• Meluzina

    stále aktuální téma:-) tyhle stránky mi připadají docela přehledné a cviky dostatečně názorné…

    http://www.rady-hubnuti.cz/…y-na-bricho/

    0 0
    • kronic  

      Mám dobrou zkušenost se cviky.

      0 0
      • capis  

        Všechny cviky jsou dobré, ale jen pro toho, kdo umí vydržet a nesekne tím po třetím cvičení.

        0 0
    • marco  

      Bez držení stravovacích návyků a jiného pohybu se i sebe vypracovanější svaly na břiše neukážou. Celebrity si jednou za čas nechají odsát špeky nebo zmrazit http://revue.idnes.cz/…lidicky.aspx?…

      0 0
    • epsilon  

      TADY si musi vybrat kazdy ..

      0 0
    • Ruprt2  

      Nechceš si zaplatit radši nějaký kurz?

      0 0
    • jirka89  

      Doporučuji, slušnej hardcore:

      ABS 1 ABS 2

      0 0
    • Spinal broken  

      mě po rozdrcené páteři na rehabce ukázali pár kinetických cviků na břich a jsou efektivnější než ty běžné, nejlíp tam zajít a poptat

      0 0
    • psychoknedl  

      já začla cvičit podle hasfitu http://www.youtube.com/…portsPerform a už po pár dnech cvičení mám míň špeků na břichu…samozřejmě je potřeba zdravá strava, jinak to moc nemá cenu..častá jídla, aby se pořádně rozjel metabolismus a hodně pohybu, a tuky se začnou pálit :) líbí se mi, že mají nespočet videí, takže to člověka neomrzí, jelikož může pořád zkoušet nové sestavy cviků..dřív sem dělávala hodně sklapovaček, ale nikdy to nešlo poznat, protože tím se tuky nepálí no, jak je to psané i v tvém odkazu :)

      0 0
      • pepino  

        Jo, to je tím skákáním do kosočtverce:) A pak, že vše už bylo vynalezeno.

        0 0
      • Meluzina  

        moc pěkný, i když to šílené nadšení ušatého mladíčka mne trošku vykolejilo:-) jakmile mne přejde viroza, jdu na to, jen doufám, že to přežijí moje kyčle:-)

        0 0
      • Meluzina  

        no, toho skákání také nic nebude… :-(

        0 0
    • smith22  

      Zajdi k řezníkovi.

      0 0
    • Louis C.  

      Cviky charakteru sklapovaček apod., kde se ohýbá páteř, jsou už dávno překonaný, nejen, že z nich páteř nadšená není, ale ani v běžným životě ničemu zvlášť nepomůžou. Zaměřil bych se spíš na core workout, kde člověk cvičí břicho stabilizací středu těla, zlepší to držení těla a sixpack to udělá taky (pokud k tomu člověk má dispozice a drží odpovídající životosprávu). Akorát je to o dost náročnější než klasický sklapovačky, takže doporučuju aspoň několik úvodních tréninků absolvovat pod odborným dozorem, aby se člověk vyhnul chybám.

      Btw. pro cyklisty jsou core workouty obzvlášť vhodný, vzhledem k tomu, že člověk na kole prakticky ve sklapovačce sedí, jen s povoleným břichem a to samo o sobě neni nic moc pro tělo.

      0 0
      • Neunzikger  

        Břišní svaly jsou rozepjaté mezi hrudním košem a pánví, takže jejich nestatické posilování bez flexe/extenze páteře není možné. Asi jsi měl namysli flexi v kyčelním kloubu – to je ten nevhodný pohyb (jenž je i součástí sklapovaček) pro posilování břišních svalů.

        Ty doporučené cviky, na které odkazovala Meluzina http://www.rady-hubnuti.cz/…y-na-bricho/ , to je zvěrstvo: „Přímý břišní sval (Rectus abdominus) – spodní část

        Doporučené cviky na břicho – tuto část břicha nejlépe procvičíte pomocí cviků vleže na zádech – s napnutýma nohama těsně nad zemí. Může se jednat například o kmitání nebo „stříhání“ viz obrázky“ to opravdu mohl uvést jen nemyslící tupec, co neumí ani zkopírovat/opsat latinské názvy svalů.

        Šikmé břišní převážně a přímý břišní zejména jsou fázické svaly, ty nejsou stavěny a neměly by nést ortostatickou zátěž. V technicky zvládnutém balancu jsou vynechány – vzpěrači v nadhozu i s činkou nad hlavou mohou dýchat do břicha – tzn. tyto břišní svaly činku nedrží.

        0 0
        • Louis C.  

          Isometrická kontrakce = kontrakce svalu bez změny jeho délky. Používá se k posílení svalstva často v rehabilitaci. K posílení svalu se tedy nemusí použít jen kontrakce izotonická (ať už excentrická nebo koncentrická). Flexi v kyčelním kloubu jsem na mysli rozhodně neměl. Pokud mi stále nevěříš, zajdi si na nejbližší rehabilitaci, rádi ti to předvedou v praxi (na balonu, TRX, RedCordech, …).

          Pokud nevíš, co je core workout, doporučuju hledat v googlu (např. robertsontrai­ningssystem.com), stejně tak v případě mechanismu svalové kontrakce, člověk si ostatně obzory rozšiřovat potřebuje neustále.

          Core se cvičí primárně s bederní páteří nehybnou, vleže, vstoje, v kleku apod. Ono ležení na zádech s nohama ve vzduchu a kmitáním funguje dobře, pokud se dělá správně a člověk fixuje břišní stěnu zejm. přes příčný a šikmé svaly (m. transversus et mm. obliqui abd.). Soustředit se pouze na rectus je nesmysl. Jakkoli břišní svaly posturální nejsou, je třeba se jim vzhledem k pozici člověka na kole (v kanceláři apod.) věnovat hlavně v kontextu jejich běžné denní zátěže, kde se právě ony svým (mnohdy minimálním) tonem na postuře podílejí. Sval nefunguje jen v místě svého uložení, ale v rámci řetězce.

          Asi tak.

          0 0
          • fousac  

            ještě jednou prosím, pomalu a česky.. díky.. ;)

            0 0
            • Louis C.  

              ve zkratce – pokud chceš cvičit břicho, potřebuješ v první řadě dělat cvičení na střed těla, tj. stabilizační cvičení. Přes den totiž chodíš, sedíš, jezdíš na kole, jedeš v autě a u toho všeho různě hrbíš páteř, ačkoli je potřeba chodit rovně, sedět (pokud možno – ne na kole:)) rovně a podobně. A cviky na střed těla ti posílí svaly tak, že ty ti během dne budou tu správnou polohu; držení těla pomáhat udržovat. Když budeš místo stabilizačních cvičení dělat sed-lehy, budeš si de facto fixovat na páteři Cčko, který tam tvaruješ na kole, na židli,… No a když budeš nějakou dobu cvičit střed těla (a zjistíš, že najednou chodíš vzpřímeněji, nebolí tě záda, vydržíš dýl sedět atd.) a budeš chtít cvičit břicho dál, tak přichází na řadu cviky, kde dochází k výraznější flexi trupu, ideálně cviky ve visu třeba.

              Jen tak mimochodem, cvičit kvůli tomu, aby měl člověk sixpack, je divný. Na kole taky nejezdím, abych měl vyrýsovaný nohy. To, že člověk dobře vypadá, by měl být spíš takovej by-product tréninku;)

              Na sixpack je stejně nejlepší Ab-hancer:D

              0 0
              • pepino  

                Tak ono posilování a jízda na kole jsou trochu odlišný činnosti, pokud nemluvíme o kulturistice.

                jinak fixovat cečko, když dělam strečink, tak ohýbám páteř taky na druhou stranu, ne.

                0 0
      • Meluzina  

        http://www.aktin.cz/…du-tela-core

        tohle sice vypadá zajímavě, ovšem potřebovala bych vědět, jestli si toto cvičení můžu dovolit, když jsem hypermobilní a mám mírně sestouplou plotýnku – bederní páteř…? Popravdě řečeno se bojím to i zkusit:-)

        0 0
        • Louis C.  

          Rozhodně ano. Hypermobilita nevadí, kvůli počínajícímu výhřezu by bylo dobré cvičit alespoň zezačátku pod odborným dozorem, který bude hlídat nežádoucí pohyby bederní páteře (a správné provedení cviků).

          Ale nedoporučuju to zkoušet doma bez dohledu, i když třeba před zrcadlem. Na obrázku cvičení na střed těla často vypadá jednoduše, ale v praxi bývá o mnoho težší, protože zatěžuje dlouhodobě zanedbávané a slabé svaly a člověk pak cviky dělá špatně, různě uhýbá, vystrkuje zadek apod. a může si způsobit víc škody než užitku.

