• smith22

    Zdravím panové.Už dlouho plánuji koupi detektoru kovu a napadlo mě, že se zde určitě najdou tací, kteří tento koníček už provozují a mohli by mi poradit s výběrem toho správného „Klacku“.Možná to někomu nic neříká ale já v tom vidím supr koníčka a zároveň relax v přírodě.Chci se zaměřit hlavně na věci z IIWW – mince, šperky, odznaky, náboje atd.

    Pro začátek určitě nechci nic drahého – chci prvně vyzkoušet jestli mě to bude bavit dlouhodobě a potom by se třeba dalo uvažovat o něčem lepším.Zas na druhou stranu ale nechci uplný šunt.

    Koukal sem po těchto hobby detektorem a předběžně sem vybral tyto:

    Fisher F5

    Tesoro EuroSabre II

    Ale nechám si rád poradit od vás zkušenějších jaká mašinka by mně pro začátek stačila nebo s jakými detektory máte vy dobré zkušenosti.Díky všem za případné rady.

    0 0
    • jirkact  

      to jsou ale ceny. otec ma detektor za 3500 a na to občasný hledání to stačí

      0 0
      • smith22  

        njn.Taky z toho nejsem zrovna nadšen ale do této cenové kategorie pořád ještě patří hobby detektory ale u kterých už je alespoň předpoklad určité kvality.Nechci jen nějakou hračku pro děti, která ohlási, že tam „možná něco je“ – ty profi stojí ještě mnohem víc – 20–30tis.

        0 0
    • toram  

      Tohle mě taky dřív zajímalo..a asi si taky někdy pořídim..jenže si řikam jestli to má cenu protože to co najdu v tý malý hloubce bude leda tak plechovka a nějaký krámy od dobytků…

      0 0
      • Marty9  

        Můj děda má tenhle http://www.lovecpokladu.cz/…erra-505–309 nebo tenhle http://www.lovecpokladu.cz/…erra-705–311 ted nevim má ho asi už 2 roky možná 3 takže tedy modely 2009 ne 2012 (v te dobe byli oba dva modrá varianta) ,ale našel stim už dost.. Kousky zbraní,různé věci z války nebo napřiklád našel minci z roku 1875 v zachovalém stavu .. jenže musíš vědět kde hledat.. ;)

        0 0
        • Marty9  

          Jinak zakupovali jsme to o lovcepokladu.cz byl jsem tam tenkrát sním a původně jsme chteli o dost levnější ,ale pak jsme vzali tenhle..Když jsi osobně přijedeš tak ti dá na vyzkoušení a mužeš to jít ven vyzkoušet a pak tím zjistíš jakej je lepší.. (před 3 rokama jsme to mohli vyzkoušet,ted nevím jestli to eště jde.)

          0 0
        • smith22  

          jj po té 505 sem zhodou okolností taky koukal.Díky za tip.

          0 0
    • Pedro404  

      O tomhle hobby sem nikdy neslyšel, podle čeho se vybíraj lokality? Sou nějaký profláklý, kde bejvaj věci z válečný doby, nebo to lidi prostě berou sebou na každou procházku do lesa?

      0 0
      • smith22  

        S těmi lokacemi je to různé.Záleží co chceš hledat.my sme treba byvala nemecka obec tak se daji predpokladat nalezy po nemcich.je take dobre o dane lokalite neco vedet nebo si to alespon zjistit co na danem miste drive stalo, stare drive pouzivane lesni cesty atd. _ muzes taky vyhledavat mista kde se konaji nejake akce a kde je vetsi shluk lidi.

        Taky sem si rikal, ze by nebylo marny zajet po sezone do Chorvatska a projit si tam plaze – tam toho musi byt mraky – prsteny, retizky, mince – akorat nevim jestli by na me nevlitli chorvatsti cetnici :-D – na plazich se toho najde opravdu spousty.Ja spis ale budu hledat tady u nas v okolnich obcich a lesich.

        0 0
        • jIrI___  

          U nás v okolí zbrojovky ve vedlejším městě by se možná něco našlo :)). Z vyprávění babičky vím, že ji bombardovali ve dne v noci.

          0 0
          • smith22  

            Ono na druhou stranu to není zrovna prdel hledat v bývalých válečných zónách – minu nebo granát bych zrovna nechtěl nakopnout.

