Dálkové pochody, běhy a podobné hecovačky

59 nepřečtených
  • tigermoth

    Jelikož se nám blíží jaro a s ním i všelijaké dálkové závodní i nezávodní akce a nejen kolem jsme živi, zakládám tohle vlákno všem milovníkům halucinací, vlků a puchýřů.

    Moje idea je, že tu můžeme nahodit akce, na které se chystáme nebo kde jsme byli (a jeké to bylo), bo ne všechno je dobře vytroubené do světa a je škoda to propásnout, taktéž se tu můžeme třeba domlouvat na spolujdení/bě­žení/plazení, diskutovat vybavení, žrádlo, pořádat flame a tak dále. Tož snad se to uchytí a k něčemu to bude.

    Anketa: Nejraději do dálky:

    Jdu
    2x
    7%
    3x
    10%
    5x
    17%
    0 0
    • tigermoth  

      Tak já jsem zatím přihlášený na Jesenickou 60 a jistojistě budu i na Špacíru . Další akce snad dovolí škola a práce, ale zatím nic konkrétního.

      0 0
    • vitzero  

      Vrchol sezóny mám B7 ve dvojici. Trénuju od začátku roku, trénuju tak, aby si tělo postupně zvyklo být dvacet hodin na nohách, zatím jsem se dostal na pětihodinový běh, ale po placce, nikoliv v horských podmínkách, postupně začínám zařazovat seběhy, ale blbě se to trénuje, ale zase se trochu natrénují výběhy při nízké intenzitě, poněvadž žádný kopec nebo hora, kterou by člověk sbíhal třeba 30 minut dolů, tady neční ze země. Cíl máme něco málo pod dvacet v ideálním případě, ale bude to peklo a když dokončíme zdraví, budeme na to určitě taky rádi vzpomínat. Jako generálku si dáváme SR ultra beast ve Valčianské dolině, kterou jsme už absolvovali minulý rok, ale zase je to na placce. Řešíme, co s sebou, jak by mělo vypadat to minimum, aby to tělo dobře vzalo a běželo to, jako pomůcku berem určitě i hůlky pro nordic walking, když by to neběželo a někde jsme vyhnili, tak bychom si aspoň měli na čem druhou noc opíkat špekáčky. S parťákem jsme zatím víc jak 50 km neběželi. Díky za připomínky a rady.

      0 0
    • black.horse  

      Vynechám krátké sprinterské akce pod 42km:-)

      Já mohu doporučit komorní akci Den cesty aneb dálkový pochod na 24h po připravené trase s kontrolami (dlouhá natolik, aby nikdo bez podvodu celou za 24h neušel/neuběhl). Jde se na limit 24h s nulovým zajištěním a smyslem je za daný čas ujít co nejdelší vzdálenost. Když trasu opustíš, třeba z důvodu dopknění zásob jídla/pití v obchodě či bloudění, tak se vracíš na trasu ve stejném bodě. Chodí se 2× do roka, na jaře se jde trasa z A do B a na podzim obráceně z B do A. Šel jsem to předloni a super zážitek a zkušenost, po trase jsem urazil 69km (celkem 80km) a moc rád bych někdy zvládnul stovku…

      Dále pak z běžných akcí vyhlédnutých na letošek snad bude letos reparát na JUT a moje srdcovka Brněnský masakr a samozřejmě vzdálenostně variabilní a mnou milovaný ŠUTR

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak šutr jdeš letos aspoň tři kola, ne? :-)

        0 0
        • black.horse  

          Po loňské sezóně plné DNF/DNS kvůli rýmičkám a problémům s úpony si netroufám letos nic předem říkat a půjdu postupně od krátkých po dlouhé s primárním cílem ve zdraví dokončit. Takže v Praze určitě zase jedno kolo (jedno si užiju, na dvou bych se na jaře vyloženě trápil), ale na Šumavě dám asi dvě jako loni, uvidíme:-) loni jsem druhé odkulhal, tak letos bych je třeba rád obě běžel:-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            no, mě udělali čáru přes rozpočet s posunem termínu maratonu v Unhošti – v březnu ho rozhodně nedám…

            pak je plán Pardubky 1/2maraton, Praha PIM a ŠUTR a Běhej lesy – Karlštejn

            0 0
          • Elwing  

            Taky žhavím internet, abych se přihlásila na jarní šutr. Pro mě bude jedno kolo výzva, od porodu jsem byla běhat jednou, nebylo to tak hrozné, jak jsem myslela, ale vytrvalost mi jaksi chybí. A s pár hodinami spánku se taky špatně regeneruje.

            0 0
            • Smazaný účet  

              dost možná ti budu dělat společnost…sice teda nejsem po porodu, ale prakticky bez tréninku skoro stejně dlouho, jako ty :-)

              0 0
              • Elwing  

                Já hlavně ráda všechny uvidím :-) myslím, že jsem naposledy běhala vloni v květnu, spíš v dubnu. Ale sílu celkem mám a plíce taky dobrý, dala jsem si pár kopečků a šlo to.

                0 0
      • tigermoth  

        Dík za Den cesty, ten jsem neznal a budu se snažit zůčastnit.

        0 0
      • gollum  

        Musím trochu poupravit Den cesty, trasa je naplanovaná z bodu A do bodu B (z naprosté většiny nedoznačovaná po turistických značkách) na jaře i na podzim se jde ve stejném směru (tzn. ve stejném směru – chyba v příspěvku na který reaguji). Každý rok je naplánovaná jiná trasa – stejná na jaře i na podzim. Na jaře je start ráno/dopoledne, na podzim se začíná pozdě odpoledne/večer. Obvykle se startuje (drtivá většina lidí tak startuje) ve výchozím bodě, ale není to podmínka, klidně se může startovat v jiném bodě, je nutné dodržet trasu (cílem je projít co nejdelší souvislou trasu) a směr trasy. Platí pravidlo, co není zakázáno je povoleno, klidně může mít sebou „závodník“ doprovodné auto s masérem, které se mu bude starat o jídlo, masáže,pití, … a může běžet úplně nalehko (ostatní závodníky dost pobaví, když takové auto potkají a uvidí v nem unuděný kyselý obličej lidí co většinu času někde čekají a nudí se :)). Doporučuju si přečíst pravidla. Délka trasy je naplanovaná tak, aby ji normální člověk nebyl schopen proběhnout celou z výchozého bodu, ale není to nereálné, z tohoto důvodu se postupně prodlužuje, jak se zvyšují výkony lidí (před třema roky ji Martin Šebánek proběhl celou). Já to běhám bez zabezpečení a vše si tánu sebou (tzn. po cestě domů mají ze mě zážitek i ostatní spolucestující ve vlaku :) ). Je dobré si dopředu udělat přípravu, naplánovat si, kde jsou po cestě prameny a studánky, kde mají jak otevřeno obchody/benzínky pro doplňování jídla, někdo si ještě zjišťuje možnosti dopravy zpátky (tohle já neřeším :) ).

        0 0
    • Jirka24x  

      Lepši je vyrazit sám než tyto masovky :) třeba nechapu lidi co zaplati startovne XX tisíc na Mílích a pak jedou z Aše na konec Slovenska jen aby pak byli na nějaký seznamu finischerů. Nikoho nenapadne si to zajet jen tak bez medií :D

      0 1
      • novas752  

        Závod je závod.

        • V hlavě by ti nešrotovalo jak na tom jsou ostatní a jak jsou asi před/za tebou.
        • Nic by tě nenutilo jet za tmy v dešti ještě 2 hodiny a o 2 hodiny méně spát, protože „Honza“ musí určitě být těsně před tebou a určitě bude spát déle. :D
        • Velmi těžko by ses nenechal zlákat k nějaké objížďce třeba totálně rozmáčeného pole.
        • Jel by si za unikátních podmínek a nemohl se porovnávat s ostatníma.
        0 0
      • Libores  

        to určitě ještě nikoho nenapadlo:)))

        0 0
      • zenga  

        Se nedivím,že to nemůžeš pochopit protože vůbec nemáš představu o čem to je.Kdybys absolvoval podobné akce tak bys to nenapsal.

        0 0
      • gollum  

        Pokud si vybereš něco z CSUT, tak tam pokrývá startovné jen náklady na jídlo co je na občerstvovačkách, případně podobné náklady (něco na dopravu pro pořadatelé při rozvozu občerstvovaček/kon­trol/značení trati). Pořadatel to dělá zdarma ve svém volném čase, nemá z toho nic. Mimo jiné to pak taky znamená, že když se člověk nemůže zúčasnit kvůli zranění, tak by měl jít pak pomáhat pořadateli třeba na občerstvovačky. Např. Den cesty (bez zabezpečení) má základní startovné 50kč (itinerář, kontrolní karta), k tomu si můžeš přikoupit za další peníze třeba tričko, barevnou mapu… Mátra má jako startovné „něco vlastnoručně udělaného k jídlu“ to se pak rozveze na občerstvovačky :) (můžou se přikoupit další věci – tričko, další teplé jídlo navíc, …). Rakovnická 60/80 startovné 1kč, na trase dvě menší občerstvovačky a v cíli tričko. Ale tohle jsou extrémní případny. Normálně je startovné pár stovek (200–500kč) a na trase závodu / v cíli za to odpovídající množství jídla. Turistické dálkové pochody mají standartně startovné 10–50kč a pořadatel jen zajistí, aby byly kontroly v hospodách tzn. hospody rozšířily otevírací dobu a tam si každý nakoupí tolik jídla kolik chce.

        0 0
        •  

          Spousta těch řekněme „levnějších“ akcí se startovným kolem „pár stovek“ to jsou opravdu akce nadšenců kteří z toho nemají nic, jen práci a starosti a nakonec ještě třeba obavu, aby finance skutečně pokryly náklady a nějaká nepředvídatelná náhoda je nehodila do ztráty. Vůči takovým lidem určitě nic namítat nelze, respekt a obdiv k nim.

          Ke skupině organizátorů řekněme poněkud profesionálnějších se moc nechci vyjadřovat. Někdy ale rozhodně ani „komerční“ akce nemusí být vůbec špatná.

          Výše uvedené ale vůbec nemění nic na tom základním faktu, že každý organizátor takové větší věci, má ve startovném (pokud to není vyloženě symbolický poplatek) nutně i řeknemě určitou „režii“ – rezervu, průměr. Takže, když by to člověk absolvoval individuálně, vyšlo by ho to levněji (ne že by bylo třeba škudlit každou korunu, ale pokud má někdo např. mladou rodinu, může i „pár stovek“ několikrát v roce pro něj být citelné) + je omezen termínem, časově – organizační prodlevy a tak.

          A třeba u dálkového pochodu v rámci ČR, nebo zaběnutí půlmaratonu nebo maratonu já osobně vůbec nevidím důvod proč by se člověk musel „organizovat“ a „masovat“, pokud se mu to vyloženě nelíbí a nemusí to mít. Ten maraton si kdokoliv může zaběhnout individuálně i třeba běháním do kolečka, pokud mu to nevadí a ten dálkový pochod zajít po pohodové trase taky sám. V případě nějakého náročnějšího pochodu terénem je to o úvaze, ale malá parta co jde spolu, nebo kámoš na mobilu je si myslím celkem dostatečné „nouzové zajištění“.

          Osobně jsem se po několika akcích rozhodl jakékoliv podobné organizované věci nenavštěvovat. Finance v tom moc roli nehrály, ale ten postoj co Jirka24× má zcela chápu. A rozhodně nejsme jediní dva co to takhle vidí. Osobně si myslím, že je to hlavně o tom, jestli má člověk rád „velkou společnost“ a jestli si musí něco dokazovat porovnáním s ostatními, nebo jestli mu stačí když si něco vyzkouší a dokáže sám sobě a je mu jedno že to případně nikdo nebude vědět.

          0 0
          • gollum  

            Mně třeba u dálkových pochodů vyhovuje, že mi organizátor pohlídá věci v cíli, zajistí místo na přespání (po akci/před akcí – tělocvična) sprchy, na trase mi zajistí občerstvovačky v noci, abych nemusel všechno táhnout sebou, v noci není moc otevřených obchodů a kdybych měl táhnout na zádech dalších několik kg jídla a vody, tak bych se pohyboval odost pomaleji. Na dálkových akcích je každý kg dost znát. K masovosti mohu dodat třeba to, že dávám přednost akcím, kde startuje cca. 100 lidí, tzn. dost často několik hodin někoho dalšího z účasníků vůbec nepotkám. Pokud by některé akce absolvoval člověk individuálně, tak by ho to levněji vyjít nemuselo pokud by do toho započítal i shánění jídla po cestě (v hospodách, obchodech), pokud jídlo nakupuje organizátor, tak ho nakupuje za nižší náklady hromadně. Pokud by chtěl člověk běžet a snížit hmotnost jídla co potáhne aby mohl běžet, tak by to znamenalo, že by se musel stravovat něčím speciálním s nižší hmotností, než je tradiční obložená houska a různé gely nejsou levná záležitost. Minulý rok jsem byl i na několika akcích, které byly pro organizátory ztrátové (i při započítaní toho, že veškerá práce a čas organizátoři dělali zdarma ve svém volném čase). Na akcích nezávodím, nemám potřebu se porovnávat s ostatníma, ale rád se potkám s kamarády popovídám, buduju si tak okruh kamarádů, kteří mají v oblibě se hýbat a není pro ně problém dát 100km během jednoho dne a pak nemám problém s nima jet třeba na hory na nějaký přechod a vím co od nich mohu očekávat. Jinak obvykle platí, že čím větší skupina jde spolu, tak tím se pohybuje pomaleji, musí na sebe různě čekat… Když člověk běží sám, tak se pohybuje tempem co mu vyhovuje.

            0 0
          • gollum  

            Na jakých akcích jsi byl, že máš vůči organizovaným akcím tak negativní postoj?

            0 0
          • Barak  

            Jistě, že si to lze zaběhnout samostatně a neplatit žádné startovné. To platí i při cyklistických závodech, při plánování dovolené apod. Rozdíl je, že už to pak není závod. Já sám nejsem vůbec soutěživý typ a na závody nejezdím jednak z toho důvodu, že je mi líto vyhazovat peníze, ale zejména proto, že nevidím žádný přínos, jet/běžet stejnou trasu s dalšími stovkami či tisíci dalších lidí. Spíše naopak vyhledávám trasy, kde lidi nepotkám nebo jen minimum. Což tedy souvisí s tou soutěživostí. Na druhou stranu mám hodně kamarádů, kteří se těchto akcí zúčastňují a podle jejich slov je baví právě to soutěžení, porovnávání se s dalšími. Vybičují se i k větším výkonům atd.

            0 0
    • Sic  

      Kdyby jste hledali něco na „zahřátí“, tak mohu doporučit Metternichovu výzvu, je to běh na 35 či 45 km v srdci Slavkovského lesa. Letos se poběží ze Zámku Kynžvart na Zámek Bečov. Přátelská atmosféra, žádná maskovka.

      Metternichova výzva

      0 0
    • Smazaný účet  

      u Prahy nelze zapomenout Brdskou stezku – zejména letos = 50. ročník

      http://brdskastezka.credo-elektro.com/

      a pak tady:

      http://www.dalkovepochody.cz/

      0 0
    • novas752  

      Já rád vzpomínám na 58km pochod Rozhledny Jablonecka, co jsem šel, když mi bylo 14. :)

      Start brzo ráno ve Spolkovém domě, Černá Studnice, Štěpánka, Špičák, Bramberk, Slovanka, Královka, Prosečský Hřeben a pak zpět přes Jablonec do Spolkového domu.

      Maj i kratší trasy, delší trasu a taky několik cyklo.

      Táta pravidelně chodí Líšeňskou padesátku.

      0 0
    • mike!1  

      Jizerský ultratrail, Valašský Hrb, to byly akce, které jsem chodíval pravidelně. Chtěl jsem taky zkusit CUTT, který pořádá Marek Navrátil, ovšem člověk míní, život mění, takže letos vše max. jako pořadatel nebo doprovod :-)

      0 0
    • jeffino  

      moje osobní srdcovka je totok:

      https://vimeo.com/182117322

      je to totiž skutečný horský běh, ne jako ty pseudoakce v beskydech :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        55kilo? To je jenom blbě změřenej maraton:-)

        0 0
        • jeffino  

          a šel jsi to?:-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ani ne, ale běžel a vyhrál jsem Týnišťský šlápoty.

            0 0
            • jeffino  

              to s tím jako moc nesouvisí:-)))))) šlápoty jsou Olafův ultra trail, tohle je mnohem rychlejší a techničtější navíc v regulérní nadmořské výšce, proběhneš spíš proskáčeš vysoký a belanský tatry, sešup monkovou dolinou je už jen třešinka na dortu a běhají to i ultráci, takže to pro ně bude asi hodnotnej závod.

              0 0
    • kajda93  

      Slušná hecovačka s běžeckou částí je half Ironman a plný Ironman :)

      0 0
    •  

      Osobně jsem skoro všude chodil pěšky a od mládí chodil na výšlapy v přírodě, v lese a po kopečkách. Nakonec jsem měl rád řekněme dálkové pochody +/- terénem… nejlépe ještě za mizerného počasí a v noci :) … člověk zjistí, že po ČR jsou zaběhlé různé zajímavé akce… ale osobně se mi brzy začala zajídat ta organizovanost a masovost a „hraní si na studio kamarád“. Jak tu někdo psal tak s tím souhlasím – nevidím důvod se zůčastňovat něčeho organizovaného a masového, dávám přednost osobní svobodě, takže prostě proč ne sám.

      Jinak co se týče běhání, běhal jsem pravidelně, nejdřív půl hodiny, pak 3/4, brzo hodinu… párkrát jsem běžel i hodinu a půl, ale zjistil jsem, že mě to prostě „nebaví“ – osobně prostě nějak nevidím důvod pro tu vzdálenost nebo čas už prodlužovat za nějakou hranici. Nejvíc jsem běžel snad 15 km, ale nevidím důvod proč si dokazovat jestli bych uběhl 20, 30 nebo maraton. Kdo pravidelně uběhne 10km, ten podle mě uběhne skoro „všechno“. Delší trasa než 3/4 hodiny podle mě také z hlediska „praktické kondice“ a zdraví nemá moc efekt a člověk pak jenom „trpí“ tím nepohodlím, že je propocený tak že fakticky nemůže zastavit, může mít různé opruzeniny apod. kdy pak nejvíce potíží vyplývá např. z toho, že nemá optimální podmínky/vybavení, ne z fyzičky. Běhy s délkou do 3/4 hodiny mi zkrátka maximálně vyhovují.

      Z nějakého důvodu jsem ale před časem začal mít zdravotní problémy (alergie a tak) při běhání… fakticky jsem přestal… abych pak zjistil, že jízda na kole mi kupodivu nevadí. Myslím, že je to tím, že když je někde „nezdravé prostředí“ na kole tím prostě rychle profrčím.

      0 0
      • Barak  

        Zajímavé, jak si někdo nedostatek vytrvalosti dokáže okecat tím, že je zbytečné trpět nepohodlím. Jasně, ve vrcholné formě jsi dal 15km, tak bys dal vlastně všechno.:-) Pojem praktická kondice je také velmi zajímavý.

        0 0
        •  

          No Váš názor Vám brát nebudu, ikdyž / nebo tím spíš, že o mě prd víte.

          Osobně jsem dával přednost tomu, běhat krátké trasy, ale rychleji a taky jsem dělal spoustu jiných věcí než jen běhal, takže jsem dával přednost tomu místo delšího běhání mít kratší a pak ještě cvičit jiným způsobem. Pokud to u Vás ze mě dělá okecávače s nedostatkem vytrvalosti, Vaše věc.

          0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Všechno je jen otázkou měřítka. Pod tvrzením „baví mě rychlejší běhy pod 3/4 hodiny“ si každý asi představí něco jiného.

          Samozřejmě je dobré umět běhat rychle, rychlost rozvíjet nebo v pozdějším věku alespoň udržovat, což jen popobíháním bez intervalového tréninku dost dobře nejde.

          3/4 hodiny na nějaký solidní dobře postavený (a efektivní) rychlostní trénink amatéra stačí. Pak je ale potřeba i něco jako tempový trénink (zvl. pro delší tratě), pokud by se uživateli 3022 podařilo podařit držet se v této fázi podstatnou část z dedikované 3/4 hodiny (po zahřátí a před vyklusáním) třeba i kolem 4:30 min/km, tak za mě super. Dalo by to třeba 2–3 km zahřátí, pak 4 km v tempu a pak nějaké 2–3 km vyklusání, dohromady 9–10 km.

