takže tabulka je to tahle www.fortframes.cz/…rdni-ro-slc/ rozdíl mezi M a L není dramatický, vedoucí prodeje říkal, že je to sice na hraně, ale není problém vysunout sedlovku (samozřejmě ne více než je ryska) a dát vyhovující představec, protože rozdíl v horní rámové trubce je jen 17mm, vlastnosti geometrie by to nemělo nijak narušit, taky mi bylo řečeno, že je lepší menší než větší rám…

                      0 0
                      • Zdenda CUBE  

                        To víš že to jde dohnat, dá se dát sedlovka s větším ofsetem a představce se dělají i 130mm to si musíš vyzkoušet sám jak ti to bude vyhovovat.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.