• Splinter

    Zajímalo by mne, komu tahle cesta prospěje a kdo konkrétně si na tomhle veledíle namastí kapsu…

    Stezka má vést od Klajdovky až do Ochoze podél silnice (povrch minerální beton) něco tu

    Když předloni stavěli Šumberu, tak měla údajně odlehčit krásné pěšince.. Tu teď zalejou betonem!

    Termín dokončení viz květen 2009.

      
    0 0
    • Polka  

      A to je teprve zacatek…soudruzi :( Odjebat sa odtialto!

      0 0
      • M_ishak  

        Netrapte se tím pánové, aspoň budete moci začít jezdit na crossu…na všem špatným musí člověk vidět něco pozitivního

        0 0
    • JSt  

      ja tam nikde nectu o asfaltu nebo betonu…

      0 0
      • Lišák  

        Je to v tom PDF, co dal Splinťa odkaz:

        „První cyklostezka povede z rozcestí nad Klajdovkou do Ochozu. Trasa cyklostezky povede podél silnice po lesní cestě a naváže na asfaltovou silničku, která vede k „vojenskému archívu“, odtud již vede spojka ústící u vodojemu nad Ochozem. Povrch cesty bude z minerálního betonu. V současné době probíhá stavební řízení na tuto cyklostezku a je podaná žádost o dotaci.“

        0 0
    • mastihuba  

      no třeba dybys měl jezdit z Ochoze každej den do hokny směrem na Líšeň, tak se na to budeš dívat z jinýho úhlu. Jezdit to deně po silnici je trošku vo ústa nemyslíš?

      0 0
      • Polka  

        Jo? A kolik lidi jezdi denne z te ****** (Ochoza) do hokny paneboze? Tady ve Slatine je daleko vetsi provoz od letiste a od D1 a potkavam tady pravidelne rano jenom na Ripske a Olomoucke behem par minut minimalne 1–3 bikery.

        0 0
        • mastihuba  

          No z té strany docela dost. Když to beru do hokny vrchem přes Klajdu, tak tam ty dva tři llidi potkám taky. Další věc je že je to jedna z hlavních tras do Moravskýho krasu pro lufťáky z Líšně, ti po těch šutrech vedle silnice poskakovat nebudou. A ve finále až tam nějakej debil v plechovce sestřelí Martinu při cestě z Buku, tak se všeci budem ptat proč ta cesta už tam dávno nestojí. :( Mě je té stezky taky líto, ale po té silnici facht jezdí mraky lidí a když se je povede odklonit vedle, tak to bude jedině dobře.

          0 0
          • Splinter  

            Dva tři lidi je docela dost? Mě přijde, že někdo potřeboval zakázku, tak se něco vymyslelo.. Jinej význam to nemá. A 10000000× omílaný a vděčný pro rodiny s dětma taky nějak nechápu..

            Zachvilku to dopadne, že když někdo pojede do lesa  spadne tam, nedejbože si odře koleno, tak bude žalovat lesy za nedostatečný zabezpečení lesa…

            0 0
            • mastihuba  

              dva tři lidi během pěti minut co se tam mihnu se ti zdá málo? Zkus si někdy spočitat když čekáš u klajdy na Páju, kolik lidí vjede do lesa a kolik jich pokračuje po silnici. Zdá se ti že při těch čekačkách u Klajdovky kolem nás projede málo lidí?

              Když se na to podívám z pohledu řidiče a ne z pohledu cyklisty, tak jsem pro cyklostezku všema deseti.

              Aby jste neřekli že vařim z vody, tak Vám přes zimu udělám drobnej průzkum mezi Ochozákama :)

              0 0
              • Polka  

                Ale tam prec nejde skoro vubec o naky Ochozaky. Lidi, kteri tam vytvari tu cykloturistiku jsou z hlavne Brna prece!

                0 0
                • mastihuba  

                  sem to myslel všeobecně auta + cyklo co po té silnici jezdí. Brácha bydlí ve Křtinách, takže o cyklistech co jezdí po silnici směr Březina a Jedovnice by moh napsat malej román.

                  0 0
                  • bad robot  

                    no ono je to fuk, kolik cyklistu kam jede…zasadni vec je ta, ze neni duvod kvuli nim betonovat nekde v lese…predstav si kdyby sis zaletel zajezdit treba do utahu do moabu a nasel tam vybetonovany cesty…to by te asi celkem nasralo…vim ze se neda srovnavat moab a klajda, ale me osobne prijde betonovat v lese proti srsti…jo, rozsirit stavajici silnici a udelat tam pruh pro cysklisty, proc ne, at si tam pak jezdi…ja pojedu lesem…

                    0 0
                    • Karaya  

                      Rozsirit stavajici silnici je sice taky varianta, ale i jinde v cizine se to stavi zvlast. Je to podstatne jednodussi a bezpecnejsi..

                      0 0
                    • jecnak  

                      U nas v Utahu jezdi vsechny babky na nakup po singlech a cykloturisti northshory. Hold sme kluci a holki emericky. :*D

                      0 0
                    • winc  

                      To je aspon objektivni nazor. Takova to byla pekna stezka a tech kaminku ach jo budem muset vyjezdit nejakou novou trasu

                      0 0
              • Paja  

                …se polepsim, no;o)

                0 0
    • misak.kadlec  

      Mám pocit že minerální beton není klasickej beton, ale něco blízkého přírodě, myslím že se z toho staví i singly ve Wallesu

      0 0
      • JSt  

        mas pravdu viz v tutaj. ale to nemeni nic na tom, ze to zabije peknou pesinu…

        0 0
        • misak.kadlec  

          Jo to je asi pravda situaci v místě neznám, bohužel současné představy o cyklostezce bývají často i mnohem horšího charakteru. Jako třeba např. u nás projekt Greenways Jizera, kdy v podstatě od pramene Jizery přijde vyasfaltovat chodníček až po soutok s Labem a ještě tomu drze říkají greenway. Obhajován naprosto zvrácenými představami dopravní cyklistiky, jako např dojíždění dětí do škol atd. Bohužel jde v tomto byznysu o tak obrovské prachy, že není šance ani vůle s tím pohnout.

          0 0
        • Paja  

          Takze takova mensi Sumbera:-/ no furt lepsi nez asfalt. Na jednu stranu je mi te cesty lito, na druhou chapu, ze pro cykloturisty je ta cesta kvuli sutrum nesjizdna. Otazka je, jestli by nestacilo od sutru vycistit 1–1,5m sirky cesty a nektery useky zpevnit kvuli blatu – to by ale asi nebyla ta „spravna“ cyklostezka:-(

          0 0
          • pepek  

            Furt nechápeš  smysl té stavby – smyslem je přece prostavět co nejvíc peněz, aby zbylo na zúčastněné soudruhy tučné „spropitné“. Snad si nemyslíš, že jde o turisty-ti jsou tam jen  nastrčení.

            0 0
            • Paja  

              Ale chapu, neziju na Marsu,… Na druhou stranu chapu, ze vyletnici na kolech maji trochu jiny pozadavky na sjizdnost cesty, ktery se s tim usekem po sutrech (hlavne jak prejizdi zluta smerem na ricky silnici) asi moc neshoduji. Za uspech bych povazoval, kdyby tohle „verejne mineni“ vzalo za sve, ze nekde neni potreba asfalt nebo rozsireni cesty na 3, 4 nebo x metru – pokud si bude ta vetsina, ktera sedne na kolo parkrat za rok porad myslet, ze nejlip se jezdi po asfaltce nebo aspon nejake Sumbere, tak tezko nekoho presvedcis, aby takovy cesty nestavel…

              0 0
              • drtyc  

                no ale tohle zrovinka je infrastuktura a ne cesta od nikud nikam

                0 0
                • Paja  

                  Co tim chtel basnik rict?

                  0 0
                  • drtyc  

                    No, ze to je cesta co spojuje dve sidla a jeste se k tomu prichomitne rekreacni smer pro Brnaky, nebezpecna silnice a razem je z toho idealni dotacni navrh do kteryho klidne nekdo naleje spoustu penez bez mrknuti oka. Proste si akorat myslim, ze potrebovali vybilit nejaky fond a odsktnout si „splneno“ na vystavbu bezpecnych cyklostezek v nejake srovnavaci statistice.

                    Ta cesta ma potencial prilakat vic lidi k dojizdeni z Ochozu na kole je bez debat.

                    Z pohledu Brnenskych krosek… je to uzemi o nicem, tak uvitaji, kdyz se rychle a bezpecne pres nej dostanou, coz ta cesta snad taky „rekreacne“ splnuje – otazka jak teda bude vypadat to provedeni.

                    A to, ze se zapomelo na bike… skoda, ale tak snad se vyhandluje neco okolo.

                    0 0
                    • Paja  

                      To druhy sidlo ma byt Ochoz?-) z tohoto pohledu spojuje sidla skoro kazda cesta;) Jestli je potreba se na tom napakovat, vybilit nejakej fond, naplnit statistiky je jedna vec. Pokud by se od tohoto odhledlo, ma stavajici cesta nebo nektera z jejich variant po upravach typu odstraneni vycnivajicich sutru v sirce cca 1,5, zpevneni nekterych  useku, kde byva vic blato potencial splnit jak funkci pro dojizdeni z Ochoza do Brna, tak funkci jako rekreacni cyklostezka, kde bez problemu projede i rodinka na krosech s malymi detmi a narozdil od 3m siroke rovne cesty podstatne zabavnejsi formou. Neni mi jasny kdo jsou „brnensky krosky“, ale nepripada mi to jako cesta o nicem, pres kterou je potreba se nekam rychle dostat, navic ta stavajici cesta by po vyse popsanych upravach nebyla o moc pomalejsi. 

                      0 0
                      • drtyc  

                        No dobre. Tak jsem se kouknul na pocet obyvatel a je jich tam 1000. Takze jestli bude 10 lidi ztama jezdit do hokny do Brna na kole, tak to bude uspech pri soucasnym stavu…

                        0 0
                        • drtyc  

                          K materialu se nevyjadruji dokud nebudem videt aspon kus… ale proste mi prijde, ze bylo potreba proinvestovat nejake rozpocitane finance, jinak by se musely vracet a nikdo by se nenamazal.

                          Jinak jak to popisujes souhlas. Vytahat sutry, zasypat ty nejhorsi koreny a parezy. Rozsirit pro obousmerny provoz a zpevnit bahenni a svazita mista by uplne stacilo i na to pracovni dojizdeni.

                          0 0
                        • drtyc  

                          jinak mineralni beton osobne chapu tak, ze to budou omlety sutry bez ostrych hran, jeste by tam mohli pridat podelne odvodnovaci prikopy, at ta cesta netrpi a hlavne doufam, ze nekoho napadne to prejet nejakym parnim valcem a zalisovat do zeme.

                          0 0
                          • Krocan  

                            „mineralni beton osobne chapu tak, ze to budou omlety sutry bez ostrych hran“

                            HAHAHAHA…co si vyhulil chlape, zajed se tam podivat a zjistis ze to je normalni kameni nijek „neohoblovany“…o­sobne nechapu co sem to mel za haluz ze sem nedefektil(jit tam na boso tak mas z noh cednik)

                            0 0
                            • drtyc  

                              no ja doufal, ze kdyz michaji dve smesi v michacce, tak se to aspon krapet zacisti. zadna slava to nebude, ale aspon by to nemuselo rezat.

                              0 0
                              • Krocan  

                                mno ono je taky mozny ze na to daj este neco, ale moc jistej bych si tim nebyl:-(

                                BTW: imho tam meli dat rovnou asfalt aby se na tom dalo jezdit i na silnicce, protoze to je jediny kolo na kterym se to neda projet tak jak to bylo(po ty krasny pesince)

                                0 0
                                • mad_man  

                                  Nic jinyho uz tam davat nebudou mineralni beton nebo-li MZK = mechanicky zpevnene kamenivo a to neni nic jinyho nez zavalena sterkodrt vhodne frakce.

                                   

                                  takze vsichni kdo si predstavovali betonovou dalnici maji smulu

                                  0 0
                                  • JSt  

                                    to si nikdo nemyslel. odkazy, co je ten mineralni beton tu probehly uz vcera…

                                    0 0
                                    • mad_man  

                                      no ja jsem takovej spozdenej… ale evidentne to tu porad vsichni nechapou

                                      0 0
                                      • Krocan  

                                        ja to chapu a uz sem po tom dneska i jel(po tom kousku), ale proste si myslim ze aby to byl posun k lepsimu aspo co se dopravy tyce tak tam meli rovnou hodit ten asfalt, protoze jinak ti co jezdi tama do hokny atd. imho stejne pojedou po silnici protoze se jim po ni pojede kazdopadne lip nez po tomhle

                                        0 0
                                        • mad_man  

                                          Jo, tak to si bohuzel myslim taky, ze asfalt by uz byl lepsi, protoze jidi na silnickach tam stejne jezdit nebudou – jednak to drnca a jednak je tam daleko vyssi riziko defektu.

                                          0 0
                                          • hmm  

                                            Hoši vy jste úplně mimo mísu. Asfalt je zárukou že se po té cyklostezce už nikdy normálně neprojedete. Brus­laři na in-linech si asfalt zaberou pro sebe a budou se tam chovat jako doma. Moc si přeju aby všechny cyklostezky měli jinej povrch než hladkej asfalt!

                                            0 0
                                            • drtyc  

                                              no je pravda, ze na jihu to taky radsi beru s kroskou v lete po naplavce podle olympie nez po cyklostezce presne ze stejnyho duvodu.

                                              0 0
                                            • hribik A1  

                                              nech maju, ale az po rozsireni ciest prvej, druhej a tretej triedy na prijatelne parametre

                                              0 0
            • jIrI___  

              Ty jsi v zastupitelstvu města nebo se pohybuješ někde v jeho těsné blízkosti? Ptám se jen proto, že máš takové názory a zajímalo by mě, kde jsi na ně přišel.

              0 0
              • jonys  

                :-)))

                Mi připomínáš Šafránka z Básníků:„Vy jste od té paní něco vzal?“

                „Ne.“

                „Tak je to vaše známá?“

                „Ne.“

                „Tak čí je to teda známá???“

                „Nevím.Ničí.“

                „Svatá prostoto!Každej jsme něčí známej!!!“

                0 0
                • jIrI___  

                  No ne, mě prostě jen fascinuje, jak někteří lidi vidí ve věcech, které se odehrávají kolem města a zastupitelstva jen samé podvody, úplatky, vydírání a nevím co ještě. Přitom neznají třeba ani základní podmínky schvalování projektů při jednání zastupitelstva.

                  0 0
              • pepek  

                V zemi, kde hnusná, nekvalitní dálnice na rovině stojí 2× víc než kvalitní v Německu, kde posunutí blbýho nádraží bude stát jak jeden tunel pod LaManche, tak jakýkoliv jiný výklad není pravděpodobný. Navíc Brno je pro takový klientelismus, jak známo, optimální kultivační prostředí. Taky ta utajená příprava, kdy 4 roky nikdo nic neřekne a až když se začne kopat, tak se vyvěsí tabulka, svědčí spíš o této variantě.

                0 0
                • jonys  

                  Jak pravil myslím zrovna nějaký místní politik za ODS:„Poplatky už nám prohrály volby,tak přeci se kvůli lpění na nich nenecháme připravit o místa v radě…“

                  Chceš,Jiříku,pře­ložit do češtiny termín „místa v radě“? :-)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Děkuji, nepotřebuju. Jen prostě nikdy nepochopím tuhle „typickou“ českou vlastnost: Člověk do něčeho vůbec nevidí, ale furt a furt to bude komentovat a myslet, že to tak je a že má pravdu. A přitom informace má jen z novin, internetu, atd., popř. má velice seriozní a zaručené informace typu „kamarád mojeho kamaráda má kamaráda, který do téhle problematiky vidí a ten říkal, že…“

                    0 0
                    • pepek  

                      Bože !  60 miliard za posunutí blbýho nádraží, prosazené proti vůli obyvatel města, co ještě chceš za důkazy?

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Radši nic, aspoň se někdy zajdi podívat na zasedání zastupitelstva (u nás jsou přístupné pro veřejnost, nevím jak v Brně) ;-)

                        0 0
                        • pepek  

                          Zastupitelstvo v Brně se skládá z 80% z akcionářů a budoucích zaměstnanců stavebních firem .  Takový sicilský model to je.

                          0 0
                        • Jaroslávek  

                          Já bych se s Pepkem fakt nehádal. Kdo to zná, ví o čem je řeč, věř mi hochu.

                          0 0
                      • autor_trek  

                        Těmi vlaky nejezdí jen občané Brna. Těm projíždějícím se zrychlení dopravy bude zamlouvat ! Způsob a hlavně cena je na úplně jinou diskusi.

                        0 0
                        • kimi  

                          Nemam konkretni udaje, ale uz podle poctu vlaku, ktere maji v Brne obrat, bych rekl, ze vetsina lidi v tom Brne vystoupi/nastoupi a je tedy radsi, kdyz bude blize stredu mesta. Transit pres Brno bude precejen pouze mala cast lidi, ktera by rychlejsi prujezd (a to ani nevim o kolik) ocenila – a jestli jedete z Vidne/Blavy/Bu­dapeste do Prahy o tech par minut dele, to fakt neni duvod pro 60 miliardovou investici.

                          0 0
                          • drtyc  

                            Transit Brnem je dost o nicem, protoze v Brne pamatuji silene dlouhe cekaci doby na nadrazi – nevim co se na tom za poslednich 5 let zmenilo, protoze uz drahy nepouzivam a zatim dekuji za kazdy den, kdy nemusim.

                            Odsunute nadrazi mi jako dojizdejicimu vadilo driv kvuli nevyresenemu napojeni na tramvajovou sit. Jedna tramvajova linka s obratkou 2 minut na zastavce rozhodne nedokaze pobrat narazove cestujici ze 3 vlaku kazdy po 8mi vagonech. Takhle si aspon pamatuji prijezdy vecer v devet do Brna jeste jako student. Jezdily posilove spoje a ty jezdily poloplne az plne podle toho jak rychle dokazali lidi z vlaku vybehnout. Prvni varka byla vzdy na uslapani… Hororovy zazitek to byl pro kamarady ze Spanelska – nejdriv presednout na narvany vlak v Praze a pak jizda v uplne plne tramvaji v podani standartni prasoridic – brzda, plyn, zatacky pod plynem.

                            A jako mistnimu mi na prelozeni nadrazi zase vadi fakt, ze pokud vyresi tramvajove napojeni prelozenim celeho tramvajoveho hlavniho nadrazi, tak to bude pro me jako mistniho znamenat cca 5 minut zajizdku na temer vsech stavajicich trasach.

                            0 0
                            • Polka  

                              Jesteze nejezdim MHD ani vlakem. Uz jenom jak to ctu, tak mi nabiha koprivka :-))

                              0 0
                            • jIrI___  

                              Ted jsou ty prijezdy vlaku a naslede nalodeni se na 12 a 13 tramvaj v pohode. Hodne to letos posili. Operativne nasazuji pri prijezdu vlaku posilove stroje, takze na nastupisti treba nekdy stoji 3 tramvaje (autobusy) jednouci smer Tech. park za sebou. Ale i tak je to celkem mackanice :-)

                              0 0
                              • jIrI___  

                                stroje = spoje :-D

                                0 0
                              • Splinter  

                                to ovšem není žádný posílení ale zácpa těch šalin, protože se jezdí po Masaryčce…

                                0 0
                                • drtyc  

                                  Jj. Vlastne rozkopana Husovka… Ale jinak dobra charakteristi­ka Jiri.

                                  Jediny pozitivni fakt na presunuti nadrazi je ten, ze se uvolni dost pozemku a padnou na jihu „bariery“ zeleznicnich naspu a draznich teles. I kdyz nepadnou uplne, tak aspon castecne ustoupi.

                                  A tech 5 minut zdrzeni po prelozeni tramvaji se za 20 let vstreba rozvojem na jih a mozna i optimalizaci vedeni trati.

                                  0 0
                                • jIrI___  

                                  No zacpa to nejspis nebude. To by byla moc velka nahoda aby se tam zrovna nahromadily pri prijezdu vlaku, nehlede na to, ze normalne jezdi co 10 minut.

                                  0 0
                                  • Splinter  

                                    Podívej se na jízdní řády. Pokud nemyslíš v sobotu ve 3ráno tak rozhodně po 10ti minutách nic nejede. A nebudeš tady tvrdit takovou hovadinu.

                                    Jen 12ka jezdí takle:

                                    6 07 21 29B 33 39B 43 49B 53 59B

                                    7 03 09B 11 14 19B 21 24 29 31B 34 39 41B 44 49 53 59

                                    8 03 09 13 19 23 29 33 39 43 51

                                    0 0
                                    • drtyc  

                                      cetl jsi uz nekdy vikendovy a prazdniovy rozpis?

                                      0 0
                                      • drtyc  

                                        treba takova nedele 21:00 prijezd vlakem do Brna co pamatuji z tech 5 let zpet. Nebo to bylo 21 odjezd z domu? To bylo peklo, protoze prijelo vzdycky tech vlaku nekolik.

                                        0 0
                                        • drtyc  

                                          a snad ani nepripominat, ze jsem jezdil smer od Ostravy vzdy v ulicce. Prevazne ve dvojstupu. Mene casto v jednostupu a nekolikrat dokonce v trojstupu v ulicce. Kupecka o 10ti lidech na 8mi mistech nebyly vyjimkou.

                                          A ted si predstav, ze tak jede 8/10 vagonu? A vic vlaku… a 12/13 tou dobou jede fakt po 10ti minutach.

                                          0 0
                                          • Vilém  

                                            A nedelal se tou dobou nahodou koridor? :)

                                            0 0
                                            • drtyc  

                                              je to mozny. ono se stavi porad nekde neco. ale je to tak okolo doby koridoru. pred i po.. zpozdeni toho EC z polska bylo bezne pres 3 hodiny pred prijezdem do prerova. z prerova byla radost jet vylukou na olomouc… a to jeste tehda rusili porad spoje. vim, ze mi zrusili nejaky skoro pulnocni spoj, tak jsem musel driv, asi proto, ze vsichni v nedeli jezdili poslednim spojem.

                                              bezna praxe byla  z prerova nekupovat listek a risknout, ze si koupis u pruvodci s priplatkem, protoze nebyla sance, ze se procpe – obcas se to povedlo, ale i tak nemela sanci udrzet prehled kdo kam jde, takze nekteri znami to praktikovali bezne.

                                              pak jak zrusili spoje a zacaly jezdit trojstupy, tak asi po roce nebo tak zacali pridavat posilovy vagony, tak se to stabilizoalo na obcasnym dvojstupu vetsinou jednostupu.

                                              ale jako fakt jatka – tohle prasknout ve studence do toho mostu, tak to je masakr a byly by tam stovky umackanych mrtvych a vazne zranenych lidi.

                                              0 0
                                      • Splinter  

                                        Chtěl sem tím říct, že spoje 12/13 jezdí v intervalu tak 3minuty… Ne jak tvrdi _jiri___

                                        0 0
                                        • drtyc  

                                          v 9 vecer v nedeli coz je kriticka doba na stehovani studentu jezdi 12 interval 20 minut a 13 interval 20 minut, takze z pohledu studenta, ktery chodi vsude pesky a brnenske mhd pouziva akorat na prijezd v nedeli a odjezd v patek nebo ctvrtek chapu, ze to jezdi co deset minut. staci se podivat na profil Jiriho a podle veku ti to dojde, proc to tak uvedl.

                                          kadzdopadne reseni je skrtnout vsechny pondelni, patecni a polovinu ctvrtecnich prednasek a seminaru a dopravovat se jako clovek pokud to jen trochu rozvrh dovoli.

                                          0 0
                                        • jIrI___  

                                          Špatně jsem to uvedl, myslel jsem to o víkendu večer, ne přes týden – moje chyba. Jinak samozřejmě přes týden (kromě ranní špičky, kdy jezdí lidi do školy) jsou tramvaje poloprázdné.

                                          0 0
                                          • hribik A1  

                                            ako daleko to tam je? (zo stanice na intrak, z intraku do skoly, som zvedavy, pre porovnanie)

                                            0 0
                                            • drtyc  

                                              na konecnou byvavalo, nekdo jeste s prestupem na konecne. ted to prodlouzili o zastavku. nekteri stastlivci to meli na konecnou na opacnou stranu a nekteri to meli na tu hroznou stranu jen na pul cesty.

                                              0 0
                                              • gumid  

                                                Omlouvám se, pokud vás svým dotazem popudím: jak souvisí umístění nádraží a dojezdová náročnost nádraží-koleje se stezkou z Klajdy do Ochoza?

                                                0 0
                                                • hribik A1  

                                                  nijako, bol som proste zvedavy a chcel to porovnat s mestami mne znamymi

                                                  2 drtyc: kolko je to priblizne kilometrov?

                                                  0 0
                                                  • drtyc  

                                                    0 je nadrazi. kazda tecka nejaky koleje. vojaci, zemedelka, masarna, technika… a spousta najemniho bydleni pro studenty v centru, ze je to tam sama fakulta… jeste jsou tam jednu koleje vpravo na puli cesty neznaceny, ze tam jezdi kazdy asi radsi jinou linkou i kdyz to ma pak do kopce… hafol fakult okolo, ale ve finale stejne litas ruzne po meste – idealne 15 minut n presun v dobe obeda pres pul mesta pokud mas blby obor. Plati asi pro vsechny skoly.

                                                    12/13 vecer v nedeli smer cervinkova je tak do nejake zazitkove agentury jako darecek pod stromecek. aspon tak nejak si to pamatuju nez jsem poridil plechovku prave z duvodu extremniho vlaku a mhd.

                                                    http://www.mapy.cz/#…

                                                    nepresunem se nekam prycz z bf?

                                                    0 0
                                                  • hribik A1  

                                                    dik. proste som si to chcel porovnat so situaciou v ziline, kde chodim bezne pesi (20–60 minut, medzi jednotlivymi skolskymi miestnostami 3–10), tj. nakolko je nutne pouzivat hromadnu dopravu (som tu velmi rad za to, ze nemusim a v podobnom celkovom case – vratane cesty k trolejbusu a cakania – sa dokazem dostat pesi)

                                                     
                                                    0 0
                                                • drtyc  

                                                  vim, ze sme tu offtopic, ale tak. aby to zustalo cely tema na ocich.

                                                  0 0
                                                  • drtyc  

                                                    vlastne ukazka, ze to vzdy bude nekomu vadit a vzdy bude kazde rozhodnuti z neciho pohledu spatne. a ze v Brne nestoji ani za starou belu nejen ta cyklostezka, tak proc se radsi neodstehovat.

                                                    0 0
                                            • t29  

                                              Z nádru podle toho, kde bys bydlel. Z hlaváku na Listovky (koleje VUT Brno) 3km, cca 45 min pěšky – šalinou 15 až 25 minut podle dopravní situace. Z Listovek na Purkyňky je to další 2 km (nebo 30 minut pěšky nebo 5 minut šaliny), z Purkyněk na Palačáky 1,5 km (nebo 20 minut pěšky nebo 10 minut bus).

                                              Doba cesty do školy zase záleží, kde jsi na škole – na strojárnu jsem chodil z Palačáku 15 minut a z Purkyněk 10 minut, na chemickou by to bylo naopak a na stavárnu je to zas nejblíž z Listovek, odhadem 10 minut. Elektro bylo roztahané po celém Brně a podle rozvrhu bylo třeba možné vecpat do desetiminutové přestávky půlhodinový přesun MHD.

                                              Když jsem bydlel u kámoše v podnájmu, měl jsem to na strojárnu 11 km, které mi zabraly zhruba hodinu v kombinaci 7 km trolejbus + 3 km šalina + něco pěšky.

                                              0 0
                                              • t29  

                                                no vida, než to napíšu, už je tu i mapa té trasy.

                                                0 0
      • Smazaný účet  

        minerální beton je hlavně technicky nesmyslnej pojem. klasický cementový beton je taky minerální, neb je na bázi minerálního pojiva. oproti třeba asfaltobetonu (organické pojivo). takže to klidně můžou vylít betonem. ;o)

        0 0
    • JSt  

      tak jsem si to precetl a je to drsny, hlavne zaverecny zhodnoceni.

      Doufejme tedy, že se podaří získat dostatečné množství finančních prostředků, abychom si už nemuseli jen ukazovat prstem na mapě, kudy bychom třeba někdy mohli na kole jet.

      z meho pohledu by to melo znit asi takhle: Doufejme tedy, že se nepodaří získat dostatečné množství finančních prostředků, abychom nemuseli jen ukazovat prstem na mapě, kudy jsme dříve jezdili na kole.

      0 0
      • Koas  

        A napadlo vas nekdy ze taky existuji i jiny typy cyklistu co jezdi na kole nez vy?! Jako je sice skoda ze se vam zabije jedna trasa po ktere ste jezdili, ale vsimli ste si nekdy kolik tam jezdi v lete obycejnych cyklistu, rodinky s detma a podobne kterym tato stezka opravdu hodne pomuze? Proste ta oblast byva plna rekreacnich cyklistu a ta cyklostezky jim opravdu bodne.  Aneb vsechno ma rub i lic a divate se na to velmi velmi neobjektivne.

        0 0
        • jIrI___  

          Přesně tak. A troufám si říct, že těch „pohodových“ cyklistů, rodinek s dětmi, atd. je naprostná většina. Ať už se to B-F líbí nebo ne :-)

          0 0
          • Koas  

            Tak nejak. Sem z Lisne, tim smerem jezdivam casto, a pomer „bikeri z B-F“ vs. „pohodovy cykliste“ je pro podle me pro B-F bikery celkem zdrcujici. Vztekat se ze zrovna v tomdle miste bude cyklostezka mi prijde celkem usmevne.

            0 0
            • Bobisak  

              Souhlasim, taky jsem z Lisne, jezdim tama casto a z hokny usek z Kopanin v lete takrka denne (vzdy se po vyslapu z Bilovic na ten usek tesim :-)) a musim rict, ze me casto prekvapilo, kolik lidi jezdi radsi po te hlavni nez po te pesince. No a kdyz tam pribyde jedna „cyklostezka“, tak holt zacnu jezdit po jinym chodnicku – je jich tam dost.

              0 0
              • Polka  

                Sak dyt tam maj metr fleku od konce pruhu po kraj silnice, tak v cem je problem? Kdyz nechce jet terenem, tak jede po asfaltu, co na tom.

                0 0
                • Bobisak  

                  no zrovna na ceste do ochozu toho mista u krajnice skoro neni a v tockach je blbe videt, havarky jsou tam casto – ze auto vyleti, takze ja bych tam po asfaltu nejel ani za nic. Pocital jsem prave s tim, ze stezka povede podel asfaltky a tudiz mi nebude vadit, protoze stejne vetsinou jezdim dal lesem – tech lesnich pesinek je tam celkem dost a vsechny snad betonovat nebudou. Je fakt, ze dal k Ochozu uz jich neni tolik resp. ze jezdim porad stejnou kudy jezdi asi vsichni. Samozrejme bych byl radi, kdyby se to udelalo formou zacleneni do lesnich pesin a ne vybetonovat, ale to se obavam, ze zatim nema sanci prorazit i vzhledem k tomu, jak vypada dokument o budovani „cyklostezek“ v JMK.

                  0 0
                • Loner  

                  to si snad sám nevěříš, že jo.pane Polko., když někdy spěchám z Ochozi domů a už beru silnici, protože třeba nemám s sebou fenixa, tak se modlím v každé točce, kdy mě nějakej kreativní debil sejme.., dyť to tam musíš znát

                  0 0
                  • Polka  

                    No dobre, ten metr je jen vod Klajdy po tu odbocku na hrbitov no. Zblaznete se :-P

                    0 0
                • drtyc  

                  nevim, asi klasicky problem 3 auta vedle sebe?

                  0 0
                  • Polka  

                    Jak 3 auta?

                    0 0
                    • drtyc  

                      no 2× 90 a treti predjizdi 120 a k tomu cyklisticka rodinka na silnici

                      0 0
                      • Polka  

                        Jakoze by byly v jednu chvily na silnici vedle sebe 3 auta + rodinka? :-DDD To snad ne? Sem nezazil nikdy vic jak 2 auta. Kdes to videl nebo vidavas?

                        0 0
                        • mastihuba  

                          To ti docela závidím.

                          Když sedíš v jednom z těch třech, tak je to docela stísněnej pocit.

                          0 0
                          • Polka  

                            Jako cyklista sem to nezazil samozrejme. Uz to nehul :-D

                            0 0
              • gumid  

                To můžeš – pokud ovšem vlastníš výjimku – jedná se totiž o PR U Brněnky..... pokud ne, tak jsou to jen machrovské kecy.

                0 0
                • Polka  

                  Zadny machrovsky kecy. Vsichni tama vodjakziva jezdime. Kdo by taky porad jezdil po stejne ceste.

                  0 0
                  • gumid  

                    To máš samozřejmě pravdu, i těch cestiček je spousta… jde jen o to, že na tuhle"ofiko" je vydána výjimka. Tvůj argument, že tam přece JSOU i jiné.. no jsou, bohužel, pohyb bikerů po nich je v PR mimo značenou cestu velmi diskutabilní. A argument, že přece o nic nejde… ten bude platit až do chvíle, kdy skončí benevolence k jejich projíždění. A pak co?

                    0 0
                    • Polka  

                      Podivej se, stejne nam nic jinyho nezbyva. Ted si budem muset najit nahradu za tuhle cestu, pak nam zakazi jezdit jinde, tak se zase poposunem dal…a tak az do smrti :-) A behem te doby mozna nekde Cembe povoli nakej peknej singl.

                      Ma to jedno pozitivum, dokope nas to k tomu hledat novy cesty a nerikat, ze neni kde jezdit, kdyz teoreticky dycky je.

                      0 0
                • Běžec  

                  Hlavně že betonovat tam je OK :-(

                  0 0
                  • Lišák  

                    Problém je, že to betonování schválil pan inženýr Miroslav T.

                    0 0
                    • gumid  

                      Prostě je to škoda hezké lesní cesty-pěšiny. A ať už jsou pohnutky k jejímu vybudování jakékoliv, jisté je jen jedno – už nikdy nebude jako dřív..... a nedělám si iluze o citlivém přístupu stavbařů . Tož tak. A je úplně jedno, zda jsem či nejsem členem jakéhokoliv spolku – prostě mě to vadí.

                      0 0
                    • OCG  

                      Lišáku… Jak kdybys nevěděl, že kdyby tam byl ing. Roko, tak by to taky podepsal… Politiku do toho fakt netahejme, teda aspoň ne tu na úrovni ODS x ČSSD. O tom to fakt není…

                      0 0
                      • Lišák  
                         

                        To já přece vím, že by to dopadlo stejně, i kdyby tam seděl zrovna jinej gauner. Pardon-politik…

                        0 0
              • Běžec  

                Je tam těch cestiček sice víc, ale téhle je fakt škoda :-(

                0 0
            • Polka  

              V tomdle miste? Dyt to povede az nad Ochoz. To jsou dobry 4km, o ktery nas vokradli. Pak este asfalt co ma byt z Bilovic az do Ochoza kolem zahradek po prave strane udoli.....mno…to se za chvilu clovek na Bukarnu dostane jen po asfaltu :-( Parada!

              Hlavne, ze budete mit kde jezdit hosi, kdyz silnic tady mate hafo.

              0 0
              • Paja  

                Az uplne do Ochoza ne, ten posledni usek od asfaltove odbocky na zlutou na Bilovice uz ma vest po te asfaltce, ktera je o kousek dal od silnice.

                0 0
                • Polka  

                  Psal jsem „…to povede az nad Ochoz“. Tim sem myslel tu odbocku no.

                  0 0
                  • Paja  

                    o.k. jen jsem nechtel abysme je tady drbali i za neco, co zatim nemaji v planu.

                    0 0
          • Radek Broz  

            Ano, je jich hodně, asi víc než bikerů. Když je hezky, během letních prázdnin každý z nich vyjede třeba i dvakrát. Biker je tam pořád. Proč teda vzít sumu veřejných peněz a z cesty pro jednu skupinu udělat cestu pro tu druhou?

            0 0
        • JSt  

          nejen napadlo, ja to dokonce i vim ;-). a ano, divam se na to silne subjektivne. a co je na tom spatne? ti, co tam chteji tu stezku vybudovat maji uplne stejny pohled, akorat z druhe strany.

          a reknu ti, ze kdyby tem lidem moc vadila ta jizda po silnici, tak to zajiste zalomi do lesa. nic krkolomnyho ta stavajici pesina neni. i malym deckam by se to imho libilo vic. ale ted uz je to asi jedno a zbytecne narky :-(.

          0 0
        • Polka  

          Kdyz tama jezdime casto, tak samozrejme vime, ze tam jezdi a chodi i hafo dalsich lidi. A v cem tem rodinkam a deckam tato stezka pomuze??? To mne teda rekni. Misto aby se citili v prirode a naslapovaly do udusane hliny ted budou litat po tvrdym betonu? V cem to je kua lepsi?

          Proc vam teda neudelaji stezku primo vedle silnice (tak jak to byva jinde) a musi porad nicit dalsi kusy lesa? Protoze prachy no :-(

          Do lesu na Klajde jsme chodivali porad a ja jsem tam proste „vyrostl“. Kazdopadne pokud tam bude tendle shit, tak tam nepachnu, a s rodinkou a deckem uz vubec ne!

          0 0
          • zbartos  

            Tvrdíte, že to povede po stavající lesní cestě + po té ŽTZ přes PR. Takže les se bude asi kácet jen v PR, na zbytku trasy se doufám využije stavající těleso cesty. Pokud by měla cyklostezka vést těsně podél silnice, muselo by se těleso cesty skutečně vykácet, zaměřit, možná dokonce vjmout z lesního půdního fondu (nyní PUPFL). Nejsem si jist, co je pro les lepší. Pro lidi je ale určitě lepší jet po této cyklostezce než po silnici Klajda – Ochoz.

            Já osobně bych jen uvítal koordinovanou akci kvůli šířce cesty, aby to nemělo 3,5 m šířku jízdního pruhu jako Šumbera…  

            0 0
        • Splinter  

          Rub a líc?

          Z mýho pohledu se to nehodí vůbec k této cestě ale stejně:

          Když pojedeš na hory a budeš jak ty říkáš lyžař amatér, nebo turista, nebo rodina s dětma. Vybereš si černou sjezdovku a následně budeš lobovat za to aby ji trochu upravili řekněme na modrou, protože tobě to nevyhovuje (byť zastupuješ většinu obyvatel)?

          Stejnou analogii bych očekával všude jinde, ale ne stezka lesem musí být taková aby ji prostě projel civčenej medvěd na jednokolce.

          Navíc mluvit o tom že beton na konkrétně této stezce nepomůže vůbec ničemu a nikomu, maximálně si ty děti rozbijou víc hubu až spadnou…

          0 0
          • JSt  

            …a priste si dvakrat rozmysli, jestli padat ;-)

            0 0
            • Splinter  

              mě už to vtipný nepřijde, si připadám jak lední medvěd, se ti „svět“ rozpadá kam se podíváš..

              0 0
          • Blade  

            ..to s těma sjezdovkama je hezký přirovnání.

            0 0
    • mastihuba  

      tu

      0 0
      • JSt  

        ale ve finale je to vic na ***** jako asfalt…

        0 0
        • mastihuba  

          proč?

          0 0
        • mastihuba  

          mi to přijde nastejno a technologicky je to asi jednoduší a levnější.

          0 0
          • JSt  

            na bajk o nicem jako asfalt (v porovnani se soucasnym stavem) a na silnicce stejne pojedes radej po silnici nez se borit po rafy ve sterku (k tomu argumentu s martulou).

            0 0
            • autor_trek  

              Cyklostezky se budují i jinde (Někdy to dělá dojem, že si naši zemědělci pomocí dotací na cyklostezky z EU vylepšují komunikace). Tady je něco z Vysočiny.

              0 0
              • Blade  

                Nevím jaká cesta tam byla původne, ale tipuju, že to nebyl single, ale rozpahněná polňačka, takže tahle úprava je IMHO krok správným směrem. Ale jde o to, jakou formou je ta úprava provedená, Většinou je to jenom halabala rozhrnutí štěrku, nebo sutě, popřípadě veleoblíbenýho makadamu. Ale konkrétně tohle nevypadá zle.

                0 0
                • JSt  

                  jak rikas. polnacka, kde by se ti driv po destu obalilo kolo blatem se stala sjizdna. nafingproblem.

                  0 0
    • Polka  

      USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 12. prosince 2006 č. 1440

      o povolení výjimky ze základních ochranných podmínek Přírodní rezervace U Brněnky v Chráněné krajinné oblasti Moravský kras

      Vláda povoluje na žádost společnosti Ekostavby Brno a.s., U Svitavy 2, 618 00 Brno, výjimku podle § 43 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ze zákazů uvedených v § 26 odst. 1 písm. c) odst. 2 písm. a) a § 34 písm. c) tohoto zákona, a to za účelem povolení a umístění stavby cyklostezky „Nad Klajdovkou“ na území Přírodní rezervace U Brněnky v Chráněné krajinné oblasti Moravský kras, za podmínek uvedených v části III materiálu č.j. 1825/06.

      Předseda vlády Ing. Mirek Topolánek v. r.

      0 0
    • milan-z-brna1  

      tak to je v loji, teď už schází jen vybetonovat schody na žlutý za Hornkem. A taková to byla hezká cesta. Aspoň že nebude asfalt ynlejnama…Asi holt nezbude, než vzít mačety, motyky a nůžky na keře, pilky a zbudovat si v tom lesejku singl. A že by tam šel, a pěknej.

      0 0
    • jonys  

      Máte už zaplacený příspěvek na příští rok v Čembě,přátelé?

      K téhle akci asi tolik:pokud by se jednalo o dopravní stezku,tak v globále nic proti.Ovšem dle indícií v článku ing. starostky a tom,co píše Polka – povolení stavby v CHKO – je zjevné,že se má jedat o rekreační „záminku“(dalo by se zjistit dotazem na paní starostku o dotace z jakého že programu se ucházejí…),což je samozřejmě špatně,neboť pro rekreaci jednoznačně více vyhovuje stávající stav s případnými drobnými úpravami (bylo by možná zajímavé přijít za Ing. Topolánkem,zda by povolil např. o.s. Čemba drobné kutání nějakého singlíku ve stejné CHKO…).

      0 0
      • Polka  

        Prispevek zaplaceny nemam a mit ani nebudu s nejvetsi pravdepodobnosti. Napred jsem chtel jenom kvuli pripadne sleve na croozer, ale vzhledem k tomu, ze budem stejne kupovat odpruzenej u Fialy, tak je to fuck.

        Prijde mi, ze se Cemba zajima jen o novy traily a budovani stezek v budoucnosti a neangazuje se u tech stavajicich…viz tento pripad. A na co je mi tady v Brne nakej ukazkovej singl v Jablonci nebo Rychlebskej chodnik? Kdyz uz, tak si spis zajedu do beskyd, ktery jsou bliz. Tady se nebude dat kde jezdit. No a s tim webem taky porad nic neudelali :-)

        0 0
        • Lišák  

          Ono totiž ČeMBA nejsou nějací „pantáti tam nahoře“. Jsou to členové. Podle toho, v čem se angažují, tak v dané lokalitě ČeMBA funguje. Zkus se teda nějak o ty stávající pěšiny nějak starat a určitě se k Tobě přidají další, kdo třeba nemají organizační sklony.

          0 0
          • Polka  

            Mno a tady je prave ale ten problem, ze bych se i staral, kdybych na to mel cas, ale ten proste neni a od brezna uz vubec nebude.

            Kazdopadne na Klajde by se nabizel peknej vrstevnicovej singl na strane do udoli k Bilovicim viz mapka. Od lomu je tam jiz dlouha leta fungujici pesinka, ktera je ovsem misty hodne nahoru dolu a konci stejne asi po 0,5km. Z druhe strany od studanky u Resslovky je existujici mene vyuzivana cesta tzv. „moje varianta na Kopaniny od Resslovky“. Muselo by to krizovat tu posranou Sumberu. Tohle by melo delku cca 5km. Pohledy do udoli Svitavy a panoramata jsou a byly by samozrejmosti. Ale zas je tu problem s tou prirodni rezervaci, takze je to zacarovanej kruh a hole teoretizovani :-/

            0 0
            • Lišák  

              S časem jsem na tom taky bídně. Mám dvě práce a malé dítě. Přesto si myslím, že od členství v ČeMBě mě to neodradí i nadále. Je to, podle mě, dobrá myšlenka. Jáká ČeMBA bude záleží na nás.

              Na kole (sám, bez vozíku) jsem byl od prázdnit teprve minulý týden. Pokud je nějaká ČeMBA akce, tak se snažím zúčastnit. Bohužel (jelikož chci být taky s rodinou a ne jen v práci) to není tak často, jak bych si představoval.

              0 0
        • kolombo  

          A protože je u nás v republice spousta pasivních, kteří se nebudou angažovat, tak třeba dnes vztyčují nad Středočeským krajem rudou vlajku s oranžovým třepením …

          Když potřebuješ ze všeho mít hlavně okamžitou výhodu pro sebe, tak to je pak těžké …

          0 0
          • wartburg  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
          • wartburg  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
        • Michal.J  

          „Prispevek zaplaceny nemam a mit ani nebudu s nejvetsi pravdepodobnosti. Napred jsem chtel jenom kvuli pripadne sleve na croozer, ale vzhledem k tomu, ze budem stejne kupovat odpruzenej u Fialy, tak je to fuck.“

          Typickej vychcánek.

          0 0
          • Polka  

            Co to pises za picoviny? Jakej vychcanek? Nabizite slevu pro Cembisty, tak proc toho pripadne nevyuzit? Nic jinyho mi na Cembe totiz momentalne vyhodnyho neprijde, zadnej prinos.

            0 0
            • Michal.J  

              Kdyz napises ze by ses stal clenem jenom kvuli sleve a v okamziku kdy ti je sleva na nic se clenem stat nechces tak je to u mne vychcanost.

              0 0
              • Polka  

                Vybiras si, co se ti hodi :-) Mimo voziku jsem psal i dalsi veci, ktery rozhodnou o tom, ze vas dal nebudu podporovat. Ale tos necetl ze? Az budes cekat malyho bikera, tak taky budes treba pretrasat kazdou korunu.

                0 0
                • Michal.J  

                  Já reagoval na ten první odstavec, tam to přece tak píšeš. Jestli si to myslel jinak tak si máš pořádně rozmyslet co píšeš a nebo se pak nediv:-)

                   
                  0 0
                  • Polka  

                    Mno ja jsem byl v podstate rozhodnutej uz od te posledni rozepre ohledne webu, to me hodne nakoplo. Od te doby se na webu stejne moc nezmenilo (?nic).

                    A kdyz se nad tim tak zamyslim – pro tebe by to byla vychcanost a z jinyho uhlu pohledu je to rocni prispevek, to je dulezite si uvedomit! Kolik procent cembistu je neaktivnich, pouze platicich prispevky? Kdyz jsem se dival na vyrocni zpravu, tak pro vas je asi kazda koruna dobra, tak jako nyni pro me. Takze fakt porad nechapu, co je na tom tak spatneho, kdyby to takhle nekdo udelal.

                    Ale tento thread mel byt o Cyklostezce „Nad Klajdovkou“, ze? ;-)

                    0 0
            • chodec  

              Pokud bys tu slevu využil „případně“, tak nic proti (od toho nejspíš existuje). Jenže tys to napsal tak, že to minimálně znělo jakože sleva by byla víceméně jědiným důvodem pro podporu Čemby, a to znělo opravdu dost nedůstojně.

              0 0
        • jonys  

          A zase ta Čemba :-)

          No,Radku,tohle je dost unfair.....Taky mám k činnosti Čemby své výhrady a kdybys četl jinou než „webovou“ sekci diskuzí,tak bys mé názory znal.Zároveň bys v brněnské části narazil na „Čembarbait“ vlákno,kde si ti,co aspoň trochu času a chuti mají domlouvají brigádičky v našem regionu (taky ty věci řešíme na schůzích,1×měs,však se stav!).Včera dokončili skvělej Scottyho projekt singlu u hráze-však si to prohlídni!Pokud máš dobrý nápady na Klajdě,kliďánko hoď návrh,určitě nezapadne…Takže to už mi jako konkrétní přínosy připadá.A rád je i nadále budu podporovat členským příspěvkem-snad aspoň něco přiklepne vedení klukům na nový nářadí :-)

          Jinak Čemba se zabývá i bojem proti nesmyslným megastezkám a nabízí alternativy,ovšem z kapacitně-finančních důvodů(přístí rok,jak píšeš,bude o tvých 300,– míň…)nelze usledovat a uoponovat všechno.Možná kdyby ten „bonz“ přišel dřív,dalo se něco dělat.Teď to vypadá,že je ruka v rukávě,úplatky v kapsách a bagry na startovní čáře :-(

          0 0
          • speedy gonzales  

            jony pekny prispevek! ja jen pro uplnost a orientaci prihlizejicich doplnim par veci z pohledu „ustredi“ cemby…

            • myslim, ze se vsichni shodneme, ze stat na strazi kazdeho ze 160 000 km cest lesni dopravni site neni v lidskych silach…proto by si mel kazdy bajker hlidat predevsim svuj rajon, cemba se pak v ramci moznosti snazi pomoct. silne reci az kdyz je stezka naprojektovana nicemu nepomuzou…
            • troufam si rict, ze cemba udelala pro prirodni cesty a stezky tolik jako nikdo v republice. konzultace na uradech, projekcnich kancelarich, konference, projednavani cyklogenerelu, publikacni cinnost (o cyklostezkach napriklad primo ZDE), atd. bohuzel je to cerna prace, kterou hodne lidi asi ani nechce videt…
            • myslet si, ze cemba za rok a pul cinnosti obrati naruby miliardovy byznis je naivni…
            • nemyslim si, ze co je asfaltove, je automaticky spatne. proto bych si ani netroufl rozseknout tento pripad od stolu bez poradnych informaci, natoz na bike-foru.
            • myslim ze misto ohaneni klackama by si zainteresovani bajkeri radsi meli udelat schuzku, treba to sladit se schuzkou brnenske cemby, a tam se domluvit na rozumnem postupu.
            0 0
            • JSt  

              navrhni nejaky rozumny postup.

              0 0
              • speedy gonzales  

                jestli ctu dobre v odkazu co dal polka nahore, tak pozemky uz sou pripravene, projekt hotovy a zadosti o dotace podane, takze se podivejme realite do oci – s cyklostezkou uz nikdo prakticky nepohne, maximalne se da hovorit jeste o uprave sirky cesty.

                rozumny postup? neznam mistni podminky – je tam stavajici lesni cesta/stezka ktera by sla upravit jako nahrada? sedneme a domluvme se na uprave. pokud ne, neslo by se domluvit s uradem na vybudovani pekne lesni stezky treba dobrovolnickou praci? v tom pripade cemba muze pomoct treba s metodickym zajistenim, vyjednavanim,…

                PREDEVSIM tohle vlakno je plac nad rozlitym mlikem, vzdyt rozhodnuti vlady je z roku 2006!!!(takze je vtipne sledovat, jak to nekteri hazeji na cembu, kdyz jeste ani nebyla zalozena…)

                0 0
                • JSt  

                  presne tak. vse uz je vpodstate hotove a imho nezvratne. proto si nedovedu predstavit zadny rozumny postup. jak rikas, plac nad rozlitym mlekem…

                  0 0
            • jIrI___  

              Se 4. odrážkou nejde nic víc než souhlasit.

              0 0
            • Polka  

              Hej, ale ja jsem ty vase projekty cetl, vim o nich, o schuzkach, konzultacich atd. atd. novinky ctu pravidelne, pac me to zajima co se novyho udelalo. To vsechno je pekny, ale je to imho do budoucna a jak vidno neobsahne to zatim ani zdaleka celej rajon CR. Jedine co neprovozuju je forum a cembasrazy, to se mi proste ekluje a stejne na to neni cas.

              Rozumny postup? Ted uz je samozrejme na nakej postup pozde. Ale za to nemuzem ani my (brnensti bikeri) a ani Cemba, pac zastupitele to dycky tutlaji co nejdyl, aby do toho nikdo nekecal a tak se to dozvidame 5 minut po dvanacte.

              Ja jsem zaslal dotaz na projekt starostce Ricmanic a na ten mail uvedenej na ceduli.

              0 0
              • jonys  

                Supr.Tos udělal dobrou věc.Jsem zvědav na odpověď…i když si ji asi dovedu představit :-(

                Tutlají,to máš pravdu.Ale proto je potřeba silná „opozice“,aby věděli,že všechno,co si dokšeftíčkují jim prostě neprojde jen tak.Dám ti analogii kterou už v jiné souvislosti zmínil Pepek:myslíš,že by se vůbec konalo nějaké referendum o přesunu nádraží kdyby hlas toho sdružení proti přesunu nebyl tak silný jak byl?Ta snaha to udržet pod pokličkou byla enormní!

                 
                0 0
                • JSt  

                  trochu odbocim. vyprovokoval jsi me :-).

                  to nase nadrazi je fakt odporny, to mi nikdo nevymluvi. nenazyval bych tuto akci uplne presunem, nybrz vybudovanim noveho. a kdyz si vemu, jaky navrhy na levnou revitalizaci podavali odpurci tohoto projektu, tak se popadam za bricho. napriklad prodat prilehle nadrazni budky a za utrzene penize vymalovat stavajici halu :-DD. a tihle lidi vyvolali referendum. dyt tohle je napad male anicky z druhe mestanky ;-).

                  0 0
                • Polka  

                  Jo, neco na tom bude. Ale uprimne, stavajici nadrazi mi prijde jako hnus a jeho rekonstrukce a modernizace me vubec nezaujala. Ten model novyho moderniho se mi docela zamlouval, rozvoj jizniho mesta, vzdalenost od centra byla zanedbatelna atd. Negativni stranka jsou ale ty finance.

                  0 0
                  • jonys  

                    Klucí,je jedno,co se vám zamlouvá nebo ne(tedy aspoň pro účely této debaty).Šlo mi o příklad:prostě se našlo dost aktivních lidí,kteří se dokázali včas ozvat silným hlasem.My ostatní jsme se o nějakém přesunu dozvěděli právě jen díky nim-což si rozhodně místní establisment nepřál,neboť na pozadí-možná dobrého nápadu,já si to nemyslím…-se dějí věci,o nichž aktéři rozhodně nemají zájem troubit do světa(s tím snad souhlasíte)…

                    Takže analogie s Čembou:čím víc členů,tím větší šance,že se příště i takováto „Klajdovková kulišárna“ bude moci interpelovat od začátku a pustit se do boje.....A jak známo,silnější pes mrdá,že :-)

                    0 0
                  • jonys  

                    Klucí,je jedno,co se vám zamlouvá nebo ne(tedy aspoň pro účely této debaty).Šlo mi o příklad:prostě se našlo dost aktivních lidí,kteří se dokázali včas ozvat silným hlasem.My ostatní jsme se o nějakém přesunu dozvěděli právě jen díky nim-což si rozhodně místní establisment nepřál,neboť na pozadí-možná dobrého nápadu,já si to nemyslím…-se dějí věci,o nichž aktéři rozhodně nemají zájem troubit do světa(s tím snad souhlasíte)…

                    Takže analogie s Čembou:čím víc členů,tím větší šance,že se příště i takováto „Klajdovková kulišárna“ bude moci interpelovat od začátku a pustit se do boje.....A jak známo,silnější pes mrdá,že :-)

                    0 0
    • bad robot  

      Podle mně je nesmysl ať už asfaltovat nebo minerálně betonovat v CHKO pokud neexistuje nejaký jasný důvod. Např. stezka vede k turisticky zajímavého bodu, památce nebo obráceně, stezka propojuje turisticky významné body = stezka přiláká turisty, kteří utratí peníze, finančně pomůžou rozvoji blablabla…Pochy­buju, že Ekostavby mají tento bohulibý zaměr, zvlášť když na Klajdě a v Ochozu není ani hrad ani vodopády a ani nic na co by se dalo čumět. Pochybuju, že Ekostavbám jde o tři lidi co dojíždí na kole do práce nebo rodiče s dětmi. Smůla je, že normální bikeři přijdou o pohodovou stezku (ti, kteří tam neumí projet tak asi proto, že neumí jezdit na kole a pro ty existují přídavná boční kolečka a chodníky).

      0 0
      • Splinter  

        ano!

        0 0
        • Splinter  

          zdůraznil bych toto „ti, kteří tam neumí projet tak asi proto, že neumí jezdit na kole a pro ty existují přídavná boční kolečka a chodníky“

          Protože kdo neprojede bez problému toto tak musí být nebezpečný na kole sám pro sebe i když na tu Klajdovku pojede po silnici

          0 0
          • Polka  

            ano!

            0 0
            • gadzo  

              možná změníte názor (polka + splinter), až „uvaříte nějakýho svišťa“

              0 0
              • Blade  

                Teď se velice těším obzvlášť na Polkovu odpověď ;-)

                0 0
              • Polka  

                Ja se nebudu rozcilovat, zachovat klid Polka, hlavne klid :-)

                Tu debatu tady, si poradne precti, Gadzo! Celou. A 3× po sobe. Najdes v ni totiz informaci, ze v breznu cekame malyho bikera, ty skupino.

                0 0
                • bad robot  

                  A ja k tomu dodam je toto: Pokud nekdo kvuli tomu, ze si poridi dite souhlasi s betonovanim v CHKO, aby mohl jezdit tam kde je zvyklej, ten mel zustat bezdetnej. A ted uz nejde o nejakou cestu. Jde o to, ze pokud toto stavi jako prekazku, co potom vsechny ty dalsi problemy, ktery decko prinese? Jak se s vyrovna s tim ostatnim, kdyz si ani neumi najit jinou cestu mimo silnice, kterou zvladne i dite? Jezismarjaaaaaaaaa dyt de vo to najit jinou trasu kterou zvladne i decko, to neni tak tezky neee?…

                  0 0
                • gadzo  

                  Sorry nezaregistroval jsem to, reaguji postupně jak čtu dolů. Přišlo mě to tak, že vidíte jen sebe a na ostatní kašlete. Sám mám dva kluky :-) Zatím sice zatím jezdí jen v croozru, ale právě proto bych tu stezku uvítal (byslím v Líšni a situáci tam moc dobře znám). pro 4–5 leté díte ty kameny které pokračují po odočení žluté taky nejsou nic moc. No a pro vás (potažmo pro mě když se mě podaří oprostit od dětí) jsou v okolí celé divize cest různých obtížností – viz brněnské bonbónky I-XCLX 

                  0 0
              • Radek Broz  

                Ano, všechny sportoviště, cesty, pěšiny je třeba předělat tak, aby se to dalo zvládnout s prckem ve vozíku, případně aby to pak čtyřletej capart zvládl sám. Mělo by se to udělat v celý EU, protože takhle je to nespravedlivý, když tam nemůže každej. Proč jsou v Tatrách takový ty chodníky s řetězama? Já bych to tam hezky srovnal a vybetonoval – se svištěm se tam leze blbě.

                0 0
                • mastihuba  

                  Nevim jestli jseš trochu v obraze, ale je tady řeč o stezce, která vede okolo docela klikaté frekventované silnice. Je to jedna ze vstupních bran do moravskýho krasu směrem od Brna a každej den tudy projede mraky cyklistů. Silnice vede k zatim malejm dědinkám okolo kterejch vznikají satelity jak houby po dešti, takže nárust dopravy je takovej jakej je. Z dopravního hlediska se nedivim že si dotčený obce prosadily cyklostezku tohodle typu na kterou by chtěly vytlačit ty co jezdí po silnici..

                  0 0
                  • RomanH  

                    Franto, pockej, zapominas dodat, ze tam pred cca 2-ma roky dodelali Sumberu (ja vim, je nahoru/dolu, ale tak ji nemeli delat). Ted z toho chteji udelat okruh. Pokud se chce nekdo vyhnout te silnici Ochoz – Lisen, netrmacet se po Sumbere,  muze predsi jet dolu do Bilovic a pak podel vody. A udolim to taky neni casove takovej rozdil. Kdyz uz tam ale chteji tu cestu stavet, mohli to vest alespon po druhe strane. Stejne mi ale prijde, ze je zde ta koncetrace nove budovanych cest vetsi nez vsude okolo.

                    0 0
                    • mastihuba  

                      já to beru jako pokračování od klajdovky do ochoze a todle je nejkratší varianta. Nezapomínej že tady jsou velký sídliště. Líšeň, Vinohrady, Slatina, Juliánov. Tudy jedou všichni z této lokality, co chtějí po slušné cestě protože to neni hrbatý. O nějaké šumbeře většina nemá tuchy, protože je bokem.

                      Kdyby dotyční věděli že se nás napřed mají zeptat kde to natrasovat, tak bychom jim samozřejmě poradili.

                      0 0
                      • Paja  

                        Presne, malokdo (rozhodne z tech turistu) vi kde Sumbera u lomu zacina a i kdyby to vedeli, tak nebudou sjizdet z pod Klajdovky jeste pod lom, aby to pak zas po Sumbere vyslapali;-) a pokud pojedou odspodu, tak nejspis radsi pojedou kolem reky do Bilovic a kdyz do kopce, tak tradicni „Liskou Bystrouskou“ na Kopaniny. Proste Sumberu si postavili lesaci a drvostepove pod zaminkou rekreace.

                        0 0
                • gadzo  

                  Ale to já netvrdím, že se vše musí předělat. Jen hájím skupinu (bikeři s dětmi), v které se zrovna nachází. Vy děláto to stejné, akurvát obhajujete jinou skupinu. Jo jo, také jsem býval mlád. Nicméně člověk se vyvíji, třeba časem taky změníte názor :-)

                  0 0
      • Krocan  

        taky souhlas.

        a ti co rikaj ze to je moc narocny tak at dou do haje, kdyz to zvladla projet moje mama tak to da fakt kazdej(to mi ver:-P)

        0 0
    • mastihuba  

      škoda že je něco takovýho z Tvarglu do Podolíje furt v nedohlednu. Bo když nachčije, tak do Brna mosim po státní a to je fakt vopruz.

      0 0
      • RomanH  

        Ja Ti rozumim. Jen je skoda, ze to nepovedou po druhe strane, te pesiny je skoda. A navic je v okoli zpevnenejch cest dost – udoli, Sumbera… Ja takovej vyber nemam

        0 0
        • mastihuba  

          Právě že z ochoze do brna žádná zpevněná cesta po které by ses rychle dostal do práce neni proto spousta lidí jezdí po té nebezpečné silnici.

          0 0
          • RomanH  

            Zalezi kam jedes. Da se spustit i do Bilovic (klidne po silnici a pak podle vody). Ochoz na tom neni tak spatne, jako treba Kurim – tam neni moc na vyber…

            0 0
            • Lišák  

              Zato budeme mít novou, pěknou, širokou cyklostezku do Malhostovic…

              Dopravní cyklostezka Kuřim-Česká a Kuřim-Moravské Knínice je asi (podle mínění MÚ) zbytečnost :-(

              0 0
              • RomanH  

                jj :(

                 A ta pekna cyklostezka, co je z Cebina do Drasova, nebo z TIsnova do Zelezneho…

                0 0
              • Paja  

                Kurim – Moravske Kninice zas takovej provoz neni, zato Ceska – Kurim – Cebin je des…

                0 0
                • Lišák  

                  Do těch Knínic by to mě osobně bodlo, když tam jedu s vozíkem na V.B. Před M.K. uhnu na polňačku a pak už je to pohoda, ale těch±700m mám dost strach :-(

                  Je fakt, že se silnicí do České se to srovnávat naprosto nedá. Tam jsem se s vozíkem neodvážil a nikdy neodvážím. Sám tam jezdím, jenom když spěchám ráno do hokny. A to ještě ne vždycky.

                  0 0
                • zichis  

                  kdo jezdil z Kurimi do Čebina či Drásova polňačkou k vápence, nechť si laskavě hledá ji­nou cestu. Zavazel by na stavbě nové, lepší silnice R43. O tom že hitlerovy plány dálnice nebyly utopií, nýbrž že se realizují, se můžete přesvědčit. Na její trase už jsou zaměřovány a zatloukány vytyčovací lavečky.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Na jednu stranu se tesim az to bude stat, na druhou je mi jasny ze mnohym bikerum z okoli ta cesta vleze do bikoveho rajonu.

                    0 0
                  • Blade  

                    Díky za radu, ale myslím, že v následujících několika letech tam opravdu nic nehrozí, takže když dovolíš, budu tudy jezdit i nadále ;)

                    0 0
                    • drtyc  

                      no co jsem slysel, tak neni doreseny akorat napojeni v tesne blizkosti Brna jinak zbytek za Brnem ma jit normalne do vystavby, ne?

                      0 0
                      • Vilém  

                        nj, ale kdy? driv jak za 10–15 let to nebude.

                        0 0
                      • Blade  

                        No co vím já, tak neště není dořešen úsek Kuřim-Brno. A diskuse probíhala v tom stylu, že není možné schválený úsek od Kuřimi na sever budovat, dokud nebude dořešen minimálně obchvat Kuřimi na starou R43.

                        0 0
                        • drtyc  

                          Na co obchvat? Neni jednodussiho zpusobu jak odstavit prekazky nez nepratelske skupine vyrobit nepratelske prostredi tim, ze se to proste zakonci pred Kurimi a posle ehm… ma Kurim neco jako centrum?

                          0 0
                          • Blade  

                            Tou nepřátelskou skupinou myslíš koho?

                            0 0
                            • drtyc  

                              prece sdruzeni nepratel dalkove mobility.

                              jinak jestli se dobre divam svitavska je bez mytneho, tak tam asi zustanou kamiony a na novych usecich budou litat akorat mistni, protoze budou mit bezpecnejsi najezdy nez na stare a pak piloti, takze toho stredem Kurimi zas tak moc neprozenou pokud to nazenou primo pres ni.

                              0 0
                  • Lišák  

                    Tahle část ještě taková trága nebude. Když se podíváš na mapu, kudy je trasována stará dálnice, tak to vypadá, že povede kolem potoka Lubě. Takže zlikviduje trasu na Jižní Portál a Žernovník :-(

                    0 0
                    • pegas  

                      tak tak…a to je hodne spatinka:-(…POKUD se vyresi problem z dopravou v Kurimi,pripadne v Brne, tak to bude hodne mala naplast na tohle bebinko…holt lidi nadavaj,ale muzou si za to sami…

                      0 0
    • Karaya  

      A tak prvotni myslenka byla, ze se mi to taky  nelíbí. Ale když nad tím tak přemýsšlím, tak bych byl dopkonce radsi, kdyby ta cyklostezka byla asfaltova. Jak se pise vyse, tak z Lisne neni kudy jinudy jet do Krasu. A pro decka je ta pesina co tam je ted stejne tezka, motak se tam lidi atd. Po silnici mam i ja strach a s vozikem je to vyloucena vec. Dve auta a biker se vyhnou jen tak tak. Takze bych rekl, ze vetsine turistu to dost pomuze a ti ostatni si proste najdou jinou pesinku. Kdyz jsem chtel jet v nedeli, tam kde to neni rozslapany od pesaku (tzn. jinde nez po te budouci cyklostezce) tak jsem si cestu nasel a byla i hezci a bez tech trcicich sutru. Takze o to strach nemam. Navic spousta cest je i na prave strane. Toz tak.

      0 0
      • OCG  

        Tohle mi přijde jako rozumnej názor. Myslím, že bychom se měli zaměřit spíš na obranu asfaltování (betonování) na místech, kde je to vysloveně nesmyslné (viz Šumbera). Tady u té stezky jakýsi smysl vidím, i když moc nerozumím, proč se bude stavět druhá stezka v de facto stejné oblasti… Btw. kde je pan Bartoš? neví o té věci trochu víc?

        0 0
        • gumid  

          Je jasné, že existuje i vcelku logické odůvodnění budování této stezky, jakkoliv se mi nemusí líbit. Co mě vadí, je  „tajnůstkářství“ spojené s celou stavbou a čemu už nevěřím vůbec, je šetrný přístup stavbařů k jedinečné přírodě na Hádech. Nechci předjímat, ale bojím se, že půjde opět o „megadílo“ – viděl snad už někdo, že by tomu bylo někde jinak?

          0 0
          • Martula  

            Tak, tak, jak říkáš.

            Ticho po pěšině, pak žuch a bude to mela.

            Se tu teda dovídám věcí po návratu.

            0 0
          • OCG  

            To je pravda, s tím „tajnůstkářstvím.“ A šetrný přístup? Nevím, jestli je to v lidských silách něco v tomhle případě změnit, ale myslím, že až to vypukne, tak pro většinu z nás nebude problém si tam zajet a občas zdokumentovat vývoj prací, fotografie poskytnout vedení Čemby, která by se potom mohla z pozice už relativně zavedené organizace zasazovat o to, aby něco podobného nemuselo v budoucnu vznikat, eventuálně aby poukázala na to, že tato stezka se dala vybudovat jinak, ekonomičtěji a šetrněji k přírodě CHKO (tedy vytahat ty kameny – přiznám se, že na ně mám stejný názor jako Polka, viz níže). Nebo jsem naivní a takhle to nefunguje?

            0 0
            • gumid  

              Problém je v tom, že „stavaři“ prostě PROINVESTUJÍ a ZREALIZUJÍ projekt…jinak řečeno – existuje suma peněz, která je „odklepnuta“ na daný projekt, tak se prostě proinvestuje… všechny zúčastněné strany jsou spokojené, činnost vykázána, práce odvedena, peníze se přemístily tam, kam měly :-) a smysl toho všeho? Myslíš snad, že někdo navrhne, že by snad šlo s menšími náklady upravit stávající pěšinu ? Jak by se takový „polovičatý“ počin vykazoval občanům, voličům ? A fotografie ex-post dopadnou stejně jako u Šumberovy cesty – nikdo to už nepředělá a „tak nějak se s tím budeme muset smířit“… teď už opravdu pláčeme asi nad rozlitým mlékem. Snad ještě zbývá cesta kontaktovat OÚ – zadavatele, a vyjádřit svůj názor či pochybnosti, což se mě jeví jako lepší cesta, než forma občanské neposlušnosti formou vyjíždění jiných pěšin.

              0 0
          • Splinter  

            Na začátku u Klajdy už začali a žádnej ekopřístup krom „minerálního betonu“ bych v tom nehledal…

            0 0
        • Polka  

          No takze se vlastne tak moc nestalo a nestane, ze? Proc to sem vubec davame, ze?

          0 0
          • OCG  

            Polko, sorry, ale nevím, jak na tohle mám reagovat. Snažím se věcně diskutovat: přijde mi, že z nějakého důvodu brněnští radní vnímají oblast severně od Hád jako nějaký koridor pro rekreaci občanů přilehlých čtvrtí. Samozřejmě je to spekulace; vycházím z toho, kolik bývá v údolí Říčky a v Mar. údolí v létě lidí. Tedy jestli tomu dobře rozumím, tak touhle stezkou vznikne nějaký okruh Mariánské údolí – údolí Říčky – Ochoz – Klajda – Brno, který má sloužit k rekreaci hromady lidí. To je jedna možnost. Druhá možnost je, že někdo potřeboval ulít peníze. Vzhledem k tomu, že ta silnice na ochoz je docela frekventovaná, tak chápu, že radní se v zájmu bezpečnosti daňových poplatníků rozhodli tuhle stezku vybudovat, obzvlášť pokud je moje domněnka o vytvoření okruhu (viz výše) správná. Jak tu však naznačoval Gumid (čímžto zdravím), je otázka, jak celá stavba dopadne a zda je nutné (nechci malovat čerta na zeď), aby měla rozměry Šumbery a eventuálně minerálně-betonový povrch – většina rekreantů stejně v a po dešti nikam nejezdí…

            0 0
            • Polka  

              Vecne diskutovat? Vzdyt jsi nic nenapsal. Nechapu, co sem pletes brnensky radni, kteri s tim imho nemaji nic spolecnyho. Ptat se musis zastupitelu Bilovic, Ricmanic, Kanic a Ochoza.

              0 0
            • Splinter  

              ano! problémem je, že žádná jiná cesta, než ty koridory nebo 3m široký šotoliny tady v okolí už nezůstane. Když uděláš 80ti km kolečko z A do B tak najedeš 95% po šotolině/asfaltu. Jel sem po té žluté na Ochoz snad 1000× a nikdy sem tam nepotkal nějaký masy lidí! Prostě nechápu přínos betonu pro „turisty“ Zachvilku se bude chodit do lesa jak do zoo(plot nebo sklo BEZPEČNĚ oddělující chudáka člověka od nebezpečí uvnitř lesů. Každých 100m lékarnička a po 500metrech nouzový telefon..

              0 0
              • OCG  

                Jo, ani já jsem jich tam moc nepotkal. Většinu jsem jich potkal jinde, na „sjízdnějších“ cestách. IMHO se ta cesta předělává právě proto, že někoho, na rozdíl od většiny lidí tady, nebaví kličkovat mezi kameny. Problém podle mě je v tom, že většina z nás se na celej problém (a cyklistiku obecně) dívá dost jinak, než většina ostatních cyklistů, kteří si právě většinou libují, jak krásný asfalt tam či onde je. Např. moje máma – hrozně ráda jezdí na kole, ale pravda, je to 55letá paní, která si dá svých dvacet a je spokojená a jet po rozbité polňačce, kde je hromada štěrku, výmoly atp. (v našem případě spousta do cesty čnějících kamenů) je pro ni utrpení. Přijde mi, že tohle si hodně z nás neuvědomuje. Samozřejmě jsem s tebou zajedno, že tenhle způsob „navigace“ cyklistů do nějakých oblastí (pokud tomu dobře rozumím) je poměrně nešťastný – osobně si myslím, že ti z vás, kteří psali na instituce, které tohle mají na svědomí, dostanou stejnou odpověď, jakou se tehdy obhajovala Šumbera: děláme to pro lidi, snažíme se dostat lidi z nepovolených cestiček v CHKO, které ji poškozují. A i když taky nechápu přínos betonu pro turisty, nemůžu stoprocentně říci, že nějaký není. Jak napsal Gumid: problém je, že se někde objeví cedule o tom, že se něco buduje, až v momentě, kdy se „budování“ nedá dost dobře zvrátit. Ale ono betonovo-asfaltérské lobby nechce nic „zvracet“ :o(

                0 0
                • Splinter  

                  Ono by to šlo, udělat cestu pro tu zátěž, pod kterou ta cesta aktuálně je.. A to tak, že by se rozšířila na NĚKTERÝCH místech a případně srovnala…

                  Ale z tohodle vznikne cesta zábavná jak Egyptsko Lybijská hranice…

                  0 0
                • Blade  

                  Nejsem proti tomu, aby se budovaly cesty i pro méně zdatné bajkery. Ale ať se při tom neniči krásné a zdatnějšími bajkery hojně využívané cesty a pokud je toto nutnost, tak ať se za každý kilometr takto zničené cesty vybuduje xy km nových singltreků(nehledě na to, že ty jsou v pohodě sjízdný pro všechny). BTW, na šumberově dálnici jsem byl 3×, vždy o víkendu a nikdy jsem tam nepotkal živou duši.

                  0 0
                  • madcat  

                    Já ji docela často přejíždím, když jedu dolů po modré na Obřanský hrad, a potkal jsem tam jednou jednoho člověka – úspěch! :-)

                    0 0
                  • OCG  

                    Ve své podstatě souhlasím, až na to, že by se nemuselo budovat nic navíc (viz ty km za km), stačilo by, aby se nedělaly nesmyslné obrcesty v krásné přírodě.

                    Já se na šumberově dálnici (dobrej název) byl podívat jednou a potkal jsem tam 4 lidi: tátu, co měl ve vozíku mimino, byl z toho šlapání do kopce celej rudej, zpocenej a možná trochu otrávenej a kousek níž mámu, která už pro jistotu nešlapala vůbec a kolo s nasraným výrazem tlačila. Asi si tu rekreaci a oddych zprostředkovaný Šumberou představovala jinak. A za dvěma zatáčkama jsem potkal lesáka, co tam cosi dělal a na moji otázku jestli tam bývá tak prázdno často (bylo to o prázdninách) mi odpověděl něco ve smyslu „jó, tady není pomalu živá duše, dyť to máte nahoru a dolů, kdo by se tady mořil!?“ Nato se mě zeptal, jak se mi ta cesta líbí a to už jsem jel radši zpátky k silnici.

                    0 0
                • Polka  

                  V krasnym asfaltu si taky libuji…ale kdyz kua jedu na silnicce!

                  0 0
              • kimi  

                Přesně. Bydlím na okraji Brna, přitom celý život jen pozoruju, jak se mi ten okraj posouvá dál a dál ode mě a abych se dostal někam do přírody, musím ujet víc a víc kilometrů po asfaltu, abych se vůbec dostal mezi stromy. Bohužel dokud nebude fungovat respekt k cyklistovi jedoucímu po silnici, existující cesty vhodné pro cykloturisty nebudou opravovány a místo nich budou vznikat nové, má biker smůlu. Ale pak už bude pozdě..

                0 0
                • JSt  

                  muzu vedet, kde bydlis?

                  0 0
                  • kimi  

                    Židenice..

                    Stačí mrknout na starší mapu Brna třeba ze začátku 90.let. Satelity teprve vznikaly a za posledním sídlištěm byl jen les. Nyní když člověk dojede do Bílovic, má ještě kus před sebou, než se vymotá ze změti novostaveb a solárních panelů a narazí na PŘÍRODU.

                    0 0
                    • zichis  

                      S tím, jak se rozmáhá automobilismus, přestává být vzdálenost překážkou, volí stále víc lidí bydlení v těch satelitech. Aby utekli do klidu před automobily :-) Dalším důvodem zabírání zelené půdy jsou ceny pozemků uvnitř města. Pak se zástavba rozrůstá jak rakovina, kde špinavý střed odumírá, neopravovaný a nevyužívaný, trosky si drží majitelé, spekulanti, židi, páč mít háky v nemovitostech je nesrovnatelně bezpečnější a výnosnější jak v dnešní bance, vytyčovací lavečky si ze zěmědělské půdy a lesů uzurpují další a další kusy. A ty kusy jsou větší, než když se za komančů stavěla sídliště. Třebas Moravany, tam se udělalo bydlení pro šedesát lidí a už jsou dvakrát takový. A do toho všeho rákosníci. Ti si taky zabrali pěknej hektar pole. Se tam v tý líhni zabarikádovaný snad množej.

                      0 0
                      • JSt  

                        :-D

                        0 0
                        • zichis  

                          no jen se směj Budulínku, dalším satelitem ze kterýho se udělá město pro zbohatlíky je Vranov a padne na to pěknej hektar lesa. Jó, hold lidi chtěj bydlet v přírodě, tak jim musíme udělat místo :-)

                          0 0
                          • drtyc  

                            me by stacilo, kdyz by rosice mely aspon 30tis obyvatel a ani bych nemusel bydlet v prirode… no mozna jeste nejaky pole zalesnit…

                            0 0
      • JSt  

        kdyz mne se libi prave ty trcici sutry. to, ze je tam pesinek plno vim, ale zadna takovato…

        0 0
        • Polka  

          Presne, ty sutry me serou a bavi zaroven, pac mezi nima musim pekne klickovat :-)

          0 0
        • Karaya  

          Mam na mysli konkretne ten shluk sutru tesne pred tim, nez jde zluta pres silnic. Jinak tak jak to vypada na te stezce predtim, to bude vypadat i jinde, jen co se trochu vyslape.

          0 0
          • gumid  

            I ty šutry se dají objet jinudy. A je pravda, že pokud se podaří udržet megalomanství stavitelů na uzdě – tak za nějakých třicet let možná opět splyne toto dílko s okolní přírodou v symbióze. Čas tomu srazí „hrany“..... jde jen o to, jak se s tím vypořádat.

            0 0
            • zichis  

              Objet. Ano, to je správné slovo. Jenmže nejenom šutry, ale celou horu. A dalo se to spojení Ochozu s Brnem vyřešit velmi snadno, stačilo jenom aby se někdo podíval na mapu a né jenom na cyklisty, kudy dneska jezdí. Proti cyklodálnicím, když jsou dobře navržené nic nenamítám, dokonce mám kolegu přímo z Ochozu, co by něco takového ráno místo svý škodovky rád využíval, ale tohle je vyloženě kravina – táhnout cyklodálnici, jejímž účelem má být snadné a rychlé překonání kilometrů přes kopec! Sakra, vždyť stačilo spravit stezku po modré k Ochozské jeskyni a je z toho mnohem lepší spojení do Líšně!

              0 0
              • pepek  

                Ale to nemyslíš vážně, že? To by byla eště 10× horší prasečina.

                0 0
              • Polka  

                Rika ti neco prirodni rezervace Udoli Ricky a Jeskyne Pekarna?

                0 0
                • Splinter  

                  to je relativní, je to chráněný proti obyčejným lidem, ale ne proti těm co maj prachy, nebo z toho chcou ty prachy vydolovat…

                   

                  A ta modrá je už tak probraná, že bych se tomu v pár letech vůbec nedivil.

                  Ostatně, já se už nedivím vůbec ničemu.

                  Cyklista je vetřelec už aji na stezce (třeba k Olympii) Tam někteří bruslaři vyloženě držkujou…

                  0 0
                  • OCG  

                    Tohle bych vůbec neřešil :o) Nechci se jich zastávat, ale zas ber to tak, že oni nemají moc kde jinde jezdit. A na kole se k Olympii dostaneš i jinak, terénem… Cyklostezka Rondo-Olympie je pro mě osobně inline revír, tam vůbec s kolem nelezu.

                    0 0
                    • drtyc  

                      pri pocasi nad 10 stupnu je to tam na kole skoro jako pesky ta cestovni rychlost. samy behavci a pobehlice, bruslarky a tak.

                      0 0
                • zichis  

                  to mám chápat jako tvoje čestné prohlášení, že v okolí pekárny bys nikdy svým bikem půdu neznesvěcoval? Tak mě teda připadá lepší, kdyby se tam udělala zpevněná cesta, jakou máš třeba přímo přes rezervaci nejdůležitějšího významu – vývěry Punkvy, než když do toho bahna tam budou dál na střídačku rýt déšť s bikerem.

                  0 0
                  • Polka  

                    Mno je videt, ze na BF nejses moc dlouho. Pekarnu jsme parkrat sjizdeli. Bez se tam podivat ted a nic nepoznas. Asfaltova stezka kolem te ricky by tam fakt byla urcite kraasne zalezitost. Ses zblaznil ne?

                    0 0
                    • zichis  

                      napadlo tě aspoň že se někdo potřebuje dostat i dál než na ten váš milovanej buk? Až jednou budeš chtít taky zajet něco delšího, tak se budeš setsakramentsky pídit po snadný cestě, abys neztrácel čas a šťávu zbytečně. Takže proto já tvrdím, že taková cesta se měla udělat spodem, kde by se dalo valit pěkně rychle. Vršek měl zůstat jak je, tam si zajedu když nevím co roupama a nevadí že se tam budu plahočit rychlostí 18km/h. Asfaltová stezka Pustým žlebem u Punkvy mi vyhovuje, pro rychlý přesun je ideální a nechápu oč lepší by to jako bylo bez ní. Když dostanu chuť si hrát v blatíčku a hopsat přes kořínky, stačí zapadnout kamkoliv do lesa. Znáš-li nějaký rozumný důvod proč by to samé nemohlo být i vedle Říčky napiš mi ho, nejsem lesák, ochránce přírody, nevyznám se v projektování cest. Předem díky.

                      0 0
                      • JSt  

                        jen se te zeptam. proc jezdis na kole?

                        0 0
                      • Polka  

                        „Az jednou budes chtit taky zajet neco delsiho“ – tak tos me rozesmal :-))

                        Resime tady Klajdovku a ted Udoli ricky u Ochozske jeskyne, tak co sem pletes naky dal vzdaleny stezky? Na to mas Jantarovou a podobny nesmysly, ktery vedou stejne vetsinou po rozmlacenejch okreskach.

                        Ohledne udoli Ricky – mno tam to dopadne casem stejne jak na Klajde, pac tam je to taky sama cyklolemra, takze tam je to taky zpeceteno si myslim :-( Muj nazor samozrejme je, ze tam nic takovyho nepatri, zadnej asfalt. Naka zpevnena upravena pesina klidne, ale zadny megalomansky projekty prave z toho duvodu, ze se tam jedna o prirodni rezervace. No a kdyz si predstavim na modre z Ochoza k jeskyni u toho potucku asfaltovou stezku, tak se mne chce blejt.

                        0 0
                      • RomanH  

                        Bude Ti stacit, ze jsme treba jeli terenem za jeden den z Brna na Praded ?

                        Ja taky volam pro asfaltovem propojeni prilehlych obci k vuli ceste do prace, ale na mistech, ktere to nijak zasadne neposkodi – podel silnic, pres pole, nektere stavajici siroke lesni cesty. Ale tady se jedna o hravou pesinku, a navic v oblasti, kde je koncentrace zpevnenych cest docela vysoka. Zde nejde o nic jineho nez o penize.

                        0 0
                        • JSt  

                          ale po asfaltu jsme to dali tam i zpet za den ;-).

                          0 0
                          • Polka  

                            :-DDD Myslis, ze tomu bude verit?

                            0 0
                            • zichis  

                              otočit prděd na žiletce a na lehko není nic tak mimořádnýho, spíš bych chtěl vidět tebe jak se tam doštracháš po žluté TZ tím „terénem“. Bull's shit! Mám dojem že tě spíš uvidím v květnu na té nové magistrále :-)

                              0 0
                              • Polka  

                                Omg, kdyby blbost nadnasela, tak by ses tady vznasel jak holubicka :-D

                                0 0
                              • Splinter  

                                Nedá mi to:) Ta položka jak máš vyplněný hodně pod nulou neni IQ, asi ses přehlídl…

                                 
                                • pár fotek z cesty na praděd, po barvách jsme jeli snad po všech…
                                 

                                ale příště bych uvítal, kdyby to trochu srovnali a postavili asfalt, pač nás jelo dost!

                                0 0
                                • zichis  

                                  tvoje přání bude vyslyšeno, stačí aby vaše kodrcání zahlídla osoba povolaná a bude ti chtít udělat radost :-) Samozřejmě zase tajně, abys to měl jakože pod stromek. To přece nejde, aby se naše cyklistická veřejnost trmácela po šutrácích jak někde za Uralem.

                                  btw, vím co mám kde vyplněno a jsem rád že jsi ten dvojsmysl zvládnul správně pochopit ;-)

                                  0 0
                                  • Splinter  

                                    jediný co nedokážu pochopit je tvůj názor na věc…

                                    0 0
                                    • zichis  

                                      rozporuplný. Třeba na jedný straně bych pochválil snahu stáhnout turistické ridery živelně se pohybující lesem na jedinou cestu, no naproti tomu jde fakt, že blátomilové poté natruc vyjezdí další pěšiny v PR. Vidím to tak, že ať se dělá co se dělá, nakonec ten les bude stejně vypadat jak trávník na sídlišti.

                                      0 0
                                • Paja  

                                  Exikovi by se to mohlo hodit;-)

                                  0 0
                                • gadzo  

                                  Tak to je ovšem hrubá řípa, jste borci.

                                  0 0
                          • RomanH  

                            A autem to dam tam i zpet za 6 hodin :-)

                            0 0
                        • drtyc  

                          Podepsal bych se pod nazor, ze kdyz asfaltovat pro rekreaci a dojizdeni do prace, tak co nejvic v rovine a pokud mozno i co nejvic rovne a idealne po stavajicich cestach pokud je to v parcich, oblastech a rezervacich. Uvedomme si, pro koho se asfaltuje/betonuje cyklostezka. Proste a jednoduse – pro masy. A masy jsou dnes line a zhyckane.

                          Kdo chce kopce, ten si cestu najde at uz asfaltovou nebo lesni.

                          0 0
                          • Polka  

                            Jo, cyklolemry. Tak jsem to napsal dobre :-)

                            0 0
                            • drtyc  

                              no podle toho co vidim a co ctu, ze by se s tim melo jeste delat, tak je to cesta na krosku pro lidi co nemaji radi bahno… mam krosku a ta cesta mi „nevadi“, ale zase nevim na kolik byla diskuze o vhodnejsim vedeni trasy otevrena napadum.

                              takze kde se muzu prejmenovat na cyklolemra?

                              0 0
                              • Splinter  

                                Zajímalo by mě, kudy pojede občan usednuvší na kolo a spěchající ráno do práce. Stejně pojede zas po tý silnici…

                                0 0
                                • Krocan  

                                  podle me urcite protoze do ty sotoliny se bude zarezavat jak nuz do masla:-/

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Není to šotolina, ale minerální beton, který se bude ještě zpevňovat. Takže kolo se do něja zařezávat určitě nebude ;-)

                                    0 0
                                  • drtyc  

                                    pise se v tom odkazu co je tam technologicky postup vyroby, ze na tu pujdou jeste s tou zabou nebo nejakym jinym udusavacim zarizenim. ja bych si fakt radsi verdikt nechal az bude aspon cast te stezky ve „finalnim“ stavu. porad verim, ze to co tam je dnes jeste neni vse. vzdyt sotva zacali.

                                    0 0
                                    • Krocan  

                                      dneska sem tam byl a vzhledem k tomu ze tam uz meli buldozer tak se obavam ze to bude finalni podoba:-(

                                      0 0
                      • gumid  

                        No, nejrychlejší asi bude hodit kolo na auto a neztrácet tak čas projížděním „nezajímavých“ lokalit. Nevím, kolik podobných lokalit znáš, Řičky jsou v mnoha ohledech jedinečné. Asfaltová cesta Pustým žlebem je zvěrstvo a zase já nechápu potřebu „prosvištět“ krásnou lokalitu co nejvyšší rychlostí… leč, je to každého osobní volba. Problém je v tom, že Říčky se nechtě staly koridorem pro rekreace v přírodě chtivé obyvatele Brna a plní tak, bohužel, funkci dopravní. Vzhledem k tomu, že „asfalt“ nepovažuji v žádné jeho formě užití ve volné ( co je volná příroda dnes,že? ) přírodě za přijatelný…neznám jediný rozumný důvod pro výstavbu takto zpevněné komunikace tímto údolím. Dalším problémem je fakt, že v současné době je takřka nemožné cokoliv postavit a zbudovat „neprůmyslově“- bez těžké mechanizace, bez poškození nejen nejbližšího okolí stavby – viz např. Šumbera. Každé takovéto „dílo“ je inženýrsky možná dle norem dokonalé – ke svému okolí pak absolutně bezcitné a o „ekologické kulturnosti“ stavebních dělníků a stavitelů se nemůžeme bavit vůbec. Vrcholem jejich snah v tomto ohledu je „učesání“ okolí a zavezení stavebního odpadu tenkou vrstvou zeminy – „aby to vypadalo“…

                        0 0
                        • zichis  

                          správná připomínka, stavaři skutečně neznají technologie vhodné pro výstavbu trvanlivých pěšin šíře jeden metr. Takže se používají stejné postupy jako při silničním stavitelství. Kde bys chtěl taky brát na to nějaké malé stroje? Leda byses chtěl vrátit do slavných dob Egypta a natahat tam všecku tu škváru rukama. Takže bohužel, pokud má nějaká cesta vydržet pár zim, musí se to udělat pořádně. Tzn vybagrovat do hloubky, udusat podloží, zavibrovat štěrk, nalejt a vyválcovat asfalt. A samozřejmě udělat spoustu doprovodnýho bordelu okolo :-) Což mě ale nesere, stromů je dost, vzduchu taky a globální oteplování si vymysleli ekoteroristi aby jste se začli přivazovat ke stromům a házeli jim hlasi do uren

                          Mno, přitom mě ale napadá, že nasazení těžké techniky ještě nezaručuje že výsledek bude kvalitní. Dle toho popisu minerálního betonu musí být spád cesty minimálně 3st aby se na něm nemohla držet voda v kalužích. U hádecký planinky je to ale rovný. Tak se třeba napřesrok dočkáte v místě původně hladké cesty zase pořádnýho terénu :-))) Tím se aspoň potvrdí ta převažující doměnka, že účelem bylo jen vyhodit větší část z dotací do lesa a menší si nenápadně schovat doma.

                          0 0
                      • mastihuba  

                        Tak tomuhle říkám prototyp trekaře. Asfaltka lesem nejlíp hladká, pokud možno minimum kopců ať ty kiláky pěkně naskakují. Todle máme v hokně taky :)

                        0 0
                      • Paja  

                        Na asfaltce Pustym zlebem se mi nejvic libi, ze uz ji zase pomalu pohlcuje priroda;-)

                        0 0
                        • zbartos  

                          A tohle je cílem Spravy CHKO M. Kras. Nechat ji sežrat přírodou a cyklotrasu č. 5 Vídeň – Varšava (či jaká to je) v těchto místech asfaltem nijak nevylepšovat. Uvidíme kam až couvnou, až začnou galusky křičet, že tam často píchají.....

                          0 0
          • Polka  

            Ten shluk se da vobjet.

            0 0
    • Polka  

      Pro predstavu prespolnich…

      0 0
      • madcat  

        ta první to je super pasáž! když jedu od Brna, tak tam dycky vlítnu, není tam vidět, a na druhé straně to člověka suprově vykopne :-) předpokládám, že to tam po „rekonstrukci“ asi nezůstane…? :-/

        0 0
        • pepek  

          Možná děláme zbytečnou paniku a nakonec nám tam postaví takový natažený Leogang :-)

          0 0
          • madcat  

            to by bylo hodně placatý.. ale kdyby se tomu na několika místech trochu pomohlo… :-)

            0 0
          • rock  

            No nevím, jestli by bylo o co stát. To, čemu v Leogangským bikeparku říkají singletrail (Hang Man), má šířku, že by tím projela multikára. Takhle

            ""singl" v Leogangu":http://www.leoganger-bergbahnen.at/…d24c45d7.jpg

            to vypadá víceméně v celé délce :-/ …

            0 0
        • Polka  

          Vzhledem k tomu, ze je to tam vymlaceny kolem, tak to asi budou srovnavat nebo co. Kdyz sem tama jel v noci predminulej tejden, tak sem kvuli tem vetvim nadaval na SLP Krtiny, ze zas po sobe neuklidili. To jsem jeste netusil, vo co poradne jde.

          0 0
        • bad robot  

          doufam, ze zrovna nebudu v miste kam te to vykopne:-)

          0 0
      • gadzo  

        takové foto znám též. Uveřejníš i jiné, které ukazuje stezku v mnohem horším stavu?

        0 0
        • Polka  

          Jine foto nemam, tenhle usek se mi totiz libil nejvic. Horsim stavem stezky myslis ty sutry? To je relativni Gadzo, pro tebe jsou sutry horsi stav, pro me lepsi stav. Za horsim stavem vidim nynejsi a budouci stav te stezky/cesty.

          0 0
          • bad robot  

            Vono problem je asi taky v tom, ze ti „co se obcas projedou“ (gadzo to ma v profilu) tak ti potrebujou hladkou cestu nejlepe z kopce. Takovym bych doporucil jizdu po letisti, z kopce to neni, ale hladka rovina to je, to zas jo.

            0 0
    • gumid  

      Prosím všechny bikery bez rozdílu o trvalý, každodenní, „občanský“ dohled nad touto stavbou formou kontroly a připomínkování prováděných prací a jejich vlivu na okolí. Kontrolní dny stavby jsou 26.11.2008 a pak s periodou každých 14 dnů. Stezka bude mít šíři 3m, kácení bylo dle vyjádření pod odborným dohledem a i další terénní úpravy jsou pod dohledem dotčených CHKO a LP. Stavba je zdůvodněna bezpečnostním hlediskem, omezením pohybu mimo stezku po území PR, rozvojem turistiky a dopravní fcí.  atd. Paradoxem je zhotovitel, jehož název EKOstavby je silně zavádějící…

      Podněty, připomínky a konkrétní nedostatky oznamujte a hlašte na níže uvedený kontakt investora.

      Investorem je DSO Časnýř ( obce Bílovice, Řícmanice, Kanice, Ochoz ), zastoupené v této věci starostou obce Kanice, panem Ing. Kalivodou ( 545227234, obec.kanice@volny.cz style=„text-decoration: underline;“> ).

       
      0 0
      • Polka  

        Ano, prave na p. Kalivodu mi muj mail s dotazem preposlali.

        0 0
      • RomanH  

        Jenze uz je stejne rozhodnuto. Takze ted uz muzeme jen kontrolovat prubeh…

        0 0
        • Polka  

          ano! :-))

          0 0
        • mastihuba  

          Hele když už bych se vás před dvěma lety neptal jak tu dopravní situaci tam vyřešit, tak bych si včil do toho ani nenechal nijak extra kafrat. :) Vážně si myslíte že by se tu cokoliv postavilo, kdyby se řeklo, tak se k tomu všeci vyjádřete. Ať už děláš prakticky cokoliv, tak přehnaná demokracie je defakto jen na škodu. Podstatnej je výsledek a kdo za něj nese zodpovědnost.

          0 0
          • pepek  

            Hele viď, Ty si řeš problémy na druhý straně kopca, tam u vás a tady do toho se ne..r :-)

              
            0 0
            • mastihuba  

              já tudma jezdím z hokny častěj než si myslíš, takže bych se do toho *****, klidně moh. Akorát mi přijde ujetý že ten drobnej dopravní problém nikdo nechcete vidět. Osobně bych byl nejrači kdyby na stávající silnici namalovali po každé straně dvě bílý lajny navíc.

              Bylo by to levné a rychlé :)

              0 0
              • pepek  

                No jestli to bude štěrkovica, nebo to co je na Šumbeře, tak stejně většina bicyklistů pojede radši po silnici, takže ta čára má něco do sebe :-) (A co takové absurdné řešení ála Česko – omezení rychlosti na 30 km/hod ? :-)

                0 0
              • Polka  

                No dyt sem vo tech carach psal uz na zacatku. Nekde by rozsirili o neco vozovku, par stromku pokaceli, aspon by meli Ochozaci na podpal na zimu a bylo by :-D

                0 0
              • Paja  

                Jo, jenze na to je ten usek v lese moc uzkej:-(

                0 0
              • gadzo  

                pane František, vy jste vypitec dle mého formátu, plnně s vámi souhlsím.

                 
                0 0
                • Polka  

                  Vy ste se hledali hosi :-)) Dejte si scuka na Bukarne…a jedte tam po asfaltu…a na fullech.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    Jasně. Jak jinak? Vy se zas na revanš zkuste probrat ze svýho jednobarevnýho náhledu na svět.

                    0 0
                    • Polka  

                      Tak ted uz nechapu vubec nic 8-)

                      0 0
                    • Splinter  

                      Vy bude asi aji na mě:)

                      Jednobarevnej náhled na svět? Já hold nejsu typ, co by v rámci „lidských“ potřeb obětoval cokoli.

                      A když je tu furt to téma děti a rodiny s dětma atd.. Budou se jejich děti ještě moct podívat do lesa kam nebude vstup přes turniket?

                      Ty to pořád obhajuješ jaká je to vstupní brána do krasu a dopravní stezka a bůhví co ještě.

                      ALE podle mě (nemám to podložený žádným výzkumem) 95% cykloprovozu kterej tam je tak končí u Jelena, případně Pod Hádkem. A jsou to turisti. A turista je imho člověk, kterej jede do lesa protože je v lese rád a líbí se mu tam, nemá za cíl ujet 150km. Z tohohle pohledu se mělo upravit pár metrů stezky na exponovaných místech.

                      Když na to budeš nahlížet jako na stezku po které dřív nebo později bude jezdit z tvýho pohledu v podstatě masa lidí do práce, tak ti říkám, ne zase tam nepojedou!! Buď to každej vezme po silnici to Bílovic a pak kolem řeky a nebo pojede zase po silnici na Klajdovku, protože to bude vždycky rychlejší způsob. Na svou bezpečnost se bude ohlížet kolik? 10% lidí?

                      Můžeš tam postavit policajta kterej bude dávat flastry…

                      0 0
                      • drtyc  

                        no jestli jsem spravne pochopil oc tu jde, tak  to bude jak s mrtvou stezkou ne? ;-)

                        byla prilezitost ziskat penize z eu, tak byl potreba kryci dotacni navrh.

                        primarne to bude cesta pro lesaky myslivce a techniky.

                        a ochranari doufaji, ze to stahne dopravu z ostatnich pesinek a nebudou se oslapavat koreny stromku a tak – minimalne teda za blativeho pocasi to trosku pomuze s erozi.

                         
                        0 0
                      • Lišák  
                         

                        Splinťo, psal jsem to na ČeMBAforum, ale nevím, jestli tam chodíš, tak ještě sem:

                         

                        Co kdyby to někdo projel s kamerou na helmě, ať je vidět stávající stav (toho, kde ještě není ta drť). Pak by bylo porovnání.

                         

                        Ujal by ses toho?

                        0 0
                        • Splinter  

                          z části něco myslím máme když sme dělali ty videa „okolo Brna“..

                          Ale teď nevím, dneska nestihnu a zítra taky ne.. Aby to v pátek už nebylo pozdě…

                          0 0
                          • Krocan  

                            pozde je uz dneska, protoze tam uz maji dneska natahlou pasku a ceduli „ZAKAZ VSTUPU NA STAVBU“ takze se projedes aspon ten zacatek tak maximalne po silnici…

                            0 0
                        • Polka  

                          Dneska vecer se podivam do archivu, neco by tam melo byt ;-)

                          0 0
                        • Polka  

                          Tak mam doma video, ktery presne zacina od toho parkoviste na Klajde. Mam to 200MB, chces to hodit nekam na net jo?

                          0 0
                          • Lišák  

                            Ty umíš dělat www stránky, tak co kdyby jsi udělal něco na způsob „Palkovické Hůrky“? Mohla by tam být třeba i debata a k tomuhle videu by se natočilo ještě jedno, po dokončení celého „veledíla“. Co Ty ba to?

                            0 0
          • Polka  

            To sou kecy!

            Priklad: moje mati ma na starost uz par let panelakovej barak (vedouci samospravy). Lidi byly po revoluci totalni lemry a zvykli si, ze za ne vsechno nekdo udela a rozhodne. A na baraku se samozrejme udelalo hovno. Od te doby co je tam mati, tak se s tim zacalo „bojovat“ a udelalo se a hlavne demokraticky ODHLASOVALO hafo veci – topeni, stupacky, meraky kazdyho bytu zvlast, okna, strecha, zatepleni atd. atd. Ty lidi si na to postupne zvykli a zapojili se. Tak jak se treba ja zapojuju u nas na baraku ve Slatine, pac to je druzstevni.

            To znamena, ze to kua jde…soudruzi! :-) Zadna prehnana demokracie. Prehnana demokracie je v US, ale sak my cesi si dycky berem blby priklady od vedle :-/

            0 0
            • mastihuba  

              ty tvoje názory sou někdy mazec. :) lidi zainteresovaný v bytovým družstvu hlasují o svejch penězích a svejch bytech. V případě veřejné stezky za tebe někdo zdvihne nebo nezdvihne ruku ve státní správě, která se k povolení stavby vyjadřovala. Od toho ji tady máme, aby ti na každou pytlovinu nechodil volební lístek dom do Slatiny.

               
              0 0
              • Polka  

                NE, ty tvoje nazory jsou opravdu mazec. Vod prazaku pocinaje, vid, a timhletim konce. Dyt je to to samy. Ty by sis nejradsi odbyl jednou za cas volby a tim to pro tebe konci? Dyt voni se o nas nak postaraji, oni to nak vymysli a zaridi, ze? Budem drzet hubu a krok az do dalsich voleb ze?

                A ja bych ten volebni listek praveze strasne chtel, referendum kvuli kazde picovine, klidne.

                0 0
                • mastihuba  

                  ne opravdu bych nedělal referendum kvuli každýmu chodníku.

                  Ad. Pražáci: „VIĎ“ používají i jinde než v Praze a v blízkosti zelené, ke které jsem to posledně napsal to byla pouze vzpomínka na zapíjení novýho bikera.

                  Ale, třeba časem zjistíte že existují na západ vod nás i jiný města :)

                   
                  0 0
            • drtyc  

              Normalka. Takhle to bylo vsude. Spravu nikdo nechtel. Dostal to nekdo, kdo nejmin protestoval a delal kulovy – obvykle nejvetsi komunisticka svine, ktera doufala, ze z toho neco kapne bud finance nebo moznosti. Nakonec to byly akorat starosti, tak se na to …

              Novy spravce je aktivni, mladsi a ma zajem, aby mu ten barak nespadl na hlavu a zhodnocoval se, protoze neplanuje v tom baraku dozit smrti, ale ani nehodla za rok jit jinam.

              0 0
        • gumid  

          Bohužel, ale lepší zabojovat za co nejmenší škody než to vzdát úplně.

          0 0
      • Běžec  

        Omezení pohybu mimo stezku…heh, si myslím, že naopak na okolních cestách lidí přibude…

        0 0
      • JSt  

        nezavisle na tomto prispevku jsem se byl na onu „stavbu“ podivat. kus uz maji vysypany, uvalene neni vpodstate nic. jak stezka povede neni v tuto chvili problem zjisti, pac celou trasu projeli traktorbagrem. docela me prekvapilo, ze je to horsi, nez jsem cekal. za chvilu dam i nejake obrazky. stay tuned…

        0 0
        • JSt  

          kolo moje, bagr cizi. mam toho vic, ale pro predstavu, myslim, staci.

          0 0
          • jIrI___  

            Po takové „pěšince“ bude radost jezdit :-)

            0 0
            • drtyc  

              hm. vypada to na 3 zimy nepouzitelny a pak si to mozna sedne…

              0 0
              • drtyc  

                a hlavne to vypada pod urovni terenu, takze slusny vodni koryto.

                0 0
          • jonys  

            Kolo tvoje,bagr cizí…a basa vlastní-připsat! :-)

            No je to humus teda,to se musí nechat.....dou­fám,že tam lidi časem nebudou chtít McDonalda-resp. že McDonald nepřesvědčí Křtinaře a spol. že ho tam lidi chtějí-jakože zákazníky by tam jistě měl.

            0 0
          • Splinter  

            no tak to je mazec, to je horší než sem si myslel…

            To je tak v prdeli, kocourkov hadr…

            0 0
            • Splinter  

              btw to je snad stejnej matroš jak šumbera ne? Asi jim zbylo z loňska…

              0 0
              • drtyc  

                sice to jeste mozna neni finalni stav, ale jak to vidim, tak bych tam usporadal pred kolaudackou nejakou moto-ralye, at to trosku rozprasi a jsou tam aspon koleje pevnyho terenu, kde se da jet.

                0 0
          • Polka  

            Krasa, az mi srdecko zaplesalo. DEKUJEM!

            0 0
          • Karaya  

            To jde nejak rychle, v nedeli tam jeste nic nebylo..

            Ovsem jestli je tohle finalni povrch, tak to na silnicku stejne nebude. To uz to teda mohli nechat tak jak to bylo…

            0 0
          • kankrlicek  

            Ten třetí obrázek – to je má denní cesta do a z práce.

            0 0
            • Lišák  

              Nj, ale Ty jsi bikér. Pro Tebe to mohlo zůstat jak to bylo.

              0 0
              • kankrlicek  

                A stejně mě to tam baví :). Taková ta neurčitost, vybíráš směr, ale už ne stopu, stopa má rozptyl tak 20–30 cm. V tom lepším případě. Potmě je to lepší ještě o to, že nevidíš v tom bahně, kde je řidší, popř. méně hluboké :)

                0 0
          • ada  

            no tak to je humus. Tu cesticku som mala hrozne rada. Sutre mi zo zaciatku sice dost vadili, ale naucila som ja casom medzi nimi prepletat…bolo to take hrave. I pred Ochozom tie korene, tam sa dalo pekne hopsnut…

            I ked chapem, ze nejaka dopravna cyklostezka je tam potrebna. Cyklistov cez vikend su na tej silnici mraky…ale mohli to urobit inak a napr. na druhej strane cesty.

            Suhlasim so Splinterom s tym prisposobavim prirody ludom......mam dojem, ze dopadneme ako ti ludkovia z Vall-E :-(

             
            0 0
            • Polka  

              Krasne jsi to v tom prvnim radku vystihla, to je radost cist ;-) Ne jak nektere ostatni prispevky.

              0 0
        • JSt  

          jeste neco hodim k dobru. potkal jsem tam slpkrtinaka, tak jsem se ho zeptal, co si o tom mysli. cituji: „nelibi se mi to, ale lidi to chteli. my jsme tu pro lidi, ja s tim nic neudelam.“

          0 0
          • Splinter  

            já si normálně jeden den dám tu hoknu a ráno za hezkého slunečného dne tam ráno pojedu spočítat kolik pro kolik lidí to udělali…

            0 0
            • drtyc  

              a nezapomen poradat ankety. jedete dnes touto cestou radostne, s usmevem a uzivate si ji?

              0 0
              • Splinter  

                taky budu počítat kolik lidí jede po silnici…

                To mě tak sere!!

                0 0
                • JSt  

                  bud v klidu, ted uz nic nespravis :-/. nicmene furt je kde se pekne projet. kompenzacni obrazky z dneska ;-).

                  0 0
                  • Krocan  

                    v kolik asi si tam jel?(videl sem tam naky stopy plastu):-)

                    0 0
                    • JSt  

                      kolem jedne. urco to byly moje stopy, pac ja to mel pred sebou cisty.

                      0 0
                  • Lišák  

                    Pěkná helma, taková praktická ;-)

                    0 0
                  • Splinter  

                    .

                    0 0
                  • Paja  

                    uplne slysim to ticho a krupajici snih…jiriku ty musis mit nejaky mrazuvzdorny ruce, mne bylo rano zima i v neprofukach s klimatexovejma vlozkama.

                    0 0
                    • JSt  

                      jo, jenom ty srny me furt rusily z rozjimani. a glavky mam nejspis toho casu zrovna v kapse. fridex nejsu :-)).

                      0 0
                  • Karaya  

                    Odkud je ta posledni?

                    0 0
                    • JSt  

                      nemam mapu, ze ktere bych to presne lokalizoval. popisu slovne…

                      z bilovic jako na mysi diru, ale musis se splest jak ja a odbocit o 1, 2 tunely driv :-)). pak je to proste. prvni odbocka doprava a jedes, az uvidis uplne uzouckou opet pravou odbocku. das se po ni. pokracujes az tam, co je videt na prvni fotce. odbocis vlevo celkem prudce do kopca a vyjedes na zelene utechov-bilovice. kdybys neodbocil a pokracoval dal, tak je to pekny, ale po par stech metrech skoncis v housti ostruzini apod. ja se vracel… oproti treba tomu mysliveckymu ve vranove to je mnohem jezdivejsi.

                      0 0
                      • gumid  

                        Parádní. Pokud půjdeš v pondělí na Baker street, vezmu mapu a poprosím o lokalizaci..

                        0 0
                      • Karaya  

                        Co takhle si dat nekdy sraz a muzes mne tama protahnout, stejne mas u mně ještě několik piv jako doplatek za to sedlo :-)

                        0 0
                • drtyc  

                  http://www.kr-kralovehradecky.cz/…alatik02.pdf

                  strana 17. obrazek mluvi sam za sebe… ale zase otazka je, jak by to vypadalo za nebo po desti a se snehem. mozna tak pul/pul.

                   
                  0 0
            • bad robot  

              delali to pro rodice s detmi, prece…jsem zvedavej kolik jich tam budu potkavat…

              0 0
    • Jaroslávek  

      Vždy jsem si myslel, že platí: začni se v hospodě s kámošema bavit o politice a dají si do držky. Teď vím, že: začni se bavit v hospodě o cyklostezkách a znovu je tady ta nevraživost. Trochu „pacifismu“ přátelé.-)

      0 0
      • pepek  

        Nechcu být chorobně podezřívavý Maňasu, ale ty děláš v tom stavebnictví, že?..........­.............­... Tak je mi ten Tvůj pacifismus nějak podezřelý, ehm, ehm nepracuješ pro Ekostavby, že? Nebo Ekoasfalt s.r.o., nebo nějakou jinou podobnou gangsterskou organizaci?

        0 0
        • Polka  

          Sak proc si myslis, ze celo dobu mlci? ;-)

          0 0
          • pepek  

            Šak už mně to bylo podezřelý, oni totiž ti stavbaři asi drží při sobě, jak ti politici. Dnesky vy stezku, zítra my nádraží a hlavně držet gigantické ceny.

            0 0
          • Paja  

            …bacha, vite jak dovede Maňas mlcet, byt vama, jdu si radsi zkontrolovat kolo – duse, draty – znate to, praskne ani nevis jak;-)

            0 0
            • pepek  

              Už přešel na soft variantu – Proč myslíš, že cestou na Buk furt fšichni defektíte? Já jezdím sám a defekt (skoro) žádný. (Akorát ten rezavý hřebík minule u Jedovnic !   Maňasu!!!)

              0 0
      • Polka  

        …pod ven, pod ven :-DDD

        0 0
      • mastihuba  

        vo kámoších tu nemuže byt žádná řeč. :)

        0 0
    • Krocan  

      podavam zpravu o tom jak se vyviji situace: Dnekska, asi kolem pul druhe sem tama projizdel smerem na ochoz a maj tak uz kus zasipanej sterkem a potkal sem tam dve LIAZky plny sterku a bagr co ho urovnaval, zbytek az na jeden usek(asi tak km) je rozrity nevim od ceho(asi bagr, traktor nebo tak neco) a sou tam vykacene stromy i tam  kde uz ta cesta bejt nema.

      PS: kdyz sem projizdel kolem tech liazek a bagru tak sem mel chut dat se do breku jak to tam nici:-(

      0 0
      • Polka  

        Eugen Korda, televizia Nova, Bratislava.

        0 0
      • pepek  

        Na Buku budeš za trest psát diktáty, dokud se to nenaučíš.

        0 0
      • Loner  

        tak jsem prolítnul toto vlákno a se ptám: ?

        1. Copak ti (dospělí) bikeři nejsou schopni smířit se s tím, že existuje velmi početná skupina dejme tomu pohodových výletníků, kteří se rádi projedou v lese, s dětmi by na silnici zejména na Ochoz nevyjeli z bezpečnostních důvodů, ale netouží se mlátit po šutrech? Názor, že teda nemají na kole co dělat bych omluvil u domýšlivého nezletilce, u inteligentního dospělce bych předpokládal postoj méně arogantní.
        2. Co vám militantním bikerům tak obecně vadí na lesních cestách – dyť jsou to kolikrát za deště nebo  v noci tutovky návratovky – nebo chcete je zaorat třeba: Železné – Stanovisko; Hádek – Malá Říčka – Kalec – Javory – hájovna Říčky; Hádek – Nový Dvůr, Bítýška – Šmelcovna Hvozdec – Javůrek; Babídolská, kolem Vranova – Machatkova; podél Ponávky; kolem Resslovky nahoru; k mokerské myslivně; od Jelena k hostěnické m.,;  a já nevíc které další- dyť jsou to všechno stejné typy cest, akorát pamatují minulé tisíciletí. Já osobně bych už uvítal, abych se po deštích dostal v pohodě z Brna ven protože momentálně na tebe číhá všude kromě propáleného jihu blátivá past a to i na pěšině na Ochoz tam kde končí ty krásný klouzavý šutráky a začíná červená hlína. A třeba kdybych se dostal kolem Líchy do Bílovic bez bahna, tak bych to bral a přeji si ať betonářská lobby se snaží a nemusí mě ani dopředu žádat o souhlas.
        0 0
        • drtyc  

          myslim, ze hysterka zacla u slova beton s pominutim privlastku mineralni a pak kdyz se to vysvetlilo jako nezpevneny kameni, tak hned kazdy vidi 10cm vrstvu nasypanyho kameni do kteryho se zariznes se vsim krome poloprazdnyho balonu na 26". a po pravde jestli to bude mekky kamenity povrch, tak **** s tim a bude to znicena cesta.

          0 0
        • Splinter  

          Zase děti.. Zajímalo by mne, který dítě tam v současným stavu neprojede. Nejhorší úsek je ta „mulda“ a pak od konce cesty po cedulu Ochoz. Nechápu k čemu potřebuje pohodový výletník jakkoli upravovat terén.. Za 500let tam budou jezdící schody..

          0 0
          • Splinter  

            nějak se z té přírody vytrácí ta příroda… Má se přizpůsobit člověk a ne příroda..

             
            0 0
            • overkill  

              Drtyc:Ta cesta co po ní vede ŽTZ z Líchy do Obřan už JE vyasphaltovaná­.Neboj-ještě rok a bude to vyasphaltovaný všechno.Já bych vyasphaltoval i Morávka ne?Vždyť to tam na těch kořenech drncá…

              0 0
              • drtyc  

                spravne. takto ma bit!

                asphaltrulez!

                 

                a ted vazne. chtel jsem byt optimista a ukazat, ze jsou taky dalsi zajmove skupiny lidi. a tise doufal, ze povrch bude vypadat jako nekde v zahradkach na jihu brna. celkem rovna se zajezdenym kamenim do hliny po ktere se neda jet rovno, protoze jsou v ni kaluzovy miskovity diry, ale zase ucel to trochu plni, protoze za mokra tam clovek dokaze projet jak po ceste a nemusi platit za bahenni lazenske vstupne. a celkove mi ten povrch prijde fakt lepsi nez asfalt (dokud je nederavy) ale toto je holt nekde jinde, takze jdu blejt pane vedouci.

                0 0
                • drtyc  

                  tise doufam v parni valec na konec.

                  0 0
                • Polka  

                  Imho to neni finalni, na to jeste neco prijde. Ale du blejt taky ;-)

                  0 0
                  • drtyc  

                    tak teda nevim jestli umim cist… ale tady se uz o nicem dalsim nepise, ale co je zarazejici, tak nemrzne nahodou? pise se tam neco o nule…

                    http://www.zahradaweb.cz/…t/clanek.asp?…

                    0 0
                    • JSt  

                      jj a mam dokonce typ na novy hipodrom :-))

                      0 0
                    • Polka  

                      Rozprostírání

                      MZK se rozprostírá v jedné nebo více vrstvách grejdry, především však finišery, vždy na ochrannou vrstvu nebo na pláň z nesoudržných zemin. Tloušťka jedné pokládané vrstvy je z hlediska technologického omezení 150 až 300mm. Vrstvy se pokládají s takovým nadvýšením, aby po zhutnění tloušťka vrstvy odpovídala tloušťce projektové. Pokládka se nesmí provádět při silném nebo dlouhotrvajícím dešti a při teplotách nižší než 0 °C.

                      Hutnění

                      Zhutňování MZK lze provádět jakýmkoliv typem válce nebo hutnícího zařízení, které je schopné vrstvu zhutnit podle předepsaných požadavků. Při zahájení hutnění se doporučuje provést zhutňovací pokus.

                      Ošetření a ochrana povrchu

                      Pro ochranu povrchu před vysycháním a účinky nutné technologické dopravy se doporučuje provést filtrační postřik asfaltovou emulzí v množství 0,8 kg/m2 až 1,2 kg/m2. Postřik se nemusí provádět, pokud se vrstva MZK překryje další vrstvou v technologicky dostatečně krátkém čase. Před pokládkou asfaltových směsí je nutno povrch MZK opatřit spojovacím postřikem v množství 0,2 kg/m2 až 10 kg/m2.

                      0 0
                      • drtyc  

                        neni todle ke skladovani a preprave te smesi ten postrik?

                        0 0
                      • mad_man  

                        Tohle je technologickej postup, kdy MZK slouzi jako podkladni vrstva asfaltove vozovky a ne jako konecna vrstva. Oni tam ten asfalt, ale stejne nakonec polozi, protoze se tenhle povrch se nemuze osvedcit… pocitam tak za rok maximalne dva :))

                        0 0
                        • drtyc  

                          tak si rikam, jak to asi bude vypadat ve finale…

                          propagacni reci: http://www.ecosmarte.com.au/…concrete.htm

                          ukazkove foto z jiznich kraju po 5ti letech a pokusu o rozbagrovani, ale nutno dodat, ze to je po zatezi tezkou technikou, kdy si ten material patricne sednul – jen ty horni obrazky. http://www.aec.li/…n/roads.html

                          a neco z ceskych luhu a haju. http://www.cht-pce.cz/…rch_03_e.htm

                          nechtel by nekdo z pardubic zajet do toho parku a poreferovat k cemu ten povrch je a jak vypada pri minimalni/lehke zatezi?

                          0 0
                          • kankrlicek  

                            Z Pardubic: chodí se po tom blbě, je to hodně nerovné, jízda na kole zakázána :), ženský chodějí jen po krajích, kde jsou široké hladké kameny. Vypadá to furt dobře, čili stejně jako po rekonstrukci.

                            Jestli jsem nepochopil dotaz, ptej se dál :)

                            0 0
            • Krocan  

              absolutne s tebou souhlasim v obou dvou prispevcich;-)

              0 0
          • Loner  

            Chlapci – průkopníci čistého bikerství, některé vaše  postoje se možná změní, až se stanete hrdými tatínky nebo starostlivými dědečky.  Tyto stavy odpovědnosti za někoho jiného než sebe sama možná rozmělní zpupnou sebestřednost nezralých jedinců a umoží  mnohdy laskavější vnímání okolního světa.

             
            0 0
            • Polka  

              A je to tu znova. Ja se nebudu rozcilovat, zachovat klid Polka, hlavne klid :-)

              Tu debatu tady, si poradne precti, Lonere! Celou. A 3× po sobe. Najdes v ni totiz informaci, ze v breznu cekame malyho bikera, ty skupino.

              A jeste dodavam: zadnej postoj se nezmeni! S vozikem chcu jezdit po lesnich stezkach zejmena ze dvou duvodu: 1) bezpecnost, ktera neni na silnici 2) priroda, cerstvej vzduch, zabava mezi sutry atd. atd. To samozrejme neznamena (kdyby to zase nakejch soudruh pochopil jinak), ze nebudu s vozikem jezdit po cyklostezkach a asfaltu, tomu se proste nevyhnu a vubec mi to nevadi.

              0 0
              • Loner  

                Chlape Polko, doufám že brzy budu moci pogratulovat k narození zdravého potomka a jako vícenásobný otec a mnohonásobný dědek sdílím tvoji radost a očekávání.

                Přesto, nebo právě proto si stařecky neodpustím ještě naposledy opakovat a dát ke klidnému   z v á ž e n í    a to nejen tobě, zda i ostatní účastníci zdravého přemisťování v pří­rodě (obávám se vyslovit slova bikinkg, trekaři, tescojezdci, pěšák, koňák..skupina opatrných zavazejících důchodců..nor­dicwalking, inlinista..) si nezaslouží krapet pochopení. Věř, že mít před sebou na sobotním výletě tři malé usoplence a k nim starostlivou bikově nevyzrálou mamku je zcela jiný pocit, než si kličkovat s čelovkou skoro nazpaměť po oblíbené ztezce nebo si jinak užívat „svého“ adrenalinu, což doufám se mě i tobě  bude stále dařit, i když už nebude existovat zmiňovaná pěšinka.

                Teď už jenom technická připomínka. Zapoměň, že s neodpruženým cruizerem budeš v pohodě na drncající cestě. Limit je tak kalužovitá šotolina a ČTZ na Doubravník, co uvádí zdě někdo je krajní hranice.

                0 0
                • Polka  

                  Croozer bude odpruzeny. RomanH ale jezdil (jezdi) s neodpruzenym, po Jesenikach, Hostynkach a nevim kde a rikal, ze v pohode. Aspon se pry mala naucila rikat „Drnca“ a „Pomalu“ :-D Tato informace nas naposledy v hospode hodne pobavila :)

                  0 0
                  • pepek  

                    Tak tvoje decko bude mít nakonec toho fulla dřív než ty. Jak manželství deformuje lidské osudy.

                    0 0
                    • Polka  

                      Brtnik :-D Nj, pokrok pro dalsi generace no. A mas tam chybu, ne deformuje, ale reformuje ;-)

                      0 0
                  • RomanH  

                    jj, je to tak. Kdyz jsem pred 4mi lety kupoval Croozera, odpruzeni na nej nebylo. Koupil jsem jen BMX pneumatiky a vozil je hodne podhustene. Krome zminenych lokalit jezdime treba i tu cervenou z Tisnova do Nedvedice ci cervenou z Bitysky ke hradu Veveri (vcetne toho traverzoveho sjezdiku), ale to uz jsem tu psal nekde vyse.

                    0 0
            • RomanH  

              No nevim. Deti mam dve, s vozikem projizdim cervenou znacku z Bitysky kolem hradu Veveri, cervenou z Tisnova do Nedvedice, trasu Drasala, Jeseniky… Rozhodne mi tam asflat nechybi, mala (v 5ti letech) taky nema problem jezdti po pesine ci trave. A pokud chci asfalt, aby ujela vice, vzdy nejaky najdu, sit takovych cest je dost velka.

              0 0
        • Polka  

          Hosi, vy se mne snad zdate, dalsi takovej :-/ S takovym vetsinovym nazorem to samozrejme pude vsechno doprdele.

          ad 1) ti vyletnici maji na kole co delat (i kdyz s nekteryma je to porod) Ale ne, ze se kvuli nim budou delat cyklostezky v lese, jen aby si nemuseli natrasat prdel na sutrech!

          ad 2) od Panske Lichy do Bilovic uz to nahodou zpevnili a to bahno uz tam neni (kaluze se daj objet). Navic je tam ted myslim vyasfaltovana ta cesta co vede nad Obrany – to ti kua nestaci? Toto je fakt demence uz. Odjebat sa odtialto, jak jsem psal na zacatku :-(

          0 0
          • jIrI___  

            Pořád ale bude v lese víc cestiček než upravených stezek pro normální rekreační cyklisty. Navíc není problém si nějaké svoje pěšinky v lese časem vyjezdit, na to ani nepotřebuje člověk být členem Čemby :-)

            0 0
        • rock  

          2. Co vám … tak obecně vadí na lesních cestách  … Hádek – Malá Říčka – Kalec – Javor 

          Nuda, nuda a koncentrovaná nuda. Vlastně jediné okamžiky, kdy je nuda rozehnána, jsou chvíle, kdy musím uhýbat nějakému místnimu matadorovi, co si tam autem zkracuje cestu z nedělní návštěvy tchýně, myslivcům a lesákům, co tam jezdí neškodit přírodě zákaz nezákaz a čas od času zbloudilému kamiónu (nepřeháním, rekord je 815 s návěsem na Kalečníku). Vůbec mne nenapadá žádný důvod, proč bych na tu cestu měl dobrovolně vjet. I když vlastně … teď už mi tak moc nevadí, protože mne ta neskonalá a ubíjející otrava přinutila věnovat se systematičtěji průzkumu jejího okolí a poskládal jsem si dohromady velmi příjemnou objízdnou trasu

          0 0
          • Splinter  

            Jo huráá konečně normální názor.

            Tady je ta síť těch šotolin a asfaltek hustá tak, jak sem ještě nikdy neviděl.

            Jinak by mne zajímalo co se bude dít na modré TZ mezi Bukovinkou a rozcestím Říčky. 2roky zpátky tam chlapci něco měřili..

             
            0 0
          • Paja  

            Vetsina (mozna vsechno) co nahore napsal jsou stary lesni cesty, ktery musi minimalne kvuli nejakymu hospodarskymu vyuzivani lesa byt pouzitelny pro lesni techniku, nechapu ale proc by mely byt asfaltovy (jak se posledni dobou deje – Kalec –3javory), kdyz vzdycky stacila k tomuto ucelu dostatecne dimenzovana zpevnena sotolina, ktera se do lesa hodi podstatne vic nez asfalt (kterej casto stejne diky korenum pomerne brzo popraska). Pesinky a mensi cesty ktery zajimaji nas si stejne budeme hledat mezi temahle cestama…

            0 0
            • rock  

              No jo, já taky netvrdil, že tam ta cesta z nějakýho (mně neznámýho, ale na mně houby sejde) důvody být nemusí. Akorát jsem mu odpověděl naotázku, co proti nim mám.

              Mimochodem, nejhladší (žiletkoidní) asfalt, na který jsem letos narazil, byly lesní hřebenovky se „zákazem“ vjezdu.

              Pesinky a mensi cesty ktery zajimaji nas si stejne budeme hledat mezi temahle cestama…

              Jak jsem psal výš, díky odporu k té magistrále jsem v lokalitě Viničné Šumice – Olšany – Račice našel za poslední dvě sezóny spoustu trailíků; pohodových relaxačních vrstevniček i singloidní stezky, takže bych měl být vlastně rád …

              0 0
    • Splinter  

      Já jen nechápu proč ta civilizace musí dorazit fakt všude..

       
      0 0
      • Krocan  

        pokrok nezastavis:-(

        Az budu velkej, odstehuju se do kanady a budu delat FR/DH…tamni hory snad debilni cesti politici nezaasfaltujou:-P

        0 0
      • mastihuba  

        Vzpomeň si na cyklostrategii JMK a na ten seznam co mají v plánu ještě vybudovat. Jak řiká Slavík s Kvasněm. Musí se to převychovat. Do té doby se to bude hrnout takto a ne jinak. Kdo si myslí že se todle vyřeší pár meilama nebo vyhlašováním referenda na každou stezku, tak si snad dělá srandu. Než se todle povede, jestli se to teda povede, tak ještě pár asfaltek vznikne.

        Takže já osobně si budu rád platit člověka, kterej se té převýchově bude věnovat na plnej úvazek a ne jen když má chvilku času, protože já jej bohužel nemám.

        Krom toho já s tou cyklostezkou Brno – Ochoz fakt souhlasím. Forma třeba mohla byt jiná, ale to už je teď jedno.

        0 0
    • wartburg  

      Co si to dovolujes ty brnenskej ***** blokovat moje nazory?

      0 0
      • wartburg  

        Jeste jednou a najdu si te, do toho vaseho zkurvenyho zamindrakovanyho brna obcas jezdim.

        0 0
    • milan-z-brna1  

      Akorát se bojim, abych za tu cestu ještě nebyl rád, až po ní v létě vyrazim s krůzrem.....bo já mezi kamenanma prokličkovat umim, ale s tim vozíkem nevim nevim…tam asi nepomůže ani to slavné fijalasaspenžn. I když teď už to asi bude jedno. Fakt ale je, že cest kudy se dá jezdit tenhle úsek je v tom lese pořád dost, akorát si člověk trochu zajede. Aspoň budou přibývat kilometry…

      0 0
    • Polka  

      Odpoved starosty Kanic:

      Nemám se za co stydět.Vnímám Váš názor tak, že nespokojení jednotlivci se vyskytnou při každé činnosti. Za tři roky příprav této stavby jsem se setkal jen s kladnými ohlasy a podporu této stavby (mluvím za občany 5-ti obcí svazku Časnýř – na jejichž katastrech se stavba v převážné části realizuje – a za majitele lesa i za organizace životního prostředí – JmK, Správa CHKO Mor.kras. Stavba je podporována i vrcholnými představiteli Statutárního města Brna).

      Ing.Vladimír Kalivoda, předseda DSO Časnýř

      0 0
      • jIrI___  

        Rozumná a asi i pravdivá odpověď.

        0 0
      • jonys  

        Cos mu,proboha,napsal?! :-)

        0 0
        • JSt  

          asi aby se stydel :-))

          0 0
        • Polka  

          Nic strasnyho ;-)

          0 0
        • Polka  

          Nevim proc, ale beru te jako takovyho vudce brnenske Cemby :-), tak jeden dotaz: ma Cemba od JMK nebo zastupitelu obci nakej seznam projektu, ktery jsou jiz odkleply a maj se delat v nejblizsi budoucnosti? Pripadne zda by nekterym projektum mohla „asistovat“, dohlizet apod.?

          0 0
          • jonys  

            Já jsem vůdce brněnské Čemby asi jako ty primátor :-)

            Seznam projektů konkrétních nevím,ale existuje zde již zmíněná cyklostrategie pro JMK,jejíž scénář(pro bikery dost katastrofický)se zřejmě začíná naplňovat.

            Ale podrobněji řešmě tuto tematiku na Čemba fóru,prosím.Kon­krétně tato cesta již má i své vlákno a já se nyní chystám sesmolit nějaký mustr dopisu pro strany,které s tím mají co společného-jako adresář je odpověď pana starosty užitečná :-) -který bych přes vedení rád rozeslal…Aby se styděli ale raděj vynechám :-))

            0 0
            • Polka  

              Ok. Kdybych to psal za Cembu, tak bych stydeni samozrejme take vynechal :)

              0 0
              • drtyc  

                a nezapomen vyskknout taky tu pasaz o propadnuti do katakomb a sezrani brnenskym drakem.

                0 0
                • drtyc  

                  ale muceni vpletenim do kola tam klidne nech.

                  0 0
                  • jonys  

                    Začnu určitě slušně:

                    "Nazdar ty šmejde!Budeš vlastní držkou polykat ten zkurvenej minerální beton,hajzle!"Pak trochu přitvrdím tím vplítáním,rozloučím se nějakou woodoo malůvkou,vložím do obálky pár kulek a trochu anthraxu a pošlu to.Běžný zdvořilostní dopis,nečekejte nic světobornýho :-)

                    0 0
      • RomanH  

        Reznik :o)

        0 0
    • drtyc  

      http://bilovice.imunis.cz/…a/detail.asp?…

      jinak teda tem kdo tvrdi, ze se to probehlo potichu…

      0 0
      • Michal.J  

        A hned první odstavec:

         

        Předmětem plnění VZ stavba cyklostezky. Předmětná cyklostezka bude 3 714 m dlouhá a bude umístěna na stávající cestě z Obřan do Bílovic n.Sv. kolem řeky Svitavy. Bude provedeno vyrovnání stávajícího povrchu a nanesení nového asfaltového povrchu.

        Podrobný popis předmětu plnění obsahuje projektová dokumentace.

         

        Nejsem si jistý jak moc je tohle závazný, třeba to nic neznamená.

        0 0
      • RomanH  

        Pockej, to je ale Brno-Obřany – Bílovice n.Sv.

        Předmětem plnění VZ stavba cyklostezky. Předmětná cyklostezka bude 3 714 m dlouhá a bude umístěna na stávající cestě z Obřan do Bílovic n.Sv. kolem řeky Svitavy. Bude provedeno vyrovnání stávajícího povrchu a nanesení nového asfaltového povrchu.

        To chteji jen opravit ten povrch (starej asfalt) kolem vody, ne ?

        0 0
        • drtyc  

          sorry. nasel jsem neco jinyho. prosim splintu, at to blokne nebo neco. ten imunis se neda pouzivat. porad to timeoutuje a todle jediny nabidla cache vyhledavace a koukam je to vedeny kousek vedle. takze sorry.

          0 0
          • drtyc  

            a nebo… treba se tenhle usek „svezl“ v zadavaci dokumentaci nebo starosta odpovidal na jinou cyklostezku?

            0 0
      • drtyc  

        http://bilovice.imunis.cz/edeska/file.asp?…

        pro uplnost… editing time a last printed ve vlastnostech dokumentu jsou krapet k smichu…

        0 0
    • Splinter  

      Jstho galerka, snad se nenaštve, že to tu postuju…

      Ale na krosce to bude dobře jezdivý..

      http://jst.webz.cz/klajda/

      0 0
      • JSt  

        vyblokuj se!!! :-DD

        sem to chcu prave dat a on me predbehl…

        0 0
        • Splinter  

          ale fakt je to horší než sem čekal… Myslel sem, že to nebude tak široký..

          0 0
          • Splinter  

            ale zas ono už je to vlastně jedno.. Další etapy jsou známý a nepochybuju, že by se nedotáhly do konce, když už se začalo. Další etapa bude srovnat žlutou až na Hornek, tam už to pro ty romantický duše taky určitě moc drncá..

            0 0
            • Polka  

              Na Hornek jezdi tata v lete cist noviny a relaxovat. Ten az se to dozvi, tak je schopen teho starostu zabit, kdyz mu dam adresu :-D

              0 0
            • mastihuba  

              tos vyčetl kde?

              0 0
              • Splinter  

                Blbě sem ty věty naskládal za sebe.. Myslel sem tu spojku Ochoz-Bílovice.

                Ten Hornek je můj tip na další postup…

                0 0
                • mastihuba  

                  mne docela sere, že když vidím jak jim to v ochozi a bílovicích pěkně jde, tak že mi starosta nechce zasypat 100m polňačky alespoň makadamem bo zbytek polňačky už vysypal jeden místní kutil slepencem, když kopal sklep na víno. :)

                  0 0
                  • Splinter  

                    100m polňačky vím co myslíš vím kde… Tam to má smysl a ničemu to nevadí. Ale v lese stavět takovej hnus v poslední době už druhej je stejná kravina, jak kdyby měli v Tvarožné postavit metro, protože 3lidi by tím denně jeli z jednoho konce na druhej do práce…

                    0 0
                  • Polka  

                    No jen pokracuj…pokracuj Frantisku, at to z tebe vyleze vsechno a my si udelame patricny obrazek ;-)

                    0 0
                    • mastihuba  

                      přecházím do protiútoku :))) tady hromujete nad šotolinkama a když jsem s váma byl naposledy na vyjížďce tak ste krom dvou sjezdíků drtili defakto asfaltovej okruh. Tak jak to vlastně máte?

                      0 0
                      • Splinter  

                        jak asi? když chceš někam dojet tak jedeš po šotolině protože nic jinýho není. Když se pojedu vyblbnout tak pojedu na mysliveckej ale to sou cesty odnikud nikam. Prostě není rozumná „zábavná“ cesta taková, která by navíc jako bonus někam vedla (jako třeba trailík na pryglu)

                        0 0
                        • mastihuba  

                          ať si každej zamete před svejm prahem. Jezdit z Olomoučan na Rudice po asfaltu když souběžně lesem vede normální pěkná cesta, abys to pak stočil po šotolinách k Proklestu a na Buk je taky slušnej vopruz, ale hlavně že jste někam dojeli, to je podstatný. Ježdění ze šlapek na prygltrejl musí byt obzvlášť velká zábava. Si nemužu pomoct, ale raději si dám 40km tady za barákem, než jízdou přes město namotat kilo.

                          0 0
                          • Splinter  

                            Ještě něco vyjmenuj:)  Líbí se mi to. Teď už asi nesmím jinam než na pěšinu..

                            Fakt úsměvný někdy… A na prýgl klidně jedu přes město, nedělá mi to problém a zas taková hrůza to není.

                            0 0
                          • Polka  

                            Ty uz nevis kudy kam :-D

                            0 0
                            • mastihuba  

                              ale vim, začíná sezona Lyže a SNB, tak si do jara vydechnu :)

                              0 0
                              • Polka  

                                Ja sem myslel, ze tady jde o cyklostezku a ne o to, aby nekdo stiral b-f „ikony“ :-P Pekne si hrajete na vojacky, kluci. Hrajte si, hrajte :-)

                                0 0
      • rock  

        To je k zblití …

        0 0
        • jIrI___  

          Holt každý ma jinak citlivý žaludek, mě třeba ani nenatáhlo :-)

          0 0
          • Splinter  

            Tak se nevyjadřuj když je ti to tak jedno všechno.

            0 0
            • jIrI___  

              Mě to není jedno, osobně tu cestu neznám, ale podle toho co jsem si tu přečetl jsem si udělal určitý názor. Prostě bikerů vyžívajících se v terénu je minimum, co si budem nalhávat. A zažil jsi už ve společnosti, že by se rozhodovalo podle naprosté menšiny (kromě rómů)? Já teda ještě ne. Navíc jestli ta cesta ma přilákat lidi jinak jezdící po nedaleké frekventované cestě, tak na tom nevidím nic špatného. Jak už jsem psal někde nahoře: Vám bikerům nebrání nic v tom, aby jste si vyjezdili nové pěšinky v lese. Lesů je přece pořád hodně, nebudou se vám pod koly plantat ti „neschopní turisti“, rodinky s dětmi a aktivní důchodci. Prostě mi příjde, že na to hledíte s klapkami na očích, naprosto arogantně vůči ostatním pohodovějším cyklistům.

              0 0
              • Splinter  

                já už nemám sílu reagovat… Asi ta stávající stezka nebyla tak strašná, když tam jezdili ti „neschopní turisti“, rodinky s dětmi a aktivní důchodci.

                Pořád všichni dělají jak kdyby tam na tu dřívější cestu byla sebevražda vyjet!! Ale tady jde o to že to bylo v pohodě jetelný.

                Když bude po dešti mokro tak stejně ti „neschopní turisti“, rodinky s dětmi a aktivní důchodci nikam nepojedou. 

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak pohodlí je pohodlí. Možná je snaha města pomalu, ale jistě, nalákat časem nějaké turisty do regionu a široká síť cyklostezek je jen plusem.

                  0 0
                  • Splinter  

                    No a to je to co je v prdeli!

                    Tak pohodlí je pohodlí.

                    S tímhle pohledem můžem čekat  na smrt akorát.

                    To je jak nadávat při lyžování, že je na horách zima…

                    Já prostě tyhle lidi nechápu. Nedejbože aby v lese nebyl signál, to je pro 90%lidí důvod o obrátit zpátky těch 300metrů k autu…

                    0 0
                    • Splinter  

                      Pro mě je to stejný jak když se vybíjí žraloci, protože si pletou člověka s potravou a občas zaútočí. To samý…

                       

                      Aby bylo pohodlí na pláži…

                      0 0
                      • mastihuba  

                        hele ty taky tlačíš kolo v běžkařské stopě bo je to pohodlnější a ještě nejseš línej si na ni dojít 20m od cesty, takže prosím klídek.

                        0 0
                        • Splinter  

                          Jo když je 40čísel sněhu tak jo, uznávám su pohodlnej. To už seš ale trochu mimo…

                          0 0
                          • mastihuba  

                            trochu jo, nicméně ty ses běžkařů co si ji tam vyšlápli taky na nic neptal a nasraní jsou uplně stejně jak ty teďkom. Uvědom si že svět je plnej kompromisů. Postavíš dálnicu, spoustě lidí se zlepší cestování a jinejm se za to zvýší hlučnost a prašnost na dvorku.

                            0 0
                            • Splinter  

                              to víš to sem ještě jezdil na posprejované demě a nadával na rodiče s dětma…

                              0 0
                            • Polka  

                              Mno tak s takovym pristupem bude Cemba hezka banda „prizdisracu“. Staci se mimojine take nakouknout do toho Cembafora. Jesteze uz nebudu soucasti.

                              0 0
                              • speedy gonzales  

                                silne reci tri roky po funuse ti docela jdou:-))

                                cemba si zvolila pro boj za prirodni cesty odbornost a navazovani dulezitych partnerstvi (pred podpisem je napriklad smlouva o spolupraci s Lesy CR a AOPK – nadrizenym organem chranenek).

                                to jestli je efektivnejsi vykrikovani silnych reci na internetovem foru nebo nas „prizdisracsky“ postup, at si zhodnoti kazdy sam…

                                0 0
                                • Polka  

                                  Ano, staci nahlednout do Cembafora :-) Skoda, ze tam maji pristup jen cembiste, to by se jinak hodne lidi divilo.

                                  0 0
                                  • speedy gonzales  

                                    jako proc by se divilo?

                                    to ted nechapu. citis se urazeny, ze kazdy nesdili tvuj militantni nazor?? predevsim diskuze na cemba foru kde diskutuji vsichni clenove nejsou  oficialni kroky cemby,ze…

                                    0 0
                                    • Polka  

                                      Necitim se urazeny, spis se nestacim divit reakcim a nazorum ostanich.

                                      Jaky militantni nazor proboha? Spocitej si tady prosim, kolika lidem takovy pristup k prirode a ke stavajicim stezkam vadi. To je militantni?

                                      Ja jsem jiz nekolikrat v diskuzich jasne napsal, ze cyklostezky ano, na spravnych mistech a spravnym resenim, ale nekurvit stavajici lesni stezky a prirodu. To je militantni?

                                      To jestli je diskuze na Cembaforu oficialnimi kroky Cemby nebo ne, je uplne fuck. Mne se proste ty vase diskuze, komunikace a pristup nelibi, tak jako se nelibi vam moje a tim to hasne. Tecka.

                                      0 0
                                      • speedy gonzales  

                                        me pristup jak se zachazi s lesnima stezkama vadi uplne stejne. bavim se o forme jakou to davas najevo…

                                        0 0
                                        • Polka  

                                          Tak ted nechapu pro zmenu ja.

                                          Dozvedel jsem nahodou v hospode o stavbe teto cyklostezky a ze to ma byt tutovy. Informoval jsem okoli. Splinter s Pajou to o vikendu prozkoumali, nafotili. Zverejnili jsme foto + nejake info a vyvolali diskuzi. Vyvolali jsme i sirsi diskuzi, ktera se netykala jen teto stezky, ale Cemby atd.  Pokud odhlednu od nejakeho osobniho hadani, vyrizovani a „napadani“, coz je fraska a patri to proste ke koloritu (v hospode by se ale hadalo lip), tak porad nevidim na teto forme nic spatnyho.

                                          0 0
                                          • speedy gonzales  

                                            jo bavim se o koloritu – hadani, vyrizovani a napadani.

                                            kdyz nekdo rekne, ze se stezkou souhlasi, tak je „lemra“, kdyz cemba rekne, ze jejim stylem neni privazovani k bagrum, tak je „prizdisracska“,…

                                            sorry od tohoto stylu diskuze odhlednout neumim.

                                            0 0
                                            • Polka  

                                              ad lemra) napsal jsem cyklolemra. Kdyz bych se ja chtel project po downhillove trati, tak bych byl pro ostatni taky za uplnou lemru, pac bych nedal hafo dropu, korenu a jel bych strasne pomalu. A pak bych tem ostatnim zkusenym sjezdarum, kteri tu trat vyuzivaji daleko hojneji zacal rikat: „Hosi, predelejte tu trat, ja to skoro nesjedu, je tam moc skokanku, moc korenu, nalite tam asfalt, at se mne lip jede, kua“ ;-) Podobny prirovnani uz tady daval Splinter, to je to samy. A ta lemra neplatila na vsechny, kdo se stezkou souhlasi. OCG se stezkou souhlasi a nerekl bych ze je cyklolemra.

                                              ad prizdisraci) to nebylo spojeny s bagrama, ale v reakci na Mastihubu. Stejne na tom trvam. Bude ti povidat o trailech a jak by to bylo super a jak to podporuje a kdesi cosi a kdyz prijde na lamani chleba, tak ti rekne, ze dyt je to vlastne potreba ta cyklostezka na takovym miste a ze se musime prizpusobit i ostatnim, aby ostatni netrpeli. Konaci, KCT, inlineri  taky maji sve zajmy a budou se za ne rvat, verim ze hlava nehlava. A nejvic se budou rvat ti zastupitele, ti kteri se rvou uz ted, pac jde o pekny prachy.

                                              0 0
                                              • mastihuba  

                                                pro mne je to furt spojnice mezi Líšní a Ochozí, která sníží nebezpečí na silnici. Nic víc nic míň. Pro singl jsem tam kam patří. Např. okolo přehrady, Stráně v Mariánským údolí, Stráně z Brna směr Bílovice nebo ořešín-soběšice dál úprava starej loveckej chodníků atd. Říkám něco špatně? Už jsem to řikal Petrovi, ale než začnete takhle vyřvávat tak si zkuste poslechnout i druhou stranu a už konečně začněte používat mozek.

                                                0 0
                                                • Polka  

                                                  Hej tobe porad nedochazi, ze se neshodneme? Ale jinak nejses jinej. Meles si tu svoji pisnicku porad dokola, abys mel pravdu ty. Zbytecny dal reagovat.

                                                  0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    že se neshodnem by bylo jasný už z jinej příspěvků, to já jen tak pro pořádek :) souhlasím nemá cenu to dál hrotit.

                                                    0 0
                                                • Blade  

                                                  No vono to je hezký, to co říkáš, ale jen za jedné podmínky. A sice, že se tyhle singly budou budovat alespoň takovým tempem, jako ty stávající ustupují těmhle dálnicím. Kolik nových singlů v tebou jmenovaných lokalitách vzniklo a kolik jich zaniklo? Aha? A do tý doby než to bude jinak se můžem furt dohadovat..

                                                  0 0
                                              • OCG  

                                                Polko, dovolil bych malinko upřesnit, když už mě zmiňuješ. Vidím smysl v té stezce jako snaze o vyšší bezpečnost pro cyklisty, kteří tudy jezdí. Nevidím smysl v tom, jakým způsobem bude upravena, tedy v nějakém minerálním betonu. Pokud někomu vadily ty kameny (což mně z toho, co tu čtu, přijde jako hlavní kámen úrazu) – a docela chápu, že některým (hodně) lidem, kteří to nevnímají jako hravé to vadilo – lepší by bylo je odstranit a stezku ponechat takovou, jaká je, event. s nějakými rozumnými úpravami. Nevidím to tak černobíle, tedy špatně-dobře, tos mě špatně pochopil. Chápu smysl, nelíbí se mi forma.

                                                0 0
                                                • Blade  

                                                  Kvůli tomu kraťounkýmu úseku s trochou kamení se tam mohlo nahnat pár černejch s krumpáčema a ne prznit tři kiláky cesty.

                                                  0 0
                                                • zbartos  

                                                  BINGO.

                                                  Pro rekreační účely podle mne úplně stačilo přejet válcem těch pár metrů škrapového pole v PR U Brněnky (doufám, že by to stačilo na zarovnání vyčnívajích kamenů), pomístně zpevnit jílovitá/blátivá  místa na stávajících lesních cestách a stezkách (myslím, že by stačila i ta geomříž co máme na Muldě v Hadovi, příp. zakrytá pískem či jemným štěrkem), odstranit (a zajistit PRůBĚŽNÉ odstraňování) větve a stromy tak, aby vznikl koridor min. 2,5 široký  a vyznačit trasu od odbočení žluté TZ po stávajích lesnich cestách až k „poště Kanice“ (pokud ještě lidé nepřišli na to, že se tudy dá do Ochozu „zábližkou“ jet).

                                                  Pokud to investor dělal kvůli tomu, že tím odstraní cylisty, denně dojíždějící do Brna do práce,  z úzké státní silnice, kde překážejí autobusům a autům, tak to se mu asi nepovedlo a v další etapě dojde asi k vyasfaltování této nové cyklostezky, nebo k instalaci značky zákaz vjezdu cyklistů v úseku soubežném s novou cyklostetzkou......

                                                  0 0
                                          • jonys  

                                            Radku,mohu se zeptat na 2 věci?

                                            1.Jaký postup bikerské organizace bys v tomto konkrétním případě poptával?

                                            2.Co konkrétně máš na mysli poznámkou „stačí si přečíst to vaše fórum“?

                                            Dík.

                                            0 0
                                            • Polka  

                                              1. mno vzdyt jsme uz psali, ze na nejaky postup v teto konkrektni situaci je uz pozde. Ja jsem si ale myslel, ze si Cemba po zverejneni alarmujici strategie JMK, vyzadala a sehnala napr. nejaky seznam nejblizsich konkretnich projektu, ktere jiz bezi nebo brzo pobezi, aby je mohla prozkoumat, navazat kontakty s realizatory a pripadne asistovat, aby takove projekty nedopadly obdobne jako cyklostezka Nad Klajdovkou tzn. „o nas bez nas“. To jsem byl ale zjevne naivni. Zaroven rikate, ze nejsou lidi, tak neni co resit.

                                              2. jsem rad, ze se na to ptas ty, protoze tvoje konstruktivni prispevky a to napsani onoho dopisu mi v tom vlakne prijdou opravdu smysluplne a jedna se o dobrou praci. Ted si fakt nechci prihrivat polivcicku :-) Zbytek jsou pouze „tlachy“ jaky tady na BF. A hlasky typu: „Jak nam to mohlo proklouznout mezi prsty“ nebo „Musime sehnat nejaky zdroj informaci“ jsou fakt bez komentare

                                              0 0
                                              • jonys  

                                                1.V tebou nenáviděném fóru na tom právě pro brněnsko začínáme(teda ZB,abych se nepýřil neprávem)vyší­vat.Celé je to o kontaktech-holt je zatím moc nemáme,ale snažíme se…

                                                2.Děkuji :-)

                                                Každé fórum budou vesměs tlachy,ale myslím,že je tam i dost tvůrčího materiálu.Víš,já rád používám obrat „až nás budou miliony…“.Je opravdu těžké někam přijít a bouchat do stolu s 800 členy v zádech.Podívaj se na KČT-těch je pár desítek tisíc,mají tradici,respekt…a jaká byla „jejich“ značená pěšinka(nemýlím se,je tam značka,ne?).Chce to trochu trpělivosti,ne práskat dveřmi když po roce nejsou výsledky.Hele,až se ti narodí prcek a až vyroste a až mu koupíš kolo a až se na něm naučí,tak se třeba už budete projíždět po stovkách km supr čemba trailů…nebo taky ne,ale vsadit 300 ročně na to,že jo mi za to stojí!

                                                0 0
                    • jIrI___  

                      Budeš se divit, ale já se místům bez signálu taky snažím vyhýbat :-). Ale je to z toho důvodu, že jezdím sám a nedejbože kdyby se náhodou něco stalo. Prostě musíš se smířit s tím, že lidi celosvětově čím dál víc leniví. Tohle ale nikdo asi nezmění. Buď rád, že u nás to zatím není jak v USA. Známý co tam bydlí mi vyprávěl, jak se na něho lidi blbě dívali a sousedi ho měli za blba, když šel do 300 m vzdáleného obchodu na nákup pěšky a nejel autem… Tohle mluví za vše. A taky si musíš uvědomit, že ne každý má techniku a výbavu na to, aby pravidelně jezdil jakýmkoliv terénem. Tohle vidím ve svém nejbližším příbuzenstvu. Prostě to chce sundat ty klapky z očí, rozhlídnout se kolem sebe a brát ohled na ostatní lidi, kteří nejsou na tak vysoké výkonnostní úrovni jako ty. Hádat se tu ale s tebou nehodlám, snad ani ty se mnou :-)

                      0 0
                      • Splinter  

                        já jen tvrdím že na to abys dojel po tý cestě co tam byla dřív tam a zpátky stačilo umět šlapat na správnou stranu, toť vše:)

                         

                        Kdyby to byla bůhvíjak těžká cesta tak neříkám nic.

                        0 0
                        • Blade  

                          Souhlas! ..ale ono ti co vo tom nejmíň ví, budou nejvíc rejt

                          0 0
                      • JSt  

                        Budeš se divit, ale já se místům bez signálu taky snažím vyhýbat :-).

                        naopak, vubec me to neprekvapuje ;-)).

                        0 0
              • rock  

                Vám bikerům nebrání nic v tom, aby jste si vyjezdili nové pěšinky v lese

                To teda brání. Konkrétně zákon 289/1995, par. 20, odst. (1) j)

                Tento argument nechť si tedy potenciální pohodový cyklista zmačká a strčí … za klobouk.

                0 0
                • jIrI___  

                  A teď ať zvedne ruku ten, kdo tenhle zakon dodrzuje a nikdy neporusil :-)

                  0 0
                  • rock  

                    Zvedám ruku jako ten, kdo ho neporušil úmyslně. Mé prohřešky byly typu široká cesta – úzká cesta – hezká pěšina – zarostlá pěšina – žádná pěšina – návrat nebo pěší turistika – příště jinudy.

                    K tomu, abych vyjížděl novou pěšinu, bych takovým místem musel jezdit systematicky a to prostě nedělám. Považuji to tak za normální. Ty ne ?

                    0 0
                    • speedy gonzales  

                      asi tak.

                      stane se ze clovek to musi porusit – chte nechte.

                      ale abych to delal systematicky…ne, dekuji.

                      0 0
                  • rock  

                    A vůbec, tenhle argument je typu

                    mám 100 Kč a mám je spravedlivě rozdělit mezi dva lidi. Tak dám tu stovku celou jednomu a druhému řeknu, že mu nedám nic, protože on si ji přece může někde ukrást

                    Sorry, ale tohle neberu.

                    0 0
                  • JSt  

                    uz kdyz ses zajimal o praci servisaka a nevedel, jak namontit saltr jsem tusil, ze s tebou nebude nuda ;-). jestli tomu rozumim, tak ty si nekde vyjizdis vlastni pesinky. to je dobry, drzim palce ;-).

                    0 0
                    • jIrI___  

                      No to bylo dáááávno :-D. Já si pěšinky nevyjíždím, ale jak tu sleduju ty extrémisty co nechcou ani jedním okem vidět upravené cyklostezky pro normální cyklisty, tak mi připadlo, že tohle je pro ně rozumné řešení ;-)

                      0 0
                    • Blade  

                      no tak to mluvi za vsechno..

                      0 0
                      • pepek  

                        Ale není to eště včechno…:-)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          A ještě toho bude… ;-). Máte se na co těšit.

                          0 0
                        • Blade  

                          Tak ja su v klidu. Bajka si zdatne servisuju sam, nepotrebuju aby mi ho prznil nejakej neumělec..

                          0 0
              • Blade  

                To sou uz fakt nazory.. novy cesty nevyjezdime, protoze je zakazany pohybovat se vlese mimo cesty. takze to je pekne zcestnej nazor. navic, proc je potreba ****** stavajici a oblibeny cesty? Neni jednodussi takovy monstrum vystavet nekde jinde? Aby stavajici cesta zustala zachovana?

                0 0
              • Polka  

                No a ted se na to tedy podivej presne z te opacne strany ;-)

                0 0
                • jIrI___  

                  Samozřejmě se na to můžu podívat i z toho druhého „menšinového“ pohledu? Ale co z toho? Chápu, že vám „ničí“ vaší oblíbenou pěšinku, ale člověk se prostě musí přispůdobit většině a dělat nějaké kompromisy. O tomhle je celá tahle debata – někdo je dělat prostě nechce.

                  0 0
                  • Blade  

                    „Chápu, že vám "ničí“ vaší oblíbenou pěšinku" byl jsi tam nekdy? Tohle nebyla zadna hardcore šutrovita cesta, tohle byla paradni lesni pesina, na ktere sem potkaval i ty zminovany rodiny s detma. Takze zadna „naše“ pesina. Ale to uz tady bylo vsechno receny.. zbytecny to furt rozebirat..

                    A s tema mensinama/vet­sinama. Ze zkusenosti vim ze je to takto:

                    my, bikeři: je nás co do poctu min, ale jezdime denne, celorocne a za kazdyho pocasi.

                    oni, turisti, rodiny s detmi: je jich vic, ale jezdi jen od jara do časnyho podzimu, pouze o vikendech

                    Asi by se doslo k zajimavym cislum, delat celorocni pruzkum kdo tam jezdi(a nejen tam). V absolutnich cislech tam bude vic „vas“, než „jich“. Takze ja rikam, ze mensina nejsme! (navic, vubec to neni o mensinach a vetsinach, ale o tech kompromisech, o kterych pises. Jenze tvuj kompromis znamena 100% prizpusobeni se „jim“) Já opet tvrdim, ano, postavte pro turisty cyklostezky(sam po techhle sotolinach jezdim), ale nekurvěte stavajici pěšiny!!!

                    Je to pochopitelný? O tomhle je cela tahle debata. Že asfaltersky spolecnosti maj proste vic prachu a o tech to je. Je snazsi prosadit „cyklostezku“ na miste stavajici pesiny, obahajovat tim, ze v oblasti ziji tisice rodin s detmi, ktery ji budou vyuzivat, nez budovat novou, byt by to bylo v miste, kde ji kazdej oceni vic.

                    Mozna az cemba bude mit vetsi clenskou zakladnu, mozna az se z ni stane rovnocennej souper pro tyhle financne-byrokraticky spolky, mozna pak se neco zmeni a mozna pak bude spokojenejch vic lidi nez ted. Mozna..

                    0 0
                  • Polka  

                    Proste mi prijde, ze na to hledis s klapkami na ocich, naprosto arogantne vuci nam, ostatnim cyklistum, kteri radi jezdi po lese v terenu.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Máš pravdu. Do téhle diskuse už fakt nemá cenu nic psát. Vy se budete hádat o „psí hovno“, protože s tou stavbou cyklostezky v téhle fázi stejně už nic neuděláte a já tu ze sebe  dělám ještě většího hňupa než si většina „přísedicích“ v tomhle vlákně myslí že jsem :-))

                      0 0
              • hribik A1  

                „A zažil jsi už ve společnosti, že by se rozhodovalo podle naprosté menšiny (kromě rómů)“

                technicka: uplne bezne, podla mensiny bohatych a vplyvnych, alebo tych co si to vedia prelobbovat (vratane spomenutej skupiny), sa tvoria mnohe zakony atd.

                0 0
    • speedy gonzales  

      Myslim ze z „kauzy“ pro bajkery plyne predevsim jedno velke pouceni:

      (podle me) jen jezdit nestaci. trochu aktivity a zajmu o veci verejne by jen prospelo. ne, nemyslim ted hromadne vstupovani do cemby, ale treba obcasne precteni obecni vyvesky nebo zpravodaje, napsani dopisu, prohozeni par slov se starostou muze predejit velke rade problemu.

      pro predstavu. byli jsme za cembu na prakticky vsech dulezitych konferencich o podpore cyklistiky. co se tam resi? hlavni sdeleni je:

      1. sazejte projekty cyklostezek dokud je cas; eu penize tu nebudou vecne; kdo ted da projekt tak uspeje at je jakykoliv.
      2. dalkova cyklistika je superparadni vec ale nemecti dalkovi cykloturiste potrebuji kvalitni asfalt jinak neprijedou.
       

      Kdyz pak vystoupime za cembu a rikame, at

      1. rozlisuji mezi dopravni a rekreacni funkci
      2. premysli kdo a jak bude stezku vyuzivat
      3. uvedomi si ze neni jen asfalt

      …v lepsim pripade to pochopi 1 urednik (vetsinou bajker) z 10. Proc? Protoze asfalteri to do nich husti horem dolem a bajkeri jsou furt v pohode, protoze maji kde jezdit…dokud nezaasfaltujou jejich oblibenou stezku. To uz je ale vetsinou pozde.

       
      0 0
      • JSt  

        po bitve je kazdy general…

        0 0
        • mastihuba  

          evidentně si ty obce tudle bitvu s úřadama vybojovali pro sebe, tak jim to zkus přát. Oni ji opravdu chtějí. Vem si jak dlouho se táhnul ten Exíkův mostek.

          0 0
          • jonys  

            Ten se ještě táhne,ale je to na dobré cestě…možná by mě sám velký soudruh architekt doplnil…?

            0 0
        • speedy gonzales  

          jenze ja nemluvim o bitve, ale predevsim o obecnem stavu.

            
          0 0
          • JSt  

            jo, ale je to takovy konstatovani, co je asi kazdymu jasny, kdyz vidi, co se deje a opravdu nicemu nepomuze.

            0 0
            • Lišák  

              Třeba pomůže-těm, co si myslí, že stačí jenom jezdit.

              0 0
            • speedy gonzales  

              podle z mych zkusenosti je fuuura lidi, kteri to netusi nebo nechcou tusit, zase si nic nenalhavejme.

              s touhle stezkou uz nikdo nic nenadela, a pokud moje „konstatovani“ probudi jen dva lidi, tak budu spokojeny;-)

              0 0
        • Lišák  

          Já bych si spíš vypůjčil slogan z dob „normalizace“ – Poučení z krizového vývoje

           

          Tehdy to byl *******, ale to heslo by dneska tady mohlo najít uplatnění…

          0 0
      • mastihuba  

        to su rád že to sem píšeš. Když jsem se o tomhle bavil s naším starostou loni, tak mi říkal že na mne dojde řada hned po kanalizaci, cyklostezce pro děcka, aby nemuseli jezdit na kole do školy po silnici a ........ No v každým případě je dobrý vědět na čem člověk je. :)

        0 0
    • Splinter  

      Tož su rád za tu debatu, co tu vznikla. Když už nic, tak se aspoň upozornilo na to, že se něco staví a nebudem na jaře překvapení. Možná se taky dobudoucna při stavbě něčeho takovýho přizve někdo jako Čemba a vznikne z toho řešení, který dopraví lidi z A do B a zároveň to nebude zrovna taková dálnice..

      Osobně mi taky pomohla vyjasnit si pár věcí.

      0 0
      • OCG  

        Splintere a ostatní, myslím, že s tou stezkou na Ochoz už nic neuděláme. Můžem akorát kontrolovat, fotografovat a pak poukazovat. Toť vše.

        Prosím Vás ale, pojďme se pokusit zastavit stavbu asfaltové stezky z Obřan do Bílovic. Myslím to vážně.

        0 0
        • Lišák  

          Už to tady někdo psal-to by měla být ta stará asfaltka kole Svitavy. Tam, když položí nový asfal, tak se nic moc strašnýho nestane. Pokud to teda bude tam.

          0 0
          • OCG  

            Lišáku, už se to tuším probíralo. Novej asfalt na tomhle místě je vysoce kontraproduktivní (IMHO), pokud se má jednat o cyklostezku. Otázkou je

            1. proč
            2. jaký to bude mít následky.

            Na otázku a nechci odpovídat tím klišé „aby se utopily peníze z EU“, ale nevidím jediný smysl. Otázka b) krásnej asfalt, kterej vede do krásnejch míst a potažmo k hospodě naláká inlinisty, takže z té stezky se stane místo pro tři zájmové skupiny. Už teď je na té cestě těžko k hnutí, obzvlášť v létě: pěší se mísí s cyklisty. Asfalt bude mít za následek vyšší rychlost a tím pádem vyšší nebezpečí střetu mezi cyklistou a pěším, potažmo inlinistou. Vezmi si, že ta stezka povede od konečné 4 až k hospodě – inlinisti budou jezdit tam a zpět, proplítat se mezi cyklisty a pěšími, jsou tam řekl bych 2 riziková místa (obzvlášť to pod bílovickým železničním mostem, do kterého není vidět ani z jednoho směru). Pokud to půjde podle tohohle scénáře, tak dřív či později dojde k vytlační pěších z téhle stezky a důchodci, kteří chodí s pejskama na špacír do Sokolovny na té stezce nebudou a kudy budou chodit, to fakt nevím.

            Ta stará asfaltka má svýho génia loci. Přiznám se, že nechci, aby ho nějaká „nová EU asfaltka“ zničila. Ta nová asfaltka povede pod starými, silnými stromy. Jak myslíš, že bude za takových 10 let vypadat ta „nová“ asfaltka? Bude stejně rozpraskaná, jako je ta teď.

            Je to čirej nesmysl, podle mě…

            0 0
            • Lišák  

              Nesmysl to možná je, ale těžko to obhájíš tím, že chceš zamezit pohybu bruslařů :-( A vystupovat jako cyklista, bránící opravě cesty, aby měli kam chodit venčopesisti mi taky přijde ne uplně normální. Když to přeženu, tak by jsme taky mohli bránit zájmy zahrádkářů, aby jim třeba přes pozemky nevedli cyklostezku… Když ten asfalt nenalijou na ten starej, tak si možná prosadí ho nalít někam do les, na pěšinu :-( Zdatnější bajkeři můžou jezdit po pravém břehu řeky. Je tam jediný problém-skalka. Už jsem tam dlouho nejel, tak nevim, jestli by to místo nešlo nějak upravit. Jinak je to cesta daleko hezčí, než ten rozbitej asfalt. Méně zdatní by to měli těžší, to uznávám. Kvůli nim by se za tu cestu dalo postavit. Nicméně tahle cesta, ať už rozbitá, nebo opravená, mě netrápí tolik, jako ničení přírodních stezek.

              0 0
              • drtyc  

                navic kdo by chtel zamezovat pohybu bruslarek? si tu nekteri stezuji na nedostatek bajkerek a ono se to da obcas prokladat cast spolecne vyjizdky po asfaltu a nechat ji placatit na asfaltu na bruslich nez se vratis z lesa ji vyzvednout nebo ji zanechat na konci asfaltu na pospas ;-)

                obzvlast ted, kdy se zacinaji opet obevovat krasy asfaltovanych cyklostezek, kdy uz nektere bronzolapicky se na inlinech prohaneji od dneska jen v hornim dilu plavek…

                0 0
                • jIrI___  

                  … a dole bez :-D.

                  0 0
                • soc  

                  Proti bruslařkám nemůžu říct ani slovo a pokud je navíc i pěkná, tak mi nevadí, když mě chvíli blokuje a já musím jet pomalu za ní :)

                  0 0
        • Splinter  

          No já nevím, ale podle mě je tohle přesně místo kam asfalt už ničemu neublíží..

          To že se tam budou motat bruslaři.. No oni taky nemaj moc kam jinam jezdit.

          • Auta chatařů..

          Bude z toho taková severní olympiáda.

          Ono kdyby to někdo dotáhl až třeba do Adamova, tak je to supr stezka právě na to „přepravit se někam na tom kole“

           
          0 0
          • JSt  

            hlavne je nebezpecna. si vzpominam, ze jednou v zime tam slou spadl :-)).

            0 0
            • jonys  

              Soudruh Maňas by taky mohl vyprávět…:-)))

              0 0
              • JSt  

                a kleinis lovil helmu z reky :-))

                0 0
                • Jaroslávek  

                  Ano, ano, vzpomeňme „padlých soudruhů“.-)) Též se přikláním k názoru kolegů, že tam se ničemu neublíží asfaltem. Samozřejmě, otázka jake bude provedení je věc druhá. Mezi Telnicí a Blučinou udělali asfaltovou stezku není to tak dlouho, možná to zamýšleli i pro bruslaře, ale je to normální roleta. Jak vypadají stezky podobného charakteru v Rakousku !?

                  0 0
          • OCG  

            No to docela beru, spíš mě ale děsí to, co se děje: vezmi si, že během cca 3 let v okolí Bílovic, tedy opravdu oblíbenýho místa, mají teda vzniknout 3 asfaltový nebo skoroasfaltový nesmysly. Jedno už stojí a pokaždý, když jedu busem do práce, vidím ten zub, kterej tam páni ze ŠLP posvětili, druhé se právě buduje a nevypadá to zrovna dobře a třetí začnou dělat? Kde se to zastaví?

            Podle mě teď jsou na místě Polkovy katastrofické scénáře… Tři cesty, všechny v nebo na hranici přírodního parku. A mně napadá, že právě teď je ta chvíle, kdy by měla Čemba něco podniknout. Na Šumberu vznikla pozdě, takže mohla jen rýpat do průběhu, ale nijak to ovlivnit, Nad Klajdovkou bylo schváleno tuším taky před vznikem Čemby… A co teď? Není právě teď čas na první „ostrej zásah?“

            Jinak nic proti Čembě, svůj příspěvek zaplatím, Croozer neplánuju ;o)

            0 0
            • Splinter  

              nj jenže z těch 3 cest je tahle jediná která má v mých očích smysl..

              0 0
              • OCG  

                V tom se asi neshodneme, viz můj příspěvek níž.

                Každopádně by mě docela zajímalo, jakej má ta cesta smysl. Já ho fakt nevidím. Proč mi ta stezka přijde nebezpečná jsem psal v příspěvku pro Lišáka. Nehledě na fakt, že kromě cyklisty jsem taky pejskař a tohle je krásná cesta, kde můžu po cestě z nebo do Brna vyvenčit peso…

                Až tam bude asfalt a všichni tam budou svištět jak střely, pejskaři, důchodci a obecně turisti (pěší) z té cesty půjdou pryč. A kudy půjdou? A nemyslím si, že to jejich problém. Pokud vím, tak kromě zajíčka a cyklisty je na plakátě čemby, kterej mi visí v práci, taky nějakej panáček s hůlkou…

                0 0
            • OCG  

              Tedy jinými slovy: pokusil bych se něco udělat i třeba jen z toho důvodu, aby někdo vzal čembu na vědomí.

              A jinak: jakej je rozdíl mezi „nadklajdovkou“ a cestou „kolem vody?“ V prvním případě beru, že se někdo snažil vyřešit nějakej dopravní problém a zvolil nešťastné řešení.

              Už jsem psal ing. Kalivodovi ohledně důvodů pro plánovanou výstavbu téhle obřansko-bílovické cyklostezky: já totiž nevidím jediný důvod. A navíc si myslím, že asfalt na té stezce (kromě estetiky, obecně nesmyslnosti asfaltu v přírodě atp.) přinese jen problémy.

              0 0
              • Polka  

                Zabal to. To by Cemba musela mit 10 Kvasnicku a ne jednoho. Vyrazy typu jak nam to mohlo proklouznout mezi prsty“ nebo „Musime sehnat nejaky zdroj informaci“ mluvi za vse.

                0 0
                • OCG  

                  to je asi špatně zařazený, ne?

                  0 0
                  • Polka  

                    Ne, neni.

                    0 0
                    • OCG  

                      Tak mi Polko opět zkus dodat nějaké citace, kdy a kde jsem tohle řekl. Prošel jsem si tento thread, ale nenašel jsem, že bych tohle kdy napsal. Asi jeden z nás má vlčí mlhu…

                      0 0
                      • Polka  

                        Blbe jsi to pochopil. Ty vyrazy padly z cembafora, ne od tebe. Uz to neres a bez na kolo ;-)

                        0 0
              • RomanH  

                100% souhlas se Splintou.

                Ja jsem taky pro to, aby se zde ta cesta opravila. Stejne zde asfalt (byt rozbitej) z 80ti % jiz je, tak alespon ubydou blativa mista a bude se zde dat jezdit i na ziletce. Takle si predstavuji dopravni tepnu, kudyma mohli lide z Ochoze, Bilovic,…proste vsech prilehlych obci jezdit do prace, stejne tak i rodinky s detmi do Krasu – z teto cesty vede postupne nekolik zpevnenych cest smerem vzuhru, hlavne v okoli Adamova. Nebylo potreba stavet ani Sumberu, ani tu cestu nad Klajdou.

                S Tebou souhlasim v tom, ze se zde zvysi provoz. Ano, kdyz jsem se tudy vracival v nedeli odpoledne z Letovic, radeji jsem i za soucasneho stavu najel v Bilovicich na silnici a pokracoval po ni, protoze napiti tatici se na kolech motali z jedne strany na druhou. Jinak se tudy dalo svistet 30tkou uz ted. Pokud zde bude koncentrace lidi vetsi, bude se jezdit pomaleji, protoze to proste nepujde. A at si tu klidne jezdi bruslari, jak rika Splinta, oni taky v podstate nemaji moc mist k jezdeni – jen tak jeste namalovat (nebo nejlepe nejakym obrubnikem oddelit) pruhy pro jednotlive skupiny.

                0 0
                • rock  

                  Souhlas od začátku až téměř do konce. Akorát to oddělení zájmových skupin je imho nesmysl. To bys měl tři pruhy po min. 1.5m (dva víkendoví inlinisti si na menší šířce nevyhnou, cyklisti taky ne a kočárky jakbysmet) a navíc by se to stejně nedodržovalo. Klidně ať se to promísí, rychlost pak klesne sama od sebe.

                  P.S.: ad Šumberka: nejsem brňák, tak to až tak podrobně nesleduji, ale žiju v tom, že tahle cesta je primárně dělaná pro provoz lesní techniky a využití pro cyklisty a turisty obecně je jenom sekundární účel. Těžko se tedy dá nadávat na to, že z hlediska cykloturistů má nevhodný směr, profil nebo šířku. (btw, když jsem tam byl -v létě- naposled, už se jim začala v některých místech trhat, takže soudruzi z NDR někde udělali chybu)

                  0 0
                  • Blade  

                    No jasne, ale vsude verejnosti to je prezentovany jako cyklostezka, tedy, ze to je pro cyklistiku primarne urceny. A k tomu trhání.. ono se to trhalo ještě to nebylo ani dostavěný :) Dávám tomu 2–3 větší deště a cela slavna šumbera sjede svahem dolu do reky.

                    0 0
                  • RomanH  

                    Ad oddeleni : Ja vim, ale snad by to pusobilo alespon trosku psychicky a navic by jsi mel argument na takove situace, kdyz je me jeden podnapilej tatik malem smetl do reky, protoze to bral krizmo a jeste me zdrbal, ze mam jezdit pomaleji (jel jsem i tak, protoze se tam pletlo spousta deti). I kdyz s volem se asi nedomluvis :)

                    Ad Sumbera : Klasickej priklad, jak si lesaci postavili cestu castecne za dotace na cyklostezky.

                    0 0
                    • drtyc  

                      Ad Sumbera : Klasickej priklad, jak si lesaci postavili cestu castecne za dotace na cyklostezky.

                      todle by se melo zaramovat. ne ze bych proti tomu neco mel, ale az uslysim jediny slovo o rozvoji cyklistiky v jihomoravskym kraji, tak se mi bude ostrit kudla v priborniku.

                      0 0
                  • RomanH  

                    A jeste neco :

                    Za nasi vesnickou vznikla v loni taky takova „Sumbera“, jenze si to Lesy zafinancovali sami. Proti tomu nic nemam, byla tam rozbahnena lesni cesta, kterou docela dost vyuzivali, tak ji zpevnili, dali tam odvodnovaci kanalky a stejnej povrch, jako na Sumbere. Splhli si u me tim, ze tam neni cedulka Cyklostezka.

                    0 0
                    • Loner  

                      kde to je , je to od Pasníku na Chytálky, aby se teď nemusil v zimě jezdit žlíbek po ZTZ?

                      0 0
                    • Loner  

                      prosímtě, je to od Pasníku dolů na Chytálky – aby se teď v zimě nemuselo jezdit žlíbkem po ZTZ (zároveň doporučení pro Pepka o ostatní bikové „ikony“ jak se nazval nějaký vztekloun v tomto vlákně) dík.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Nee, je to ta cesta pod Pasnikem a pokracuje to smerem k lomu v Louckach. Ono se to pak deli na vice cest a jedna z nich se napojuje na tu asfaltovou, co vedla jako okruh po zelene od Tisnova

                        http://www.mapy.cz/#…

                        0 0
          • Paja  

            Souhlas, co se tyka bruslaru je otazka, jak moc to pro ne (bez nejake udrzby) bude prujezdny, precejenom na usecich, kde je vic stromu (treba hned ten zacatek z obran) to kazdej podzim zapada listim, vetvickama, apod… …proste uz ted je to frekventovana cesta a vsichni kdo ji pouzivaji s tim proste musi pocitat a podle to se k sobe (ohleduplne) chovat.

            0 0
    • pepek  

      Taky by bylo zajímavý zjistit, co na to říkají v KČT, bylo to přece především jejich stezka.

      0 0
      • rock  

        Co by mohli říkat ? Jejich ? Vždyť jim stezky nepatří, oni je jenom užívají …

        0 0
    • sibal  

      Celé vlákno nemám sílu číst, takže urko budu opakovat, co tu už bylo. Mé názory sice určitě nejsou novinkou, ale:

      • pro rekreační cyklisty je toto řešení nejlepším možným
      • ta stezka svou náročností (pro lidí co jezdí sice nulovou) rodinkám s dětmi přesto vyhovovat nemohla…navíc,jez­dil jsem tam opravdu občas, ale 2* se mi stalo, že jsem čelnímu nárazu zabránil jen absolutně na hraně.
      • co já vím a znám, této rekrecyklistům tyto cesty vyhovují…a myslím že jich tam jezdí dost
      • udělat tutéž stezku vedle by bylo úřednicky i stavebně o dost náročnější (takto šlo o rozšíření-papírově, a bez nutnosti kácet(myslím a doufám)
      • rozšíření stávající silnice o cyklopruh je stavební nesmysl,mnoho­násobně dražší
      • dotace „umíme“ získat na takovou stavbu, ne chodník, co se musí udržovat

      Stezka byla krásná, tak je jen otázka, jestli tyto argumenty jsou dost silné, aby zničily stezku pro ty(pro nás), co jim (nám) vyhovovala. Pokud ale někdo z nich nesedí na zastupitelstvu, vždycky to dopadne tak jak dopadlo.

      Korupce a kamarádíčková­ní tam, kde se o něčem rozhoduje, bude vždy (Až na tom zastupitelstvu sedět budete, taky dáte výstavbu bikové pěšiny za úkol svým kamarádům) Bez důkazů o korupci se o tom nemá cenu bavit.

      Za názory si stojím, ačkoli uznávám argument, že pro nulovou společensko-politickou angažovanost na ně ani nemusím mít právo.

      0 0
    • hribik A1  

      musim si rypnut, ale neda mi to:

      bol by tu takyto thread a taketo reakcie aj vtedy, keby sa na tom stejnom mieste staval bikepark?

      0 0
      • Lišák  

        A myslíš, že by bol taky thread ke stejnému tématu na serveru cykloturistů?

        0 0
      • Splinter  

        to bych nadával asi ještě víc :o))

        už sem se uklidnil a smířil s tím co tam postavili.. Stejně nenadělá už nikdo nic… Třeba to zas pohltí časem les:)

        0 0
        • Paja  

          Pokud to nebude vyvyseny (coz podle jirikovejch fotek vypada), tak to do dvou let bude diky listi a hline o 1/3 uzsi.

          0 0
          • obda  

            Taky tajně doufám …

            0 0
          • Loner  

            ..no konečně užit mozek.., díky ..

            0 0
            • Splinter  

              Jinak řečeno, za 5let to bude víceméně stejně nepoužitelný jako je to teď ?

              Takže ty lidi z Ochoze k cestě do práce pojedou zase po té silnici :o))

              Takže se vlastně nic nezmění, ale někdo si to může odškrtnout:)

              0 0
              • gumid  

                Změní se jediné – terén pod koly. Zatímco teď jsi jezdil po původním povrchu, po rozpadu tohoto díla budeš jezdit po fragmentech lože stezky z drceného kamene. Jasně, občas tam bylo bahno, občas prach – ale mělo to své kouzlo. Takhle to bude unifikovaný terén…

                0 0
    • drtyc  

      technicka.

      v puvodnim stavu to byla nejaka ofiko cesta na kterou muzou lesaci a kola nebo tam ty kola byly ze zakona potichu na cerno?

      0 0
      • Radek Broz  

        Kola ze zákona můžou v podstatě na jakoukoliv cestu (pokud tam teda neni zákazová značka).

        0 0
      • Blade  

        Dle mé mapy je to cyklostezka

        0 0
    • Excel  

      Nechci zakládat nový thread, ale totok se dá potkat v lesích na brněnsku, tak bacha na to, ať to nenaserete!

      0 0
    • Polka  

      Jen FYI – Opet dotace z EU. Zde je asfalt ok, ale ty finance…ty finance.

      957m stezky = 6 300 000,–

      To meli radni v Komine urcite peknou dovolenou letos.

      0 0
      • drtyc  

        no zrejme nebyla k dispozici nizsi nabidka, proc asi?

        0 0
      • Lišák  

        V tom odkazu, co jsi dal je taky zajímavá tato pasž:

         

        „Zpevnění trasy po levém břehu Brněnské přehrady se zatím nechystá. Byl by to projekt v mnoha milionech korun a využívali by jej stejně jen otrlejší cyklisté,“ vysvětlil Macek.

         

        To by byl konec „Prygltrailu“…

        0 0
      • Paja  

        Nevim, jaka je nejnizsi cena, za kterou se neco takovyho da postavit, ale treba tady pisou 6,7 mil. na km.

        Zajimavej je posledni odstavec: „Zpevnění trasy po levém břehu Brněnské přehrady se zatím nechystá. Byl by to projekt v mnoha milionech korun a využívali by jej stejně jen otrlejší cyklisté,“ vysvětlil Macek.  Tady by je mohla Cemba predbehnout, ziskat dotaci na upravu a udrzbu trailu ala Wales, dalsi dotaci na vybudovani nejake „zpevnene trasy“ se uz bude hur oduvodnovat…

        0 0
        • jonys  

          Tam je to strašná schíza.To by totiž znamenalo značně si rozkmotřit KČT.....nebudu rozvádět,čembisté vědí.Ale než tam nechat jezdit bagry,tak to určitě za pokus stojí!

          0 0
          • Paja  

            Proc rozkmotrit KCT? Ty lavky a zpevneni tam opravuje KCT? Schvane jsem se kouknul na Cemba forum, ale nic k tomuto jsem tam nenasel. Ta pesina uz v podstate singltrack je a upravy podle Cemba metodiky by ji v nekterych usecich jenom prospely, navic to, ze tam je cesta znacena KCT evidentne nejakymu prebudovani na „zpevnenou cestu“ nebrani:(, ale kdyby se tam (nejlepe ve spolupraci s KCT a vyuzitim europenez) upravil a udrzoval rekneme „vzorovy“ singl, tezko by uz nekdo schvalil nejaky penize na vybudovani neceho zpevnenejsiho, zvlast kdyz to v tomto terenu opradu nema smysl…

            0 0
            • jonys  

              http://cemba.info/…c,112.0.html

              Třeba.

              Oni prostě na ten souběh neradí slyší…To je fakt na delší pokec,dojdi v pondělí,já ti to vyložím :-)

              0 0
              • Paja  

                Aha, ja myslel, ze je tam nejaka diskuze konkretne o prigltrailu. V pondeli nedojdu, su ve Francii, ale muzem podebatovat priste na Smelcce. Nicmene z diskuze jsem pochopil, ze to berete zodpovedne a proto vam fandim a dneska jsem Cembe „posilnil“ o 3 sto­vaky;-) Mozna by v tomhle pripade pesi turisti mohli slyset i na soubezne vyuzivani (ikdyz citim, ze prave u tech uzkejch stezek se tomu kvuli moznym kolizim brani) protoze i jim se bude lip chodit po stavajici pesine, nez byt treba po mensi „Sumbere“…

                0 0
      • jonys  

        No to jistě!Zvláště pokud to tu znáte,tak víte,že ta cesta byla dosud v pohodě snad i na průměrné silničce…navíc po druhé straně řeky je hlaďoučký asfalt a kolem Piavy se na tuhle cestu dá v Jundrově bez problémů napojit…

        Evidentně pouze stavba za účelem podojení nějakého eurofondu…a asi i té hezké dovolené :-(

        0 0
      • sibal  

        že někomu něco připadne drahý, neznamená nic. Osobně bych tu cenu odhadoval výš.

        pátral někdo po tom, kolik stojí totéž venku?

        0 0
        • Polka  

          Ale notak, zijes na Marsu? :-)

          Venku – http://www.parks.ca.gov/…_fri2007.pdf. Nejsem z toho moc moudry, ale treba z toho nekdo cenu za kilometr spocitate. Jen tak to ale porovnavat asi nelze.

          U nas - http://zpravodajstvi.ecn.cz/?…. „Cyklostezka vyjde od 3 do 6 milionů korun. Z 18 milionů se dá postavit ročně tak 6 kilometrů cyklostezek

          Je to sice z roku 2006, ale nerekl bych, ze to tolik podrazilo.

          0 0
          • zbartos  

            Tam bohužel asi nejsou náklady na výstavbu, ale jen na údržbu.

            0 0
            • Polka  

              Nevim, nevyznam se v tom. Predpokladam ale, ze Kvasna urcite nakou predstavu nebo i cisla musit mit napr. i od Daffida…nevim.

              0 0
      • t29  

        kilometr stezky jde určitě postavit za míň, než 6,5 milionu, ale kolik stály ty pozemky?

        0 0
        • gumid  

          Pozemky sand nic, je na ně uvalen statut „věcného břemena“. Snad jediný majitel se proti tomuto postupu postavil soudní cestou… a v brněnském tisku se objevila možnost vyvlastnění.

          0 0
          • rock  

            Jenom uvalit asi nee, ve smlouvě o věcném břemeni by měl být i odstaveček s finančními podmínkami. Ale suma to bude spíš jenom symbolická, odhadoval bych tak půl sta až stovku za m2. Až při odmítnutí by měla začít etapa licitování a pak (pokud se nedomluví) případný vyvlastnění.

            0 0
      • Polka  

        Toz sem tama vcera slavnostne jel :-D Ty 3m sotoliny jsou pry dobra past na inlineisty, coz je super! Jinak mi to jako kilak neprislo. A ze by ta cena byla tak vysoka kvuli temu mnozstvi zabradli, ktery tam je? A tomu betonovymu zpevneni u brehu reky? Kdo vi.

        0 0
        • drtyc  

          to se nebojim, ze by to nekoho odradilo, kdyz vidi ze tam kousek dal je zase asfalt, tak to proste preskace

          0 0
    • Santus  

      a je to tady , pruzkum spokojenosti, ted vecer sme tama projizdeli a dva mladici  pry jak se nam to libi ,  Cemba hlidka, nebo  nekdo s mistnich nespokojencu? 

      0 0
    • overkill  

      Dovolte prosím,abych se Splinterovi omluvil za zkomolení názvu tohoto fóra,za to,že jsem mylně označil osobu ,která začala bít na poplach a všechno ostatní…OMLOU­VÁM SE.

      0 0
    • jonys  

      Včera se,jako každý měsíc,za obrovského zájmu masmédií,tles­kajících špalírů diváků a všudypřítomných spoře oděných hostesek,konala schůzka brněnské frakce Čemby.

      Výsledkem jednání bodu o cyklostezce Klajdovka shrnul Vlado na Čembafóru takto:

      Víceméně jsme se shodli na tom, že namísto zuřivé kritiky se budeme tvářit, že vítáme nápad dělat něco pro cyklisty, ALE příště by bylo vhodné o takovýchto projektech předem mluvit právě s cyklisty – tedy že případ Klajdovka využijeme jako příklad toho, že dobré úmysly nemusí vždy znamenat dobrý výsledek.

      Doplním snad jen to,že věci,které chceme kritizovat,bychom rádi podepřeli co nejvíce fakty.Takže pokud nějakou jasnou výtku k provedení té cesty,způsobu její výstavby atp. zjistíte,dejte vědět.Něco už máme,časem asi přibudou další(viz válcování toho měkkého podloží) :-)

      Odpovědi na otázky,které Splinter pokládá,tedy kdo si namastí kapsu atp. asi rozklíčovávat nebudeme,i kdy­bychom to náhodou zjistili a dostali dotyčné alespoň před kameru,bylo by nám to houby co platné…

      0 0
    • Splinter  

      Polka zbastlil ten web.. Tak nám můžete nadávat tam:)

       

      http://klajda.polkovo.net/

      0 0
    • easyrider  

      Tak dnes zuřila asfaltovačka o něco níže-černá hmota zalívala cestu z Obřan do Bílovic. :( No máme se na co těšit…kočárky, inlajnystí… inlajnistí s kočárkama…

      0 0
      • jarek.cz  

        Je to hnus… za chvilku bude asfalt az na Buk ;-(

        0 0
      • Vilém  

        Vzdyt tama se treba o vikendu neda jezdit uz ted, takze me to nijak netrapi. Naopak jsem rad, kdyz tama jezdim na podzim za tmy, do prace, tak je to kolikrat o hubu. Kdyz tama musim za velkeho provozu, tak jezdim po druhe strane kolem Farmy.

        0 0
        • pepek  

          A jak lezeš přes tu skalku? Dyť je to v tretrách o hubu

          0 0
          • mastihuba  

            stačí si vzit do báglu kus lana, po levé straně je tam zatlouklá skoba s očkem.

            0 0
            • pepek  

              To mám lepší radu – po jedné straně je tam možná objížďka :-)

              0 0
          • Vilém  

            Opatrne:)Jen mi byva lito kola, kdyz ho musim hodit dolu.

            0 0
          • Motyll  

            Dneska ráno jsem team lezl. Bodrý silničář v oranžových montérkách mě nepustil na stezku po levém břehu. Jezdil tam finišér. Ale zítra už to prý bude hotové a můžem trhat asfalt. Z druhého břehu to vypadalo luxusně.

            0 0
            • mastihuba  

              to mužu přidat tlak v tom nanoraptoru :)

              0 0
              • mildante  

                Pokud jde o tu skalku – to ji vazne prelizate s kolem? Pokud se jede od Bilovic a pred tou skalkou (a za tim oplocenym hristem) se zahne doprava, tak je tam pesina a pak to stoupa nahoru do prudkeho kopce a clovek se tudy dostane k zahradkam nad Obranama. Zajimalo by me jestli to nekdo nekdy jel seshora dolu a sjel to na kole az uplne dolu? :)

                0 0
      • novcze  

        inlajnisti jedoucí pozpátku se sluchátky v uších, jak sem frajera potkal o víkendu v mod­řicích . . . jinak mě osobně to nějak nevadí (asfalt, inlajnisti jsou vopruz), zrovna ta cesta z obřan do bílovic byla extrémně rozbitá, na půlce asfalt s dírama, pak kameny, atd.  

        0 0
        • mildante  

          No mne se tam jezdilo celkem dobre, sice po rovine, ale na presun dobry a aspon to nebyla takova nuda jako po cistem rovnem asfaltu :)

          0 0
          • novcze  

            nuda tam nebude, na pěkném asfaltu to rozjedeš a pak bude adrenalinek s po­hyblivejma šikanama (chodci, kočárky, atd. + možná nově inlajnisti ale pro ně to bude opravdu příliš členité)

            0 0
            • zichis  

              mám tucha, že příležitost prohánět tam černoledáky bude jenom letos. Dělají jenom ten svršek, na původním podkladu to bude po zimě zase samá díra, na střídačku s roletou od podrůstajících kořenů.

              0 0
              • mildante  

                Hehe, takze treba par let a bude to tam zas sama dira jak za stara, ze? :)

                0 0
      • Polka  

        Pokud se clovek podiva na teto ceste smerem doprava dokopce do te vysoke strane lesa = umisteni alternativniho singlu jak vysity. Ten singl tam mimojine smerem od lomu Hady uz je, ale pak bohuzel po 500m konci, stacilo by jen navazat :-)

        0 0
        • Polka  

          Tak pod tim singlem co vede od lomu, kterej jsem zde zminoval, je jeste niz…na „dalnici“ Sumbere odbocka na existujici skorosingl (1m siroka vyjeta cesticka zapadana ale casto listim), krizuje obranskej hrad a vyleze asi 0.5km pod studankou u Resslovky. Celkem rychly, klikaty, urcite jet ze smeru od lomu Hady – tzn. jen pro ty, kteri se „vyskrabou“ z tehle strany nahoru :)

          0 0
          • mastihuba  

            to je tam jak na žluté TZ začíná šotolina směr Reslovka?

            0 0
          • mastihuba  

            by se tím dobře dala vylepšit cesta do hokny, ale musel bych to jet v opačným gardu a od spodu to vypadá dost do kopce. :)

            0 0
            • Polka  

              Jako do kopce to bude spis ta prvni polovina, ale neni to zas tak strasny si myslim. Kazdopadne jsou tam pekny panoramata, jeden strom pres cestu jsem vcera odklidil, jeden vetsi tam jeste je, ale da se bud jumpnout nebo na 29" v pohode prejet :-)

              0 0
              • mastihuba  

                tak sem na ňu najel až u obřanskýho hradu a jak sem se snažil držet vejšku tak jsem najel asi ještě na nějakou jinou bo ta byla dost zarostlá a bez výhledů. Posléze mne vykopla na žluté cca 200m pod tou křižovatkou jak začíná ta šotolina. V každým případě je blbý že se člověk musí vydrápat tak vysoko, aby se k tomu dostal, ale směr to má dobrej a od reslovky už se dá pokračovat dál na ochoz.

                0 0
                • Polka  

                  Mno ten konec tam zarostlej je, tak to mozna bylo vono :-) Kazdopadne to nej je mezi Sumberou a Obranskym hradem…poznas to tak, ze musis pres jeden strom, zadnej dalsi by tam nemel byt. A vyjedes par metru (20–30) nad Obranskym hradem a ta vrstevnica pokracuje dal…miji jakoby o par metru to rozcesti u Obranskyho hradu.

                  0 0
                  • obda  

                    JJ, tu znam, tu jsme z vrchu jeli s kocarkem. Docela pohoda. Budu muset zkusit jeste na bajku. Nejhodnotnejsi z celeho vyletu byl ten brdek na modre z vrchu na cestu Sumbera.

                    0 0
                  • mastihuba  

                    si to najedu z druhé strany. jak budu mít trošku čas tak vemu do báglu srp nebo nějakou mačetu a proseknu to bo jak to povyroste, tak to bude neprůjezdný.

                    0 0
                    • drtyc  

                      zahradnicky nuzky asi budou lip skladny a min divny a nebezpecny?

                      0 0
                      • Motyll  

                        To spíš toto.

                        0 0
                        • drtyc  

                          nechce tam nekdo s macetou dojet na vypomoc kolem obeda pres centrum?

                          by mohla byt docela prdel sledovat ty vyrazi lidi, az neprehlidnou uchyla na biku s macetou – a to zpravodajstvi potom ;-)

                          0 0
          • Jaroslávek  

            Pán objevil Ameriku ?!-)

            0 0
      • rock  

        Tak tam už stejně ve skoro celé délce asfalt byl, byť rozbitej, ne ? Tohle není zalívání lesa asfaltem, ale údržba / rekonstrukce stávající cesty. Kočárky a pejskaři a důchodci, tohle se tam motalo už teď a že přibudou ještě inlinisti ? Tahle „výpadovka“ z Brna byla ve špičkách stejně po strop natřískaná už teď, to už se nemá moc kam zhoršit …

        0 0
        • Veprovak  

          inlinistu bych se nebal… je to do kopce, ne? A jak to tak sleduju za Olympii, tak by se jich tam polovina zabila :)

          0 0
          • Splinter  

            :-D

            0 0
            • JSt  

              se nesmej. je to podel reky a proti proudu. tzn. MUSI to byt do kopca ;-).

              navic to tam je fakt nebezpecny. manas skoro v rece. kleinis lovil po kolena ve vode v zime helmu z reky. slou tam lehl… zaplatpanbu za ten asfalt :-).

              0 0
              • Jaroslávek  

                No právě, víš jak to valí po proudu ?-) A doplnil skoro na regulérně celý v řece i s bikem.-(  Na tento zážitek bych nejradši fakt už zapomněl.

                0 0
              • t29  

                Jak to tak čtu, nakonec nejlepší bude zprovoznit pravobřežní singl, ať se na tom asfaltu moc bikerů nepozabíjí :)

                …šel jsem mezi Obřanama a Bílovicema párkrát pěšky a potkával chodce v přesile cca 10:1 proti cyklistům. Zato na pravém břehu ani noha, přitom jaksi přelézt to jde…

                0 0
              • slou  

                :)) … no no … to byl zákeřný atak keře podél, který mi najednou sebral rodla … 8-)

                0 0
        • Jaroslávek  

          Maňas

          0 0
        • t29  

          i když nejsem místní, tohle si dovolím podepsat.

          0 0
        • pepek  

          No už se to zhoršilo, ode dneska je křížovka a myslivna, nebo babí lom celkem zívačka. Nejvíc brněnské hardcore je totiž tato stezka. Po dnešní zkušenosti se tam už odvážím jet leda v noci.

          První den to bylo otevřený-už je tam asfalt. Packavé inlainistky, fotři s nasranýma deckama co se učí jezdit, 10ti hlavá stáda důchodců na kolech a turistů fšeho druhu… 

           
          0 0
    • Splinter  

      Tak novinky k naší úžasné stezce…

      Sken z dnešního Deníku…

      Btw čtyřkolkaři jsou ještě lepší sorta.. Oproti nim zlatý koně..

      0 0
      • Krutor  

        Tak včera jsem se tam jel podívat, abych jako že viděl co je to za zázrak, který ulehčí silnic na Ochoz. A měl jsem z toto povrchu dojem,že takhle odvedená práce za ty prachy, to je opravdu silný kafe. Z toho článku jsem pochopil, že to je spíš opravovaný po těch koních … Jinak potkal jsem tam 4 cyklisty :-).

        0 0
        • madcat  

          Já si to tam projel dneska, a taky celkem zklamání – ten udusanej štěrk nebo co to je je nic moc i pro MTB, natož pro krosový kola, silnička tam nejspíš ani nepáchne. Potkal jsem tam pár kolistů, o něco víc rodinek s kočárkama, bruslaře pochopitelně žádnýho. Asi byli všichni na tom novým asfaltě z Obřan do Bílovic. Nemám to ale projetý celý, jel jsem jenom od Klajdovky k odbočce na Resselovu hájenku a dále na Bílovice, příště to musím dát celý až kam to půjde, bude-li se mi chtít ovšem :-). A zklamalo mě, jak vyřešili tu „muldu“ hned před odbočkou na tu hájenku – prostě to srovnali a zasypali šutrama… tak zase o jedno zábavný místo míň…

          0 0
          • drtyc  

            no takova D1 pro kola. konzumenti se jiste najdou, ale musi se to nechat rozkriknout a zpracovat.

            0 0
          • Krocan  

            aspoň že nám nechali tu část u konce:-)

            0 0
          • Polka  

            V lokalite je tolik zabavnych cesticek mimo ty hlavni pesi trasy kde je hafo lidi, ze uz jsem to ozelel. Cil dostat kolare ze silnice se samozrejme nenaplnil a navic jim tam ted litaj po stezce ti hipoaktivisti…maj co chteli :)

            Rek bych, ze o neco niz po Sumbere jezdi vic kolaru jak tady nahore, alespon co jsem mel moznost za posledni dny videt…ten povrch je tam poradne tvrdej a to jim vyhovuje.

            0 0
            • hribik A1  

              po ceste sa jazdi preto, lebo je asfaltova, takze ked chces urobit jej subeznu alternativu s cielom stiahnut na nu premavku z tej cesty, tak musi byt tiez taka. lebo ti, co po asfalte nechcu, ti uz predtym nejazdili ani po tej ceste, ta ne?

              0 0
      • mastihuba  

        já to řikal hned že tam má byt asfalt :)

        0 0
        • Motyll  

          V Rakousku dávají na stezky toto a koně maji po ****

          0 0
          • zichis  

            žiši! Tím bych taky neprolez. A to nejsem nijak extrémě otylý. Nestačila by místo toho traverza, přivázaná mezi stromy ve výšce 2metry padesát?

            0 0
            • Motyll  

              Tímhle ale neprojedou ani morkáři a podobná verbež…

              0 0
            • Motyll  

              ehmm – motorkáři

              0 0
              • pepek  

                Motorkáři nemají problém to objet . To bude spíš quli zvěři.

                0 0
                • Motyll  

                  Ty taky všechno hned prozradíš.. Já vím, že to tam maj kvůli krávám. Ale na koně to funguje určitě taky…

                  0 0
                • rock  

                  Obvykle na to navazuje elektrický ohradník nebo plot z ostnatého drátu na obou stranách. Ale jinak si taky myslím, že jen forma branky v plotu oddělující pastviny. Jediný opravdový „turniket“ bez okolního oplocení, který jsem tam viděl, byl hned za cedulkou zákaz vjezdu cyklistům (a dalo mi spoustu práce, než jsem přez něj kolo přenesl, abych se na tu stezku dostal :-) )

                  0 0
          • bagr84  

            parkur?

            0 0
            • Motyll  

              To bych chtěl vidět. Ale aspoň by byl levnější koňskej salám :) Já ho teda nemusím, ale naší pesové docela chutná.

              0 0
          • mastihuba  

            proč to zas tlačíš? :)

            0 0
    • StuntJ  

      Hlavně že je to Vše ve VEŘEJNÉM zájmu. Jinak ti koňaři jsou super, když třeba člověk vlítne do čerstvého voňavého bobíška a pak ho musí škrabat gum, kola, helmy, zad ......

      0 0
    • Splinter  

      Tak jsme se zase „posunuli“

      0 0
      • Motyll  

        To řeší vlastnictví pozemků brzy… :(

        0 0
      • pepek  

        Pěkné, pěkné – aspoň tam bude nějaká zatáčka – třeba na druhou stranu na žlutý sjezdík, aby to rodinky neměly tak fádní :-)

        0 0
      • zbartos  

        Náhodou jsem tam byl dnes také a tak jsem hned zjišťoval co se stalo. Stavebníci údajně nepracovali podle projektu (t.j. projekt byl správně !) a dali nový povrch tam, kde vedla stará přibližovací linka. Bohužel šlo ale o pozemek Singulárního družstva (drobní vlastníci lesů) a ti tam cyklostezku nechtějí. Navíc chtějí dokonce uvést povrch do původního stavu !!, takže se bude muset kromě prokácení nové trasy (cca 3 m šířka), vyklučení pařezů a navezení nového štěrkového povrchu na cca 150 m x 3 m trasy ještě odstranit štěrk z úseku vedoucího po pozemcích singularistů !

        0 0
        • Polka  

          A ten sterkovy povrch od singularistu nejde jen prevezt na ten novej usek? :-)

          0 0
          • zbartos  

            Myslím, že se o tohle řešení stavební firma pokusí, mělo by to asi vyjít nejlevněji. Ale jak se jim to potom podaří zpevnit na novém úseku prokácené trasy (ve štěrku budou asi příměsi hlíny), to nevím......

            0 0
            • Splinter  

              Stejně ta cesta je celá nahovno a vydrží tak 2–3 roky… Pak to bude ve stavu nahovno pro všechny dalších 5let a nakonec pokud tam nikdo neudělá asfalt tak to zas zaroste a bude klid…

              Škoda…

              0 0
              • StuntJ  

                Prostě klasická ukázka Českého přístupu a práce. Jinak já mám rád osobně štěrkopísek, asfalt ee :(

                0 0
            • Polka  

              Myslim, ze jsem te vcera zahlid, jak stoupas od ul. Zimni na Klajdu spizovat tu stezku ;-) Ja jsem byl ten co na konci Zimni vyjizdel zprava zespoda z teho krovi.

              0 0
      • novcze  

        ví někdo jak to tam teď vypadá, zítra tam pojedu a nerad bych po silnici

        0 0
        • Krocan  

          teďka sem po ní jel a je to tam na jednom úseku celkem rozhrkaný od pneu z bagrů ale jinak není problém…zbytek stezky je pěkně uježděnej a dá se tam jet relativně rychle až na ty brdky co tam občas sou ;o)

          0 0
          • Polka  

            Jaky brdky?

            0 0
            • Krocan  

              no jó furt… mosim holt nabrat zpátky aspoň tu „formu“ co sem měl…sice to nebylo zrovna nic moc, ale teď je to peklo:-(

              0 0
              • Jaroslávek  

                Jestli myslíš tu formu co jsi měl na loňský Muldě, tak … 

                0 0
                • Krocan  

                  ehm…to byla podpásovka teda :-(

                  aspoň to Starobrno sem si vylepšil, ikdyž srovnávat to moc nejde když byla trať naopak a pozměněná, ale taky bylo pěkně blátivo:-(

                  0 0
                  • Jaroslávek  

                    Ještě budeš mít tolik příležitostí v životě a na tohle zapomenout. Třeba zrovna na letošní Muldu vyladíš lépe.

                    0 0
                    • Krocan  

                      no po půlce léta bez biku to moc nevypadá:-(…pak zas budu v Boskovicích na škole a tam se na bika nedostanu tak jako tady a pořádně si vyjedu jenom o víkendu:-(

                      0 0
                      • Karaya  

                        Jen pěkně študuj, budeš se mi starat o Citróna .-)

                        A před Muldou si dej týden odpočinek max. lehký vyjetí, a uvidíš jak to pošlape…

                         
                        0 0
                        • Krocan  

                          Jo Ty si vlastně chceš koupit tu C5ku nebo co to ne?…budu se snažit pilně studovat a o Citróna se Ti postarám :oP

                          A s tou Muldou…Doufám, že to nepodělám jak minulej rok a pudu se tam akorát tak projet, ale abych zase 14dní před závodem jezdil denně tam, na to se můžu tak leda vy**** a navíc to je nemožný, páč tu přes tejden nebudu :-D

                          0 0
                          • Blade  

                            A zase budeš se Zbartosem smlouvat, aby ti dovolil start na dospělácké trati?:-)

                            0 0
                            • Krocan  

                              se uvidí, ale stejně mě nenechá a budu si muset holt ty 2 roky ještě počkat…:o(

                              0 0
                        • mastihuba  

                          by ti moh poradit jak se otvírá to zadní okno :)

                          0 0
                          • pepek  

                            Myslíš že karošovi bude C5 stačit? Já bych prozíravě volil asi tak Transporter, nebo nějaký dlouhý Vito

                            0 0
            • Blade  

              Mno z Bílovic na Klajdu je brdek, ale jestli myslí tento.. ?

              0 0
              • Krocan  

                myslim že to není zrovna rovný…třeba tak jeko stezka k Olimpii určitě ne ;o)

                0 0
                • Polka  

                  Odpovim slovy kolegy Splintera, ktery by urcite napsal „je potreba udrzovat konstantni rychlost 40km/h“ ;-)

                  0 0
                  • Krocan  

                    :-D tak to potom jo no :-D

                    0 0
                  • Splinter  

                    joo kde jsou ty časy:(

                    0 0
                    • Polka  

                      Cekal jsem, ze napises „ty vole 40 ne, tak 30“ :-D Ja se dneska dostanu po tydnu na bike…snad z teho nespadnu a dojedu aspon na tu Klajdu.

                      0 0
                      • obda  

                        Po tydnu? Ja uz jsem na tom nesedel vic jak mesic. Holt dlouha dovolena … a ted v praci nestiham.

                        0 0
                        • Polka  

                          No tak na to ze sem pred rokem musel na kole kazdej den, tak tyden je ted docela dlouha doba :) Ale ma to neco do sebe…ukazuje se, ze fakt nezalezi na tom, kolik clovek najede, ale jak.

                          0 0
                  • Motyll  

                    Aha, a já kde dělám chybu…

                    0 0
                    • mastihuba  

                      máme tam vepředu zbytečně namontovaný dvě malý placky a v zadu šest zbytečnejch koleček. Já to budu odmontovávat odpoledne. :)

                      0 0
                      • Polka  

                        To je aspon pristup, tak to ma byt. Ja sem si letos uz chtel malou shodit driv, ale nikdy sem se nedokopal k sundani klik :) Btw. novy kliky urcite pouze s dvouplackou.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          správně :) doma se nehromadí bordel a ještě ušetříš na váze. U mne se akorát změní poměr chůze a jízdy na kole. :)

                          0 0
                          • Polka  

                            Takova varianta te prave nuti drtit kopce…zkus to, bud zdechnes nebo se zlepsis :-D

                            0 0
                        • Paja  

                          ikdyz malou placku davam az kdyz to na stredni fakt nejde, tak bez ni by se letosni drtic zmenil v (cyklo)turistiku, tolik km na malou placku a taky na kaspara uz jsem dlouho neujel…

                          0 0
                          • Jaroslávek  

                            Pod to se podepisuju. Jet Drtiče tak x krát za rok, tak se to snad i naučím. 

                            0 0
                            • mastihuba  

                              naučíš co?

                              0 0
                              • Jaroslávek  

                                jezdit na kašpara

                                0 0
                                • Polka  

                                  Tys tlacil? :)

                                  0 0
                                  • Jaroslávek  

                                    První část toho kamenitýho stoupáku z Malenovic na Lysou. Tam pochodovali mraky lidí, vyjímečně tam jezdili, např Pája s Ráďou, možná se tam vyšťavili ?-))

                                    0 0
                                    • Paja  

                                      to asi ne, me vystavilo uplne neco jinyho…

                                      0 0
                                    • Blade  

                                      Tak tam já jel 32/32 ;-)

                                      0 0
                                      • Jaroslávek  

                                        Já nebyl nikdy moc dobrý v počtech.

                                        0 0
                                      • Paja  

                                        Pokud pred sebou nemas jeste dalsich 80km a 2500m prevyseni tak se to mozna na 2–1 vylamat da, ale stejne si nemyslim, ze by to byl optimalni prevod na ten kopec, sklon tam jde i pres 25 % a navic je to plny sutru.

                                        0 0
                                        • Blade  

                                          Tohle byl jen pohodovej výlet na Lysou a z hecu jsem to zkusil :)

                                          0 0
                                          • Paja  

                                            No prave, Drtric je sice taky pohodovej vylet, ale se silama se tam musi dobre hospodarit..

                                            0 0
                                        • Karaya  

                                          Zrovna ten kousek na kaspara kvuli tem sutrum moc nejde, chce to alespon 22–28 nebo 26.

                                          Na Drticovi se IMHO nedal vyjet jen ten horolezeckej kousek pred nejakou chatou :-)

                                          Zbytek byl v pohode..

                                          0 0
                                          • Paja  

                                            Asi su sikovnej, kdyz jsem to na toho kaspara vyjel;) na tezsi prevod se mi nechtelo trapit, kdyz jsem pak stejne na zbytek cekal, ale na trochu tezsi prevod a s vyssi rychlosti to po tech sutrech jde urcite lip, kdyz to clovek utahne…

                                            …to myslis asi to prejeti cesty kousek pred Kotarem, jeste tam bylo par problematickych mist – kratkej vysvih nasledovanej nejakou lavkou tusim kus za Bilym Krizem a pak nekde dal na hrebeni delsi usek s hodne blatem, korenama a velkejma sutrama.

                                            0 0
                                          • Jaroslávek  

                                            Na žáden horolezecký úsek si nevzpomínám.

                                            0 0
                                            • Paja  

                                              Nejspis mysli ty 3 metry nahoru z siroke cesty na uzkou korenovou, po obou cestach se dalo dojet na Kotar…

                                              0 0
                          • Polka  

                            Chce to silny nohy, proto na tom pracuju :-) A kdyz pak bude nejlehci prevod 29–34, tak by se to mohlo nak dat i do takovejch stoupaku, praxe ukaze. Zatim mam vyzkouseny, ze to co sem driv daval vzdy na malou, ted dam na stredni. Problem nastane, kdyz cloveku sekne…:-D

                            0 0
                            • Blade  

                              No on převod 29–34 je docela dost lehkej ;-) To už je těžší i kriplplacka s 3 největším pastorkem na 32z kazetě ;-)

                              0 0
                              • Polka  

                                Na 29" docela dost lehkej nebude ;-)

                                0 0
                                • Blade  

                                  Aha, já myslel, že to je na normálního bajka ;-)

                                  0 0
                                  • Polka  

                                    Jak normalniho? Pro dlouhany je normalni 29, uz se to naucte!!! ;-)

                                    0 0
                                    • Blade  

                                      Noojoo, celý leta byla šestadváca v pohodě a nájédnou potřebujou 29" :-P

                                      0 0
                                      • Polka  

                                        Cely leta jezdili a vypadali dlouhani na 26 jak idioti a kdyz se naskytla moznost, tak po ni sahli ;-)

                                        0 0
                            • Paja  

                              Vcera jsem byl poprve povozit Emmu v Croozeru a jestli jeste mate vozik v planu, tak bych se te male placky tuplem nezbavoval, pokud synatora neplanujes vozik jen po Slatine a okoli;)

                              0 0
                              • Paja  

                                …neplanujes vozit…

                                0 0
                              • Lišák  

                                Jsem rád, že i takový jezdec-závodník, jako Ty používá malou placku, když tahá vozík. Už jsem myslel, že jsem totální máčka ;-)

                                0 0
                                • Paja  

                                  …leda, ze bych byl jezdec-zavodnik-macka;))) malou placku pouzivam i bez voziku, je ale pravda, ze kolem Brna podstatne min nez v Beskydech, najeli jsme zatim jenom par kilaku, ale odhaduju, ze do kopce je pro stejnej vykon s vozikem potreba o 2–3 kvalty lehci prevod a samozrejme, cim prudsi kopec, tim se rozdil zvetsuje… 

                                  0 0
                              • Polka  

                                Momentalne vozik nemame vubec v planu, sme v krizi, dneska ke vsemu zdechlo auto…svina :( Kazdopadne pri tech planech s klikama sem covece…na to jezdeni s vozikem nak uplne zapomnel O:-) Ale nerek bych, ze s vozikem budu nak hrotit kopce, spis bych to videl na pohodovejsi vyjizdky, siroky lesni cesty, cyklostezky apod. nevim, uvidim. Lehkejch klik s dvouplackou se jen tak nevzdam, ale ty budou stejnak buhvi kdy, snad za rok.

                                0 0
                                • pepek  

                                  Jasně, a když to pude s vozejkem  ztuha, tak není problém bastardíka  kdekoliv v lese odpojit a pokračovat sólo.

                                  0 0
                                • mastihuba  

                                  naopak bych ty kopce hrotil ať si tam za rok mužeš přihodit druhý závaží :)

                                  0 0
                                  • Polka  

                                    Zadny druhy zavazi nebude, jedno staci! ;-) Natrenovat s vozikem, zuzitkovat na zavode.

                                    0 0
                                    • mastihuba  

                                      to až tě odpojí od vozejku, tak budeš poskakovat na startu a řvát

                                       

                                      kde je kopec!!! kde je kopec!!! :)))

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        Když už je jich tolik, tak by si mohli dát nějaký XC aji s těma šklebákama – to by byl masakr, závody tahačů hadra :-)

                                        0 0
                                        • mastihuba  

                                          náhodou na Bukole by mohla být kategorie vozíky. :)

                                          0 0
                                          • Motyll  

                                            Uvažoval jsem o účasti. Záleží jestli bude mít Laďa zase točený fríííčko. Napřed dělal fórky, že to nikdo nepije a nakonec mu došlo už v neděli dopoledne.

                                            0 0
                                    • Motyll  

                                      Oranžoví slibují vyšší mateřskou a porodné. Tak třeba se to druhé vyplatí :)

                                      0 0
                                      • Polka  

                                        Heh :) Oranzovi toho naslibuji…ale zase skrouhnou odpocty zivnostnikum.

                                        0 0
                                        • Motyll  

                                          Ne nechci rozvijet flame na toto tema :)

                                          0 0
                                          • Polka  

                                            Ale tak proc flame, ja mam jen nazor, ze je daleko jednodussi a lepsi pro vsechny danovy opatreni (zvyhodneni) hned na vstupu a ne vysoky dane + kompenzace ve forme vselijakejch davek, jejichz agenda zatezuje enormne jiz tak zbytecne slozitej system. Btw. tu materskou co ted Eva bere zrovna navysovala posledni vlada :)

                                            0 0
                  • Paja  

                    Mne jednou rikal „kdyz jedu na rovine pod 30, tak su z toho nervozni“;D

                    0 0
                    • Polka  

                      Jj. Obcas me pri rychlostech 20–25km/h po rovine poliva pot trapnosti :)

                      0 0
                      • mastihuba  

                        dík za info. Netušil jsem že kolo muže jet při šlapání rychlejc jak 20. :)

                        0 0
                    • Jaroslávek  

                      Dřu k Olympii 24 proti větru (tam fouká skoro furt) a jsem taky nervózní. 

                      0 0
        • Polka  

          Tak jednu tu zatacku museli zatocit o par metru driv, posunulo se to tak o 10m ani ne, to je fakt debilita. Ale zas se vlastnikum moc nedivim.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.