          A pak je potřeba přetrpět volné běhy pomalým tempem na nízké tepy – za 45 minut třeba i jen 6–7 km (a užít si fartleky). Celkově je strukturovaný trénink (v jakémkoliv sportu) „vopruz“ a není se co divit, že to jednoho (samotného) nebaví. Ne nadarmo má vyučovací hodina ve škole také jen 45 minut.

          Není to nedostatek vytrvalosti!

          Ale vymlouvat se na nepohodlí, pot a opruzeniny je opravdu úsměvné, protože běžecké vybavení se spotřebovává tak rychle, že není problém si zkrátka koupit lépe vyhovující.

          A s tím „profrčením“ na kole to také nejspíš bude jinak: držet na kole nižší intenzitu není takový problém, není těžké zvolnit. Držet nízkou intenzitu při běhu, aby byl ještě během, to je dost velký problém. Na kole se dá snadno jen „vozit se“, což je při běhu už celkem umění – stačí si porovnat záznamy průběhu tepové frekvence ze sporttesteru.

          0 0
          •  

            „Vymlouváním se na nepohodlí“ je jak jsem psal o tom, že „nejvíce potíží vyplývá např. z toho, že nemá optimální podmínky/vybavení, ne z fyzičky.“

            Jinak řečeno, pokud si člověk chce zaběhnout 1/2–3/4 hodiny, může si vzít zcela normální věci jako běžné tepláky, ponožky, spodky a kecky a nebude to pro něj významné omezení. Ale pokud budu chtít běžet 2 hodiny v tomtéž, bude to dost jiné a ve skutečnosti mě bude víc trápit kvůli tomu „vybavení“, než z důvodu fyzičky… nároky na „materiál“ jsou prostě pak daleko vyšší.

            Samozřejmě lze vyhazovat tisíce za speciální běžecké vybavení… nebo taky ne.

            0 0
    • gollum  

      Já chodím akce, které spadají (spadaly, mohly by spadat) pod CSUT http://dalkovepochody.cz/csut.htm, (někteří organizátoři na Slovensku začeli blbnout a odmítli, aby pod to se svými akcemi spadali takže ještě slovenská termínovka http://www.slovakultratrail.sk/terminovka-sut/ – akce s 100km+). K tomu občas něco kratšího 50–80km z dalkovepocho­dy.cz/.

      0 0
    • jIrI___  

      Pro zájemce z moravskoslezského kraje a okolí se 20.5. běží/jde 53 km Štramberský Jasoň (Ostrava – Štramberk)

      0 0
    • malamala  

      Pokud máte někdo rád horskou romantiku, tak 21. – 23.7. je u nás lokální závod. Nejdelší trasa 110 km a převýšením 6.500 m.

      Více info na www.ultratrail.at .....

      0 0
    • vitzero  

      Teďkom jsem si střihl místní závod M24 v Morkůvkách na Břeclavsku. Kdo dá za 24h nejvíc okruhů vyhrál. Dal jsem si to v rámci přípravy na B7 a naběhal a naplazil jsem 100 km (okruhy po 10km) a nastoupal 5000m, což je adekvátní k B7 na to, že to byl závod na jížní Moravě :D

      0 0
      • gollum  

        Já bych nemohl kroužit na 10km okruhu, když v rámci CSUT (http://dalkovepochody.cz/csut.htm) mohu chodit zajímavější věci. Teď je každý týden něco, Jesenická 100 byla zábavná :)

        0 0
        • vitzero  

          Jako můžu říct, že jsem si myslel, že to bude nuda. Ale každý okruh měl něco do sebe a byl zcela jiný, co se týče fyzického rozpoložení či denní doby, kterou tam člověk zrovna běží/jde a výhodou bylo depo, kde byl start/cíl a člověk zde mohl spočinout a nemusel si tedy brát věci s sebou, jen pití. Bylo to krásné, každý rok je ale jiný okruh, tak jsem zvědavý na ten další ročník, pořadatelé se snaží každý rok dělat o kousek větší hardcore trasu.

