• chodec

    Tak jsem sondoval možnosti pořízení nějakého FS rámu, o kterém pro futuro uvažuji a zavolal jsem mj. českým spěšlům do 69 (maloobchod) – Mnou sondovaný rám Stumpjumper FSR ve velikosti XL již prý mají vyprodán, ale prý mě už na podzim nechají další objednat a za rok na jaře bych mo snad mohl mít.

    Je tohle normální nebo se mi jen zdál špatný sen ?!?!?!?!? – ať mi nikdo nevypráví, že spešl vyrábí rámy jen jednou do roka, santa je naděluje na vánoce a české zastoupení je pak převáží a vybaluje dalších pár měsíců. Tohle mi hlava fakt nebere.

    A co když nedej bože bude reklamace na výměnu – to jako na jaře dám k reklamaci a za rok – když budu mít kliku a moc za tu dobu nevyšisuje objednávka – bude reklamace vyřízená?

    DOUFÁM, opravdu moc upřímně doufám, že jsem jen blbě rozuměl – chápu, že poskládaná kola se dělají v nějakých sérích a chystají se na sezónu, ale kurnik rám je fakticky komponenta, ta musí být k dispozici pro opravy, výměny a tak. Jestli je to tak, jak mi po telefonu řekli, tak nechápu, na co dělá Spešl humbuk s testovacími jízdami – když si letos kolo vyzkouším a bude se mi líbit, tak mi napřesrok stejně dodají jiný model :-((((

    Řekněte mi prosím někdo, že mi to jen nějakej jouda v krámě blbě vysvětlil…

    Anketa: Je dodací lhůta v řáru cca 12 měsíců normální?

    0 0
    • Stereo  

      Tak přesně stejnou informaci jsem dostal pro změnu v Brně v Hape. Prostě skoro vše co Specialized dodal do ČR je prodané. Pokud rám neseženeš někde na krámě, tak do letošních vánoc nový rám nebo snad kolo nebude.

      0 0
      • chodec  

        kdyby do vánoc – to bych pochopil – čekají co dostanou pod stromeček a zas bude co prodávat, ale mě řekli, že na podzim to jako teprve objednají a z jara by mohlo být v ČR (ale ani to neříkal moc přesvedčivě)

        Byl jsem tak konsternovaný, že jsem pár vteřin jen lapal po dechu a prodavač se musel ptát zda tam ještě jsem.

        0 0
    • Gtiker  

      Taky mě to dost zaráží, dělá si reklamu kde může, ale nakonec nemá kola. Bohužel nakupují to na předobjednávku a ta se dělá rok předem a když jich vezmou málo tak se holt musí čekat na další kontajnery na příští rok. Celkem se mi zastoupení v ČR přestává páčit. Udělaj maxi. reklamu a když po nich člověk chce vyšší model tak prostě není, natož rám.:-(

      0 0
      • Lister  

        co jsem viděl v obchodech tak kola ještě jsou, na vlastní oči jsem viděl dobrých 10 STJ, ale u rámů to může být jinak......

        0 0
        • chodec  

          No když tam byl já naposledy fyzicky, tak tam nějaká kola pravda fyzicky stála ale právě jen nejlevnější modely a když se paní ptala po SJ HT, tak se jí také zeptali, zda jí bude příští jaro stačit. U toho kola bych to ale s ohledem na výrobu a nutnost montovat to po sériích chápal, ale právě ten rám se přece jede ve výrobě celej rok – ať mi nikdo nevykládá, že Spešl sebere v roce 2005 předobjed­návky, v zimě je na silvestra spočítá, vyrobí v lednu těch pár tisíc rámů co si lidé objednali + 2 navíc, kdyby se nějakej polouchal a zbytek roku mají svářeči dovču !!!

          Jestli je to tak, tak se může jít Santa Cruz nebo Rocky Mountain či Maverick s nějakou exkluzicitou bodnout – Spešl je těžce v tomto ohledu válcuje. Když budu chtít SC, tak tu za pár týdnů bude v mnou zvolené povrchové úpravě, spešl v jediné barvě co dělaj tu bude za rok a to ani nevím v jaké, protože to už bude nový modelový rok !!!

          Podle mě je to jen o ochotě objednat a dovézt další hromadu náhradních dílů – včetně třeba těch rámů.

          0 0
          • Lister  

            Jsem nemyslel přímo 69, ale jiné obchody, jsem teď projížděl Moravu a viděl jsem dost odpružených spešlů v různých barvách, něco měly v Uherském hradišti( asi Juva Sport), něco v Ostravě ba i v Olomouci jsem nějaký zahlídl, ale nejvíc měli nacpáno ve Zlíně v Extrém sprotu tam byl jeden spešl vedle druhýho :)

            0 0
            • Tomcat  

              Ale on schani jen ram pokud sem cet dobre.

              A koupit kolo, prodat dily, nechat si ram je velice neprakticke a nerentabilni prakticky nektere veci ani neproda

              To same opacne, nekdy se nevyplati kolo prestavovat zase zustanou nektere dily a co stim. To je treba proc sem nekoupil Gianta nebo norka prestavba se nevyplatila.

              0 0
              • Lister  

                jo jo já vím že schání jen rám, jen jsem chtěl reagovat na to že ne vše od spešlu je už vyprodaný.

                No a pokud jde o to koupit celý kolo a rozporodat tak to taky záleží asi ne firmě a konkrétním modelu. Třeba když jsem se díval na Gianta – Trance – základní model, tak tam si myslím že to vyjde minimálně na stejno možná i líp páč celý kolo je dražší jen asi o 10 tis než samotný rám a to by myslím neměl být problém – pruží Tora, brzdí Avidy.....na rozprodání je toho hodně :o)

                Ale je pravda že Spešl je drahý a tam by to asi vycházelo špatně…no i když jejeich rámy taky stojí čtyřicítku tak možná??? :o)

                0 0
    • maxtor  

      Já jsem na svého Rasse čekal přesně 4 měsíce a 28 dní – teda za předpokladu, že zítra dorazí. Věř mi, že po takové anabázi si pak té věci vážíš mnohem víc než když jen tak dojdeš do obchodu a koupíš… 12 měsíců je ale fakt hodně. To bych určitě nečekal.

      0 0
    • Tomcat  

      Tak tedka si objevil Ameriku, ano je to bohužel normalni.

      Náhradní díly RockShock 8 týdnů Tioga 3 mesíce Maxxis polovina sezóny

      atd.....

      Je dobrý dávat to prodejcům, ale najevo, že to je špatný nebo se nic nezmění. Mám pocit že spousta lidá sklopí uši a jen tiše to toleruje.

      Jinak tohle je důvod proč se obrátit na šedé dovozce. Takový dovozci mají často pro zákazníka lepší podmínky a následný servis než dovozce „výhradní“.

      0 0
      • chodec  

        Prosím, kde je nějaký šedý dovozce Spešlu. Jdu k němu -tohle je ultra pakárna

        S těmahle lhůtama se mi opravdu vyplatí koupit si letenku a pro ten rám si diletět do US – i s letenkou to bude bude o 1/3 levnější, 2 kila se mi vejdou do váhového limitu jak nic a hlavně je tam MAJ. Alespoň bych měl důvod se zas jednou kouknout do států, víza mi ještě platí nejspíš to tak udělám. A nebo ještě spíš se vyprdnu na slavnej spešl a koupim jinou značku, která se dováží častěji než jednou za rok.

        Upřímně jsem si představoval, že před zimou pořídím rám, přes zimu to ostrojím a na jaře mám novej bajk. Říkal jsem si, hele dovoz může pár měsíců trvat, zeptáš se předem, kdy bude dobré objednat, abys to v zimě měl doma – ejhle – měl jsem asi objednat loni nebo co.

        0 0
        • Gtiker  

          Kdyby páni od Spešlu věděli jaký tu je hlad, tak jim tady nakopou p…l!

          0 0
        • Misiak  

          keby si cestoval do usa daj mi vediet. tiez by sa mi zisiel ram…

          0 0
        • skier  

          S tou letenkou se pleteš.Kolo,které jsem chtěl(EPICA),neměli ani v Americe.Tak jsem vzal za vděk alespon samotnému rámu a skládám.Rám jsem vzal nakonec taky jiný.Byl tady do 3 týdnů,ale měl jsem štěstí,akorát nakládali loď.

          0 0
        • dada  

          jak by si to vezl??? a co clo??? letim pristi tyden…

          0 0
    • JMT  

      je to tak, spesly sou uz vyprodany a gianty taky…

      0 0
    • tomfree  

      Já mám pocit,že cokoli mimo běžné spotřební zboží je u nás problém,po několikaměsíčním čekání na rider husqvarna jsem ho dovezl z polska.

      0 0
    • enjoy  

      je to hodne,ale ona to taky pro toho dovozce neni zadna prdel vzit si jich vic a pak neprodat.docela chapu,ze radsi naserou par lidi,nez aby meli pripadny existencni problemy. a samozrejme to taky ukazuje na jak moc se „zlepsila“ ta uroven podnikatelu v cesku a dalsi ty kecy..

      0 0
      • chodec  

        Brát je na sklad po nich nikdo nechce, ale ať mi nikdo nevypráví pohádku, že americkej velkovýrobce kol není schopen třeba během pár měsíců dodat neostrojený rám.

        Tedy chci po nic obyč dovoz na objednávku a po zaplacení zálohy, ale rychleji, než jednou do roka – 3–4 měsíce mi přijdou jako přiměřená doba, za tu se dá shromáždit objednávky na kontejner naplnit ho, poslat lodí, dovézt z Hamburku.

        Pojďte uděláme si kšeft ;-)

        0 0
        • enjoy  

          klidne udelame:-).ale neukazuj mi radsi ceny:-) ja prave znam jednoho cloveka co dela u dovozce giantu(modri uz vedi..) a trosicku uz znam i pohled z druhy strany,nez je ta bikerska,ktera se jenom vzteka co furt neni atd. ale na druhou stranu:-),urcite by slo delat vic:-),to zcela jiste.

          0 0
    • miki  

      já bych to skusil objednat kousek víc na západě.tam určitě bude a ještě levněji.

      0 0
    • PePu  

      Ano, bohužel je to u Spešla (asi nejen u něj) v ČR normální. Předloni někdy koncem ledna jsem chtěl SJ FSR – bez šance. Na podzim (tuším někdy do půlky října) jsem objednal Epica a čekal až do cca půlky března (už si to nepamatuji přesně). Někde jsem četl (jedna paní povídala :-), možná tady na B-F), že u objednávek na rok 2007 měli ve Spešlu nějaký bordel (snad jim spadly kompjůtry???). Všechno zrušili a udělali objednávky nějakým poměrem podle roku 2006. Čili ve výsledku byla celkem loterie, co vlastně v kontejneru přijde. Mimochodem mě mrzí, že Spešl nabízí samostatné rámy jen v S-works řadě a navíc s Brainem :-(. To už ale není problém českého dovozce.

      0 0
    • Pablo  

      Já jsem zrovna před pár dny poptával mailem u 69 Stumpjumper HT rám a ani mi neodpověděli a teď už vím, co případně odpoví.. Potřebuju rám co je v 19" dlouhý aspoň 620mm, našel jsem Spešl (620-jak koukám tak ho neseženu), GF (627-prej už nejsou), Trek (625-pouze v jedný barvě co se mi nelíbí)… no takže peníze jsem ochotnej dát, ale asi je nikdo nechce. Neumím německy, takže dovoz nebo objednání odtud mi bez pomoci nehrozí a jiný cesty jak ho získat nevím :(

      0 0
        • Pablo  

          Dík, ale to je přesně o čem píšu – popisu nerozumím, nenašel sem ani velikost ani rok, podle designu to letošně nevypadá a jetý rám nechci, geometrii tam popisuje dost záhadně a nemůžu se na to spolehnout, rozmazaný fotky z dálky, tohle se mi opravdu riskovat nechce, chci nový rám se zárukou.

          0 0
      • Lister  

        pokud ti nejde o značku ale jen o geometrii tak letošní i loňský Rock mMchiny mají v 19,5 délku 625mm.

        0 0
        • Pablo  

          Dík, nějak sem RM přehlídnul, asi kvůli tomu hodně krátkýmu Team13 18,5" (585) a pak až 20,5" velikosti sem už nekoukal dál (nečekal že ostatní 19,5" budou o tolik jinde) nebo nevím. Jde mi opravdu primárně o geometrii, už koukám, kde na webu rostou samotný letošní RM rámy, zatím teda nic nenacházím, jen celý kola :( Viděl bych to na RM Blizzard 19,5" 07, tak jestli někdo ví kde maj samotnej rám, budu rád. Team13 nenabízej v mojí velikosti, Catastrophe má karbonovou zadní stavbu (to moc nemusím).

          0 0
          • Lister  

            Blizzard je bohužel vyprodaný…taky jsem ho chtěl :)

            Jinak v šopech ho asi neseženeš, jen u dovocze.

            Jinak posílám ti emaila kde je více :)

            0 0
    • honzicek  

      problém je mimo jiné i v tom, že Specialized šli letos v počtu prodejen a tedy i předem rozebraných kol hrozně nahoru (koukni v kolika prodejnách v Praze je letos mají) a proto jsou už skoro všechna jejich kola předem „rozebrána“. Podobné je to i s rámy, kterých za ten rok moc neprodají, a proto i moc nepředobjednají. Obzvlášť velikost XL je u full rámu hodně problematický sortiment, tipoval bych, že ho mohli mít třeba jen 1 kus. Btw. co koupit kolo celé a zbytek rozprodat na díly, nevyjde to na stejný prachy?

      0 0
    • Strom  

      Kup celý a zbytek rozprodej.Jestli Ti jde jen o rám.Zrovna má někdo v nabídce na cyklobazaru,to co chceš – stumpjumper elite fsr – XL – za 55000kč – nový.

      0 0
    • Gorgov  

      Je to způsobený v podstatě malym kapitálem 69 company, prostě nemaj na to aby toho koupili víc najednou a dodávky bohužel nechoděj moc často. Když něco chceš na příští sezonu, je „ideální“ to napodzim objednat a na jeře mít.

      0 0
      • chodec  

        Mě nevadí malý kapitál, je mi jasné, že nemůžou mít věci co prodaj 2× za sezónu skladem, ale měli by umožnit objednat zboží když já ho chci a ne jen jednou do roka na Mikuláše a pak ho dodat ve lhůtě, která je potřebná k dovezení v nějaké rozumné dávce – což je IMHO víckrát než jednou za rok. Tyhle dodávky vyžadují jen trochu organizace, kapitál se dá řešit zálohou a u zboží na objednávku v tom není vázanej na dlouho.

        0 0
        • honzicek  

          Víš, to není tak jednoduchý, oni před sezónou udělaj nějakej odhad toho, co jsou schopný prodat a podle toho to u výrobce objednají. A ta značka bude sotva vyrábět nějaké výrobky navíc, pro případ, že by si to jako někdo chtěl přiobjednat. Takže oni (69) by ti to třeba i rádi objednali a dovezli, ale myslim, že nemaj z čeho. Ještě jednou radím koupit celý a díly prodat.

          0 0
          • chodec  

            Kdyby to byla manufaktura, tak tenhle argument beru, ale Spešl, že by nevyráběl? neveřím – to je mašinerie, která běží celoročně. V US mají ta kola běžně na krámech a nevěřím, že všechny ty krámky je objednávají rok dopředu. Navíc fabrika musí vyřizovat výměny, reklamace a podobně, takže rámy se vyrábějí průběžně.

            Koupit celé kolo a polovinu ho prodat samozřejmě jde, ale jednak s tímhle přístupem fakt nevím, zda na podzim, až bych ho chtěl pořídit bude nějaké celé kolo ještě k dispozici a jednak se mi to nelíbí v principu – představoval jsem si kolo, které tu zatím nebylo a teprve vznikne během dlouhých zimních večerů, a to je trochu něco jiného, než vykošťování továrního kousku – ano nakonec asi pojede stejně, ale jednak mě nebaví shánět kupce na zbývající matroš a jednak ten pocit to nebude :-/

            0 0
            • enjoy  

              podle me..firma jako specialized se na nejakej individualni prodej muze vis co.a o to v tomhle pripade jde. a 69 urcite neudela to,ze si na vlastni triko objedna 50 ramu v ruznych velikostech a pak jich proda 10.

              0 0
              • chodec  

                Pak se na to můžou ale vyprdnout úplně – prachy na to, aby nakoupili zboží na sklad zdá se nemaj a na objednávku jak píšeš se na to můžou jak píšeš vyprdnout – tak pak si nemusej říkat dovozce protože vlastně jen jednou do roka prodají pár náhodně vylosovaných kol bez ohledu na trh ;-)

                To je vlastně takový permanentní doprodej :-/

                0 0
              • gumid  

                No, tohle je bohužel asi ten největší problém – byznys bez rizika. Udělat „velkou“ reklamu a pak se připosrat s objednávkou..... co kdybychom nerozprodali všechno, tak raději míň a na jistotu…jenže takhle se nedá vyškrábat z průměru na místo, kde by asi chtěli být,

                0 0
                • enjoy  

                  „byznys bez rizika“ mozna.. teda dneska uz urcite.ale rekl bych,ze v dobach velkyho nadseni i oni udelali par objednavek,ze kterych se museli hodne vzpamatovavat.anebo to videli u jinych. ja bych se taky bal objednavat dopredu..,bikerova ruka je vrtkava:-)

                  0 0
            • lubomir  

              Já jsem tu anabázi právě překonal , na začátku listopadu 06 jsem objednal SJ FSR FRAME SET , složil zálohu s tím , že rám bude v únoru. No a rám přišel na konci dubna . Kdybych ho tak moc nechtěl tak jsem se na to vykašlal .

              0 0
      • cubas  

        no, to nevim. Ztrattil jsem štítek k helmě Decibel. minulej rok v létě. 69 slibovali že neni problém ho objednat (na americkym webu ho maj za 9.99 $). Na jaře jsem se ptal jak je to daleko. Prej kontejner spokojeně pluje do čech. Je pulka května a ticho po pěšině. Za chvíli budu mít roční výročí. Chápu, že díl za tři kila neni moc kšeft, ale zase na druou stranu bych měl zájem na tom prodávat náhradní díly, které můžu prodat na několikaset násobek výrobní ceny. Takže jestli někdo má helmu Decibel nebo Aurora a nepoužívá štítek, rád ho koupim.

        0 0
        • JIRA  

          Stejný to bylo i s miniblatníkama na SJ. Víc jak rok je neměli, pak jen na Enduro a to za 590 nebo 690 už nevím. (Jinde v Evropě stojí 12 EUR)

          0 0
    • náčelník  

      „ať mi nikdo nevypráví, že spešl vyrábí rámy jen jednou do roka“ – ono to tak je, že se jede určitá série pouze určitý čas. Kdysi jsem se někde dočetl, že Rocky Mountain vyrábí model Blizzard „první týden v březnu.“ Na Taiwanu to funguje taky tak.

      0 0
      • MlokCZ  

        Takhle to funguje asi u všech značek a dražších kol. U Canyonu ti to i přímo řeknou, že některý z modelů, který teď není dostupný bude např. až za měsíc, protože rámy na něj půjdou do výroby třeba prvních 14 dní následujícího měsíce. Mají jednu linku a vždy na nějaký ten týden ji přizpůsobí na daný konkrétní rám. Není tedy možné kdykoliv jen tak dodělat cokoliv.

        0 0
        • Darkson  

          to je jasný, ale přeci jen není jedno a to samé příští měsíc a za rok…

          0 0
          • MlokCZ  

            Ale ten příští měsíc tam je proto, že ten konkrétní rám ještě letos ve výrobě vůbec nebyl, ne proto, že by měli o tolik lepší termíny.

            0 0
        • chodec  

          A u spešlu to asi střídají po roce :-)

          Ne tohle je fakt nesmysl – kdyby to bylo jak říkáš, tak by každé zboží bylo dostupné jednou za čas, ale každé jindy – podle toho co jsem slyšel, tak vše objednávají na podzim a vše je na jaře – jediné vysvětlení by bylo, že spešl vyrábí produkci na celý rok jen přes zimu a po zbytek roku má dovču, což si troufám říct s určitostí že není pravda.

          Mám poměrne blízko k několika dovozcům různého zboží (hlavně aut, ale i jiného tovaru – bohužel ne kol), takže mám malinko představu, jak to funguje všude možně s alokací výroby a i když klukům z 69 nechci křivdit, tak to na mě daleko víc dělá dojem, že 69 zvolila nějakej hodně divněj model dovozu, než že by spešl zvolil zcela atypický model alokace a časového rozložení výroby.

          Upřímně se na to asi vykašlu, původně jsem snil o SC Blurovi, ale pár lidí mě nahlodalo údajně lepšími vlastnostmi FSR systému – tak jsem prosondoval jak je na tom a zjistil že rám je nyní v ČR prakticky nesehnatelný, pokud nechci rozebrat hotové kolo. Takže ho nejspíš pustím ze zřetele a zaměřím se na jiná kola.

          Představa, že si chci postavil bajk na jaro a on mi snad když budu mít štěstí dorazí na konci dubna mi nevyhovuje. Nenajezdím toho závratně moc, ale letos jsem měl na konci dubna od ledna nějakých 1000 km téměř ze 100% v prostředí, kde si právě do budoucna představuji použití toho FS kola – a to by mi bylo líto, když už bych se do té stavby rozhoupal. Pokud je to opravdu přístup dovozce, já se tomu prostě přizpůsobím – nedá se svítit.

          0 0
          • náčelník  

            On toho Spec moc nevyrábí – on si specifikuje modely a počty kusů a objedná celýu roční objem na Taiwanu (nejlépe u Meridů, protože Merida je spoluvlastník Specu).

            Viděl jsem kdysi na MTBS RAVO, které mělo na výstuze hlavové trubky vyfrézováno logo Specu.

            Výroba kol není výroba aut – kola se opravdu vyrábějí takto „nárazově“ v několika málo „anonymních“ firmách a pokud je určitý model vyprodaný, tak ho prostě neseženeš a nikdo ti ho znova nevyrobí.

            0 0
            • chodec  

              Takže pokud ti rozumím, tak když mi 14 dní po zakoupení rámu praskne v důsledku výrobní vady, tak nejméně rok za něj nebude náhrada??? (nový model ještě není a rok nebude a já jsem zřejmě koupil jediný volný letošní kus na trhu)

              Sorry, ale tohle neberu a pokud je to pravda, tak mi nezbývá, než se fakt koukat jinde. Co je mi platné že je mi v brožuře vysvětlí, že žádné pružení kromě FSR není funkční a pak mě namlsají testovací jízdou (mimochodem složit 80% ceny jako zálohu, kterou chtějí u 9 je také nevídaná pakárna – u toho kola co půjčujou to je 70 litrů – dost nepohodlné peníze na tahání z banky a do banky), když pak nemají co mi pořádně prodat. A to se bavíme o době, kdy jim „letošní“ zásilka přišla před pár dny. Co teprve v létě, to už nebudou ani běžnější velikosti :-/

              Ale jak pozoruji zatímní výsledek ankety, tak je chyba asi ve mě – když se pro koupi rozhodnu, tak nejsem zvyklý dlouho čekat – nejdéle jsem čekal na nové auto – cca necelé 3 měsíce. Asi když jsem chtěl kolo na sezónu 2008 (ale od začátku), tak jsem na to měl myslet na podzim 2006 – mea culpa ;-)))

              0 0
              • MlokCZ  

                U té reklamace se to opravdu klidně může stát, když asi pár rámu schované na reklamace mít budou. Samozřejmě by ti v tu chvíli měli vrátit peníze. Většinou se pak stává, že ti třeba nabídnou lepší rám, který zrovna mají.

                U dost značek je pak aspoň jedna výhoda, že na tu předobjednávku na podzim často bývá sleva.

