Dětské hrozně moc kvalitní kolo 24" za velmi malý peníz

61 nepřečtených
  • rdc

    Dobrý den. Snad jsem tu dobře na největším foru o jízdních kolech a zdejší odborníci poradí…

    Synovi bych rád vybral kolo o velikosti 24" – je mu necelých 7 let, výška 131cm a nyní má kolo 20" – Favorit. Nesmějte se, za mých mladých let to neměl jen tak někdo -:)) Syn jezdí jen tak po vesnici, párkrát do roka na soustředění si berou kola, jinak žádný závodník. Já ani moje paní na kolech nejezdíme, poněvadž jsme líní a nelíbí se nám to… No a také kdo by do toho strkal takové peníze, když za stejnou cenu mám mého renaultíka… Ovšem proč to klukovi nedopřát že jo.

    No a nyní vážně. Byl jsem s klukem ve Sportisimu a tam si zkoušel nějaké 24" kolo za asi 6500 Kč. Bylo mu tak akorát – dosáhnul špičkami na zem. Kolo hezké, ale ta cena je na nás prostě moc. Mimochodem ten 20" Favorit byl od sousedů za 3 kilča a jezdí druhým rokem jak drak, jen pláště jsem měnil… Je mi jasné, že asi kvalitní nové kolo za pár stovek nepořídím, ale spíš bych potřeboval poradit, na jaká 24" kola ( bazarová, jetá, atd ) se mám zaměřit, ideálně pak pokud uvedete značku i konkrétní typ. Asi by to mělo mít kvalitní komponenty, abych to nemusel seřizovat, poněvadž to fakt neumím. Tak nějak bych do toho vrazil kolem 3–4 tisíc i když mi to bude srdce rvát a peněženku trhat..

    Jinak jaký typ kola pro syna to mám být nevím, asi nějaké to kolo s přehazovačkou -:)) Moc díky za pozornost a za radu, kde sehnat kolo za 20 litrů a zaplatit tak litránek

    0 0
    • Patar  

      Doporučuji takové kolo ukrást, nechat se zavřít do kriminálu a budete mít ještě zdarma ubytování a žrádlo.

      NEDÁ SE JINAK ODPOVĚDĚT.

      0 0
      • vpa007  

        acho jo… zase jedna z PATARových smutných odpovědí… a to je to celoživotní prodejce dětských kol… místo aby poradil napíše takovou pí**ovinu…

        ale asi má prostě asi tolik zakázek, že nějak ty zákazníky musí odhánět :-D

        0 0
        • oddie  

          A co myslíš, že by tak asi měl celoživotní prodejce dětských kol napsat někomu, kdo chce kolo v ceně 20tis dle svých slov koupit za litr?

          0 0
          • Al Stra  

            no mohl by mu to slušně vysvětlit, když už ty kola prodává

            0 0
          • vpa007  

            jednak nechtěl kolo za litr, ale jak píše „Tak nějak bych do toho vrazil kolem 3–4 tisíc i když mi to bude srdce rvát a peněženku trhat..“ a jak píše alo, mohl mu to slušně vysvětlit…

            0 0
            • blaf  

              kde sehnat kolo za 20 litrů a zaplatit tak litránek

              uroven odpovedi adekvatni urovni dotazu

              0 0
              • vpa007  

                já v tom vidím úplně jasnou hyperbolu… pro laiky „nadsázku“ :-P

                Ale jako ne… máte pradvu, poďme se všichni radši chovat jako čuňata… ať je prostě standaaaaa !

                0 0
                • gerrard  

                  Tak nadsazku jsem vtom teda nevidel ani nahodou. Mel jsem dve teorie. Bud to ten clovek mini vazne a pak to je to hodne trapny pokus o to byt vtipny nebo to vazne nemysli a umyslne zvolil tuto formu na podrazdeni co nejvetsiho okruhu lidi. Kazdopadne respekt k tve ciste dusi.

                  0 0
                  • zderes  

                    Já mám úplně stejný názor, ještě je možné, že se člověk prostě blbě vyjádří a tady vlci ho sežerou :-) . Založíš téma, když nevíš nebo potřebuješ poradit a vždy se najde někdo, kdo Tě skoro pošle do… :-)

                    0 0
                  • vpa007  

                    jo, sem od prirozeni :-) optimista a mam za to, ze by se lidi k sobe meli chovat slusne… coz v internetovejch diskuzich uplne nejde, pac jak si rekl, clovek neco nejak napise a jinej to jinak pochopi, chybi tomu ten 3. rozmer, kontext… no je to tezky… takze „slunce v dusi“ (vzhledem k pocasi taky hyperbola :-)))

                    0 0
                  • oddie  

                    Přesně.

                    0 0
    • zzd426  

      http://www.cyklobazar.cz/detska-kola zde bych vybral dle finančních možností a možností využití dítěte…

      jinak když si dáte ty čtyři tisíce bokem a příští měsíc ještě dva tisíce tak kolo za šest litrů se koupit dá a za 4 ho prodáte když kluk vyroste.

      0 0
    • blasted  

      To mi hlava nebere …

      0 0
    • marius  

      Pokud budete kupovat nové kolo, tak raději ve speciálce, než ve Sportisimu. Ta cena se moc lišit nebude. Koupil bych kolo bez odpružené vidlice (v této ceně špatná funkce odpružené vidle a významně naroste váha kola), vzadu stačí 7mi kolečko. Jinak pokud chcete ušetřit tak to opravdu zkusit po bazarech. Sada nějaké levnější Shimano.

      0 0
    • Paua  

      Jestli myslíš litránek eur tak to nebude problém!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0
    • snas89  

      A prodejci kol nebudou mít co žrát!

      0 0
    • ladiki  

      Zašel bych za stejnými sousedy, co Vám za 3kilča prodali Favorita. Jistě jim jejich potomek již z 24" odrostl. Určitě také čekají přímo na Vás a na Vaše stokoruny. Netrpělivě Vás vyhlíží, kdyže se u nich zastavíte s poptávkou po jejich kole.

      PS: už další litránek nepijte.....a běžte se také přičinit, aby na Vás mohl být synek pyšný…

      0 0
    • Mr.Dan  

      Je to troll (a/nebo totální pitomec), nebrat vážně!

      0 0
    •  

      takovejhle fotr by si děti snad ani neměl pořizovat

      0 0
      • vpa007  

        A proč? Holt né každej má prostě kolo jako největší prioritu… hele mý rodiče taky na kole nikdy nejeli, když jsem chtěl v ´98mým pořádný kolo, tak mě otec, kterej tomu nerozuměl, vzal k známýmu do krámu a chtěl mi koupit černýho amuleta se zlatejma nápisama… nakonec jsme si to ale vysvětlili a já si něco přidal a pořídil jsem si Meridu (a mám ji do dnes)…

        Prostě nechápu, proč místní Esa (a to včetne Patara) musej mít debilní keci k někomu, kdo prostě na kole nejezdí, ale chce děckovi pořídit kolo (byť ná za ranec peněz)… a jo… uprchlíci jsou už vyčpělí, budem teda nenávidět někoho novýho… chtělo by to trochu používat mozky… tečka.

        sory za offtopic.

        0 0
        • Al Stra  

          no to není rozhodně mimo téma-)

          0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Mám funkční horské kolo Favorit 24" :-) . Máš soukromou zprávu.

      0 0
    • rdc  

      No nic pánové, já myslel, že při tom častém pobytu na čerstvém vzduchu budete mít větší smysl pro humor.

      1. Patar: děkuji za radu, ale ten adrenalinový zážitek z krádeže přenechám raději vám a můžete se pak dosyta nažrat a hovět si na pohodlné cimře
      2. zzd426: na tyto stránky jsem koukal, bohužel ve velikosti 24" je nyní zcela minimální výběr a tak se nemám čeho chytnout, respektive udělat si obrázek, jaká kola budou snad dobrá a vhodná. S částkou 6500 máte pravdu, za to se kolo jistě vybrat dá.
      3. blasted: to nevadí, hlavně když vám drží na krku
      4. marius: když jsem koukal na kola ve velikosti 24", tak mnoho jich má právě odpruženou vidlici. Předpokládal jsem, že to je „kosmické“ vylepšení a opak je zřejmě pravdou, jak tu čtu. Váha pokud je někde uvedená, se pohybuje většinou mezi 12–13 kg. Pravdou je, že jsem dosud kolo nikdy nevážil. Shimano asi ano, ale v těch typech u jednotlivých kol se nevyznám.
      5. Paua: mého syna mám sice velmi rád, ale 1000Eur opravdu za kolo nemám v úmyslu dát
      6. snas89: pak tedy budou muset začít prodávat koblihy a uždibovat kousky

      Když jsme koukal na netu, tak jedna z nejlevnějších značkek je asi Leader Fox a tato kola se nabízejí od 4500. To asi tedy nebude to pravé ořechové podle vás. Narazil jsem také na stránkách jednoho obchodu na informaci, že různá 24" kola jsou vhodná pro výšku 115–150, 135–145, 125–155 atd. Zřejmě je to podle druhu rámu nebo podle možnosti dát sedadlo níže? Kol je obrovská spousta a těžko vybírat, ale vzhledově se mi líbila kola Felt Q24 a GT Aggressor 24, obě v černé barvě a cenou kolem 7500. U těchto kol se mi totiž podle obrázku zdá ( a u jednoho snad to uvádějí ), že by byla vhodná již od nějakých 125cm a mají tedy asi rám jinak zhotovený. Obě kola však mají odpruženou vidlici, což nedoporučuje uživatel marius

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Na ježdění po vesnici je úplně jedno, jakou má kolo vidlici a kolik váží. Výška sedla je jen jeden z parametrů, stejně důležitá je výška řídítek a daleko nejdůležitější délka od sedla k řídítkům. Takže psát si mohou výrobci a prodejci co chtějí, je potřeba buď umět změřit a nastavení dokreslit/dopočítat nebo nejlépe vyzkoušet.

        Že dosáhne špičkami na zem vůbec nemusí znamenat, že je kolo velikostně akorát.

        0 0
      • RomanH  

        Takze kdyby jsi pouzil hledani a myslel jsi to s kolem pro syna vazne, vysla by Ti nejlepe Orbea ci Superior Fly , a nebo jeste lepe stavba na miru, treba od Patara. Az Ti ditko odroste, posles to dal za 50% a jsi na cene srotu, ktery jsi chtel koupit nyni a ktery by jsi mohl nasledne akorat tak darovat sousedum (treba za ty tri stovky) ;-)

        0 0
      • Erknold  

        našel jsem Ti ve Tvé ceně. Je to kvalitní ocel, takže uveze i Tebe do hospody. Takové kolo pro celou rodinu :)

        http://www.decathlon.cz/…8309450.html

        Je zajímavé, když přidá člověk 3000 Kč, tak kolo shodí 4 kg :)

        http://detskakolacore.cz/…nou-vidilici?…

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          U toho v Decathlonu píšou: Snadné použití : Hliníkový rám a 6 rychlostí. Hmotnost: 14,75 kg.

          0 0
          • tigermoth  

            Psát můžou co chcou. Podle svarů je to ocel. A je to o fous těžší než moje hajtra od Werku:-)

            0 0
          • Erknold  

            já už raději koukám na oficiální stránky btwin, ty české překlady jsou šílené. Tam píšou ocelový rám. Čemuž by i odpovídala váha. Přeci není možné na hliníkovém rámu s převody pouze 1×6 dosáhnout 15 kg.

            0 0
            • praivo  

              Tohle fakt nechápu. Mám doma cosi z Mountfieldu za asi 5k (2003) a i s 15" ocelovým rámem a vidlicí a 3×6 to nemá snad ani 12 kg. Jako tohle, ale v oranžové a s klasickými řadicími páčkami.

              0 0
              • nitraq  

                Snad nebo skutečně? Někdy se to fakt zdá jako lehký kolo a když to pak člověk hodí na váhu, tak zjistí, že z jeho myšlených 12 je třeba 14 nebo víc.

                0 0
        • Jezevec70  

          Největší rozdíl dělá odpružená/pevná vidlice. Možná i 1,5kg.

          0 0
      • snas89  

        A já bych třeba čekal, že když tu nadhodíš tak inteligentně humorný příspěvěk, tak pochopíš narážku na pelíšky.

        0 0
      • ladiki  

        Tady máte kolo, co Vás zajímá. A s takovým humorem běžte do pr.ele.......Nějak se není čemu smát…

        http://deti.bazos.cz/…atrix-24.php

        Výběr je dostatečný!

        Až se jaro zeptá, co jsi dělal v zimě? Nic, seděl jsem na prdeli a najednou si všiml, že kluk potřebuje větší kolo!?

        THE END!

        0 0
        • Mutant Marana  

          Ja se ti divim, ze to tomu linymu flakaci jeste hladas…ja se v praci no ehm v zamestnani taky nudim, ale na todle bych se vysral.

