• kejda

    Ahoj, nemáte někdo nějaké tipy, dětské celopéro s 24" kolam? Chtěl bych jako druhé kolo do parků a na singletraily, mladej je úplně hotovej ze skoků v lese. BMX nevím, chce spíše jezdit pořád v lese.

    Něco už jsem málo prošel, ale zatím jsem narazil jen na Kona Stinky 24" anebo Transition Ripcord, ale u toho bude problém jej asi sehnat. Dovozce tady je, ale v nabídce ho nemá.

    Kola typu Red Fox nebo podobné Olprany za 5 litrů v žádném případě.

    Ideálně samozřejmě s jednopřevodníkem, ale i kdyby byla dvouplacka, nevadí, předělal bych. S cenovou relací počítám, že bude vyšší, ale klidně i bazarové, kdybyste o něčem věděli.

    Díky moc za tipy

    0 1
    • nomecz  

      Mrkni na Commencal supreme 24

      0 0
    • alinceb  

      Propain Yuma a nebo třeba někde sehnat Liteville 301 XS, vzadu 140mm a 24" kolo a dopředu dát nějakou 160mm 26" vidli a taky 24" kolo.

      0 0
      • kejda  

        ten propain taky hodně slušný, i výbavou. Sce trochy atyp uchycení tlumiče, ale na funkci to asi nebude mít vliv. Je ale docela dost dlouhý.

        0 0
    • gerrard  

      Lapierre mel sveho casu Froggy 24", ted nevim jestli ho jeste delaji.

      0 0
    • tomas.nov8  

      Froggy uz je jen na 27,5" a ta 24" je dávno vyprodaná, mě by měl přijít na podzim RM Reaper 2018, ale je to drahý no. Zkusim se ti podívat po tý 2017, na ní byla teď snad 25% sleva.

      http://www.bikes.com/…/reaper/2018

      0 0
      • kejda  

        Co myslíš tím drahý? Ty kola se stejně všechny pohybují okolo 50…Pokud to bude RM je samozřejmě pecka, rok 2017 v červené je fakt paráda

        0 0
    • kejda  

      Tak mi zatím asi nejlépe vychází Commencal anebo Norco. Obě bez nutných investic nebo předělávek…

      0 0
      • alinceb  

        Mně se teda hodně líbí ten Propain – vybavený je slušně a možnost přestavby na 26" (výměnou patek) je rozhodně super a ušetří peníze při přechodu na větší kola…

        0 0
        • kejda  

          To mně taky, ale musel bych mladýho na to posadit, jestli to nebude příliš dlouhé. Což je nereálné, tady to asi nikdo neprodává. Leda zajet do reichu

          0 0
    • Kuba78  

      ciste hypoteticky – videl sem u toho commencalu i fulla ve 20 velikosti.. jak tezky musi byt dite, aby to odpruzeni vubec nejak slusne fungovalo?

      0 0
      • kejda  

        Těžko říct. Každopádně v těch cenách to nebudou žádné sračky, tlumák je povětšinou RS a vidlice to samé, tak snad by to mohlo fachčit. Viděl jsem 25 kg kluka a měl tam tu úplně základní Suntour a docela mu to chodilo bez drhnutí

        0 0
      • atty  

        Tak pokud bude vidle či tlumič přizpůsobený rozměrům rámu a předpokladu váhy malého dítěte, co mu je 20" rám akorát (cca 20–30kg), nevidím problém, proč by to nemohlo fungovat, jako u „dospělých“ kol. Obvykle jsou vidlice na těchto malých kolech spíše zbytečné těžítko, nicméně pokud to někdo zpracuje tak, aby to fungovalo…

        0 0
      • gerrard  

        Me by spis zajimalo jestli se to tady v ceske kotline vubec dava smysl. Kdyz si realne veznu kolik dite v tom obdobi na 20" nebo 24" kolo najezdi a kolik by toho objelo na takovemto vicemene jednoucelovem stroji, tak me to vychazi skoro jako nesmysl a jeden horak musi stacit. Jsou to krasne kola o to pokoj, ale zadny extra bonus v porizeni nevidim. Dava me to smysl jenom kdyz bydlim nekde u bikeparku a jinak nez z kopce nejezdim. Ono kdyz na to prijde, tak decka blbnou i na kole z tesca a je jim to jedno na cem jezdi.

