• Smazaný účet

    Před rokem byl uveden na trh Wahoo Elemnt GPS Bike computer. Nyní se objevil menší a levnější typ Bolt. Má to být konkurence Garminu 520. Začátkem dubna jsem si jej objednal a v pátek dorazil. Předtím jsem si přečetl zahraniční recenze a fóra. Je dost chválen. Nastavení je jednoduché pomocí mobilní app Wahoo Elemnt na Google play. V balení jsou dva držáky, kabel k PC a návod v češtině. Měl jsem doma tepák Wahoo z bazaru a snímač rychlosti a kadence od Garminu na nábu a vše funguje. Displej má šest nastavitelných obrazovek a pořadí se dá upravit podle sebe. Vyřadil jsem cal a dal tam elev. atd.

    Po první jízdě max spokojenost, přenos jízdy do Stravy je automatický při zap. wifi na mobilu. Spotřeba při zap. displeji po třech hod. 30%. Ale předtím jsem hodinu vše nastavoval, pároval atd. Navigaci jsem ještě nezkoušel. LED diody jsem si nastavil na HR a rozsvítí se barevně dle nastavených pásem. Zítra další testy. Cena v cizině 250 $ a tady 6099 kč, to nebývá u novinek zvykem.

    https://www.dcrainmaker.com/…-review.html dole je fórum

    http://www.bikeradar.com/…-bolt-49381/ Garmin Edge 520 vs Wahoo Elemnt Bolt

    https://www.youtube.com/watch?… youtube

    https://ithings.cz/…8006225.html prodejce

    0 0
    • jarouš2  

      Zajímalo by mě srovnání od někoho kdo měl 520. Taky po něm pokukuji..

      0 0
    • KRoser  

      Zatraceně teď lituji, že jsem si kupoval Teasi která je celkem ok, ale furt to mám k tomuhle daleko.

      Rád bych se zeptal zda u jste zkoušel navigaci a jak fungujou mapy. Dají se stáhnout mapy Evropy offline? mapy se používají z mobilu nebo jsou přímo v boltu?

      Díky.

      0 0
      • Pierre666  

        Mam Elemnt a mapy jsou offline (primo v zarizeni).

        0 0
        • KRoser  

          Super, dík. Takže si můžeš vybrat které se do zařízení stáhnou? Je tam na výběr celá Evropa?

          0 0
          • Pierre666  

            Ano muzes si vybrat. A je tam cely svet.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Taky jsem si chtěl stáhnout mapy a v Boltu je automativky snad celý svět. V mobilu se ukáže ujetá trasa v mapě Google. Navigace je taková jednoduchá, prostě černá šipka, to Garmin 520 to má barevně. Já to ale zatím nepoužil. Jen za jízdy zmáčkneš pravé tlač Page a je vidět trasování. Taky se mě do Boltu stáhly automaticky nějaké starší jízdy, asi ze Stravy a jsou v mobilní app Wahoo Elemnt pod Routes.

            Po zapnutí Bolt bootuje půl minuty, stačí jen zmáčknout Start. Při zastavení se objeví Pause a pípnutí, já nic nemačkám, nejel jsem hodinu a po rozjezdu se Bolt sám spustí po několika metrech. Myslel jsem, že musím mít v mobilu zapnutou GPS a Bluetooth, na to jsem dnes zapomněl. Po příjezdu domů a zapnutí PC se jízda přenesla na Stravu. Dobrý, alespoň ušetřím bat. v mobilu. Dnes jízda 2h50' s vypnutým podsvícením displeje a LED, ukazuje Bolt 84%, včera nabito na 100%. Čitelnost displeje bez podsvícení je výborná, ale s podsvícením je laděn do modra, je to hezčí a zas tak moc to bat. nežere. Ledky se dají nastavit na blikání buď tepů, rychlosti a navigování, nebo vypnout. Mě se při dosažení tepu 162, rozsvítilo pět diod, pátá více červeně, po klesnutí tepu se svítějí čtyři zeleně pak jen modře, vís jsem netestoval. Zatím max. spokojenost, vše funguje. Druhý držák mám na jiném kole na představci.

            0 0
            • KRoser  

              Díky za sepsání zkušenosti. Vážně se mi bolt líbí nakonec stejně asi teasi skončí v šuplíku a bolta koupím :). Jen bych ještě jednu otázku zda jde navigovat i bez předchozí nahrané trasy. Zda stačí zadat cíl a vypočítá ti to trasu a navede?

              Díky.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nezkoušel jsem a ani nikde nečetl, bez telefonu určitě ne.

                0 0
              • xpj  

                Umí to navigovat jen po vytvořené trase. Vytváření přímo v Elementu to nepodporuje.

                https://support.wahoofitness.com/…-ELEMNT-Bolt

                https://support.wahoofitness.com/…ompanion-App-

                0 0
                • dummy  

                  Někde jsem viděl, že stačí zadat adresu v mobilu a ten pošle trasu přímo do ELEMNT, může to prosím někdo potvrdit? Hodil by se mi GPS tracker s možností vyhledání trasy přímo na cestě, ale 820 je spíš nepoužitelná a předražená, existuje něco jiného?

                  0 0
                  • Libores  

                    ano, trasu si připravíš v mobilu přímo v aplikaci Wahoo a pošleš do Boltu. Můžeš i využít jiné aplikace pro vygenerování gpx a ten zase přes aplikaci Wahoo do Boltu. Bolt sám plánovat neumí, ani prohlížení mapy není nic moc.

                    0 0
                  • Trinec  

                    V aplikaci mobilu zadáš adresu a pak pošleš routu do Bolta.

                    0 0
    • mejlos  

      Vypadá zajímavě… dají se k tomu dokoupit držáky (na další kola)?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Na Bolt ještě Wahoo nenabízí, zjistím na zahraničních fórech, jestli se dá použít z většího typu Elemnt Bike Computer. Ale lze prý použít držák z Garminu 520, jen je potřeba nožem něco upravit o 2mm. Zkusím ten návod na youtube najít. Taky bych potřeboval na další kolo.

        0 0
    • jarouš2  

      Jak si tam čtu diskuzi edge 520, tak začínám víc uvažovat o BOLTu :-D ještě je teda v hledáčku POLAR M460, který už taky umí live segmenty a aktivní notifikace.. A přesnost GPS je lepší jako u Garminu..

      0 0
      • Smazaný účet  

        Měl jsem Polar V650, fungoval dobře, někdy se po zastavení přerušil záznam trasy a pokud jsem si toho všimnul, nešlo pokračovat, jen se vytvořila nová trasa. Taky mě vadilo to připojování na Polar Flow, někdy to nešlo. Tepák mě žral baterii, jinak ukazoval dobře i výška odpovídala.

        Tady je několik postřehů z DC Rainmaker :

        Na power jsem si koupil 520 a koupil jsem Elemnt. Modul 520 mě rozčiloval, neohrabaným navigačním systémem (přiblížení mapy – aaargh) a obtížemi přijíždět na něj trasy. Všechno je vyřešeno – toto je modernější jednotka s lepší integrovanou infrastrukturou. Nastavovací tok je obzvláště působivý.

        pokud je Bolt v dosahu wifi po ukončení jízdy, bude automaticky nahrán na Stravu. Pokud není v dosahu wifi, pak se zařízení Bolt synchronizuje s telefonem přes bluetooth a nahraje jízdu z aplikace Elemnt na Stravu. Zjistil jsem, že metoda Bluetooth je přerušovaná a někdy musím jít do aplikace Elemnt a přinutit upload na Stravu, to byla moje zkušenost s iPhone. Metoda wifi z počítače samotného Elemnt se zdá být velmi spolehlivá.

        jakmile je Wahoo Bolt synchronizován s RidewithGPS nebo Strava, trasy se aktualizují přímo na Bolt, pokud má přístup k bezdrátové síti. Můžete si vytvořit trasu na serveru Strava nebo RidewithGPS a synchronizovat se se zařízením Bolt bez toho, aby byl telefon zapojen, podobně pokud aktualizujete stejnou trasu. Možná někdo jiný může zvonit na přesměrování, pokud uděláte špatnou změnu, vím, že pokud vyrazíte, Bolt začne blikat a pípáním oznamovat. Neudělal jsem žádné rušivé trasy, jednoduše jsem je vytvořil v nástroji Strava nebo RidewithGPS a proces synchronizace je pro Bolt / Elemnt bezbolestný, stejně jako aktualizace, pokud změníte trasu na serveru Strava nebo RidewithGPS.

        Přešel jsem z Garmin 520 na ELEMNT Bolt minulý týden. Skvělé rozhodnutí.

        Už se nemusíte dopouštět toho směšného místa pro stahování mapy dlaždic OSM a všech ostatních věcí, se kterými Garmin stojí za sebou.

        0 0
    • jarouš2  

      Hoďte sem prosím někdo záznam v gpx nebo odkaz na stravu to je jedno. Nejlépe z lesa. Díky

      0 0
    • MaPa  

      Bold je vítaná konkurence Garminu a řadu věcí dělá lépe, zejména přehození věcí (nastavování, plánování) do telefonu je pak daleko jednodušší a v dnešní době už snad není potřeba mít to tak kostnatě jako Garmin např. nastavování pomocí vyklikávání. Také jejich podpora a odlaďování je velmi kvalitní, samotný Elmnt za rok díky akutalizacím získal několik výrazných upgradů.

      Velkou otázkou jsou ale mapy – černobílé a pokud tomu dobře rozumím je člověk odkázán jen na jednu sadu(?). Nenasnímal by někdo nějaké oblasti v různých zoomech aby se dalo zjistit nakolik jsou použitelné?

      Velký Elmnt jsem viděl zatím jen jednou o víkendu, Bolt nikdy, ale hned mi to přišlo jako opravdu fajn zařízení, ale osobní zkušenost narozdíl od E520 nemám.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Výběr z testu Garmin 520 a Wahoo Bolt na bikeradaru

        Ocenil jsem tlačítka oproti dotykovým displejům, zejména počítače této velikosti. Mnozí z nás si zvykli na to, jak dobře pracují dotykové obrazovky smartphonů, ale dotykové obrazovky cyklocompů zaostávají. Navíc, rukavice a pot a déšť se spikli proti dotykovým displejům. Tlačítka fungují.

        Ve prospěch společnosti Bolt tlačítka pro zvětšení / zmenšení fungují dobře a poskytují vám více či méně dat na kterékoli obrazovce, aniž byste museli přetahovat a přeprogramovat cokoli. Pracují podobně pro mapu, ačkoli nemůžete posunovat žádným směrem, pouze zoom.

        Ve prospěch Edge 520 se můžete pohybovat vpřed a vzad prostřednictvím datových obrazovek. S nástrojem Bolt se můžete pohybovat pouze dopředu.

        Mapy Garmin jsou mnohem snazší sledovat, ale Edge 520 vyvrcholí kolem 4,2 hodiny. Takže je těžké říci, co je lepší pro vážnou navigaci.

        Obě jednotky mají nárok na 15 hodin výdrže baterie. Pokud by to bylo pravda.

        Požadovaná doba výdrže baterie se zpravidla měří za běhu bez energeticky náročných funkcí, jako je navigace. Při testování se mi zdá, že jednotky Edge trvají déle než čtyři hodiny, kdy navigace běží. Ještě jsem nevyčerpal Bolt na jediné jízdě, ale udělal jsem 5,5hodinovou jízdu s navigací, která pouze snížila baterii z 96% na 55%.

        Jedinečná funkce Elemnt je zde šipkami nahoru / dolů na straně přístroje, které umožňují přiblížení a oddálení na mapě a také zvýšení nebo snížení počtu datových polí. Zmenšením polí se čísla zvětšují. To je pěkná volba „on-the-fly“-za jízdy.

        Modul Edge 520 je vybaven technologií Bluetooth, která se připojuje k vašemu smartphonu a ANT + a umožňuje připojit se k senzorům jiných výrobců, jako jsou monitory srdeční frekvence a měřiče výkonu.

        Elemnt Bolt má Bluetooth, ANT + a WiFi, z nichž poslední může být použito k automatickému nahrávání jízd a také synchronizačních tras a Segmentů Strava.

        Zatímco oba počítače používají spojení smartphone pro příchozí hovory a textové oznámení, plus možnost živého sledování, která umožňuje ostatním vidět, kde se nacházíte, vám společnost Bolt také umožňuje využívat sílu společnosti Google k vyhledání místa určení při jízdě na kole a poté Váš Bolt, aby vás tam mohl navigovat.

        0 0
        • MaPa  

          Já ty testy četl. A věř že důkladně, protože mám E520 a Bolt jí hodně šlape na paty. Ale žádný z těch testů mi nepředvedl, nakolik podrobné a čitelné (v té podrobnosti) jsou ty jejich mapy někde, kde to můžu porovnat s tím co umí E520. A už vůbec ne jak plánuje ta mobilní aplikace, zda tě vodí po hlavních silnicích nebo i singly (pokud na mapě vůbec jsou).

          A tyhle strojové překlady jsou tak maximálně zavádějící, např. jsem si nevšiml že by E520 nějak vyvrcholila po 4,2hodiny. Fakt mě tím o ničem nepřesvědčíš. Já si kvality Bolta uvědomuju. Něco nevím, na to se ptám.

          Jde zoomvat nebo posouvat se v profilu naplánované trasy?

          0 0
          • Smazaný účet  

            navigování jsem zatím nezkoušel, až počasí dovolí. Zoomovat jde stiskem horního tlač. na pravém boku a ke zvětšení dojde 3×. to jsem zkoušel teď doma. Po zapnutí Boltu stlačím pravé tlač. Page a neprve se objeví obrazovka s daty, po druhém stisku pak šipka se silnicí a názvem místa bydliště.

            Ty názory z testů a z fór jsou mě taky jasné, ale něco se z toho dá pochytit. Vždyť první majitelé ho měli asi v polovině března. Jsem taky zvědavej na aktualizace, po obdržení už jedna proběhla, ale přirozeně nevím co se změnilo.

            0 0
    • jarouš2  

      No ale do E520 zase nahraješ jenom nějaké úzémí, kdežto tady máš celou mapu. Ale zase je jasné že barevný displej bude mnohem lepší.

      0 0
      • Delkim  

        to území je ale docela velké, to za jeden den neprojedeš :)))

        barevný displej má v navigaci výhody, vidím jinak barevně kudy jsem už jel, jaký typ cesty tam je atd.

        0 0
      • BB  

        pokud je to černobílé, tak to snad v dnešní době nelze za mapu považovat. To bych snad dal přednost navigační čáře na prázdné obrazovce.

        0 0
        • Trinec  

          Myslím, že se to ani za mapu považovat nedá, je to spíše mapový podklad, ale dá se s tím v pohodě jezdit. I v lese vidíš stezky kolem sebe. Myslím, že to v pohodě stačí.

          Jediné co mě štve je to, že pokud si naklikáš trasu doma a nedáš si jí přesně tam odkud začneš navi tě na místo začátku trasy prostě nenavede. Pak funguje skvěle a mě to takhle stačí. Přešel jsem z EDGE 800.

          0 0
          • Libores  

            v pohodě je displeji vidět kam jedeš, ulice kolem, křižovatky atd. Barvy podle mě nejsou třeba a spíš upřednostňuju, lepší čitelnost na slunci a větší výdržbaterie.

            0 0
    • jarouš2  

      Nějaké nové poznatky, uživatelské recenze?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Škoda, že se musí čekat na dodání, jinak by jej mělo už víc lidí a bylo by víc poznatků. Zkoušel jsem jet podle trasy naplánované v PC a vložené do Boltu. Za jízdy je možno přepínat mezi obrazovkami a navigací. Trasa je označena silnou přerušovanou čarou. Pokud jsem odbočil mimo trasu, ozve se ihned 3× pípnutí a ledky blikají červeně ještě několik sec. Po najetí na plánovanou trasu znova pípnutí a ledky blikají zeleně. Po ujetí 126 km a 5 hod. je bat, vybitá z 50%. Dnes vyzkouším další možnosti, např. výškový graf atd.

        Tlačítka na pravá straně jdou dost těžko, protože nejsou zapuštěná, ale přesto by mohly jít stisknout lehčeji. Projeté trasy se kromě Stravy ukládají do mobilní aplikace Wahoo Elemnt. Tam ale pod označením Routes jsou načtené i trasy ze Stravy, ale jen ty ve Stravě označené My Routes.

        Připojil jsem Bolt k PC a objeví se složka USB Storage. Z 2.78 GB bylo volných jen asi 330 MB a to zabíraly mapy celého světa ve složce maps-titles. Tak jsem vymazal vše kromě Evropy a teď je 1.36 GB volných. Výmaz ale přes app v mobilu ve složce Maps.

        0 0
    • Systémák  

      Bolta už sleduji více dnů, skoro týdnů a pořád nemohu najít důvod, proč bych si ho neměl koupit :)

      Zatím to vypadá na krále cyklocomputerů a navíc docela příjemná cena!

      Jediné, co jsem nikde nezjistil je, zdali má i výškoměr, či nastoupané metry měří čistě z GPS? To jediné by mě mrzelo, protože by to pak byl zbytečný údaj – což je problém většiny takových zařízení.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Z těch compů, co jsem měl je výškoměr nejpřesnější, rozdíl zatím + – 10m. v nadmořské výšce 240–750m. Je mě jasné, že záleží na počasí-změně tlaku vzduchu. Reakce na změny výšky při jízdě je rychlá a i tepák reaguje na zatížení velmi rychle. Na youtube, pokud vidíte nějaké datové pole na displeji v černém poli, (nebo modrém při zapnutém podsvícení), tak to je aktivované LED zobrazování. Zatím 8 jízd a 570 km a žádný výpadek nebo nějaký jiný problém. I když v sobotu jsem jeden problém zaznamenal. Přijedu domů a než jsem zapnul PC pro přenos jízdy na Stravu, tak jsem si chtěl trasu prohlédnout v mobilu a tam po spárovní s app se místo 92 km objevila přerušená trasa po asi 28 km, což bylo vidět na mapě. V Boltu ale byla trasa celá. Tak jsem tu v mobilu vymazal a ona zmizela i z Boltu. Myslel jsem si, tak nebude tentokrát ani na Stravě a po zapnutí PC se tam objevila, v Boltu ale už nadobro zmizela, no nevadí.

      Ještě k navigaci, jel jsem podle naplánované trasy, ale neukazovalo mě na displeji kdy mám odbočit v metrech a šipkou, jako to je na youtube v čase 3:42. Asi to bude v nastavení v mobilu. Toto ještě vyzkouším ve městě. Závěrem – nelituji koupě.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • MaPa  

        Takže se zdá opakuje chyba garminu – v profilu naplánované trasy nejde zoomovat :-(. Nenafotil bys pls někdy jak vypadá mapa venku v okolí Hradce ať to můžeme porovnat s ostatními mapovými podklady – to by asi zajímalo poměrně hodně lidí nakolik je tenhle jejich osm derivát použitelný i na bika nejen na silničku? Díky

        0 0
      • Trinec  

        Nějaké další postřehy z používání Bolta by nebyly?

        Mám 800 Garmina, začíná blbnout, přepínají se samy občas obrazovky, tepák někdy ukazuje o 10 míň, tak koukám po něčem jiném. Navy ani nepotřebuji, ta na 800 stejně není k použití. Takže potřebuji nějaký sportester, kadence tepák. Ne hodinky vážně ne.

        0 0
    • Trinec  

      Bolt od pátku doma. Všechno zatím OK, párování s mobilem, přenosy na Stravu, přenosy do Garmin Connectu, jen …

      U segmentů se mě občas stane, že nazahlásí konec segmentu. Po ukončení jízdy v Strave ale je segment ukončen.

      Druhý zádrhel co jsem si všiml. Pokud v době, kdy přijíždím k segmentu a Bolt již hlásí zbývající metry kolo zastavím na autopausu, tak po opětovném rozjetí segment není spuštěný v Boltu, ale v Stravě opět je projetý.

      Má někdo obdobné zkušennosti?

      Díky

      0 0
      • madik  

        Napadá mě jen, máš ukládání po sekundě?

        0 0
        • Trinec  

          Nevím, jak by se dalo změnit nějaké ukládání. I ta atopausa je tam automatická a nedá se změnit rychlost.

          0 0
      • MaPa  

        Zápis do segmentu na Stravě se totiž dělá až z celkové uložené aktivity okamžikem uložení na server Stravy. Čas na segmentu se bere od najetí po vyjetí. Je celkem jedno kolik času strávíš v hospodě uprostřed, pokud si jel ten segment poprvé tak i s šesti pivama to bude tvoje PR. Vše co ti Bolt/Edge/… ukazuje v průběhu jízdy po segmentu jsou jen vodítka, do žebříčků se to stejně bude počítat až ze záznamu co nahraješ na server.

        0 0
      • Systémák  

        Hele dotaz, jelikož mi zítra Bolt přijde.

        Je třeba mít na live segmenty premium na Stravě? Někde u YT videa jsem četl, že prý je to nutné.

        Díky za objasnění.

        0 0
        • xpj  

          Ano. Je to nutné.

          https://support.wahoofitness.com/…on-my-ELEMNT-

          0 0
          • Systémák  

            No tak to není dobrá zpráva.....tak nezbývá než využít ty dva měsíce zdarma, co Wahoo nabízí na Stravě a pak se uvidí, jestli to kvůli segmentům stojí za ty peníze.

            Díky za info.

            0 0
            • Libores  

              za dva měsíce už bez toho nedovedeš žít a pošlušně předplatíš:)

              0 0
              • jannk  

                nebo se nauci si sve oblibene segmenty naimportovat rucne. (pokud jich neni extra moc)

                0 0
                • Systémák  

                  To se dá udělat jak? B-)

                  0 0
                  • ememem1  

                    pozri ti thread o garmin 820 alebo 520

                    0 0
                  • Trinec  

                    Jsem dneska taky zjistil, že po zrušení Premka se mě neposlaly aktivity automaticky na Stravu. Budu tedy hledat ten ruční způsob.

                    0 0
          • volyn  

            pro sparovani s BOLTem je v podminkach,ze musim zaplatit STRAVA SUMMIT. Ale kdyz rozkliknu STRAVA SUMMIT tak jsou to 3 sluzby Training, Safety, Analysis kazda za 2 dolcky mesicne. Nebo vsechny dohromady za 5 mesicne. Ale v popisu jednotlivych sluyeb vypada ANALYSIS ta, ktera mi pomuze spojit BOLTa se segmenty. Muzu tedy pro LIVE segmenty mit jen tu ANALYSIS? Tahle sluzba je totiz celkove super a ty ostatni me vubec nezajimaji. Dik

            0 0
            • MavasH  
              1. co myslíš tím spárováním s boltem? U bolta funguje nahrávání aktivit i bez summitu (dříve prémia). Nebo myslíš přímo ty Live segmenty?
              2. Na Live segmenty stačí jenom balíček Analysis (když přestaneš platit, live segmenty přestanou fungovat).

              $2 měsíčně to je jenom při roční platbě. Při platbě měsíčně to jsou $3.

              P.S. různě na netu se dají dohledat odkazy na free trial, tak si to můžeš vyzkoušet…

              0 0
    • Trinec  

      HD Glass se dá koupit za pár babek tady, za tři dni doma

      0 0
    • Systémák  

      Včera tedy první projížďka s Boltem. Dojebal jsem se hned při párování hrudního pásu, když jsem zjistil, že mám jen Ant pás a ne Ant+, což jsem ani doteď neregistroval, že je nějaký rozdíl.

      BT pás od ženy funguje v pořádku.

      Původně jsem myslel, že ten představený držák budu mít na silničce a ten na představec na biku, ale to by ten můj bikový představec nemohl být takový široký, takže to mě taky trochu namíchlo a musel jsem to tedy otočit – na biku to ale vypadá divně mít computer před řídítkama. snad je to ale jen otázka zvyku a rychle mě to přejde.

      Dnes tomu dám něco na silnici, projedu si v klidu Live segmenty.

      Zatím jinak bolt paráda.

      0 0
    • KRoser  

      Zdar chlapy,

      můžu se zeptat kde jste bolta kupovali. Co jsem se zatím díval tak každej obchod v už bolta nemá.

      Díky

      0 0
      • Myrra  

        Bike24.de. Kupoval jsem tam před týdnem i pro ženu, suck factor její Sigmy na ni byl moc.

        Alza to už myslím vzdala.

        0 0
        • IndyCZ  

          Nevzdala, mají je zase. Ale za 6500 je to už celkem dost. I když v zahraničí není o moc levnější, 6300, 6000 … Je to trochu s podivem vzhledem k tomu, že Edge 520 se dá pořídit už kolem 6 tisíc a podle všech recenzentů má být Bolt levnější asi o 50 dolarů :-/. Teď abych si vybral…

          0 0
          • Myrra  

            Tak to je dobré, já jsem to už psychicky nedal :-)

            Jinak ta cena je celkem sympaticky volena celkem stejná skrz celý svět. Porovnání s Garminem nemůžu sloužit, vybral jsem si nakonec Wahoo…

            0 0
            • IndyCZ  

              Už se dají i u nás pořídit za 6 tisíc. Asi do Evropy dorazila nějaká nákladní loď :-) Akorát pořád nevím, jestli Bolta nebo 520…

              0 0
              • TheJD  

                Ja si dnes vyzvednul bolta. Zatim ho jen nabijim, takze zkusenosti zadne, ale vypada fajn. :) Kazdopadne u me rozhodovaly hlavne dva faktory: vyrazne vetsi vydrz baterie a mapy-navigace (omezena pamet u 520). Male plus proti Garminu ma u me Wahoo jeste v tom, ze stale implementuji nove funkce.

                0 0
                • CzechJoker  

                  A co Wifi? Nastavuje se to přes mobil, předpokládám?

                  0 0
                  • Systémák  

                    Ano, nastavuje se přes mobil. Pak už se o nic nestaráš. Vykoukal jsem, že se zapíná sama v případě potřeby.

                    0 0
                • TheJD  

                  Co se tyce vydrze baterie, tak ta je hodne dobra. Dal jsem jednu dlouhou vyjizdku, kdy bezel se zapnutou navigaci a pripojenim HRM kolem 5:45 a baterie sla dolu o nejakych 40–45%.

                  Dnes jsem dal kratsi jizdu 1:20 jen s HRM, bez navigace, a baterie klesla o 7%.

                  0 0
    • Trinec  

      Jdou vám live segmenty?

      Nějak se mě nespouští poslední dobou. Pokud nedám start ride jsou segmenty vidět v Boltu, ale jakmile dám start je na stránce jen tato hláška

      starred segments within 1.5 km will be shown here as you approach them

      Má někdo podobný zážitek?

      0 0
      • Myrra  

        live segmenty nepoužívám, ale včera jsem si všiml, že přišla aktualizace, jak na aplikaci v mobilu, tak na device samotný. Zkus to doinstalovat, podle logu tam měnili live track, což je něco jiného, ale obecně jsou v těch aktualizacích a vylepšeních docela aktivní a třeba posledně něco přehlídli…

        0 0
    • Dressic  

      Zdravím všechny cyklisty,

      doposud jsem neměl žádné zkušenosti s GPS, tak mě hlavně zajímají mapové podklady atd.

      Ukazuje Wahoo i cyklostezky, lesní traily atd? Je to vhodné na horské kolo nebo by jste doporučili něco jiného?

      Díky za reakce

      0 0
      • IndyCZ  

        S detailností mapy ti neporadím, ale Bolt je spíš na záznam než navigování… jako nouzovka se to samo použít dá, ale… má to černobílý displej, takže na youtube si uděláš celkem představu, jak to vypadá. Pokud chceš dobře a levně navigovat, tak třeba Mio Cyclo 205 HC, má to celkem zmapované i lesní cesty…

        0 0
        • Libores  

          na navigování je Bolt skvělý, jen neumí připravit trasu v přístroji, je potřeba ji tam nahrát z počítače nebo z telefonu. BW display na navigaci plně dostačuje a třeba na slunci je perfektně čitelný. Mám s ním najeto cca 3k…

          0 0
          • MaPa  

            A nebyl byste prosím někdo někdy tak hodný a neukázal nám nakolik podrobná je ta mapa v boltu? Na nějakém místě kde to lze srovnat s ostatníma mapama – tedy aby se v rámci displaye ukázaly třeba i singly nebo lesní cesty? Ď.

            0 0
            • tomsam  

              Nevím jak na českých mapách, ale na YT je tohle video z města.

              0 0
              • MaPa  

                Jenomže to se právě snažíme zjistit. Mě se třeba Elementy líbí svou filosofií, ale ty mapy, to je zatím záhada. A jde mi právě o podrobnost map mimo města, mimo silnice, někde, kde si budu moct pro stejný výsek zazoomovat na Edge (klidně sem pak ty porovnávací screeny dám – pokud se mi podaří se na dané místo dostat), na mapách.cz apod…

                0 0
                • Myrra  

                  Zkusím to třeba nafotit. Čerstvá zkušenost teď z Vysočiny, kdy jsem se chtěl semtam podívat, kam to vlastně jedu, a žena si jednu moji trasu projela taky: detailnost se zoomem velmi rychle klesá, takže i když tam je kdejaká lesní cesta, obzor končí někde u 1km, pak už jen názvy vesnic okolo. Nic kromě těchto názvů a naznačení cest typu hlavní/lesní to neukazuje. V podstatě jsem v polovině případů stejně vytahoval mobil a koukal se na mapy.cz. Nicméně jsem od toho ani nic extra nepožadoval, a tedy ani detailně nezkoumal.

                  0 0
                  • Myrra  

                    Tak konečně jsem se dostal ke slušnému compu (svému pracovnímu) a můžu tady hodit těch pár fotek. Chytá to moiré, sorry je to mobilem. Je to zoom od měřítka „50m“ po „2km“. Je vidět, jak se ten detail rychle ztrácí. Poslední snímek (první?) je mapa, kde je vyznačená oblast té 50m mapy.

                    Co se týče navigace, byl jsem k tomu skeptický, ale už tak úplně nejsem ;-) Jak jsem psal, dal jsem si nějakou trasu na blind, vzápětí si ji „uzmula“ moje žena a nahrála přes Stravu jako trasu do svého Wahoo a byla nadšená – já jsem každou chvíli někde stál a čekal na GPS (a to mám velmi rychlý mobil), ona jenom sledovala šipky. Zkusil jsem v dalších dnech podobný způsob – naklikat si route na Stravě a pak se tím řídit. Není to vůbec špatné, zvláště když člověk tahá děti a nemá kapacitu řešit nějaké kurfování. Synchro se Stravou je buď přes aplikaci v mobilu (a můžu potvrdit, že vše mimo zobrazení mapy funguje i z BB) nebo přímo přes WiFi (menu Sync v mapě). Pak to ukazuje šipky, kde je třeba jet, čtverečky, kde už člověk byl, eventuelně plnou čáru, pokud je to mimo plánovanu cestu. Po sjetí z plánované cesty to chvilku protestuje, ale pak toho nechá, a když se přiblížím trase, zase zapípá (možná blikají i ledky, ale v těch 36°C jsem to jaksi neviděl) a po chytnutí sleduje trasu. Možná je to standard, ale radši to popisuji. Co se týče pokrytí, semtam něco chybí, a hlavně chybí jakékoliv popisky tras – a to je kapku problém, protože cyklotrasy obecně nejsou nijak extra značené ani v reálu. Když jedu sám, tak na to prdím, zhruba vím, kde chci dojet a jak se vrátit, ale s dětmi bych zešedivěl víc jak teď. Jo, a má to „backtrack“ závislý pouze na ujeté trase, takže pokud jde o návrat po „polovině povoleného opušťáku“, lze to realizovat. Mě návrat stejnou cestou nebaví a tím pádem to nepoužívám, ale ta možnost v menu je (a není potřeba mobilní aplikace).

                    Je možné, že z hlediska přehlednosti a detailu bude ten Garmin lepší, ale mi o ty mapy až tak nešlo, ať to tedy porovná někdo jiný.

                    0 0
          • Dressic  

            Já jsem si toho přečetl a shlédl na netu hodně, ale všechno bylo z měst a ze silniček, takže jsem hlavně zvědavý na detailnost map mimo města a pak možnosti si nahrát své. Zda jsou tam třeba cyklostezky jak v app mapy.cz atd? Aby zde nebyly zmapované pouze silnice a pak už nic. Viděl jsem, že se dá nahrávat z různých zdrojů a formátů, ale ne všemu rozumím když to nemám vyzkoušeno osobně.

            Díky

            0 0
            • Libores  

              jiné mapy do toho myslím nedostaneš, ani prohlížení mapy v podstatě není použitelné. Prostě trasu naplánuješ v telefonu v jejich aplikaci nebo v počítači třeba na mapy.cz a pošleš to do boltu. Bolt ti pak ukazuje čáru, který se jen držíš a když z ní sjedeš tak tě upozorní. Mapy to používá nějaké OPS. Jezdím s tím převážně na silnici, ale párkrá jsem ho měl i na MTB a lesní cesty a polňačky tam jsou, zdaleka se to mapám od seznamu nevyrovná.

              0 0
              • Rockodendronus  

                Takže příkazy typu „In 200 meters turn left“ mi to nedá, co?

                0 0
                • Libores  

                  mělo by, ale jen když trasu plánuješ v tý jejich aplikaci. Vyzkoušený to nemám, používám furt mapy.cz. Chci aby mě ten comp otravoval co nejmíň takže turn by turn navigaci používat nebudu.

                  0 0
                  • Rockodendronus  

                    Jasně, na běžné ježdění to nemá smysl, ale mám v plánu nějaké ultraštreky do zahraničí, kde by se to mohlo hodit… místo zastavování co kilometr a kontrolování mapy, jestli jsem někde ve městě správně odbočil…

                    0 0
                    • KRoser  

                      Pokud je předem cesta vytvořená v aplikaci wahoo, komoot nebo ride with GPS tak ti navigace bude dávat trun by turn což znamená jak si říkal za 200m odboč vpravo.

                      Pkud to bude přes jinou apku tak budeš mít pouze vizuální zobrazení cesty v mapě.

                      Aplikace od Wahoo na telefonu používá google mapy můžeš tam vytvořit jednoduchou cestu (žádný extra možnosti tam nejsou) pro vytvoření cesty je potřeba internetové připojení.

                      pro nahrání vytvořené cesty do zařízení již internet potřeba není.

                      Já si vždy doma přes mapy.cz vytvořím cestu pak to importuju do komootu a dáš uložit pod svůj účet. S aplikací wahoo v telefou můžeš propojit účet komootu takže jakmile uložíš cestu v PC tak jí máš v telefonu (je to opravdu jednoduché a rychlé)

                      Každopádně Elemnt samotný tě jen navádí po předem vytvořené cestě, pokud z cesty sjedeš tak tě pouze upozorní, že jedeš blbě a cestu zpátky musíš najít sám.

                      Pokud na výletě počítáš s tím, že pro vytvoření trasy potřebuješ internet (což já jsem nikdy neměl), tak bolt funguje perfektně. Odjel jsem s ním 400km v Rakousku.

                      0 0
    • Kacko  

      Jak je to s nabijenim? Micro usb? Da senabijet za jizdy? Diky,K

      0 0
      • Libores  

        ano micro USB. Nabíjení za jízdy nevím, vydrží mi 16–17hodin, tak to neřeším.

        0 0
        • Kacko  

          16h s GSP? POuzivas i nejake dalsi senzory?

          0 0
          • Libores  

            16 hodin s GPS na MTB bez senzorů. Nevím ani jestli se ta GPS dá vůbec vypnout, nemůžu teď vyzkoušet, odjíždím na dovolenou. Na silnici mám senzor rychlosti na nábu, kadenci a tepák, pak to vydrží samozřejmě míň, ale za 14 hodin bych dal ruku do ohně. Výdrž baterky pro mě byl jeden z hlavních důvodů k nákupu.

            0 0
      • Libores  

        jj, funguje i připojený na powerbanku.

        0 0
    • Systémák  

      Aktuální článek od DCho:

      https://www.dcrainmaker.com/…n-wahoo.html

      Třeba se bude někomu hodit.

      0 0
    • xpj  

      Wahoo oznámilo Elemnt Mini

      http://www.wahoofitness.com/…/elemnt-mini

      http://blog.wahoofitness.com/…iding-needs/

      Cena $99.99 je fajn.

      0 0
    • Kacko  

      Jake mate zkusenosti s navigaci? Je to pouzitelne na jizdu do neznama? Daji se pridavat POI? Jsou pouzitelne ty diody?

      0 0
      • TheJD  

        Navigace je super, pokud mas pripravenou trasu treba z ridewithgps a je pouzitelna i pro jizdu do neznama, ale pokud sjedes vyrazne z trasy, tak je dobre mit pripraveny telefon s mapou. Samotna mapa v Boltu je na nic. POI se daji pridavat primo v RWGPS. Diody jsou vyznamne snad jen pokud clovek spatne odboci a zacnou blikat cervene, jinak by asi vubec nevadilo, kdyby tam nebyly.

        0 0
        • Kacko  

          Díky, už ho mám pár týdnů a naprosto pecka! Používám hlavně Komoot. Výdrž při navi mám okolo 13h, ještě zkumám jak to prodloužit. Teď plánuju Praha – Porto, 6–7h jízdy denně, tak bych rád aby vydržela alespoň 2 dny v kuse:)

          0 0
    • blue  

      možná by se mohlo někomu hodit… Alza má teď Bolt v akci za 5 190 Kč

      0 0
      • marttoni  

        Tak už vyprodáno, ušetřil jsem bůra:-)

        0 0
        • Lopish  

          Cha, mam to stejne, kdybych si toho vsiml tak ho taky beru hned, treba jim ho do 14ti dnu nekdo vrati…

          0 0
        • Lopish  

          Chvilku byl vyprodany, ale uz zase skladem poslednich 18 ks…

          0 0
          • marttoni  

            Sakra, tak jsem neušetřil:-O, už jich je jen 13

            0 0
            • Lopish  

              Ja taky ne, mam ten s cislem 18 :-)

              0 0
              • marttoni  

                Tak ona je to spíš finta, až tam bude vyprodáno, tak pak naskočí dalších pár kusů a budou to takhle postupně doplňovat. Já bych si ho stejně koupil i za plnou cenu, jen jsem si stále pro sebe zdůvodňoval, že ho zas tak moc nepotřebuji:-)

                0 0
    • RomanKa  

      Tak jsem si taky pořídil Bolta a úvodní nadšení při rozbalování krabice vystřídaly trochu jiné pocity…

      Nedaří se mi ho spárovat přes QR kód s mobilem (Android 4.3), ani manuálně s hrudním pásem (BT 4) – přitom vysílá, mobil ho normálně zachytí. Nemáte někdo nějaký nápad, co by mohlo pomoct? Díky…

      0 0
      • Myrra  

        Manželka s tím taky chvilku zápasila – podezření na Garmin connect, který tam taky na pozadí běžel. A taky ji to občas ruší WiFi, zkus ji vypnout.

        0 0
        • RomanKa  

          Odpověděli mi z Wahoo – na ELEMNT je potřeba Android 4.4. Škoda no, počítal jsem s 4.3 – na téměř všech BT LE zařízeních stačí. Nu což, asi budu muset pořídit novou placku, i když jsem se tomu chtěl vyhnout, protože starý mobil dosud bez problémů funguje a nejsem ten typ, co stojí 3 dny před obchodem při vydání nové (stejné) verze telefonu.

          0 0
          • Myrra  

            Tak to je nějaké divné – BlackBerry OS 10 má totiž Android runtime právě verze 4.3, navíc různě omezený (nejdou třeba mapy) a Element tam funguje.

            0 0
            • RomanKa  

              Thanks for reaching out, and glad to read that you picked up one of our Bolts. However, our computers are only compatible with an Android device running version 4.4 or newer that allows Third Party App Access to the Bluetooth 4.0 (Smart) Radio. I'm sorry for the inconvenience, but that Android platform is too old to support our App. Hate to be the bearer of bad news, but you would have to upgrade your phone to a newer platform in order for the Bolt to work.

              Já se v tomto bohužel moc nevyznám, takže nevím. Četl jsem, že se dá nějak přehrát ROM či co a dostal bych do mobilu Android 4.4. Jenže ten postup…

              0 0
              • Myrra  

                Pořád se mi to nějak nezdá (i když Android 4.3 a jeho možnosti kolem BT 4.0 neznám a nemám čas to zkoumat). Mrknul jsem se na pdadb.net, co má Passport za BT, a je tam 4.0. Jádro Android runtime je určitě postaveno nad 4.3, aplikace Elemnt samotná (https://play.google.com/…apps/details?…) udává, že vyžaduje Android verze 4.3.

                Funguje to i na BB Z10 a Z30, přičemž Z10 je celkem beta verze OS 10 po všech stránkách, takže tam bych za verze BT a obecně HW ruku do ohně nedal. Stejně tak bych neházel flintu do žita, zkusil vypnout všechno okolo, co se může na BT připojit (handsfree, zmiňoval jsem ten Garmin), vypnul pro jistotu i WiFi, restartoval BT a dal to cca 30cm vedle při párování. Spojení mi trvalo/trvá celkem dlouho, tipuji alespoň 10s, ale to může dělat i ta spousta security vrstev mezi runtime a BB OS.

                Android kdysi povyšovala akorát žena na nějakém Huawei či Lenovo, dost u toho nadávala (nic nového :-)) je to celkem pakárna. Na starší telefony většina výrobců hází bobek a nezbývá než vyzkoušet ruční postup s nejistými výsledky. Nakonec jí to tehdy stejně nepomohlo a přešla taky na BB. Hrátky s Androidem nás čekají, až skončí životnost současných BB :-(

                Good luck!

                0 0
    • Vrci  

      Jak je to s použitím bez aplikace v telefonu. Mám pouze telefon s W10 a samozřejmě normální notebook opět s W10. Je možné plnohodnotně fungovat pouze přes web?

      0 0
      • IndyCZ  

        Plnohodnotně ne. Bez aplikace máš defaultní nastavení a můžeš si de facto jen zaznamenat trasu.

        0 0
      • TheJD  

        Bez telefonu nic nenastavis atd.

        0 0
    • MavasH  

      Na tom předsazeným držáku jsou dírky, jako by tam šly přidělat nějaký „udělátka“ na světlo, GoPro apod. , něco jako u Garminu. Akorát se mě nepodařilo žádný takový udělátko najít. (na Garmin držáku jsou dírky „za sebou“, na Wahoo „vedle sebe“)

      On teda existuje i držák od jinýho výrobce, ale když už něco pododbnýho dodává Wahoo, bylo by škoda toho nevyužít…

      0 0
      • Lopish  

        On by ten drzak wahoo mel bejt hodne podobnej s Garminem, tim chci rict, ze koupis garminovej a upravis ho pro bolta.

        0 0
        • marttoni  

          Tak to by bylo fajn, tohle budu muset dohledat, potřebuji ještě jeden ten obyč na MTB

          0 0
      • marttoni  

        Ani jsem si nevšiml, že tam nějaké dírky jsou, se na to doma budu muset mrknout. Ta cena za ten K-Edge je strašidelná, tohle je výhoda Garminů, že těch držáků na ně je tři ****** na Alíkovi a za pusu.

        0 0
      • IndyCZ  

        Já tam teda na předsazeném držáku mám jen dírku na šroubek, kterým se dá napevno připevnit computer. Dírky na udělátka tam nikde nevidím. 65 dolarů za kus plastu není nic jiného než zlodějna.

        0 0
        • MavasH  

          dírky jsou na obr.1 , spodní díl držáku (obr.2) jde oddělat. Držák bych si představoval viz obr.3, ale s takto orientovanýma dírkama jsem to našel jen jako součást komplet garmin držáku. Obdobný dílec, ale otočený o 90°(takže zde nepoužitelný) je sólo na e-bayi za pár šušňů. Samozřejmě ještě záleží na rozteči dírek, ale to by asi někdo musel na garminovi změřit.

          0 0
          • marttoni  

            Koukám na to a nemá to řešení. Všechny ty přípravky jsou tak jak píšeš otočené. Myslím, že je jen otázkou času, než ty držáky začnou Číňané chrlit i pro Wahoo. Přemýšlím, jestli zatím koupit nějaký držák pro Garmin a upravit ho pro Bolta jak píše výše Lopish.

            0 0
            • Lopish  

              Neberte to jako overenou informaci, uz ani nevimmkde jsem to cetl. Objednam nejakej z Alika a zkusim to…

              0 0
            • IndyCZ  

              Tak on je jediný rozdíl v tom, že jsou oba otočené o 90°. Jestli se to dá vyndat a pootočit nevím.

              edit: Tak asi jde, jak ukazuje video níž. Jen možná nepůjdou přeonačit všechny mounty.

              0 0
            • marttoni  

              jj, drobná úprava toho zámku a musí jít na pořízeném garminovském držáku vyšroubovat a pootočit ten vnitřek. Vzal jsem jeden kousek na ebay + přídavný držák pro kameru či baterku.

              0 0
              • MavasH  

                Ahoj, tak jak to dopadlo? Už držák přišel? Jde to použít?

                0 0
                • marttoni  

                  Ještě nedorazil, nějak mi tam toho visí více co jde nějak dlouho. Až to budu mít, tak to sem dám:-)

                  0 0
                  • marttoni  

                    Tak je to doma, je to funkční ale…bohužel je ten hliníkový držák udělaný trochu jinak než ten postovaný červený nade mnou, nemá dírky do kříže, ale jen ve směru jízdy. Funkční to je během pěti minut, ale světlo či kameru tam nedám. Musel bych tam nejprve našroubovat ty šroubky se spodním držáčkem světla a nakonec tam ten plastový protikus počítače vlepit a nebo vymyslet nějak jinak, jen mne momentálně nic nenapadá. Jinak samotná úprava je jednoduchá a počítač tam drží perfektně.

                    0 0
                    • MavasH  

                      Hmmm, to je škoda. Lepení by asi bylo naprd, spíš by to chtělo „vymyslet“ něco jinýho – ten pootočenej držák jsem na Ali našel akorát z plastu (odkaz/obrázek „2“). Případně hliník s jednou dírou/závitem uprostřed (odkaz/obrázek „1“)- s jedním šroubem (a ještě to vypadá aspoň na M5) by to asi bylo nic moc, takže by to bylo zralý na to, že by se otvory se závitem vhodně dodělaly.

                      1 – Hliník

                      2 – Plast

                      Zkusil bys ještě změřit, jestli rozteč na čínským držáku je stejná, jako u origo wahoo držáku?

                      0 0
                      • marttoni  

                        Rozteč je shodná, vychází to na 20 mm.

                        0 0
                      • marttoni  

                        Už to mám vymyšlené, kolečko ve stejném kulatém tvaru jako ten plastový protikus počítače z cuprexitu, v něm čtyří dírky s roztečí 20 mm. To kolečko budou mezi sebou svírat hliníkové kusy držáku PC a světla/kamery a do cuprexitu bude dvěma šrouby upevněn plastový protikus Boltu. Budou potřeba dva šroubky 3 mm s matičkami. Kdyby to kolečko bylo místo cuprexitu z hliníku, mohl by být přímo v něm závit a obešel bych se bez matiček.

                        0 0
                        • marttoni  

                          10 minut práce a 2 Kč za 2ks šroubky s matičkou…

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ať koukám, jak koukám, nechápu, v čem je svetlo připevněné s počítačem na jednom držáku výhodné? Je to svetlo v něčem specifické? Nebo je to pouze úspora místa na riditkach? Koukal jsem a cena za svetlo pripojitelné k tomuto držáku ne ohromná.

                            0 0
                            • marttoni  

                              Za mne je to jen a pouze 2v1, v létě nebo za denní vyjížďky tam můžu mít kameru. Pro Garminy je to běžné příslušenství, jen na Wahoo zatím Čína peče. Nevím proč se firma snažila za každou cenu odlišit a dělat držák s uchycením o 90°C pootočený, i ten Bryton to má stejné jako Garmin.

                              0 0
                            • CzechJoker  

                              Já mám plochá řidítka, na kterých není mezi omotávkou a představcem moc místa na světlo a navíc se díky plochému profilu samovolně „stáčí“ nahoru (a to vozím relativně malý Knog POP, ještě mám i Knog Blinder Road, který se tam v podstatě nevejde). Navíc je mezi světlem a počítačem málo místa a hůř se manipuluje s bočními tlačítky. Takže určitě je to o úspoře místa, kdybych dnes kupoval držák, tak jedině kombo.

                              0 0
    • myreczech  

      …hele a podporuje to radar od Garminu…?

      0 0
      • Lopish  

        No to je podle mne posledni vec era Boltu chybi, nebo aspon sem to nikde necetl ze by to slo. Mam cidla kadence, rychlosti a tepu od Garminu a chodi to bez problemu s Boltem. Kdyby sel iten radar, bylo by to TOP.

        0 0
    • myreczech  

      no radši si počkám na Edge 530, pokud bude mít ten POD na další accupack tak není co řešit a nic mi nezchází…radar je věc bez, ktérého to na silnici je o hubu…

      Ještě v US startuje tento nadějný kousek…nyní za $299…

      https://www.hammerhead.io/pages/karoo

      https://www.youtube.com/watch?…

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • marttoni  

        Ten Hammerhead mi přijde jako telefon upevněný na představný držák(nemyslím vzhled, ale princip), dotykový a barevný displej je to, co na takovém zařízení zas tak moc nechci.

        0 0
      • IndyCZ  

        Radar je právě naprosto postradatelná věc… Jinak souhlas, že cyklocomputery zaspaly dobu a třeba dotykáč na 820 je osina v zadku. A matlat mokrýma rukama po displeji je taky za odměnu. Dokud to nebude dotažené do detailu, tak zlatá tlačítka…

        0 0
        • marttoni  

          Radar postradatelný je, ale vychytávka je to parádní a asi návyková, hodně moooc o ní uvažuji. Párkrát se už zezadu přiřítilo auto nebo motorka takovým způsobem, že jsem leknutím málem spadnul z kola:-)

          0 0
          • IndyCZ  

            Tak s autama na silnici musíš počítat, ne? :-) Jediné nebezpečí pochází od lidí, kteří tě prachsprostě oprasí o pár centimetrů, ale proti tomu ti ten radar bohužel nepomůže. Jako beru to, že když fouká a není nic slyšet, je občas dobré vědět, že něco zezadu jede, ale ve všech ostatních případech bych dopravní situaci stejně hlídal otáčením hlavy…

            0 0
            • marttoni  

              Tak jasně že s auty počítám a ani nemyslím případ, kdy tě auto oprasí, ale spíš situaci, kdy tě auto/motorka mine ne rychle, ale extrémně rychle(není to častá situace, ale pokud k ní dojde, krve by ses ve mě nedořezal). Zrovna ty diody nahoře na Boltu bych pro toto použití velmi uvítal, např. červeně by znázorňovala dioda auto jedoucí 120+, bíle normální předpisová rychlost…

              0 0
              • IndyCZ  

                Aha, tak to se mi naštěstí nestává. A souhlas, s těma diodama by si mohli klidně víc pohrát. :-)

                0 0
    • MavasH  

      Řešili jste nějak obvod kola? Mám BT senzor od Cateye (spd+cad) a jediné, co mohu změnit, je název. Na netu jsem našel zmínku o tom, že stačí nechat nastaveno „default“ a obvod se nastaví dle dat z GPS… ale já tam nemám ani to default. Počítám s tím, že vše funguje, jak má, jenom mě zajímají zkušenosti ostatních.

      P.S. ani jsem netušil, že má ELEMNT i teplotní čidlo :-)

      0 0
      • Lopish  

        No nikde jsem moznost obvodu kola nevidel…

        0 0
      • TheJD  

        To pracuje samo. Jen sparujes a vic neresis.

        0 0
      • KRoser  

        Jen pro zajímavost, obvod kola se nastavuje ve wahoo aplikaci, na první stránce máš list spárovanejch senzoru a na tam se to dá nastavit

        0 0
        • MavasH  

          Tam právě nic nemám (resp. pouze možnost senzor přejmenovat). Mám teda android…

          Dole na obrázcích je úvodní obrazovka appky – tapnu na „pruh“ se senzorama – tapnu na čidlo a je tam jen „rename“.

          0 0
          • KRoser  

            Zajímavé, na iOS to menu pro nastavení mám.

            0 0
            • Tomalda  

              Já to mužů na androidu taktéž nastavit, bud auto nebo manuál. Bez problému.

              0 0
              • Tomalda  

                Ještě foto

                0 0
              • MavasH  

                Hmmm, tak nic, no :-) Nejspíš je to typem čidla, ale ty Wahoo se mně nezamlouvají, vyhovuje mně to „2v1“.

                0 0
                • Tomalda  

                  Hodně dlouho jsen se rozhodoval, jaké, jestli 2 v 1. , nebo každé zvlášť, nakonec jsem bral každé zvlášť a nelituji, dat si cadenci na botu je prostě super, mám vice kol a je to hodně pohodlne, to same platí pro wahoo speed, jen se prenda.

                  0 0
                  • IndyCZ  

                    Proč to nedáš na kliku?

                    0 0
                    • Tomalda  

                      Viz výše.....

                      0 0
                      • IndyCZ  

                        No jo, nedočítám do konce. Ale jestli předěláváš i speed senzor, tak bych asi předělával i tu kadenci, je to přece jen mnohem jednodušší než se s tím ondit na náboji.

                        0 0
                        • TheJD  

                          Tak tomu teda nerozumim. Na naboji to jen odepnes a pripnes na druhe kolo. Na klice bud potrebujes senzor odlepit, nalepit na nej novou pasku a prilepit, nebo to stejne pomoci zip pasek. To mi rozhodne neprijde jednodussi.

                          0 0
                          • IndyCZ  

                            Proč bych ho lepil? Obepnu gumou stejně jako na náboj. Práce na 3 vteřiny. Patlat se s tím ve výpletu je oproti tomu pěkný opruz.

                            0 0
                            • TheJD  

                              To uz si ovsem musis sehnat/udelat veci standardne nedodavane vyrobcem.

                              0 0
                • MavasH  

                  Tak „záhada“ objasněna – obvod nejde nastavit u BT čidla, je potřeba ANT+ (nemusí to být Wahoo, mám to odzkoušeno s Cateye ISC-11).

                  0 0
                  • IndyCZ  

                    Podle mě to není přenosem, ale typem čidla. U jednoho mi to jde, u druhého ne. Oba ANT+.

                    0 0
    • RomanKa  

      Nevíte, jak dostat live segmenty do bolta bez premium stravy? Až začne zima stejně budu jezdit jen po okolí, tak bych rád měřil aspoň těch 5 segmentů, co tu mám.

      Někdo tu odkazoval na témata Garmin 520/820, prošel jsem to, našel i odkaz na stránky, které segmenty přehrávají do FIT souboru, jenže pak se mají vložit do složky NewFiles, která ale v Boltu není a když ji vytvořím a dám to tam, stejně to nejde. Kam tedy ten soubor nahrát?

      0 0
      • Chlebovnik  

        Jó, tak tohle by mě taky zajímalo. Taky jsem hledal a nenašel. Je to jedna z věcí, ve které má (pro mě) Garmin navrch. Tohle a ty custom OSM mapy, ty nevím, jestli Elemnt umí. Ale zase 520 už je celkem staré zařízení a chci počkat na 530. =/

        0 0
        • Pajaa76  

          No myslím si že potíž je v tom, že poté co skončí Strava Premium, se i v telefonu zamkne vypne volba zobrazování obrazovky Live Segmentu na Boltu. Je deaktivovaná. Vypozoroval jsem jednu věc. Premium na stravě jsem pozastavil a stejně mi Bolt ukazoval ještě několik dní segmenty – do té doby, než jsem při zapnutém Boltu spustil aplikaci Wahoo na telefonu. Podle mě až teprve poté Bolt dostal příkaz vypnout obrazovku s Live segmenty – nehledě co má za data v paměti. Chtělo by to vyzkoušet, aktivovat Premium, synchronizovat segmenty, vypnout Premium a pak už nezapínat Wahoo aplikaci v telefonu. Podle mě to bude fungovat, protože pouze telefon řídí obrazovku na Boltu.

          0 0
          • IndyCZ  

            Dík za tip, někdy to prubnu.

            0 0
          • IndyCZ  

            Tak potvrzuji, je to tak, segmenty fakčí i po skončení premium.

            0 0
            • IndyCZ  

              Tak nějak se ta ludra dověděla, že premium skončilo, abych ji spojil s appkou. Žeby přes wifi? Netuším. :-)

              0 0
              • snas89  

                Nerikej ji ludra nebo se ti pomsti a rozbije se:)

                0 0
              • IndyCZ  

                *aniž bych ji s spojil s appkou

                A nerozbije se. To by totiž potvrdila to, že je skutečně ludra. :-)

                0 0
            • Trinec  

              Indy ty segmenty ti jdou i Live? Mě bez premka ani náhodou. Jen po treku jsou vidět na webu, ale během ani ťuk.

              0 0
              • IndyCZ  

                Bezprostředně po skončení premium to šlo, pak jsem několikrát automaticky nahrával na stravu a asi to nějak zjistilo, že premium skončil, takže to už nejde. :-)

                0 0
                • Trinec  

                  Jo jo, Live jdou jen s Premium. Na webu tedy ale jinak segmenty jdou.

                  0 0
    • Tomalda  

      Ahoj, minulý týden jsem pořídil wahoo speed senzor, nastavil na automatický režim, a zjistil jsem, že při uploadu na stravu se zapisují jiné údaje než ukazuje Wahoo elemnt bolt. (dnešní švih na wahoo : čas 3.28.57, km 107.1, avg 30.7, strava čas 3.28.52, km 104, avg 29.9.)

      Nevíte co s tím? Je to v pořádku? Díky za postřehy.

      0 0
      • IndyCZ  

        Jo, je. Třetí strany si výchozí soubor vždycky přelouskají po svém. Ale většinou to bývá v rámci desítek/stovek metrů, 3 kiláky už jsou dost, to by mohlo být třeba autopauzou.

        0 0
    • Slam09  

      Kluci jak přesné je teplotní čidlo? Zajímá mně o kolik Bolt přeměřuje- jezdím v létě v zimě tak i tenhle údaj mně zajímá.. Díky za info

      0 0
      • marttoni  

        Žádné nesmyslné údaje jsem nezaznamenal, přijde mi přesný dostatečně, ale nějaké přímé porovnání s jiným computerem jsem neprováděl.

        0 0
      • IndyCZ  

        Nezaznamenal jsem s ním žádné problémy, ukazuje plynule a přiměřeně reaguje na změny podmínek (vjezd do lesa, jízdu kolem vody, sluníčko…). Tuhle jsem ale jel s parťákama, můj Bolt ukazoval 2 stupně, jejich 520 a 810 0–1. Řekl bych ale, že ty 2 stupně víc odpovídaly stacionární venkovní teplotě a ani venku to nevypadalo, že by byla nulová teplota.

        0 0
        • Slam09  

          Po novém roce do něj jdu :-)

          0 0
          • IndyCZ  

            Já ho koupil až někdy v září, takže největší záhul ještě nedostal, ale jinak spokojenost, i výdrž dobrá, mám na něm 3 senzory a nabíjím cca jednou za 2 týdny (při cca 6–9 hodinách týdně). Oproti 520 skvělá čitelnost. Jediný problém, co jsem dosud měl, se vyskytl 2× ve dvou po sobě následujících dnech a pak už nikdy, ale stal se – při přejezdu na nějaký prudší krpál barometr rezignoval a ukazoval nulu, ačkoliv jsem překračoval 190 tepů :-), vzpamatoval se až jsem byl nahoře, takže se hned vrátil na nulu a nastoupané metry nezapočítal. Pak se mi stalo, že barometr pár vteřin ukazoval (- %) než se znovu chytil. Ale jak říkám, stalo se mi to jen dvakrát, asi nějaká anomálie nebo protest :-) Jinak fajn věcička, jen bych uvítal, aby se dala trasa s cue sheets (netuším, jak se to řekne česky) tvořit i přes stravu a ne jen přes RideWithGPS nebo komoot. Stejně tak tvorba workoutů. A ochcání segmentů jak to umí Garmin by taky neškodilo (jo, jsem šméčko :-) )

            0 0
            • snas89  

              Jak ochcava garmin segmenty? A jaky?:)

              0 0
              • IndyCZ  

                Jen že není nutné mít Premium účet na Stravě, prostě si stahneš segmenty a uložíš si je v zařízení ručně… což u Boltu nejde :-)

                0 0
                • snas89  

                  Sorry. V tohmhle jsem totalni zacatecnik.

                  Tema segmentama mas na mysli gpx trasy?

                  0 0
                  • marttoni  

                    Tak evidentně nepoužíváš pro statistiky aplikaci Strava, v tom případě tě to zas tak zajímat nemusí.....ale až si jí jednou nainstaluješ:)

                    0 0
                  • IndyCZ  

                    Ne, segmenty jsou různé úseky, na kterých se zaznamenává tvůj čas a porovnává s ostatními cyklisty. Samozřejmě pouze pro uživatele Stravy. Dobrá věc, ale jestli ji používat nebudeš, tak tě to nemusí trápit. :-)

                    0 0
                    • snas89  

                      nn, tohle vůbec nepoužívám:)

                      a myslím, že ani nikdy nebudu

                      0 0
    • Autumnbiker  

      Bora bude jezdit s Boltem. http://www.cyclingnews.com/…t-computers/

      0 0
      • MavasH  

        V článku píšou, že to první „aero“ komplík, ale jestli ho budou jezdit s tím držákem, co je na fotce… :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nějaké novinky ohledně Bolta?

      Narazil jsem na dobrou nabídku většího brášky Elemnt GPS Cycling computer.

      Jaký je rozdíl oproti Boltu? Cena, velikost, ledky na levé straně počítače… nějaké přidané fce oproti Boltu by byly?

      Díky moc

      0 0
      • xpj  

        Tady je porovnání všech tří sourozenců:

        https://eu.wahoofitness.com/…ke-computers#…

        Podle toho je rozdíl pouze ve velikosti displeje, počtu LED řádků, designu a ceně…

        0 0
      • IndyCZ  

        Cca před půl rokem se velký ELEMNT dal sehnat i levněji než Bolt…

        Jinak rozdíl kromě velikosti a dvojích diod není žádný. Oboje má svá pro a proti. :-)

        0 0
    • Slam09  

      Kluci ještě se zeptám- s odstupem času a více zkušenostmi na kole: je Bolt plnohodnotně použitelný v terénu, hustém lese na bike? Navigace, kvalita GPS signálu nebo něco dalšího co by vás napadlo. Nebo je lepší spíš na silničku?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Dneska jsem Bolta vyzkoušel na první vyjíždce. Navigace ukazovala i polňačky a cesty mimo civilizaci. Trasu si tam nahraješ přes Kamoot nebo RidewithGPS. Musíš si tudíž na mobil nainstalvoat dvě appky: Wahoo a pak appku na trasy. Na PC naplánuješ trasu a nahraješ na Bolta.

        Pár poznatků:

        • ideální osvětlení displaye (za tmy zbytečně moc neoslňuje)
        • ovládání v rukavicí není problém (neumím si představit touch screen)
        • notifikace fungují dobře (při příchozím hovoru mi začal počítač pípat a horní ledky blikaly zeleně)
        • CO BYCH OCENIL: přiblížení a oddálení mapy Bolt umí, ale posunutí mapy třeba na město, kterým pojedeš, nejde (leda, že by jsi mapu vzdálil, ale tím se zhoršuje rozlišení a některé trasy zdalováním mizí)
        0 0
        • MavasH  

          Trasy je možno vytvářet i ve Stravě (používám jen tu, takže nevím, jestli Kamoot/RidewithGPS neumí u tras něco navíc) a když je Wahoo aplikace se Stravou propojená, stačí Bolta sesynchronizovat a Strava v telefonu ani být nemusí – ale kdo Stravu používá, tak ji tam stejně má :)

          0 0
          • IndyCZ  

            Jenže Strava udělá jen route, nenaviguje. Komoot/RideWithGPS udělá i cuesheets. Trasa ze Stravy má navíc naprosto nepoužitelný výškový profil.

            Posouvání v mapě je kvůli pojetí zařízení nemožné.

            0 0
    • none11  

      Také nad boltem vážně uvažuji, ale chci i varia radar od garminu tak vyčkávám zda se neplánuje nějaká kompatibilita. Nemá někdo více info?

      0 0
    • TheJD  

      Stalo se vam nekomu, ze pri pomalem pohybu sice v zaznamu vidite komplet a spravnou trasu, ale o ty pomale segmenty, ci jejich cast, kratsi?

      0 0
    • MiKED  

      Ahoj, včera jsem rovněž pořídil Elemnt Bolt a chci se zeptat na synchronizaci – nahrávají se vám záznamy automaticky do Stravy?

      Wahoo mám připojený k wifi, Stravu v aplikaci povolenou, stejně jako automatickou synchronizaci, ale stejně se mi do Stravy odešle až po ručním odkliknutí v Results v mobilní aplikaci.

      0 0
      • IndyCZ  

        Asi bych to ještě zkusil a když to nepůjde, nastavil vše znovu. Mně to normálně funguje, když nahráváš přes wifi, tak nemusíš mít mobil vůbec s sebou, natož otevřenou appku.

        I když samozřejmě nahrávání přes aplikaci je taky možnost – a tam by se to taky mělo nahrávat automaticky, je-li to povoleno.

        0 0
        • MiKED  

          Díky. Právě proto jsem se ptal – jestli nemám někde něco špatně nastavený… :)

          0 0
      • Systémák  

        Ahoj, měl jsem stejný problém, psal jsem pak na podporu a tohle byl ten problém:

        You'll want to set your wifi to a channel lower than 10, and reconnect to it. Anything above that and the data will not transfer over.

        Takže mrkni na wifi router, pokud ho máš nastaven na automatické hledání kanálů, tak ti pravděpodobně vybralo nad kanál 10.

        Takže nastav ručně nižší kanál.

        V dnešní době je to ale problém se současným šumem.

        0 0
        • IndyCZ  

          Jo, ale to by se k té wifině vůbec nepřipojil.

          0 0
        • MiKED  

          Díky za tip. Nakonec se to rozjelo, aniž bych cokoliv měnil.

          Jinak jsem z toho přístroje nadšený.

          0 0
          • Myrra  

            Používám jej teď i doma pro záznam, WiFi mám napevno na kanále 9 a sem tam se nesyncne sám. Tak v 1/5 případů. Podobné problémy má žena s připojením Bluetooth mezi Garminem a mobilem, když dorazí z běhu. Holt je to pásmo hodně narvané :-(

            0 0
    • xpj  

      Dneska mi dorazila aktualizace aplikace Wahoo Elemnt a v novinkách je:

      Added turn-by-turn notifications for Ride With GPS routes exported with course-points in TCX and GPX format

      https://play.google.com/…apps/details?…

      0 0
      • IndyCZ  

        S RideWithGPS šla turn-by-turn navigace odjakživa, ne?

        0 0
        • xpj  

          Aha, to nevím, nepoužívám. Já jen že to teď bylo v novinkách nové verze…

          0 0
        • TheJD  

          Treba uz to nebude hlasit, ze mas odbocit v krizovatce nebo par metru za ni. :D

          0 0
    • jarouš2  

      Opětovná otázka, vyplatí se přejít z 520 na Bolta? Nevíte zda je tam li-ion nebo li-pol baterka… Kvůli degradaci jak má třeba Garmin ve zvyku. Spíš řeším jestli vzít polar m460 nebo BOLTa. Pořád mě k tomu polaru něco táhne, jediné co mě štve max 4 hodnoty na displej.

      0 0
      • IndyCZ  

        Jestli se vyplatí přejít z 520 se říct nedá, někdo řekne ano, jiný ne. Polar ale neumí navigovat, ne? Z času na čas se to může hodit, zvlášť v neznámém prostředí… a ten displej se mi zdá fakt titěrný, zvlášť v porovnání s tělem computeru.

        Ale zase tam má nějaké Testy (neštudoval jsem) a vlastní webové rozhraní…

        0 0
    • Tirtore  

      Ahoj, Bolt mě velmi zaujal a vážně uvažuji o jeho koupi. Pročítal jsem diskuze, četl recenze a sledoval spoustu videorecenzí, ale bohužel neumím anglicky. Možná jsem to pouze přehlédl, ale nikde jsem neviděl, zda na displeji zobrazuje procentuálně klesání či stoupání? Na treku a silničce používám Rox 9.0 a tam je ikonka a číselný údaj. V lednu jsem si koupil svůj první baik a tam bych chtěl mít něco novějšího a lepšího. Díky za odpověď, T.

      0 0
      • IndyCZ  

        Samozřejmě že zobrazuje. :)

        0 0
        • Tirtore  

          Díky za odpověď! Myslel jsem si to, ale chtěl jsem mít jistotu. Nejlepší by bylo ho vidět a „osahat“ si ho. Bohužel, ho moc obchodů nenabízí a u nás v okolí Kolína už vůbec ne.

          0 0
          • IndyCZ  

            To je jasné, ale není třeba se bát. Má to víc funkcí, než člověk potřebuje… Jako ty vědecké kalkulačky :-)

            0 0
            • Tirtore  

              S tím, že nevyužiju všechny funkce počítám. To bych musel být trochu jako IT specialista. Mě se líbí vzhledově, přepínání funkcí a také, jak mnozí píší, dobrá čitelnost a možnost zvětšení. Jen doufám, že k tomu dávají i srozumitelný český návod, aby ho mohli používat i příslušníci „staré hardy“, jako jsem já.

              0 0
              • IndyCZ  

                Tak to tě zklamu, nedávají :-) ale vše se nastavuje přes aplikaci a je to velmi intuitivní.

                0 0
                • Tirtore  

                  To tedy jsem. Schválně jsem se na to ptal v jednom obchodě, a napsali mi, že to prodávají zabalené, ale když se to tady prodává, tak by tam měl být. Proto jsem koukal pouze na české obchody. Nejvíc mě štve, že ho nikdo neprodává komplet se všemi čidly a snimačem. Vždy jim v nabídce něco chybí a musel bych ho objednat z více obchodů.

                  0 0
                  • MiKED  

                    Nějaký český návod jsem k tomu dostal. Nečetl jsem ho, takže nevím, co vše v něm je. Pokud budeš mít zájem, můžu ofotit.

                    Ale je to vážně intuitivní.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jo, jsou tam složené dvě oboustranně popsané A4 s návodem (docela drobným textem v češtině). Také jsem to ale nečetl. Jednak je nastavení intuitivní a pak, na Youtube je materiálu dost.

                      0 0
                  • IndyCZ  

                    Omlouvám se za šíření dezinformací, skutečně tu jsou sepnuté dvě A4 s podrobným návodem.

                    0 0
                    • Tirtore  

                      Tak to je dobrá zpráva! Závidím lidem, kteří český návod nepotřebují.

                      0 0
      • cedule  

        Kup ho, neváhej. Rozhodně neuděláš krok vedle.

        0 0
      • MiKED  

        Otázkou je, zda to ten údaj o stoupání chceš skutečně vidět. 

        0 0
        • Tirtore  

          Možná jsem trochu masochista, ale rád při jízdě sleduji procentuelni číselný údaj „soupeře“ v podobě stoupání, kvůli kterému tak trpím. Za ten pocit, když ho porazim mi to stojí. Díky za to foto, je to pěkně čitelný. Ale bude mě to stát dost práce se v tom zorientovat. Moje stará Sigma má ikonku nakloněné oboustranné šipky a vedle číslo a procenta.

          0 0
          • MiKED  

            Tohle ti za jízdy ukazuje procenta.

            0 0
            • Tirtore  

              To je právě ono! Čím vyšší zdolané číslo, tím lepší pocit. A Bolt ukazuje pouze graficky, jak vidět dole na displeji?

              0 0
              • MiKED  

                Tohle je obrazovka, kde se to ukazuje i graficky. Jinak samozřejmě nechybí číselný údaj.

                0 0
                • Tirtore  

                  Tak to je super. Teď už ho jen objednat a až bude trochu míň sněhu a mrazu ho jet vyzkoušet.

                  0 0
    • Maslicko  

      Dnes byl muj Bolt vypran omylem v pracce :/ Prezil to bez ujmy, takze udavanou normu IPX7 splnuje s prehledem

      0 0
    • Smazaný účet  

      Bolta používám od října a zatím velká spokojenost. Zaznamenal jsem jediný problém (celkem dvakrát). Po více než třech hodinách jízdy najednou Bolt ztratil GPS signál – přestal ukazovat rychlost – zobrazoval jen „–“ a další údaje byly neměnné. Parkrát jsem to pauznul, rozjel se… Po 4 až pěti minutách bylo zase vše OK. Ke ztrátě signálu došlo na otevřeném prostranství za celkem běžného počasí. Kontaktoval jsem podporu Wahoo a doporučili mi aktualizaci map. Pokus o aktualizaci české mapy selhal – málo volného místa (cca 86 MB)… Takže jsem promazal veškeré mapy, které zřejmě nikdy nevyužiji (Amerika, Afrika etc) a uvolnil jsem cca 2 GB. Mapu jsem aktualizoval a poslední delší jízda přes 4 hodiny byla OK… Google mi potvrdil, že s podobným problémem nejsem jediný. Tak jen FYI, kdyby se to stalo někomu zdejšímu. Mohu pouze hádat, ale možná těch 86 MB bylo při delší jízdě málo – možná pro nějaké dočasné soubory ukládané GPS.

      0 0
      • MiKED  

        Co tam máš nahraný? Porno? :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jen origo mapy (téměř celého světa) a pár desítek jízd. Jinými slovy, už na novém Boltu toho volného místa není nazbyt. Péčka jsou plné internety…

          0 0
          • MiKED  

            Já třeba Ameriku, Afriku nebo Austrálii rovnou smazal. Pravděpodobnost, že tam zamířím na víkend, je minimální (a kdyby náhodou, kdykoliv si tu mapu stáhnu).

            0 0
        • Smazaný účet  

          BlackANDWhite porno forever :)

          0 0
      • IndyCZ  

        Mně zase z času na čas zaspí barometr, ukazuje 0 nebo dokonce -. Po chvíli se probere, ale je to iritující.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nikdy jsem to nezkoušel, ale údajně můžeš Bolta při jízdě vypnout a zapnout a po zapnutí by měl být schopen navázat na aktuální jízdu – načíst si ji. Možná by takový „reset“ pomohl. Třeba tu s tím někdo má zkušenosti.

          0 0
          • IndyCZ  

            Stalo se to za půl roku 3×, navíc to nefakčilo jen několik sekund, bohužel vždy na nějakém krpálu :-)

            0 0
          • TheJD  

            Samozrejme to takto funguje. Idealni na setreni baterie pri zastavce na obed. Jen pozor na to, ze „rekonstrukce“ uz projete trasy muze trvat klidne pres minutu, takze to je dost pomaly restart.

