Divoká prasata v Milovicích (okr. Nymburk)

24 nepřečtených
  • bikerp1

    Nevíte jak je to s divokými prasaty v lesích a loukách v okolí Milovic? Jelikož jezdím poměrně hluboko do lesa, kde člověk nikoho nikdy nepotká, tak mám docela obavu abych nepotkal divočáky. Doposud jsem zatím potkal spoustu srn, sem tam nějaký zajíc a jednou dokonce lišku. Můj strach ještě umocňuje to, že jezdím společně se 7letým synem.

    0 0
    • jecnak  

      Divocaky potkavam celkem bezne a vzdy jak me zmerci, tak utecou. Ze bych se jich mel obavat me nikdy ani nenapadlo.

      0 0
    • Cobol  

      Předemnou taky vždycky zdrhaj .-)

      0 0
    • Vevoda  

      Na Slovensku v horách se prej doporučuje nosit zvoneček, rolničku, která za pohybu cinká, logicky? Seš slyšet zdaleka, co může uteče(medvědi). Takže zvonek, klíče a zvonit po lese.

      0 0
      • Vevoda  

        Pár divočáku, lišek, kun, jezevců sem už zblízka zahlíd, ale jednou na běžkách při sjezdu sem se minul s jelenem, no na 4 metry to byl pěknej kolos.

        0 0
      • Coudy  

        Nejakych 8 ks medvedov prebehlo z SR aj do CR, tak si zhanajte pomaly zvonceky…

        0 0
      • Michal.J  

        A pak se toho chytí myslivci a začnou zase tvrdit že cyklisti plaší zvěř a neměli by do lesa vůbec jezdit.:-)

        0 0
      • B0B0  

        Správa TANAPu radí turistom, lovcom a rybárom, aby dbali na zvýšenú opatrnosť a boli v strehu pred medveďmi. Pre vyplašenie medveďa je vhodné nosiť na odeve doplnky spôsobujúce hluk napr. malé zvončeky. Pre prípad stretnutia s medveďom je dobré mať pri sebe cesnakový sprej. Doporučuje sa tiež sledovať niektoré stopy medveďovej prítomnosti. Podľa veľkosti a množstva trusu sa dá rozoznať veľkosť a vek medveďa. Trus mladého medveďa je z menších kusov a obsahuje rybie kosti, či vtáčie perie. Trus dospelého medveďa je z väčších kusov, často obsahuje malé zvončeky a páchne po cesnaku.

        0 0
    • MatyxCZ  

      Tak seznam mám podobný, jen ještě na Křivoklátsku jelena, toho jsem se fakt leknul, bylo to dost velký zvíře .. naštěstí se mě bál víc než já jeho. A taky muflona v půl druhé ráno u Krčské nemocnice, ale ten se vůbec nebál a málem se nechal i pohladit. Zato kousek za Cukrákem jsem na houbách potkal divokou svini s mladými, ještě štěstí že byl blízko strom. Být na biku tak nevím nevím, ten bych musel nechat pod stromem a skončil by asi stejně jako košík na houby, to jest na hadry. Kance jsem ještě nepotkal, ale taky z toho mám strach, zvlášť ve výjezdech, při sjezdu je to v pohodě, to je člověk rychlejší a hlavně dostatečně hlučný. Ale řekl bych, že divokých prasat není ani moc třeba se bát, snad kromě starých divočáků, co se potulují o samotě a pak hlavně sviní s mladými, to je rozhodně to největší riziko na které člověk může na biku narazit. Jak je to v okolí Milovic netuším, ale nikde jsem z té oblasti o napadení člověka divokým zvířetem v poslední době nečetl, tak to snad bude ok.

      0 0
      • bikerp1  

        no doufejme, jak říkám mám spíš starost o mladýho

        0 0
        • Pedro RB  

          A o Petru F. strach nemáš?:-) Slyšel jsem, že s váma taky jezdí. xD

          0 0
          • bikerp1  

            No jasně, že taky :-) Zrovna včera mi o tobě říkala. Vzali jsme ji na 32 km projížďku do Káraného a zpět.

            0 0
      • Vevoda  

        Staré české báje a pověsti si četl, je tam něco o nějakám kanci Bivojovi.

        0 0
      • Vevoda  

        Tak já zase o napadení člověka něco četl, je to sice dávno, ale figuroval tam nějakej pan Bivoj a velký prase. Jak píšu je to dlouho, ale už by v lesích mělo být bezpečno???

        0 0
    • Tomcat  

      Hmm v lese je konfliktne nepotkavam a to jezdim VP Milovice\Mlada krizem krazem. Pokud vylozene divocaka neprekvapis tak zdrhne.

      Spis si davej pozor na munici , ostnaty draty a strepy a ruzny doury do zeme.

      0 0
      • hankah  

        Ja do toho milovickyho prostoru taky jezdim furt a jelikoz mame ten les za vesnici, tak tam chodime i pesky na prochazku a na houby. Divocaci tam jsou zcela urcite – je to tam mistama od nich dost rozryty. Ale nikdy jsem tam zadnyho osobne nepotkala. Myslim, ze riziko neni vetsi nez v jinym lese, to bys s ditetem nemohl nikam do lesa.

        0 0
    • climber  

      Prasata utečou. Zaútočit na tebe by mohla jedině bachyně, která bude mít tak malá selátka, že nestihnou utéct nebo velké poraněné prase. Na tvém místě bych si s prasaty hlavu opravdu nelámal.

      0 0
    • Mildhouse  

      Nejhorší je, když člověk jede do zatáčky a jenom vidí, jak za roh zaběhnul pes. Jeď tam potom. To se mi stalo dvakrát a pokaždý jsem se tomu rohu obloukem vyhnul. Jinak srnku jsem párkrát potkal, divočáka ne a ani o to nestojim. Ale taky se bojim, hlavně když jezdim poblíž Třech kamenů u Starý Boleslavy, kde vim, že se pohybujou – kamarád ho tam potkal dvakrát večer když šel z hospody. Jednou na něj posvítil klíčenkou a prase zdrhlo, podruhý zdrhnul kamarád.

      0 0
    • Lister  

      parlament na výletě?????????

      0 0
    • lutte\'  

      No ja sem videl :Srnce, srnku , prase , kunu , psa bez obojku a majitele , lesniky , traktor , nakladak vezouci asi hektar lesa a to mi neuverite losi kravu i s teletem ( krasna podivana)… a kdyz uvidis prase tak vylez na strom i s kolem :D

      0 0
      • lutte\'  
        • ja zapomnel … bylo to na sumave , milovice nevim ani kde sou ;-)
        0 0
    • vlkouš  

      Jezdim v okolí (Loučeň, Košátecký les, Staroboleslavsko). Prasata jsou tam všude, občas zahlídnu, jak zdrhají. Napadení člověka prasetem je myslím myslivecká latina. Ale jednou v Košáteckým lese na žlutý mi ve sjezdu skočilo jedno přímo před přední kolo, zdrhalo za stádečkem. Brknul jsem a šel přes řidítka. Prase jen kviklo a zmizelo v roští. Nejvíc jsem se ale lekl někde u Slap, kdy na mne najednou vykoukl v lese pštros (pštrosí farma a byl za drátěným plotem, plot jsem si nejdřív nevšiml). Fuj tajf, to ve mne hrklo...........V.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.