cyklotrasa Všejany <> Loučeň , recenze cyklostezky Taxis

24 nepřečtených
  • Tomcat

    Aktuální recenze stezky Taxis: 

    http://divnej-svet.spaces.live.com/…F7!271.entry

    je to sice z blogu ale sem by se to hold nevešlo.

    Je to pokračování takovýho seriálu, který sem nazval Hodnocení sportovních a turistických cyklotras a cyklostezek, pokud to bude někoho zájímat:

    http://divnej-svet.spaces.live.com/…F7!185.entry

    http://divnej-svet.spaces.live.com/…F7!193.entry

    zatím se podívám na stezky v okolí, ale chtěl bych zrecenzovati něco dál, případně mimo ČR

    Prosím o schovívavost k mému pravopisu , já za to fak nemůžu, důležitý je obsah :-)

    Anketa: cyklotrasy děláme

    4x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • t29  

      Pěkná recenze, těším se na další. Akorát se bojím, že najít v ČR opravdu dobře vymyšlenou cyklostezku je jako hledat jehlu v kupce sena.

      0 0
      • Tomcat  

        No ja sem optimista, myslim že nějaká se najde. A když to nebude cyklostezka může to být cyklotrasa, nebo i značený oficiální singletrack.

        0 0
      • Manas  

        Jakozto Loucenak a clovek casto jezdici z Lyse/Celakovic domu muzu doporucit jen jedno. Vyhnout se tomuto sirokym obloukem. Lesni cesticky jsou mnohem zabavnejsi.

        Taky nova moda lesaku, sypat vsechny cesty sterkovou drti je docela skvela. Jedes na tom, dela to bordel a jeste se shitovejma plastema sem tam proriznes. Nehlede  na to ze ta drt je obcas i 10cm hluboka. Jak jezdeni ve snehu.

        0 0
    • Martin  

      můj názor jsem ti už zvěčnil v komentářích pod článkem :-)

      ouřední šiml si zařehtal a leštěný prd je na světě. hlavně že plníme kvo kvo kvoty.

      0 0
    • bikerp1  

      Na tuhletu „cyklostezku“ se nadávalo snad hned od zprovoznění, kdy se tam začaly objevovat trhliny. Lepší je jet lesem po červené a modré TZ.

      0 0
    • peky  

      No recenze je to pěkná. Z 80% založená na pravdě, nicméně si ji zřejmě psal těsně po tom co si dorazil domů rozčarován z cesty. Není to tak špatné jak popisuješ. Bohužel zatím není dodělaná (doufám) :). Protože pokud si z Nymburka tak chápu, že projet se někde kde se o nikoho přerazíš, protože tam nikdo není  je pro tebe nezvik. Napsat, že jizda mimo silnice a skrz pole a lesy, kde je pole pole strom strom OK, ale já tento názor nesdílím. Jde o moc pěknou projížďku skrz dost rozmanitou krajinu, která není uplně hloupě rovinatá jak oraniště u Nymburka kde se musí skákat skrz od kořenů popraskaný asfalt. Po pravdě, ale musím říct, že ty možná 2km, které jsou sjízdné za tu cestu rozhodně nestojí. V ostatním naprosto souhlasím značení skoro žádné a odpočínek krom pár laviček taky žádný. Jinak celkovou atraktivnost tohoto místa zvyšuje, už tím že tam je. Já musím říct, že jako občasný projíždějící co má základní povědomí o svém okrese a delší dobu se po něm pohybuje na kole, se návštěvnost Loučeně docela zvedla. Sportu zdar. ;) jdu jezdit.

      0 0
      • Manas  

        Navstevnost Loucene se silne zvedla potom co se nalilo do rekonstrukce zamku asi 20 mega. Skoda, ze to i tak dost potapi nemoznost se v zamku najist, ackoliv pro to prostory jsou. Jinak je tam krasne, taky tam jsem od 15ti.

        0 0
        • norman  

          Ad cyklostezka > prostě navoněná bída, asi někdo potřeboval vykrást něco z fondů EU na to určených. Přitom lesní cesty kolem Loučeně potřebojou maximálně mapu a nehrabat do nich. Marně přemejšlim, kde jinde se najde něco tak snadno sjízdnýho. Hlavně ta zprzněná cesta na Jívák, to se jim vážně povedlo :-(. Projetý to mám křížem krážem, pravidelně se vyskytuju v Jabkenicích.