            0 0
      • BOBEK  

        Do začátku března jsem byl navýsost spokojeným a hrdým uživatelem Bolta a vzhledem k tomu, že jsem se na něj připravoval několik měsíců před launchem a zakoupil jej na konci března 2017, považoval jsem se svým způsobem za ambasadora. Bolt potvrdil reference načtené z všemožných zahraničních zdrojů, opravdu jsem si jej doslova zamiloval. Přitom jsem do té doby používal mnohem dražší zařízení. Jediná věc, která mě zviklávala, byla oscilace reportované rychlosti v průběhu jízdy +/- cca 5kmh, při subjektivně konstantní udržované rychlosti. Uchlácholil jsem se tím, že v záznamu rychlost vypadá ok a k reportovanému údaji není potřeba se příliš upínat. I když, nemám rád kompromisy…

        Wahoo podpora odkázala na spoustu jevů, obloha, zástavba, listí v korunách stromů (to tam bylo, byť ne nahusto).

        Před 3mi týdny se ale dostavil jev, který popisuješ, a to za jasné oblohy a volného prostranství. Wahoo podpora tentokrát odkázala na připravovanou aktualizaci, která měla proběhnout minulý pátek. Zítra vyzkouším, nedojde-li ke zlepšení, zkusím Tvůj postup – jen je zajímavé, že se mi (dnes) z podpory tohoto doporučení nedostalo.

        Pro úplnost zde zaznamenám výsledek, třeba se bude někomu ze zdejších wahooligans hodit :-)

        0 0
        • snas89  

          Bolta právě plánuju na jaře koupit:) (ještě se pořád rozhoduju mezi 520 a boltem).

          Předpokládám, že když mám čidlo rychlosti tak tyhle výpadky řešit nemusím?

          0 0
        • vik  

          FIXED: GPS dropping after 3–4 hours Mohlo by to být tohle?

          0 0
          • BOBEK  

            Vše po update z konce března běží jak má – k výpadkům reportované rychlosti v průběhu jízdy nedochází, dokonce se mi zdá, že původní oscilace rychlosti byla minimalizována též (možná si to vsugerovávám, na obvyklých úsecích nicméně tento jev teď nevidím). Za mě tedy znovu velká paráda !!!

            0 0
    • danis7  

      Měl bych dotaz na uživatele Elemnt Bolt.

      Live tracking – jak funguje? Je u něj nějaké nastavení jak často má odesílat pozici? Jak moc to vybíjí telefon?

      K pauze při záznamu trasy. Pokud si pauznu záznam trasy (pauza na oběd …) tak je Bolt pořád připojený k GPS, tzn. moc nešetří baterii a nebo je lepší ho vypnout?

      Po zapnutí Bolt už začne vyhledávat GPS pozici nebo hledá GPS až po zapnutí záznamu trasy? Jde mi o to jestli, že když ho jen zapnu a položím k oknu, tak se už fixne a venku po spuštění záznamu trasy už má pěkný fix nebo je potřeba venku chvíli počkat na fix před výjezdem?

      Díky

      0 0
      • Systémák  

        Jsem schopen reagovat jen na poslední dotaz – jakmile zapneš Bolta, tak začne hned hledat GPS pozici. Záznam trasy je jedno tlačítko a to je start :D To už dávno pozici má nachystanou.

        Fix pozice je velmi rychlý dle mých zkušeností, zapínám Bolta jakmile jsem na cestě ze dveří a venku jak nasednu tak mačkám start a jedu, nic neřeším. Tak si představuju spolehlivý produkt.

        0 0
        • danis7  

          Dík. A tu pauzu nevíš? K pauze při záznamu trasy. Pokud si pauznu záznam trasy (pauza na oběd …) tak je Bolt pořád připojený k GPS, tzn. moc nešetří baterii a nebo je lepší ho vypnout?

          0 0
          • Systémák  

            Bohužel nemám zkušenost :( Někde jsem tu ale, myslím, četl, že snad jde Bolt i kompletně vypnout během aktivity a pak zapnout a pokračovat v předchozí trase.

            0 0
          • MiKED  

            Koukni o pár příspěvků výše.

            0 0
    • danis7  

      Tak Elemnt Bolt už mi přišel a budu ho zkoušet.

      Zeptám se na jaké místo montujete Bolta u trailového kola? Na řidítka s tím aero držákem nebo na představec? Zatím ho dám na představec, ale moc tam nesedí (představec 60 mm). S tím aero držákem to je lepší jenže je Bolt celkem na ráně.

      0 0
      • bagr84  

        Pokud jde Bolt pootočit o 180 stupňů…

        0 0
        • IndyCZ  

          Jde, ale ne na origo vykrojeném držáku, chce to nějaký univerzál.

          0 0
      • Systémák  

        taky to tak mám na bajku, bohužel se mi ten držák na představec nevleze na něj, mám ho moc široký. Takže jsem skončil tak, že na silničce ho mám na představci :D

        Jestli to jde otočit o 180 stupňů – to si myslím, že ne, doma schválně vyzkouším. Ten aero držák totiž pasuje do profilu těla Boltu, aby to bylo celé aero a naopak tam dle mého bude vadit to tělo.

        0 0
      • tompca  

        Pokud by šel otočit o 180°, tak otočit tenhle držák aby byl nad představcem.

        https://www.fasttech.com/…er-extension

        0 0
    • MiKED  

      Mimochodem – letos jezdí Elemnt Bolt dva pro týmy – Katusha a Bora.

      0 0
    • gersa  

      Nemá někdo tip, kde ho aktuálně koupit?

      0 0
    • Maslicko  

      Kupovali jste nahradni drzak pro Bolta? Nasli jste nejaky neoriginalni/lev­nejsi? Dival jsem se na Ali, ale nic nenachazim.

      0 0
    • štája  
      1. Dá se na Boltu nějak nastavit víc profilů jak má Garmin? jde mi hlavně o to když přendavám na jiné kolo, kde třeba nemám ta samá čidla, tak abych měl obrazovky na každý bike trochu jinak upravené…
      2. Jak jsou podrobné mapy ve srovnání s Openstreet mapami nahranými v Edge 520? cyklostezky? pěšinky v parku atp. To tam asi nebude vidět co?
      0 0
      • IndyCZ  
        1. Ne
        2. Mapy podrobné jsou, ukazují stezky i lesní cesty. Když odzoomuješ tak samozřejmě vidíš prd. Ale trasu pro navigování musíš vytvořit přes telefon.
        0 0
        • štája  

          OK, díky za info. Přemýšlím jestli nevyzkouším, určitě mě to láká. Tak to je super, že tam jsou vidět i polní cesty, jsem zvyklý si vytvářet trasy na mapy.cz a pak vkládat přes soubor, tady to jde koukám i přímo načíst z Dropboxu, tak to je super :)

          0 0
          • IndyCZ  

            Na kolo se dostanu nejdřív ve čtvrtek, pak bych zkusil vyfotit, jak to ukazuje cesty v lese.

            0 0
            • IndyCZ  

              Sorry za zpoždění, ale snad ještě pomůže. Na obrázku je vidět silnice, nepřerušovaná čářa je cyklostezka a přerušované čáry jsou lesní cesty.

              0 0
              • MaPa  

                Hele super, šlo by ten výřez ukázat na mapách.cz?

                0 0
                  • MaPa  

                    Díky, to vypadá naprosto dostatečně.

                    0 0
                    • vik  

                      Včera poprvé s Boltem… Na silničce, v místě, kde to znám jak svý boty, ale na zkoušku s TBT. Koukal jsem kolem silnice na všechny možný cesty a cestičky, o kterých vím, a na displeji bylo vše :-) Když člověk srovná vedle sebe „barevnýho“ Garmina a černobílý Bolt, na první dobrou by řekl, že je vše jasný. Ale Bolt je přehlednej více než dost, navíc ta baterka, že… A zoom je bezva a tlačítka a čitelnost, prostě povedená věc! A v mobilním RWGPS jdou „pinovat“ trasy, takže si Bolt nenasaje všechny vytvořený, což je taky prima.

                      0 0
    • Tirtore  

      Ahoj, tak jsem se dnes byl prvně s Boltem projet. Je super. Čitelnost displeje i přepínání tlačítky.

      Jen bych požádal o radu, jak na displej dostat aktuální nadmořskou výšku a teplotu. Zobrazuje mi to celkové nastoupané metry a metry nastoupané v právě vyjižděném kopci. A teplotu jsem doma viděl až v mobilu v uložené trase. Také mě v té uložené trase chybí stupnice výškových metrů u profilu trasy. Na pozadí souhrnu kadence, rychlostí i teploty, mám po stranách profilu trasy sloupek s odstupňovanymi hodnotami.

      Je mi jasné, že někde v návodu nebo na netu určitě odpovědi jsou, ale neumím anglicky a ještě se starám o těžce nemocnou ženu, takže už nemám sílu to někde hledat. Byl jsem dnes rád, že se mi chvili o ženu postarali a mohl jsem se jet na chvili projet.

      Předem díky, pokud poradíte.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zkus to pres appku v mobilu, tam si nastavíš, které údaje chceš mít na display

        0 0
        • Tirtore  

          Já jsem to zkoušel, než jsem napsal ten dotaz. Jenže jak neumím anglicky a je tam spousta odkazů a pododkazu, kterým nerozumim, tak jsem ztracenej. Ani nevím, kde jsou tam zobrazeny shodná data jako na jednotlivých obrazovkách Bolta.

          Mě by dost pomohlo, kdyby se někomu chtělo mě k tomu nasměrovat, že by jednotlivé kroky vyfotil z displeje a pak je seřadil. I když to asi taky nebude jednoduché. Škoda, že nemám nikoho, kdo ho má a mohl by mi to ukázat fyzicky.

          0 0
          • TheJD  

            Kdyz nechces, tak to nepujde…

            Toho textu je tam naproste minimum a clovek, ktery ma mozek, slovnik a nikdy nevidel anglictinu, to musi zvladnout za chvili.

            0 0
            • Tirtore  

              Až ti bude vedle tebe téměř bez hnuti ležet manželka, kterou máš doma na dožití, aby neležela někde na LDNce, okolo pobíhat pětiletá dcera, jsem zvědavej, jak bude mozek fungovat tobě.

              0 0
              • arny71  

                Bych asi neresil navd na nejakej comp. Vem kolo, jezdi na pocit, cisti hlavu a dusi. Az se casem srovnas, vrat se k tomuhle kramu. Na tvem miste bych se venoval dcerce, ten jeji krasny detsky

                vek za chvilku zmizi jako dym.

                0 0
            • MiKED  

              V aplikaci v Settings.

              Customize Page – Workout Data (základní obrazovka) – přesuneš si položky, jak potřebuješ.

              0 0
              • Tirtore  

                Moc díky! Chvíli jsem to tam honil z leva do prava, ale nakonec pochopil. :-) Mám to nastavené, jak jsem si představoval. Díky

                0 0
                • MiKED  

                  Rádo se stalo. Hlavně, že to šlape.

                  0 0
                  • Tirtore  

                    Ahoj, dnes se přijeli podivat na manželku kamarádky, tak umožnili se jet projet. S tím nastavením displeje, jak jsem si představoval to byla paráda. Zbytečně jsem nemusel přeskakovat z obrazovky na obrazovku.

                    Co mě ale trápí, je výškoměr. Už na startu mi ukazoval o 40m vyšší výšku, než je skutečnost. Ale co je horší, ukazuje nepřesné nastoupené metry. Oproti stopaři z map.cz a Luxus map, to bylo skoro o třetinu na 50km. O zhruba 150m. Přijde mi, že je náchylný na silný vítr. Když jsem jel v silném protivětru do kopce, ukazoval 0% stoupání. Chvíli mu trvalo, než se rozhodl ukázat nějaké číslo.

                    Tak mě zajímá, zda nemá funkci manuální kalibrace? Mám starou Sigmu Rox 9.0, a ta někdy podle tlaku ukazovala také nepřesně. Ale dala se tam přesná výška nastavit manuálně.

                    Předem díky za odpověď.

                    0 0
                    • vik  

                      Bolt kombinuje barometr a gps, a to nejakym jejich algoritmem. Tvrdi, ze je to nejvetsi nadeje na presnost;-) Kalibrovat to nejde, to mi na garminu prislo fajn. Ale i po kalibraci manualne zadanou vyskou umel nekdy garmin ustrelovat taky fest. Nastoupany u bolta mi prijdou v pohode, ze netrefi nekdy vysku je mi fuk.

                      0 0
                    • MiKED  

                      Tohle jsem upřímně neřešil. Ale dneska 90km švih a navigace jedna báseň.

                      0 0
                      • vik  

                        Ja dnes na silnicce v Reichu, uplne pidi cestama, bez navigace bych to nedal ani nahodou… Jedno kufrovani (moje blbost pri planovani v RWGPS), ale jinak fakt parada.

                        0 0
                    • atty  

                      Elemnt (přímo podle Wahoo) se kalibruje sám – přes GPS si udělá nějaké propočty a kombinuje to s barometrickými údaji. Možnost, jak si sám nastavit přesnou výšku a „zkalibrovat“ tak výškoměr tam tím pádem asi není (což je škoda).

                      Silný vítr a proměnlivé počasí na správné výsledky výšky z barometru taky moc nepřispívá – to je známé u všech tacháčů s barometrem. Nastoupání/ses­toupání výšky podle map na trase je většinou ještě daleko nepřesnější. Správnost a funkčnost nejlépe poznáš, když si opakovaně uděláš samostatně několik „koleček“ na úplně stejné trase a výstup/sestup bude pokaždé ± podobný (jednotky metrů na trasách s jednotkami kilometrů neřeš, tak přesně to prostě nefunguje a nikdy fungovat nebude (z barometrických a GPS údajů).

                      Takže pokud chceš zjistit, zda to měří ± dobře, je ideální si vytvořit trasu pár kilometrů s nějakým převýšením, tu si (úplně stejnou) několikrát zajet a pak zkontrolovat, zda výstup a sestup jsou ± stejné hodnoty a zda jsou to podobná čísla, jako na stejném okruhu z jiné jízdy. Tohle by v případě správné funkce mělo ± na pár metrů sedět.

                      Ale moc bych se tím nezatěžoval – máš asi vícero a horších starostí, tak si ještě lámat hlavu s tachometrem a nějakými marginálními nepřestnostmi – lépe si vyčistit hlavu pěkným výletem a nějaká „čísla“ z budíků moc neřešit :)

                      0 0
                      • MiKED  

                        A včera foukalo fest.

                        0 0
                      • Tirtore  

                        Mě tyhle trochu zbytečné starosti na chvili odvezou mysl od těch skutečných.

                        Na ty mapy se asi opravdu nedá spolehnout. Napadlo mne později, že občas tuto trasu jezdím a shodou okolností jsem ji jel minulý rok a tam ty nastoupené metry ve stopaři Map.cz souhlasily s letošním Boltem. Trochu tomu nerozumím, ale aspoň mohu věřit Boltu.

                        0 0
                    • IndyCZ  

                      Údaje z map vůbec neřeš, ty jsou nepřesné samy o sobě.

                      0 0
              • bajker64  

                Ahoj, prosím o radu – v nastavení linked accounts jsem zatrhl strava – spárovalo se, při zadání dalších app, které jsem potřeboval mi při zadání stejných username a password jako u strava hlásí entered is incorrect (zadávám správně), to samé u jiných app.

                A ještě jeden problém – při zadávání nové trasy z create from history to zase chce – you must be logget into wahoo cloud.

                Omlouvám se za blbost a předem děkuji.

                0 0
                • MiKED  

                  Nic jiného než Stravu nepoužívám, takže na tohle asi nedokážu odpovědět. A pokud jde o trasy, řeším je stylem, že si gpx uložím jako soubory do telefonu a naimportuju je přes aplikaci do Boltu.

                  0 0
                  • bajker64  

                    Ahoj, díky, trasy už jdou, ale při planned workouts a zadání nové strany mi to nabídne sync from web a následně v linked accounts dvě možnosti – training peaks a today´s plan (stravu ne) a to je ten problém z prvního dotazu.

                    Moc dík

                    0 0
                    • danis7  

                      Pozor na rozdíl mezi routes a workouts :)

                      0 0
                      • bajker64  

                        Díky, jde mi o to a prosím o radu – mám najeté okruhy, které jezdím opakovaně a hodilo by se mi porovnání s předešlými jízdami přímo při jízdě. Jízda s imaginárním soupeřem. Jde to? Ještě jednou dík za rady.

                        0 0
                        • MavasH  

                          Jestli je ten okruh vždy úplně stejný, udělej si z celého okruhu privátní segment.

                          0 0
                          • Trinec  

                            Přesně tak, mám taky z práce jednotlivé privátní segmenty, tedy ale nahrané až Stravou.

                            0 0
    • Tomalda  

      Zdravím, nevíte jak znova uploadovat trasu z Wahoo na stravu? Díky

      0 0
      • MiKED  

        Propojit Wahoo a Stravu (pod Profile v aplikaci).

        0 0
        • Tomalda  

          Omylem jsem smazal trasu na webu stravy, ale nevím jak ji tam znovu nahrát z bolta. Propojené to mám.

          0 0
          • IndyCZ  

            Ve wahoo apce najdi aktivitu, dole je sekce Upload a tam znovu klikni na Stravu. Popř fyzicky spojit Bolta s PC a aktivitu nahrát ručně.

            0 0
    • Libores  

      Ahoj, nemáte někdo změřené jak dlouho Bolt vydrží v režimu indoor (vypnutá gps) jen s tepákem a snímačem rychlosti?

      0 0
      • MiKED  

        Divil bych se, kdyby to tady někdo zkoušel – po osmi hodinách s navigací, dvěma samostatnými senzory (kadence a rychlost) a tepákem jsem byl na 40 % baterie, tak si to spočítej.

        0 0
        • Libores  

          Kolik vydrží s gps dobře vím, mě opravu zajímá jen indoor režim. Pojedu s tím čtyřiadvacítku, tak jestli to baterka dá. Asi to budu muset vyzkoušet sám;)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Tak bohužel zase jednou „smíšené“ pocity. Na obrázku je dvakrát průjezd stejným stoupáním – Bolt tam má rozdíl 50+ metrů… Spolu s problémy při delších jízdách, kdy ztratí GPS signál a pomůže jen restart, mě to nutí zvážit reklamaci. Jistě, „dá se s tím jezdit“, ale v pořádku to není. Na druhou stranu reklamovat a být třeba tři měsíce odkázán na nepřesnosti záznamů z mobilu :/

      0 0
      • MiKED  

        Se ztrátou signálu se nepotýkám ani na delších trasách. A tomu, že v některých případech přeměřuje, je tady věnována spousta textu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak ta ztráta signálu bude asi chybou konkrétního kusu (tedy, více kusů dle zběžného vyhledávání). On naštěstí není problém to při nějaké pauze prostě třeba po hodině nebo dvou restartovat, čímž se riziko eliminuje. O tom proměřování si tedy počtu.

          0 0
        • TheJD  

          Taky mi zatim funguje bezproblemove, co se signalu tyka. Co se tyce vyskomeru, tak se mi stava jen zridka, ze je rozdil nastoupanych a sestoupanych metru vetsi nez v jednotkach metru, kdy se vracim na misto, odkud jsem vyjizdel. Tam si navic myslim, ze hraje roli to, ze zbytecne necekam, ale vyjdu ven, pockam na gps fix a hned jedu. Takze je mozne, ze se na zacatku vyjizdky jeste nejak kalibruje.

          Kdyz jsem jednou jel s Fenix 3 i Boltem, tak po jednom kopci nameril Bolt o 50 metru nastoupanych vic (celkem asi 250). Po dvou uz to bylo na obou zarizenich 500 (jiny kopec), takze ona ta nepresnost nebude jen u Boltu.

          0 0
      • snas89  

        a máš čidlo rychlosti? nebo to necháváš jen na gps?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Čidlo rychlosti plánuji brzy pořídit. Počítám, že vyřeší mimo jiné auto-pause v nízkých rychlostech a pak samozřejmě nesmyslné skákání aktuální rychlosti ±15 km/h. Souvislost použití čidla s měřením nastoupaných metrů mě ale nenapadá… Pomůže?

          Ještě k čidlu – má smysl originál, nebo stačí cokoli (i levnějšího)?

          0 0
          • MiKED  

            Koupil jsem Wahoo, i když jsem už měl doma jiný – líbí se mi uchycení na nábě.

            0 0
          • snas89  

            Nevím, ale napadlo mě, že když to bere údaje z čisla, tak asi nemůže najendou poskočit o několik metrů. Ať už do dálky, nebo do výšky.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Jinak, takto to vypadá, když ztratí signál. Nepauzne se, akorát přestane zobrazovat rychlost a aktualizovat vzdálenost atd… Pauze a Resume nepomůže. Někdy se to probralo po několika minutách samo, jinak leda restart. Já ty delší jízdy kolem 4 hodin nejezdím moc často, takže mě to zatím příliš nepálí – ne tolik, abych jen kvůli tomu řešil reklamaci, zvlášť, když zřejmě pomáhá „preventivní“ restart, když si dám někde pauzu.

        0 0
        • danis7  

          Aktualizoval jsi FW? Cca 2 týdny zpět (nebo možná i více) byla oprava problému s GPS fixem

          0 0
          • Smazaný účet  

            Díval jsem se, že naposledy se ten problém objevil 24.3. Od té doby (dvě jízdy přes 4 hodiny, spousta kratších) se to zatím neobjevilo. Aktualizce nijak neblokuji (občas si po zapnutí Bolt něco stáhne), takže by měly být OK.

            0 0
        • IndyCZ  

          Zajímavé, já po mytí kola sundal senzor rychlosti, zapomněl ho nandat a i na 100+ kilometrech mi nic nevypadlo. Máš ho aktualizovaný? Jen jsem si včera všiml, že při konstantní rychlosti v jednom úseku skákala o +/- 5 kmh, ale jen asi půl minuty.

          Senzor stačí levný z Ali, alespoň můj funguje v pohodě.

          Co se týče výšky, taky mívám stabilní údaje s rozdílem v metrech. Takže nevím, čím to.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak, ty velké skoky rychlosti budou viditelností – je to vesměs v údolích. Jezdím hodně do Krasu. Toto vyřeší rychlostní čidlo. No a 50 m rozdíl na stejném kopci jetém dvakrát po sobě jsem si si všiml včera poprvé. Přijde mi to hodně. Zkusím stejný test někdy zopakovat.

            Ještě k rychlostnímu čidlu – Mám 3 kola, na kterých Bolta střídám. Asi se mi to nebude chtít přehazovat, takže to vidím na pořízení dvou nebo tří kousků. Počítám, že je Bolt bude rozlišovat – budou pro něj různá zařízení. Má zde s tím někdo zkušenost?

            0 0
            • IndyCZ  

              Jo, bude je brát jako různé senzory.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Používám Bolta taky na 3 kola, senzory mám gyroskopické na nábě, jeden orig. Wahoo, jeden Garmin a na horském z aliexpresu. Všechny bez problému.

              Poslední dobou po zapnutí Boltu před jízdou trvá dlouho fixnutí elevation, od 1.5 do 3 minut venku. Dělá vám to někomu taky?

              0 0
            • Smazaný účet  

              Tak, dva speed senzory zakoupeny a už mají i něco odjeto, takže mohu hodnotit:

              • otravná autopause v nízkých rychlostech je minulostí
              • i v údolích a u příkrých svahů, kde nejsou pro GPS ideální podmínky ukazuje smysluplnou rychlost a údaj zběsile neskáče
              • nastoupané metry přibývají korektně i na krátkých stojkách

              Podtrženo sečteno, investice se rozhodně vyplatila. Na druhou stranu si dovedu představit, že když někdo jezdí jen v otevřenější krajině bez nějakých extrémů, tak to vlastně nemusí potřebovat…

              K problému se ztrátou GPS signálu při delších jízdách kolem čtyř hodin – poslední tři jízdy přesahující čtyři hodiny byly OK, tak snad to vyřešil některý z updatů.

              0 0
              • mxv  

                Ahoj, jaké speed senzory jsi prosím tě koupil? Já mám original wahoo a problém autopause v nízkých rychlostech se vůbec nevyřešil..

                0 0
    • obywan  

      Včera se mi Bolt při vyjížďce cca po 2 hodinách sám od sebe restartoval. Když jsem se podíval na displej bylo tam něco jako „ride recovering“. Záznam se obnovil, ale dál nepokračoval. Dalších 5 hodin záznamu už v pohodě.

      Mám poslední firmware, stalo se mi to poprvé.

      Stalo se to už někomu z vás?

      0 0
      • obywan  

        Stalo se mi to znovu. Bolt byl spárovaný s telefon stejně jako v předchozím případě. Jinak jezdím bez spárování.

        0 0
    • Feďa  

      Po cca 3 týdnech používání jsem zaznamenal tyto nesrovnalosti:

      1. Přestože mám vypnuté zvuky i LED, neustále mi Bolt pípá a bliká (při navigaci)
      2. Live segmenty – někdy se mi spustí a po cca 10 vteřinách měření zmizí, jindy oznamuje, že se k segmentu blížím, ale nespustí ho…
      3. Dnes přestal vyhlazovat výškový profil, zobrazoval jenom schody… Což bylo markantní hlavně při zoomování profilu
      0 0
      • MiKED  

        Ad 1 – ano, nenašel jsem v nastavení, jak vypnout zvuky u navigace natvrdo. Během jízdy ale lze dát Mute

        Ad 2 – občas se to stane

        0 0
        • Feďa  

          Mute zkusím – díky za tip.

          Jinak dnes v lese na bajku to neukazovalo sklon stoupání (resp. v cca 10% stoupání to ukazovalo nulu) a následně to nenačítalo nastoupané metry… Takže výškový rozdíl cca 100 metrů (výškoměr fungoval), ale nastoupaných metrů pouze 8… Dělalo to několikrát v hustém lese, ale nemyslím že by to bylo GPS signálem. Nevím z čeho bere ten sklon – profil naplánované trasy to normálně zobrazovalo…

          0 0
          • TheJD  

            Jakou jsi jel rychlosti? Ja jsem si vsiml, ze v male rychlosti to vubec nezaznamenava. S rychlostnim senzorem mozna ano.

            0 0
            • milan.v  

              To je právě ten vtip, proč mít na kole rychlostní senzor… Možná by mohla jít nastavit i hodnota rychlosti, při které se to sepne, takže případně snížit, Bolt ale neznám.

              0 0
              • TheJD  

                Ono jde o to, ze jizda porad bezi, nepozastavi se, ale Bolt proste nepocita vzdalenost ani prevyseni. Myslim si, ze nepocitali s tim, ze by ho nekdo vozil na mtb, protoze na silnici se pod 10 km/h, pri kterych to stale funguje, asi ani nedostanes.

                0 0
                • vik  

                  Když se jedou fakt pořádný kopce, tak na silničce pod 10 km/h je rychlost zcela normální :-)

                  0 0
                • MiKED  

                  Bolt funguje třeba i ve chvíli, kdy v tretrách přecházím nějakou látku, a to určitě nejdu rychlostí nad 10 km/h.

                  0 0
            • Feďa  

              Je pravda, že na bajku rychlostní senzor nemám, každou chvíli to pak v prudkých stojkách hází autopauzu. Nicméně i v režimu jízdy tam byl sklon 0 a nastoupané metry nenaskakovaly.

              Na silničce (s rychlostním senzorem) a při jízdě po normálních komunikacích problém nezaznamenán.

              Každopádně pro Live segments je Bolt naprosto nevyzpytatelný…

              Shrnul bych všechny situace, které s Live segments nastaly:

              1. Segment se spustí a ukazuje čas proti KOMu (u trasy kterou jsem nejel) – OK
              2. Segment se spustí a ukazuje čas proti mému PR (u trasy kterou jsem jel) – OK
              3. Segment se spustí a ukazuje čas proti mému PR (u trasy kterou jsem nejel a tudíž žádný PR nemám) – tzn. běží pouze stopky a profil, náskok/ztráta je logicky nula – FAIL
              4. Segment se spustí a po chvilce spadne – FAIL
              5. Segment se vůbec nenačte (neohlásí, nespustí), přestože je označen – FAIL
              6. Segment se ohlásí, ale nespustí – FAIL

              Úspěšnost na procenta je tak 50:50.

              Dnes se mi u segmentů opakovaně objevila shodná obrazovka (123m, KOM 27:17). Objevila se cca těch 123 metrů před koncem segmentu (jeden měl KOM 5 minut, druhý šest)…

              Po připojení tepáku (10 dní bez problému), se mi rozsvítilo 6 diod červeně (tep cca 80). Tudíž jsem vypnul diody pro měření tepu a běželo to bez problému.

              Zobrazení převýšení včera OK, dnes opět nevyhlazoval, ale opět ukazoval schody – viz foto…

              Tak nevím, jestli je to chyba kusu, nějaká SW chyba, nebo prostě vlastnost… Na silnici celkem v pohodě (až na ty segmenty, nicméně Premium účet mám pouze na dva měsíce, takže to nevadí), v terénu pak velké rozpaky (jak navigace, tak zmíněné nastoupané metry).

              0 0
              • TheJD  

                Ale to mas nahranou trasu. Tam to prevyseni zobrazuje podle dat, ktere do nej nahrajes a ne podle senzoru. Chybu bych hledal v sw, ve kterem delas trasu.

                A co se tyce snimani v male rychlosti, tak sem dam priklad z minuleho vikendu. Trutnovske enduro. Bolt nameril ~40 km vzdalenost, ~600 nastoupano a ~1000 naklesano. Z toho bych rekl, ze vzdalenost a naklesane metry jsou zhruba spravne.

                0 0
                • Feďa  

                  Máš pravdu – ty dvě trasy se schodovitým profilem jsem dělal přímo ve Stravě (výhodou je, že pod zhotovenou trasou máš vypsané všechny segmenty na trase). Nicméně převýšení při jízdě (sklon i nastoupané metry) zobrazoval korektně.

                  Zbytek jsem dělal přes Komoot, ale tam mám problémy, že se mi některé mapy nenahrajou… Nevím, jestli to má něco společného s uzamčenými regiony, ale ta samá trasa po editaci (jiný název) se mi třeba opakovaně nenahrála… Proto jsem zkusil dělat mapu přímo ve Stravě.

                  U obou okružních MTB vyjížděk jsem měl totéž co ty – vzdálenost a naklesané metry OK, nastoupané metry cca o 30 % nižší údaj (bez rychlostního čidla).

                  0 0
                  • TheJD  

                    Abych to upresnil, tak jindy i na mtb nemam problem, ale nesmi byt mista, kde jedu vylozene pomalu, tedy nejakych 6–8 km/h.

                    Ja na trasy pouzivam ridewithgps a zatim jsem nemel sebemensi problem.

                    0 0
                  • štája  

                    strava dává profil trasy nesmyslný, u nastoupaných metrů odečítám někdy i 20%.

                    0 0
                    • xtonda  

                      No mám i trasu, kde Strava přidává víc než 100%, tedy Strava ukazuje víc než dvojnásobek toho co naměří barometr na Bryton Rider 310.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak, stačí jet podél prudšího svahu. Tady u Brna mezi Obřany a Blanskem Strava „nadělí“ asi 400 výškových metrů. Realita je pár desítek.

                      0 0
              • Systémák  

                Hlavně bych se podíval, zdali se ti segmenty překrývají. Pokud ano, tak se Bolt pochopitelně kousne.

                Jinak jsem segmenty používal taky pouze jen při Stravě zdarma na 2 měsíce. Dá se bez toho žít, člověk se pak tak nehoní :D

                0 0
                • CzechJoker  

                  +1

                  0 0
                • Feďa  

                  Taky to není pravidlem. Jel jsem kratší segment uvnitř delšího segmentu, spustil se mi první, po chvíli ho překryl druhý a po skončení druhého pokračoval na pozadí (tzn. bez informací na obrazovce) ten první – viděl jsem až výsledek.

                  Ovšem u jiných přesahujících segmentů se mi to už nepodařilo, většinou to spadlo už po pár sekundách.

                  0 0
              • Feďa  

                U těch live segmentů jsem zjistil, že chyba je v synchronizaci přes wifi. Vypadá to, že se to stahuje nějak dvoufázově – nejprve trasa a až pak časy. Tzn. že jsem měl v Boltu seznam segmentů bez údajů o KOMech, při nové synchronizaci se tam ten údaj doplnil (původně to při jízdě zobrazovalo pouze můj čas, nikoli jízdu proti KOMu).

                Co mě dále nemile překvapilo, byly problémy GPS na silnicích v údolích… Na Kokořínsku mi to opakovaně udělalo záznam mimo silnici a tím pádem mimo segmenty (viz foto, cca 4km úsek…).

                0 0
                • psedma  

                  a sakra, s tou GPS jsi mi neudělal radost, tak nějak jsem doufal, že by GPS mohla být celkem přesná, respektive to byl jeden z důvodů koupě – nahradit ne moc přesnou gps v mobilu…

                  0 0
                  • MiKED  

                    Přečti si celé vlákno a neřiď se jedním příspěvkem. Feďa ma permanentně problémy, s nimiž jsem se třeba já osobně nepotkal.

                    0 0
                    • Feďa  

                      A to jsem ještě nevytáhnul poslední poznatek;-) Při navigování mi to celkem často hází zcela opačné popisky „vpravo“, „vlevo“. Né že bych se tím řídil, vždy koukám na označenou trasu, ale slabší povahy to může zmást.

                      0 0
                      • MiKED  

                        Tos tam nahrával nějaký custom firmware? Můj Bolt češtinu nemá (ne, že bych ji potřeboval).

                        0 0
                        • vik  

                          Komoot i RWGPS cue pojmenovava cesky, se softem ci jazykem v Boltu to nema zadnou souvislost…

                          0 0
                      • vik  

                        Trasy delas v RWGPS? Kdyz jde o svih fakt nekde v neznamu, je treba cue projit a opravit. Popis byva vetsinou dobre, ale neladi k tomu sipky…

                        0 0
                        • Feďa  

                          Zkoušel jsem dělat trasy ve všem možným, toto bylo v RWGPS. Více mi vyhovoval Komoot, ale tam mi to nesynchronizovalo trasy mimo zaplacený region…

                          Ale jak jsem zmiňoval, na šipky, natož popisky, se nedívám – za jízdy mi stačí vyznačená trasa na mapě.

                          0 0
                          • TheJD  

                            Na te fotce je videt, ze to nejdrive vede doprava, kde se ihned otoci o 180°. Chyba je tedy v importovanem souboru.

                            0 0
                          • Kacko  

                            Zaplat si komoot. Usetri ti to cas i nervy:)

                            0 0
                  • Kacko  

                    Mám s Boltem najeto cca 6000km a problém s GPS jsem řešil jen jednou asi 500m v údolí francouzských alp. Je to za mě skvělý přístroj, funguje parádně a z toho co jsem za posledních pár let na kolo celkově koupil to je jeden z nejlepších produktů. Hned vedle oblečení od Assosu, přestavby na bezduše a nalezení té správné sedlovky;)

                    0 0
                  • psedma  

                    díky za uklidnění ;-) objevil jsem tento přístroj teprve minulý týden a prakticky hned jsem ho objednal, když jsem zjistil co vše za ty prachy umí, takže toto dlouhé vlákno sleduji chvílu… tak snad naplní všechna očekávání :-)

                    0 0
    • Feďa  

      Ještě dotaz k plánování tras.

      1. Pro turn-by-turn jde použít jenom Komoot, RWGPS a Strava?
      2. Pokud nechci navigovat, ale jenom zobrazovat trasu, lze nějak nahrát přímo gpx soubor, nebo ho zase musím importovat přes výše uvedené SW?

      Jde mi o to, že nejlépe se mi pracuje s mapami mapy.cz. Ovšem opakovaně se mi stalo, že mi mapy.cz trasu pro export zmršily – viz foto. Komoot ji vůbec neimportoval, RWGPS a Strava ji značně zjednodušily… Místo 300 kB má soubor 13 kB, přestože na mapy.cz to vypadá korektně. Někde v trase je bug…

      Jinak Komoot mi nepřenese do Boltu trasu mimo zakoupené regiony, RWGPS nemá úplně uživatelsky přívětivé ovládání, navíc na některé silnice mě to vůbec nepustí a nabízí nesmyslné objížďky… Takže bych nejraději používal mapy.cz, na turn-by-turn netrvám.

      0 0
      • mejlos  

        wahoo mám od února, trasu plánuju jen přes mapy.cz a žádný problém jsem doposud (během asi 40 vyjížděk) nezaznamenal. moje workflow je naklikat trasu, exportovat do gpx na google drive a z mobilu exportovat do elemnt appky ve chvíli, kdy je telefon spojen s boltem.

        0 0
      • TheJD  

        Mne sice vyhovuje mapa na seznamu nejvic, ale stejne to klikam na rwgps. Jednak se mi to do Boltu nahraje samo a druhak staci klikat na mapu. Na mapach musim kazdy novy bod pridavat manualne, nebo tahat ze stavajici trasy. Navic ma rwgps mnohem lepsi zobrazeni profiu, vcetne stoupani v procentech a priblizeni urcite casti profilu.

        0 0
      • MiKED  

        Člověče, ty máš problémy, s nimiž se zřejmě potýkáš jen ty. :-) Trasy plánuji na mapy.cz a nestalo se mi, že by gpx bylo špatné.

        0 0
        • Tirtore  

          Ahoj, čtu tady, že si plánuješ trasy přes mapy.cz. Myslíš, že bys mi dokázal poslat návod, jak trasu tam naplánovanou a uloženou v batůžku poslat do Bolta? Tak jako jsi mi v dubnu poradil, jak vybrat požadovaná data a porovnat je na displej? Předem díky

          0 0
          • MiKED  

            Naklikám si trasu bod po bodu na webu mapy.cz, uložím jako gpx, uložím na kartu v telefonu, přes Wahoo aplikaci pošlu do Boltu.

            Třeba v okolí Prahy ale jezdím i jen podle mapy (okolí domova už přeci jen povětšinou znáš).

            0 0
    • Auditor  

      Nemohu nidke najít, ale – umí navigovat na konrétní souřadnice? A jsem je schopen zadat v terénu (klidně přes tel)?

      0 0
      • vik  

        Bolt tě hodí, chceš-li, na konkrétní místo pomocí appky. Tam je funkce „take me to…“ Zadáš místo, adresu a ono ti to vytvoří trasu, kterou si šoupneš do Bolta. Ale to je spíš pro to, když zabloudíš. A navigace dle souřadnic? Mno, chceš s tím jezdit na kole, anebo lítat dronem? :-)

        0 0
        • Auditor  

          Chci neco mensiho nez Dakotu 20.Obas se na kole venovat geocahingu. Tzn zadat sourdanice – a pristroj me na ne naved – staci sipkou (ne mi nasel trasu).

          Ale co tak pozoruju, mam smulu.

          0 0
          • Kacko  

            Souradnice zadas do mapy.cz, vyexportujes gpx a nahrajes do Bolta.

            0 0
      • TheJD  

        Tohleto nepouzivam a pocitam, ze ani pouzivat nebudu, ale jak tu nekdo psal, tak je mozne v telefonu udelat trasu (urcite ji nejak pujde udelat na urcite souradnice) a nahrat do Boltu. Samozrejme je potreba internet v telefonu, pokud teda nemas jinou aplikaci, ve ktere dokazes trasu vytvorit bez internetu.

        0 0
    • danis7  

      Tak jsem zjistil, že pokud plánuji trasu v Locusu (offline pomocí Brouteru) a poté pošlu do Bolta, tak navigace funguje stejně jako přes Ride with GPS nebo Komoot, tzn. obsahuje navigační povely, není to jen navigace po čáře.

      Aktuálně to dělám tak, že trasu plánuji na PC ve Stravě (pokud mám čas zapínat PC) s pomocí Heatmaps a mapy.cz a poté export do gpx a proženu to přes Locus. Nebo už přímo plánuji v Locusu taky s pomocí Heatmap (Locus to umí) a poté import do androidí app Elemnt a Bolt už si to stáhne sám pomocí wifi. Nebo pokud upravuji trasu venku v Locusu, tak ji posílám do Boltu přes bluetooth.

      0 0
    • brozis  

      Jakou máte odchylku v naměřeném převýšení z Bolta vs. jiné zařízení ev. naměřené převýšení z map? Mě Bolt měří s poměrně velkou odchylkou – kolem 10–15%. Např. mě ukazoval Bolt nastoupáno 2266 m a 2276 m naklesáno, kolegovi s Elemnt (větší brácha Bolta) nastoupáno 2539 m a 2571 m naklesáno, podle naplánované trasy v RideWithGPS nastoupáno 2554 m a 2560 m naklesáno. To vše na 100 km dlouhé jízdě. Takže Bolt je o dost blíže tomu co bylo naplánováno a můj Elemnt z toho naměřil 89%.

      0 0
      • Systémák  

        Podle mě si to napsal dost zmatečně, ale v podstatě neřeším. Co vidím na Boltovi, to případně prezentuji.

        Dle mapových propočtů se, imho, nedá orientovat.

        0 0
        • brozis  

          takže přehledně:

          naměřeno Wahoo Elemnt Bolt – nastoupáno 2266 m – naklesáno 2276 m

          naměřeno Wahoo Elemnt – nastoupáno 2539 m – naklesáno 2571 m

          naplánováno v RideWithGPS – nastoupáno 2554 m – naklesáno 2560 m

          délka trasy 100 km

          Pokud se dva údaje dost přibližují (Elemnt + RideWithGPS), nabízí se, že jsou pravdivé…tzn. Bolt ukazuje s odchylkou…

          PS: že prezentuješ co ti ukáže přístroj neznamená, že to je správně.

          0 0
          • Systémák  

            Já mám srovnání Bolt versus Suunto Ambit 2 ze závodů a např na trase 90 km, převýšení 2200 metrů je pouze statistická odchylka. To stejné na jiných závodech, které mohu srovnat.

            Takže opět se vracím k původnímu – Boltovi věřím a nastoupané metry dále neřeším.

            0 0
          • TheJD  

            Srovnani z posledni vyjizdky na silnici:

            Bolt gps + glonass + senzor rychlosti – 112.6 km, 934 m nastoupano.

            Fenix5 gps + glonass – 112.9 km, 858 m nastoupano.

            Rozdil ve vzdalenosti prikladam predevsim autopauze. Co se tyce barometru, tak kdyz jsem asi v pulce vyjizdky zastavil na holem kopci (rovina aspon 20×20 m) a kalibroval Fenix5 podle gps, tak se zkalibrovaly na nadmorskou vysku, kterou ukazoval Bolt.

            Osobne vic verim Boltu, protoze u Fenixu uz se mi jednou stalo, ze mi behem vyjizdky zacaly ukazovat vysku uplne spatne. Pri zastaveni jsem si vsiml, ze ukazuji o ~100 metru min, nez je v mape. Po kalibraci podle gps uz ok.

            0 0
    • Alojs01  

      Ahoj, rád bych se zeptal.

      Mám tři kola, na kterých bych tachometr rád používal. Dá se na tom tachometru nastavit použití/profil pro více kol, aby se načítaly údaje (kilometry,čas,…) zvlášť ke každému kolu? Abych přišel ke kolu, zacvakl tacho, nastavil někde v menu „kolo 1“, „kolo 2“ nebo „kolo 3“, automaticky se spárovaly sensory (na silnici bych rád sensor rychlost, kadence, tepák, na biku jen rychlost a tepák a na krosce bez sensorů). A abych prostě třeba na konci roku viděl, že na silničce jsem najel tolik km, na biku tolik km,… A je to vidět průběžně i na tom computeru, nebo jen v nějaké aplikaci na počítači/mobilu?

      Vlákno jsem přečetl celé, ale našel jsem o tom jen jednu zmínku, tak se radši ujišťuju, abych pak nebyl překvapenej, tohle je pro mě priorita, díky.

      0 0
      • Raf  

        Počítání km apod. řeším externě na Stravě.

        Senzorů mám napárováno několik (wattmetr na silničce, wattmetr na MTB, tepák ANT+, BT tepák, Wattmetr + kadenci na trenažeru). Prostě zapnu Bolta a rozjedu se, automaticky se ukazují data z těch zařízení, co zrovna „vezu s sebou“.

        1 0
      • IndyCZ  

        V boltu profily nejsou, řeším skrz Stravu.

        0 0
        • Alojs01  

          Díky, tak to je špatný. Stravu nemám a nemám v plánu si jí zřizovat. Používám pouze endomondo, tam je sice rozdělení cyklistika sportovní, horské kolo a transport, ale to už mám rozdělené jinak…

          0 0
          • TheJD  

            Podivej se, jestli tam (v Endomondu) nekde neni vybaveni (gear) jako na Strave a Connectu. Tam by sis pridal vsechna kola a u kazde aktivity priradil to, na kterem jsi jel.

            0 0
    • conower  

      Našel jste někdo kde je v tachometru odometr – celkový počet kilometrů?

      0 0
      • TheJD  

        To tam podle me neni. K cemu by to tam taky bylo, kdyz ti to za jizdy muze byt uplne jedno a jinak sve jizdy stejne nekam nahravas a tam to budes mit.

        0 0
        • vik  

          Vyšel nový update… Jasně, já vím, že to poznáte, až spárujete :-)

          0 0
          • vik  

            Za chvíli má vyjít nový update. Doufám, že wahoo ještě furt myslí na nás „obyčejnější“, protože například velká změna v podobě podpory Pioneer wattmetrů a jejich „pedaling metric“ je jistě fajn, ale kdo to z nás má?! :-) Měli by taky reagovat fakt na to hodně žádaný – podpora ANT+ LGT a garminovskýho radaru, manuální naházení workoutů, nastavení rychlosti auto pauzy atd. atd.

            0 0
            • danis7  

              A psal jsi jim tyto požadavky? Protože by to bylo fajn.

              0 0
              • vik  

                Už psali jiní :-) Trochu mám obavy, že ty firemní koalice zazdí požadavky běžných uživatelů… Ale třeba nový update přinese aspoň pár novinek, protože jinak je to pořád jen „fixed“.

                0 0
        • conower  

          jj, to vím.. Ale jen mě napadlo když budu měnit třeba galusku, tak abych jen orientačně věděl kolik jsem na ni najel… atd.. Ve Strava jsem nenašel kde se dá zadat vlastní časový úsek.. je to tam jen po letech a měsících. Uvítal bych zadání vlastního časového intervalu a odometr by nebyl potřeba, ale jinak se bez něj obejdu.

          0 0
          • TheJD  

            Nainstaluj si Stravastix do prohlizece. Tam mas rocni progress (graf najetych kilometru) a i porovnani s minulymi roky, coz by mohlo splnit to, co chces. Kazdopadne nejjistejsi je si zapsat, kdy jsi galusku nasadil a podle toho se pak orientovat.

            0 0
          • Feďa  

            Ve Stravě máš možnost spravovat výbavu – kola (včetně komponentů), běžecké boty… Nájezd ti to počítá samo (jen si musíš pohlídat, na kterém kole jsi jel – pokud jich máš více).

            0 0
            • conower  

              Tak to je ještě lepší než to co jsem původně potřeboval, dík. Super věc pro přehled komponentů.. Stravastix taky dobrej.

              0 0
              • xtonda  

                Akorát mezi vyřazenými díly je vždy jen ten poslední od daného typu, takže po nasazení třetích destiček ty první i s údajem kolik měly najeto zmizely, ale jinak je to fajn funkce.

                0 0
              • psedma  

                tak pro mě je to stále na nic nebo nevím, jak to správně použít… rád bych průběžně sledoval počet najetých km na 3 řetězech, které průběžně točím(nebo na dvou párech zápletů, různe pneu atp), ale pokud přidám jeden řetěz, tak další přidat nejde, a když ho dám retire, tak už nikde nevidím, že bych ho mohl zase „vytáhnout“ zpět do aktivních… za něco takového dobře funkčního bych si premium klidně platil…

                0 0
    • MavasH  

      Je libo žlutá nebo červená ?

      0 0
      • MiKED  

        Škoda, že předsazené držáky zůstávají šedé…

        0 0
    • psedma  

      neválí se doma někomu předsazený držák a nechtěl by ho za rozumnou cenu prodat nebo vyměnit za držák na představec?

      0 0
      • Pierre666  

        Ahoj, mam Wahoo Elemnt (ne Bolt), drzak je asi stejny, muzeme vymenit :)

        Koukam na recenze a fotky – bohuzel je predsazeny drzak od Elemnt-u jiny nez od Bolt-u

        0 0
        • psedma  

          držák sice jiný je, ale jsou kompatibilní, akorát na Bolt je kratší a areo.

          Počkám, jestli se neozve někdo jiný s Boltem a případně ti pak pošlu zprávu.

          0 0
    • conower  

      Strava live segmenty.

      Možná je to u Stravy nějaká novinka nebo co…, ale objednal jsem si balíček „Devices“ (2 doláče za měsíc) a ted vidím obrazovku segmenty na tachometru a přidal jsem si tam i nový segment a aktualizace OK.. Dnes to vyzkouším v terénu. Live segmenty na tachometru za 2 doláče na měsíc jdou…

      0 0
      • psedma  

        To je jako mimo premium nebo jak? Nikde to nenacházím… Sice mě ty live segmenty po čase přestaly bavit, a kničemu jinému mi premium zatím nepřišlo užitečné, ale za dva doláče bych si je občas zapnul…

        0 0
        • conower  

          Na PC kliknu Give premium a dostanu se na tu obrazovku co jsem posílal. Co vím tak bylo premium za 200 kč/měsíc a teď si tam můžeš vybírat ty balíčky.

          0 0
          • psedma  

            aha, tak to bude čerstvá novinka… já tam mám stále jen premium za 8$ měsíčně…

            0 0
          • arny71  

            Já mám na PC aktivní jen tlačítko Go Premium. Když na to kliknu, objeví se další screen s aktivním tlačítkem Go Premium a pod ním černé tlačítko Give Premium (screenshot). Když kliknu na tohle tlačítko, tak se mi objeví jen možnost koupit si celoroční předplatné za 60 doláčů. Žádné balíčky nikde k dispozici nejsou.

            0 0
            • Systémák  

              Mám to úplně stejně. Snad se to brzy rozšíří na všechny a pak bych o tom začal uvažovat.

              0 0
    • conower  

      Já kliknu na tlačítko Give Premium viz obrázek a vyskočí mi nabídka balíčků (obrázek výše). Vybral jsem balíček Devices a včera ty segmenty při vyjížďce normálně fungovaly.

      0 0
      • Feďa  

        No ale podle screenshotu máš účet Premium. Tlačítko Give Premium je pro zakoupení pro další osobu… Jsem z toho trochu zmatený…

        0 0
        • conower  

          Ten premium odznáček jsem dostal až jsem si koupil ten balík devices za 2 doláče…

          0 0
    • danis7  

      Funguje vám import gpx souboru do aplikace Elemnt na androidu? Teď po poslední aktualizaci aplikace mi každý import skončí chybou.

      0 0
      • MiKED  

        Vyzkoušel jsem a ten samej problém – gpx, které ještě včera šlo importovat, dneska nejde.

        0 0
        • danis7  

          Zkoušel jsem i import zaznamenané trasy (záznam Boltem, export na stravu a stažení jako gpx) a ani tohle nejde importovat.

          Celkem mě to štve, protože jsem zrovna na dovolené a mám připravené trasy v telefonu, které nejdou importovat. Nakonec jsem to dočasně obešel tak, že gpx ručně importuji do Ridewithgps jako jízdu (překvapivě to jde), potom z ní vytvořím kopii do Route a Bolt si to stáhne. Složitější, ale aspoň dočasně to jde.

          0 0
          • Kacko  

            Pravděpodobně bug v appce. Nahlaště jim to aby to v dalším update opravili. Updates dělají jednou měsíčně..

            0 0
      • mejlos  

        v jaký verzi firmware to má problém s uploadem gpx? na boltu mám wb09–1980 a nabízí mi novější wb42–1983…?

        0 0
    • Archer  

      Má to kompas? Někde napsáno že magneticky, někde nepíšou nic…

      Mam na myslí otáčeni na miste. Neotáčí mapu dokud nezačnou pohybovat nějakým směrem.

      0 0
      • danis7  

        Mám pocit, že to bere data z GPS. Na místě se neotáčí, je potřeba se pohnout.

        0 0
    • Feďa  

      Nový firmware WB09–1985

      0 0
      • vik  

        Fajn… jen bych se uz rad dockal nejakeho „added“. Napadu, ne vzdy uplne blbejch, je od uzivatelu na netu docela dost.

        0 0
    • Archer  

      Ten Komoot mě někdy zabije…

      Nechal jsem automaticky naplánovat trasu z Jinonic do Kunratického lesu (cestu znám, jen zkouším). Přišlo mě divně, že to zvolilo nejdřív cestu v Prokopaku nahoře kolem Děvina, pak ale po svahu dole k hřbitovu. Nějak tak: https://mapy.cz/s/2Y83a

      Snížil jsem úroveň „Fitness“ z „In a good shape“ do „Average“, ale aplikace trvala na tomto úseků. Tak jsem jel to ověřit, co to je za pohodový sjezdik v Prokopaku. A samozřejmě to bylo o držku… úzká strmá pěšinka, volné kamene. Někdo by to určitě dál, ale já na XC stroje bez teleskopu radši neriskoval a sešel částečně pešky. I tak jsem měl co dělat na tech kamenech a v zarostlém keři.

      To, že v Kunratickém lese mě navedlo na nějakou cestičku, která skoro ani existovala ani nikde vizuálně nekončila, to už jsem odpustil a navigaci vypnul :)

      0 0
      • MiKED  

        A jak to souvisí s Wahoo? :-)

        0 0
        • Archer  

          Mam to propojeno, je to docela užitečná a pohodlná aplikace s Wahoo, ale radši dávat bacha.

          Jiná témata ohledně Komoot jsou mrtva, tak jsem to dal sem.

          0 0
          • Kacko  

            Nás Komoot na Lago Di Como vzal na zarostlou pěšinu, kterou jsem za poslední roky projížděl snad první. Potom jsme museli asi půl hodiny pěšky po kamených schodech k vodopádu a pak zase nahoru.. K tomu jsem nasbíral klíšťat, že u 40tého jsem přestal počítat a každých 10m je cvrnkal dolu.

            No a pak ve městě koukám do ofiko bružury a tam doporučují tu samou trasu jako XC pro začátečníky :D Takže někdy pro Komoot asi nebude nejjednodušší poznat jak to tam vypadá.

            „Trail“ na fotce, přes trávu nešly vidět kameny a díry, zážitek to byl ale super:)

            0 0
    • mira90  

      Už jsem měl Bolt v košíku když čtu, že appka/zařízení nejsou kompatibilní s mobily Huawei. Má tu někdo aktuální zkušenost s BOLTem a mobilem Huawei? Třeba jde jen o starou, neaktualizovanou informaci.

      0 0
      • TheJD  

        Mam Honor 7 lite a funguje to. Problem je jen v tom, ze nekdy ztratis pripojeni pres BT na Bolt, protoze Huawei/Honor… Kdyz v telefonu nechas zapnutou Elemnt appku a vypnes display, tak to byva v pohode, ale kdyz pak na telefonu pustis treba fotak, tak to casto vypadne, ale pak se to zase spoji.

        0 0
      • psedma  

        na takovou blbost jsi prosímtě přišel kde? android jako android, normálně vše na huawei funguje jak má…

        0 0
        • TheJD  

          Az na to, ze ty telefony maji prehnane agresivni pametovou politiku a zabijeji ti aplikace na pozadi, i kdyz to zakazes. Jedine reseni toho problemu je snad jen uprava systemu, se kterou ti konci zaruka. Mluvim z vlastni zkusenosti. Stravu mi to na telefonu vzdycky zabije po hodine az hodine a pul a nikdy nevis, kdy presne… Znovu uz si Honor nekoupim. Ani matersky Huawei.

          0 0
        • mira90  

          Na tuhle blbost jsem přišel tady: https://www.bike24.com/1.php?… Taky mi to přijde docela nereálné, ale raději se zeptám. Navíc s tím shitstormem, co se v poslední době koná okolo čínských mobilů.

          0 0
          • TheJD  

            Kazdopadne je to problem na strane Huawei/Honor a ne na strane Wahoo, protoze vlastne uplne stejny problem je i se Stravou na techto telefonech.

            0 0
            • RHNeM  

              Huawei Mate 10 Pro – po vypnutí automatické optimalizace baterie u této apky je vše bez problémů.

              0 0
              • TheJD  

                Honor 7 lite. Po vypnuti vsech moznych i nemoznych uspornych funkci jak u appky, tak tech obecnych, je stav stale uplne stejny-po predem neurcenem case telefon zabiji aplikace na pozadi. Obzvlast, pokud pri tom pustis na popredi jinou aplikaci, treba fotak.

                0 0
                • RHNeM  

                  Mám to nastaveno jak je na fotkách a jede to v pohodě. Pro jistotu mam i zámek na wahoo aplikaci na seznamu spuštěných aplikaci abych ji omylem nezavrel, ale myslím že to není třeba…

                  0 0
        • psedma  

          aha, vy mluvíte o vypínání aplikace na pozadí… Jo, to se asi u Huaweie může dít (i když kamošovi to Strava dělá i s iPhonem :-/ ) i když zrovna s elemnt appkou se mi to nikdy nestalo. Každopádně spárování s mobilem při jízdě už vůbec nepoužívám, jak se píše ve spoustě recenzí, strašně to žere baterku a plusy žádné nevidím…

          0 0
          • TheJD  

            Zere to baterku ceho? Ja nezaznamenal rychlejsi vybijeni ani telefonu ani Boltu.

            Plusy jsou pro me zrejme. Kdyz mi nekdo vola nebo posle sms, tak se o tom bez propojeni s Boltem nedozvim. Takto navic vim kdo vola a v pripade sms si ji muzu rovnou precist. Navic se zaznam stale prenasi do telefonu, kde se uklada a po skonceni jizdy jen vypnu Bolt a telefon mi jizdu nahraje na synchronizovane sluzby.

            0 0
            • psedma  

              žere baterku telefonu, ale to je tím, že jsem nechával zapnutá data telefonu a měl ještě navíc povolený livetracking, takže to pořád odesílalo nějaká data, která tu baterku strašně žerou…

              Na hovory a SMS mám na ruce náramek.

              Já teď za největší výhodu boltu považuji právě to, že vůbec nemusím řešit nic na mobilu, sednu na kolo, zapnu bolt a jedu, vrátím se domů, vypnu záznam a když jsem na „známé“ wifině, tak se právěže taky záznam hned nahraje na Stravu.

              Ale to je na Boltu super, že nabízí spoustu možností a každý si jej nastaví a používá ke své spokojenosti :-)

              0 0
              • TheJD  

                Tak ja telefon taky neresim. Jedine, kdyz mi nekdo vola, nebo chci neco vyfotit. :)

                Jinak mam Bolt take proto, abych nemusel mit zadne hodinky ani naramek na ruce.

                0 0
      • mira90  

        BOLT došel, přikoupil jsem ještě čidla z Děckatlonu a dobrý, vše frčí asi jak má. Spárování s mobilem (Huawei P20 Lite) bezproblémové, appka velmi šikovná (y)

        0 0
    • volyn  

      Do Bolta si letos asi najezim,vypada fakt skvele, uz me sere jezdit s plackou telefonem na riditkach, kdyz 4. hodiny se zpravidla nedozije (gps, cadence, tepak). O wahoo me obecne presvedcila skvela appka wahoo fitness pro ios, hlaseni zmen tepovych pasem, kadenci. Co appka neumela jsou intervalove treninky, ktere jsem resil aplikci Seconds. Jak to ma bolt vyresene, neco umi ale neenasel sem rozsahlejsi video. Hlasi pipanim zmenu intervalu? Umi imhlidat v ramci intervalu tepy nebo kdenci? Kdyz mam jet treba 3 minuty na 110–120 otacek a 155TF, pohlida, upozorni, pipne? Nebo to jsou jen stopky predprogramovane?

      0 0
      • TheJD  

        Na Boltu funguje intervalovy trenink jen pomoci externich sluzeb jako je TrainingPeaks, kde si vytvoris trenink a ten pak synchronizujes do Bolta. Blbe je, ze to musis delat manualne pro kazdy den, kdy ho chces udelat a nemuzes mit v Boltu ulozenych nekolik ruznych a vzdy si zapnout ten, ktery zrovna chces. V tomto je lepsi Garmin, u ktereho si to navolis primo v pristroji, pokud nechces pouzivat externi sluzbu na to.

        0 0
        • vik  

          Na elmnt foru nejaky typci kopirujou plany, manualne vytvoreny ci stazeny z tretich stran, primo do bolta pomoci adb. Funguje to, ale snad to pak nejde smazat a asi to jeste nemaji uplne vychytany…

          0 0
          • volyn  

            ok a jde to nejak naprogramovat bez aplikace? urcite to nejak pujde, nejde to nakrmit nejakym xml formatem?

            0 0
    • Systémák  

      Mám Bolta už asi rok a už ho mám docela dost poškrábaný. Na displej jsem si koupil folie, které měním skoro pořád, pže jsem si objednal nějaké moc měkké, tak jsou hned poškrábané. Na tělo jsem si koupil silikonový obal, ale přijde mi, že to je ještě horší než ho nemít, pže jak se za to dostane bláto, tak to pak třením udělá matnou plošku…

      Jaké máte zkušenosti vy?

      Mě napadlo, jestli někdo nedělá nalepovací, krycí folie na tělo Bolta a tím by se dal pěkně graficky doladit ke kolu, ale nic se mi nepodařilo najít :(

      (mám na mysli něco na způsob https://skinzone.cz)

      0 0
      • TheJD  

        Nemam na nem zadnou ochrannou folii a ma drobne oderky. Display bez skrabnuti.

        K cemu na nej take neco davat, kdyz jediny pripad, kdy se mu muze neco stat, je pad?

        0 0
        • psedma  

          no tak já si na display dal klasickou ochranou 3M folii, kterou mám oblepené kolo a jsem s ní spokojen, display fakt nechceš poškrábat.

          tělo neřeším, tam mi škrábance nevadí, teď když na něj tak koukám ho mám už pořádně dodřený – párkrát jesm se s ním vyválel na bajku :-P

          a spostu škrábanců získáš úplně v klidu třeba jen blbým vložením do kapsy s klíči (jo, je to má blbost, ale občas se prostě zadaří)

          0 0
        • Systémák  

          Ono jen stačí trocha bláta, rukou se to snažíš utřít z displeje a je vymalováno…to stejné na těle.

          Přijde mi, že použité materiály jsou hodně náchylné na drobné oděrky.

          Nemá to vliv na funkčnost, ale rád bych, aby se mi Bolt líbil i na pohled pár let.

          Asi koupím 3M folii a vytvořím se ochranný obal na míru ručně :)

          0 0
          • TheJD  

            Na muj Bolt se blato dostane zridkakdy. To uz z nej casteji utikam kapky vody ci potu.

            0 0
      • MavasH  

        Na displej jsem nedávno koupil tohle . Jde to z Německa, za pár dní jsem to měl ve schránce.

        0 0
        • Systémák  

          To mám taky, ta folie je strašně měkká a jak píšu, během roku jich měním několik.

          Jde mi o tělo přístroje.

          0 0
      • snas89  

        Ozvi se mi do vzkazu. Grafiku ti pripravim nechas si to pak nekde udelat v reklamce. Pripadne i to zaridim

        0 0
    • andy76  

      ahoj chtěl jsem se zeptat jestli nemá nekdo zkušenost stouhle chybou děkuji za odpověd

      0 0
      • TheJD  

        S jakou chybou? Vidim, ze tam mas spoustu velmi kratkych ‚kol‘, ale jinak zaznam vypada v poradku.

        0 0
        • andy76  

          stim že treba u tihle trasy se mi nekolikrat vypnul a zapnul poprve po 8km a když jsem to sparova z telefonem tak spravne jich mělo byt jenom 7 kol a je jich 32 kol

          0 0
      • MiKED  

        vypadá to jako nedokončený update (čeho sis nemusel všimnout) – alespoň mně se to v téhle situaci stalo (jakmile jsem chtěl přepnout obrazovku, hodilo mi to tuhle chybu)… stačilo nechat doma dojet update do konce a spravilo se to… bohužel zmizelo veškeré nastavení (musel jsem znovu spárovat s mobilem, nastavit parametry…)

        0 0
        • andy76  

          a jak si to vyřešil

          0 0
          • MiKED  

            Máš to tam napsaný. Jakmile bylo wahoo opět online, dojel update ⇒ restart ⇒ nové spárování s mobilem ⇒ nastavení přes aplikaci. Od té doby bez problému.

            0 0
    • psedma  

      obnoví se vám záznam trasy když vypnete wahoo? dřív, když jsem v rámci cesty zastavil třeba někde na oběd, wahoo jsem vypl, abych šetřil baterku, a po zapnutí se obnovil záznam trasy a pokračoval dál. Teď už se mi několikrát stalo, že se žádný záznam neobnovil a ztratil se. Nejsem si vědom, že bych někde měnil nějaké nastavení. Neví někdo co s tím? Docela často jsem to využíval a dost mě to teď štve…

      0 0
      • TheJD  

        Zatim mi to vzdy fungovalo. Trasu jsem manualne pauznul a vypnul Bolt.

        0 0
        • psedma  

          taky jsem to pauzoval, ale několikrát se mi to teď ztatilo, dnes jsem zkusil před vypnutím dát „stop“ a teprve pak vypnout a teď se to obnovilo, tak snad to byla jen nějaká špatná konstelace hvězd :-)

          0 0
          • danis7  

            Stopkou ukončíš záznam, pokud potom chceš pokračovat, tak budeš mít další záznam

            0 0
            • psedma  

              jasný, stop jsem nepotvrdil a wahoo vypnul, a obnova funguje… na pausu se mi to tento týden už třikrát neobnovilo…(ale dřív nebyl nikdy problém)

              0 0
    • Raf  

      Nedávno mi z Bolta zmizely Routes, co mám uložené ve Stravě. Tak jsem chvíli pátral a zjistil, že se synchronizují jen veřejné Routes, ty co mám privátní tak bohužel ne. Dělá Vám to taky? Jak to nějak snadno obejít?

      0 0
      • psedma  

        mám to stejně, koukám do routes ve Wahoo a zůstaly mi tam jen ty z RideWithGPS :-/

        0 0
      • danis7  

        Tak to je novinka, protože já mám všechny routes jako privátní a Wahoo si je synchronizuje

        0 0
        • Raf  

          Na stravě máš premium? Synchronizuješ přes wifi nebo apku v telefonu?

          0 0
          • danis7  

            Premium na to vliv nemělo (jaro jsem měl free a premium kupoval na léto) a synchronizovalo se všechno. Teď jsem to zkoušel a private trasy se už nesynchronizují. Takže novinka a zároveň krok zpět.

            Synchronizace je půl na půl Bolt přes WiFi a přes app.

            0 0
    • Feďa  

      Nabízím v bazaru rychlostní senzor pro Wahoo

      0 0
    • Chlebovnik  

      Nechystá se nějaká inovovaná verze? Nevíte něco?

      0 0
      • vik  

        Myslím, že není třeba inovovat, ale pořádně vyladit firmware a zkusit zareagovat na requesty uživatelů, protože některý prostě nejsou blbý. Ale teď ztratili moře času s Pioneerem, Bolty padaly jak švestky, do toho průšvihy s kickrem… Prostě wahoo teď nemá nejlepší časy.

        0 0
    • Hator  

      Kdyby jste někdo vedel akci na Elemnt Bolt tak předem diky za informaci.

      0 0
    • Hator  

      Ma Bolt volbu profilu kol. Jako je třeba silnicni nebo horske? Jako je tomu třeba u Garminu 820?

      0 0
      • Pajaa76  

        Ne, ale třeba 820 Explore to taky nemá :)

        0 0
        • Hator  

          OK diky. Jen me to trochu prekvapilo, ze je v Explore takovy rodil. Je poněkud ocesany.

          0 0
      • Archer  

        Néma, ale pokud používáš se Stravou, tak tam to je. Po jízdě nastavíš co to bylo za kolo.

        0 0
        • Hator  

          JJ to jsem se dival. Na 820 ti podle profilu kola nabízí trasy ke kolu urcene. Napr při profilu silnicni kolo te nebude tahat po lese a polnackach.

          0 0
          • Libores  

            Ale Bolt jako takový, tě nebude tahat vůbeec nikde, trasu totiž naplánovat neumí.

            0 0
            • Pajaa76  

              Jo sám od sebe ne. Proto já mám Bolt a druhá půlka 820 – no a stejně ona zakufruje a já ne :)

              0 0
              • Hator  

                A po zkusenostech by si bral ted jaky computer? Ja vybiram presne mezi nima. Navigace jako takova je pro me jen pekny bonus.

                0 0
                • Pajaa76  

                  820 Explore vs Bolt = 100% Bolt. 820 vs Bolt hm kdyby nebylo halo efektu (jako že to mají snad všechny) tak bych váhal, ale asi by vyhrál stejně Bolt :) Když je porovnám, tak Bolt má lepší výdrž, lepší displej na slunci a nemusím být nikde registrovaný abych si synchronizoval data se Stravou. Trasu si naplánuji na RideWithGPS a doma jen zapnu a on si sám novou trasu stáhne přes Wifi. Aplikaci od Wahoo prakticky vůbec nepouštím, jen když třeba chci změnit datové pole. Garmin 820 nemá vždy 100% odezvu na dotyk, v neznámém terénu je díky mapám super, ale ten Connect je podle mě zbytečný a nutí lidi se registrovat. Co se týče baterky, manželka jezdí max 3h švih a na displeji má stav v %. Takže já na to vždy mrknu a popřípadě hodím na nabíječku. Kdyby Garmin neposral ten displej, bylo by to špičkové zařízení.

                  0 0
                  • Hator  

                    Diky za rychle srovnani :)

                    0 0
                  • blue  

                    do špičkovýho zařízení chybí Garminu trochu víc, než jen lepší displej

                    0 0
                • vik  

                  Taky jsem pro bolta, i když teď se fakt chvěju, aby mi nezamrzl a nepodělal se, jako tý spoustě lidí, který to teď řešili výměnama. Ale možná jsme jen hysterickej z jednoho boltího fóra :-) Mám bolta přes rok, díky jeho navigaci v Rakousku a Itálii konečně nezastavuju na každým křížku. Mám komoot, takže plánuju přes něj. Displej parádní, výdrž skvělá, ovládání a zoom nápaditej atd…

                  Táta má 820, displej je fakt pitomej a dotyky dává, jak se mu zlíbí. A hlavně tedy teď pekelně zeslábla baterie. Fakt jen pár hodin. Jediný, co je prostě u garminu dobrý, je ten radar. Až wahoo u bolta podpoří ANT light a bude na něm běžet radar, bude to to nej :-)

                  0 0
                • Archer  

                  Mam Bolt, s Garminem zkusenost nemam. Ale během vyberu pro mě byli teto body:

                  • ovládaní tlačítky, docela jednoduché. Rozšířené nastaveni se dela z mobilu, na Boltu se jen přepíná mody.
                  • umí komunikovat se senzory přes Bluetooth, ne jen ANT, mam hrudní pas od Polaru
                  • má multifunkční barevné indikátory, mam tam tepovku podle zon
                  0 0
                • FeriP  

                  Já měl 2 roky 520, pak jsem pořídil wattmetr stages, který s 520 není úplně kompatibilní (údajně stages vysílají slabší signál a zároveň 520 má slabší přijímač) a často vypadával příjem wattmetru. Podotýkám, že jinak jsem byl s 520 spokojen. Přešel jsem tedy na 820 a ten display mi pil krev od začátku. Citlivost ať jsem nastavil jakoukoliv, nikdy to nebylo optimální, člověk se víc zpotí a display už nereaguje takřka vůbec.

                  Měl jsem možnost si na týden půjčit wahoo a nechtěl ho ani vrátit :)

                  Prodal jsem tedy 820 a koupil wahoo. Ten mám cca 3 měsíce a jsem maximálně spokojen.

                  Nastavení wahoo přes apku v mobilu pecka, automatický odeslání jízdy po jejím ukončení (okamžitě, Garmin dost často zlobil), LEDky nad displayem jsou fajn, oproti 820 má wahoo lepší výdrž baterie. Pokud tě zajímají strava segmenty, tak wahoo umí zobrazit i kratší segment(y) v delším segmentu (pokud to garmin umí, tak se omlouvám za dezinformaci, ale za 3 roky jsem na to nepřišel JAK) a vůbec nejlepší věc je ovládání tlačítky, které prostě funguje i v tlustých rukavicích v zimě.

                  Na garminu mě ještě dost štvalo „přehledné“ ovládání v connectu, pravidelně zlobily aktualizace (např. i po úspěšné aktualizaci se garmin nezapnul a bylo to třeba udělat znova), věčně nezaktualizované segmenty a nevím co ještě všechno. Nebyly to zásadní věci, ale plno drobností který v součtu člověka začnou pěkně štvát.

                  Navíc u 520 jsem časem narazil na malou paměť a haloo efekt u displaye 820 už tu někdo zmínil.

                  Já jsem s WAHOO elemnt bolt po čtvrt roce maximálně spokojen. Vytkl bych možná to, že se mezi obrazovkama není možné pohybovat oběma směry, štve mě že (bezpečnostvní) šňůrka na řidítka není součástí balení a bylo třeba ji za 15E dokupovat, ale to je asi vše a můžu jen vřele doporučit.

                  0 0
    • Hator  

      To zní opravdu moc dobře. Nejspíš rozhodnuto. Teď jen počkat až bude někde v pěkné akci, protože co si budem povídat ta cena není lidová.

      0 0
      • rosomak204  

        Také to na něj vidím tak do dvou týdnů nebo tahle hned jak sleze sníh

        0 0
      • Pajaa76  

        Na Wahoo věci nebývají slevy, ceny se drží všude na stejné úrovni. Musí to být sleva přímo obchodníka. Já ho koupil v akci BF u Zelenýho za 5700,–. Loni byla dobrá cena na BF na powermeter24.com

        0 0
        • FeriP  

          Na wattmetry.cz je za 5.999Kc, jinde v ČR o cca 500Kč víc… ;)

          0 0
          • MiKED  

            Vždyť přesně o tom píše – sleva obchodníka.

            0 0
            • Hator  

              Na Alze mají 11 procent dolu do 24..2

              0 0
              • Pajaa76  

                To je dobrá cena

                0 0
                • Hator  

                  Jen by me zajímalo, jak to bude s plnou verzi Stravy, kterou k tomu nabizeji na dva mesice zdarma. Hodilo by s eme to aktivovat az na jero kdy bude jizda venku v plnem proudu.