            0 0
    • kyl  

      Tak s tím věkem co máš v profilu to je tak na dva klacky(francouzký):-).Jinak ta F5 je i můj kandidát a asi si jej objednám k narozkám příští měsíc.Minulou sobotu jsem se bavil s člověkem co taky hledá a detektory Fisher mi doporučil.

      0 0
    • vasek80  

      Vybírali jsme s otcem. Dost toho pročetli a prodiskutovali na lovcich pokladů. Nakonec vybral Minelab X-TERRA 705

      0 0
      • smith22  

        O.K díky za tip – já koukal po X-TERRA 505.

        0 0
        • kyl  

          Tak jak ses rozhodl?Koukal jsem na nějaké videa a třeba víc mincí pohromadě ta F5 vyčuchá i 50cm v zemi.Destičku plechu asi 100×100mm tak na 70cm a samostatnou minci asi na 35cm.

          0 0
          • smith22  

            No ještě právě nevim.Ale ten Fisher F5 je mi abych pravdu řekl nejvíc sympatickej – jak co se týká vzhledu tak konstrukce a ovládání.S největší pravděpodobností padne voba na něj ale ještě pořád sonduju co kdo má a jak je stím spokojenej.Ty Tesoro sou taky výborný ale nevyhovují každýmu – je to čistě analog bez dispeje a bez zbytečných tlačítek – takže hledač co se týče rozeznání kovu se orientuje čistě podle zvuku – ale někomu právě todle vyhovuje – Hodně dobrej je prý Tesoro Tejón ale ten stojí 16900,– a to už se mi tak trochu příčí za to dát – zvlášť když budu začátečník – když to tak totiž sleduju ta většinou ti co začínali hledat tak třeba vystřídali těch detektorů několik než byli spokojení.Takže i proto za to nechci dát moc peněz – i těch 13000,– za Fishera F5 se mi zdá moc(za takovýho kus kalcku :-)

            Jinak u toho Fishera sem četl na jedné diskuzi, že se jednomu uživateli stalo, že mu přestaly fungovat tlačítka vlivem vlhkosti – tady si to můžeš přečíst – A tady ten podobnej problém s F5tkou

            tento kolík zřejmě problémy s vlhkostí neřeší :-) ale že mu to jde :-)

            0 0
            • kyl  

              Na ty Tesoro jsem koukal taky ale radši něco s displejem.U dneš­ní elektroniky je všechno spotřebák a málo co vydrží bez reklamace a pokud těch negativních ohlasů není moc tak je to v pohodě.

              0 0
            • kyl  

              Tak nakonec jsem šel do Minelab X-TERRA 705.Z digitálů do 15000kč mi byl doporučen.

              0 0
              • vasek80  

                Dobrá volba. Nám jej také doporučovali všude možně jako nejlepší. Ať slouží.

                0 0
                • kyl  

                  Bavil jsem se včera s asi majitelem obchodu o pár tipech a nakonec jsem se rozhodl pro Minelab.Do jaké hloubky dokáže sáhnout?

                  0 0
                  • vasek80  

                    To já ti bohužel neodpovím. Je to tátova hobby a já s ním běhal jen po zahradě a nastavoval jsem mu jej. Dostali jsme k němu 2 cívky. Jednu menší s vyšší frekvencí a standardní.

                    Teď to asi řeknu blbě, ale ona ta hloubka závisí pokud máš zapnutý digitální rezim s rozpoznáváním materiálu podle vodivosti a nebo ten druhý, který je citlivější. Navíc lze nastavit citlivost asi v 30 krocích. Chce to hodně tréningu a otec s ním dodnes moc neumí a já mu jen vždy něco nastavoval podle manuálu (má jej asi dva roky). Ale je fakt, že už lecos našel, tady zatím nic co by zaplatilo byť jen benzín proježděný.

                    Dále je fakt, na který pokazoval jeden kluk při nákupu a to, že i když se s ním projdeš v lese, kde vidíš, že už někdo před tebou hledal, tak lecos najdeš hlouběji, co on nenašel a tak klidně hledá i v prohledaných lokalitách. Není to jen o tom, že něco přešli, ale i o tom, že jim to detektor nenašel.

                    0 0
                    • kyl  

                      Doufám že budu spokojenej,technic­ký dřevo taky nejsem.No,v pondělí by ho měla pošta přivézt a můžu testovat.

                      0 0
                    • kyl  

                      Tak mašinka je doma,matku sice málem trefilo ale co už:-).Zítra ho jdu otestovat a doufám že nenajdu jen šrot z traktorů a nářadí co za sebou tahaj po poli.Mrknu i do lesa.Na konci války tam zůstalo pár německých tanků než to odtáhli do šrotu,třeba něco najdu.

                      0 0
                    • kyl  

                      A trošku jsem se v práci nudil než balík dorazil a tak jsem si udělal kopací náčiní.

                      0 0
      • vasek80  

        Tátovi po cca 5 letech X-terra odchází. Chce koupit něco lepšího tak do 70 000. Nemůžu najít to forum, kde jsem před 5 lety o detektorech hledal info. můžete mě někdo nasměrovat, nebo poradit? Pojede pro něj se nejspíš poradit do prodejny lovec pokladů, ale i tak by chtěl nějaké doporučení z nezávislého fora.

        0 0
    • Smazaný účet  

      najmout za flašku rumu něco v Chánově? ti vyčmuchají všechno…

      0 0
      • flyman  

        seberou flašku, potom to co našli a nakonec budou mít tvojí káru před barákem :-)

        0 0
    • blacks1  

      ja mam Terru 705 a nalezy slusne,

      tedy vlastne nic jsem nenasel a co jsem nasel jsem odevzdal

      jsem ale jen mincickar a valka me vubec nebere

      doufam ze vyberes dobre, ale nekdy prekvapi i zlutak za pak kacek, je to vzdy jen o lokalite

      0 0
      • kyl  

        Ta mi dnes došla a zítra jdu testovat,jen musím nastudovat ten návod.

        0 0
        • kyl  

          Tak můj první nález když nepočítám zátky z lahví,lovecké patrony a jiný šrot.40mm na výšku.

          0 0
          • blacks1  

            pekna svatostka

            zvedni pro zacatek seperaci, ja pod –4 vetsinou ignoruju

            citlivost na 27–28

            civku mam DD na 18

            auto odladeni zeme mam vyple

            v lese jedu all, kdyby nahodou

            0 0
            • kyl  

              Blbě se to fotí,jinak je celkem pěkně žlutej.Jinak už mám trochu vypozorováno jak se co hlásí.Masívnější barevnej kov má jasnej ostrej signál,železo kváká a třeba to kování loveckých nábojnic je ton trochu falešnej.

              0 0
          • kyl  

            Tak jsem ho trochu přepucoval.Zub času zapracoval ale není to tak hrozné.

            0 0
    • Georgebrdy  

      Musíš se rozhodnout jak se tomu chceš věnovat.Pokud nemáš dobrou lokalitu za humnama,tak je to náročné na čas-dojíždění na lokality,vyhle­dávání na netu, srazy atd.Určitě bych volil základ-to je detík tak kolem 5000,–.Vetšinou tak všichni začínali se základními Garretty.Základ pro začátečníka je nejlepší,jinak budeš mít v hlavě guláš z toho všeho nastavování a přelaďování že pak nic nenajdeš,budeš z toho zklamanej a detík pak prodáš.Zas tak jednoduché to není.Rok bych chodil se základem a pak se rozhodl co dál.

      Jinak já mám analog Tesoro ES II.Chodím ho 1,5 roku zatím bez vady.

      0 0
      • frog9  

        Borci mám tu na prodej Detektor kovu Garrett Ace 250.2 roky málo používaný : detektor,lopatka a bágl Garrett cd manuál cena 4800 .-

        http://www.lovecpokladu.cz/…tt-ace-250–4

        0 0
      • Jimm22  

        když jsem vybíral detektor vyzkoušel jsem si různý výrobce i čínskej šmejd, analog i digital a pak vybral ten co sedí nejvíc. První co jsem zavrhl je jakejkoliv display, to tě pak akorát odrazuje kopat a ono co ukazuje display ve finále stejně nikdy neodpovídá tomu co vyhrabeš. Posledně jsem kopnul malej stříbrnej desetikrejcar a kamoš s garetem měl na displeji mosaz :)

        Co jsem tak porovnával, tak nejvíc mi sedí tesoro (mám silvera a musím říct že jako základní detektor od tesora mi bohatě stačí) a kamoš co má Cscopa cs5mx, taky moc povedenej detektor. ES II už jsem byl rozhodlej koupit, ale pak jsem investoval jinam :)

        0 0
    • flyman  

      garrett 2500 GTI ale je z jiný cenovky. Je v setu s dvouma plackama a jiným harampádím.

