• Endrju82

    Chtěl bych znát Váš názor, po 15ti letech na MTB jsem začal pokukovat po silnici. V tepljších měsících jezdím do práce vzdálené 30km na kole. 90% po silnici. Jsem ale statný kus chlapa 188/120 (jsem vyšší než těžší :D ), je víc než jasně že klasickou silnici nechci utrápit k smrti a tak jsem se poohlédl po cyklokrosce i kvůli možnosti opustit silnici a zkrátit si cestu i po polní cestě. Padly mi do oka dva modely: Cube cross race a Cube cross race pro. Hliníkový rám, karbonová vidlice osazeno Sh105, jediný rozdíl je v brzdách – mechanické vs. Hydry u verze pro, rozdíl v ceně je 5000,–

    Bude v brzdném účinku nějaký dramatićtější rozdíl mimo citlivost při dávkování?

    Nebude hydra při obutí víc silničním pláštěm až moc sioná?

    Možná se ptám blbě, ale rád bych slyšel ideálně zkušenosti někoho, kdo si prošel obdobnou situací.

    Díky.

    0 0
    • Martin  

      jestli s tím nechceš jóóóóóó do terénu a hledáš ekonomickou variantu, tak mechaniky asi budou stačit. na CX s mechanickými brzdami mám najeto asi 200 km lehčím terénem a po silnici, vážím o něco méně než ty, a mechaniky mi zatím stačily. hydry jsou ale samozřejmě hydry, takže pokud těch 5 klacků navíc máš, běž do hyder :)

      moje zkušenost – páky Ultegra 6600 + TRP Spyre + 160 mm SM-RT 86. brzdí to, ale jsou znát ztráty ve vedení lanka, bowdeny malinko pruží a lanko taky malinko pruží. proti hydře na bajku je to trošku cítit, ale problém jsem s tím neměl. mechaniky na silnici považuji za životaschopné.

      0 0
    • Tina  

      Ber hydrauliku. Neskôr si budeš nadávať, že si tých 5 tis. mohol pridať.

      0 0
    • Zydrunas  

      Obnovím téma. Mám dotaz:

      Také se poohlížím po koupi nějaké té cyklokrosky – spíše na silnici, ale chci s tím jezdit i lehčí terén a proto nechci klasickou silnici. Mám dotaz co se týká zapletených kol na tomto Cube ( Fulcrum Racing 77 CX Disc, 6-Bolt ). Je tam nějaký váhový limit? Vážím něco mezi 105 – 110 kg. Jak kdy. Nebudou kola problém? Někde jsem našel, že váhový limit všem modelů od Fulcrumu je 109 kg.

      Děkuji za odpovědi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.