                  0 0
                  • vik  

                    Je vůbec otázka, co ti wahoo s boltem nabídne teď… Protože ty dva měsíce gratis byly ještě před rozdělením stravy na ty jejich tři packy. Jestli dostaneš ochutnávku všech tří, anebo jen nějaký apod.

                    0 0
      • siky83  

        Ted je v Alze za 5800 zase

        0 0
    • TheJD  

      Nevite o obchodu, kde by meli nahradni pas na Wahoo Tickr? Ja ho vsude nasel jen jako nedostupny.

      0 0
      • Pajaa76  

        Kupoval jsem na bike24.de

        0 0
        • TheJD  

          Tam ho prave maji jako nedostupny. I na bike-components.de.

          0 0
      • MavasH  

        Záleží, jak moc čekáš, já teď používám čínu. Navíc ten origo jsem rovnou vyměnil za Sigmu (stejná plastová spona, jak ta čína), co jsem měl doma, protože zapínání přímo na druk v tepáku mně nepřijde zrovna ideální .

        0 0
        • TheJD  

          Ten origo Wahoo mi docela vyhovoval, ale to caste nasazovani asi nebude uplne idealni, protoze prave jeden ten cvocek nevydrzel, ulomil se a zustal na senzoru. Tepak jeste nemam 2 roky, tak to zkusim vyreklamovat, ale jinak ten pas z Ali by mohl byt dobry minimalne do rezervy.

          0 0
    • jarouš2  

      A vás neštve, že když máte více kol, tak to neumí? nebo že nemá více obrazovek, jen se dá zmenšovat, zvětšovat?

      Já aktivně používám 2 profily a u každého 4 stránky.

      0 0
      • Raf  

        má víc obrazovek…

        0 0
      • MiKED  

        Má to čtyři obrazovky, kolo si snadno změním na Stravě.

        0 0
        • FeriP  

          Taky nemám problém si kolo přehodit na stravě. Ale těch obrazovek si můžeš udělat víc. Nevím jestli je to nějak omezený (nezkoušel jsem při kolika už to nepůjde), 4 jsou možná základní, ale můžeš si udělat další vlastní. Já jich mám myslím 7 + jedna navíc když při tréninku používám LAP…

          0 0
    • štája  

      Taky jsem o něm uvažoval, ale nakonec mi vadilo, že není možné z wahoo odeslat data do Garmin Connect, kde mám už 8 let historie. Není to můj hlavní deník, ale tak nějak bych o to nerad přišel :/ Garmin váha, Fenix 5 ( denní statistiky atp.) Nebo se to už nějak změnilo? nějaký synchronizace přes třetí strany bych nechtěl…

      0 0
      • MiKED  

        Jasně, chápu, chtěl jsi historii, ale jinak je to argument ve stylu „chtěl jsem si koupit nafťáka, ale neumí to jezdit na benzin“.

        0 0
      • MavasH  

        Kdyby Garmin povolil svým konkurentům přístup do svého systému, byl by sám proti sobě. Takhle si uživatele pěkně zaháčkuje a jakékoliv zaječí úmysly (směrem ke konkurenci) ztroskotají na tom, že by uživatel buď musel vyměnit všechna zařízení, nebo by propojení už nebylo tak ideální/jednoduché. Tím nechci říct, že je to špatně, ale je to prostě tak :)

        0 0
        • MaPa  

          Zařazeno bez ladu a skladu pod tebe:

          A znáte někoho kdo umožňuje přístup do deníku s 24/7 trackingem? Podle mne na to chybí i standard…

          0 0
      • RHNeM  

        Já synchronizoval WAHOO automaticky do Ride With GPS a odtud přes https://tapiriik.com opět automaticky do Garminu.

        0 0
    • mira90  

      Haha, přes zimu se mi Bolt přepl do němčiny, haha, jak to změním? A taky mám pocit, že to po mě chce aktualizaci, kterou ale není appka schopna provést…

      0 0
    • TheJD  

      Mate nekdo zkusenost s nejakym drzakem na vicko vidlice? Behem rychleho hledani jsem nasel jen K-Edge. Pripadne na riditka, ale otoceny smerem k jezdci, aby byl nad predstavcem.

      0 0
      • Raf  

        Zkušenosti nemám, ale mám uložený https://www.aliexpress.com/…8383058.html?…

        0 0
      • psedma  

        mám podobný, konkrétně tento

        musel jsem tam myslím malinko něco zabrousit, ale jinak funguje jak má, bolt drží jak přibitý

        nicméně pozice na víčku vidlice mi moc nevyohvuje, jednak při jízdě musí člověk moc sklápět zrak, druhak když někde tlačím do kopce nebo jen s kole normálně manipuluji, tak strašně často uchopuju za toto místo… takže i na bajk teď shnáním předsazený držák… (a ty na Ali bohužel nejsou, respektive stojí tolik, co originál :-/ )

        0 0
    • Raf  

      Nezaznamenal jste někdo problém, kdy se při delší jízdě (mně se to stalo po ujetí 200 km, 7 hodin) dochází ke ztrátě GPS signálu? Občas se potom chytil, ale jen na okamžik. Nakonec jsem zastavil, aktivitu stopnul, vypnul, zapnul a pak to běželo bez problémů…

      Paměť ok (1GB volného místa), bylo to celou dobu na polích bez stromů, aktuální firmware

      0 0
    • Hator  

      Daji se nekde stahnout a potom nahrat do Bolta cyklo workouty?

      0 0
      • vik  

        Je na to postup na fóru. Týpek odkazoval na web, kde je hafo workoutů, k tomu je tam popis, jak to dostat do bolta. Trable byly s tím, že to lidem nešlo mazat, ale už to taky někdo vyřešil. Kdybys to nějak rozchodil a zjistil, co a jak, budu rád, když se podělíš o zkušenost. Já na to teď nemám čas, páč mám jiný starosti :-)

        Tady je vlákno: https://groups.google.com/forum/#… a tady je web s workouty: https://www.ergdb.org

        Je tam návod, jak je dostat do bolta z macu, ale podobný to bude asi z woken.

        0 0
        • volyn  

          Tohle wahoo docela zapinkalo, nevim proc proste neudelaji nejaky xml-like interface na nahrani treninku. Nutnost platit dalsi sluzby, ktere navic nejsou jejich. Toto je skoda, bolta jsem si koupil minuly tyden. Moje treninky nejsou slozite , tak jsem schopny trenovat i nez upozornivani, ale s by to bylo lepsi. Jeste omrknu jejich API

          0 0
        • vik  

          Tak jsem rozchodil manuální naházení workoutů do bolta…

          Pro lidi s wattmetrem je asi nejlepší už zmíněný ergdb.org,kde je sessions milion, stejně jako je možnost si tam své vytvořit.

          Pro nás obyčejnější :-) s tepákem je hodně dobrý Final Surge, který je gratis i s kalendářem a hlavně s exportem workoutů, narozdíl třeba od TP. Po vytvoření workoutu ho lze uložit ve formátu .fit přímo pro wahoo do kompu.

          Pak normálně připojit bolta přes USB do kompu a do složky „plan“ workouty nakopčit. V boltu v „planned workouts“ dát sync a jsou tam!

          Mazání je pak trošku opruz, ale jde to. Pouhé smazání v PC nesmaže workout v boltu, takže se musí vytvořit, třeba v poznámkovým bloku, prázdný soubor s původním názvem workoutu, který chceme smazat, a to s přidáním koncovky.plan. Pak smazat původní workout, nakopčit tam ten prázdnej a na boltu sync a je po něm…

          0 0
          • vik  

            Jeste kratke info k elemntum a workoutum. Zatim asi nej reseni, krome placenych sluzeb (napr. TP), je vytvoreni ci stazeni v open source trainerday.com (drive ERGdb), kde je to krasne jednoduchounky, a nasledny ulozeni do slozky „Plan“ primo do pristroje. Jde to i v mobilu ze slozky do slozky, takze odpada USB. A nove lze i workouty klasicky mazat, bez nejakych drivejsich saskaren.

            0 0
            • Hator  

              Ale to je pouze s watmetrem?

              0 0
              • vik  

                Muzes si udelat workouty s tepovyma zonama. Ja taky nemam wattak, vystacim si pro sve jezdeni s tepakem, myslim, ze strukturovanej trenink nejvice prinasi prave tou strukturou:-) To, ze vykon holt jen s tepy uplne netrefim, to je pro mne zbytny.

                0 0
                • Hator  

                  Koukal jsem právě na ty tréningové plány a všude bylo spíše FTP a k tomu výkon. Budu muset prohledat důkladněji abych našel tepové plány.

                  0 0
                  • vik  

                    Muzes si je udelat sam. Ten jejich nastroj je rychlej jak facka. Proste tabulka.

                    0 0
                    • Hator  

                      Trosku s tim zapasim. Po pripojeni bolta pres USB mi na pc nevyskoci zadne uloziste. Je potreba neco povolit? Kdyz to chci udelat v mobilu (Jablko) tak mi to nenabidne aplikaci Wahoo jako treba pri inportu mapy ve formatu gpx

                      0 0
                      • vik  

                        To je divný, na PC se mi hlásí jako USB úložiště úplně normálně…

                        Tady je odkaz na návod pro MAC, je tam i video pro wokna.

                        A v mobilu složku ELEMNT nemáš? Tam je podlsožka plans.

                        0 0
    • MavasH  

      Kdybyste někdo jel o prázdninách do Nizozemska, tak bacha – za jízdy nesmíte mačkat čudlítka na Boltovi (nebo jiném cyclocomputeru), jinak můžete dostat flastra 95 éček

      The new law applies to holding or operating your device. So if you want to use your navigation, take pictures or make a video while you are riding, make sure you use a holder on your handle bars or helmet. Just don't press any buttons while you're riding!

      0 0
    • Hator  

      Ahoj, po prvnim vyjeti u me trochu zklamani. Bolt sam o sobe super, prehledny vse fungovalo jak melo. Problem nastal po dojeti. Neulozilo se mi to do Stravy. Vse mam propojene napise mi upload ale na strave nic. Nevi nekdo kde by mohl byt problem?

      0 0
      • rosomak204  

        Dnes jsem měl taky první jízdu s boltem a v pohodě to nahrálo všechno samo ta potvora si najde uloženou wifi nemuže byt problém někde tam.jinak já spokojenej výdrž baterie s použitím live segmentů myslím dost dobrá

        0 0
        • Archer  

          WiFi k tomu ani nepotřebuješ, pokud Bolt je propojen s mobilem přes Bluetooth. Když to stopnu na ulici před barákem, tak za několik sekund se mě ozve notifikace ze Stravy že je to tam, aplikace v mobilu sama vše zařídí.

          0 0
          • IndyCZ  

            Wifi je pohodlnější, já třeba appku skoro ani nezapínám…

            0 0
            • Archer  

              Ja taky nezapinam, funguje to nejak samo. IMHO, appka jen na nastaveni.

              0 0
            • MiKED  

              Appku zapínám, jen pokud potřebuji během švihu notifikace z mobilu.

              0 0
            • TheJD  

              Mne se treba hodne libi to zobrazeni jizdy v appce. Lepsi nez na Strave a v Connectu. Sice se nedaji zoomovat grafy, ale pokud to neni treba, tak je mam radsi.

              0 0
    • Hator  

      To mi právě po ukončení jízdy taky napsalo že aplauduje na stravu. V aplikaci všechno vidím analýza všechno funguje na stravě nic.

      0 0
    • Hator  

      Dobehne upload a nikde nic

      0 0
    • Smazaný účet  

      Poslední dobou se začal Bolt v drzaku lehce hýbat. Má někdo podobnou zkušenost? Mám ho cca rok a půl

      0 0
      • TheJD  

        Uz se mi hybe dost hodne a docela me to na silnici stve. Uz jsem premyslel co s tim, ale nic zatim nerealizoval.

        0 0
        • Archer  

          Je tam místo na šroub.

          0 0
          • TheJD  

            Postrech dobry, ale reseni urcite ne. Vytahovat inbus pokazde, kdyz ho chci sundat je trosku hloupe, obzvlast kdyz si uvedomis, ze ho nebudes sundavat jen doma kvuli nabijeni.

            0 0
            • Archer  

              Mě zatím drží… opotřeboval se plast na počítači nebo u držáku?

              Možná by tam stačilo nalepit kus pasky pod zámek, aby se vybrala vůle?

              0 0
              • rosomak204  

                Oni tam mají nějakou pásku z výroby přímo pod packama to by mohlo jít

                0 0
              • TheJD  

                Vymackalo se oboji. V druhem drzaku, ktery jsem pouzil parkrat, to ma taky vuli, ale mensi.

                0 0
                • TheJD  

                  Vcera jsem to vyresil nalepenim 2 vrstev gorilla tape do drzaku.

                  0 0
    • Hator  

      Zkousel jsem novej workout a ulozit. Opet napsalo ze se to na stravu nahralo a nikde nic.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Možná blbá otázka, ale:

      Jak bez telefonu dostanu záznam z Bolta na STRAVU? Jde to pouze přes kabel do PC a pak manuálně na STRAVU nebo je i jiná možnost?

      0 0
      • vik  

        Nejsnazší cesta je wifi… Nastavíš v boltu třeba svou domácí wifinu (nebo tu od sousedky, znáš-li heslo:-)) a než si po dojezdu sundáš helmu, máš uloženo!

        0 0
        • Chlebovnik  

          A na Boltu se dá nastavit WiFi heslo bez telefonu?

          0 0
          • vik  

            Nastavíš ve founu, ale jen jednou… Pak už si to bolt osahá sám.

            0 0
            • Salind  

              +1

              Stačí pak ukoncovat jízdu na Boltu v dosahu Wi-Fi, tedy v bytě, na chodbě, ne před panelákem ;-)

              Ani jeden problém. Pozn appku v telefonu za jízdy nepoužívám.

              Naopak si pamatuju, že na kolech v Rakousku, kdy jsem uploadoval přes telefon/appku, tak to jednou bylo s komplikacemi (ale opakováním uploadu se dalo napravit)

              0 0
              • xpj  

                Pokud ani opakovaný upload nejde, tak se dá připojit jako USB Mass Storage a nahrát do stravy přímo (mnyslím že) FIT file. Jednou jsem to takto řešil.

                0 0
                • TheJD  

                  Ja to jednou resil tak, ze jsem to v telefonu smazal a znovu synchronizoval z Boltu do telefonu. Pak uz to slo na Stravu v poho. Wifi se mi vzdycky nechyti, aby to nahral primo Bolt.

                  0 0
                  • vik  

                    wahoo si nechava schvalovat novy model compu. jako fajn, ale radeji bych privital doplneni bolta o nejake „garminovske“ ficury. jednoduchej alarm, ant svetla atd.

                    0 0
                  • xpj  

                    To je taky pravda, možná ještě jednodušší. To moje je opravdu poslední záchrana.

                    0 0
          • TheJD  

            Pokud nemas zadny telefon, na kterem bys Bolt mohl nastavit, tak je to pro tebe v podstate nepouzitelna vec, protoze budes mit vse ve vychozim nastaveni.

            0 0
        • Feďa  

          Mně se to poslední dobou přes WiFi na Stravu automaticky neodesílá (tak jedna aktivita z deseti)… Tak to posílám manuálně přes stránku se segmenty, kde je tlačítko SYNC. Synchronizuje to nejen segmenty, ale i data o jízdě.

          0 0
    • Hator  

      Da se strava s parovat jinde nez v aplikaci wahoo? Nechce me to pres google prihlaseni pustit a facebook mi vytvari novej profil. Diky

      0 0
    • Hator  

      Taaak konecne se mi to povedlo. Ted uz jen jezdit

      0 0
    • DaD  

      Otázečka: při zoomování na datové stránce to jde od jedničky po čtyřku po jednom datovém poli. Jakmile jich tam ale chci dát pět, tak mi to skočí hned na sedm. Pokud to máte stejně, tak je to asi vlastnost (i když tedy pěkně pitomá) Zkuste mi to chlapci na vašich přístrojích namačkat a zjistit jak to vlastně je. Díky…

      0 0
      • Chlebovnik  

        Je to tak, no. A kdyby sis zkusil vytvořit další „custom“ stránku a dal do ní jen 5 polí, tak to udělá co? (Nemohu teď otestovat, nemám u sebe telefon s appkou).

        0 0
        • DaD  

          Zkusil jsem to jak říkáš. Těch pět polí to zobrazí normálně. Pokud ale překročíš na stránce těch pět polí, tak už to skáče od té čtyřky až do maxima na stránce. No jakou má toto logiku? Každopádně vím, že je to vlastnost a už se s tím nějak popasuji. Díky za nápad a info:)

          0 0
      • psedma  

        Vlastnost ;-)

        0 0
    • Hator  

      Strava Live Segment: ahoj jak to ma vlastne fungovat? Mel jsem za to ze staci sparovat wahoo se stravou mit plnou licenci a zapnout v pristroji funkci live segment. Vcera jsem vyjel a na zadny me Bolt neupozornil. Nikde jsem nenasel podrobny navod. Musim si prvne ty segmenty dat jako oblibene? Coz by znamenalo nez vyjedu na urcitou trasu se kouknout na segmenty po trase dat do oblibenych a pak me bude bolt teprve hlasit?

      0 0
    • Hator  

      Ok. Nikdy jsem to neresil, tak je to pro me novinka. Par jsem si jich ulozil a po praci je vyzkousim

      0 0
    • Kacko  

      Máte někdo zkušenost s ovládáním kickr trenažeru přes Bolt? Pokud to chápu správně, tak Bolt dokáže trenažer ovládat a simulovat tak nahranou/uloženou trasu? Čili bych si přes to mohl nasimulovat např. řevničkák?

      0 0
    • xpj  

      Včera jsem viděl v reálu radar od Garminu a docela se mi to líbilo. Vím, že to Elemnt ani Bolt nepodporují, ale i tak jsem brouzdal.

      A našel jsem tento celkem aktuální článek: https://www.missingremote.com/…aria-support

      Tak snad to dopadne.

      0 0
      • MavasH  

        Tak snad jo. Když jsem jim psal před rokem, tak to ještě v plánu neměli :)

        0 0
      • vik  

        Hezkys vybrouzdal :-) Ale uvidime, co z wahoo vypadne. Posledni update pro elmnt byl v prosinci, tak bud makaji na necem velkym, anebo spej. Radar a bolt by proste byla fajn dvojka…

        0 0
    • Chlebovnik  

      Že prej se chystá novej ELEMNT ROAM. Asi náhrada za stávající ELEMNT, takže větší než BOLT.

      https://fccid.io/PADWF129

      https://gpsrumors.com/…p-april-2019

      Jo a hodinky ELEMNT RIVAL.

      0 0
      • xpj  

        Už se to asi chystá…

        0 0
        • vik  

          To je odkud? WFCC4 by snad měl být představený na Sea Otter Classic, který začíná toho 11. 4.

          0 0
      • milan.v  

        Dnes mi to přišlo z Bike24 emailem…

        Today is the day the Wahoo Fitness ELEMNT ROAM, the new flagship of the Wahoo ELEMNT family, is being launched. The ELEMNT ROAM is the first Wahoo bike computer which is equipped with a 2,7“ colour display and robust, durable Gorilla Glass to protect the display against scratches. An ambient light sensor automatically adjusts the LED brightness depending on the light conditions when you are outside.

        The ELEMNT App provides numerous benefits, e.g. the live tracking function which allows your best buddies to follow you on your rides. Long story short: the ELEMNT ROAM makes every ride a new adventure and provides numerous features to simplify navigation, track & improve your performance and to connect to your community.

        The new Wahoo ELEMNT ROAM – Built For The Ride.

        349,99 €* | Wahoo Fitness ELEMNT ROAM GPS Bike Computer

        Order the latest generation bike computer now in our shop!

        0 0
    • Bobbb  

      Tak tento update nic moc: BOLT WB09–2169 – 5 December, 2018 Downhill and similarly steep descending segments will not be synced. Nyní mně nefungují live segmenty ani s minimálním klesáním. Chápu to dobře?

      0 0
      • vik  

        Treba dnes bude big day, wahoo vyrukujue s novym modelem a nam boltum doda revolucni update: radar, alarmy, lepsi praci s workouts atd. Anebo taky nic:-)

        0 0
        • Pajaa76  

          Tak z velkého show nakonec vypadly dvě nové barvy pro Bolt – modrá a růžová :(

          0 0
          • Bobbb  

            a růžový tričko: FREE T-shirt with purchase of Limited Edition Pink or Blue. Use Code: BOLTLE.

            0 0
    • vik  

      To jsou blbouni… No, aspon s boltem na nejaky cas snad jeste pocitaji. Ale uz proste musi vydat vyzivny update! Srabi… :-)

      0 0
    • obywan  

      Jdou nějak rozchodit Strava segmenty bez premium?

      0 0
      • Pajaa76  

        Mě se segmenty ukazovaly celkem dlouho po skončení Premium a pak byly najednou pryč. Je možný, že když vypneš synchronizaci budeš je tam mít na furt. Ale zase neuložíš jízdu na Stravu. Segmenty stojí kolem 50Kč měsíčně, proč to komplikovat.

        0 0
      • Bobbb  

        Loni jsem ještě našel nějaké promo kódy, letos jsem si zaplatil jeden balíček a neřeším. Ale že rovinku s klesáním ani ne 1 procento nelze uložit do live segmentů, to mě teda štve.

        0 0
    • alcarmo  

      Zdravím,

      poprosím o radu. Hodlám přejít ze Sigmy Rox 10 na něco jiného. Byl jsem s ní maximálně spokojen a chtěl sem vyměnit za Rox 12, ovšem zkušenosti a recenze mě dost odradily. Takže jsem skončil u Garmin Edge 820, ale tam prostě nezkousnu ten dotykový displej. Další varianta teda byla Edge 520 nebo Wahoo Elemnt Bolt. Zatím se dost nakloněný k Wahoo. A tady se dostávám k tomu s čím chci pomoct. Od Sigmy Rox 10 mám čidla na rychlost a kadenci a hrudní pás. Vše na ANT+ technologii. Takže teoreticky by se vše mělo dát spárovat s Wahoo. Má s tím ovšem někdo přímou zkušenosti – senzory od sigmy a přístroj od wahoo. Jak přesně a kvalitně to funguje. Z hrudního pásu strach nemám, tam předpokládám, že vše bude OK. Sensor na kadenci by snad taky měl být OK. Ovšem u rychlosti si moc jistý nejsem, pokud teda není potřeba nastavovat přesný obvod kola atd…Ať zbytečně neobjednávám čidla pokud nejsou potřeba. Díky moc za info. Zajímají mně hlavně reálné zkušenosti.

      0 0
      • Pajaa76  

        Na co čidlo rychlosti?

        0 0
        • alcarmo  

          Pro větší přesnost. Byl sem ze sigmy zvyklý, že se hodnoty teda silně rozcházely pokud to bralo z GPS nebo ze sensoru.

          0 0
      • danis7  

        Vše spáruješ v pohodě. Wahoo si obvod kola nastaví samo podle GPS.

        0 0
    • volyn  

      Co mi u bolta trosku vadi,ze to ukazuje jen SMS zpravy. Meli by zamakat na zobrazeni zprav z nejvic pouzivanych appek jako whatsapp, messenger. Pro me uz je SMS relikt dob minulych.

      Jinak jsem fakt spokojeny. Baterie mi drzi asi 12 hodin, appka v mobilu supr.

      0 0
      • Kacko  

        Počkej, chceš říct, že největší problém Boltu nebyly chybějící barevné provedení ze spodní strany?

        0 0
      • MiKED  

        Ze začátku mi taky chyběly notifikace z aplikací, ale v důsledku jsem za to rád, protože to alespoň neruší.

        0 0
    • volyn  

      Co mi u bolta trosku vadi,ze to ukazuje jen SMS zpravy. Meli by zamakat na zobrazeni zprav z nejvic pouzivanych appek jako whatsapp, messenger. Pro me uz je SMS relikt dob minulych.

      Jinak jsem fakt spokojeny. Baterie mi drzi asi 12 hodin, appka v mobilu supr.

      0 0
      • ememem1  

        naco sa seres do lesa ked potrebujes v kuse citat stupidne smsky?

        0 0
    • obywan  

      Update. Už někdo má? Jak vypadá nový look and feel? :)

      BOLT WB15–2659 – 15 April, 2019

      All new look & feel!

      Account login & profile sync between Wahoo apps

      New route sync with MTB Project and Singletracks!

      More workout sharing partners: Map My Tracks, Xert, and Final Surge

      Total odometer in the companion app

      Improved support for multiple ELEMNTs

      Support for cadence targets from TrainingPeaks planned workouts

      0 0
      • Bobbb  

        Jojo, historie podobne jako na Strave, mozna bych ocenil, aby mapka sla vypnou v celkovem prehledu a ne az v detailnim zobzazeni. V nastaveni je „gear“, ale filtrovat dle kola jsem nenasel. Celkove km jsou fajn.

        0 0
      • xpj  

        Škoda, že není podpora radaru, narozeniny se blíží…

        0 0
        • vik  

          Podle poslednich zprav na ANT Light, resp. radar pracujou…

          0 0
      • Pajaa76  

        Já bych ocenil kdyby Wahoo dokázal zobrazit stav baterie jejich senzorů – taková prkotina ale nemaj to

        0 0
        • vik  

          elemnt nema hodne veci, requesty uzivatelu by vydaly na knihu, na druhou stranu to vesmes vse funguje a je to vlastne slusne odladeny… ke garminu bych zpet nesel, jen mne mrzi ten radar, ten by se siknul. ale uz mi frci workouty, takze uz toho tolik nepostradam a staci mi to tak, jak to je.

          0 0
          • funtomi  

            ked si pozriem detajlne senzor tak mi to ukazuje zhruba takto: battery: good

            0 0
      • Smazaný účet  

        No, mám a doufám, že problémy (ztráta ikony, nestabilita) byly spojeny pouze s upgradem. Nakonec jsem to celé odinstaloval a znovu stáhl a nakonfiguroval, spároval… Tak uvidíme.

        0 0
    • xpj  

      Nový Elemnt Roam vypadá docela dobře.

      https://blog.wahoofitness.com/…he-ride/amp/

      0 0
      • vik  

        vypada dobre, ale je to vcelku trapas… neposunuli ten koncept skoro nikam, pridali par barvicek a pokusili se o lepsi navigaci. vykaslali se opet na radar a na par praktickych drobnosti, po kterych je poptavka. navic ted garmin vrhl svou 530, takze wahoo bude jen pro opravdu zapalene wahooligans:-) mam bolta a menit fakt neni proc.

        obsahla recenze roam je u dcrainmakera.

        0 0
        • vik  

          Tak sefik wahoo slibil podporu ANT+ Radar pro vsechny modely… Pro mne osobne vynikajici zprava.

          0 0
          • xpj  

            Je k tomu nějaký odkaz? Zkoušel jsem zběžně hledat na googlu, ale nic jsem bohužel nenašel.

            0 0
          • Pikaču  

            Nikdy. Jako ze bude fungovat radar od garminu na wahoo. Haha ( sarkasticky).

            0 0
            • vik  

              V diskuzi pod recenzi dcrainmakera na roam je post od sefa wahoo. Rika to dost jasne. A mimochodem, ANT+ Radar je otevrena platforma, takze jde jen o to, jak si s tim kdo poradi.

              0 0
            • vik  

              Tady, haha, je odkaz k ANT+ Radar jako k otevrene platforme: https://www.thisisant.com/…ile-released

              Proste to neni nic vysostne garminovskyho.

              A tady na diskuzi je v postu c. 253 vyjadreni sefa wahoo: https://www.dcrainmaker.com/…-review.html

              0 0
              • Pikaču  

                Tak výsostně garminovske ( varia radar od garminu) to je kdyz me tahas za jazyk. A ant+ je sice open ale taky garminovsky. :)

                Kdyby to bylo tak jednoduche tak to frci davno. A ten post sefa wahoo jsem videl. Je to je zoufaly výkřik po blamáži v porovnání novinky s egde 530/830.

                Tonoucí se i stébla chytá! Ale ok, uvidime tento rok zda jim to klapne. Ja jen neverim ze je to jen tak jednoduché a ze to ma garmin osefovane. Kdyby tech radaru bylo mraky na trhu tak nereknu ani slovo.

                0 0
                • vik  

                  Hele, ja fakt nevim, zda je ANT+ neci, anebo je proste open. Podle toho, ze s timhle protokolem pracuje uz bambilion vyrobku, tak se zda, ze spis open. Ale nebudu si po par odkazech z googlu hrat na odbornika. Myslim, mozna slepa vira:-), ze Elemnt bude s radarem spolupracovat. Muze to byt ok jak pro garmin (proste proda vic radaru), tak pro wahoo (tolik lidi neodejde ke garminu). A nove 530 a 830? Vzdyt ty novy ficury jsou jak pro trubky. Nechat si radit, kdy si srknout vody, macknout gel a kdy si vzit vestu?;-) A navic bude myslim dlouhatanske ladeni, jak ma garmin ve zvyku. Ja mam proste rad jednoduchy a funkcni veci, coz mi bolt splnuje paradne. Po garminu (500 a 820) se mi nestyska…

                  0 0
                  • TheJD  

                    Super je ten rozbor kopcu na trase, co umi nove Garminy. Taky maji lip udelane workouty. Jinak na „zakladni“ veci je Bolt urcite super. Sam ho 2 roky jezdim.

                    0 0
                    • vik  

                      Vzdycky asi najdeme neco fajn u toho druhyho… A ano, ClimbPro vypada dobre. Na boltu, kdyz zazoomuju, tak aspon jakztakz vidim, kdy uz to skonci;-)

                      0 0
                      • TheJD  

                        To te teda obdivuju. Ja na Boltu vidim leda tak profil cele trate, protoze tam uplne chybi meritko.

                        0 0
                        • vik  

                          Nedavno nejaka zena z podpory wahoo nekomu popisovala, co ten jejich rastr znamena, ale byla to spis sranda. Prevest to do udaju by nemelo byt tezky a wahoo neco s kopci zamysli kveten ci cerven v updatu. Ale nevim, zda jen pro roam, anebo to pusti i niz k nam…

                          0 0
                        • Feďa  

                          Měřítko se dá dopočítat ze vzdálenosti a nadmořské výšky (odhadem;-) Máš tam čtyři sekce na výšku i na délku, navíc se dá zoomovat ve třech stupních (celá vzdálenost, „dynamická“ vzdálenost a aktuální kopec). Ovšem přesné informace tam nejsou, ocenil bych ještě jeden mezistupeň s fixní vzdáleností 3–5 km.

                          0 0
      • johnny_B1  

        Za 2 roky se teda moc neposunuli. Nicméně Garminu přibyla konkurence a je to znát. Garmin se vydáním Edge 530/830 posunul o notný kus dál. Samozřejmě je potřeba počkat na první reálné zkušenosti. Já zkoušel Bolta před dvěma lety, ale musel jsem jej vrátit. Jednak mi připadal oproti Garminu jako tuctová plastová hračka, zpracování minimálně o třídu níž. Pro některé běžné operace byla nutná wifi. Problém byl, že z důvodu interference jsem doma nucen používat 5GHz wifi a tu Bolt neumí. Sice mi tvrdili, že ano, ale síť to prostě nenašlo. Tak jsem ho nakonec vrátil.

        0 0
      • TheJD  

        Mozna vypada (doslova) docela dobre, ale jinak je to rozhodne zklamani. Obzvlast za tu cenu.

        Oproti Boltu to ma navic barvicky a lepsi navigaci, jinak je to stejne. Display je vzhledem k velikosti zarizeni smesne maly, i kdyz za to asi muze predevsim leva rada LEDek. Oproti Garminu 530 je drazsi a chybi mu nektere funkce. Integrace s telefonem je nekdy take k nasrani. Uplne chybi rozumna podpora treninkovych planu-aktualne jen synchronizovane pres aplikace tretich stran, ktere v bezplatne verzi jsou dost spatne (nahravat kazdy den workout na den dalsi, navic bez moznosti ulozeni workoutu pro priste (Trainingpeaks), je opravdu nic moc). A dalsi.

        Navic ta cenovka…

        Lidi s Boltem asi menit nebudou. Nebo jako ja budou menit za Garmin 530.

        0 0
        • Pikaču  

          Display je 2.7 inch oproti 2.6 na 530/830.

          Spis myslis vyplnenost na ploše jak se uvadi u telefonů ( screen to body ratio).

          0 0
          • TheJD  

            Myslim predevsim ty tucne okraje vlevo a vpravo kolem displaye.

            0 0
        • vik  

          workouty jsou uz poreseny aspon prenosem primo do bolta. mam to odzkouseny a funguje to bezvadne. pro poweristy hafo vytvorenych na ergdb, pro hearthisty treba ve finalsurge, ktery ma gratis i export. kazdopadne ve wahoo se nepochlapili, to je proste fakt.

          0 0
          • TheJD  

            To je pak aspon neco, ale i tak tomu do idealu (vytvoris behem chvile primo na zarizeni) chybi hodne.

            0 0
        • Feďa  

          Zásadní věc je, že to nemá symetricky umístěný displej, to by mě během jízdy zcela rozhodilo;-)

          0 0
    • Hator  

      Nekdy se mi stane , ze mi nezahlasi bolt start segmentu. Mam ho v oblibenych a mam zaplacenou Stravu. Da se to nejak zlepsit?

      0 0
      • TheJD  

        Pochybuji. Mi na Boltu velmi casto live segment proste zmizi, i kdyz jedu porad po nem.

        0 0
        • IndyCZ  

          Bohužel jen to tak… Není to úplně vychytané.

          0 0
          • TheJD  

            Mozna jen maji moc prisna kriteria na odchylku od segmentu.

            0 0
            • MavasH  

              Jj, tohle bych viděl stejně. Buď je blbě udělanej segment (vede mimo cestu) anebo zrovna někam ulítne GPS v Boltovi. Takže buď povolit větší odchylku (Strava někdy zkousne hodně velký úlety), anebo aspoň nějakej časovej limit, kdy se Bolta podaří „vrátit na segment“, aby ten live segment úplně nezmizel.

              0 0
    • Hator  

      To zamrzi, kdyz pak nevis kde presne koncit potazmo zacit. Nu coz treba se to nekdy zalepi.

      0 0
    • xpj  

      Aktivity, zaznamenané na Stravě přes Wahoo zařízení, mají nové (píšou „upgraded“) náhledové mapky. Jsou šedivé a v rohu je „Sposored“ :-)

      A jsou na ní vyznačené segmenty s achievementem…

      0 0
      • MavasH  

        To „Sponsored“ už tam je celkem dlouho, ale nelíbilo se mně to, takže jsem si to vypnul (Settings – Partner Integrations). Dřív tam tedy nebyl ten segment s „vlaječkou“, ale ukazuje to jen 1 a ještě „za rohem“, takže to nechám pořád vypnuté :)

        0 0
        • vik  

          novy update na svete… nejaky fixy a pridano trosku hrani s obrazovkou pro segmenty. a male, ale logicke zklamani: TBT ze stravy pouze u roam. tak treba pozdeji, az se proda par tisic roamu, kterymu teda ted praska drzak, takze distribuce do cervence stoji…

          0 0
          • xpj  

            Tak snad se to nakonec i na ty starší dostane a nebude se to opakovat i u radaru…

            0 0
            • vik  

              U radaru přímo CEO slíbil, že pro všechny elemnty. U TBT ze Stravy a ostatních aplikací to říkal jen pro roam.

              0 0
              • xpj  

                Tak snad to opravdu tak bude. TBT by bylo pěkné mít, ale já to zas tolik nepotřebuju.

                0 0
                • vik  

                  Ja mam teda komoot, tak mi to taky neschazi… A jezdim jen silnici, takze kdyz neni milion ulic nekde pri prujezdu mestem, trasa v mape bez TBT bohate staci, navic se zoomem, kterej je fakt paradni.

                  0 0
              • vik  

                Dnes pridana podpora ant+ radar! Muzete prosim nekdo vyzkouset a napsat report? Ja si pujcim radar od taty az odpo…

                0 0
                • milan.v  

                  Samé skvělé zprávy při ránu…

                  0 0
                • jiriga  

                  tak to je super, ted na to koukam;-)

                  https://www.youtube.com/watch?…

                  0 0
                  • vik  

                    Tak vyzkoušeno. Funguje naprosto perfektně! Sparovani bud pres appku nebo primo z Bolta. Za par vterin propojeno. Kdyz se paruje z Bolta, defaultne je nastaveno vse: zvukovy upozorneni a diody. Z Bolta primo jde radar „zapomenout“ nebo deaktivovat, treba do rusny ulice, kde by se upipal. A pri jizde klasika: vlevo ten pruh, nejde(zatim?) nastavit prava strana, graficky auticka s realnym rozestupem, mijejici auto vzdy presne opusti i displej. Zvuky uzasne hlasity, jine pipnuti je pro (nebezpecne) rychle blizici se auto. A diody: cervene pro rychle auto, kdy je treba fakt vypadnout ke krajnici, oranzova pro „normalne“ jedouci auto, zelena, kdyz je po vsem. Pruh na displeji zustava, dokud je Bolt sparovan s radarem. Shrnuto: parada, na kterou wahooligans cekali jak na smilovani:-)

                    0 0
                    • MavasH  

                      Hmmmm… tak že by teď nějakou dobu byl Radar opět nedostatkovým zbožím? Tipuji, že na vážkách nás teď bude habakuk…

                      0 0
                      • Systémák  

                        No já nějak nevím, na co bych si to měl upřímně pořizovat – když jezdím na silničce, tak snad počítám, že kolem mě jezdí auta. Za ty roky už člověk trochu pozná, co se na něj blíží a kdy je třeba se trochu uhnout do strany.

                        Jediné plus za mě, jsou ty LED signály pro auta, která se k tobě blíží. Ale to si rovnou mohu nechat blikačku za pár korun.

                        0 0
                        • milan.v  

                          Sice to sem nepatří, spíše do vlákna k Radaru, ale pár takto zatvrzelých lidí znám, co pak po vyzkoušení úplně otočili a od té doby bez Radaru na silnici nevyjedou…

                          Naposledy kamarád, který se mnou jezdil na jaře po Chorvatsku, už si spokojeně vrní a říká, jak bez toho mohl fungovat…

                          0 0
                        • jiriga  

                          no, ja tedy byl nekolikrat velmi prekvapen,ze kolem mne profrcelo auto, obzvlaste proti vetru clovek vetsinou neslysi vubec nic. je to asi nejlepsi provek aktovni bezpecnosti na kole. NA kole je clovek velmi zranitelny, pokud tohle aspon trochu pomuze, jsem za to rad. na wahoo jsme psal nekdy v zime, to jeste nevedeli jak to zvladnou , ale poradilo se paradne. Ja do toho urcite pujdu, jen ted nekde vyskrabnout „love“ :-))

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Divil by ses, jak moc je to návykový. Ale dokud nebude mít Garmin konkurenci, tak hold ta cena bude taková, jaká je.

                          0 0
                        • gregorus  

                          Pro mne asi hlavní výhoda radaru není situace, kdy ukazuje, kdy se auto blíží, ale kdy ukazuje, kdy za mnou nic není. Tzn. na málo frekventovaných silnicích jsem většinu času v klidu, protože vím, že nic nejede. Falešně negativní radar zatím nikdy nebyl, takže spolehlivost detekce je velká. Ale samozřejmě při odbočování a podobně si to zkontroluju ohlédnutím.

                          Jinak dobře to píše DCR – lidi se dělí na ty, kteří radar vyzkoušeli a jsou s ním spokojení, a na ty, co ho nevyzkoušeli.

                          0 0
                          • TheJD  

                            Da se to nekde pujcit?

                            0 0
                            • gregorus  

                              To nevím, ale vozí ho už dost lidí, tak šance by být měla. Klidně bych půjčil, ale v Praze. Nicméně, když se podíváš na nějaká videa, jak ten radar funguje, budeš mít dost dobrou představu – je to v podstatě jednoduchá funkce, ale spolehlivá.

                              0 0
                        • blue  

                          jenže ono to auto dost často do poslední chvíle není slyšet, o motorce ani nemluvím, ale to si každej musí vyzkoušet sám, aby ten radar pochopil…

                          stejně jako u biků teleskopická sedlovka, tak na silnici je radar jedna z nejlepších věcí, co kdo za poslední roky vymyslel

                          0 0
                          • marttoni  

                            Já si myslím, že to ani zkoušet nemusím abych věděl, že je to NEJ vychytávka na kole za poslední dobu. Ještě by úplná pecka bylo, kdyby to dokázalo podle velikosti objektu nějak upozornit na větší auto, které s tebou zamává i když tak nějak s autem počítáš.

                            0 0
                        • jirkous3  

                          Taky o radaru silně uvažuji. Nedávno jsem se setkal v Portugalsku s eautem, které za mnou jelo kdoví jak dlouho (úzká silnice) a já o něm vůbec nevěděl. Když jsem se pak otočil a zcela nečekaně těsně za sebou uviděl auto tak jsem se tak lekl div jsem mu nespadl pod kola. Tyhle nové hračky dokážou jezdit velmi tiše.

                          0 0
                        • Systémák  

                          Máte všichni samozřejmě pravdu. Do budoucna, až to zlevní, si to taky jistě pořídím, hlavně když ty roky přibývají a rodina se rozrůstá :)

                          0 0
                    • jiriga  

                      jink by me zajimalo, co baterka? nezre to nejak prislis?

                      0 0
          • Rubi  

            mas nejake blizsi info o tom drzaku na roama?

            0 0
    • Hator  

      Ahoj je nejake omezeni kolik se ulozi do bolta oblibenych segmentu?

      Popripade da se v boltu smazat jednotlive segmenty? Problem mam v tom ze na strave mam asi 190 segmentu oblibenych. Chtel jsem je promazat coz znamena odhvezdickovat. Po synchronizaci s boltem je tam porad mam. Nejaka rada?

      Jeste me napadlo dat bolta do defaultu a pak znova nastavit a synchronizovat

      0 0
      • vik  

        Limit myslím není, asi jen pamětí… Odstarrování by mělo fungovat, ale Boltu pak ta sync nějakou chvíli trvá. Jestli jich máš tolik, byl bych trpělivý :-) A funguje to, ale to asi víš, pouze přes wifi, nestačí jen Bolt a appka modrozubem.

        0 0
        • Raf  

          přesně tak, jak jich je hodně, tak to trvá dlouho a často se to ani nedokončí, pomáhalo mi vypnout/zapnout a spustit znovu

          0 0
          • Hator  

            Jo tak to bude nejspis ono , ze to poradne nedokonci. No jeste to promazu

            0 0
    • Hator  

      Tak se mi porad nedari. Muzete nekdo vyzkouset nahrat do bolta tento segment? At vim jestli je problem jen u me nebo to nefaka normalne. Segment viz obrazek. Predem diky

      0 0
      • FeriP  

        Pokud se něco nezměnilo, tak veškeré segmenty se záporným převýšením (i pouze –1% což defakto ani není z kopce) se nezobrazují.

        0 0
        • vik  

          Presne tak. Strava proste na sjezdy dala banan, aby lidi pri nich necumeli na komp…

          0 0
    • Hator  

      Aha tak to vysvetluje vse. Kdyz nad tim premyslim tak vsechny ty co jsou rychlejsi mi to neukazuje. Diky panove.

      0 0
    • obywan  

      Řešil někdo problém s odchlipujícími se tlačítky? Reklamují to bez problému?

      Mám Bolta skoro dva roky, takže je tak tak v záruce.

      0 0
      • MiKED  

        vidím poprvé…

        0 0
      • psedma  

        To samé se mi objevilo před 3 týdny, stáří cca rok a půl.

        Chtěl bych to vyreklamovat přímo přes wahoo (kupováno přes wiggles), ale z info na stránkách wahoo mi není úplně jasné, kam mám napsat…

        0 0
      • obywan  

        Tak dnes další problém…

        0 0
        • vik  

          na foru nekdo taky mel podobny trable. zkus vymenit kabel, nebo nabijet z neceho jinyho (notes x nabijecka apod.), nebo bolta zapnout v momente, kdy ho nabijis, nebo reset (10 vterin drzet on/off). vic uz mne nenapada:-)

          0 0
          • obywan  

            Nabíječek jsem zkoušel více. Zapnout při nabíjení nejde, jen to jednou blikne. A reset asi fungovat nebude, když je to úplně vybity.

            Dám to na reklamaci už stejně kvůli těm tlacitkam.

            0 0
      • vik  

        wahoo do dvou let menilo cely bolt, v pripade techto odchliplotin :-) tak bud prodejce, anebo primo wahoo. dej pak prosim vedet, jak jsi dopadl.

        0 0
      • Raf  

        To je pěkný, u mě to samé asi před měsícem, ještě jsem ho vzal na Míle a teď je na reklamaci.

        U mně ještě zlobí dlouhé záznamy i s aktuálním FW :(

        0 0
      • marttoni  

        Také se mi to stalo minulý týden a lípnul jsem to gelovým vteřiňákem. Sice ho mám myslím ještě v záruce, ale nechtělo se mi to řešit.

        0 0
        • MavasH  

          Po pěti letech spokojeného používání se mě odchlíplo tlačítko na levé straně – doporučíte nějaké fungující lepidlo (ideálně přesně typ)? Klidně bych šel, po těch letech, do „dvojky“, ale když „jednička“ jinak bez problémů funguje, je mě ho líto :)

          0 0
          • marttoni  

            Už si vůbec nepamatuju co jsem tenkrát použil, asi něco co lepí plast i gumu. Navíc jsem na Bolta pořídil takovou tu „šprcku“ z Alíka a stále spokojeně maká. Také jsem měl už cukání, že ho pořídím nový, ale nechce umřít:-)

            1 0
    • Hator  

      Ahoj prestaly mi na bolt chodit notifikace jako sms a prichozi hovor. V aplikaci mam zaple, telefon komunikuje s aplikaci, trasy nahrava i segmenty funguji. Pred mesicem jsem udelal default nastaveni. I komplet parovani telefonu. Mam pocit ze od te doby nic. Nejaka podobna zkusenost?

      0 0
      • vik  

        Někomu o blblo, řešil to takhle:

        • „odpárovat“, smazat spojení ve founu, smáznout „staré“ bluetooth spárování mezi founem a Boltem

        Ale když jsi dělal facctory reset, tak jsi asi znovu pároval, že? Zkusil bych prostě nastavit vše tak, jako poprvé :-) Tedy zrušit spárování, odinstalovat apku z founu (jestli jsi přihlášenej v jejich cloudu, zůstanou ti i ty osobní údaje), a vypnout Bolt a nainstalovat apku a nově spojit foun s Boltem…

        0 0
    • Belin  

      Je to zhruba měsíc možná déle, od kdy mi Bolt nepojmenovává synchronizované trasy. V aplikaci na mobilu je vše OK, synchronizace proběhne úspěšně, ale v seznamu tras na Boltu vidím jen název Route.TMP. Dříve (naposledy ověřeno v dubnu 2019) vše fungovalo v pohodě a jména jsou stejná jako v aplikaci na mobilu.

      Co dělám špatně? Díky za jakékoliv tipy?

      0 0
      • vik  

        Poslední update asi máš, že? A synchronizuješ z komoot nebo odjinud?

        0 0
        • Belin  

          Jj, mám právě drobné podezření, že se to takto začalo chovat po updatu, ale nejsem si tím jistý.

          A GPX přenáším z Onedrive do aplikace Elemnt na mobilu a synchronizaci pak pouštím přímo z Bolta.

          0 0
          • vik  

            Takže modrozubem z apky do bolta pomocí „select route“?

            0 0
            • Belin  

              Ne, naopak. Přímo na Boltu v obrazovce Route, tam vyberu Sync a nechám synchronizovat všechny nově naplánované trasy.

              Takže do aplikace na mobilu dostanu GPX několika tras (typicky před dovolenou), spustím synhronizaci na Boltu a v seznamu tras na Boltu vidím nové položky. Jenže teď ve tvaru:

              Route.TMP

              xx km

              Route.TMP

              yy km

              atd.

              A čert se v tom vyznej.

              Už kdysi jsem řešil něco podobného, kdy takto přenesené trasy se na Boltu objevily s náhodně generovanými jmény. To bylo způsobeno tím, že při tom přenosu Bolt potřebuje konektivitu k Internetu a pokud byl WiFi router nastaven na kanál vyšší než 10, Bolt si s tím neporadil.

              0 0
              • vik  

                Tak zkus schválně přenos modrozubem z apky. Když to bude chodit dobře, je to ve wifině :-)

                0 0
      • vik  

        Mně tedy nejvíc trápí ty výpadky na mapě… Prostě Bolt nestíhá vykreslovat mapu, dlouho bílé kusy bez ulic a cest, hodně otravný. Ale psal na fóru Murray z Wahoo, že bude opraveno „velmi brzy“. Tak se těším :-)

        0 0
        • Belin  

          Takové chování jsem nezaznamenal. Mi to mapu zobrazuje stále. Zatím jsem takto jezdil hlavně v ČR, ale i v Polsku, Rakousku a na Mallorce a všude se mapa vykreslovala plynule.

          0 0
          • vik  

            A v apce máš zaškrtnutý natáčení mapy ve směru jízdy? Ty mapy začaly blbnout po předposledním update 4036. Já do té doby Česko, Rakousko a Itálie naprosto bez problému.

            0 0
            • Belin  

              Ano, mám. A taky jsem aktualizoval všechny mapové podklady, myslím, že zhruba před 2 týdny.

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Taky se hlásím, že u mě mapové podklady zcela bez problému.

                0 0
                • vik  

                  Mapy pry neblbnou, kdyz maji na sobe aspon jedno pole… Info primo z Wahoo. Oprava ale bude, vedi o tom.

                  0 0
    • berczo  

      nezkoušel někdo spárovat wahoo se suunťáckým HR beltem? Nějak nemohu dogooglit compatibility list …

      0 0
    • danis7  

      Funguje vám připojení Boltu k telefonu (Android) přes bluetooth? Mi po aktualizaci aplikace trvá propojení Boltu s telefonem přes 15 min a na x-tý pokus.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak mně po té poslední aktualizaci appky (končí číslem 26) zase konečně funguje. Od dubna se to furt odpojovalo a appka padala. Ale není Android jako Android. Tak snad se s řešením Tvého problému zase nevrátí ten můj… To by Chrise D. z Wahoo supportu asi *eblo.

        0 0
      • danis7  

        Po poslední aktualizaci aplikace už vše funguje. V popisu aktualizace bylo uvedeno, že opravili problém s připojením některých telefonů.

        0 0
    • Hator  

      Kdyz uz udelali radost vetsine uzivatelum s radarem, ted by mohli zapracovat na workautech bez pouziti druchych aplikaci. Co myslite?

      0 0
      • vik  

        Dam to pod tebe: nove jde menit ikona pro jedouci auta zachyceny radarem… Jakykoliv png soubor, takze kreativcum po displeji lita uz kdeco:-) Obycejna cerna tecka jako u garminu ale muze byt fajn, nez treba lebka, pacman, kosoctverec (i kdyz?) a tak.

        0 0
    • funtomi  

      po aktualizacii fw s podporou radaru som z wiglle objednal radar za 146 libier (RTL510)

      musim povedat ze je to asi ta najlepsia vec co na bicykli mam funguje to uplne paradne

      0 0
      • MiKED  

        Nikde jsem nenašel, jestli se kromě detekce aut Wahoo změní na radaru i světlo tak, jako to umí Garminy – ze stálého svítění na blikání… Jak to tedy je?

        0 0
        • vik  

          Tohle snad dělá radar sám o sobě, ne?

          0 0
          • MiKED  

            Kdybych to věděl (případně našel), tak bych se snad neptal. ;)

            0 0
            • vik  

              Tohle snad dělá radar sám o sobě:-)

              0 0
              • BB  

                To určitě nedělá sám o sobě. Sám o sobě sobě umí zintenzivnit blikání, když detekuje auto. Jinak světla mají ovládání buď knoflíkem na samotném radaru, nebo na Garmin obrazovce pomocí tzv. widgtetu. Tam lze světlo vypnout (při zachování funkce radaru), zapnout, zapnout blikání. Podle toho co jsem se dočetl v diskusi na garmin fóru, tak wahoo světla ovládat neumí.

                0 0
                • vik  

                  Máme doma jak 500, tak 510 a oba jedou s Boltem. Ano, wahoo ovládat radar neumí, ale zesílení při detekci dělá radar sám o sobě. Na to jsem myslel, že se MiKED ptá. Já radar používám hlavně jako radar a obstojný světlo, nepotřebuju si hrát s nastavením. A wahoo dle všeho větší propojení s kompem nechystá.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak zrovna vypnout blikání při jízdě ve skupině, když zrovna nejedu poslední je hodně fajn a jde to jedním stiskem na garminu.

                    0 0
                  • BB  

                    Ono to není hrát si s nastavením, typický případ užití je jízda ve skupině, jedu na chvostu tak mám zapnutou blikačku, táhnu špici, tak musím blikání vypnout, protože by mě kolegové jinak zabili. Bez téhle možnosti si nedovedu využití radaru se světlem vůbec představit.

                    0 0
                • MiKED  

                  O to mi šlo – jestli umí změnit intenzitu i s Boltem. Fakt jsem se nikde nedočetl, že je to vlastnost, která nemá souvislost s computerem.

                  0 0
                  • milan.v  

                    Zrovna toto, si myslím, že Wahoo zvládne v nejbližší době udělat ve FW, pokud to tedy není nějak patentově omezené.

                    0 0
                  • BB  

                    Jsem přesvědčen, že tohle zvládne. Je to vlastnost 510. Když si ho ručně nastavíš na blikání, tak pak automaticky ve dne bude blikat 60 lm, v noci 30 lm, a když zjistí auto tak zrychlí blikání. Co nezvládne tak to je přehazování režimů z blikání na svícení a na režim radar only.

                    0 0
    • volyn  

      Tak ja mam bolta cca 9 mesicu a nakrouceno dost. Bohuzel ma bolt velke potize s pocitanim vyskovych metru a to v pripade pomalejsihi MTB jezdeni do kopcu. Na silnici bude asi v pohode.

      Na poslednich 4 zavodech jsem byl s vyskovyma o cca 30% nize nez bylo avizovano organizatorem a nez zmerili ostatni jezdci. Vrcholem byly vcerejsi sudety, kdy mi napocital cca 2500 vyskovych, kdyz vsichni garminaci kolem meli 3300–3400 , stejne jak uvadel organizator.

      Procetl jsem diskuze a MTB jezdci to dost resi, tedy mym pristrojem to neni. Problem je evidentne softwarovy. Wahoo pocita vysky primarne barometricky, ale kdyz je nestale pocasi (a vcera lilo, zmena tlaku), tak si vypomaha GPS. V zakrytech pod stromy sbira blbosti, ostatne jako kazda GPS. Bohuzel ostatni ruznymi interpolacnimi metodami eliminuji hlouposti a odhaduji spravny prubeh jizdy. Wahoo se to asi nedari. Svuj tcx soubor ze sudet jsem poslal kamaradce do garmina, a ji to hned ukazalo trasu s 3320 vyskovyma.

      Za me to je velky problem a ackoliv bolta dakt zeru a je skvely, tak toto bude asi duvod jeho prodeje. Jeste zkusim najit jestli neplanuji update.....

      0 0
      • vik  

        A neni to krapet sumak? Navic: organizatori taky jiste uvadeji nastoupane po garminovsku, abyste si pripadali jako vetsi chlapi!:-) Je fakt otazka, co je spravne. Wahoo ma vzorec kombinujici tlak a gps, docela si naopak cenili toho, ze to vychazi docela „realne“. Ja treba verim komootu a v Boltu mi to vzdy vychazi velmi podobne.

        0 0
        • volyn  

          meto jedno neni, opravdu to neresim kvuli honeni trika na Strave. ale behem delsich zavodu, hlavne tech co neznam nebo si uplne nepamatuji, je to pro medobre voditko, at vim jak daleko(vysoko) cile jsem.

          Proste u stroje za 6500 bych cekal lepsi vysledek.

          0 0
          • funtomi  

            kamarat ma garmin 520 a dal na stravu zaznam kde pri zmene tlaku mu ukazovalo klesanie pricom isiel do kopca, toto sa mi s wahoo este nestalo a jazdim za kazdeho pocasia (inak som dost zatazeny na kopce a dost ma sklamalo ked som prvy krat pouzil wahoo a namiesto 1000 nastupanych mi ukazovalo len 700 metrov predtym MIO bez barometra)

            skor sa priklanam ze wahoo ma presnejsie nastupane metre a pri turistickych cedulkach v lese s vyskovymi metrami mi ukazuje ± 20 metrov a dokonca presnejsie ako Samsung galaxy watch s barometrom

            komoot ukazuje vyskovy profil z openstreet maps co na niektorych udajocj je uplna blbost nasiel som miesta kde im pada nadmorska vyska na 0 (je to niekde pri Turcianskom Jeseno na trase okolo Velkej Fatry. Komoot 3500 m vyskovych realne 2100 cez wahoo

            pouzivam wahoo so senzorom rychlosti na kolese mozno aj to eliminuje hluposti pri prejazde lesom popod stromy (teda hlavne rychlost nejde z GPS) mozno to ma vplyv aj na vyskove metre

            0 0
            • vik  

              Ještě k porovnání komoot a Bolt: Například Komoot ve Friulech 125/3740, v reálu na Boltu 125/3430 nebo další švih 104/2980 × 10­4/2632. Ale třeba to je těma silnicema, v terénu nemám data :-) Ale kdo chce nastoupat fakt hodně, ať používá Strava apku! :-)

              0 0
      • bezdratova.sprcha  

        No bacha, otázka je taky s jakýma Garminama. Hodinky nejsou úplně ideální měřič převýšení, a až nejnovější modely EDGE 530 a 830 mají průběžnou kalibraci během jízdy oproti DEM. Tzn. že pokud v průběhu začalo pršet, tak zařízení bez kalibrace budou mít tendenci ukazovat vyšší než reálné převýšení.

        Taky nelze srovnávat měřená data s daty vytaženými čistě z DEM. Ta boudou vždy konzistentní, ale často nepřesná. A to samé platí pokud někdo použije korekci převýšení v Garmin Connect (což by se nemělo dělat pokud má zařízení barometr, ale někteří to i tak dělají, protože jim to obvykle hodí větší číslo).

        Výškoměr je ale skutečně asi největší slabina Bolta. Jednak je nutné mít před začátkem jízdy přesné zachycení lokace, a jednak s tou kalibrací během pomalé jízdy hlásí potíže více lidí na internetech. Hold ideální by bylo mít kalibraci podle DEM, stejně jako nejnovější EDGE. Já s tím však problémy nemám, měří mi to dost konzistentně i v terénu, takže nemám na co nadávat :)

        Pokud chceš zjistit jak na tom jsi, tak je nejlepší v různé dny vyjet jeden kopec stejnou cestou, a sledovat jak se mění celkové stoupání a maximální výška. A pokud ti záleží hlavně na konzistentním měření převýšení, pak určitě koukej po Edge 530 nebo 830.

        0 0
      • Smazaný účet  

        S tímto u Bolta problém nemám. Při pomalých výjezdech kolem 6 km/h (bez čidla rychlosti) to dávalo auto-pause a tedy nepřičítalo výškové metry, ale to vyřešilo čidlo rychlosti (nebo vypnutí auto-pause). Bohužel, Wahoo support si stále neporadil s konektivitou Bolta a mého LG G3 (Android 6.0). Už to vypadalo nadějně, ale je to marný. Měnit kvůli tomu telefon, který mi jinak naprosto vyhovuje, se mi nechce.

        0 0
      • psedma  

        hlavní problém je (aspoň v mém případě) pomalá rychlost, jak píše Zoidberg. Pokud hodí bolt autopause, tak metry do následné obnovy nepočítá.

        Schválně si porovnej nastoupané a naklesané metry. Jestli je rozdíl výrazný, tak je to tím. Stačí zrychlit do kopca, a bude ti to počítat přesně ;-)

        0 0
        • volyn  

          autopause jsem vypnul hned po koupi

          0 0
          • funtomi  

            este som pozeral, wahoo priamo na stranke uvadza pripojit senzor rychlosti na koleso a vycistit barometricky senzor

            https://support.wahoofitness.com/…My-Ride-Data-

            Pairing a speed sensor like the Wahoo Blue SC or RPM Speed to your ELEMNT/BOLT/ROAM can correct GPS inaccuracies and improve elevation and grade data when under tree/building cover or wherever GPS is unavailable.

            You may also want to consider checking the barometric altimeter ports on your ELEMNT/BOLT/ROAM and other solutions offered in the ELEMNT Data Accuracy article.

            osobne som mal problem s hodinkami kde po vycisteni diery ktora vedia k barometrickemu senzoru sa napravil problem ale tam sa to prejavovalo kolisanim nadmorskej vysky pricom som bol na mieste

            0 0
    • KRoser  

      Nepoužíváte někdo náhodou Bolt s trenažérem bez powermetru na tréninky? Používám tréninky na Boltu spárované s trenažérem Elite Turno. Vše funguje perfektně, jen se mi rychlost odpojuje v rychlosti 25km/h, nemůžu za boha přijít proč, jinak vše valí na jedničku. Do rychlosti 25km/h i ta rychlost funguje perfektně, ale jak trochu přidám tak se rychlost odpojí.

      Nemáte někdo podobnou zkušenost?

      0 0
      • KRoser  

        Jinak jestli to někomu pomůže tak jsem zkoumal jak dostat do bolta soubory vlastníma tréninkama bez použití synchronizace přes web a aplikace která stojí prachy měsíčně. Stačí si třeba na https://ergdb.org/ vytvořit trénink, stáhnout soubor MRC potom připojit bolta k PC kabelem a nahrát soubor do složky plans potom stačí dát synchronizovat na boltu planed workouts a je to. Funguje to perfektně.

        0 0
        • vik  

          jo, uz jsem to tu pred casem daval… jen jsou tam treninky s wattama, takze kdo jede jen tepy, ma smulu a hlavne je pak vopruz s mazanim z bolta.

          0 0
    • Feďa  

      Poslední dobou mám problém s live segmenty – někdy se mi vůbec na Boltu nezobrazuje okno se segmenty, jindy zase nejdou segmenty synchronizovat (hodí mi to např. hlášku „synced 8 days ago“, takže se mi nově označené segmenty nezobrazí…).

      Provedl jsem tovární reset, ale bez úspěchu…

      0 0
      • vik  

        Zkusils deautorizovat stravu v apce? A ve strave pristup do wahoo? A pak to zase vse autorizovat? A to segmenti okno… Na silnici, v terenu? Ze by spatnym prijmem z druzic proste nepoznal, ze uz jsi tam:-)

        0 0
      • marttoni  

        Mám to stejně, GPS je ok, včas upozorní a odpočítává segment přede mnou, stránka se segmentem ale na obrazovce není. Pokud si třeba na první obrazovku přidám pole, kde bude vidět jak si stojím v daném segmentu ( jestli ztrácím proti PR nebo jestli jsem před časem), tak to vidím. Teď ta obrazovka se segmenty asi tři dny normálně fungovala a od pátku tam opět není. Pozoruji to tak asi poslední měsíc.

        0 0
      • Feďa  

        Tak dnes vyšel nový update WB15–6019 řešící synchronizaci segmentů – uvidíme…

        0 0
        • marttoni  

          Update nepomohl, resp. třeba den dva po něm to funguje a pak zase nic a nebo třeba náhodně to někdy funguje. Myslím, že jsem už dostal 2× aktualizaci, žádná problém neřeší. Psal jsem na podporu a tohle je odpověď:

          Thanks for writing! I'm sorry that you're experiencing issues with Live Segments on your BOLT. It sounds like you're running into a bug within the current version of our BOLT firmware. We have an open ticket with our developers, who are actively working to resolve the issue.

          Since we have an open ticket with our development team, all customer service tickets related to the issue (including this one) will be marked as “On-Hold” and merged with the developer ticket to be monitored internally. This process allows us to send automatic notifications to you via email when changes are complete. Full release notes are posted on https://support.wahoofitness.com

          Be sure to keep your app and device up-to-date to receive the fix, when available.

          We sincerely apologize for any inconvenience and appreciate your patience and support as we strive to serve you better. Please let us know if you have any additional questions or concerns in the meantime.

          Thanks for being a Wahoo customer,

          Jen

          Tak snad někdy v budoucnu…

          0 0
          • vik  

            Klasicka odpoved podpory. Vzdy je treba nasbirat co nejvic ticket bludistaku, aby hejbli kostrou. Viz napriklad trable s tbt- to snad kluci patrali a prepisovali i o vikendu:-)

            0 0
    • DaD  

      Mě zase ****** po startu neustále svítí a to i když mám podsvícení vypnuté. Před nedávnem stačilo stisknout tlačítko menu a potom zpět a bylo to v pořádku. Teď už to nejde a je to ve stavu, kdy musím v menu přejet nabídku na podsvícení a namačkat tam OFF. Nemá s tím tady někdo takový problém?

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        To je možná na doktora. A jakože jde to vidět i přes kalhoty,

        0 0
      • Chlebovnik  

        Stejný problém.

        0 0
        • Chlebovnik  

          Teď jsem ho zapnul, nastavil podsvícení na ON.

          Vypnul.

          Zapnul, nastavil podsvícení na OFF.

          Vypnul.

          Zapnul a nesvítil.

          0 0
          • DaD  

            Tak jsem to teď zkusil a problém přetrvává:(

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Zkusils to nastavit přes aplikaci?

              0 0
              • DaD  

                Jak v Boltu tak v aplikaci a stále svítí, blbeček…

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Tak jedině písnout na podporu. Evidentně se jedná o nějaký problém. I když nejdřív bych zkusil udělat reset.

                  0 0
                  • DaD  

                    Reset jsem už zkoušel a nic. Začalo to dělat po nějakém z posledních updatů. Chvíly počkám, zda to neopraví v příštím a případně tam potom napíšu.

                    0 0
                    • vik  

                      S tim podsvicenim jsou trable od zacatku… Vzdy ale pomahalo to 1× menu a zpet. Po poslednim updatu kravne navigace, ale o backlight na foru ani zminka. Hod echo na podporu, jestli toho bude vic, mohli by to resit. Kazdopadne je videt, ze po podpore radaru uz uzivatele wahoo odpusti temer cokoliv:-)

                      0 0
            • vik  

              Uz aby nekdo sikovnej zacal psat alternativni updaty… Elemnti jedou na Androidu a 99% blbosti jsou proste softwarovy chyby.

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Jestli se nepletu tak na to nějaký neoficiální bastl existuje, ale nikdy jsem to dopodrobna nezkoumal.

                Mě třeba docela otravuje, že nelze nastavit intenzitu podsvícení, přičemž zařízení tu intenzitu měnit umí.

                0 0
                • vik  

                  Jo, presne na tohle daval nekdo primo navod… Proste prepsat par radek v programu:-)

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Tak bohužel… jsou to skoro dva roky, co jsem koupil Bolta a už nikdy bych od Wahoo nic nepořídil. Jejich podpora podruhé zavřela problém aniž by byl vyřešen a aniž bych byl o řešení informován. Dobře, možná není „normální“ používat tři roky starý telefon a možná je to tedy „můj problém“, každopádně Wahoo mě nepřesvědčilo. S Boltem byly nejdřív problémy na delších jízdách a když byly tyto vyřešeny, tak přišel dubnový update jejich companion app. a vše, co dříve fungovalo, šlo do háje… Wahoo support sice projevoval snahu problém řešit, ale nevyřešil nic. Takže Wahoo never more. Garmin, možná Sigma…

      0 0
      •  

        Pan vik ti určitě poradí jak na to a uvidíš pojedeš dál Bolta. :-))

        0 0
        • vik  

          Pan vik nedává nevyžádaný rady…teda někdy :-) Prostě jsem s Boltem fakt naprosto spokojenej, to je vše…

          0 0
          •  

            Víš co se říká, každá liška si chválí svůj ocas…

            0 0
          • MiKED  

            Jo, taky nemám sebemenší problém.

            0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Problém není že máš tři roky starý telefon, já mám telefon bezmála čtyři roky starý a nikde a nikdy se nesetkávám s problémy se zastaralostí. Problém bude zjevně v tom, jaký máš přesně telefon. Sám bys to mohl zkusit řešit nahráním vlastní ROM.

        Garmin je fajn, u nových modelů konektivita s mobilem nefunguje raději skoro vůbec a Sigma nemá funkční podporu (někomu odpoví, někomu ne), takže tam tě stejné problémy nepotkají :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Zatím nevím, jak dlouho zůstanu u Bolta (nahrát jízdu přes USB kabel pro mne nepředstavuje zásadní problém, ale prostě jsem zaplatil za víc). Vadí mi následující – vše fungovalo až do příchodu nové verze Elemnt Companion app. a já nemám možnost se vrátit k verzi staré. Mohu doufat, že některý z poměrně častých updatů padání vyřeší a zatím mohu případné změny v konfiguraci Bolta provádět třeba přes jiný telefon. Mohu si android rootnout, což asi brzy zkusím a stejně tak si mohu pořídit telefon nový. Spokojeného zákazníka Wahoo to ze mne ale neudělá. Třeba i proto, že jejich ne zrovna levné čidlo rychlosti mi v dešti ukazuje toto (jel jsem asi 25 km/h)…

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Bohužel, taková je realita GPS computerů. Žádný není bez chyb a je jen na tobě které chyby překousneš a které ne. Já třeba osobně kdyby edge uměl nahrát trasu z telefonu do zařízení během jízdy, tak bych 530 pořád měl.

            Jinak senzor, pokud mu nedochází baterie, je na reklamaci. Možná ještě zkontrolovat že je dobře zavřený a nedostává se do něj voda.

            0 0
          • vik  

            Cidlo mas na predni nabe, nebo vzadu?

            0 0
          • vik  

            A jeste mne napadlo: ma senzor aktualni firmware? Kdyztak mrkni pres apku Wahoo Utility. Teda jestli ji na tvem founu rozhybes.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Čidlo vozím vpředu. Zda má aktuální firmware, netuším, mrknu. Čidla mám dvě a teď už ani nevím, které se takto předvádělo – je to fotka z jara.

              0 0
    • Hator  

      Ahoj. Prosím o radu. Jak je to s kadenci šlapání počítá to do průměru i když vyvěsím Ve sjezdu anebo to počítá čistě dobu šlapání. Popřípadě kde to můžu zapnout aby mi počítal průměr kadence pouze při šlapání. Díky

      0 0
      • milan.v  

        A jak bys chtěl počítat průměr, když chvíli šlapeš a chvíli ne? Samozřejmě se do toho musí započítat doba, kdy nešlapeš.

        Možná by to zvládl nějaký doplněk pro Stravu, to ale jen tipuji…

        0 0
      • DaD  

        Tohle se dá nastavit v aplikaci Wahoo Elemnt. Můžeš buď zvolit celkový průměr včetně nečinnosti klik a nebo pouze když se kliky otáčejí.

        0 0
        • Chlebovnik  

          Přesně tak. Osobně do průměru počítám, jen když se točí.

          Btw, parchant zase začal startovat se zapnutým podsvícením… =/

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Hahaha! Tak mě už taky, ale nejvtipnější je to, že se zapnou s cca 50% podsvícením a když vejdu do menu, tak se teprve podsvícení hodí na 100%. Jdu to hlásit na skupinu :D

            0 0
            • vik  

              Fajn, akorat jsi to mohl prilepit uz do stavajicich backlight vlaken… Aneno proste musime hazet tickety na wahoo podporu.

              0 0
            • psedma  

              50% podsvícení jsem považoval(po reklamaci mi na novém kousku nic pozapnutí nesvítí) za skvělou vlasnost, ne chybu!

              S tím polovičním podsvětlením se skvěle jezdilo v noci, plné podsvětlení je v noci zbytečně silné…

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Pro mě je taky hodně silné. Teď jsem teda zrušil představený držák a dal ho na představec, takže to tolik nevadí, ale i tak to při určitých poheldech táhne oči. 100% je prostě pro jízdu za úplné tmy moc.

                0 0
    • Hator  

      Přesně tohle jsem měl na mysli. Jestli zahrnout nulu nebo né do průměru kadence díky.

      0 0
    • DaD  

      Kluci, poraďte jak vymazat uložené trasy ze Stravy v přístroji. Chci je nechat na webu Stravy ale je zbytečné abych je měl všechny i v compu. Nechci to někde zdlouhavě hledat, když to tady bude určitě někdo vědět a rád mi poradí. Díky :)

      0 0
      • vik  

        Podrzet a zafajfkovat, bud jednu nebo kolik chces. Nejrychlejsi metoda. Teda hned po factory resetu:-)

        0 0
        • DaD  

          Za boha nevím kde. V apce zvolím Workout – View routes – a pak už vidím uložené trasy ze Stravy. Nejde s nimi ale nic dělat. Mám Android

          0 0
          • vik  

            Jo promin, myslis trasy, ne aktivity, vid? Neco jde gestem doleva, ale ty externe vytvoreny se asi nesmazou. Tak jen mazat ve strave.

            0 0
            • DaD  

              Máš pravdu.Už jsem si to také našel. Bohužel to vůbec nejde. Pokud je trasa uložena na Stravě a následně exportovaná do Wahoo, tak to jde jedině tak, že se trasa na webu Stravy smaže a synchronizuje se s Boltem. Pak to v něm zmizí.

              0 0
    • DaD  

      .

      0 0
    • Vvigos  

      Dobrý den. Chtěl bych se zeptat uživatelů Iphone, kteří používají Wahoo Element Bolt, jestli se nějakým způsobem načítají data do aplikce Apple Health. Něco jako ve smyslu ukončím jízdu, ta se přenese do té wahoo apky a z ní pak do applu, kde se mi ve zdraví ukáže, že tento den jste ulej xy km a spálil 123 kcal. Jinými slovy funguje propojení do Apple Healt? Díky!

      0 0
    • Vvigos  

      Zdravím ve spolek. Chtěl bych se zeptat uživatelů Boltu na to, jak se computer chová v zimě. Nejsou problém mrazy? Co baterka? Odchází rychleji? Zpomaluje se odezva?

      0 0
      • psedma  

        jezdím tak do –4°C a problémy jsem žádné nezaznamenal

        0 0
        • jiriga  

          ani ja , zatim vyzkouseno do –10

          0 0
          • marttoni  

            ještě budu trumfovat na –15°C a žádný problém:)

            0 0
            • Libores  

              určitě ti, stejně jako ten můj, ukazuje teplotu o cca 4°C nižší než ve skutečnosti je:)

              0 0
              • marttoni  

                Porovnáno několikrát s teploměrem v autě a dělalo to myslím jen 2°C, teploměr za oknem bytu /domu většinou přidává (záleží samozřejmě na umístění).

