Dětské kolo 20 - český výrobce

59 nepřečtených
  • Kytiii

    Dobrý den,

    jsem tu nová, bo jsem již bezradná…

    Kolům moc nerozumím, sama jezdím již 7 let na Apachi, a naprosto mi vyhovuje… (koupila jsem si ho, protože se mi líbil a má kratší rám)

    Syn (skoro 6 let) jezdí 2 roky na Superioru (SUP 16), s nímž jsme spokojení – výlety po okolí dával od začátku s přehledem (i 20km), ale už z něj vyrostl. Celé odpoledne jsem dnes strávila tím, že jsem porovnávala různá kola, ale přiznám se, že v tom plavu.

    Mám určité požadavky a představu (samozřejmě, že si nechám ráda poradit!), a ne vždy to z popisů chápu. Navíc vůbec nerozumím jednotlivým komponentům (co je kvalitní, co ne atp.) – chtěli bychom českého výrobce, lehčí rám (pokud je to pro dítě lepší) a aby se mu snadno šlapalo… uvažovala jsem zase o tom Superioru, ale odrazuje mě ta cena… A nevím, zda koupit tu jejich light verzi od modelu Team… Následně jsem narazila na dalších xy značek – Dema, Core, ACstar, Author a začaly mi podklesávat kolena…

    Prostě se v tom vůbec nevyznám, nevím, čím se řídit a už vůbec nevím, zda ta kola jsou kvalitní, komponenty kvalitní, jaké kolo je lepší a proč, jaké horší a proč…

    Budeme jezdit v lese, po polních cestách, většinou v rovinatém a mírně zvlněném terénu – v létě zřejmě pojedeme do Jizerek na pár dní…

    Moc děkuji za Váš čas!

    0 0
    • Patar  

      Který je to Skorkov?

      0 0
    • Kouba_2005  

      20km na 16" jednopřevodovém bicyklu s pidi klikama, jo? Tomu nevěřím! Na bazaru zrovna teď je na prodej parádní 20", sic ne české výroby, ale zato nadstandardní výbavy a z prověřeného zdroje.

      0 0
      • Medunka  

        polabí je placka

        jinak Amulet má lehký kousky za dobrý prachy

        0 0
      • gerrard  

        Jo tomu ver, kdyz je to rovina :o). Syn ve 4 na 12" nahrkal 25km v Lednicko-Valtickem arealu. Deti jsou nezmari.

        0 0
      • gerrard  

        Jo tomu ver, kdyz je to rovina :o). Syn ve 4 na 12" nahrkal 25km v Lednicko-Valtickem arealu. Deti jsou nezmari.

        0 0
    • Luigi1  

      Pells

      0 0
    • rbcrx9  

      scudbike.cz, tam je vlastně jen 24, takže nic.

      0 0
    • Honzajs  

      Author Cosmic, vyzkoušela ho dcera i kluci. Poměrně lehký rám, zbytek vybavení jakž takž, ale v této velikostní kategorii nemá cenu moc investovat. Je to na pár let..

      Hlavně ně nějaký FULL, byz odpružené vidle se taky obejdou..

      0 0
      • Zdeno Micio  

        Dost staromilský a nebezpečný názor. I kdyby to bylo na jeden rok, tak investice právě smysl má – čím lepší (a lehčí) kolo, tím lépe. A odpružená vidlice? Proč ne. Plno děcek jezdí závody už ve věku okolo 4–5 let.

        Bohužel jsou dětská kola dost ošizená… Vám by se líbilo jezdit na Ukrajině jen proto, že za 2–3 roky dostanete novou, o kilo lehčí?

        0 0
    • bikerluzice  

      My jsme plně spokojení od loňského jara s tímto kolem od Patara. Nechali jsme si ho poskládat dle přání od nábojů až po barvu bowdenů. Jenom teď když bude mít malý v létě 6 jsem ho dovybavil odpruženou vidlicí. Pořád si stěžoval po 40km na vytřepané ruce (hmotnost kola mu nikdy problém nedělala tak to cca 1kg navíc snese).

      Loni jsme na podzim končili na 60km vyjíždce. Před týdnem při prvním jarním provětrání kol dal bez problému 30km. I když je fakt, že u nás je taky rovina.

      PS: Předtím na 16" se zapleteným 3rychlostním Nexusem dělal běžně 35km.

      0 0
      • Kytiii  

        Díky za odpověď.

        Do včera jsem kola Core vůbec neznala :D

        0 0
        • bikerluzice  

          Pana Pátíka z Brna, který staví dětská kola na Core rámech jsem poznal taky jen díky tomuto fóru. No a potom jsem ve spolupráci s ním během sezony postavil ještě kolo pro ženu a dospělou dceru. Teď v únoru jsem k němu vezl na centrovačku pět párů kol i když to mám k němu 70km. A tak vycentrované jsem je ještě neměl.

