• duchodce10

    Ahoj,

    malému jsme koupili novou 24ku (Orbea MX Team). Kolo supr, ale brzdy co tam jsou, tak jsou dost na prd. Neznačkové véčka, které jsou pocitově jako guma (i po seřízení). Před tím měl 20ku Author Record, kde byly Tektro a je to nesrovnatelné. Prosím o radu jaké véčka koupit – chci je vyměnit. Nevím zda stačí brzdy nebo i páky (ty co tam jsou se mi zdají být na pohled v pohodě). Taky nevím zda jsou nějaké speciální dětské nebo prostě „jakékoliv“ véčka.

    Díky moc za radu.

    0 0
    • Bubaaak  

      Záleží, pokud jsou páky uchycený na plastu, nebo na hliníku. Na plastu dost pruží

      Stejně tak čelisti, jsou plechový, nebo odlitky?

      A i špalky dělají dost, ideálně když jsou gumičky vyměnitelný z al unašeče

      0 0
    • jirka146  

      Avid Single Digit 5

      0 0
    • gersa  

      Nestačilo by pro začátek vyzkoušet jiné špalky?

      0 0
      • Bubaaak  

        teď mě ještě napadla základnější věc, seřízení špalků :)

        0 0
        • duchodce10  

          Brzdy jsou seřízené – dokonce jsme měnili i lanka. Ale kouknu na to ještě jednou.

          0 0
      • duchodce10  

        Ano, možná by pomohlo i toto – dobrý nápad.

        0 0
    • Jakobo  

      Nejlevnejsi od Shimana co jsou, nejake Aliivia, Acery, proste co bude za dobrou cenu nekde ve vyprodeji. Spalky hned zahodit a koupit koolstop nebo aspon vicebarevne BBB. Bude to jak trabant a mercedes.

      Avidy jsou rekl bych tezsi nez Shimana, vazene to nemam a mel jsem jen SG 7. Brzdi asi lepe, postavil jsem s nema kolo na predni snadneji jak ted s kotoucema, ale to dite asi nepotrebuje.

      0 0
      • duchodce10  

        Díky za reakci. Zkusím pohledat. Já už právě s véčkama nemám léta letoucí žádnou zkušenost. Tohle mě ale dost překvapilo. Na přední určitě kolo stavět nemusí :) Ale je to dítě, takže si rádo udělá smyk zadním. Na dvacítce mu to šlo hravě, teď to ani není schopný udělat. Ten gumový chod u seřízených brzd mě opravdu překvapil. Ale právě jsem netušil jestli kupovat celé brzdy, nebo by stačili koupit jen špalíky a tak…díky!

        0 0
        • Jakobo  

          S tim gumovym chodem jsem se take setkal, byla to tragedie.

          Ale byla to souhra vice faktoru – nekvalitni vecka s velkym vaklem na cepu, plastova paka, ktera se prohybala a nakonec vysoka frikce lanka v bowdenu. Asi to nejlevnejsi lanko, ktere drhlo. Pokud se brzdy vaci pomalu, neda se seridit soubeznost obou stran tak je to lankem. Bowden to asi nebude.

          Bylo by dobre spolu s brzdami a spalky rovnou koupit nerez brousene lanko Kovys. Melo by to vsechno byt na kupkole, asi i jinde. Axit mozna bude levnejsi. Potrebujes 2 pary, dopredu a dozadu. Bud byvaji v cene 2 pary nebo jen jeden.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.