• Kami

    Zdravím,

    chtěl bych si koupit kolo,ale bohužel je odemě na opačné straně republiky :-(tak ted nevím jak ho mám dopravit domů..Vím ,že nejlehčí způsob by bylo přivést ho autem,ale nějak to nelze :-D

    Je možné nechat ho poslat na dobírku? :-DNebo jiným způsobem?

    Dikec za rady :-)

    0 0
    • Dados  

      Myslím, že by bylo lepší se ptát toho, od koho chceš kolo koupit…

      0 0
      • Kami  

        To by bylo,ale ten dotyčný to sám neví…Proto se ptám :-)

        0 0
    • wraith  

      Nevim jestli sem to dobře pochopil, ale jestli máš kolo vyhlídlý v E-Shopu, tak by ti ho měli poslat aj na dobírku, a většinou je to zdarma v ceně kola :)

      0 0
    • MlokCZ  

      Tohle je vždy problém, pokud se jedná o prodej něčeho z druhé ruky (nebo i nového, ale od soukromé osoby).

      Pokud to pošle na dobírku nebo bude chtít platbu předem, tak je to vždy riziko pro tebe. U platby předem nemusí poslat pak nic vůbec, u dobírky může dát do krabice něco jiného a ty to zaplatíš (na poště nemůžeš nejprve otvírat balík a pak teprve platit a převzít).

      Pokud to napřed pošle a peníze pošleš ty následně, tak je riziko zase pro něj.

      Já bych na dobírku ani s platbou předem od někoho, koho neznám nikdy nic dražšího nevzal. Tam je nutný osobní odběr, aby měli jistotu oba.

      Samozřejmě z eshopu je to jiné, tam si každý může zjistit info o tom eshopu předem a pak není problém platit předem nebo na dobírku.

      0 0
      • Kami  

        kamenů v krabici se nebojím:-D  alespon bych se ponaučil pro příště ;-)hlavní je dostat bednu ve velikosti a váze kola :-D…a ta obrovská těžká krabice při troše štěstí s KOLEM by došla na poštu??nebo rovnou domů?

        0 0
        • kolečko  

          Krabici ti dovezou druhý den až domů.

          0 0
          • Stanley_vy  

            To bych nepaušalizoval. U nás nechávají objemnější balíky rovnou na poště.

            0 0
            • kolečko  

              Jde o to, co je to objemnější. Pokud balík splňuje podmínky pro OB, tak v obchodních podmínkách je doručení adresátovi, což je domů a ne někde na poštu.

              0 0
              • Stanley_vy  

                Známí objednávali dětskou autosedačku a pošťačka přivezla (Felicií kombi) jen oznámení s tím, že takové balíky nechává rovnou na poště. Teď jde o to, jestli to bylo z toho e-shopu zasláno jako obchodní balík.

                0 0
              • Fenous  

                U nas na to pecou, daj listek do schranky a tim to pro ne hasne, mam to vyzkouseno na vlastni kuzi, byl jsem doma cely den a odpoledne jsem nasel listecek ve schrance, a byl to OB. Postaci na to proste serou.

                0 0
                • Schoscha  

                  přesně, s tímhle mě pošta dost s*re. Schválně si nechám poslat OB do práce, abych nemusle lítat na poštu.Občas kouknu z okna jestli neuvidím modrý auto a odpoledne najdu ve schránce lísteček, že se mi to snažili doručit v 11:30 .V uvedenou hodunu bylo na firmě min. pět lidí.

                  Zlatý PPl.

                  0 0
                  • Kubas.1  

                    Tak jak kde…u nás mají třeba velkýho transita, a fakt to rozváží všude možně

                    …i když je fakt, že zatím nic ve velikosti kompletního kola sem neobjednával

                    0 0
          • Vilém  

            U nas se ani neobtezuji zvonit, rovnou hodi listek do schranky, vedi totiz, ze jsem v praci a stejne jim nikdo neotevre.

            0 0
        • MlokCZ  

          Se samotným posláním kola poštou není žádný problém. Všechny eshopy to takhle posílají a je už jedno jestli zrovna Českou poštou nebo jinou přepravní společností.

          Chce to jen vhodnou krabici (může odesilatel říct si v nějakém cyklokrámu, skoro všude mají krabice od kol nějaké k mání) a vhodně zabalit.

          Jak napsal kolečko, přijde to až domů. Pokud nebudeš doma, tak je možné si to buď vyzvednout na poště nebo domluvit (i telefonicky) druhé doručení domů (akorát teď nevím, jestli tohle je ještě v ceně balíko nebo je to za nějaký malý příplatek).

          0 0
          • Kami  

            myslím,že je to v ceně..protože ,když si nechám poslat nějakou věc z E-SHOPU napřed mi ji dovezou domů a pokud jsem zrovna pryč,dají ji na poštu v místě bydliště…

            0 0
            • MlokCZ  

              Jsem myslel to druhé objednané doručení až domů, že nevím jestli je v ceně. Já si vše vyzvedávám na poště sám, takže jsem tuhle službu nikdy nevyužil.

              0 0
            • Luka  

              na soukrome adresy balikari nevozi baliky v aute, maji jen papirek s oznamenim, ze mas na poste balik, teprve az kdyz si tam zavolas, ze to chces znovudorucit, pak ti to dovezou doopravdy. Uspesnost dorucovani na soukrome adresy je tak mala a baliku tolik, ze by postaci museli jezdit s kamionem a ne s tranzitem :)

              0 0
              • Fenous  

                To je ale neomlouva, je to sluzba, za kterou si platis, jak to dorucej je jejich problem, ale maj to kazdopadne dorucit adresatovi, za to dostali zaplaceno. To je ten zkur..nej monopol Cesky posty.

                0 0
                • Luka  

                  jakej zkurvenej monopol? oni ti to doruci, ale hold az napodruhe. kdyz si to nechas poslat do prace, doruci ti to ihned. to mi hlavu nedela. vic mi vadi, ze se na poste kdokoli muze podivat do tveho baliku, a neexistuje prakticky zadny postih, nemas se kam odvolat. to je zasranej monopol posty, ne to, ze ti balik necha na poste a hodi jen oznameni.

                  0 0
                  • Fenous  

                    Jasne, napodruhy dorucej, ale nechaj si za to zaplatit. A za OB si platis, ze ho budes mit do 24 hodin.

                    0 0
                    • Luka  

                      druhe doruceni platis jen v pripade, ze si objednas kuryrni doruceni specialni obchuzkou.

                      to nepopiram, vsak ho mas, muzes si to na poste ten den vyzvednout. jasne, je to jejich lenost, ze to nevozej a jen hazej papirky, souhlasim, na druhou stranu, kdyz ti hodej papirek jeste ten samy den, muzes jasat. u nas (posta praha 415), ti prvni papirek vubec nehodej, az „druha vyzva“ se ti po tydnu (nebo 3 dnech u BO) objevi ve schrance. to me treba irituje, a stezovat si muzes jak chces. je to socialistickej moloch, ale s tim nic nenadelame…

                      ps: ale kdyz se neco posila ceskou postou muzeme byt radi, ze to dojde cele, a nekdy i neotevrene, nenabourane. Obchodnich baliku se povetsinou bojej a moc na ne nejsou zli, ale jak kdy a jak kde. Da se rict, ze posilam hodne a i dostavam, denne mi projde rukama cca 5 balicku sem a stejne ven, a za poslednich par let se posta dost zlepsila, i kdyz kdyz si predstavim, ze solidni prepravni sluzba mi za cenu nizsi az srovnatelnou s obchodnim balikem pro balicek prijede, muzu ho sledovat po netu a pekne ho preda zakaznikovi s tim, ze mu predem vola, ze se stavi tehdy a tehdy, je pro me posilani postou vzdy neprijemny, stresujici zazitek, vedro, fronty, musis to podat do 16:00 (=odejit driv z prace), a pak to prijde stejne jen na postu a ne do ruky cilovemu… je to posahany, ale pokud na neco tak desne moc speham, tak si pro to muzu dojet, mam jistotu osobniho prevzeti a toho, ze si to cestou nevomlatim…

                      0 0
                      • Fenous  

                        Tak s tim druhym dorucenim jsem to nevedel, ovsem pokud na neco specham, tak je mi to houby platny. Prece v okamziku, kdy si od nich objednam sluzbu, tak uzavirame smlouvu, ja ji splnim jakmile zaplatim postovny a oni ji splnej v okamziku dodani zasilky v miste doruceni do 24 hodin. Jenomze oni si to zjednodusej a svoji cast smlouvy neplni. Na poste jsem byl minuly tyden, des a hruza, fronta jak blazen, hic.......presne jak pises. Taky jsem s nima mel hodne co do cineni, delal jsem u nas c bance na postovnim a souhlasim, ze se v posledni dobe dost zlepsili, ovsem na privatni klientelu porad dost kaslou.

                        0 0
                  • Schoscha  

                    s tim doručováním do práce (skoro centrum Brna) to rozhodně není 100%, viz můj příspěvek o pár řádků výš.

                    Bohužel se mi to stalo víckrát a vždy jen s Českou Poštou.Ostatní společnosti jsou v tomto lepší. 

                    0 0
                    • Luka  

                      musis si na postaka stezovat, pokud to nedoruci. Stalo se mi to cca 2× za celou dobu co jsme na nove adrese, postak si da poradnej pozor, aby priste zapomel prave balik pro tvoji firmu…

                      0 0
                      • Schoscha  

                        zkoušel sem si i stěžovat, ale jak píšeš je to socialistickej moloch.Na oznámení je napsáno, že tam byli a nezastihli mě a hotovo.Konfrontaci přímo s doručovatelem odmítli.Nevyhádal sem nic, kromě „druhého“ doručení na které mám nárok i tak.Prostě tak.