          Poctivá práce jako vždy.

          S termínama je to někdy nepředvídatelné (i když ne vždy vinou p. Pátíka).

          Kolo pro malého bylo poskládané cca do deseti dnů. Zajel jsem tam se synem přeměřil ho, posadil na seriovku co tam má vždy nějakou smontovanou, podíval se na posed, sepsali jsme jak kolo má být osazené (a to jsem si navymýšlel třeba širší zadní gumu do písku, kterou nechal dovézt přes dovozce na objednávku).

          Ale u kola pro ženu jsme čekali hodně dlouho na bílé remerx ráfky, ale to byl problém remerxu. Nebyla to sériovka, která je někde skladem. A byla sezóna a žena jiné než bílé s černýma drátama a formulema nechtěla.

          0 0
          • Kytiii  

            škoda, že Brno je od nás 220 km :(

            0 0
            • bikerluzice  

              Já když jsem viděl jak syn na 16" kterou sedlal od 3 let začal hltat kilometry (později jsem mu tam nechal zaplést Nexuse čím se mu ještě zvýšila ujetá kilometráž). Tak jsem se pídil po kole, které by za rozumné peníze poskytlo rozumnou výbavu a po roce provozu můžu říct, že nelituju najeté kilometry navíc (než k nám do cykloprodejen) a kdybych to věděl dopředu tak bych jel asi i dál než 70km.

              0 0
              • Kytiii  

                Věřím :D

                Co je to Nexus?

                0 0
                • bikerluzice  

                  Zadní náboj s převodovkou uvnitř a brzděním „torpédo“. Na rovině ho to urychlilo a do našich mírných kopců a v terénu mu to usnadnilo jet bez protestování. Dnes ho má syn zapletený na 20" kterou má „na hřiště“.

                  Nexus 3rychlostní

                  0 0
                  • Kytiii  

                    A stačí ty 3 rychlosti? Já měla na prvním „horáku“ pětikolečko… a čím ho to urychlí? Omlouvám se za primitivní výrazivo, ale objevuji nový svět :D

                    0 0
                    • bikerluzice  

                      Na 16" kolo nešlo dát klasickou přehazovačku a náboj s kazetou. A většinou ty kola bývají zpřevodována tak, aby vyhovovala různým podmínkám. Např. děti které nejsou sportovně orientované, různý terén apod.

                      No a na rovině měl na té 16" už takovou kadenci šlapání, kterou nebyl schopen dlouhodobě udržet. A to vyřešil právě ten Nexus. Rovina + asfalt = nejtěžší převod a mazal v kuse bez zastavení i 10km (ve čtyřech letech). Polní cesty = střední převod. Stoupání = nejlehčí převod tj. žádné sesednutí a tlačení kola. Výsledek slušná cestovní rychlost.

                      0 0
                      • Kytiii  

                        a nyní, když má tu 20? stále trojpřevod? nebo už větší?

                        0 0
                        • bikerluzice  

                          Na 20" Core má 7-rychlostí. Ale může být i 8 (máme podložku pod kazetou). I když osobně si myslím, že těch 7 takto malým dětem stačí bohatě a ještě tak nevnímají jemněji odstupňované převody a jsou schopny to dohnat kadencí nebo silou.

                          Na druhém 20" zděděném po starších sourozencích doma repasovaném kole „na hřiště“ má toho 3-rychlostního Nexuse. Ale na tom nehltá kilometry to obouchává skutečně na hřišti a v nejbližším okolí.

                          No a díky těm 3 převodům instalovaným původně už na 16" pochopil, že když bude řadit tak bude rychlejší a dojede dál a vyjede kopec a následný přechod na 7rychlostní 20" nebyl takový zmatek v hlavě.

                          0 0
                          • Kytiii  

                            Díky za zkušenost… včera jsem se už bála, že mě tu všichni poignorují a nic se nedozvím… :D

                            0 0
                            • DADMTB  

                              Ahoj, tak něco se určitě dozvíš:-). U nás byl skok z 16" rovnou na 24" , tedy ne že by se 20" nekupovala, ale měl ji tak krátce, že teď je ještě v garáži s neojetým plášti (taky to koupili bez mého vědomí, no babičky).Tak záleží jak roste, jinak cenově vychází dobře Leader Fox (tu jsme měli 16") a potom jsem musel přitlačit a vybral si CUBE KID 240 (24") http://www.cube-bikes.cz/…. Tak vim je to o penězích. Je tedy pravda, že CUBE KID 240 se následně krásně prodalo do 3dnů po inzerci a minimální ztráta financí. S odpruženou vidlicí je to tak, pokud je někdo zručný, tak ji upraví tak aby ji dítě propružilo…

                              0 0
            • Honz8t  

              Určitě Patarovi napiš (viz výše) – pošle ti instrukce co a jak změřit.

              Pár jeho dětských kol jsem viděl a určitě moc dobře ví, co dělá. Kdybych kupoval nové kolo pro děti, jdu jedině za ním.

              0 0
              • pelsab  

                Dobrý den,

                chtěla bych se také zeptat ohledně kola core, které se tu řeší. Chtěli bychom koupit 24, ale nevíme zda pevnou či odpruženou vidlici. V jedné cykloprodejně radí pevnou, v druhé zase odpruženou. Našli jsme tuto vzduchovou http://shop.adroit.cz/…air-24-white a tak se chci zeptat zda by na core pasovala a hlavně zda by to byla lepší volba než ta pružinová, se kterou se to prodává. Děkuji

                0 0
                • Patar  

                  Pošlete mě dotaz e- mailem.Zde by to byl „střed zájmů“

                  L.P.

                  0 0
                • jakub  

                  ahoj na odpruženou vidlu se vyser… je to úplně k ničemu… váží o kilo navíc a stejně to pod dětma nechodí… vubec to nemá smysl..

                  0 0
                  • Kouba_2005  

                    U 24" a vzduchový vidle bych to už netvrdil, přece jen už dítko není 20.kilovej prcek.

                    0 0
                    • pelsab  

                      tak myslíte teda, že ta vzduchová by byla ok, nejsou na ni nikde recenze. Dítko má cca tak 25–26 kg.

                      0 0
                      • Honz8t  

                        Mnohem lepší je dobrý plášť (třeba http://plaste.heureka.cz/…1_75-kevlar/) foukaný na nižší tlak.

                        Málokteré dítě jezdí tak, aby odpruženou vidli na 24" opravdu potřebovalo a vyplatilo se mu na jeho kolo navěsit 2,5 kg místo pevné.

                        0 0
                        • pelsab  

                          tyto pláště máme v plánu :-) jen se nemůžeme rozhodnout jakou vidlici.

                          0 0
                          • Honz8t  

                            Vždyť říkám – pevnou. Nebo bude malej/malá jezdit takový pekla, že by jí vážně potřebovala?

                            K tomu předchozímu o pláštích ještě doplním jednu věc – hodně pružné gripy (ne ty z mechové gumy co se hned omačkají, ale hezky měkké a pružné). Ty taky vyřeší hodně.

                            0 0
                            • Lišák  

                              Já třega odpruženou vidlici a ani FS nemám proto, že bych jezdil nějaká pekla. Jízdu to zpříjemňuje i turistům, ne?

                              Brácha pořídil synovi SUPa 24" se vzduchovým eReSTéčkem a vidle chodí jako víno, nehledě na WOW efekt u kamarádů :-)

                              0 0
                          • KAPLIS  

                            Zbyly mi tu pláště z neuskutečněné stavby. Jde o Schwalbe mow joe 24×1.85 váha 420g. Nechám je za 500,– kus. Když jsem řešil 24" kolo, tak to bylo asi to nej co se dalo pořídit.

                            0 0
                        • jakub  

                          přesně tak

                          0 0
                  • bikerluzice  

                    No nevím. Pod synem (18kg) na 20" vidle chodí. Když jde ze sedla tak vidím jak se houpe 0,5–1cm (na rovině na asfaltu v sedle se nehne). Sice to není žádný zázrak vidlice (bez tlumení a se zdvihem 3cm), ale nerovnosti s přehledem pobere tak, aby nebyly výrazné tvrdé rázy do rukou. A určitě to komfortu jízdy přispělo. Jak jsem psal výš po delších úsecích panelek a hrubých vytlučených asfaltů měl ruce vytřepané a teď mám cestou klid bez stěžování si.

                    0 0
                    • Honz8t  

                      Jasně že trochu funguje, ta odkazovaná vzduchovka je mnohem lepší, než to co většina dětí vozí – velmi těžké pružinovky, navíc úplně tuhé kvůli zanedbané údržbě.

                      Já si ale opravdu myslím, že je lepší pevná i pro ježdění na rozbitější silnici, panelkách atd – protože to může naučit děti tlumit nerovnosti na pokrčených rukou, namísto typických napnutých rukou a spousty váhy na předku.

                      0 0
                      • bikerluzice  

                        S tím učením naprostý souhlas. Po jezdění s pevnou na 16" a jednu sezonu na 20" i teď s odpruženou se vyhýbá a nepřejíždí úmyslně ty největší nerovnosti (a navíc má snahu jít ze sedla a uvolnit ruce). To ale třeba nejde pokud má zabírat třeba 5–10km (v jednom kuse) na rozbitém asfaltu cestovní rychlostí kolem 16–18 km/hod.

