Dáváte na volné části lanek na horní trubce prličky, nebo teflonové trubičky? Proč?
Dáváte na volné části lanek na horní trubce prličky, nebo teflonové trubičky? Proč?
Anketa: Co dáváte na lanka?
ne. perlicky sjedou stejne ke strane a trubicky rachtaj.
jj
Jen tak na okraj: perličky se dají přilepit sekunďákem a pokud trubičku seřízneš na správnou velikost, aby neměla vůli, tak se ani nepohne. Vlastní zkušenost.
to je jasny, ale ono to tam je stejne IMHO k hovnu :-)
Asi tak – záleží na vkusu každého soudruha. já, když jsem skládal své kola, tak jsem se s tím vyhrál. I proto mám trubičky.
No kdyz jsem mel herni vedeni lanka, ak jsem tam mel kulicky. Pak jsem menil ram, postracel kulicky, a mam spodni vedeni, tak jsem se na to vybodnul…
Souhlas. Sám bych tuto hlubokou myšlénku neformuloval výstižněji …
Mám tam plastové trubičky. Důvod? Tak třeba to, že když chytneš kolo za horní rámovku, tak lanka nedřou povrch a možná to trochu zabraňuje zanášení bowdemů. Velkou důležitost bych ale tomu nedával. Dá se jezdit i bez trubiček.
perlicky, a aby to nerachtalo tecka
A protože je při výměně lanka ty perličky sejří a protože mi zbylo kus karbonové fólie, ustřihl jsem 3 proužky a nalepil na rám a lanka nejezdí po rámu, ale po proužcích a kdo chce, může si proužky nalepit sedmibarevné, nebo koupit Duratec.
pouze říční :o)
Takže mám zase pravdu, že je to k ničemu. Navíc úspora váhy..
jako by si nekdy pravdu nemel ;-) btw ja sem jenom dal „buzirku“ na lanko co je u saltru jak je tam ten kus bez bovdenu protoze to hodne trpi na bahno a spoje a serizovaci sroub u saltru sem omotal izolepou a je to znat. nezasira se tolik
o izolepe sem taky premyslel, nez jsem objevil laboratorni silikonovou hadicku spravneho prumeru .....a mechovec od Vbraku, a je pokoj i v blate
namáš :)), když si koupíš koncovky k přehazce, takový s tim „ocáskem“, přes kterej by pak měla bejt navlečená gumová prachovka, a trubičky navlečeš na ty ocásky, tak se to nepospouvá, neřachtá a hlavně to těsní, na bahnitý závody neocenitelný
Kdysi jsem to chtěl dát a nějak to nešlo, kroutily a deformovaly se ty koncovky a nechodilo to. nakonec na silnici to není tak akutní, ale někdy si říkám: Zbytečná výměna, kdybych měl…
sem kdysi nekde sehnal asi 10m trubicky prumer 2 a 3mm asi za 30korun, ta vetsi perfektne pasuje na koncovky aligator a myslim, ze na jiny by sla taky, akze musis mit jen spravny prumer trubicky, nic vic, jako ultrazkuseny mechanik bys na takovou blbost mel prijit, ne? tak nevim, co si o tvem „mechnikovani“ po tomhle a po threadu o nerez lankach myslet :)))
Dal jsem to tu, protože se denně setkávám na některých nových lepších kolech s perličkami, n, PTTF trubičkami a mám to za zbytečnost. Někdo říkal, že je to proti odření laku, někomu (nervnímu (;o))) vadí cinkání, ale já to nikdy nevozil a nepřišlo mi to.. Prostě mne zajímá, co si o tom myslí praktici. Taky se někomu rozšíří obzor (motylekmodry) a i já bych se mohl něco nového dozvědět.. Tož proto.
Davam perlicky formou gumovych sestihranku. Vzdycky se paradne setrepou a pak si je muzu zase narovnat. Je to vyborny, kdyz se s nekym potkam a plka. Koukam na ty lanka a rovnam si gumicky , neposlu ho do ****** a jsem za slusnaka. :-)
konecne vim k cemu tam jsou :)))))
nedavam a uz me ten kraval pekne…!
Nemam je kam dat :-) ,jedina viditelna cast lanka je na prehazce
perlicky, jinak to cinka a to me fakt sere, kdysi sem je mel prilepeny sekundakem ale posledni dobou rovnam…
ano cyklisti se deli na lemply (kaslou na to), lepice, rovnace a trubickare :))
v tom případě sem lempl bo na to kvákám
Sekunďákem jsem to taky lepil do doby, než mi kápnul na rám. Pořád jsem pomalu mačkal a mačkal…nic neteklo, najednou lup a měl jsem tam kapku, jak vyšitou. Tak jsem to rychle odsál hadrem, ale flek zůstal. Asi 2 hodiny drhnutí prstem, nehtem a hadrem jsem si vzal zubní pastu a na matný lak jsem si udělal vyleštěný flek :-) Naštěstí normální smrtelník to nepozná, ale i tak už to nikdy lepit nebudu.
cece ze se o ten lak vsici tolik bojite, skrab sem skrab tam. opru tu opru tam a skraby se roji jak vosy na med. mel jsem za to ze kolo je spotrebni vec, na jezdeni a trapeni, ne pro vystavu :)))
Tak tohle tu uz nikdy nevyslovuj… ;-D
mozna by stacilo na tu kapku vterinaku nalejt metyl alkkohol, ale rychle nez zaschne, pak to setres v pohode
Uz si pripravzuju sadu na strihani lanek. Takze to mame ,kleste ,vterinove lepidlo ,hadrik ,metyl alkohol, koncovku, perlicky :-D a samozrejme lanko. Zatim sem si vystacil s lankem ,klestema a koncovkou,nejspis jsem ze stary skoly…
me obcas staci samotne lanko.-)
Odvrtat!!! To je nejrychlejší. Ostatně včera tady někdo chtěl rám taky vrtat.
existuje odstranovac vterinaku :-D stoji par korun a maj ho v kazdejch modelarskejch potrebach.
To by se mi na me sikovne prsty celkem hodilo;-)
napriklad ale da se koupit i za 60 kc od jinyho vyrobce
a nebo v drogerii ;)
to sem nikde nevidel a vzhledem k tomu ze v drogerii maj tak maximalne to nejhorsi CA lepidlo za par kc, tak pochybuju ze budou mit primo odstranovac cyanoakrylatovych lepidel coz je dost specialni vec, ale mozna se pletu
no ja to kdysi koupil jako komplet za par kacek, no teda Loctite to byl no :)
jestli jako set, tak to jo. samostatne spis ne.
…já s tím docela bojuju dávám si tam gumový medvídky (píchnu je špendlíkem podél trupu někdy kvůli tomu ani nespím vždycky mě honí večer mlsná a druhej den mi to zas bouchá vo rám…)