        0 0
        • kejda  

          To nebude jednoúčelový stroj. Taky mám enduro a nekoupil jsem si k tomu XC. Pokud se mi podaří něco koupit, tak bude mít jen jedno, to že bude po rovince pomalejší neřeším. Mladej najezdí okolo 1700–2000 km ročně, a po posledním pádu v parku, kdy bohužel vlastní hloupostí si málem vyrazil zuby, tak bych byl rád za trochu pružení. A integrálku. Vím, že asi nebude jezdit XC, ale spíše terén, tam ho to baví nejvíce. A bikepark v Brně-Anthropos moc na pevňáka není. Kolem baráku máme samý les a samé trailíky v lese.

          0 0
          • gerrard  

            Neber to, ze ti do toho hazim vidle, ale jenom davam jiny pohled na vec. Tady se kazdy snazi udelat co nejlehci detske kolo a ty se dobrovolne snazis koupit i na normalni jezdeni neco kolem 13 – 14 kg. S tim se chudak asi do kopce celkem nadre. Podle me tady cesta na jedno detske kolo nevede. Kdyz uz bych se vidal cestou jednoho kola, tak jednoznacne HT s odpruzenou, pro starsi dite treba XC fulla. Taky si myslim, ze odpruzeni dovednosti nezachrani a jedno takove kolo bude univerzajnejsi.

            O kolika letem a jak velkem diteti se vlastne bavime? Zaujal me totiz i ten najezd 2000km nenajezdi muj 12 lety syn co jedzi CP na draze a na silnici.

            0 0
            • kejda  

              Není problém se dostat na 11–12 kg, ale bude to něco stát. Klukovi je 7 a snažíme se aspoň 250 km měsíčně. Což není problém, chodíme 2–3× týdně plus víkend. Nepočítám celodenní výlety, kde ale většinou jezdíme lehčí tratě, tam dáme i 50 km. Průměrně jezdíme okolo 25 km na vyjížďku. Samozřejmě jezdíme od posledního do prvního sněhu.

              Tip není camrání, ale realita.

              0 0
              • gerrard  

                To ti verim, ze to najezdite, to me nenapadlo to rozporovat, jakoze kecas. Jenom me pripadlo, ze ten kluk jeste neni velky, tipoval jsem tak kolem 9 let, tak me jen ze zvedavosti zajimalo jak to je ve skutecnosti s vekem. Ale povim ti ze 2000 v 7 je teda hodne velky ranec. 11 – 12kg uz je ok jen bych si dal jeste pozor na geosku, at mu to neni velke. Pak jestli do toho pujdes porefereuj jak se mu to libylo presednout ze Supa na neco jineho.

                0 0
                • kejda  

                  Už loni dal na 20" tisíc. No, má totiž času dost, teď jde do první, takže se nemusel učit a měl volna hromadu. Teď už to bude s časem horší…

                  A co se týče geometrie, myslím, že to tento rok nedám, protože tenhle typ kol má dost vysoko horní rámovou trubku, okolo 670 mm, a jeho Sup má okolo 560 mm, takže nedosáhne na zem. Vidím to na příští sezónu a to musí povyrůst. Nebo shánět a shánět. Čekám ještě na rozměry, co mi mají poslat z Ameriky, ale vidím to blbě…

                  0 0
          • zderes  

            Celkem dlouho trvalo, než se našel někdo, kdo se zabývá otázkou proč to chceš než aby Ti poradil kolo :-) Celkem slušný výkon tady na BF :-) Gerrard mi to ale trošku vzal z úst :-)

            Každého věc. Řešil bych to dvouma kolama, protože takový nájezd na takovém kole takový prcek je celkem hodně.

            Jinak my máme bikepark za barákem a mohl bych Ti poslat mnoho fotek jak se dá v osmi letech skákat i bez odpružené vidle i když přiznávám, je to trošku extrém.

            Jinak nabízená kola moc hezké, úplně to vidím v tom bikeparku jak to valí, jak kolo funguje. Ale jako polykat kilometry jako na kole xc, to se mi zdá drsný. Jen můj názor.

            0 0
            • kejda  

              Ale to už asi nebude polykat kiláků jak na XC. To bude spíš o tom, že na tom bude blbnout bezpečněji a když pojedeme na výlet, tak bude muset víc makat. třeba mu toho Supa nechám, nevím

              0 0
    • Al Stra  

      už jsem to tady někde dával ale připomenutí nezaškodí

      https://www.pinkbike.com/…es-2017.html

      0 0
      • matbiker  

        A hned dole je připomenutí něčeho jiného. Že je to hlavně o jezdci…

        https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • Josech  

          Takze je to hlavne o vygumovany hlave jo? Si vem, co by predvadel na tom Nikolaji…

          0 0
        • nomecz  

          No kocena respekt ale teda rodice musi mit v hlave peknou kejdu kdyz ju nechavaji jezdit na tomle o chranicich a helme ani nemluvim …

          I kdyz detsky kosti srustaj rychle …

          0 0
          • matbiker  

            Hoši hoši… Je to desítiletý kluk na sestřiném kole s torpédem. A jak se pozná vygumovaná hlava?

            0 0
    • Al Stra  

      https://www.transitionbikes.com/…_Ripcord.cfm?…{ts_2017–09–04_02:13:51}-c90b075c1ec0191–289888DF-EFA5–3941-F6AF5C1D27768EE5

      transition..

      0 0
    • kejda  

      Tak to prozatím vypadá na Transition. Jediný má standover 576 mm, ostatní biky z výběru ho mají o deset cenťáků vyšší. Každopádně je vyprodaný i v US, tak zatím útěr… A pokud se podaří, tak mám na zimu povyražení to skládat.

      Každopádně díky za tipy!

      0 0
    •  

      Dětsky celopéro najdeš u faráře v hubě…

      0 0
    • kejda  

      Objednán rám Transition v modré a bude se stavět. Odhad váhy je do 11 kg, možná míň, budeme vážit.

      0 0
    • kejda  

      Hotovo, dneska první výlet, nadšení nezná mezí. Všechno krásně funguje

      0 0
      • zderes  

        Vypadá moc hezky, jen to má trošku negativ – připrav se na zodpovídání mnoha otázek kolemjedoucích :-)

        Ať slouží!

        0 0
        • kejda  

          Tak to naštěstí netušíme, co je :). Na funkci ani jízdu to prozatím vliv nemělo. Představec je cca stejný jako na Flyi 24", sklon i délka.

          0 0
    • pocestny  

      Tezko uvěřit že by to mohlo mit s 26" vidli střední vysku ramu 59cm jak jsi psal ve fotogalerii. Tipoval bych tak 64 az 65cm. Jinak paráda :)

      0 0
      • kejda  

        Díky.

        Výrobce uvádí 57,6 cm, což fakt netuším, kde vzali, mají to s 26" vidlí RS Recon. Takto to uvádějí na webu a jejich prodejci to kopírují. Je možné, že to udělají třeba nižší pneu a ráfky? V tom se moc neorientuju, jestli to má vliv na celkovou výšku.

        Každopádně já naměřil od hrany sedla 59–60 cm, v místě, kde malej sesedá, podle toho, jak natočím metr, tak se to o ten cenťák různí :).

        0 0
        • mirorek2  

          jj nižší ráfky, třeba dvacítky:-)

          0 0
          • pocestny  

            ok, tak já to taky změřim pod špičkou sedla, …někdy

            o ráfky a pláště jistě nejde, ale u orbey jsem naměřil 64 cm uprostřed rámové trubky a to tam byla origo pevná vidla pro 24" kolo, a ne 26tka jak je použita zde. Pravděpodobně jsi to změřil blíž k sedlu než já a u obou kol je výrazný sloping, takže se těžko trefíme do měření toho druhého

            0 0
            • kejda  

              to máš pravdu. Tohle prezentovali na stránkách, kde uvádějí ten standover 576. Na prodej už mají jen dost slevněné rámové sety, protože příští rok bude nový ripcord

              0 0
          • kejda  

            :)) správně. No třeba, když se dívám na svoje 738 wide a původní No tubes Archex, tak je tam trochu rozdíl v ráfku. Ale v celkovém obvodu kola je to asi blbost, to bude stejný.

            0 0
    • Klokan 11111  

      Taky jsem postavil mladýmu 24"

      0 0
    • snas89  

      Jakej to ma vlastne vyznam pro decko se tahat s tezkym kolem?

      Je pro ne to tlumeni takovej prinos?

      0 0
      • vpa007  

        Těžký kolo? Tyjo děcka u nás po sídláku jezdí na kolech ze Sportisima s ocelovým rámem, zbytečnou vidlí a 3×8… sem včera něco takovýho přerovnával v kolárně a málem mi upadly ruky :D. Takže jestli mladej jezdí traily, schody, hovadiny, tak takovýhle kolo za mě OK, byť naše mláďata by to neužily ;-)

        0 0
        • snas89  

          No právě, co vidím lidi okolo sebe tak jdou cestou co nejmenší váhy a třeba i pevné vidle vepředu a i s tím je tahají na učení do lesa.

          Tak mě jen zajímalo, jestli i takhle malý děcka jsou v tý technice natolik zručný, že už potřebujou – ocení full tlumení na úkor pro ně až nepřiměřený váhy.

          0 0
          • vpa007  

            Tak věřím, že pár děcek pidiEnduro ocení, naprostá většina ne… prostě jsou nadaný děti, co se vrhnou na hokej, tennis nebo kolo a jsou prostě boží už v tak malým věku a pak má smysl dát jim kvalitní plnotučný nářadí ;-)

            0 0
          • vojtechposmourny  

            Tak ne každý dítě chce bejt xc šampion.

            Třeba mýho kluka odjakživa víc bavilo skákat, sjíždět schody a skalky, prostě blbnout. Tak jsem mu na to postavil kolo.

            0 0
          • kejda  

            Jojo, i menší děti okolo 6–7 let baví dělat i jiné věci, než jezdit po stezce případně po šotolině v lese. S pevnou vidlou by asi Spicy freeride v Kopřivné jet nechtěl :)))

            Záleží samozřejmě od kusu :). Ale stejně tak je to i s lyžováním, někomu bohaté stačí Harusák a někdo si pořádné zablbne na Semmeringu…

            0 0
            • vojtechposmourny  

              Máš něco proti Harusáku?

              :-)

              0 0
              • kejda  

                No tak krom toho, že je to megaplacka, tak vlastně nic :) ale je to jediná sedačka na Moravě, prý :). S ohledem na její věk i nejpomalejší…

                0 0
      • kejda  

        To kolo bude má okolo 11 kg. To je těžký? S tlumákem a vidlou?

        0 0
      • mirorek2  

        byls někdy v bikeparku?

        0 0
    • tonik666  

      Doba se zase posunula a koukal jsem, že Kejda už Ripcorda odeslal.

      Taky mám v plánu něco opatřit nebo postavit, i když to využijeme asi až další sezónu, tak se pomalu dívám co je k dispozici.

      Kolo bude určeno na snazší enduro traily, Rychlebky, Trutnov. Bikepark příležitostně.

      Mladej má teď ca. 125 cm, takže počítám, že bude mít okolo 128cm až to bude aktuální.

      Chtěl bych

      • teleskop ovládaným z řídítek, takže ideálně možnost vnitřního vedení a sedlová truba aspoň 30.9. (to bude asi největší problém, třeba Ripcord to zatím nemá, Yuma myslím taky ne, VPace nevím, snad jo)
      • Zdvih – je mi to v podstatě jedno, na trhu je od 100mm do 145mm
      • Zbytek – ideálně abych toho nemusel moc měnit
      • Stavbě se nebráním, ale nepreferuji ji nutně, protože dětské komponenty se hůř shání…

      Zatím jsem narazil na následující kusy a zajímal by mě názor těch, co taky řešili co pořídit.

      • Transition Ripcord
      • VPace Moritz24 (chystá se Moritz24 2.0 na letošní léto)
      • Rocky Mountain Reaper
      • Propain Yuma 24/26 (je pro vetší děti, 145cm+, pro nás brzo)
      • Norco Fluid 24 (otázka je dostupnost)
      • Jeffsy Primus 24 (dostupnost?)
      • Early Rider Hellion X24
      • Commencal Clash 24 (moc bajkparkové)
      • Mondraker Factor 24
      • Cube Stereo Rookie 24 (uvádějí 15,5kg, to asi ne)
      • Kona Process 24
      0 0
      • tonik666  

        Nikdo nic?

        0 0
        • kocers  

          Ke kolům bohužel neporadim, jsme zatim u 16". Ale u Sterea mi to teda tvrdí 12,1kg a dle Cube stránek jiný název pro 24" STEREO 240 PRO to STEREO 120 ROOKIE co píšeš ty je 27,5" a tam opravdu je těch 15,5kg. Jinak teda u toho Sterea 240 asi stačí doplnit sedlovku. Má 30,9mm ale asi bez origo vnitřního → díra asi neni takovej problém dodělat.

          0 0
        • bathed  

          Ja jo :-)))

          0 0
      • skaj  

        Nevim jak moc trvas na fullu (mas ve vyberu i hardtail). Ted jsem dostavel na NsBikes Clash – https://nsbikes.com/…,119,pl.html

        Vyhodou je, ze ten ram pobere i 26" kola, ma 30.9 sedlovku. Nevyhodou – nema diru na vnitrni vedeni, tu dodelam az teleskop prijde.

