Cyklobusy,jak jste s nimi spokojeni?

12 nepřečtených
  • Bobesss

    Jeli jsme včera s kamarády na Praděd a řidič co nás vezl vážně neměl svůj den. Už když mě ve dveřích sdělil, že si kolo mám jít sám naložit mě trochu převapilo. Prostě dával najevo, jak se s těma kolistama nerad otravuje.Pominuli fakt, že část cesty v klidu za jízdy protelefonoval…Tak vykládka kol byla ůžasná. Fakt dík za odřené řidítka. Bezva bylo i to, že kamarádům neuznal rezervaci, že neměli „doklad“ o zaplacení a platili 2× za kolo. Prostě o tom neměl ani páru a ani ho to nezajímalo. Jaké poznatky máte s touto dopravou?

    0 0
    • Hrabě  

      Jízdu cyklobusem jsem využil jednou v Orlických a předpokládám na dlouhou dobu asi naposled. Už na zastávce jsem se podivoval kolům dokonale obaleným do různých molitanů ..... Nakládka probíhala také svépomocí a kola zavěšená vertikálně následně dostávala pěkně zabrat a tak jsem po dojezdu zjistil pěkně odřená řídítka, málem přetrhané bovdeny a malinko chybělo i k uražení řazení. Dokud ty příšerný přívěsy nepředělaj, tak už nejedu.

      0 0
    • JMT  

      vsenory, pohodicka :-)

      0 0
    • Pablo  

      Jel jsem vlakem s asi týden starým kolem a iniciativní nádražák mi hned udělal pořádný vrypy do rámu řidítkama a to mě na 5 let odradilo od veřejný dopravy. Nedávno jsme ale „zapomněli“ a testli cyklobus Krkonoše (jezdí Harrachov-Pomezní boudy). Řidič uplně v pohodě, při nakládce se snažil a kontroloval vše, mohli jsme mu do toho kecat. Naúčtoval nám víc (my to ani netušili), což zjistil při našem vystupování (asi nám blbě rozuměl stanici), 3× se omlouval, vzal si adresu, dal vizitku a správný lístek a peníze za 2 dny poslal.. Jako super. No a teď ta horší část :( Po odjezdu autobusu jsme zjistili, že ségra má uplně dojebanej rám z obou stran v místě úchytu toho jejich držáku, nejen barva, ale trubka má promáčklinu dovnitř.. Já naštěstí nic, ale hlavně proto, že jsme nastupovali brzo a ty kola se vedle blbě vešly, tak jednu pozici vynechal. Kluk co vystupoval s náma a měl pěknýho Spešla ho měl dojebanýho taky.. Takže jsem si jen potvrdil, že když nemůžu mít „kolo na klíně“, žádný hromadný přepravě ho už nesvěřim. Škoda, takovej dobrej řidič, snaha a všechno, ale ty jejich vleky stojej uplně za h.....

      0 0
    • Luka  

      jednou jsme zkusili Dobrichovice – Kytín. No a parada. krom toho, ze byl uplne prazdnej, tak byl i milej, ochotnej ridic, kola visela za predni kolo primo uvnitr busu a nemela jedine poskozeni… toz tak tenhle busik je dobrej :)

      0 0
      • Jirik123  

        tim sem jel pred 3 rokama a taky spokojenost:-)

        0 0
    • MlokCZ  

      Kolo vozím pouze vlakem a to pouze se zjednodušenou přepravou (kde si kolo sám naložím, vyložím i hlídám), vyjímku jsem letos udělal 2× z Plzně do Žihle. Poprvé jsme jeli jediným vlakem na této trase, který má mít zjednodušenou přepravu. Ale neměl, je to jen motoráček se dvěma vagóny a malým nákladním prostorem. Do prostoru ale bylo vidět a asistovali jsme při nakládání, tak jsem stejně jeli a v pohodě. Podruhé na stejné trati, po zkušenostech s touto tratí jsme jeli o vlak dříve (časově lepší), což byl rychlík s označeným vagónem pro přepravu zavazadel. Byl to přitom naprosto totožný motoráček se dvěma vagóny, jen aspoň nikde moc nestavil. Ale zase v pohodě.

      Do cyklobusu bych asi kolo nedal. Před 14 dny jsme byli také v Jeseníkách, ale raději si vše poctivě vyjeli včetně Pradědu. Stejně raději si vše vyjedu, výjezdy mám rád a mám dobrý pocit, že jsem si to vyjel.

      0 0
      • Pablo  

        My nejeli cyklobusem aby nás někam vyvezl nahoru, ale aby nás převezl na 200km okruhu tou nudnou částí, kde bychom museli jet po hlavní. Vlaky v týhle oblasti jsou tak tragický, že bys to jel 1/2 dne s 5ti přestupama, koukal jsem na to. Bohužel se takových přejezdových tras asi budeme muset vzdát :(

        0 0
    • Kohout  

      čerstvá zkušenost ze Šumavy na trase Sušice-Kašp. hory-Modrava. Kola se vozí na vleku (20 ks) za autobusem, nandavá to pomocník řidiče. Na každé zastávce se čeká tak 5 minut než se kola naloží/složí. Na kolo nedávají žádný listek, takže kdo si co z vleku vezme nikdo nekontroluje. Když jsem vlek na kola videl prvně, měl jsem docela strach o kolo. Ale přežilo v pohode. Kapacita busu a vleku je malá. Ze Sušice už to jede dost plný. Později už ani další lidim s kolama nebral, bylo plno. Takže se na tento způsob dopravy nelze spolehnout, což je škoda. Řidič i pomocník byly v pohodě. Cena za kolo asi dvacku, nevim presně. Když to shrnu, tak kdyby jezdilo více spojů (jede jen jeden ráno) a nebo více busů za sebou v případě potřeby, tak by to bylo super. Takhle člověk neví, jestli se vejde, což je při cestování např. s dětma docela opruz.

      0 0
    • mosquito  

      rodice byli parkrat OL-Jesenik a nestezovali si, sam mam zkusenosti jen asi 4× vlakem a dycky to chytlo nejakou ryhu .. sice nic vaznyho ale ani tak nepotesi .. fakt tohle nevyhledavam :(

      0 0
    • PepikW  

      Zatim jsem spokojenej, jak s autobusy (tak 10× za sezónu) i vlaky (motorákem letos 3×). Autobus mi ušetří síly (DC-Sněžník) na 10ti km stoupání, čas stejnej ale můžu pak prozkoumávat vzdálenější oblasti saského švýcarska: ty jejich různé „něco-štajny“. Nebo odstraní 25km po asfaltu cestou k Vysoké Lípě a Jetřichovicím, to když jedu někam na sever NP. Kola se zadarmo přepravují na přívěsech (2 typy) a mimo nízké kapacity (pokud je slunečno, při mrholení jsem jel i sám) je to v pohodě. Sněžnický většinou, víc než z poloviny, zaplňují DH-„motorky“ (2× denně). Většina řidičů dovolí naložit kola i dovnitř, když je vlek plný. A ty vlaky – motoráky, kde jsem u kola, jsou taky v pohodě, až na cenu (přirážka za to, že jedu sám a jen tam :o) .

      0 0
    • Jituschka  

      Zatím žádné, minulý týden v Jeseníkách jsme ho chtěli taky využít, abychom se vyhnuli hlavní silnici, ale tak dlouho jsme hledali zastávku, až nám nakonec ujel:) Ale slušně zamával :-D Nakonec jsme teda jeli autem a jak jsme byli rádi, protože jsme „doma“ nechali mapu, tak bysme se museli na kolech vracet :)

      Mám ale připomínku k označení zastávek, kde staví – my jsme to moc nepochopili – jestli staví na každý autobusový, nebo jenom na některých…Chtělo by to tam nějak výrazněji napsat.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce