Délka vodítka přehazovačky SRAM Force 22

7 nepřečtených
  • Jiřina1

    Dobrý den. Měl jsem na kole přehazovačku SRAM Red 22, u které nepoznám, jaké vodítko měla, předpokládám, že krátkou variantu, jestli se to dá poznat podle vzdálenosti mezi kladkami, která je 55 mm.

    Chystám se koupit levnější variantu, takže SRAM Force 22, a nejsem si jistý, jakou délku vodítka vzít. Největší pastorek na kazetě má 28 zubů, což by podle specifikací varianty s krátkým vodítkem mělo být v pohodě. Myslím si to správně?

    Když jsem zkoušel kazetu se vzdáleností 75 mm mezi osami kladek (nevím, jestli to je střední nebo dlouhé vodítko), výsledek byl, že jsem nebyl schopný řazení seřídit, buď to dobře řadilo s řetezem na velkém převodníku, ale pak se přehazovačka nevešla pod největší pastorky při řetězu na malém převodníku, anebo když jsem pořešil vzdálenost mezi horní kladkou a největším pastorkem, přestalo to řadit s řetezem na velkém převodníku a menších pastorcích. Délku řetezu jsem, doufám, měl nastavenou dobře.

    0 0
    • kubad  

      28z – Fungovat by to mělo s krátkým i středním, dlouhé se na silnici nepoužívá.

      Takže někde děláš chybu,

      0 0
    • Jiřina1  

      Edit: ta přehazovačka, kterou jsem tam zkoušel, není SRAM Force 22, ale nějaká SRAM Force 1, která se podle všeho dělá i s dlouhým vodítkem, a podle všeho to není silniční, ale MTB přehazka. Tím by se všechno vysvětlovalo. :-(

      0 0
      • Jezevec70  

        To by měla být silniční přehazovačka na systém 1×. Dlouhé vodítko by mělo vzít 42z.

        Mám Rival 22 střední a dává 36z. Takže na 28z by mělo stačit krátké.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.