• Kuba78

    Vytahl sem po letech z garaze. mnoha letech. spinavy, gumy asi zpuchrely, ale jinak funkcni brzdy, prehazka, presmyk atd. tak co odbornici, je to srot nebo jeden z „tech lepsich“?

    https://picasaweb.google.com/…622269443137?…

    0 0
    • standoslav  

      F-12 a tuším, že s Waltrem.

      0 0
    • Kuba78  

      pridal sem jeste par fotek s detaily.

      0 0
    • learita  

      Není to F1, nýbrž Favorit speciál. Byl to lepší model na galdach. Často na Waltru v kombinaci s Centriky. Tvé kolo má pěkný lak který se dělal v roce 1991. Mrkni na výrobní číslo.

      0 0
    • Kuba78  

      diky za info. vyrobni cislo nemam, kolo je momentalne daleko ode me, dostanu se k nemu nejdriv za 14 dni. Ani sem si nemyslel ze je to nejaka rarita, spis mne to zajimalo. myslim ze je starsi nez 1991, ale ruku do ohne za to nedam, historii si uz nepamatuju.

      otazka co s tim az se bude uklizet garaz, jestli do kontejneru, nebo by nekdo o to mel zajem..

      0 0
      • postman79  

        Se na tom projeď tak 20km. Pokud se ti pojede dobře a budeš nadšený, tak to šrot není :))

        0 0
      • Vilém  

        Podle osazeni i designu je to lehce porevolucni typ, jak pise learita. Tema galdama atd bych si nebyl jist, v te dobe placali uz vsechno dohromady.

        0 0
      • Patar  

        Tyto modely" F" byly vyráběny v malých sériích pro cyklistické oddíly ve velikostech 52 , 54 , 56, 58 a 60cm. . Byly určeny pro začínající mladě závodníky kategorie ml, a starších žáků U nás – ve FAVORITU BRNO jej měli možnost zakoupit rodiče dětí, vlastnících 1. rokem licence.Jejich cena byla částečně dotována svazem a dle vybavení se pohybovala od 3800,– Kč do 4600,– Kč před cca 25 léty. Některé byly kompletně vybavenně Waltrem s kompozitovými měniči, levnější verze byly mixované, např šaltrem Favorut Speciál s kladkami na kuličkových ložiskách. . Na vyfoceném kole je zřejmě i tento šaltr. Všechna ale bylý ale vybaveny řízením F 1, které mělo větší průměr ložiskových drah s kuličkami 4,762 mm, zatím co seriovky pro Domácí Potřeby měly menší průměr a kuličky 3,969 mm. Lanka měničů pro komplet WALTER byla instalována opačně a do páček byla kotvena bez koncovek a přitažena červíky- pod plastovými kryty

        L.P.

        0 0
    • Kuba78  

      dik za upresneni. je mozne ze je porevolucni, jak rikate. takze spis nez k nekomu kdo by si to vzal to poleti smer kontejner jako bezcenny, pokud to dobre chapu. ja na tom jezdit nebudu, protoze silnici neholduju a hipsterbajk z toho delat nehodlam.

      0 0
      • Vilém  

        Kdyz vidim za kolik se dnes fava prodavaji, tak nejaka kacka se na tom trhnout da, lepsi jak to hodit do sberu rovnou.

        0 0
      • learita  

        A kde to kolo máš? Já bych si ho vzal. Na ceně se dohodneme.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.