• multib

Dáváte na volné části lanek na horní trubce prličky, nebo teflonové trubičky? Proč?

Anketa: Co dáváte na lanka?

5x
    18%
    Nic
    11x
    39%
    0 0
    • wroum  

ne. perlicky sjedou stejne ke strane a trubicky rachtaj.

0 0
      • Manas  

jj

0 0
      • maxtor  

Jen tak na okraj: perličky se dají přilepit sekunďákem a pokud trubičku seřízneš na správnou velikost, aby neměla vůli, tak se ani nepohne. Vlastní zkušenost.

0 0
        • wroum  

to je jasny, ale ono to tam je stejne IMHO k hovnu :-)

0 0
          • maxtor  

Asi tak – záleží na vkusu každého soudruha. já, když jsem skládal své kola, tak jsem se s tím vyhrál. I proto mám trubičky.

0 0
            • goofy  

No kdyz jsem mel herni vedeni lanka, ak jsem tam mel kulicky. Pak jsem menil ram, postracel kulicky, a mam spodni vedeni, tak jsem se na to vybodnul…

0 0
          • rock  

Souhlas. Sám bych tuto hlubokou myšlénku neformuloval výstižněji …

0 0
    • maxtor  

Mám tam plastové trubičky. Důvod? Tak třeba to, že když chytneš kolo za horní rámovku, tak lanka nedřou povrch a možná to trochu zabraňuje zanášení bowdemů. Velkou důležitost bych ale tomu nedával. Dá se jezdit i bez trubiček.

0 0
    • petebike  

perlicky, a aby to nerachtalo tecka

0 0
    • Honza z H  

A protože je při výměně lanka ty perličky sejří a protože mi zbylo kus karbonové fólie, ustřihl jsem 3 proužky a nalepil na rám a lanka nejezdí po rámu, ale po proužcích a kdo chce, může si proužky nalepit sedmibarevné, nebo koupit Duratec.

0 0
    • multib  

Takže mám zase pravdu, že je to k ničemu. Navíc úspora váhy..

0 0
      • jaski  

jako by si nekdy pravdu nemel ;-) btw ja sem jenom dal „buzirku“ na lanko co je u saltru jak je tam ten kus bez bovdenu protoze to hodne trpi na bahno a spoje a serizovaci sroub u saltru sem omotal izolepou a je to znat. nezasira se tolik

0 0
        • Bulda  

o izolepe sem taky premyslel, nez jsem objevil laboratorni silikonovou hadicku spravneho prumeru .....a mechovec od Vbraku, a je pokoj i v blate

0 0
      • Bulda  

namáš :)), když si koupíš koncovky k přehazce, takový s tim „ocáskem“, přes kterej by pak měla bejt navlečená gumová prachovka, a trubičky navlečeš na ty ocásky, tak se to nepospouvá, neřachtá a hlavně to těsní, na bahnitý závody neocenitelný

0 0
        • multib  

Kdysi jsem to chtěl dát a nějak to nešlo, kroutily a deformovaly se ty koncovky a nechodilo to. nakonec na silnici to není tak akutní, ale někdy si říkám: Zbytečná výměna, kdybych měl…

0 0
          • Bulda  

sem kdysi nekde sehnal asi 10m trubicky prumer 2 a 3mm asi za 30korun, ta vetsi perfektne pasuje na koncovky aligator a myslim, ze na jiny by sla taky, akze musis mit jen spravny prumer trubicky, nic vic, jako ultrazkuseny mechanik bys na takovou blbost mel prijit, ne? tak nevim, co si o tvem „mechnikovani“ po tomhle a po threadu o nerez lankach myslet :)))

0 0
            • multib  

Dal jsem to tu, protože se denně setkávám na některých nových lepších kolech s perličkami, n, PTTF trubičkami a mám to za zbytečnost. Někdo říkal, že je to proti odření laku, někomu (nervnímu (;o))) vadí cinkání, ale já to nikdy nevozil a nepřišlo mi to.. Prostě mne zajímá, co si o tom myslí praktici. Taky se někomu rozšíří obzor (motylekmodry) a i já bych se mohl něco nového dozvědět.. Tož proto.

0 0
    • nOra  

Davam perlicky formou gumovych sestihranku. Vzdycky se paradne setrepou a pak si je muzu zase narovnat. Je to vyborny, kdyz se s nekym potkam a plka. Koukam na ty lanka a rovnam si gumicky , neposlu ho do ****** a jsem za slusnaka. :-)

0 0
    • enjoy  

nedavam a uz me ten kraval pekne…!

0 0
    • kOmE  

Nemam je kam dat :-) ,jedina viditelna cast lanka je na prehazce

0 0
    • JMT  

perlicky, jinak to cinka a to me fakt sere, kdysi sem je mel prilepeny sekundakem ale posledni dobou rovnam…

0 0
      • Bulda  

ano cyklisti se deli na lemply (kaslou na to), lepice, rovnace a trubickare :))

0 0
        •  

v tom případě sem lempl bo na to kvákám

0 0
      • sportovni_biker  

Sekunďákem jsem to taky lepil do doby, než mi kápnul na rám. Pořád jsem pomalu mačkal a mačkal…nic neteklo, najednou lup a měl jsem tam kapku, jak vyšitou. Tak jsem to rychle odsál hadrem, ale flek zůstal. Asi 2 hodiny drhnutí prstem, nehtem a hadrem jsem si vzal zubní pastu a na matný lak jsem si udělal vyleštěný flek :-) Naštěstí normální smrtelník to nepozná, ale i tak už to nikdy lepit nebudu.

0 0
        • motylekmodry  

cece ze se o ten lak vsici tolik bojite, skrab sem skrab tam. opru tu opru tam a skraby se roji jak vosy na med. mel jsem za to ze kolo je spotrebni vec, na jezdeni a trapeni, ne pro vystavu :)))

0 0
          • goofy  

Tak tohle tu uz nikdy nevyslovuj… ;-D

0 0
        • fousek  

mozna by stacilo na tu kapku vterinaku nalejt metyl alkkohol, ale rychle nez zaschne, pak to setres v pohode

0 0
          • kOmE  

Uz si pripravzuju sadu na strihani lanek. Takze to mame ,kleste ,vterinove lepidlo ,hadrik ,metyl alkohol, koncovku, perlicky :-D a samozrejme lanko. Zatim sem si vystacil s lankem ,klestema a koncovkou,nejspis jsem ze stary skoly…

0 0
            • fousek  

me obcas staci samotne lanko.-)

0 0
          • Vašur  

Odvrtat!!! To je nejrychlejší. Ostatně včera tady někdo chtěl rám taky vrtat.

0 0
        • wroum  

existuje odstranovac vterinaku :-D stoji par korun a maj ho v kazdejch modelarskejch potrebach.

0 0
    • GrandeBelde  

…já s tím docela bojuju dávám si tam gumový medvídky (píchnu je špendlíkem podél trupu někdy kvůli tomu ani nespím vždycky mě honí večer mlsná a druhej den mi to zas bouchá vo rám…)

0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce