• dancing dog

    Zdravim.Dovolim si tu položit dotaz. Nebudu zdlouhavě popisovat proč, ale hodilo by se mi změnit na bajku gumy,ze současných Maxxis Ignitor na něco méně terénního. V podstetě k přesunům, které jsou občas už nad možnosti crosse( aby to bylo v pohodě), ale stejně hodně asfaltu, štěrkovek + lehčí terén-vše jen za sucha. Mý představě ( podobnost plášťům kt. sem dřív jezdil, ale už se nedělaj ) nejvíc odpovídá AUTHOR Spanker 26×1,95

    http://www.kola-cykloshop.cz/…-95–319.html

    Chtěl bych se optat na Váš názor na tyhle pláště, případně obecně na MTB pláště od Authora, nejlíp těch, co maj nějakou třeba i přenesenou zkušenost, na bajky typu- „musí to být shit když je to Author“ už totiž moc nevěřím + mam dobrou zkušenost s plášti Author Rolling Stones na crossu.

    Samozřejmě po podrobném prohlížení historie vím o semislickcích typu wormdrive, hurricane, trilobit apod., z nich bych se nejvíc přikláněl z osobních sympatiích Ritchey speedmax Beta( díky případně i za názor na ně), ale nejvíc by mi vzorkem a šíří vyhovovaly ty authory.

    Doplněk : jen přesuny a něco jak turistika- žádný chrcení, závodění , bahno apod.

    Díky, hezký den všem.

    0 0
    • strongpajda  

      mam beetle juice a sem docela spokojenej… myslim, ze vydrz by mohla bejt o krapet delsi cca 750km vzadu, ale prehodit se da dycky…jezdim na pohodu les, sterk a min silnice…takze asi tak

      0 0
    • martinpav  

      Jazdim na „cestaku“ AT-Wing:http://www.author.cz/…6&eid=617309 . Po ceste a lahšom teréne v pohode, v blate sa zanesú. Na zadnom dali cca 2500 a ešte zostáva cca 1mm toho vzorku v strede. Defektov cca 4–5, váha 580g. Myslím že za tú cenu v pohode.

      0 0
    • michals1  

      Author Spanker 26×1,95 by mel vazit 687g, coz mne na jezdeni prijde prilis. Urcite bych jej nebral.

      0 0
    • mc.loki  

      mám nějakej podobnej author na čundrovací crossce a pohoda. ale nějak rychle se sjíždí a na mokru nepodrží. co bych chtěl za 170 kč kus :)

      0 0
    • kajulka2  

      Speedmax Beta 1,9 drát- na silnici jedou výborně, šotolinky a kupodivu trochu sypký povrch(kde třeba Nanoraptor vepředu je malinko o hubu) taky v pohodě, najeto 500km, defekt 0, vzorek moc neubývá

      0 0
    • t29  

      Mrkni na nejlevnější verze Schwalbe Smart Sam 2,1" – dá se s tím i v terénu. Na crossu je mám (42–622) na celoroční dojíždění (asfalt, sníh, hlína) a nezaskočí mě ani naplavené bahno z polí na cyklostezce. Výdrž vzadu přes 3000 km.

      Ovšem Wormdrive (osobní zkušenost s 26×1,9") je pocitově rychlejší než Smart Sam.. takže jestli hledáš semislick, asi jsou ty Samy mimo.

      cenově asi takto:

      http://www.kola-cykloshop.cz/…at-3635.html

      http://www.kolaalyze.cz/…ukt_info.php?…

      http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
      • kajulka2  

        Ty Smart Samy(SS) v drátu.. někdo je tu i chválí, ale známej si na nich dost zapíchal, jezdíme spolu, on na drátovejch SS pomalu každou vyjížďku 1–2 defekty, já na jinejch pláštích za tu dobu ani jeden, letos přezul na Micheliny XC DRY2/AT kevlar a vyrazil do Albánie, kde opět učastníci zájezdu na SS lepili furt, on ani jednou

        0 0
        • t29  

          Co počítám, za 3500 km jsem měl tak čtyři rychlé defekty + dva pomalé. Jestli je to moc nebo málo, netuším. Každopádně souhlas, Schwalbe jsou (krom verzí s ochranou proti defektu) tenké šlupky.

          0 0
      • kajulka2  

        Zapoměl sem, jedou ale fakt dobře na silnici a v lehčím terenu, to zas jo

        0 0
      • dancing dog  

        SS jsem měl na jedněch kolech co mám na crosse a udělal si něco jako polo29. Měl jsem na nich dost defektů, rozhodně více než na těch RS od Author…moc je nechci, to už spíš ty wormdrive..ale díky za info!

        0 0
    • Esi  

      na crossu mám tohle http://www.cyklo-centrum.cz/…robnosti.php?…

      a spokojenost asi podobné využití jako ty silnice šotolina lesní cesty, zatím najeto cca 3000km a bez defektu

      0 0
      • dancing dog  

        Jo, jak už jsem psal, RL jsem měl a spokojenost, ale pořebuju pláště na MTB…ale díky, další hlas spokojenosti s pláštěm Author

        0 0
    • dancing dog  

      No, nakonec jsem našel recensi tady na B-F a ta mě celkem dost vyděsila, tak kdyby přeci jen někdo ještě měl konkrétní zkušenost s tímhle pláštěm od authora, dejte prosím vědět…

      0 0
    • krtex  

      Bety vozím 1,5tkm, výdř dobrá-nedrolí se. Nejsou špatné jako low cost řešení..

      já měl kdysi tyto (měly by odpovídat tomu co chceš):

      http://www.kupkolo.cz/…1_2475.html

      pak dlouho nebyly a teď je asi vemu – z nostalgie :)

      KTX@

      0 0
    • qik  

      Na zimákovi mám Author – Silk Road 26×2,0. Je to držák a dobrá posilovna (tuším 850 g/ks) :-).

      0 0
    • PatrikL  

      ja mám dobré skúsenosti s cst plášťami (ťažké a lacné :D ), od toho výrobcu sú aj niektoré author plášte http://www.mojekolo.cz/…-plast-c1386 atď…

      0 0
    • pajan  

      Vozím je v létě, když je dlouhodobě sucho. Jedou excelentně a i v zatáčkách celkem drží. Mě na „chrcení“ vyhovují, ale nemůže si s nimy člověk dovolit takový prasárny, jako z nějakejma traktorama.

      Problém je když trochu zaprší. To klouže i na silnici, když se člověk rozjíždí z červený a nebo v zatáčkách. Jet v mokru je sebevražda.

      Co se týče defektů, tak jsou celkem odolný :-) Mám na nich odhadem 4000 a tak dva defekty…

      0 0
      • dancing dog  

        No, já jezdim hlavně když je sucho, blátu se prvoplánovaně pokouším vyhýbat..když bejvá v terénu mokro, dávám přednost crossu a silnicím a šterkovkám… no, tos mě zase dost nalomil .-) na 2.stranu nerad bych přezouval někde na dovolený, kde si člověk často nemůže úplně tak vybírat počasí apod.

        Také díky za info!

        0 0
    • dancing dog  

      Michelin XC Hard Terrain – nemá někdo nějakou zkušenost?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.