• rotker

    Zdravím, za měsíc jedu s rodinkou do Deštné s kolama a chci požádat někoho tamních cest znalého o doporučení nějakých tras v okolí. Něco jsem už nastudoval, ale mám omezení v podobě Chariotu a v něm ročního prcka, takže musím volit trasy bez skoků, šutrů kořenů atp. Jasno mám v hřebenovce přes Velkou Deštnou, ta s chariotem určitě půjde. O stavu dalších cest už bohužel nemám představu a nejraději bych se vyhnul silnicím co to jen půjde. Lesní asfaltky, šotoliny, polňačky jsou ok. Předem dík.

    0 0
    • krab007  

      Nevím jestli znáš trochu OH, ale problém je v tom, že tam jsou buď silnice a nebo cesty, který nebudou pro tahání Chariota moc vhodný. Ta hlavní hřebenovka je skoro celá po asfaltu, ale auta tam nesmí takže to je ok. Většina cyklotras tam ale vede po silnicích. Lesní asfaltky, šotoliny atd. vedou většinou jen z hlavního hřebene někam dolů – do vesnice (Orlické Záhoří, Zdobnice,..) nebo k nějaké silnici. Jinak s prckem určitě udělejte výlet na zříceniny Litice a Potštejn. V Potštejně je i zámek ve kterém je „bubákov“, strašidelná prohlídka pro děti. Když koukneš na mapu a vybereš silnice 3. třídy, tak se nemusíš bát nějakého provozu.

      0 0
      • rotker  

        Díky zy tipy,

        znám to tam jen v zimě, 11 let jsme tam jezdili na lyže a bežky, tím pádem nevím, jak ty cesty vypadají v létě :-)

        0 0
        • krab007  

          Nebo ještě je to hezký údolím „Peklo“ od zříc. Frymburk až do Nového Města n. Metují, kde je zámek atd. Jede se údolím podle řeky Metuje. Tam je to pro Chairota ideální. Cestou se dá vystoupat i na Dobrošov, kde je pevnost a rozhledna. Bohužel tady se taky nějaké té silnici nevyhneš.

          0 0
        • Pebe  

          V létě to jsou většinou staré rozbité asfaltky, moc jiných cest tam není.

          Pěkná cesta je na Šerlich bunkrovkou, je to sice skoro pořád do kopce, ale až Pod Polomským kopcem po asfaltu. Potom na Bukačku je už lesní cesta, přičemž je tam takový pěkný sjezdík, kameny, a tak, s Chariotem asi pomalu projet půjde ;)

          0 0
    • Iv15  

      Máme nedaleko chalupu a řekla bych, že v týdnu tam je na silnicích docela minimální provoz. Cesty na hřeben třeba z Orlického Záhoří, Bedřichovky atd. jsou pěkné prďáky a s chariotem to bude asi docela makačka. Po hřebeni to také není úplná rovinka.

      Jinak na silnicče máme moc rádi tuto trasu: http://www.mapy.cz/s/k7Do

      Je to Polskem, přes přechod se přejde v Orlickém Záhoří a zpět v Bartošovicích – tam je jen turistický přes lávku. Je to taková úzká silnička podél řeky nahoru dolů – nový asfalt, uprostřed je na Orlici udělaná přehrada…není to moc frekventované,když tam jedeme, tak potkáme tak 2–3 auta, spíš tam občas jezdí motorkáří.

      Zpět se pak dá zase jet po druhé straně řeky Českem, také málo frekventovaná silnice. http://www.mapy.cz/s/k7Eu

      0 0
    • Pebe  

      ještě takové necyklistické vyžití, moc pěkný je bazén v Orlickém záhoří v Penzionu u Cvrčků

      a taky, když je hezky a máme chuť na rybu, jedeme do Osmelakowej doliny v Polsku, chytneš si pstruha, oni ti ho opečou a rovnou to sníš. Doporučoval bych si vzít trochu víc chleba s sebou. Je tam pěkné posezení, klid, pohoda. A berou i CZK.

      0 0
      • rotker  

        Díky všem za reakce, z tohohle si už nějaké trasy poskládám. Do Pekla se určitě chci podívat

        0 0
        • rotker  

          Ještě se zeptám znalých, co tato trasa?

          mapy.cz

          Hlavně výjezd po modré na Dobrošov s vozíkem? Dobrošovské opevnění na kole s vozíkem je asi nesmysl? A zajímala by mě červená z Dobrošova přes Jizbice k rozcestí Peklo, abych nemusel jez až do Starého města n. M.. Předem děkuji.

          0 0
          • michal96  

            ta červená je pro vozík nic moc,ale v podstatě ji kopíruje asfaltka přímo až do pekla takže do staráče nemusíš a co se týká opevnění tak to s vozíkem bez problemu zvládneš ;)

            0 0
          • michal96  

            až pojedeš z nováče tak přijedeš k bílému mostu u liščích bud tam hlavně nejezdi po silnici mužeš ject levá po břehu řeky nebo pravá nahoru je tam takovej singlík,ale nevím v jednom místě zda se tam protáhneš s vozíkem

            0 0
          • michal96  

            doporučení na holubím palouku odboč na zelenou u borovského mostu ten kousek po žluté a pak tu celou modrou na kozí hřbety je to tam moc pěkný ;)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.