          0 0
    • rdc  

      Vcelku zajímavé čtení. Je to jediné internetové forum, kde vás během pár hodin chtějí poslat do vězení s vidinou levného žrádla, nazvou vás pitomcem, osočí že jste opilec, navrhnou abyste neměl děti a na závěr pošlou do ****** a nazvou líným flákačem. Já myslím, že na vaše forum můžete být právem hrdí. Mně to rozšířilo obzory a nyní již vím, jakého vyjadřování je cyklista a sportovec bike-fora schopen -:))

      0 0
      • blasted  

        Zajdi si na jakékoli jiné fórum a chtěj tam hrozně moc kvalitní „cokoli“ za velmi malý peníz a radu, kde sehnat „cokoli“ za 20 litrů a zaplatit tak litránek, tak třeba pochopíš, že chyba není na straně fóra.

        0 0
      • tigermoth  

        Ono se to tu musí brát s rezervou, lidi holt mají rádi extrémy, kdo nebyl na bikefóru poslán do ****** jako by nediskutoval:-)

        Aspoň kolo synovi sháníš, znám lidi kterým by i tohle přišlo jako zbytečné rozmazlování, (protože za komanče to taky nebylo). Co sa týče kola, přikláním se k RomanoviH, ty kola kolem 3000 pak neprodáš.

        0 0
        • Al Stra  

          nicméně by se to dalo napsat i slušně, dneska je od klávesnice každý hrdina

          0 0
      • RomanH  

        Tak kdyz jsi to psal jako Jantar, tak se nediv

        0 0
    • mr.ricardo  

      No to me ho vyndej, to je zase vlakno jak remen :)))

      0 0
    • jirkous3  

      Já před pár lety taky tak řešil kolo pro dceru. Tak dlouho jsem hledal na netu až mě to přestalo bavit a podíval se do obchodu o pár ulic vedle. Tam měli jen trochu jeté pěkné kolo za 1500,– Dcera na něm jezdila a protože bylo stále pěkné, tak se zase za 1500,– prodalo. Moje rada zní, oběhni obchody po okolí a poptej se.

      0 0
    • Bruca  

      a co nějakou starší BMXku? sice to nemá přehazku, ale je to prakticky nezničitelné :-)

      0 0
    • Chaingang  

      Jedna taková super výhodná 24" se mi taky kdysi dostala do ruky. Aneb když rodiče neholdují cyklistice, je lepší ji dětem znechutit hned na začátku…

      0 0
      • praivo  

        Jak to vůbec může být tak těžké, to to má rám z olova nebo co??

        0 0
        • Chaingang  

          Ocelovej rám s trubkama velkýho průřezu, aby to vypadalo hustě, vidlice s ocelovýma vnitřníma i vnějšíma nohama, ocelovy náboje, kliky, veškery doplňky

          0 0
          • praivo  

            Levné dětské kolo s 15" Hi-Ten rámem a pevnou vidlicí (vše ostatní kromě ráfků také ocel) mám doma a váží tuším měco mezi 11 a 12 kg… I kdybych u tohoto uvažoval +1 kg na „odpružené“ vidlici a další kilo na rámu, pořád se tam někde skrývá minimálně 1,5 kg. A v profilu mám ocelové 26"/18" „MTB“ za pár korun také je taky lehčí než tahle věc, ačkoliv opět má z oceli snad vše kromě ráfků.

            0 0
            • Lišák  

              Levné dětské kolo s Hi-Ten rámem a pevnou vidlicí (vše ostatní kromě ráfků také ocel) mám doma a váží přesně 14,18 kg ;-)

              P.S. Je to 24", velikost rámu nevím.

              P.P.S. Ten hliníkový 24" Apache, co mám v profilu, měl původně jen ocelovou vidlici, řídítka a převodníky. Vše ostatní hlína. Vážil 11,44kg.

              0 0
              • praivo  

                Tak se omlouvám, 13,08 kg včetně držáků na blatníky a odrazek. A výměnou řídítek by šlo dolů možná dalších 200 g.

                0 0
    • Petr L2  

      Ač nejsem velký příznivec " vtipných" odpovědí, v tomto případě Patara docela chápu, kolikrát za rok něco takového slyší.. ona je to taková pravděpodobně celospolečenská nákaza, lidé si zvykli chtít luxus za korunu. Mám to v práci nepřetržitě, investoři jsou prototypem vychcanosti, kolega to jednomu extra voprsklému týpkovi nedávno vysvětlil: " víte pane, zkuste zajít do Porsche na Proseku a řekněte jim, že se vám moc líbí ta 911, ale že byste jí vzal za cenu támhle vedle co mají v salónu u Škodovky u té rychleší Fábie. Co vám tak asi řeknou?".....

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.