          Ad zámek > to je taky pěkná pakárna.Bludiště jsou sice zajímavá, ale lepší je najíst se u Otomanských.

          0 0
          • Manas  

            Jo, ta cesta na Jivak, to je dobra zkurvenina.

            Treba me si stezuje segra ze by obcas vyrazili nekam na dobrou veceri, konkret­ne zamek ma kompletne zrekonstruovanou restauraci, ale proste se jim asi nechce varit, ci co.

            K Otikum na obed to jo, ale jit tam na veceri to nejde.

            0 0
      • Tomcat  

        No bylo to psáno prakticky on-line, protože jsem to diktoval do záznamníku ;-) na místě jinak stezku jsem si projel x krát a můj názor se v průběhu několika měsíců moc neměnil. Zvláště s tím koho a v jakém množství jsem tam potkal.

        Jinak nenarazit na člověka na některých trasách považuji za normální, pokud narážíš na stezku Nymburk <> Poděbrady tak se jí rozumně smýšlející a znalý vyhýbají a nepoužíván jí.

        Cesta rozmanitou krajinou vypadá ještě jinak a takové místa tam sou žel bohu to by nebylo tak levné a jednoduché jako využít bývalou trasu úzkorozchodné železnice takže to jde tam kudy to vedlo.

        Osobně to tam také ze svých výletů znám a mám taky podvědomí co kde stálo, bylo, je, roste, žije atd… tím spíš sem pak kritický vůči tomu co stezka opomíjí.

        0 0
    • náčelník  

      „Délka nově otevíraného úseku bude činit 5 375 m . Délka cyklostezky vedoucí po bývalé drážce je 4 310 m.“

      Nevíš, odkud kam to kopíruje tu malodrážku? Moc by mě to zajímalo, já s ní měl před nějakým časem co do činění. Díky za odpověď. 

      0 0
      • Manas  

        Puvodne ji to melo kopirovat az do Mejta (ten kousek lesa pod Patrinem) ale konci to u odbocky na Jikev u myslivny, zacina to az u odbocky na Vsejany. Samotna drazka bezi az do Dobrovic, coz ovsem vis (nebo aspon jeji zbytek). Predpokladam ze tu celou delku berou i z ty sterkovy casti.

        0 0
        • náčelník  

          Jak se ti tam dostala ta Picava ???

          http://zrus-zan-zel.blog.cz/…-oskorinek-i

          0 0
          • Tomcat  

            Aha tak vic nesezenu, tyhle podlady jem mel taky

            0 0
            • náčelník  

              Jenom poznámka – určitě jsi viděl film „Páni kluci“, viz.:

              http://www.csfd.cz/…-pani-kluci/

              Tak v tomto filmu jezdí vlak tažený parní lokomotivou, která má zepředu na kotli tabulku s nápisem „VLKAVA“. V tom filmu je to několikrát velice dobře vidět. Tahle lokomotiva údajně opravdu pochází z bývalého vlkavského cukrovaru, ovšem jezdila asi jen po vlečce, protože (soudě dle toho filmu)  má standardní rozchod.

              0 0
          • Manas  

            No vidis, ja myslel ze byla az do Dobrovic. Diky za info :-)

            0 0
            • náčelník  

              Možná se ti to popletlo s dnes nepoužívanou tratí Dobrovice-Semčice-Žerčice-Ledce. Ta má ale standardní rozchod. 

              0 0
      • Tomcat  

        mapu drazky sezenu, stezka se v zaveru s drazkou rozchazi

        0 0
    • rigby  

      Omlouvám se, rád bych si to přečetl, ale ta „čeština“ opravdu bolí. A to tak, že ty články odmítám číst.

      0 0
      • Tomcat  

        di za upozorneni pane ucitel. A jak vite zetam sou chyby pokud jste to necet?…

        0 0
        • rigby  

          Stačí první odstavec…

          0 0
          • Tomcat  

            Ano mám tam špatně název obce a to opravím a co dál? Že ta mám chyby,  je na 100% jasné,  by pro mne bylo užitečný spíš na povědět kde, jestli ti nedošli souvislosti s mou osobou vs ČJ…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.