Cyklosedačka pro dítě - jakou ano/ne a proč

24 nepřečtených
  • K2

    Ahoj vespolek,

    na další sezonu budu kupovat dětskou sedačku dozadu na kolo. Plánuju, že rodinné výlety budu jezdit na starším HT – na FS by to byl velký záhul.

    Jaké sedačky používáte, se kterými máte dobré a se kterými špatné zkušenosti a proč. Díky za linky na konkrétní sedačky.

    Známí mi doporučují sedačku s možností polohování do lehkého lehu (když mimčo usne). Doporučují Römer, podobný systém má i top sedačka od Authora.

    http://autosedacky-prikryl.cz/…rt-nick.aspx

    http://www.author.cz/…3&eid=626633

    Díky za další infa a linky…

    0 0
    • Prtko.cz  

      Kup Hamax je to kvalita za dobrou cenu. Dát 4.000 za sedačku mi připadá blbost. Polohování do lehu? Čím více dítě položíš tím hůře se Ti bude s kolem manipulovat a tím pádem i bezpečnost půjde kam? No doprdele.

      0 0
      • jama  

        Měli jsme Hamax na pružných ocelových prutech. Nechat dítě v sedačce usnout, z vlastní zkušenosti nedoporučuju, čili polohování považuju za zbytečnost. Sedačka určitě není na celodenní výlet, děcko, které již sedí v ní vydrží max 30–40minut a pak se potřebuje protáhnout. Jinak se začne nudit a „dřevění“ mu nohy.

        0 0
        • Volf  

          V dobách kdy jsem dceru vozil v sedačce ještě nebyly zadní sedačky a troufnu si tvrdit, že dítě se nudí a zadní sedačce. Když si ho budeš vozit vepředu, tak si můžete povídat, no vidí na cestu a také může ,, řídit ,, protože se drží řidítek.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Přibliž mi teorii o té horší manipulaci. Myslíš posun těžiště dozadu? Některé sedačky to řeší současným posunem dítěte dopředu. Ale jinak s děckem máš těžiště tak jako tak úplně rozhozené a tohle už je potom vcelku fuk.

        0 0
        • Prtko.cz  

          To není teorie,to je praxe,čím dál je dítě od sedla tím horší je manipulace a jízda, je to asi stejný jak když do kufru auta naložíš 400kg.

          0 0
    • Balvan  

      my jsme pouzivali Sherman Comfort a max. spokojenost. Da se polohovat, slozit, dokoupit drzak na druhe kolo a je za slusnou cenu.

      0 0
    • scalar  

      Hamax Kiss:

      http://www.insport.cz/…na-9275.html

      Dvě děti, celodenní výlety, jízda v lehčím terénu (lesní a polní cesty). Dostupné náhradní díly, např. držák na kolo – můžeš snadno přehazovat sedačku z kola na kolo.

      0 0
      • Alibaba  

        Souhlas, potvrzuju. Vozili jsme v nich obě děti několik let. Starší model (někdy 2003) měl blbý pruty (časem se ohybaly), od cca 2005 není žádný problém. Bohatě stačila na všechny cesty co jsme podnikali.

        0 0
    • Smazaný účet  

      OK Baby Sirius spíš nedoporučuju. Se standartní hákem je sedačka nízko a škrtám nohama o nohy děcka. Při sklopení sedačky obzvlášť, páč se opěrky pro nohy posunou dopředu. S vyšším hákem pro nízké rámy (mám 20,5"!) je to lepší, ale sem tam furt škrtnu patou. Polohování je fajn, ale sedačky obecně už moc neřešej zajištění hlavy dítěte když usne (najdeš tu na b-f diskuzi o polštářcích pro tento účel).

      Co je blbý na týhle sedačce: západka pro zajištění zadního opěradla proti sklopení není moc jistá, jednou se mi uvolnila, synek se ne hrbolu sklopil dopředu a majznul o sedlo. Což už je docela zásadní nedostatek. Řeším to zajištěním stříbrnou lepicí páskou. Samotná možnost sklopení opěradla je fajn, ulehčí transport nebo uložení do police.

      Sice to není jednoduchý, ale určo se vyplatí sedačku vyzkoušet s děckem na svym kole.