          0 0
          • gollum  

            Jesenická se dala odběhnout taky jen s trochou vody, ale to platilo pro ty nejrychlejší co na trati strávili méně času :) (a mají dostatek zkušeností s počasím v Jeseníkách a co sebou vzít za oblečení), vody na doplnění bylo všude hromady (většinou až moc). Na trase byly dvě živé kontroly s drobným občerstvením + v průběhu dne začaly fungovat i chaty, kde se dalo něco koupit k jídlu. Já jsem byl teda pomalejší, táhl jsem toho sebou více, oblečení i jídla, ale zase mám jistotu, že stovku dojdu i když se mi nedaří.

            0 0
        • vitzero  

          Jeseníky jsou skvělé, jezdím tam na soustřeďko s triatlonem a říkal jsem si, že bych si tam udělal nějaký 24h pochod ;)

          0 0
          • gollum  

            Na podzim tam bývala ještě Pradědova stovka, která narozdíl od Jesenické (co byla teď, start-cíl v Šumperku) nebyla okruh, start měla v Nové vsi a cíl v Postřelmově (poslední dva roky) nebo v Zábřehu. Jesenická stovka se snaží mít trať pořád stejnou, jen se mírně postupně dolaďuje, Pradědova stovka se zase snažila mít začátek a konec trasy pokaždé jiný (hlavní hřeben byl stejný). Minulý rok byl poslední ročník „klasické“ Pradědovy stovky, organizátoři na ni nemají čas. Na letošní ročník se ještě nechali organizátoři přemluvit, aby ji uspořádali, ale už to nebude klasická stovka po pevně dané trase, ale má to být „orienťák“ něco na styl 5BV (nebo posledních dvou ročníků Bánovské stovky-Strážovské motanice), tzn. bez doznačování trati a bez občerstvovaček na trase. Budou známy jen kontrolní body co mají lidi projít a ty se budou asi dozvídat postupně. Účast bude asi komornější, ale skvělá parta zaručená. Jenom je rezervovaný v termínovce termín v listopadu, tzn. vážně hrozí, že by mohl být už sníh. Předpokládám, že by z toho 24h pochod mohl být, když se nepůjde úplně nalehko a člověk si sebou potáhne jídlo a trochu vody a bude se proto pohybovat pomaleji.

            0 0
    • Nestori  

      Letos mám v plánu dát si trasu Brno-Praha, no sám jsem zvědavej jak dlouho to půjdu. Jinak mě dost chytli extrémní překážkové běhy, taky dobrá sranda.

      0 0
    • iutenze  

      Ahoj,

      hledam partaka / partacku na organizovane i neorganizovane dalkove pochody, popr. i kratsi pesi vylety. Kamarad se kterym jsem na pochody chodil se ozenil a jak to tak byva, slehla se po nem zem. Bohuzel kdyz nekomu v okoli navrhnu vylet i kdyby jen 20 – 30 km, tak ma smrt v ocich. Vylety neplanuju jen jako presun mezi dvema body, ale rad poznavam dane misto.

      Hned zitra vyrazim do Bilych Karpat, pokud by se chtel nekdo pridat hned zitra nebo nekdy jindy, je vitan.

      Martin, Brno (36) iutenze@gmail.com

      0 0
      • gollum  

        Ahoj, já chodím/běhám sám a obvykle se k někomu během akce na pár desítek km přidám, kdo jde zrovna podobnou rychlostí… Dopředu jsem se domlouval jen asi 5× a z toho to byla 2× akce pro dvojice (z asi 100 akcí co jsem šel). Doporučuju, aby jsi to dělal taky tak, na akcích pak najdeš případné parťáky… Já chodím převážně akce zařazené do csut. Jen od minulého podzimu mě trápí zranění, tak se poslední rok dost trápím…

        0 0
    • tigermoth  

      Provedu nekromancii svého vlákna a zeptám se, jestli někdo neplánuje jít letos na Špacír. Bude výroční ročník a tedy speciální trasa. Já se samozřejmě chystám a cíl mám pod 22 h.

      0 0
      • gollum  

        V kalendáři to mám, ale budu se ještě rozhodovat mezi tímto a Sokolskou padesátkou v Českém středohoří…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.