                        0 0
                        • Lišák  

                          Tak tak, naučit se pružit tělem je třeba už na 16–20". 24 už mít FUNKČNÍ vidlici může. Ovšem než nefunkční těžký krám, tak to raději fakt pevnou.

                          0 0
                          • ghostik  

                            Idálně kdyyby se dala sehnat ta RST. Je to sice krám, ale chod je slušný, a je poměrně lehká.

                            0 0
                    • bikerluzice  

                      Obavy (po přečtení některých předchozích příspěvků) ze zbytečné zátěže odpruženou vidlicí na malém kole se nepotvrdily.

                      0 0
                    • jakub  

                      no… dávat děcku kilo navíc jen kvůli tomu aby se mu to 1,5cm –3cm houpalo mi příjde stejně jako totál kravina… nevěřím, že tomá nějaký smysl a účinek, ale to je můj názor

                      0 0
                      • bikerluzice  

                        Možná když se někde potkáme musíš se zeptat syna jestli to má nebo nemá význam. Jezdil dvě sezony (1×16" + 1×20") na pevné a teď má odpruženou.

                        PS: Pevnou máme doma schovanou a zpátky na ni to měnit nechce. Cituji: „S touto to tak nedrncá“.

                        0 0
                        • jakub  

                          jak říkám, jestli to tvému synovi vyhovuje, nechť si ji nechá, za mě je to totál ********** takže můj syn bude drncat..

                          0 0
                          • bikerluzice  

                            Asi opravdu záleží na tom kde a jak kdo jezdí. Teď jsme se vrátili z 50km vyjížďky (průměr 15km/h, cyklostezky, polní cesty, lesní cesty). Zaměřil jsem se na jeho vidlici zvlášť na lesní cestě ze zaválcovaného hrubého kamení (cca 3–8cm průměr) s občasným výtlukem. Kupodivu ta vidlice velmi slušně brala vyčuhující kameny + nemusel zmatkovat a kličkovat před každým výtlukem. Dokonce slušnou rychlostí přeletěl několik metrů dlouhý zásyp cesty provedený zlomkovýma střešníma taškama (jediná stížnost byla, že ho jeden úlomek trefil do nohy).

                            PS: Taky jsem byl původně proti odpružené vidlici na jeho 20" kole a kolo nechal postavit s pevnou. Teď jsem musel názor přehodnotit.

                            0 0
                • pelsab  

                  tak aby jsme to neměli tak jednoduché, táta včera dovezl author a-matrix, kolo je staré tak 6–7 let, pořizovací cena nulová. Ovšem váha 13,3 kg. Tak by mě zajímalo, má cenu to zkusit odlehčit tak o 2 kg nebo vyjde na stejno, když se pořídí kolo nové – skládané?

                  PS: manžel tomu nerozumí, takže by to muselo jít do servisu :-)

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Záleží jaké máte ambice.

                    Jestli tomu neholdujete tak bike-forum asi není úplně nejvhodnější ethanol.

                    Tady jezdí většina dětí od dvou let denně 80km na odrážedle v alpách.

                    0 0
                  • pelsab  

                    tak jsem si zjistila pročítáním fóra, že to jde odlehčit snad jen pláštěma :-(

                    0 0
    • romca777  

      Dobrý den, syn bude mít 7 a váží cca 24kg a měří asi 125cm. Na odrážedle jako malej jezdil jako drak, rovnováha mu problém nedělal, dobře lyžuje. Jen jsme dva roky kolu moc nedali, měli jsme authora stylo 16, ale bez koleček jsme to na ani nezkoušeli, nebyl prostě čas. Letos chci něco pořídit a koukala jsem na Authora COSMIC a SUPERIOR XP, chtěla jsem bazarové po jednom dítku, ale zatím se nezadařilo. Narazila jsem ještě na ty SPRINTER CORE a docela se mi líbí. Jen se chci zeptat, těch co tomu rozumí, zda tyhle doplňky jsou kvalitní? Rám Al 7005

      Vidlice Al pevná

      Měnič TX-31

      Řadící páčky SH Revo-6

      Brzdy Alhonga

      Převodník Prowheel

      Náboje Sovos

      Kazeta TZ06

      Středová osa First zapouzdřená

      Řetěz Z50

      Řídítka Zoom

      Představec Zoom

      Řízení First

      Sedlo Free Flyer

      Sedlovka Zoom

      Ráfky Remerx

      Špice CP

      Pláště Innova

      Váha 9kg

      Jinak rozhodují i finance, máme úsporný režim. Díky moc za poznatky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.