                        0 0
                        • Fenous  

                          Jediny reseni v tomhle bananove je chytit postaka za ruku jak ti tam hazi listecek s nedorucenim pro nezastizeni, jinak se spravedlnosti nedovolas, ale jsou horsi veci......navic vetsinou se clovek na ty veci v tom baliku tak tesi, ze je schopnej prekousnou ledacos :-)

                          0 0
                          • Schoscha  

                            no to je ono.Těšil sem se na nový rohy a gripy, jako že to ještě v práci hodím na kolo a pak se místo toho musím někde dohadovat.

                            Pošťáka za ruku nechytím, protože je asi neviditelnej.Leda dát čidlo na schránku :-)

                            0 0
                            • Luka  

                              nekdy se balikar neobtezuje a jen to preda bezne dorucovatelce… na to pozor :) minuly rok, jak byly ty vedra, jsem sama videla v dolnich pocernicich sedet postaka u auta na lavicce a pilne vypisovat listecky… stiznost + svedectvi postacky co to taky videla pomohly, pan uz nedela u posty a ten co k nam jezdi ted je uplne skvelej :) Hlavne to je o lidech

                              0 0
          • kolečko  

            Problém může být v tom, kdyby odesílatel bydlel v nějaké řiti, kde obchodní balíky neberou. Tady je seznam pošt v pdf.

            0 0
            • Kami  

              :-D aha.. a nastávají problémy :-D se mi zdálo,že by to šlo moc snadno …

              0 0
              • Zdenda CUBE  

                Vůbec to neřeš a nemusíš se  bát. Do kamenných obchodů tímto způsobem dochází několik kol denně a vše je bez problémů. Odesílatel sežene vhodnou krabici v každém obchodě s cyklo potřebami a ještě budou rádi, že se jí zbaví. Pokud se domluvíte, tak to může poslat na dobírku, která stojí přibližně stejně jako obchodní balík a to kolem 100Kč, nebo jako OB a platba proběhne dle dohody. Posíláme tímto způsobem věci běžně a doposud žádný problém.

                0 0
            • jIrI___  

              Naši vesnici jsem tam nenašel a nikdy jsem neměl problém s doručením zboží z jakéhokoliv e-shopu (nejen cyklistického).

              0 0
              • pepek  

                To se týká toho druhýho konce-odesílatele, ne všechny pošty berou obchodní balík.

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak to jsem špatně pochopil :-). Balíky už jsem odesílal, ale pokaždé z města, takže je dost možné, že u nás je fakt neberou.

                  0 0
    • Bafoon  

      takhle to chodí z eshopu ;-)

      0 0
      • tomek  

        to nechápu, Oni ti to ani nezrepasovali?? Jak potom platí záruka??

        0 0
        • kubad  

          „Oni ti to ani nezrepasovali“

          nějak nechápu jak se rapasuje nové kolo?

          0 0
          • Vilém  

            Predprodejni serizeni. Toto je evidentne kolo, tak jak jim prislo do toho eshopu, jen ho preposlali na jinou adresu.

            0 0
            • obda  

              Aha, to jsem netušil, že existuje e-shop, kde ti ho před přesposláním seřídí, a znovu zabalí. Moje kolo mi došlo zrovna tak. Pravda, nemám s tím žádný pronlém a nechápu, proč by to mělo mít vliv na záruku.

              0 0
              • Vilém  

                Ted nevim kterej to byl, ale vim, ze kdyz jsem delaval v cykloshopu, tak jsme byli nasmlouvani jako jedni z mnoha servisu po republice, kteri jim delali garancky atd, kvuli zarukam. Jak to funguje u ostatnich shopu netusim, nikdy jsem nekoupil cely kolo ani v kamenem ksefte, natoz na netu.

                0 0
            • kubad  

              no vím co tím myslel, ale říkat předprodejnímu seřízení repas mě přijde trochu mimo.

              Tento pojem má trochu jiný význam :-)

              rozebrání, prohlídka a případná oprava stroje, zařízení po zkušebním chodu

                
              0 0
      • TheMelin  

        jo přesně takle mi přišel mul spešl…

        0 0
    • jIrI___  

      Jeden lehký OT :). Budu posílat balík na dobírku a nevím, jakou poštovní poukázku zvolit, když chci, aby mi pošta peníze následně připsala na účet. Může někdo poradit? Nechci na poště u těch nervózních ženských dělat nějaké zmatky :). Díky.

      0 0
      • mxv  

        tez by me zajimalo.. dik

        0 0
      • Pa.T2  

        Zejtra taky posílám a myslím, že minule to bylo tak, že vyplníš podací lístek + takovou složenku s číslem účtu a jménama. Nějak mi to taky úplně vypadlo z hlavy, nějak si to teď nemůžu uvědomit, ale ono to půjde:)

        0 0
        • jIrI___  

          Podací lístek je jasný, jde mi o tu složenku. Je jich celkem dost typů a nevím, která z nich je ta správná.

          0 0
      • felix.org  

        tuším Áčko

        0 0
    • Duppy123456789  

      Já jsem kupoval 2 kola z 2. ruky a pokaždé jsem pro něj jel vlakem. Ráno vstát v půl 5 a hurá do vlaku… Nic příjemnýho ale ta radost z novýho kola to nahradí ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.