• daymaker

    Total off topic…:-)

    Please, budeme zítra projíždět do Reichu přes Polsko. Nevíte někdo, jak to je s poplatky? Něco jsem slyšel o mýtném místo daln. známek. A dá se to platit v E, nebo musím mít Zloté? Díky moc za jakoukoliv informaci!

    0 0
    • Zerocool  

      moc si nepamatuju, ale myslím, že nic, jen se připrav na pořádný tankodrom

      0 0
    • drtyc  

      Acko je zpoplatneny od krakova po nevim az kam na zapad. U hranice s rajchem nevim. Tusim okolo 11 Zlotych byla jizda v jednom smery na tom useku co jsme meli jet a zadny ecka.

      0 0
    • drtyc  

      tu?

      0 0
    • z0diaC  

      jestli máte pneu širší jak 205 tak si dávejte hodně bacha … ty vyjeté koleje tam pěkně tahají za volant … jinak jak už tu někdo psal – tankodrom … ale jiným stylem než naše D1 :-)

      jinak mýtné – já si měnil kdesi na benzínce pár € na zloté …

      0 0
      • daymaker  

        Tak chlapi, upřímně… Dá se to sjet, aniž bych si oddělal tlumiče a gumy?

        0 0
        • Martula  

          Ahoj, asík jedete směr Flaeming, měla jsem tam sedět s váma… Ale škola má přednost.. bohužel.

          Jinak přes Polsko bych to neriskovala, na každém kilometru je semafor, navíc ty vyjeté koleje, spotřeba… Jak myslíte :) ale Poláci jsou šílení.

          Jela jsem tahle po „dálnici“ jestli se tomu dá říkat do Tomazsowa Mazowietzkého… a už nikdy víc… byl to mazec.

          Navíc jezdí jak chtějí.

          Tak dávejte majzla!

          0 0
          • daymaker  

            Joj, to je škody… :-) Moje Míša teď nadává, že tam bude jediná baba… .-)

            0 0
        • drtyc  

          Severojizni trasy jsou hrozny obzvlast pokud je cestou nejaky nakladni pristav, venkov je misty sileny jako u nas. Polaci jsou zvykli se pomodlit, zacit predjizdet, zavrit oci a krizovat se a pak se zaradit pred predjizdene auto po tom co vsichni okolo zpomali. Na venkove te navigace mozna dovede na polnacku, co bude znacena jako asfalt s objizdkou na pul hodiny a tak.

          Zapadni polsko jsem nejel.

          0 0
          • drtyc  

            novy dalnice jsou v pohode a rostou jak houby po desti.

            0 0
        • piskot  

          Přijde mě, že většina lidí dělá z polských silnic kovbojku, aniž by tam kdy vůbec byla. Je to taková česká národní pohádka o „hrozných polských silnicích a pekelných řidičích“.„Pokud pojedeš do Polska, tak nepřežiješ!“

          Samozřejmě se najdou výjimky, kdy je povrch opravdu horší (jedna rychlostní u Štětína, kousek rádoby dálnice u Boleslawce – oboje jak špatně udělaná panelka), ale zas tak dramatický rozdíl oproti našim silnicím to určitě není. Projel jsem Polsko několikrát v podstatě kompletně a nikde jsem fakt problém neměl.

          Rozhodně se toho neboj, Poláci jezdí jen trochu rychleji v obcích a pokud je širší krajnice, tak je zvykem uhnout rychlejšímu. Dálnice jsou většinou nový. Mýtný se platí pouze mezi Katowicema a Krakowem.

          0 0
          • drtyc  

            ja jsem zkracoval pres venkov u bialystoku. 8km po jilu, ale stalo to zato. potom lesy/pole cesta dokud prima, tak klidne by se tam dalo letet i za 250,– nikde nikdo jednou za 20km obec a hlavne zadnej fotoradar…

            novy dalnice luxus. novy dalnice k hranicnim prechodum ani ne rok a uz se zacinajicima kolejema. holt pretizeny kamiony. nektery stary tahy koleje, ale nikdy to nebylo tak hrozny, ze by to skrtlo o podvozek i kdyz tomu nejhorsimu jsme se vyhybali.

            zato vic na sever kolem rigy na nejvenkovnejsim obchvatu na hrazi dira jak past na mamuta. tam by kolo zmizelo na vysku cely i kdyby bylo sundany z napravy ne tak jeste tam to kolo vlitnout, kdyz je nasazeny na aute…

            0 0
    • Team6  

      :-D silnice v polsku fakt pecka. jejich stavebni postup mluvi za vse. uvalcovanej pisek a na to placnout 15cm asfaltu

      0 0
    • Team6  

      po ceste jsme potkali jeden kamion co rozstrelil autobusovou zastavku (jestli tam nekdo stal to nevim). druhej kamion byl o kus dal na boku. a par ulomenejch kol :-) (neni se ani cemu divit). srovnavat to se stavem nasich silnic je dost odvazny! jezdi tam asi milion Avensis a kazdy prvni auto ma CBčko. to jsou moje poznatky z polska :-)

      0 0
    • daymaker  

      Mno, tak 4 hodinová úspora času má přednost, tak vám tady potom dám echo. =) Názory jsou opravdu rozdílné. Někdo mi potvrdil dálnice jako v Rakousku (myslím ty nové), někdo spílá všem čertům. Mám zkušenost z roku 2007. Jeli jsme do Finska a za Warsavou kde měla být mezinárodní silnice do Litvy, silnice prostě skončila. 70 nebo kolik km po poli směr hranice byl zážitek. .-) mysleli jsme, že jsme se ztratili a najednou bouda, tam týpek, vítejte v Litvě. Přes Polsko jsme tenkrát jeli 13 hodin. Přes 3 pobaltské republiky to byl balzám. Tak snad se něco změnilo. Pravda, jedeme na západ k Německu, tak snad… :-)

      0 0
      • piskot  

        jestli jedete směrem od Wroclawi na Cottbus, tak je část úplně nová, ale zhruba 60km úsek před hranicema byl opravdu hodně vyklepávací – řekněme o dost horší než D1. Naposledy jsem tam jel na podzim 2007, tak doufej, že pokročili.

        0 0
    • daymaker  

      Tak resume po návratu z Polska je toto. Směr z Opavy-Ratiboř-Opole-dálnice-Wroclaw-Cottbus. Až na cca 10km okresek za Ratiboří OK. Dálnice jako ve Sweizu. Paráda, úplně nová. Okolí nádherné, bilboardy nula. Opačný směr stejně až na 70km na začátku Polska od Neměcka, kde je stále původní beton. to je veselé. :-) Ale jinak super…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.