      0 0
    • Labusch  

      Nedávno když jsem byli na závodech tak tam chlapík lítal po zahradě s detektorem ale celou dobu tam nic nenacházel, až se nám ho zželelo a naházeli jsme mu přez plot pár pětikorun =)

      0 0
    • Necris  

      Romák obecný. Když ho dáš na obojek, pracuje za jídlo a balené cigarety. Hledači kovů jsou prvotřídní.

      0 0
    • dancing dog  

      vyuziju toto vlakno k dotazum: Detekujou tyto masiny i zlato a stribro? Pokud jo, detekujou ho i pres sklo(napr. zlaty mince ve sklenenym okurkaci pod zemi)nebo je sklo dostatecnou „isolaci“?

      0 0
    • kyl  

      Tak jak ses rozhodl,koupils nějakej detík?Já jdu hlavně po mincích.:-)Od května asi 90 měďáků a podobného šrotu a dnes 9Ag

      0 0
      • smith22  

        Ahoj.Měl sem nečekáné výdaje, tak sem to musel trošku odložit.Doufám, že stihnu pořídit dřív než začne mrznout :-D.Jinak uvažuju o tom co máš ty – všimnul sem si, že i dost hledačů po světě používá Minelab – asi na tom něco bude :-).A co ty, už stím pořádně umíš?Kde hledáš, u vás v okolí nebo i jezdíš někám dál?

        0 0
        • kyl  

          Tak zatím luxuju okolí co dojedu na kole za půl hodiny.Navazuju kontakty,bratránek taky hledá ale zatím vyrážím sám až na pár vyjímek.Detík je to jednoduchej,do­koupil jsem k základní 10½2D 7,5kHz cívce i eliptickou 25cm 2D 18,75kHz na drobné předměty a jsem spokojenej.Ty stříbrňáky na fotce mají asi 0,5mm a průměr do 20mm a cívka je v režimu Coin a Treasure detekuje do 30cm.V režimu Prospecting ještě o kousek hlouběji.

          Jasně že to není XP Deus ale zatím stačí:-)

          0 0
    • OrKus  

      Dobrý den,

      já bych rozhodně doporučil Fisher F2 – podrobnosti zde:

      http://www.detektorkovu.cz/…-dd-f2-pro-/

      Jsem s ním dost spokojený.

      0 0
    • Pujda69  

      Dobrý den. Doporučil bych https://www.tegus.cz/…-sports-pack a nebo tento http://www.lovecpokladu.cz/…ce-400i-1587

      0 0
      • kyl  

        Po těch letech to už určitě nějak pořešil.Já bych teda žluťáka osobně nebral.

        0 0
    • kolojoji  

      No právě, a co je dobrý detektor kovů dnes? Můj manžel na jaro chce začit s hledaním „pokladů“ jak on to vnima ty haraburdí. A přemyslím i tom aby mu něco takového koupit.

      0 0
    • viralka  

      No. můj přítel právě zítra dostane takový dárek na Vánoce. Stalo to celou vánoční odměnu, ale myslím si, že on bude fakt št'astnej :)

      0 0
      • kyl  

        Copak dostane za mašinku?Klidně do SZ.

        0 0
        • viralka  

          Já se vůbec na tom nevýznam, ale v obchodě pomohli a koupila jsem Garret Pro Pointer, je moc spokojený :)

          0 0
          • kyl  

            To je dohledávací detektor.

            0 0
          • kolojoji  

            http://www.spyshop24.cz/…tem-826.html

            Je to toto? To je asi více pro nějake bezpečnostní služby. To, co hledám já výpada trochu jinák a k tomu je bohužel dražší :(

            0 0
            • kyl  

              Je to klasický dohledávací detektor na vrtání se v zemi.Bezpečnostní služby používají jiné.http://www­.detektivni-kancl.cz/scanner-garrett-rucni-detektor-kovu-zbrani-elektroniky-p402

              0 0
    • viralka  

      Jo, můj přitel řika to stejně :) je moc spokojený!

      0 0
    • Majkl65  

      Já doporučuji Equinox 600 nebo XP Orx (kategorie do 20 tisíc) Nad 20 tisíc doporučuji Equinox 800 nebo XP Deus. Vím že je trochu pozdě, ale až na tuto diskuzi narazí někdo v budoucnu, může se to hodit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.