                0 0
                • Libores  

                  Určitě to bude kus od kusu. Já toho svýho porovnával s několika auty, který jsem za dobu používání Bolta vystřídal a třeba i teploměry doma, prostě na 25°C netopím. Prostě ten můj proměřuje o cca 4°C.

                  0 0
                  • marttoni  

                    Tak jasně, je to jen orientační hodnota. Stejně se oblékám dle teploměru za oknem a předpovědi počasí.

                    0 0
    • Vvigos  

      Ještě mám dotaz ohledně navigace: Jestli jsem to pochopil správně, tak Turn by turn navigaci mám pouze když nahraju trasu z Komootu nebo Ride with GPS – ano? Pokud mi stačí navigace jen jako šipka v mapce na displeji pak můžu trasu nahrát přímo z mapy v aplikaci wahoo? (nebo z jiná mapy např. google, mapy cz a pod.)?

      Díky.

      0 0
      • vik  

        V zime byl bolt ok, baterie slabla asi stejne, ale nejak spesl jsem se na to nezameroval. A navigace: ano, tbt jen z komoot a ride with, sipka bez povelu pak z jakekoliv jine mapy ci apky. Mapy.cz, Strava apod. Appka wahoo umi jen z mista nekam jinam, je to spis k nicemu. Pro dost jizd staci navigace bez tbt, da se dle toho jezdit uplne v pohode. A kdyz sjedes, upozorni te taky.

        0 0
        • milan.v  

          Pro lepší navigaci je tu nově Elemnt Roam, ten toho umí víc.

          https://www.bike-forum.cz/…-elemnt-roam

          0 0
          • Vvigos  

            Už jsem na to koukal ale 10 litrů se mi už zdá hodně. Navigaci stejně využiji jen občas a z toho co jsem zatím viděl a četl se mi zdá, že Bolt bude pro mně ideální.

            0 0
        • Vvigos  

          Díky za odpověď. Napsal by jste mi prosím jak přesně probíhá import trasy z mapy.cz? Nejlépe když to naťukám v PC tak co potom všechno následuje.

          0 0
          • marttoni  

            Já to dám vyexportovat z Mapy.cz a soubor si uložím na Google Disk. V telefonu otevřu Google Disk a ten soubor otevřu aplikací Elemnt a tam už dáš něco jako „select route“ nebo něco takového.

            0 0
            • jiriga  

              presne tak. nebo ja si to naklikam v Mapy.cz, exportuji do slozky, pak do „RidewithGPS“ a odtamtud poslat do zarizeni Wahoo.

              0 0
          • MavasH  

            TBT navigaci nepoužívám, takže „plánuji“ přímo ve stravě. Naklikám si trasu, uložím a pak už stačí jenom „syncnout“ Bolta. Výhodu to má např. v tom, že když už trasu nepotřebuji, stačí ji ve stravě smazat, zesynchronizovat Bolta a trasa zmizne (nemusí se lozit do Bolta a něco hledat/mazat). Ve stravě (na webu/PC) mám samozřejmě nastavený mapový podklad z mapy.cz.

            0 0
            • psedma  

              zapomněl jsi zmínit, že trasy ze stravy do boltu se synchronizují jen pokud máš Summit…

              a mapy.cz ve stravě taky už vyžadují trochu větší PC znalosti…

              0 0
              • MavasH  

                ad první bod – to jsem, jako summiťák, netušil. Tak pak pardon za případnou zavádějící informaci. Ad mapy – Liskin udělal rozšíření pro Chrome (funguje i ve Vivaldi, viz já) a tuším i pro Firefox a nainstalovat rozšíření do prohlížeče zas tak složitý není – minimálně se čék něco naučí a mapy.cz ve stravě za tu námahu stojí :)

                0 0
              • DaD  

                Na synchronizaci tras ze Stravy do Bolta Summit rozhodně nepotřebuješ. Já ho nemám a dělám to běžně už něco přes rok. No a nainstalovat do int, prohlížeče doplněk: strava-map-switcher ,dokáže snad i naprostý PC laik. Není s tím žádný problém.

                0 0
                • vik  

                  Přesně, Summit není potřeba. A jen tak na okraj pro Vvigos: Bolt ze Stravy neumí TBT, Roam už ano. Třeba to wahoo v budoucnu uvolní i pro nižší řady. Ale jak už jsem psal, TBT není zase tolik potřeba. Když člověk nejede městskou džunglí s milionem uliček, dá se v pohodě jezdit bez povelů. Navíc hodně pomůže ten zoom mapy, což se mi na Boltu furt dost líbí :-)

                  0 0
                  • Vvigos  

                    Díky všem za reakce! Já nepoužívám Stravu, takže to vidím na mapy.cz a nebo jsem si říkal, že zkusím Komoot. Máte někdo zkušenost s Komootem?

                    0 0
                • psedma  

                  sakra, tak co dělám špatně? dřív mi to trasy taky synchronizovalo, ale od doby co přešli z premium na summit už ne, mám za to, že se to i tady zmiňovalo… musím u trasy co chci do boltu něco zaškrtnout nebo zvolit? tras mám v stravě dost z dřívějška, ale v boltu mám trasy jen z RidewithGPS…

                  0 0
                  • DaD  

                    Vybranou trasu musíš označit hvězdičkou a pak synchronizovat s Boltem.

                    0 0
    • MavasH  

      Pro zajímavost – objednal jsem si na Ali předsazený držák na řídítka, existuje přímo varianta pro Wahoo, kdy je plastová část už otočená o 90° oproti Garminu a šířka vykousnutí je také upravena pro Wahoo (v plastu je napsáno „wh“). Držák dorazil dnes, přesně 2 týdny od objednání (dodávala zásilkovna). Bolt v držáku sedí bez problémů, zaklapávání aretačních zoubků mně připadá možná až moc „ostré“ – ale to může být způsobeno tím, že origo držák je už za ty 2 roky provozu opotřebovaný. Držák jsem objednal černý a na pár místech je lak obouchaný, ale to kdyžtak zvládne centrofixa. Oproti origo předsazenému držáku je tady ten více vyosený, takže je možno Bolta naštelovat „na osu kola“ (a ještě mám rezervu, viz foto) – v origo držáku, i když se natlačil úplně na představec, v ose nebyl. Jinak čínská varianta s „vidličkou“ na GoPro váží 41g, samotný držák pak 30g (origo váží 25g). Do dodaného držáku na světlo jsem zkusil upnout Gacirona, ale ten už je na tohle dost macatej a na kostkách by se to asi už třepalo. Testování venku ale plánuji až na jaře :)

      0 0
    • colombo1  

      Zdravim Wahoo vlákno. Pocítil jsem potřebu si pořídit si pro svoji větší bezpečnost (nebo alespoň pocit bezpečnosti) Varia radar od Garminu. Proto potřebuji upgradovat i cyklopočítač. V podstatě se mi to zúžilo na dvě zařízení: Wahoo Elemnt Bolt a Garmin Edge 520. Na Vás mám dva dotazy:

      1. Je Wahoo v češtině? Ne že bych si s angličtinou neporadil, ale čeština je mi uživatelsky příjemnější.
      2. Pokud je tady někdo kdo přešel z Garmina 520 na Wahoo, tak co vás k tomu přimělo? A jaký je rozdíl v signalizaci z Varia Radaru? Jde mi o uživatelské dojmy – recenze jsem četl.

      Vlákno je celkem košaté, tak je možné, že jsou tady mé odpovědi zodpovězené, ale přehlédl jsem je. Díky za postřehy.

      0 0
      • milan.v  

        Wahoo v češtině není.

        0 0
      • vik  

        Cestinu na zkratky a tech par vet snad netreba. A kdyz si vezmu tu neuveritelnou garminovskou cestinu, tak to je snad lepsi nastavit cinstinu:-)

        A Bolt a radar? Pruh vlevo na displeji, dost dobre hlasity pipani, kdyz se riti kreten, tak jeste pipani jineho typu a zaroven moznost blikani rady diod. Nevyhoda: Boltem ani wahoo apkou radar jakkoliv nenastavis. Ale wahoo kdesi psali, ze na tom makaji, tak treba v nejakem update.

        0 0
        • colombo1  

          Díky za reakci – šlo mi hlavně o to, jestli ta funkčnost radaru není „bita“ na tom, že ji nepoužívám se zařízením od Garminu – funkčnost je tedy v pořádku a nějaké ladění detailů je v dohlednu.

          Nebýt mých snímačů (HR pás, čidla rychlosti a kadence), které jedou na Bluetooth rozhraní, tak už mám Garmina, ale tím, že v Garminu podporují jen ANT+ snímače, tak se mi nechce pořizovat další set snímačů :-/ Na druhou stranu zas Bolt jsem našel za necelých 6.000,– a Garmin 520 se všemi snímači za 6.500,– což není zas takový rozdíl…

          0 0
          • MiKED  

            Zrovna se jednoho Boltu zbavuju na bazaru.

            0 0
            • colombo1  

              Díky za nabídku – viděl jsem tam všechny:-) Akorát elektroniku, která není v záruce kupovat nechci – mám s tím špatnou zkušenost.

              0 0
          • milan.v  

            520ku už bych dnes nekupoval… Nové modely Garminu už umí i BLE čidla.

            0 0
          • jiriga  

            nevim , jak funguje na GArminu, ale radar s Wahoo naprosto v pohode.Jak uz psal kolega vyse. pruh nalevo s auticky jak se blizi, „vidi“ jich i vice za sebou vizulani i audio signal ze se neco blizi. Zarven pak blikne zelene a pipne, jakmile te auto(auta) mine, ze je „cerstvy vzduch“. Za mne vse funguje jak ma a co od toho ocekavam.

            0 0
      • Delkim  

        Mám 520 a chystám se přejít na BOLT.

        Neudělej stejnou chybu, nekupuj si 520…

        0 0
        • colombo1  

          Díky za radu. Už jsem se stejně asi rozhodl pro Bolta – to co potřebuji umí výborně a to v čem ho Garmin předčí pro mě není priorita. Navíc jak tak sleduju zdejší vlákna Garminů, tak s každým novým firmwarem je dost problémů a na to bych neměl nervy…

          0 0
          • Vvigos  

            To byl pro mě jeden z hlavních důvodů proč jsem si vybral Bolt. Používám ho 2 měsíce, zatím vše ok a maximální spokojenost. Jednou mi nefungovaly notifikace, stačilo vypnout a zapnout mobil i Bolt.

            0 0
    • Kacko  

      Zkušenosti s turistickýma Garminama mě naučily mazat na úložišti nepotřebné mapové zdroje. Prodlužovalo to baterii.

      Loni jsem to zkusil na Wahoo a subjektivně mi přijde, že opravdu vydrží lépe.

      Na 220km vyjížďce, kdy 7:35h navigoval, ale celkem byl 9:45h zapnutý jsem měl cca 30% baterie. Mám ho třetím rokem, tak baterie není co bývala.

      Nezkoušel jste někdo? Nechal jsem jen eu.

      0 0
      • vik  

        Já jsem taky smazal komplet mapy a mám jen ty kraje, kde jezdím. Aktuálně tedy CZ a A. Instalace nové mapy je blbost na pár desítek vteřin, takže to ničemu neva a Bolt je teoreticky svižnější a má větší výdrž. Ale je to jen teorie :-)

        0 0
    • Mirec.K  

      Možno blbosť, ale patrí to k novinkám. Wahoo po radare od Garminu sprístupnil aj použitie ANGi Crash senzoru od Specialized, i keď iba cez aplikáciu v mobile. Ale pre všetky ELEMNT-y.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • vik  

        Odkaz jsem daval uz do vlakna o ANGi…

        0 0
        • Mirec.K  

          Ospravedlňujem sa za duplicitu, ale nesledujem všetky témy, a snáď nie som sám. Ešte by sa to hodilo aj do témy k Roam-u, ale to nechám zas na niekoho iného.

          0 0
    • Hator  

      Ahoj, mam bolta a ted na jare když jsem vyjel ven, jsem zjistil nemilou věc. Radar od garminu se mi zacal sam odpojovat během jizdy. No ono celkove mi to zacalo zlobit. Z niceho nic jak kdyby na boltovi vypadl signal a odpojila se všechny cidla k nemu pripojene(tepak Wahoo, kadence Cina). Neresil jste někdo podobny problém? Dekuji

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Bohužel, tohle je jedna za stránek Bolta o které se moc nemluví. Je to super computer ale celkem konzistentně se objevují některé výbrky, kterých se pak těžko zbavuje. Bohužel tedy tímto není nijak odlišný od Garminů.

        Mrkni na odkaz níž, řeší se tam toho hodně a jsou tam pořád aktivní uživatelé. Případně si můžeš zkusit napsat přímo na podporu Wahoo.

        https://groups.google.com/forum/#…

        0 0
        • ememem1  

          to si ma potesil.

          0 0
          • BB  

            Předpokládám, že tě potěšil, protože se jim to sere podobně jako nám Garminy. Ale co fakt oceňuji na Wahoo komunitě je loajalita. Tohle jsem u Garmina zažil před deseti lety, když jsem ještě jezdil s Montanou. Ono se to taky sralo, ale všichni jsme to měli rádi a nenadávali jsme. Teď jsme přísní a jsem zvědav, jestli se do stejného stadia dostane i Wahoo komunita.

            0 0
            • vik  

              Na tomhle neco je:-) Proste wahooligans jsou verni. Ale dle sve osobni zkusenosti se elemnt prave moc neserou. Jasny, oproti garminu toho hodne nemaji, ale dulezity veci pro svihy to ma a funguje to bezvadne. Zapad slunce, povel k obleceni vesticky a k polknuti sousta…to je mi nekde:-)

              0 0
      • Rakosnik  

        Tohle se mi dělo také (s Radarem a wattmetrem Stages). Přišlo mi, že to závisí na teplotě – poslední dny se to nestalo ani jednou zatímco v únoru se to dělo třeba 10× za jízdu…

        0 0
    • milan.v  

      0 0
    • Hator  

      Tak dnes po vyjizdce jsem opět trochu zklamaný. Čidla se odpojuji ne často ale stává se to není to moc příjemný když koukám na tepy a tam je nula. Poslední šance je vyzkoušet tovární nastavení. Pak uvidím co dál.

      0 0
      • vik  

        Zrovna tohle moc lidi nepostihuje, dle fora… Ja za dva roky ani jednou vypadek s cimkoliv. Vozil jsem tepak Bryton, ted Decathlon, kadenci od wahoo, radar… Tovarni reset bude snad dobrej zacatek;-)

        0 0
        • psedma  

          mně vypadávala kadence hodně často(po startu tak 5 minut OK, pak prostě 0). Ale nechápu proč, stejné čidlo pokud jsem dal na měření rychlosti, tak jsem problém nepozoroval (na bajku člověk v kopci pozná, jeslti rychlost jde z čidla nebo GPS)

          0 0
    • Hator  

      Takže jsem provedl factory reset, a na další výšce už vše v pořádku.

      0 0
    • Forry  

      Ahoj,

      omlouvám se, ale neměl by někdo tip, kde sehnat náhradní držák pro starší (větší) verzi Wahoo ELEMNT Bike computer? Případně jestli není kompatibilní s novější verzí Bolt?

      Stačil by bohatě držák na představec, mam bohužel jen jeden a přendavání mezi bajkem a silničkou je děsná otrava.

      Moc díky!

      0 0
      • vik  

        Drzak by mel byt stejny s Boltem. Anebo koupit adapter garmin-wahoo a k tomu nejakej garminovskej drzak. Tak to budu resit ja, pac garminovskej drzak se mi vali doma a na jednici, dvojku a cx potrebuju vozit bolta kvuli radaru.

        0 0
      • siky83  

        https://a.aliexpress.com/_dXRwlLO

        Ja mam tenhle, drzi vyborne.

        0 0
        • Forry  

          Díky moc za tip, beru ho :-)

          0 0
          • siky83  

            Neni zaco, je ktomu i sundavaci elegantni drzacek na svetlo, nebo na kameru. Neni tak zadnej bordel na riditkach.

            0 0
          • MavasH  

            o kousek výš jsem dával jinej čínskej držák, je přímo na řídítka.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ten mi přijde lepší, jde štelovat úhel naklopení k jezdci. Vozil jsem s Garminem oba, ale ten na řidítka vyhrál. Nakonec jsem koupil 2. Originál Garmin, pro lepší upínání svítilny. Když střídám kolo, tak je ten GoPro kus u Garmina na bajonetu a přendáš to bez nářadí za pár vteřin a nemusíš štelovat úhel naklopení světla, je pořad stejný.

              0 0
              • siky83  

                Drzaky na riditka mam dva, origo wahoo, tenhle do predstavce mi vyhovuje vic, uhel je takovej jakej bych si stejne nastavil a za me to vypada mnohem lip. Uhel sklonu svetla se nastavuje povolenim a utazenim jednoho inbusu, a tak casto aby me to nejak mohlo obtezovat to nenastavuju :D. Na druhym kole mam stejny drzak.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jenže když přehazuješ světlo na druhý kolo, tak musíš neustále povolovat imbus. Pokud teda nemáš světlo, co na sobě přímo nemá GoPro kus a aretuješ ho v tom držáku gumičkou. Tohle řešení už nevozím, neměl jsem s tím dobré zkušenosti.

                  Ten úhel je o štěstí, u držáku na řidítka máš možnost volby, ale pokus sedí tak super

                  0 0
                  • siky83  

                    Jo chapu, ja mam svetlo co ma drzak primo na sobe. Ty myslis asi to co mas na kole v profilu,tak chapu. To jsem prave nechtel

                    0 0
    • Hator  

      Ahoj, po resetu Bolta mi zmizela stranka se segmentama a nemuzu je tam dostat ani synchronizovat. Mam planecenou analysis na strave. To by snad melo stacit nebo aspon drive tomu tak bylo. Nevite v cem by mohl byt zakopenej pes?

      0 0
      • MavasH  

        Máš stravu a bolta (wahoo) propojený? Taky jsem resetoval a tuším, že jsem to musel v appce zase zapnout.

        0 0
        • Hator  

          Jo přesně to jsem udělal a začlo to fungovat. I když to bylo připojené, odpojil a připojil náhle zázrak stal se. Diky

          0 0
    • Hator  

      Zeptam se pokud trenujete v tepovych zonach, tak ktere se drzite. Koukal jsem vice na stravu, ale tam je to posazene o dost vice nez treba na Boltovi. Nebyl jsem meren jen jsem zadal max a min tepove frekvence. Co myslite, ze bude pro zakladni trenink vyhovujici viz obr

      0 0
      • vik  

        Já osobně používám kalkulačku z british cycling https://www.britishcycling.org.uk/…Calculator-0, a to na základě fthr 20 minutového testu. Na to moje šmrdlání to stačí a po všem, co jsem zkoušel, mi tenhle vzorec vyhovuje a asi nejvíc odpovídá tomu, jak mi srdce bije :-) Do Bolta to nasypeš pak manuálně a je to…

        0 0
        • Hator  

          Kdyz jsem tam zadal hodnoty, tak mi nakonec ± par tepu vyslo to same co mam na Strave. Diky Za odkaz.

          0 0
    • miche  

      Tak jsem si naběhl … dneska došel Bolt, chtěl jsem to zkusit nastavit a … můj telefon má Android 5.0.2 … takže smůla :-(

      Blbec jsem si to neověřil … že už neplatí 4.4 a vyšší, ale 6.0 … chjo

      0 0
      • vik  

        co ti nejde? sparovat bolta s appkou? nespoji se BT s telefonem?

        0 0
        • vik  

          Vlastne ty asi ani appku do founu nedostanes, vid? Tak bolta napichni do telefonu nekoho doma, vse nastav a jezdi. Appka pak zase tak dulezita neni. Update jde bez ni, na Stravu to haze samo, bez notifikaci lze zit. Anebo proste novej foun:-(

          0 0
          • miche  

            jojo … appka nejde :-)

            musím koupit novej foun

            • připojil jsem to jako USB Mass Storage (tam případně jdou v nouzi stáhnout FIT soubory) ale nenašel jsem soubor ROAD, že bych případně nahrál nějakou mapu GPX … jde to takto vůbec?
            0 0
            • vik  

              jako pro trasy? gpx by tam asi manualne nacpat sly, sice nepujde tbt navigace, ale bez ty se jezdit da naprosto v pohode. kouknu, kam to uklada trasy v boltu a dam vedet.

              0 0
            • vik  

              Tak Bolt by měl mít složku routes (když tak ji vytvoříš). Tam dáš manuálně přes USB gpx soubory. Pak v Boltu na stránce s mapou: levé tlačítko route-pak najet v menu na „synced…“ a prostřední tlačítko „sync“. Synchronizuje to ze všech zdrojů, tedy i z USB a trasa bude připravená v Boltu. No a workouty případně kopírovat do složky „plans“.

              0 0
              • miche  

                Super, díky. Tak zatím aspoň takhle – pokud se mi to podaří spárovat, nastavit a aktivovat :-)

                0 0
                • vik  

                  Rádo se stalo. prostě základní nastavení (obrazovky, wifi, stažení map…) uděláš na jiném founu, pak holt zatím trasy v kompu a něco málo jde v Boltu nastavit přímo na něm (senzory, podsvícení, LEDky a tak). Tak ať Bolt slouží ke spokojenosti.

                  0 0
                  • miche  

                    Tak nastavování a správa Bolta pohoda … bohužel mi nejde wifi … ufff … nechápu

                    asi problém na routru … nějaký certifikáty? … wifi nám jinak na všech zařízeních jde, ale aplikace Bolt se nespojí …

                    0 0
                    • vik  

                      Bolt umi jen 2.4GHz, nemas to jinak? A kanaly 1–9. Jinak zkusit v appce tvou nastavenou wifi „zapomenout“, restartovat router a zkusit se znovu pripojit. A kdyz tak jeste zkusit wifi jinde, abys vedel, kde je problem.

                      0 0
                      • miche  

                        A je to …. pomohlo nastavení routeru, měl jsem zatrženo jenom WPA2, stačilo zatrhnout WPA+WPA2 :-)

                        Díky za rady a trpělivost, stárnu (to mě ale neomlouvá) a nestíhám být trendy :-)

                        0 0
                        • miche  

                          Jo a ještě „viku“, prosím tě, co GPS nastavení, je to automaticky na GPS, Glonass atd? Nebo se to někde vybírá, nic jsem o tom nenašel :-) Díky moc.

                          Jinak zatím spokojenost (ťukťuk na dřevo), jedna jízda s navigací (ty ledky jsou bomba), jedna bez navigace jen záznam a zatím dobré. Jedině nepřesné měření převýšení by někomu mohlo vadit (ale aktuální poloha je celkem přesná podle turistických značek, tam jsem zaznamenal celkem malou odchylku – u značky 711m ukazoval Bolt 703m apod).

                          No a displej to je neskutečný, mám 2 dioptrie ale přečtu i ty malý písmenka dole (pause, page…) a vidím i ty vlasový linečky na mapě :-)… ten displej mě dostal teda.

                          0 0
                          • vik  

                            Bolt chyta vsechny platformy a aktualizuje si je sam po zapnuti a sam si vybira. Takze nechat ho chvili zapnutej venku muze jen prospet:-) Vejsku moc netrefuje, ale neni to takova tragedie. Nastoupany docela sedi. Kombinuje satelity s barometrem a nejakym algoritmem to spojuje v celek. A displej je fakt bozi, cim vic na nej sviti, tim je lepsi:-) A k tomu ten zoom, ze? Odkud mas trasy s povely? Komoot?

                            0 0
                            • miche  

                              S tím GPS jsem si to myslel :-)

                              Nastoupany nevim jak seděj, já jel 93 km na silnici, Bolt naměřil cca 1700 (což se mi nezdálo), na Stravě jsem dal opravu a ta ukázala cca 1500 a když jsem to GPX hodil do mapy.cz tak to ukázalo cca 1400 m :-) Je mi to fuk, ale někoho to asi vyděsí :-)

                              Jojo displej je fakt překvapení, na aero držáku boží, na MTB jsem dal ten obyč a to už není ono, je potřeba aby byl předsazenej, ale zase je to chráněný na tom MTB před větvema apod

                              Já letos vylezl z pravěku a pořídil bezdušáky, teď todle … mozek se vaří informacema :-)

                              0 0
    • Hator  

      Ahoj, zkousel jsem najit workouty a dat je do Bolta. To se mi vsak nepovedlo. PC mi nenajde Bolta po pripojeni jako pametovy zdroj. Nejak netusim co s tim. Zkousel jsem pripojit na dvou pracovnich NTB a jeden PC. Nikde ani znamka nalezeni zarizeni. Ve vypnutem stavu se zacne jen nabijet v zaplem vubec nic. Nevite nekdo v cem by mohla byt chyba? Diky

      0 0
      • vik  

        Mas tedy PC? Pro Mac se musi jeste instalovat File Transfer. Jinak Bolt musi byt zapnutej. Windows, az se zeptaj, co s Boltem, tak prenos souboru. Ale Bolt by mel byt videt na prvni dobrou. Jeste to jde tak, ze workouty z PC preneses do founu a tam je vlozis do slozky ELEMNT/plans. Pak v Boltu jen synchronizace a mas je tam.

        0 0
        • vik  

          Ještě krátce k workoutům: nakonec se jako nejlepší cesta jeví napsat si strukturovaný tréninky sám:-) Kód wahoo souborů .plan je prolomen:-), takže během chvilky jsou ty základní struktury napsaný – je to fakt primitivní. Pak jen nakopírovat do složky v boltu a je to tam napořád. Žádný šachy s opakovaným posíláním přes TP apod.

          Funguje vše naprosto perfektně.

          0 0
      • vas  

        Ještě je fajn použit full usb kabel, co ma i vodiče pro data a ne něaký pseudo z nabíječky.

        0 0
        • vik  

          Pravda!:-)

          0 0
        • Hator  

          Rada nad zlato, mel jsem po ruce spoustu kabelu, ale zadny. Nasel jsem origo od Wahoo a konecne to nabehlo. Diky Za rady. Nicmene nahral jsem do slozky plans ztazene soubory a nikde je v Boltovi nevidim. Jakou koncovku musi ten workout mit aby to fungovalo?

          0 0
    • Hator  

      Mam telefon Apple SE a nikde jsem nenasel slozku ELEMNT/plans. Plany jsem si naposilal z Trainer day, ale nenasel jsem zadnou slozku kde by na ne Bolt videl.

      0 0
    • danis7  

      Androidí aplikace Elemnt už neumí stahovat starší tréninky z Boltu do telefonu? Měnil jsem telefon a app Element znovu instaloval a app mi už nestáhne starší (předchozí) tréninky z Boltu. Nový, ukončený trénink stáhne v pohodě. Vím, že loni to šlo, protože po reinstalaci si app stáhla vše.

      0 0
      • vik  

        Melo by to porad jit. Kdyz neresetnes Bolt, appka by se to mela opet nacucat. Ale chvili to trva, jestli toho tam mas hafo.

        0 0
        • danis7  

          Právě že nejde, aplikace vůbec nevidí tréninky uložené v Boltu. V Boltu mám jen letošek, cca 20 jízd, loňský rok jsem vymazal.

          V Boltu samozřejmě vidím letošní jízdy. Štve mě to.

          0 0
          • vik  

            A v appce jsi prihlasen? Asi to s tim nesouvisi, ale zkusil bych to.

            0 0
            • danis7  

              Jj, přihlášený. V Boltu vidím starší jízdy, nová jízda se mi stáhne do telefonu.

              Někdy loni, když jsem reinstaloval app v telefonu, tak po spojení s Boltem šly starší jízdy hned vidět a u každé bylo, že se čeká na sync + procenta průběhu synchronizace. Teď nic nevidím.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti se sensory rychlosti Wahoo, případně jaké používáte alternativní. Sám jsem koupil dva orig. sensory a po dvou letech nefunguje ani jeden. Do jednoho jsem se doslova vlámal, abych vyměnil baterku, ale po složení bude sotva vodotěsný…

      Co třeba tohle? Zkoušel ho někdo s Boltem, nebo máte jiný tip? Jinak, bez sensorů je údaj o rychlosti i v relativně otevřené krajině bohužel většinou hodně mimo – skáče mi při konstantní rychlosti v rozsahu až 20 km/h…

      0 0
      • psedma  

        20km/h? to musíš jezdit v hodně zařezaných údolích :) teoreticky by mělo vše s ANT+ fungovat…

        mám XOSS z Aliexpressu a na rychlost funguje dobře, na kadenci bohužel moc ne, ze začátku jízdy OK, po cca 10 minutách přestane posílat data… kadence mě ale stejně moc nezajímala, tak jsem po důvodech dál nepátral…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Díky. Je pravda, že prakticky nikdy nejezdím rovinky mezi loukami a poli. Vždy jsem buď v lese, nebo v nějakém údolí. Každopádně ta rychlost skáče tak, že jí nevěřím nikde a kvalita sensorů je soudě dle těch dvou kousků mizerná. Zkusím jiné, nebo výhledově přejdu na temnou stranu (Garmin).

          0 0
          • Feďa  

            Mám dva originál senzory – na silničce a bajku – a oba bez problémů (už dva roky, v jednom jsem pouze měnil baterii).

            Bezproblémový chod i wahoo senzor kadence.

            0 0
      • milan.v  

        Pokud, tak bych koupil ten nový senzor Garmin, BLE + ANT+, občas se navíc objeví na Cyklobazaru, takže bude ještě příjemnější cena, kvalita přenosu a spojení zajištěna, nebudeš muset nic dalšího řešit, že vypadává občas a tak…

        0 0
      • MavasH  

        Používal jsem Cateye „2 v 1“ ve verzi BT i ANT+, fungovalo oboje, resp. BT se někdy nechtělo chytnout, ale stačil reset čidla (je na něm tlačítko) a pak už OK. Teď mám na silničce Garmin na nábě a kadenci+powermeter v pedálech, taky funguje bez problémů.

        0 0
      • colombo1  

        Mě zůstal na kole bluetooth senzor kadence+rychlost od Lezyne (fungoval bez problémů se Suunto Spartany, a nyní i s Boltem). Tepák mám např Suunto a ten taky pobere. jezdím tak už cca od března a žádný problém ani výpadek. Oba senzory používám min. 3 roky.

        0 0
      • siky83  

        Mam Magene, rychlost, kadenci i tepak. Pouzivam cca 2 roky s Boltem. Za tu dobu jsem jednou vymenil baterky a tepak se parkrat nespojil.vsechny tri fungujou

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak jsem to prohnal Googlem a víc lidí si stěžuje, že jim Wahoo čidla (speed i cadence) „žerou“ baterky. Někomu baterka vydrží jen den, jinému týden. Bohužel jsem to nevyřešil v záruce a i kdyby – byť jsem byl při výměně baterky velmi opatrný, ty dvě plastové části pouzdra čidla jsou do sebe zacvaknuty tak napevno, že bez viditelného poškození (omačkání) obou jsem to neotevřel. Počítám, že reklamaci takto poškozeného kusu by stejně stěží uznali. Teď testuji ANT+ od Sigmy (trochu retro provedení s magnetem ve výpletu) a zkusím i Magene (tři kola potřebují tři čidla), případně Garmin. Wahoo už nikdy.

        0 0
    • Hator  

      Pouzivam tez Magene

      0 0
    • rosomak204  

      Jdou vám někomu nahrát gpx trasy do boltu přestalo mi to fungovat

      0 0
      • Hator  

        Tež mi nefunguje nejde nahrát GPX do aplikace.

        0 0
      • vik  

        Je to chyba, je toho plné fórum… Na Roam už vyšel update, nevím, zda to fixnul, na Bolta vyjde záhy.

        0 0
      • funtomi  

        zistil som ze strava nesynchronizuje klesajuce segmenty, ze vraj kvoli bezpecnosti, skoda mam aj take par km s klesanim 1% kde by ma zaujimalo ako idem online

        0 0
    • Hator  

      Chtěl jsem se zeptat když už Wahoo nedělá žádné hodinky, používáte někdo Garminy? Popřípadě jak. Díky

      0 0
    • funtomi  

      vie niekto kolko hviezdickovych strava segmentov sa zmesti do BOLTu?

      0 0
      • milan.v  

        Někde jsem četl, že tolik, kolik má člověk označených, není tam limit maximálně 100 jako u Garminu.

        0 0
      • Feďa  

        Já jich mám označených cca 200 (funkčnost všech jsem nekontroloval;-)

        0 0
      • funtomi  

        zistil som ze strava nesynchronizuje klesajuce segmenty, ze varj kvoli bezpecnosti

        0 0
    • Hator  

      Ahoj, jde vám nahrávat export soubor do Wahoo aplikace? Mě se nějak nedaří od včerejška.

      0 0
      • vik  

        Mas aktualizovanou appku i Bolt? Neslo to vcera pri aktualizovane appce a neaktualnim Boltovi… A jinak pak klasika: odinstalace a nasledna instalace appky, odparovani a nasledny sparovani Bolta s founem.

        0 0
    • Hator  

      Ze stravy mi to nahrát šlo, zkusím ještě jestli mám v Boltovi aktuální software.

      0 0
      • vik  

        Pockej, export do appky? Jakoze import?:-) Taky totiz ted neslo importovani tcx souboru z founu do appky, coz zalepili v poslednim update appky pred par dny.

        0 0
    • mxv  

      Zdar, poslední dobou mi Bolt nechce automaticky nahrávat záznamy na Stravu, ručně přes apku v mobilu to jde, nevíte co s tím?

      Díky

      0 0
      • MavasH  

        Zkus zrušit propojení mezi stravou a boltem (na stravě) a spáruj to znovu

        0 0
      • DaD  

        Mě to dělalo stejně. Musel jsem odinstalovat Stravu z mobilu a teď už to jede bez problému.

        0 0
    • Hator  

      Me posledni dobou sere celkove.

      0 0
    • vidas  

      Má někdo zkušenost s ochranným pouzdrem na bolta? Něco jako tusita

      0 0
    • miche  

      Tak mám Bolta od května a „zatím spokojenost“

      • výdrž v průměru co 10% to 1 hodina podle venkovní teploty samozřejmě
      • čitelnost na slunci excelentní
      • navigace solidní, mně to dostačuje teda
      • jediný co mě vadí – přeměřuje výškové metry a to dost – načtu do stravy a dám upravit, trocha to klesne, ale … v praxi třeba dneska Bolt naměřil cca 1700 m, Strava přepočítala na cca 1600, Mapy.cz ukazují cca 1400 ..... přitom podle cedulet na turistickejch značkách to celkem uakzuje slušně, ale součet nevím nevím … ale co už, že :-)
      0 0
      • volyn  

        mam Bolta uz temer 8000 km, tak mam tez nejake zkusenosti. Bohuzel na delsich a vice kopcovitych trasach vysky opravdu nedava.

        Ja mam opacny problem, velke podmerovani.

        Letosni Drasal namereno stoupani 3000m a klesani 3600m. Po prepocteni stravou jsem se dostal na stoupani 3630m, coz odpovida naklesanym a taktez oficialni vysce v propozicich.

        Lonske Sudety namereno stoupani 2550m. Po prepocteni stravou 3300m, coz temer sedelo s oficialni vyskou v propozicich.

        S Boltem jsem hodne spokojeny a toto pro mne neni podstatne. Ale pokud jedu naplanovanou trasu 2000+ vyskovych, tak Bolta beru hodne s rezervou,protoze pak te prepadne panika, ze mas do cile 20km a chybi ti porad 1000 vyskovych, jak sis tonaplanoval.

        0 0
        • miche  

          Zajímavé, mně to většinou ukáže víc než strava.

          Zvykl jsem si to na Stravě korigovat (na PC), na mobilní aplikaci jsem funkci Correct Elevation nenašel

          0 0
        • Feďa  

          Možná to bude konkrétním kusem. Mně to stabilně ukazuje cca o 10 % více nastoupaných metrů než naplánovaná trasa na mapy.cz resp. kommot.com, korekci na Stravě neprovádím. Zkušenosti mám takové, že pokud třeba vyjedeš krátký prudký kopec a pokračuješ paralelně s původní trasou, tak ty metry vůbec nezapočítá.

          U aplikace mapy.cz jsem opakovaně zjistil, že v reálu ukazují nepřesně – v terénu si dám vypočítat turistickou trasu (kolik zbývá do cíle) a ukáže mi to třeba 200 m naklesaných a 10 metrů nastoupaných, přičemž vzápětí jdu po té trase 10 minut do kopce…

          Pokud jedu okružní jízdu, tak metry naklesané a nastoupané sedí v Boltu přesně. Jediný problém, který jsem nyní opět zaznamenal, jsou velmi pomalá terénní stoupání resp. tlačení kola v prudkých pasážích, kde rychlost klesá pod 5 km/h. Nahoře na kopci se mi to nějak skokově dorovnává, ale myslím, že to pak úplně nesedí.

          Po zkušenostech ze závodů v dešti pak můžu tvrdit, že ukazuje stejně nehledě na počasí. Viděl jsem po těch závodech několik záznamů na Stravě z Garminů před korekcí a kopce tam byly notně zploštělé…

          0 0
          • vik  

            Nastoupany metry, no, proste jsou to barometry a gps a vsechny mozny algoritmy… a vzdy se nam nelibi, kdyz to podmeri:-) Bolt aspon mohl po garminovsku implementovat moznost korekce dle skutecny nadmorsky vysky, to pak presnost fakt zvysuje. Ale mne bolt meri ve shode s komootem docela dobre. Mapy.cz jsou zcela mimo, s tema nema cenu to porovnavat.