      0 0
    • op  

      s dcerkou (aktualne 2 roky) jsem toho odjezdil more ve voziku Croozer s odpruzenim od Fialy a vlozenym vajickem MaxiCosi (jeste ted se tam vejde, ale dojezdime letosni sezonu a konecna), ted se mi narodila druha dcerka a potrebuji se na pristi sezonu rozhodnout ..

      • nechat vozik pro mladsi a prikoupit sedacku pro tu starsi, nebo
      • prodat jednovozik a koupit dvouvozik ..

      Nekdo ma s podobnou situaci zkusenosti?

      0 0
      • les  

        Zdar, oživuji staré vlákno. Poradíte prosím někdo nějakou sedačku dopředu? Mám na ní k dispozici 19 palcové crmo kolo s klasickým rámovým trojúhelníkem.

        0 0
        • Matyáškova  

          ahojte mate niekto skusenosti zo sedackami na kolobežky? dozadu sa asi neda dat ale aku dopredu?

          0 0
        • vari  

          Já mám dobrou zkušenost s http://www.citybikes.cz/…y-urban-grey

          Kluk není zvyklý na kočárek, takže i když máme Croozer s odpružením Fiala, nechce v něm jezdit. Ale sedačka dopředu je super, je v ní úplně nadšený. Původně jsem koupil verzi Classic (bez dětských řidítek), ale to se pořád krčil, aby se mohl držet mých řidítek. Tak jsem na inzerát sehnal tu verzi Exclusive a ta je fajn.

          0 0
          • Hecis  

            Trošku to tu oživím.Mám půjčenou sedačku od kamaráda(chtěl jsem první vyzkoušet,jestli bude vůbec mladej sedět a bude ho to bavit jezdit,má 2roky)Když jsem dal sedačku na kolo,tak to vypadalo dobře,nikde nic nedřelo o zadní kolo(Kamarádovi jo,prý má už těžké dítě)No,ale mám jinej problém.Ať dám sedačku jakkoliv,tak jí nedokážu dát dostatečně daleko od sedla a při šlapání pak kopu mladému do noh.Jezdit se tak nedá.Nemá někdo podobnou zkušenost?Sedačka je určitě nějaká noname,ale bojím se toho,že když koupím novou,budu mít ten samej problém.jinak posunout dozadu se nedá.

            Děkuji za radu.

            0 0
            • Matyáškova  

              niektore tie sedačky ci na kolo nebo kolobežku majú takove ty pasi prioinacie na nohy nepomohlo by to? ak ne tak už jenom vymenit komplet i kolo / kolobežku i napr sedačku. ( http://www.cyklospeciality.cz/…assic-tribal ) vložila by som sem fotku ale nejdemi to neviem prečo tak aspon odkaz dufam, že tym nikoho nenazlobým

              0 0
    • pekl024  

      Záleží jak staré dítě.

      Po zkušenostech ze sedačkou jsem usoudil , že nejlepší sedačka je kára. Může v ní i spát a poslouží jako kočárek.

      0 0
    • ulipik  

      Měl jsem romer polohovací a super až na to, že to bylo těžký jako prase. A pokud tady někdo doporučuje, že dítě nemá usnout, tak to chci vidět jak to ohlídá. Pokud není polohovací tan když prcek usne klátí se do stran a je to pěkně naprd.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  

      My mame Bellelli znacku a jsme spokojeni :-)

      0 0
      • maajkee  

        Taky mám Belleli, s 5 bodovým upínácím systémem a polohovatelnou.

        Musím po roce a půl používání říct, že polohování jsme ani jednou nezkoušel, protože nejsem takovej masochysta, abych nechal svoje dítě spát v sedě, v sedačce na kole, ať se pěkně vyspí v posteli. Stejně v sedačce podnikáme jen kratší výlety a Adélka spokojeně kouká a neusíná. Když už ji to nebaví, zastavíme a zkoumáme okolí.

        Když jí bylo kolem roku, tak jsme ji tahal ve vozíku a tam jsme ji nechal klidně schrupnout, přeci jen v odpruženým Croozeru, vyplostrovaná polštářkama to měla celkem pohodlný.

        Sedačku moc neberu na dlouhý cestování, spíš jako pomocníka na měnší výlety, cesty po městě, na nákupy atd. Pak nemusí bejt polohovatelná.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.