                0 0
              • JIRA  

                Tak to je dobrý – dřív chtěli 100% ceny jako zálohu. :) Tím, že to ale jde udělat blokací z karty neni problém – tedy kromě výše limitu na kartě = skládal jsem to ze dvou karet. Kamarád zničil zadní stavbu na SJ a aby jezdil dříve než za půl roku, tak „musel“ přijmout to, že nová stavba je v jiné barvě.

                0 0
          • Petr Heinik  

            Nechtel bych se kluku z 69 zastavat, do jejich modelu prodeju nevidim, ale z vlastni zkusenosti, kdy jsme zastupovali znacku FOX, musim rici, ze jsou v tom s nejvetsi pravdepodobnosti nevine. Postup u FOX byl naprosto stejny – na podzim objednat, na jare dodani ( v lepsim pripade ), priobjednani behem roku naprosto nemozne. FOX drzel par vidlic pro pripady reklamaci, ale co si clovek dopredu zavazne neobjednal, nedostal a nebyla sance jakkoli objednat – o 1ks se nedalo ani bavit. Jinak tento model je cim dal vic rozzsireny, napr. v SK8 prumyslu naprosto bezne.

            0 0
            • Darkson  

              jelikož sám objednávám v práci zboží, dobře vim, že odhadnout poptávku nelze ani na týden dopředu, natož na rok…:-(. nemožnost doobjednávky(např. 2× do roka po x kusech) mne přijde od dodavatele docela hrubě neflexibilní a skoro bych se rozmýšlel angažovat se v propagaci něčeho, co vlastně ani nemůžu nabídnout;

              0 0
          • MlokCZ  

            Do zákulisí výroby Spešlu nevidím, takže jen spekulace. Myslím, že převážná výroba je od konce podzimu do jara. Přes zbytek roku je podle mě příprava nových modelů.

            Bohužel pokud si chce člověk fakt vybrat, tak musí u drahých kol (a zvlášť u méně častých velikostí) počítat s tím objednáním na podzim a dodáním leden až květen, podle toho jak u koho a jak kdy.

            Nelíbí se mi to úplně stejně jako tobě, ale už jsem se s tím smířil a předem s tím počítám a pak už to není tak hrozné.

            0 0
    • JIRA  

      Jsem taky kupoval SJ FSR XL. Ptal jsem se na něj přesně v tomhle období před 2 lety. V 69 mi řekli, že ho mohou proti záloze objednat a bude nejdřív na konci září. :) Nakonec jsem ho objevil v Kaktus Bike v Bratislavě (v Německu a okolí v téhle velikosti nenalezen) – ten kdo ho měl objednaný prý měl bouračku na motorce. Ceny byly na Slovensku nižší skoro o 25%, plus sleva za platbu v hotovosti, takže nakonec spokojenost ...........tedy až na nutnost „výletu“ ale Bratislava je hezký město. :)

      0 0
      • hanz  

        až nato že slovensko má nastarosti stejnej dovozce :-)) takže to že ho sehnali byla spíš náhoda že ho někdo měl na skladě.

        0 0
        • JIRA  

          Oni ho nesháněli – prostě ho tam měli. Důvod který mi řekli jsem psal. Nemám důvod tomu nevěřit. Pak jsem na jednom slovenským fóru narazil na kluka který říkal, že ten „motorkář“ je jeho kamarád. Záručák mám českej' se slovenským razítkem, uplatnit by měl jít i tady. V 69ce měli problém ten rám znova „vyskladnit“ z Bratislavy do Prahy, tak jsem si tam dojel sám.

          0 0
          • SELMIRA  

            no, nějak to nechápu, ale mně taky v 69 přesvědčovali, že už ho prostě neseženu, páč ten u nich je zamluvenej a dovezeno bylo pár kusů a takový… jsem odcházela od nich zdrcena a s přesvědčením, že v celém vesmíru už neni mnou chtěný bajk k mání a pak jsem ho koupila v Radotíně a zjistila, že i jinde by se sehnat dal a nakonec i z 69 mi zavolali, že ho pro mně mají /páč jsem jim tenkrát vnutila číslo, že kdyby náhodou…/ hehe

            Jinak Jíro, výlet do Blavy je každopádně zuper i bez koupě biku, ale Kaktus už má jiný ceny. Finančně se už asi nevyplatí. Ale možná maj jinej přístup k zákazníkům a dokážou si teda z 69ky ty biky vydolovat. Nevim…

            0 0
            • JIRA  

              No vidíš! A díky lidem z Radotína teď víš, že i na fialovém FS se dá upadnout. :) Snad už jsi v pohodě.

              My kluci máme někdy lehkou nedůvěru k holkám co nám vnucujou svoje telefonní čísla – možná to bylo tím. ;)

              0 0
    • MARIN  

      U Spesla jednoznacne neni problem na strane dovozce ale primo u vyrobce, ktery neni ochotny behem roku dodavat

      0 0
    • Hasňa  

      No kamarád má už půl roku objednané nové Enduro. Každý měsíc se to posunuje o měsíc dále. Never ending story. 69 musí být ultra ignoranti.

      0 0
      • honzicek  

        Ale za to nemůže 69, ale to, že si jich po celém světě naobjednali několkrát víc, než ve spešlu počítali. Takže nestíhaj je vyrábět, a když je nevyrobí, tak je asi sotva dodají. Tady si prostě všichni myslí, že když něco chtějí a mají na to prachy, tak to prostě musí dostat a basta! Ale takhle snadno to bohužel nefunguje, probuďte se!!!

        0 0
        • goofy  

          Viz cekaci doby na Ferrari, ze? :-)

          0 0
        • ares  

          Vzhůru sem a myslím si, že když má někdo něco objednaný a potvrzený a nedorazí to v domluveném termínu, tak prodejce má povinnost uvědomit zákazníka, že se něco děje a né mu říct čtrnáct dní po termínu, že to bude možná za měsíc. To je bordel prodejců / oficiálního zastoupení. V době satelitního sledování zásilek mi nikdo nenamluví, že je problém zjistit, kde se co pohybuje. Jasně, že Spešl silně podcenil zájem zákazníků, stornoval všechny předobjednávky, ponížil kapacitu následných objednávek a znova je přerozdělil, ale to by nemělo mít vliv na to, jak se mlží s dodávkami. Ti, kteří objednávají teď, mohou uspět pouze se stroji objednanými na blind do obchodů. Zde je situace vážná a co se týče samotných rámů si myslím neřešitelná. Nejde ani tolik o to, že se holt musí na něco počkat, jde o to, že tohle těhotenství á la Spešl má dobu neznámou a nikdo není schopen říct, jestli to už aspoň oplodnili…

          0 0
    • dreamkiller  

      Už je to jak za Bolševika pořadníky a roční čekací doby .

      0 0
    • Hurka  

      myslí, že to není dovozcem, ale výrobcem. Na svůj rám Enduro Pro čekám již několik měsíců, jsou ovšem lidé, co jej mají objednán od podzimu… prostě výroba se řídí dle priorit – nejdříve US, pak UK a zbytek světa. A počet vyrobených sad je opravdu omezen, asi si tím řídí renomé značky. Meridu seč kvalitní má každý druhý a jméno značky to tím malinko snižuje…

      0 0
    • jaroh  

      Ja mam podobné skúsenosti – v Kaktus bike ma dali do poradovníka na Specialized Rockehooper D 2007 v 23' ráme, ale to bolo niekedy vo februári alebo tak nejako a stále nič. Dôvody uvádzajú podobne ako sú tu opísané (nárazová výroba, malý počet vyrobených kusov, nepravidelné dodávky a pod.) a ja im vcelku verím. Oni za to nemôžu, naopak, snažili sa to všelikde zohnať a bolo vidno že ich to mrzí a že by mi radi vyhoveli.

      Sám som si zistil, že tento rám v tejto veľkosti nie je dostupný nielen na SK, ale ani v CZ, H a PL. Nikde.

      Tak som skúsil e-obchod vo Viedni, www.mountainbikeronlineshop.at, trvalo to síce tiež asi dva mesiace, ale bicykel mi niekde zohnali a už ma čaká. Navyše je to vďaka silnej korune o pár tisíc lacnejšie a sú mi ho ochotní poslať zdarma zasielkovou službou až domov, na stredne Slovensko. A ešte bomba: ak tam prídem osobne, vyskúšam si ho a nebude mi sedieť, nemusím ho od nich kúpiť… sami ma na to upozornili :-) Tomu hovorim služby.

      Faktom však je, že bicykel je stále tam, pretože už asi tretí týždeň čakám, kým zase niekde zoženú najsilnejšiu pružinu do Tory, čo je kapitola sama o sebe, tiež nezohnateľný tovar. Ale už mi avizovali, že by mala prísť každým dňom.

      0 0
    • SELMIRA  

      jsem se šla jednou po práci jen tak mrknout do 69 a jsem tam zjistila, že nutně potřebuju Stampíka a jelikož když musim, tak musim, HNED jsem ho chtěla ale ochota prodavačů 0 a snaha –1 vypadalo to, že mam smůlu, tvářili se, že letos ho mít rozhodně nebudu

      naštěstí jsem si vzpomněla, že ještě stihnu Radotín (mají do 21h) a tam ochota a snaha +100 bodů

      takže jakmile jsem sehnala korunky, byl Stampíček můj! A ještě se slevou 3000 Kč.

      Zkus Radotín. Doporučuju!

      0 0
    • hanz  

      jenže to je vina spešlu a ne 69tky…a letos toho dovezli „neurekum“ ale bohužel to stejně nestačilo a ještě se spešl spožduje s dodávkama..­...dovozce může dělat všemožný ale když výrobce nechce......

      0 0
      • fousek  

        Z toho je videt ze je Spesl jeste porad moc levnej (poptavka prevysuje nabidku) a me se zdalo ze je predrazenej:-)

        0 0
    • maple  

      vys*al bych se jim na celeho spesla, je plno jinych dobrych a mozna lepsich znacek.

      0 0
    • homat  

      Zkus to jinde v Evropě. Teď jsem se vrátil po týdnu bikování, byl jsem s kamarády z Holandska na Slovensku. Jeden z nich měl HT Stumpjumper a říkal mi, že když ho kupoval tak jeho model neměli a musel tak asi 1,5 měsíce čekat na dodání …

      0 0
    • jaroh  

      No, včera som si doviezol Rockhoppera 2007 v 23-palcovom rame z Viedne (pisal som o tom vyssie). Je to absolutne nezohnatelny model, akoby ani okrem katalogu neexistoval… Obchodnik ho zohmal az niekde z Finska, kde mali jeden kus. Chlapík v obchode mi porozpraval: Specialized ma nejaku centralnu databazu, kde su vsetky registrovane skladove zasoby, ale je to nejaky komplikovany system. Ak Ti obchodnik chce zohnat nejaky kusok, ktoreho je malo (napriklad prave Rockhopper 2007 v 23-palcovom rame), musi sa v tom velmi dlho hrabat a aj to ho nemusi v tej databaze najst. Cim dlhsie sa v tom hrabes, tym vacsia sanca na uspech. Moj viedendsky obchodnik sa v tom vsak dlho hrabal a nasiel jeden kus vo Finsku. Dal ho previezt do Viedne a predal mi ho. Cele to trvalo nieco vyse dvoch mesiacov. Tu prepravu plati predajca a tak je na nom, ci si o to zmensi marzu (co bol pripad mojho obchodnika) alebo ci ti to priuctuju k cene (co robi podla vlastnych slov Kaktus-bike). Takze som spokojny, hned som ho v Pratri vyskusal (je tam pekny bike-park pre deti, tak som tam trochu precnieval :-) a som spokojny. Zatial. Aj ked az doma som si uvedomil, ze od toho bicykla okrem blocku nemam ziadne papiere – ani navod, ani zarucny list… Musim teda zistit, ci sme na tom v tom bikovom opojeni z uspechu na papierovacky zabudli alebo ci naozaj blocek staci na uplatnenie pripadnej zaruky na inom mieste, ako som ho kupil.

      Chlapik mi ako bonus vymenil najsilnejsiu ciernu pruzinu do Tory 302 (tiez nedostatkovy tovar, ale zohnal za 10 dni), kosik na flasku, flasku a jednu servisnu prehliadku zdarma (keby sa mi chcelo trepat sa kvoli tomu do Viedne). Navyse este asi 20 minut prace na bezny servis bicykla mojej zeny, ktora ho tam mala zo sebou… A to cele o cca 5.000 Sk lacnejsie ako na Slovensku (vdaka silnemu euru).

      0 0
    • Stankac1  

      pokud umíš anglicky, tak ho muzes koupit on-line z USA a nechat si poslat, i kdyz te to vyjde o dráž než kupovat ho tady. Samotný rám ti poštou pošlou (na rozdíl od celého kola, což je v usa zakázané).

      nebo, pokud mas kamose, co tam jede, tak at ti to vezme do letadla.

      Jinak před dvouma tydnami jsem si nechal Stumpyho FSR (komplet kolo) takhle z USA privest (je to úplnej mazlík, hehe). Tamní prodejce ho taky nemel na skladě, ale na objednání to dodají do 7 dní přímo z továrny Specialized (teda v rámci Kalifornie, jinam do USA to trvá o pár dní dýl).

      To, že u nás to objednat nejde vůbec, mě dost překvapilo a připadá mi to zvláštní.

      0 0
    • Hurka  

      hm, tak mi právě ze Spešlu volali, že rám Enduro bude až 6.6. a to v Hamburku, takže k dodání kolem poloviny června – první slíbený termín v únoru byla druhá polovina dubna. Již rezignovaně jenom kroutím hlavou a nevěřím, co všechno je možné. nemít doma nakoupené komponenty, tak to skrečuji :-( pozitivní je, že se mám stále na co těšit…

      0 0
      • Andrzej  

        6.6. asi pristane, ted radsi pocitej s tim, ze bude az nekde na dne lodi, tak to vytahnou za 2 dny, nez nalozi na kamion, pak nez projde celnici… vidim to na cervenec

        0 0
      • story  

        neviete niekto, ako to vyzerá s tým termínom,bude to reálne?…tiež čakám, zatiať mi nikto nič nevie upresniť

        0 0
        • Hurka  

          Je to tady!!! Podívej se ma můj nový bike! Rám dorazil 8.6. a kompletní Endura Pro a Expert jsem u prodejce viděl taky… (Šírer Beroun)

          0 0
          • story  

            tak to je krása,užívaj ho v radosti…snáď už dorazil aj ten môj, tiež enduro SL…:-)

            0 0
    • zálik  

      Ozvi se přímo výrobci do států…vsadim se s tebou že to nebude velkej problém…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.