            0 0
    • Raf  

      Už konečně jde napárovat Wahoo účet na Sram AXS webu…

      0 0
    • Petr Dalajka  

      Zdravím, sháním Wahoo element bolt v bundle verzi. Nekupoval jste někdo poslední dobou? Zdá se že nemají nikde skladem.

      Díky.

      0 0
      • De.Fly  

        Jeden Bundle je teď na Bikemarktu – dle popisu nepouzity

        0 0
    • Petr Dalajka  

      Mám dotaz, lze nějak v summary jízd zobrazit v climbing statistikách průměrný % stoupání? Nebo ještě lépe na délce trasy zobrazit v daném okamžiku stoupání? Díky

      0 0
    • gollum  

      Po nějaké době porovnávání jsem rozhodl, že si pořídím Wahoo Elemnt Bolt, jen co teď sleduju internetové obchody, tak už skoro nikde není k dostání… Nevíte, jestli se chystá nějaký nový/aktualizovaný model, který ho nahradí, nebo to je jen výpadek/zastavení výroby?

      0 0
      • yaourt  

        Myslím, že se nic takového nechystá. Wahoo prodává sice novější ELEMNT ROAM, ale vypadá to tak, že v současnosti udržují jak ten, tak i Bolta. Spíš je ROAM náhradou za původní ELEMNT

        0 0
      • vik  

        Přímo u wahoo v šedé, skladem za 220.

        0 0
    • miche  

      Sorry předem že to tady „zaseru“

      kdyby se někomu doma válel ten základní držák na představec tak bych za rozumný prachy odkoupil …

      0 0
    • Vvigos  

      Zdravím se spolek,

      mám Bolta přes rok a maximální spokojenost. Akorát teď, když s ním jezdím druhým rokem tak se celkové kilometry v aplikaci stále načítají.

      Dá se někde filtrovat, abych viděl najeté km za konkrétní rok, nebo minulý rok atd.? Jak to řešíte, aby jste měli přehled kolik km za rok ujedete? Napadlo mě smazat data z loňského roku a počítat jen tento aktuální, ale to mi přijde ne zcela ideální. Díky za tipy.

      0 0
      • psedma  

        Spárovat se Stravou nebo jinou externí apkou je rozhodně nejjednodušší ;-)

        0 0
      • vik  

        Základní filtr v appce, po prosincovém updatu, je: druh sportu, rok, měsíc, den. Je to přehledný a jednoduchý jak facka :-)

        Ale pro větší kravinky to Strava jistí…

        0 0
    • Feďa  

      Dá se nějak nastavit, aby se mi při navigaci zobrazoval waypoint, který jsem si zadal s vlastním textem? Vyrobil jsem si trasu pro avizovanou akci Locked in prague a potřebuju, aby se mi na daných souřadnicích jednotlivých kontrolních bodů objevilo upozornění, že tam jsem;-)

      Normálně kombinuju mapy.cz a komoot.com, ale tam to nejde, nakonec jsem zkusil gpsies.com a tam se daly konkrétní waypointy vložit i s popiskem – viz foto. Ovšem ve vyexportovaných souborech (zkoušel jsem gpx, fit, tcx) se mi po nahrání do Bolta žádné body nezobrazí…

      0 0
    • martens.xy  

      Mám dotaz na zde přítomné majitele Wahoo Bolt ohledně navigace – uvažuji o koupi. Že naplánuji trasu (Komoot) a následně jí naexportuju do Wahoo mi je jasný. Moje otázka spíš je, jak se to chová při navigaci samotné – konkrétně když sjedu z trasy, tak dostanu upozornění – to jsem si tu přečetl (že přepočet trasy jako např. online Waze se nekoná). Aby se chytla zpět, musí to být v místě „opuštění“ trasy? Nebo to může být kdekoliv dále? Jde mi o situaci, kdy udělám nějakou objížďku (zajížďku) s tím, že se vrátím na trasu v jiném místě, např. o 1 km dopředu..

      Může mi k tomu někdo říci více, co se od toho dá čekat? díky moc

      0 0
      • Jery01  

        Jel jsem podle toho párkrát v Chorvatsku, abychom nemuseli pořád zastavovat a navigaci to dávalo lépe než Garmin 520/Lezyne. Pípne/zabliká červeně, když opustíš trasu, napojit se můžeš kdekoliv, potom pípne a zabliká zeleně a dál ukazuje cestu. Měl jsem to naplánované tuším přes Mapy.cz, tam je potřeba pečlivě zadávat body. Jak je to teď po aktualizacích netuším, bylo to na jaře 2019 :)

        0 0
      • MavasH  

        Funguje to furt stejně, jak píše Jery01. Pokud opustíš naplánovanou cestu, začnou ledky blikat červeně a Bolt 3× pípne (celkem otravný pípání). Na původní cestu to nijak navést neumí, ale na to, když třeba špatně odbočíš na křižovatce, to stačí bohatě. Jakmile se na původní trasu vrátíš, ledky zablikaj zeleně a pípne to tuším 2× (zvuk je o dost „spokojenější“), vrátit se můžeš kdekoliv. Na obrazovce s mapou si můžeš nastavit zobrazení „km to go“ – po opuštění trasy to ukazuje nesmysly, ale jakmile se vrátíš na trasu, tak se vzdálenost do cíle opraví. Jinak já plánuju přímo ve Stravě (s mapovým podkladem mapy.cz), ale koukám, že to už jde jenom v placené verzi.

        0 0
        • Bobbb  

          A prave planovani primo na Strave (podklady z mapy.cz vcetne zobrazeni projetych „ctvetecku“) je pro me nejvetsi benefit placene verze. Kolikrat to spis risknu a spoleham prave na to pipnuti, ze jedu blbe nez do toho cucet v nebezpecnych mistech. Hold to otocim.

          0 0
          • martens.xy  

            Já právě uvažoval o Komootu. Hodně se mi líbí jejich podklady a celkově jak to funguje. Stravu bych měl jen kvůli mapám. a to mi za tu cenu nestojí. Jinak mapy.cz můžu použít taky? tam to asi ale bude komplikovanější s tím přenosem do Wahoo.

            Mimochodem, liší se nějak podoba navigování ve Wahoo podle toho kde trasu naplánuju? (Strava, Komoot, Mapy, atd..)?

            0 0
            • vik  

              Komoot je bezva v tom, že ti opravdu vytvoří trasu s navigací. Strava pouze v placené verzi. Mapy.cz jdou použít taky, trasu vyexportuješ a ve founu ji hodíš do appky a pak do Boltu, ale nenaviguje. Ale komoot má pár nedostatků – nemůžeš si zadávat své POI (respektive je můžeš vytvořit pouze v dokončené a uložené trase, pak jsou viditelné pro všechny), popisovat way pointy a tak. Ale mně to v něm baví hodně. A pro švihy na silnici není navigace až tak potřeba, vidíš trasu na mapě a občas to prostě sleduješ :-) Já si většinou v Boltu dám navigaci do „mute“, protože mne otravují ty zvuky:-) Ale jasný, že v úplně neznámém kraji jsou zvuky a diody fajn…

              0 0
              • martens.xy  

                „že ti opravdu vytvoří trasu s navigací“

                tím jsou myšleny informace jako „za 200 metrů odboč doprava“?

                Jinak jak říkáš.. POI a podobné věci asi u tohohle nemám potřebu řešit. prostě jedu a chci primárně navigaci. Ono to je jeden z hlavních důvodů, proč si pořídit něco takového.. prostě mě nebaví co druhou křižovatku zastavovat, vyndavat mobil, hledat jestli jedu dobře a tak.

                0 0
                • vik  

                  jo, metry do odboceni, vzdalenost do cile atd. komoot umi tohle dobre, ten jejich algoritmus je tak akorat. a jak jde mapa na boltu pohodlne zoomovat (s Di2 uplne pohodlne), uz nikdy nezabloudis:-)

                  0 0
                  • martens.xy  

                    Tak super.. benefit je, že Komoot je zadara a ty jejich podklady jsou fakt luxusní. Díky moc za rady!

                    0 0
                    • vik  

                      Komoot zadara neni;-)

                      0 0
                      • martens.xy  

                        No, myslel jsem to tak, že není nutné mít předplatné (které mi tak nějak z principu vadí) jako u Stravy, abych to použil na plánování tras a přenos do Wahoo. S jednorázovou platbou (i ve vyšší výši nemám žádná problém) :-)

                        Alespoň tak to chápu z popisu těch verzí na webu?

                        0 0
                        • vik  

                          Jo tak to jo:-) Komoot je za prachy jen na začátku, to je pravda… Mají sice i premium verzi s paušální platbou, ale ty benefity jsou zbytný (multiday, počasí a tak).

                          0 0
              • Raf  

                Můžeš prosím popsat, jak dostaneš POI do Bolta? A jak to potom vypadá na samotném Boltu na obrazovce?

                0 0
                • vik  

                  Ja nevim:-) Ale v Komootu, v uz projety a ulozeny trase, se da „edit“, a tam se daji pridat highlights. Ty se pak objevi v komoot mapach obecne a muzes je pridavat priste. Jinak ty POI od komootu jsou docela dobry, ale proste jednoduchy vkladani chybi. RWGPS to naopak umi paradne, se divim, ze to komoot nevykrade:-) Zitra to nasimuluju a zkusim, jak se to v Boltu tvari.

                  0 0
                  • Raf  

                    Aha, tak to jo. Bolt totiž POI neumí. Tak jsem zpozorněl, že by to nějak upravili v nějaké aktualizaci :)

                    0 0
                    • vik  

                      Jsem te zklamal, vid? RWGPS aspon umi custom cues, tak aspon nejak pres ne? Jako wahoo kaslou na nove ficury dost. Update od implementace radaru neprinasi uz nic novyho:-( Zrovna POI by se hodily.

                      0 0
                    • Feďa  

                      S dovolením jsem si vypůjčil foto z blogu Aleše Zavorala. Možná by poradil on.

                      Zkoušel jsem alltrails.com, ale zobrazení waypointů mi fungovalo hodně selektivně (tzn. jeden z deseti…)

                      0 0
                • vik  

                  Tak na alltrails jsou přidávat POI, ale mizí mi, když importuju třeba z komoot, TBT povely… Sakra, nějak to spojit dohromady:-)

                  0 0
        • milan.v  

          To je výhoda Roamu, ten už umí navigovat a po odbočení z původně plánované trasy začne přeplánovávat tra­su…

          0 0
    • cAPTAINaSSMAN  

      Zdravím, mám Bolta už třetím rokem a přijde mi, že baterka lehce degradovala (pochopitelně).

      Říkám si, že bych vyměnil baterií a jezdil vesele dal. Zařízení mi jako takové naprosto vyhovuje. Pustil se už někdo do podobné operace? Kde sehnat baterku? Na YT jsem našel pár videí, kde to borci měnili, ale baterku kupovali nějakou random Panasonic z Amazonu…

      Diky

      0 0
      • vik  

        To bude pakárna. Původní ELEMNT má ještě šroubky (bože, ať se zase vrátí doba, kdy šly věci rozebírat!:-)), takže výměna je v pohodě, na wahoo fóru jsou krásný návody, tipy na baterky a tak. Ale rozebrat Bolta bez velké újmy, nevím, nevím… Možná ti lidé v Humpolci, co umí opravovat Garminy, třeba by věděli, jak na to.

        0 0
        • cAPTAINaSSMAN  

          Dík. Tak víš co, kupovat časem nový strojek jen kvůli baterce mi přijde jako zbytečnost. Teď mi většinou ukazuje kolem 80–82 % po 2–2,5 hod jízdy se zapnutým Radarem

          0 0
      • xpj  

        Zkusil bych napsat na Wahoo support, nové baterie posílali (za $$$).

        Mě teda se starým ELEMENT poslali někam jinam, ale koupil jsem si baterku a přepájel jsem si to sám. Ale kdyby se mi to nepovedlo, tak bych si koupil ROAM (starému ELEMENTu bylo asi 5 let).

        Ještě jsem nějakou dobu vozil malou powerbanku pod představcem…

        0 0
        • cAPTAINaSSMAN  

          Wahoo support je dobrý tip. Díky :-)

          0 0
          • vik  

            Hodím to sem: nový update umožňuje zobrazení zpráv z WhatsApp, Signal apod.

            A jinak: na google groups se dějou věci, chlapci už vytvářejí aktuální verze map (wahoo teď na update kašle), zkouší si hrát s měřítkem, se vším, co a jak by šlo zobrazit a tak. A vůbec jsou tam šikovní lidé, co z Bolta myslím jednou vymáčknou mnohem víc, než se zdá:-)

            0 0
            • xpj  

              Mapy jsou problém. Pokud jsou z roku 2019, tak to už by chtělo je zaktualizovat. Myslím, že pokud má Wahoo tooling, tak by neměl být problém aktualizovat mapy jednou měsíčně.

              Co jsem koukal do té skupiny s aktualizací mapy, vzpomněl jsem si na starý dobrý eTrex Legend a pak GPSMAP 60Csx, kde se daly buď kupovat za strašné peníze mapy od Garminu, nebo brousit po webech a hledat map soubory vytvořené z OSM. Nakonec jsem tak skončil, nainstaloval map pro nějakou zemi a pro ČR jsem si koupil Topo Czech :-)

              0 0
    • milan.v  

      Unikly informace a fotky nového Boltu – barevný displej, cena USD 300, nová tlačítka…

      0 0
      • vik  

        Nejak garminovati:-) Barva je k nicemu, akorat zere baterku… No, uvidime.

        0 0
      • milan.v  

        Dle posledních informací během měsíce je na trhu…

        Osobně jsem na to velmi zvědavý…

        0 0
    • Feďa  

      Z tohoto článku?

      https://www.swisscycles.com/…think-about/

      (Špatně zařazeno…)

      0 0
      • vik  

        Hlavne aby ve wahoo neprecenili sily… Barvicky podle mne zbytecny, je zvlastni, ze by vydrz byla zas tak dobra, jako cernobil, on-device navigace bezva, usb c super. Snad to odladej dobre.

        0 0
      • milan.v  

        Informace nejsou z tohoto článku, ale od zahraničního eshopu, distributora… Konkrétně tato foto je pak z GCN, než to smazali, asi špatně načasované vydání… :o)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak snad u nové generece Bolta vyřeší ta odlepující se gumová tlačítka. Taky mi přijde nešťastná implementace Strava segmentů, konkrétně porovnání s PR (KOM), kde slova „AHEAD“ / "BEHIND"jsou pro mě za jízdy téměř nerozeznatelná a jednoduchý upgrade firmware (stačilo by invertovat čísla / pozadí), který by tento již reporovaný nedostatek řešil, nepřichází. Škoda, až mi Bolt odejde, nebudu mít moc důvodů vybírat nástupce u Wahoo.

        0 0
        • Feďa  

          Tak zrovna u těch live segmentů se lze orientovat podle diod. Pro mě je na hranici čitelnosti údaj o měřítku (500 m, 200m, 100 m…). Gumová tlačítka už jsem taky lepil. Ale baterka stále drží – i po třech letech není problém 10hodinová jízda.

          0 0
          • Smazaný účet  

            No, já když jezdím sám proti sobě, tak je to většinou o několika málo sekundách a to na těch diodách moc nepoznám (možná jsem tomu věnoval málo času). Přitom je to na displaji snadno řešitelné… S baterkou taky problém nemám, ta je asi nejsilnější stránkou Bolta.

            0 0
      • milan.v  

        A sakra, celkem dost zásadních chyb hned na úvod, tak uvidíme, jak to Wahoo odstraní…

        0 0
      • Feďa  

        Moc tomu tedy nerozumím – proč ponechali stejný název, mohli přidat třeba č. 2. Taky mohli zajistit plnou kompatibilitu aero držáku (starý držák na nový Bolt jde, ale je tam mezera).

        Teď jsem si do Bolta stáhnul nový update, který je zároveň i pro ten nový model – znamená to, že funkce z nového Bolta půjdou i na starém?

        0 0
        • milan.v  

          Já budu bedlivě sledovat, jestli by to mohlo být to pravé ořechové… Zatím zůstávám u Garminu…

          0 0
          • milan.v  

            Několik dalších updatů dle uživatelů přineslo citelná zlepšení, opravy všeho možného, no, stále je tam pár zásadních chyb… Uživatelé, co zařízení využívají jen v kombinaci určitých vlastností, třeba ani nezaznamenali jediný problém…

            0 0
        • vik  

          Zatím jediné plus Bolta 2 je to, že Bolt má po sto letech update map:-) Na googlegroups je sice návod, jak dostat aktuální openstreet mapy do Bolta, ale nějak se na to necítím. Ještě zkusím on-board navigaci, to kdyby šlo na Boltu, byla by to fajn novinka. Jinak Bolt 2 má navíc jen barvy a větší (jakože o dost) paměť, senzor podsvícení, gorillu, ale pro mne to důvod k upgrade není.

          0 0
        • Feďa  

          Včera jsem zaznamenal, že nový update změnil zobrazování profilu – zmizela zvýrazňující kontura a na slunci je to zcela nečitelné… Optimalizace pro barevný displej nového Bolta?

          0 0
          • vik  

            Je to chyba, wahoo o tom ví a makají na nápravě…

            0 0
          • rosomak204  

            na novém boltu moc spokojenej nejsem jak to je čitelné snad s tím něco dělají jako mám nastavené auto podsvícení a jak vjedu do stínu je to bída

            0 0
          • Feďa  

            S dnešním updatem se to vyřešilo – kontura je zpět. Zároveň se mi v aplikaci objevila možnost updatu map – tak jsem neváhal (ač jsem již byl oblečen na kolo). Po deseti minutách updatu map se mi v apce objevila hláška, že v Boltu nemám žádné mapy, dal jsem znovu instalaci a po 20 minutách čekání (nic se nestáhlo…) jsem rezignoval a vyjel s čárou trasy na prázdném pozadí (před osmi lety jsem tak jezdil s Garminem…). Vrcholem zmaru pak bylo, že se mi po 5 hodinách jízdy Bolt vypnul resp. vybil, ačkoli normálně vydrží minimálně dvojnásobek…

            Doma se naštěstí záznam zrekonstruoval a mapy se normálně během chvilky nainstalovaly (jestli byl ráno přetížený server?). Ovšem ta poloviční výdrž mě dostala, uvidím co příští jízda…

            0 0
      • rasto  

        vypadá hezky! já jako starý polarista velice velice váhám!

        0 0
      • Pionýr  

        Co mi není jasné a co se mi líbilo na Boltu 1: ten displej s barvami teď nutně svítí jako moderní smartphone? Nebo se také dá číst na slunci bez podsvícení jako klasické LCD?

        0 0
        • vik  

          Na slunci bude muset svítit, prostě je to daň za barvičky… Černobíl je super, tohle je podle mne krok zpátky. Ale lidi chtějí barvičky a krávovinky, a tak je mají. A koukám, že už Bolt 1 ani nenabízejí. Myslel jsem, že nějak pojedou vedle sebe…

          0 0
          • Kos_CZ  

            Jste si jistí, že displej svítí? Není náhodou stejného typu jako mívaly třeba Graminy GPSMAP 60 CSx PRO, kdy byl displej nejlépe čitelný na přímém slunci a podsvícení se zapínalo za soumraku a tmy?

            0 0
            • vik  

              Já si ambient light sensor tak vykládám, ale třeba je to jinak…

              0 0
              • Pionýr  

                Celkově jsem nadšen, ale než bych nějak shrnoval celého Bolta V2 reaguji k displeji:

                jak psal Clericp, je perfektní. Blíž než k dnešním telefonům mi to přijde jako třeba starý Siemens S25 (jen už umíme podsvícení bílými LED což tehdy neexistovalo; s Garminy nesrovnám, je to moje první GPS) – takže vynikající čitelnost, barvy ošklivé – ale jsou. Na mapě vypadají dobře, jinde se s nimi šetří. Za mě ideální.

                0 0
      • Etern1ty  

        V pátek mi má přijít, tak jsem zvědavý. Ještě jsem přemýšlel o Garminu, kde bych bůhví jak dlouho čekal na nový model (nejspíš rok), u Garminu se mi líbily ty tréninkové metriky, ale na ně je stejně potřeba wattmetr nebo ne? A Karoo2, kde mě odradila výdrž baterie.

        0 0
      • Clericp  

        Ahoj, mám nového Bolta od minulého týdne. Měli poslední kousek na koloshopu. Zatím jsem s ním jel dvě jízdy. Jednou na gravelu a jednou na MTB. Původně jsem měl Lezyne super gps.

        Poznatky:

        1. Displej je čitelný krásně na přímém slunci. Pokud si nastavím podsvicení na auto (podle okolního světla), tak bylo podsvícení vypnuté a čitelnost na slunci bez problémů. Když se setmělo a zašlo slunce, tak se rozsvítil.
        2. Barvičky tam sice jsou, ale velmi decentně, takže za mě v pohodě.
        3. Navigování v lese taktéž bez problémů. I GPS fungovala dobře. Toto jsem četl v recenzích, že by měl mít tento nový bolt oproti starému horší. Uvidím při dalších vyjížďkách.
        4. Segmenty – přehledné, jasné – jediný problém, že včera mi dva projeté segmenty strava nezobrazila. Kamarád má starého Bolta a tomu ano. Takže doopravdy možná hůře citlivá GPS
        5. Synchronizace s ostatními apps také v pohodě (strava, komoot, atd.)

        Co mi chybí je to, když mě naviguje, že mohu pouze přibližovat a oddalovat mapu, ale už se nemohu v ní posouvat. Což je škoda, kdy bych to někdy využil, když se chci podívat, kam trasa vede. Takhle musím použít tel. Ono to posouvání wahoo umí, ale pouze, když si vybírám bod, kam chci jet, ale při navigování už ne, což je škoda.

        Oproti první verzi toho moc nového není. Větší displej, lepší čitelnost a více paměti a ty barvy. U map je to třeba dobrý. Možná je ještě dobré to, že když se sjede z plánované trasy, tak to umí poměrně pěkně navrhnout kudy najet na trasu zpět. Což tuším první verze neměla.

        Za mne jsem s ním spokojen.

        0 0
        • Etern1ty  

          Pro zobrazení těch segmentů při jízdě musím mít stravu premium?

          0 0
        • bugsik  

          ad.4 Na stravu jsem nakonec delal export z garmin hodinek – z bolta ne, omylem jsem si pauznul asi 6km usek… Nicmene, ten problematickej segment jsem pri jizde na starym boltu videl, na strave se ale nakonec zobrazit nemusi. Jednou se mi stalo, ze jsem segment videl na tachaci, ale na strave uz ne, musi se to myslim shodovat z 95%. Pokud nekdo udelal blbe prvotni zaznam segmentu, muze s tim mit problem vic lidi…

          0 0
    • cAPTAINaSSMAN  

      Ahoj, má někdo podobné zkušenosti s odlišným měřením nastoupaných metrů?

      Příkladem screen trasy Prima Cupu A, kde je ofiko asi 2200m, dle map.cz je to 1900m a muj Bolt dal víc jak 2700m. Odchylka uz mi to přijde vážně dost

      0 0
      • marttoni  

        Ale ty sem dáváš screenshot ze Stravy a ta si výšku počítá sama. V Boltu budeš mít určitě jiné nastoupené metry.

        0 0
        • Feďa  

          Strava si údaj přepočítá, pokud ji o to požádáš a zaškrtneš Correct elevation.

          0 0
          • marttoni  

            Schválně jsem se šel podívat a máš pravdu, nevím proč jsem si myslel, že tomu tak není. Tak se omlouvám za mystifikaci

            0 0
          • miche  

            Přesně tak, já si zvykl, že po každé jízdě dávám Correct :-)

            Nechci to zakřiknout, poslední dobou se to hodně zlepšilo, že by nějaký update zabral? :-)

            Dokonce několik vyjížděk po sobě mi to naměřilo míň než Strava, může to být ale počasím a silnej vítr dělá hodně.

            Mám Wahoo Bolt verze 1 :-)

            0 0
            • marttoni  

              Tuhle funkci jsem vůbec neznal, zkusmo jsem to vyzkoušel u posledních třech aktivit a přibližně o 20% nastoupaných metrů mi Strava přidala oproti tomu co naměřil Bolt.

              0 0
          • cAPTAINaSSMAN  

            Máš pravdu, uz to odpovídá realitě

            0 0
        • cAPTAINaSSMAN  

          Mrknu na to, dikec!

          0 0
    • cAPTAINaSSMAN  

      Další problém :-) importovana trasa ukazuje 0 elevation… Pri nahrání do Boltu to samé

      0 0
    • jarouš2  

      Dotaz na uživatele V2.Jak to vypadá s chybami, které jdou najít na internetu. Tzn odpojující se čidla, nepřesná a dlouho chytající se GPS, atd.. Rozhoduji se mezi Boltem a 530. 530 jsem ž měl a na ní mě neskutečně štavala tlačítka..Ale nerad bych koupil něco co nefunguje.

      0 0
      • DEEcz  

        Zatím s ním mám jen pár projížděk, ale žádné tebou zmiňované problémy neregistruji.

        0 0
      • Pionýr  

        Mohu potvrdit to dlouhé rozehřívání se GPS. Skočím na kolo a jedu, chytne se klidně až za pět minut (přijde mi to v pohybu horší – když začínám delší cestu s navigací a před šlapáním ještě nahrávám trasu z telefonu a prostě mi to chvilku trvá, najde se mezitím a na problém si ani nevzpomenu).

        Jezdím s V2 teď celé léto a jediná věc co mě štve (že jsem jim i psal) je nízký práh automatického start/stop. Pokud to mám zapnuté, což chci, mám na záznamu trasy díry v nízkých rychlostech ~5km/h typicky v prudkých terénních stoupáních.

        0 0
        • vik  

          Dám to pod tebe… Jen si říkám, jak je ten svět ujetej – právě jsem reklamoval Bolt V1 kvůli prasklý krytce USB (vydržela fakt málo, tátova modrá drží roky, moje černá šla do kopru po roce) a Wahoo mi teď poslali Field Destroy. Prostě návod, jak kvalitně a odborně Bolta zničit. Pak mám výsledek nafotit, poslat fotku a obratem posílají nový kus. Kvůli krytce za dva centy! Jdu si hrát s Photoshopem, ať mám čecháčkovsky Bolty dva :-)

          1 1
        • DEEcz  

          Pro tyhle pripady, resp. pro jejich eliminaci, mam pripojeny senzor rychlosti.

          2 0
        • Pionýr  

          Vypadá to navíc, že i opraveno v posledním update. Šnečí tempa bez vypínání, naopak citlivá automatická zapnutí i při postrčení stojícího kola. Za mě lepší varianta.

          0 0
      • rosomak204  

        tepák nové generace mi blbne i na garminech tam za to asi nemusí přímo bolt v2 ale je to tak hrozný budu muset vzít nějaký pás od garminu občas mají aktualizaci přijde mi to ale horší jak na začátku

        0 0
    • rasto  

      tak jsem jej pořídil. polar m450 mi chcípl v dešti.

      vozím jej přes týden. jsem prostě nadšen. obrovská možnost nastavení obrazovek. zvětšení fontů na každé z nich zvlášť. možnost přidávání dalších.

      funguje nádherně. pravda, náběh je pomalejší, než bych si představoval, ale pak fachá perfektně. spároval jsem s hr polar h10 a s garminem spd v2. přes šetřivější (oproti bt) – ant.

      0 0
      • Pajasob  

        Ahoj, když jsi přešel z Polaru, používal jsi před tím Polar Flow? Mně se Flow dost líbí a nikde jsem nenašel, jestli Wahoo má něco podobného zdarma. Zatím se mi zdá, že nemá, což je dost zásadní argument, proč Bolta zatím nechci. Strava pro mě nemá proti Flow žádný zlepšovák, když mám free verzi. Kde tedy vyhodnocuješ tréninky?

        0 0
    • rasto  

      potvrzuji, wahoo nic podobné božském polar flow nemá. v tachometru je zabudovaná statistika jednak výjezdu jednak týdenní. měsíční už nikoliv. nepoužívám.

      čekal jsem do poslední chvíle na nástupce m460, nedočkal jsem se :-(

      stravu si platím, tam jsou tréninky přehledné ±

      0 0
      • vik  

        Tak Wahoo po sto letech nová fíčura pro Bolty a Roam: custom alerts. Jasný, na Garmin mu ještě několik desítek kravinek schází, ale tohle je milý. Alarmy třeba na pití a jídlo jsou docela užitečný, lze zadat text, opakování, interval v čase, kilometrech nebo kaloriích.

        0 0
        • milan.v  

          Vypadá to celkem použitelně…

          https://youtu.be/71MRNd09tE8

          0 0
        • ferlikster  

          Reálná užitnost? Nic moc, spíš mohli strávit čas k vylepšení climbing page.

          1 0
          • vik  

            Ale tak aspoň něco:-) A climbing page je asi fajn, pro případy, kdy jedeš nějaký kopec poprvé a chceš ho vyjet nějak obstojně. Mně stačí ta stávající old school obrazovka, kdy aspoň vím, kolik ještě a kdy to skončí:-)

            0 0
            • ferlikster  

              Je tam spousta věcí co by na stoupací obrazovce šlo vytunit – přehled změny sklonu jsou jedna věc a to je pořád jenom práce s aktuálními daty. Může začít nabízet způsoby ke zlepšení výsledku přímo na kopci.

              Za posledních X let zná Bolt moji zdatnost a může začít hecovat k vyššímu výkonu na krpálu přes který mi vede trasa (i bez nutnosti strava premium a vyhledání správného segmentu a jeho přidání do oblíbených), doporučovat převody k dosažení optimální kadence, Nebo možnost si nastavit osobní VAM target a na displeji vidět jakou kadencí mám šlapat abych ho docílil při aktuálním převodu.

              0 0
              • vik  

                Tunit by šlo pořád kdeco:-) Ale jak znám Wahoo, tak kluci vždycky ve skriptu upravili drobnost, aby se pak zjistilo, že nejdou základní věci… Funkcema Wahoo fakt neoplývá, ale já jsem dlouhý léta spokojenej, šlape to pořád pěkně. Jen jsem měnil kvůli těm tlačítkům a krytce.

                0 0
          • rasto  

            chybí mi nahrání trasy gpx loadem do appky přímo z mobilu – mimo wifi síť

            0 0
            • Libores  

              Mno, na ajfounu bez nejmenšího problému. Android netuším.

              0 0
            • Pionýr  

              Na androidu též ok, jestli ti rozumím. Takhle provozuju často – na mobilu z mapy.cz export, obratem posílám do Boltu.

              Jen to neumí aplikace ze svého rozhraní (ano, nechápu). Po volbě Import file jen zobrazí „How to load a GPX or TCX file onto ELEMNT“, místo možnosti ten soubor najít. Což je ale následně návod popisující co je potřeba: otevřít ho z úložiště nejakým správcem souborů a vybrat k otevření ELEMNT aplikaci. Třeba ty mapy.cz to otevření po exportu rovnou nabídnou. Ale chová se to stejně jako vybrání GPX např. v Total Commanderu.

              0 0
              • rasto  

                good, Ď! možná tedy už opravili, loni někdy v srpnu šlo pouze, když byl tachometr (či mobil) napojen na wifi. mimo wifi se nedařilo.

                0 0
          • Libores  

            Já to vítám, na dlouhých štrekách zapomínám pravidelně jíst.

            0 0
    • rasto  

      nejnovější update (29.3.) – průběh stoupání https://support.wahoofitness.com/…789016897042. dodali snad poslední věc, která vůči garminům chyběla

      0 0
      • yaourt  

        .

        0 0
      • vik  

        Jako barvičky prima (pro V2 a Roam), ale budou se muset dál v climbing a summit věcech ohánět – Karoo 2 s prediktivními kopci bez nutnosti nahrané trasy je hozená rukavice :-)

        0 0
        • vik  

          Novy update: vylepseny climbing pole, update vsech map a radarovy prouzek nove volitelne vlevo, nebo vpravo… Zadna revoluce, ale potesilo to:-)

          0 0
          • virtualcop  

            Od 2.5. prý Wahoo postupně nasadí do firmware Summit Freeride – tedy opět obdoba prediktivních kopců alá Karoo 2 a Garmin 540/840/1040.

            Zatím nějaké lehké chybky (třeba nezobrazení průměrného sklonu kopce), ale prostě další z výrobců, co zjistil, že pro mnoho lidí tohle může být užitečné.

            DC Rainmaker to testuje

            0 0
            • vik  

              Jo jo, vypada to, az to uplne poladi, ze by to mohlo byt zase vic friendly nez Garmin. Skoda jen. ze summit nikdy nedostanou V1 pristroje- par map s vyskovyma udajema by se myslim veslo a nejaka skala cernosede by mohla omezene stacit. Bylo by aspon neco. Takhle mne to sakra nuti do V2, i kdyz V1 funguje naprosto skvele…

              0 0
              • virtualcop  

                To je vcelku logické, že to budou dávat jen do novějších modelů – Garmin to řeší stejně – spousta modelů Edge nebo hodinek má rozhodně dostačující výkon, paměť a ty správná čidla, ale funkce novějších řad nikdy nedostanou – prostě musíš koupit „novinku“ či současný model. :)

                1 0
                • yaourt  

                  No zrovna na tohle jsou potřeba další GB místa pro nové, obsáhlejší mapové soubory a spousta starších zařízení to místo prostě nemá…

                  Jinak souhlas, ale to je prostě business model…

                  0 0
                  • virtualcop  

                    Nevím, jak to dělá Karoo 2, ale mapa ČR v jeho pojetí má cca. 1GB (nevím přesně a mám ho teď někde zahrabanej), moc se nepamatuju, že by se při spuštění predikčního climberu stahovala nová, objemnější mapa a začalo to fungovat na základě nového firmware. Jasně, Garmin, má určitě podrobnější zpracování map a může s tím pracovat trochu jinak, ale osobně si nemyslím, že aby se tahle funkce dala zpracovat, potřebuje násobně víc paměti.

                    Pokud mluvíme o celkem nových počítačích, kde jsou minimálně, 4,8,16…GB paměti a mapy se dají stahovat „dlaždicově“ pro nějaké národní uzemí, pak to asi primární problém není.

                    Ale chápu to – chceš nový věci, kup si novinku :) A samozřejmě nevím, jak dalece třeba v podání Garminu nebo Wahoo tahle funkce dále zatěžuje systém při jízdě a zda by tedy starší, pomalejší kousky nebyly ještě „unavenější“ při jízdě a navigaci.

                    0 0
            • Feďa  

              Tak Summit vypadá celkem zajímavě – pár postřehů:

              1. při free jízdě (neplánované, bez navigace) se mi Summit spustí až po pár metrech na trase (což je dobře, jinak by se to mohlo spouštět i při pouhém přiblížení k libovolnému kop­ci)
              2. při plánované jízdě se levým tlačítkem může listovat mezi ELEV (profilem) a CLIMBS (seznamem kopců, které se na trase nacházejí – myslím, že minimem je průměrný sklon 3 % a délka alespoň 400 metrů). Pokud už stoupáte, tak přibyde stránka s aktuálním profilem (zobrazuje se číslo summitu, např. 5/7, zbývající převýšení, km a odhad času do konce Summitu).
              3. Stalo se mi, že někdy Summit končil pod vrcholem, nebo naopak až za horizontem (jednalo se o pár metrů, což je zanedbatelné).
              4. Nevím, jaký je algoritmus pro zobrazení profilu, ale některé prudší úseky jsou zprůměrovány, takže když jedu např. 16% stoupání, mám číslo 16 podbarvené červeně, ale v profilu je sklon podbarvený žlutě (pravděpodobně je úsek moc krátký…)
              5. Nová položka se objevila v záložce trasy, a sice SUMMIT LAYER (on, off). V zapnuté poloze podbarví šipky na naplánované trase podle sklonu (na fotce zeleně 0–3,9 %), takže se nemusí přepínat na obrazovku s profilem, což je zajímavá vychytávka.
              0 0
    • Feďa  

      Nový firmware přinášející mj. inovovanou úvodní obrazovku Ready Ride pro modely Bolt 2 a Roam 2.

      Více třeba na stránkách DC Rainmaker

      1 0
    • MavasH  

      Včera vyšel nový FW pro Roam 2 a Bolt 2

      https://support.wahoofitness.com/…elease-Notes

      https://www.cyclingnews.com/…ntrol-added/

      Co vidím jako hlavní přínos, tak možnost ovládat Radar od Garminu přes wahoočko – to do teď nešlo. Zatím jsem provedl jen rychlý test a kromě změny módu svícení (blikání – pulsování – svícení – vypnuto) je tam i možnost nastavení času, jak dlouho má radar blikat potom, co auto zmizí z dosahu ( 5s – 10s – hned)… teda snad si to pamatuju správně :)

      1 0
      • milan.v  

        Tady ještě odkaz na vlákno k Roamu…

        https://www.bike-forum.cz/…-elemnt-roam

        0 0
      • otx  

        Ten nový update je za mne v kombinaci s Garmin radarem pecka – nový Auto Light režim, kdy se radar rozsvítí jen když se něco blíží, svícení a detekce se dá zapínat / vypínat nezávisle na sobě – to mi dřív hodně chybělo. Automatické zapnutí při zahájení jízdy zdá se taky funguje… Zatím mám ale vyzkoušeno jen v domácích podmínkách, tak snad to bude takto dobře fungovat i v provozu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.