        Obecne jsem se vubec s detskymi komponenty nemazal – krome klik a sedla. Na takhle velke kolo uz to asi neni treba. Vidlice 26", komplet Deore 1×12 a jezdec nema s ovladanim problem – razeni umackne, a packy brzd priblizis. Holt je prehazka v pozici hluboka orba, ale s tim se da zit. Ale obecne jakekoliv komponenty se ted budou kupovat blbe, ja uz skoro nesehnal kotouce.

        Velikostne je na tom spunt podobne – 126cm aktualne.

        0 0
        • bathed  

          Ad hluboka orba: co tam mas za kazetu a co je to za raminko? Ja budu davat 1×12 11–46 a ctr s kratkym. Bohuzel je to do 45z, tak snad to tam nejak zkroutim…

          0 0
          • skaj  

            Mam tam Shimano DEORE RD-M6100 SGS spolu s SunRace CSMZ90WA5. Tuhle kombinaci jsem kupoval dvakrat, i na dcery kolo a zatim funguje super. Mel jsem z toho obavu, jak se to na 24" posklada, ale nijak me to neurazi.

            0 0
        • tonik666  

          HT mame a pocitam ze to letos bude hlavni kolo, ale na dalsi rok bych chtel 24 celopero. Loni bylo hlavni kolo 20 celopero a to je ted na slapani do kopce uz male, takze bude jen do parku/traily s tahanim na lane.

          Vim ze na HT jde jezdit taky, ale prijde mi to zbytecny – kdyz chci aby mladej potadne lital, chci mu poskytnout adekvatni vybaveni kdyz muzu. Navic ja celopero mam, nechci ho nutit jezdit na HT.

          0 0
          • skaj  

            Ja to udelal presne opacne:) Fulla jsem prodal (s logikou – nebudu jezdit na fullu, kdyz on ma HT) a jezdim s nim (po 15 letech) na HT (29" Dartmoor Primal 160mm zdvih). A popravde – bavi me to mnohem vic, mel jsem preprahnout uz davno. Ale chapu, ze tohle je ryze individualni a ja jdu trochu proti proudu. Ale ta jednoduchost HT je fakt opojna, ma to neco do sebe.

            0 0
            • tonik666  

              Tak já mám oboje, jak fulla, tak enduro HT.

              Mám už 7 let Cotica BFE se 150mm Foxem, dá se na tom jet cokoliv. Ale na enduro trailech to není takové potěšení, prostě 160/160mm full to prostě není, a těžší věci jako velký skoky nebo kameny na tom radši nedávám (a mám tam i lehčí obutí). Když jsem kvůli tlumiči v servisu musel vzít na Trutnov Cotica, tak jsem byl tak vyklepanej, že jsem si řekl, že to nemám zapotřebí. A defekt zadku cvaknutím mám občas i na těch 160mm :D

              S mladým jezdím nejvíc na pevňáku, ale když jedeme na traily, tak beru fulla, a mladýmu ho chci dopřát taky, protože jezdit nějaký kameniště na HT není úplně ono a osazení počínaje pláštěma musí taky odpovídat.

              0 0
      • kejda  

        Pěkně pěkně :). S teleskopem budeš mít trochu potíže, jestli se to vůbec do těch rámů vleze… teď jezdíme 27,5" na S rámu a žádný teleskop tam nedám. Ale prakticky to ničemu nevadí:).

        Spíš budeš mít problém asi cokoli sehnat.

        0 0
    • ganjabiker  

      Tady https://thebikedads.com/…nsion-bikes/ a tady https://rascalrides.com/…ntain-bikes/ máš nějaké další info k 24" kolům. Chybí ti v tom výčtu NS Bikes Nerd Jr, Scott Ransom 400 a Marin Hawkhill Jr a pár dalších (u nás asi nesehnatelných) značek.

      0 0
      • tonik666  

        Diky za tip. Obe stranky znam a ty jsem schvalne vynechal kdyz nejsou sehnatelne. Zas tak moc tam toho nepisou, tak zjistuju tady.

        0 0
    • Lochy13  

      Soupnu ti sem I HT co jsem ted koupil synovi – 127cm a vysunutej teleskop je v nejnizsi pozici. Zvazeno 11.8kg I s plastovejma pedalama, zvonkem, kosikem na lahev. Orbea udava 11.5kg coz teda bude sedet. Kolo ma udavanou nosnost 80kg takze snad neco vydrzi – planujem ho mit 10let :D.

      Vidle krasne chodi I pod 20kg a po prvnim dnu se poradne rozchodila I sedlovka. Zatim nevim co vytknout (mozna mensi a uzsi gripy, ale to je detail)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.