• capo

    S věcmi kolem kola vím kam se poradit, ale s dětský, tabletem ne, tak to zkusím taky tady :)

    Chci nějaký tablet pro dceru. Požadavky

    • velikost displaye kolem 7"
    • rozumná HW konfigurace s ohledem na budoucnost
    • předinstalovaná nebo doinstalovatelný rodičovská podpora
    • lokalizované prostředí v čj
    • ideálně novější verze androidu

    Dceři je 16 měsíců, takže teď je to tak na zabavení nějakým filmíkem do auta, nebo jednoduchou hru kterou ji pustíme my. Ale čas letí…

    Co jsem tak koukal, tak se buď dá ve výprodeji sehnat Gogen Maxpad 7 (v úvahu přichází jen model G4, ostatní nejsou). Zdánlivě ideální volba. Vadí mi android 4.2 a málo RAM (512GB). Je kolem toho dost zmatek, výrobce či dovozce marketing ani produkt zdá se nezvládá, ale co jsem dohledal tak model G3 měl 1GB RAM, G4 která jediná jde sehnat má zase už jen 512. Jedinou výhodou jsou české aplikace v plných verzích, ale jestli to správně chápu, jde jen o pár vzdělávacích které jsou pro o hodně starší děti (viz link, nic novějšího jsem nenašel). A zdá se že žádné plné hry v češtině a bez reklam tam v balení nejsou.

    • Máte někdo zkušenost, stojí to za 2200 co se to dá sehnat?

    Pak jsem objevil tenhle Denver kterej je o dost novější, má Android 6 a pro rodičovskou kontrolu předinstalovanej KIDO'Z. Ten KIDO'Z mode je super, patří mezi rodičovskými spouštěči mezi nejlepší a je i v češtině, ale zas to vypadá že to bude plný reklam. cena mi přijde adekvátní vzhledem k HW. Zdá se že kromě toho co je součástí KIDO'Z tam není žádná předinstalovaná plná verze (rozuměj bez reklam) hry či vzdělávací aplikace......

    Třetí variantou je prostě koupit nějakej normální tablet a k němu nainstalovat ten KIDO'Z + dokoupit pořádnej odolnej kryt. Nevím zda se dostanu k tomu samýmu o v případě Denveru, nebo tam bude víc či míň reklam…

    Samozřejmě počítám do budoucna s nákupem nějakých smysluplných aplikací (placených proto aby dcera nemohla klikat na reklamy (nevědomky) což by vedlo k přerušení hraní a nutnosti mého zásahu. Apkdy bez reklam a zadara asi neexistujou (no nedivám se :) )

    Máte někdo nějakej jinej tip, či zkušenosti s výše uvedenými, prosím?

    0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • puka  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Pokud kupuješ něco za 2000Kč, počítej s tím, že takřka všechno to jsou sráčky, s tím že některé jsou jako tablet alespoň použitelné a na hry pro děcka stačí, a jiné jsou jen kupa starostí a neustálé řešení problémů nebo běhání na reklamaci. Poruchovost tabletů zpravidla bývá kolem 30% a víc, u těchto levnějších spíš těch víc. Lidé tyto tablety brávají hlavně kvůli ceně pro děti, protože se stává že „hapalo“ a tablet je pápá. Kašli na označení „dětský“ a prostě kup nějaký tablet. Jediná vlastnost která z tabletu udělá „dětský“ je odolnosti proti pádu ze dvou metrů, odolnost proti rozšlápnutí a odolnost proti polití. Jinak je to jenom tablet s pitomý, designem.

      Display ber jendoznačně 7". Větší je v této ceně akorát zbytečný příplatek za horší, ale větší display.

      Android s RAM pod 1GB je v dnešní době nepoužitelný a tím nemyslím špatný, ale nepoužitelný. Náhodné zavírání aplikací, ukončování procesů, všechno zasekané, časté pády a nevyreklamuješ to ani za nic, protože „zařízení odpovídá parametrům“.

      Jinak pokud nepůjdeš do dražšího Apple, všechno bude na Androidu, takže to všechno funguje stejně a má i stejné aplikace.

      To, že je nějaká aplikace předinstalovaná v žádném případě automaticky neznamená, že bude bez reklam. Naopak, hromada předinstalovaných aplikací tam jsou vyloženě kvůli reklamě a často nejdou odinstalovat, takže zbytečně zabírají místo. Ideální je mít úplně čistý systém bez kokotin, Jakoukoli apku potřebuješ si jednoduše nainstaluješ z Google Play.

      No a co se představy o užívaní dětmi týče – dáš jim to do ruky a do půl roku na tom ty chytřejší umí věci, které ani nevíš, že existují. Děcka nejsou až tak blbé, jak je dospělí často vnímají a úplně stejně jako jsou schopné z lega poskládat raketu nebo funkční nášlapnou minu způsobující agonickou bolest chodidel, se dokáži naučit používat tablet, často líp než ti dospělí. Pokud nechceš, aby tablet zobrazoval v aplikacích reklamy, jednoduše ho odpojíš od wifi. Pokud nebudeš vědět jakou hru dceři pustit, jednoduše ji ukážeš kde se hry stahují a už si něco najde sama. Za pár měsíců jí to nebude dělat problém. Na novějších Androididech je i odinstalace aplikací primitivní záležitost, takže to si může taky brzo osvojit.

      0 0
    • IndyCZ  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • xtonda  

      Obojí je naprostý šrot od pochybných producentů a nemyslím si, že dítěti nebude vadit pokud to bude pomalé a zasekané a bude na odezvu čekat několik sekund.

      Čistě podle specifikace bych jako minimum uvažoval např. tohle:

      https://www.czc.cz/…5585/produkt

      https://www.czc.cz/…0208/produkt

      https://www.czc.cz/…0995/produkt

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Dítěti to vadit nebude, respektive velice snadno si na to zvykne, zrovna tak jak si na to zvykne každý BFU, který není zvyklý pracovat s něčím rychlejším na denní bázi.

        4K za tablet pro takto malé dítě je opravdu moc, a to říkám jako zastánce seznamování dětí s technologií už v ranném věku. Můžeš si být takřka jistý, že i pod dozorem ten tablet jednou křápne z větší výšky a bude potřeba koupit nový.

        0 0
    • Bruca  

      Kdybys chtěl něco obyčejného na dobití (k čemuž u dítěte dřív nebo později dojde), tak tu mám staršího 10" sencora. Mamka si koupila nakonec menšího. Tohodle bych pustil za 800 ;-)

      Je to sencor element 10.1q001

      Gigant ramky, 1,5ghz quadcore, trošku hrubší displej (jen 1024×600 px na 10 palcich), žádná špička, ale na film nebo hru to ujde.

      Stejně ti ten první tablet zařve :-D

      Kdyztak mi pošli mail, zkusil bych ho nafotit a zítra bych poslal i fotky.

      Slunevm Gmail com

      0 0
    • Al Stra  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • -b-n-x-  

      My občas pouštěli naši dceři (momentálně 20 měsíců) nějaké pohádky a písničky na tabletu, nebo mobilu. A teď to posledních pár měsíců neděláme vůbec. Vždycky to bylo tak, že ji pak nešlo odtrhnout a další hodina až dvě byl řev.

      Ovšem každé dítě je jiné a i každý rodič je jiný. Tak třeba u vás to bude ok.

      Jinak my teda měli lenovo yoga tab 2. Tenkrát (před rokem) asi za 200usd. Výhoda je poměrně velká baterka. Android 5 a procesor je intel atom.

      0 0
    • kotel  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • zdenal8  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Al Stra  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Kuba78  

      Kupovat tablet pro 16mesicni dite je imho blbost. Na to abys ji na cestach poustel krtecka staci tvuj tablet ci tvuj notebook. Dite v tomto ma rozvijet ruzne schopnosti ke kterym fakt tablet nepotrebuje.

      I v pozdejsim veku je otazka zda to je ci neni nutne. Ano, odlozit dite k tabletu je pohodlne.. protoze jinak bys ho musel zabavit jinak sam, venovat se mu.. ale jestli je to spravna cesta je vec kterou si musi odpovedet kazdy sam.

      Mam dite skolniho a predskolniho veku. Doted sme si vystacili s obycejnymi ipady ci notebooky co mame doma – na cestach jim obcas muzes pustit pohadku, cas od casu pod dohledem nejakou vyukovou hru.. a doted sme nemeli potrebu jim kupovat ani vlastni tablety ani telefony a doted to ani nevyzadovali.

      0 0
      • zdenal8  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • IndyCZ  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • capo  

      Prosím všechny případné diskkutující, aby se vyjadřovali k tématu. Opravdu nikomu nepomůže, když sem budete házet příspěvky na nerelevantní témata (zda je tablet pro dítě vhodný), když otázka zní „jaký“ a ne „zda ano či ne“. Předem všem děkuji za pochopení a respektování. (pokud mi čas dovolí, budu nerelevantní příspěvky i nadále blokovat. kdo s tím má problém, piště do zpráv)

      Aby bylo jasno, je to zařízení, které pomůže překonat cestování autem či letadlem. Doma se nepoužívá a používat nebude. Tolik k výchově. Využití mého vlastního tabletu pro toto použití stále zvažuji a jsem tomu víc a víc nakloněn (jen dokoupím držák do auta a odolné silikonové pouzdro). Zároveň zvažuji něco kolem 6" co se snadněji přenáší (např ve frontě u doktorky se to může hodit a já či žena svůj telefon můžeme potřebovat). Pokud by měl někdo nějaký tip, klidně bazar…

      0 0
      • RomanKa  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • puka  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Kuba78  

        tablet navic = starost navic co musis tahat s sebou. fakt se nad tim zkus zamyslet trochu hloubeji. Jak sem psal, taky sem na zacatku uvazoval kdyz sem mel prvni dite jestli porizovat, jaky a tak.. a nakonec si cele ty roky fakt vystacime s nasimi vlastnimi tablety, protoze tech prilezitosti kdy je tablet potreba je malo – v podstate na dovolene obcas pustit pohadku (ale spise cteme), velmi vyjimecne kdyz jedeme nekam autem (ale to jen dlouhe trasy a driv kdyz byly opravdu male), jednou za cas si zahraji nejakou edukativni hru. a na to jim opravdu staci tablet pucit.

        pokud mermomoci musis, tak kup asi cokoliv co ma slusnou baterku a slot na SD karty – at tam ty pohadky nacpes.. gumovy obal je plus ale asi neni nutny – stejne kdyz ti s tim nekde trisknou tak dle zakona schvalnosti to pujde na displej :)

        0 0
        • Al Stra  

          zrovna dneska mi volala operátorka z vodafonu, jestli prý nechci tablet pro děti-)

          0 0
    • roman 3D  

      oživuji: nějakej tip na levnější 10" android tablet určený především na sledování filmů, internet, komunikace, hrát se na něm nebude, cena do 5 tis Kč, čím míň tím lépe, díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.