Cykliste v Orlickych horach - Bukačka

11 nepřečtených
  • kolombo

    Tohle mi Luka našla na Internetu, znáte někdo tu lokalitu?

    www.enviweb.cz/?…

    0 0
    • Smazaný účet  

      Neznám, pamatuju si to jenom z pěšího pochodu, no nevim čemu tak škodí, mam pocit že tam vede široká lesní cesta, akorát že po obou stranách je ten chráněnej porost. Mimo cesty se tam snad ani nedá jet…

      0 0
      • Smazaný účet  

        www.turistika.cz/mapy/mapa.php?… je to krátký úsek, pár set metrů, zajímal by mne byť jediný konkrétní argument – pochybuju že krom obligátního „oni to tu ničí a bourají do pěších“ nějaký existuje. že by se prášilo na vzácnou květenu?

        0 0
    • piskot  

      Znám to tam a vím že se tam nesmí, tak nejsem línej to objet jinudy – není tam ani nic tak atraktivního pro cyklistu. Naopak zajímavá je třeba červená turistická po hřebeni u Kunštátské kaple, kde žádný zákaz není a trailík to je moc pěknej. Paradoxem je, že když ve Velu byl přejezd Orlických hor, tak doporučenou trasu vedli právě přes Bukačku i když pár čísel před tím ve Velu v tématu CHKO v ČR bylo jasně řečeno, že v Orlických lze jezdit všude kromě tohoto úseku (a který lze bez problémů objet přes Šerlišský mlýn).

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mi to nepřišlo ani nijak atraktivní pro pěšího, kdybych nevěděl, že je kolem rezervace, tak to nepoznám. Prostě bučina, křivolaké zakrslé buky etc… nic co by člověka ohromilo svou divokou krásou… ale pro výletníky je asi jednodušší se prostě držet cesty.

        0 0
        • piskot  

          jsi v Orlických, tak nečekej Fatru :) Jinak nejsem sice ochranář, ale myslím, že ne vše vzácné musí být nutně vidět na první pohled a působit atraktivně. K tomu zákazu cyklistů asi měli nějaký důvod, tak to zakázali – jen tak z legrace to asi nedělají – snad :).

          0 0
          • Smazaný účet  

            tím jsem chtěl říct, že krom zajížďky není důvod tamtudy jezdit. :o) já bych taky chtěl věřit že nějaký konkrétní důvod mají. ale v tom článku jsem ho nenašel. nebylo by nic jednoduššího než ho sdělit a bylo by po diskuzi.

            0 0
    • Švihis  

      Já tam jezdím v zimě na běžkách a v létě na kole sem tam taky párkrát jel… Objet se dá a taky to tak většinou řeším. Sice to neni až taková zajížďka, tak možná dva kilásky, ale zato je tam pěknej skopec a dokopec. Proto tamtudy většina lidí jezdí. Jinak cesta tam je celkem široká, bajkeři tam mimo cestu pojedou asi hodně těžko, to spíš tam choděj děti výletníků okolo cesty tak, jak jsme to jako malí dělali asi všichni…

      0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse