dilema nákup rámu ebay/paypal...

61 nepřečtených
  • kejmi

    Čau borci, poprosil bych o názor a radu… Na ebay.de jsem našel krásnej rám (nově otevřená aukce od 1 éčka). Hned jsem psal týpkoj, že bych ho vzal „kup teď“, ať nahodí cenu… Po delším handrkování jsme se dohodli na ceně 600 euro s poštovným, ale s podmínkou, že to bude mimo ebay. (Pokud by to vystavil na ebay jako kup teď, stalo by me to o 70 euro víc – provize ebayi). Borec má asi 300 pozitivních komentů.. Platit jsem navrhl přes paypal. Chtěl po mně muj paypal mejl, že mě nějak ofiko požádá o platbu.. „If you want a request You'll send me your PayPal Adress.“ Chtěl bych se zeptat na názor většiny, jestli do toho mám jít a případně za jakých podmínek. Nerad bych naletěl…

    0 0
    • xp3  

      Já bych do toho nejspíš nešel. Jednou jsem rěšil něco podobného a nakonec to nechal raději být. Pak jsem pořídil něco jiného a lepšího.

      Co takle nahodit cenu k těm 600€, třeba už nikdo nepřihodí?

      0 0
      • kejmi  

        ebay sleduju už docela dlouho a věřím tomu, že v aukci vyleze na víc než 600 euro… Rám je krásnej a konečně se objevil ve velikosti, která mi padne. Včera jsme to docela dlouho řešili a já nakonec usnul s telefonem v ruce :-D takže to s ním chci teď ráno nějak uzavřít. Nevím jak to funguje u Paypalu, zda tam je také nějaká ochrana..

        0 0
        • xp3  

          eBay je s Paypalem svázan (přes resolution center se to dá řešit), tam bych se při problémech o refundaci nebál.

          Takto ale použiješ Paypal jen jako platební prostředek, jako bys poslal peníze komukoliv na účet. Nedovedu si představit(možná jen moje neznalost?), jak se při ojebávce dostat zpět k penězům. Proto bych do toho rizika nešel.

          0 0
          • kejmi  

            rozumím, myslel jsem si to…

            0 0
          • oddie  

            Jen tvoje neznalost. Pokud pošleš prachy přímo někomu na Paypal, mimo Ebay, máš úplně stejnou možnost pořád na Paypalu otevřít dispute. Paypal se běžně používá i při placení mimo Ebay.

            0 0
    • novynick2  

      Já bych do toho asi nešel.

      http://www.bike-forum.cz/…dvodnik.html#…

      0 0
      • Vilém  

        Jo a jakej feedback mel ten tvuj prodejce? Nemyslis, ze je to krapet rozdil?

        Zajimavy, ze jsi sel do mnohem vetsiho rizika a ted tu places.

        0 0
    • Specík  

      Pokud o rám stojíš, tak bych raději připlatil těch 70€ za jeho poplatky – nebo se s ním dohodnout, že půjdete na půl.

      Protože pokud to půjde mimo Ebay, tak nebude možnost vrácení peněz a nikdo by to s tebou neřešil …

      0 0
      • kejmi  

        Já to včera rozjednal do toho stádia, že to koupím za 600 euro mimo ebay nebo se na to vy*eru. Právě jsem koukal na paypal a mám tam žádost o zaplacení, takže to stačí jen odklepnout. Zatím jsem nikdy nenaletěl a proto jsem takovej důvěřivej trouba. Trochu mě uklidňuje, že na ebayi má tolik pozitivních hodnocení, takže to gr*zl asi nebude, ale kdo ví, jak se zachová, když to nebude nijak vymahatelný :(

        0 0
        • zdenek  

          Asi je to jen má domněnka, protože zkušenost s tím nemám, ale nevztahuje se ta garance PayPalu i na nákupy mimo eBay?

          Já takhle občas nakupuju v shopech v Číně. Při jednom problému, kterej prodejce nechtěl moc řešit, jsem mu napsal, že požádám o pomoc PayPal. To na něj zabralo…

          0 0
          • oddie  

            Ano, vztahuje. Také osobně vyzkoušeno, Číňan se nějak odmlčel, po otevření dispute na Paypalu se najednou mohl přetrhnout.

            0 0
    • pepko  

      Ja by som to asi tiez radsej kupoval cez ebay. Ono aj paypal poskytuje urcite garancie, da sa tam lahko podat reklamacia, ale neviem ako to dopadne. Minimalne postovne si zvol take, aby si mat track number. Ale to asi bude velky balik a ten to ma tusim automaticky.

      Inak na ebay sa velmi dobre nakupuje, 2× som tam uz natrafil na podvodnika co nic neposlal. Do 45dni od nakupu je nutne podat reklamaciu a potom to zacne ebay riesit. Dokonca raz som natrafil na experta co vypredaval HID svetla za polovicne ceny. Samozrejme nic neposlal. 2 tyzdne ma ukecaval, ze to urcite pride, ale ani to jeho track number nefungoval. Potom prestal uplne odpovedat. Tak som dal tu reklamaciu a par dni na to mu uplne zrusili ucet a celu platbu mi vratili. No parada …

      0 0
    • raf007  

      Několikrát jsem to řešil stejně (US Ebay) a zatím mě nikdo nepodvedl. Je to samozřejmě riziko, ale to je u bazarových věcí vždy. Pokud normálně komunikuje, má pozitivní feedbacky, klidně bych do toho šel.

      0 0
      • kejmi  

        jj tak komunikuje (zatím). Jak jsem psal, má na ebayi kolem 300 pozitivů. Úplně v prvopočátku ukecávání mi nabídl nákup před ebay (kup teď), ale cena byla pro mě docela vysoká. Napsal jsem, že dám max 600 éček, tak až pak jsme se začali bavit o nákupu mimo ebay. Tedy netlačil mě od začátku do nákupu mimo ebay…

        0 0
    • maajkee  

      Já bych se toho rozhodně nebál, pokud má 300 pozitivů, tak to podvodník nebude. A zaplatit to přes paypal je naprosto OK.

      70e jako provize pro ebay při ceně 600e to se mi nezdá, tam tě možná trochu lakuje, ale je jasný, že on chce dobře prodat. O to mu jde samozřejmě v první řadě. Tobě zase dopbře koupit. Pokud jeho cenu jsi schopný zaplatit, tak bych se nebál. Řekl bych, že je to určitě lšpí jak koupit to od někoho tady v ČR přes cyklobazar na dobírku :)

      0 0
      • kejmi  

        cau chlapaku:) dik za povzbuzeni. jdu do toho… nepujdes na chvili na icq? poklabosime…

        0 0
        • maajkee  

          Já teď mizím, potřebuju odvést plechový přibližovadlo na servis před STK :) Ale přes den tady nějak budu. Předpokládám, že ten rám co hcceš kupovat je karbonovej bílozelenej Rush v eMku :)

          0 0
          • kejmi  

            nene od loňska jsem trošku přehodnotil moje sny :-D – poslal jsem ti mejlik

            0 0
      • kubad  

        EUR 53,96 při 600eurech prodejní ceně mě to hlásí tuhle provizi

        0 0
        • kejmi  

          tak tady me malinko láknul, nebo nevim jak to prekladal google z nemciny… on k tomu jeste zapocitaval asi nejaky poplatek paypalu. pry 6%, ale to zaplati stejne, ze jo:)

          0 0
          • kubad  

            při platbě 600eur – €20.75 EUR je poplatek paypalu takže to +/- sedí

            ale chápu že chce prostě 600eur čistého, takže tě nelakuje

            0 0
        • maajkee  

          Hmm, tak to je celkem masakr, ještě že přes ebay neprodávám, jen asi dvakrát, ale to mi nepřišlo, že by z toho měli tolik.

          0 0
    • smash_mouth  

      Kupuj. Je to pojisteny PP pokud ti vystaví request. Koupl jsem takto ram z Pinkbike Portugalska i standardne z Ebay UK. Jen si osefuj ze to je perfektne nafoceny. Wha you see is what you get ..

      0 0
      • kejmi  

        request poslal:) Cannondale Scalpel im „Gekauft wie Gesehen Zustand“.

        Der Verkäufer bestätigt, dass der Rahmen ausser normalen Gebrauchspuren (Schrammen durch Kette und kleine Kratzer durch Steinschläge) keine Mängel hat.

        Da es sich um einen Privatverkauf handelt, schliesst der Verkäufer Rückgabe und Garantie aus.

        0 0
    • Mr.Data  

      Využiji vlákno. Chystám se něco koupit na Pinkbiku a je to na mě celkem dost peněz, tak mi to vrtá hlavou. Platil bych přes Paypal, prodejce z GB má v historii 8 prodejů. Jde tady ověřit kupující nebo hodnocení? Nebo nějaký jiný tip?

      0 0
      • tromboonen  

        Pinkbike je forum, ne? Takze to kupujes jako tady z bazaru na BF? Pokud prodejce nabizi PayPal, asi to nebude podvodnik, na PayPalu mas moznost pozadat o vraceni penez, udelat dispute kdyby to neprislo nebo prislo v jinem stavu… nevidel bych problem, jen si sjednej spolehlivou dopravu s dukazem.. BTW jestli je to neco vetsiho tak z GB jsem na ram pouzil tyhle lidi: http://www.dolphi-transport.com/contact.php?…

        0 0
        • kubad  

          Vcelku nesmysl

          0 0
          • tromboonen  

            Tak o Pinkbike nic nevim, ale treba v Anglii jsou soukromi prodejci obecne relativne spolehlivi, clovek nemusi hned automaticky cekat ojeb, respektive z komunikace je vetsinou jasny, jestli tam ten potencial je nebo ne.. a u toho PayPalu i mimo eBay prece jen existuje nejaka moznost se branit, PayPal obecne kope spise za kupce nez za prodejce, ne? Nevim o tom dost informaci, ale takhle bych to videl..

            0 0
            • kubad  

              Pay pal te nechrání nijak , to je ten nesmysl, jina vec je treba ebay ale u soukromych inzerátu neni v podstate zadna ochrana, totez PinkBike nic nezaručí.

              Ale muze to byt nejake vodítko spolehlivosti.

              Proste bazarový prodej bez jakekoli záruky. Bud bude verit nebo ne

              0 0
              • oddie  

                I při prosté platbě přes Paypal, bez využitá Ebaye, existuje možnost otevřít dispute, a je to věc, která je na příjemce dost velkým bičem, osobně vyzkoušeno.

                0 0
                • tromboonen  

                  Taky bych to tak videl, ale mnohem lepsi je normalne pokecat s tim clovekem, treba si proklepnout jeho email..

                  0 0
                • kubad  

                  Pokud je to podvodník tak ti to nepomůže

                  0 0
                • kubad  

                  Skus být konkrétní, třeba se to bude hodit

                  Nakupuju takhle taky

                  0 0
                  • oddie  

                    Psal jsem to výše, nakupoval jsem u Číňana, napřímo, bez portálů typu ebay, ae… Dvakrát to proběhlo v pohodě, potřetí nic, nereagoval na maily, stačilo otevřít dispute a najednou do hodiny mail, jak prý byl pryč (ha ha) a jestli bych to stáhnul, že to hned pošle (to by byla taky blbost, protože pak už bych neměl žádnou šanci). Napsal jsem mu, že to uzavřu v okamžiku, kdy budu mít danou věc v ruce, a tak se také stalo.

                    0 0
                    • kubad  

                      Jenže ten Cinan byl obchodník takže na nebo nějaké páky PayPal má

                      Borecek pokud bude chtít tak zruší paypal a konečná

                      Navíc tohle možná pokud ti neposle zboží , ale jak budeš přes PP řešit neshodu bazaroveho zboží to by mě fakt zajímalo

                      0 0
                      • oddie  

                        Paypal je vázán na kartu, takže podvodníkovi zrušení paypalu nepomůže. Neshoda je otázka, ale to je i u bazarového zboží na ebayi. Riziko je při nákupu na dálku vždycky.

                        0 0
                        • kubad  

                          A co že je pay PAL vázán na kartu ?

                          odlinkujes , zablokuje a hotovo

                          Jenže ebay je úplně jiná story tam je to jinak.

                          A k tomu krytí :)

                          Mě borec z USA neposlal zboží cca 35 dolarů

                          Díky vymluvam sem prosvihl 30 dni a vysmál se mě jak ebay tak Pay PAL

                          Ale je fakt že mu aspoň zrušili účet .

                          Ale už ne to pár let, trochu se měnili podmínky pokud vím

                          Každopádně je Pay PAL trochu jistoty, ale záruka to žádná není

                          0 0
                          • oddie  

                            Pokud jsi prošvihl 30 dnů, tak je to jen a pouze TVOJE chyba. Na fraud žádné odlinkování a zablokování nepomůže.

                            0 0
                            • kubad  

                              A to fraud posoudí PayPal?

                              Ty si fakt najivka :)

                              0 0
                              • oddie  

                                Paypal vyzve dotyčného k doložení toho, že zásilku odeslal. Kupodivu. Pokud to nebude schopen doložit, má smůlu.

                                0 0
                                • kubad  

                                  Na základě čeho?

                                  Neřešim e-bay ale bazar.

                                  Prosím doloz to mě fakt zajímá

                                  0 0
                                  • Mr.Data  

                                    Hezky se to tu rozjelo, diky za postřehy. Ale vidim to take tak. Dispute asi mozne je, ale nejak si nedokazu predstavit, jak bych prokazal, ze nic neprislo. Bude podepsany dodaci list u kuryra a v krabici par cihel. Zkusim mu napsat, jestli to neda přes ebay a obetovat par tisíc na polatky.

                                    0 0
    • Petr L2  

      Dolphi Transport vypadá dobře, jaké kdo máte zkušenosti?

      0 0
      • oddie  

        Já mám, kupoval jsem v UK dětské kolo, vše proběhlo bez problémů.

        0 0
        • tromboonen  

          Jen ty nejlepsi, vyzvednuti v te nejvzdalenejsi zone v UK, poslani a doruceni az do domu, bylo to tusim pod 1000 Kc..

          0 0
      • tonik666  

        Dolphi jsem pouzil 3×, jak vyzvednuti kuryrem, tak i preposlani, vzdy nakup drazsich a vetsich veci pres pinkbike (ramy). A vzdy v pohode

        0 0
    •  

      Jako dlouholetý aktivní prodejce i kupující na eBay (který má rovněž víc než 300 pozitivních komentů, viz. můj profil) odpovídám na žádosti o prodej mimo eBay stručné a jasné NE, a s takovými lidmi se dál vůbec nebavím. Jestli chceš mou věc, přihoď, vyhraj, zaplať, budeš ji mít. Tečka.

      Jinak eBay v kombinaci s PayPalem je jedna z nejbezpečnějších možností, jak něco koupit, protože transakce přes PP jsou kryté a v případě, že bude reklamace a prodejce ji nevyřeší uspokojivě a neprokáže svou nevinu, bude transakce anulována a peníze dostaneš zpět.

      O to všechno přijdeš, když budeš nakupovat „mimo“.

      Na eBay se také nikdo nikomu nemůže mstít přes ty komenty, protože kdo zaplatil, ten už nemůže dostat negativ. I kdyby z prodejce vytřískal prachy zpátky a ještě mu napsal, že je zloděj.

      0 0
      • tromboonen  

        Tak sis udelal reklamu, Ok, ale co kdyz z nejakeho duvodu prodejce na eBay neni? To znamena, ze vsichni na zdejsim bazaru nebo cyklobazaru jsou podvodnici? Myslim ze ne… Pinkbike neznam, ale existuje tisice podobnych systemu, jestli je to registrovany uzivatel s nejakou historii prodeje, minimalne mas moznost jej na tom foru pomluvit.. a jestli ma 8 pozitivnich hodnoceni o necem to vypovida.. Lidi nakupujou i na craigslist nebo na podobnejch.. eBay neni pro kazdeho a pro kazdy zbozi to pravy..

        0 0
        •  

          Samozřejmě že nejsou, nic takového jsem neřekl. Chtěl jsem říci jen, že málokterý obchodní portál nabízí takové zabezpečení jako eBay.

          Podvodem je však vystavit zboží na eBay a pak (jestliže někdo přihodil) tuto závaznou nabídku zrušit a prodat zboží jiným způsobem.

          0 0
          • Petr L2  

            +1

            0 0
          • tromboonen  

            A to se stalo tady? eBay je zajimavej fenomen, totalni sracky typu casopis o pleteni svetru ze 70tek tam vydelaj nesmyslny penize, jenze v CR nema eBay dostatecny zastoupeni, kupujici ze zbytku sveta se zas nepokadej z nakupu a posty z CZ… Aukro taky nema dost uzivatelu.. ja jen rikam, ze nektery veci je lepsi nabizet pres normalni inzerci a nemusi to byt vzdycky podvod..

            0 0
            •  

              No napsat prodejci, aby zrušil již běžící aukci s příhozy a prodal mi to bokem, to je nabádání k podvodu. Jestli to ten Němec udělá, tak není těch svých hvězdiček hoden.

              (Jestli tam ale příhozy nejsou, tak samozřejmě může, to je jiná situace.)

              A těm časopisům ze 70. let bych se moc nesmál, sběratelství je velká vášeň. Jestlipak víte, že.u nás v ČR je poměrně velká komunita lidí, kteří se zabývají starožitnými počítači? Amiga, Atari, Commodore, ZX Spectrum, Didaktik, PMD … Nejen, že je sbírají a hrají si s nimi, ale ještě teď pro ně programují hry i jiný software, a staví hardwarové vychytávky, jako čtečky SD karet nebo modemy na připojení k internetu …

              Takže, jestli máte něco takového na půdě, šup s tím na Aukro! Dostanete pár tisíc a uděláte někomu obrovskou radost.

              0 0
              • tromboonen  

                Tak sorry ale ted uz nestiham, borec se ptal, jestli ma mit obavy z nakupu na „bazaru“ na pink bike kde ma prodavajici 8 kladnych hodnoceni (OK, na ebay to neni nic moc, ale na soukromeho inzerenta treba tady na BF je to furt plus)… navic sam navrhuje Paypal kterej preci jenom ma nejakou ochranu kupujicich i mimo eBay… za me je to docela OK, jen bych si ohlidal podminky a napred si prodejce proklepnul pres google a osobni komunikaci, me to vzdycky vyslo…

                0 0
            • Petr L2  

              Fakt mi vrtá hlavou jaké zastoupení ČR na E-Bay ti chybí?

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.