          0 0
          • bart644  

            Když mi nic není tak si můžu taky tělo nějak poškodit? Cvičím doma a na placení nějakého dozoru nemám. :-)

            0 0
            • Louis C.  

              jasně, hlavně v dlouhodobějším horizontu špatným prováděním cviku. Např. to břicho – člověk se rozhodne posilovat břicho, protože ho má slabý, bolí ho občas záda atd., tak se vrhne na cvičení a při sklapovačkách si pomáhá excesivním ohýbáním krku (čímž přetěžuje krční páteř, která už tak dostává svoje např. při čtení, práci s pc apod.), nebo práci břišních svalů přejímá silnější a obvykle zkrácený ohybač kyčlí, čímž se dále zkracuje a nevhodně posiluje, a nebo při core workoutech vystrkuje zadek a přetěžuje vzpřimovač páteře a bederní páteř obecně a vším tímhle si dál fixuje dysbalance jednotlivých sval. skupin. V 16 letech to samozřejmě tak dramatický není, protože tělo je mladý a většinou má dost rozličnýho pohybu a špatný pohybový stereotypy ještě moc naučený nemá, takže bych to nijak zvlášť neřešil;)

              0 0
        • capis  

          Pokud máš sport v hlavě, tak si můžeš dovolit všechno.

          0 0
    • HROOLI  

      Obnovím.

      Chtěl bych poradit, asi 3 měsíce cvičím cardio (http://www.youtube.com/watch…) nyní už 4 level. Krásně jsem tím shodil tuk a zpevnil břicho. Teď chci začít stavět… Cvičím doma, svým tělem, k dispozici mám totiž jen 12kg jednoručku.

      Hledám proto vhodné cviky, které bych dále skloubil s cardiem..Líbí se mi např. tyto http://www.youtube.com/watch…. Otázkou je, zda díky nim naberu sval.

      0 0
      • robb  

        Aby si nabral svaly, tak tomu musíš přizpůsobit jídelníček.

        Na internetu jsou tisíce článků o cvičení a existuje spousta českých internetových stránek, které se tomu věnují, takže stačí se podívat tam.

        0 0
        • HROOLI  

          a ty cviky ?

          0 0
          • Ondry  

            Asi ti neporadím přesně s cvikama, ale aby svaly rostly musíš je šokovat. Tzn. měnit cviky nebo způsob cvičení, což si právě doma moc nedokážu představit. Ty změny do objemu se doporučují po každých 6–8 týdnech.

            V posilovně si tu rozmanitost dokážu představit líp, ale třeba jak je prsa na různý způsoby si no těžko říct. Zkus mrknou na crossfit.

            0 0
            • Ondry  

              Možná když doma nejsou jinej způsob jak měnit cviky, tak aspoň způsob provedení. Např. s baťůžkem shazovací serie, změna tempa, jeď pomalinku nebo naopak rychle. Možná pullover je takovej doma proveditelnej cvik prsa/záda. Takže by se daly vymyslet i nějaký superserie.

              0 0
              • HROOLI  

                Díky za konečně užitečný příspěvek. Právě já už ted cca 4 týdny jel to samé,tak sem včera objel kliky s batůžkem a závažím. Budu v tom pokračovat. Na crossfit kouknu, díky za tip :)

                0 0
                • Ondry  

                  No zase to porovnávám s posilovnou, ale můžeš si to rozdělit tak že jeden den jedeš nějaký partie a další den objedeš jiný partie a tímhle za týden (tři treninky) odcvičíš celý tělo nebo full body, to znamená že každej den dáš jednou celý tělo, ale v lehčí verzi, tak aby jsi necvičil zbytečně dlouho, říká se že hodina je takovej střed. K těm klikům mě napadlo, že můžeš hlavou nahoru, hlavou dolů, asi se toho bude dat vymyslet dost, jen nemám přehled.

                  A není zač :)

                  0 0
          • robb  

            Stačí hledat na netu, je toho mraky

            namátkou:

            http://www.extraround.cz/…enink-bricha?…

            http://www.extraround.cz/…skala-i-cast?…

            Ale zase se neupnout jen na to aby si měl vysekaný břicho do plavek na léto, mnohem důležitější pro cyklistiku je mít zpěvněný kompletní střed těla (ale ten je prakticky důležitý pro všechny druhy sportu).

            Na klikování jsem přes zimu dělal tohle:

            http://www.military.cz/…prirucka.htm

            Na nohy můžeš dělat dřepy, výstupy na lavičku, výpady, běhání do schodů…

            Pokud nejsi ektomorf, tak nějaký svaly budeš mít. Pokud ale chceš zaujmout na diskotéce v obtaženým tričku, tak se to neobejde bez činek (+ kvalitnějšího jídelníčku)

            0 0
        • Kysky  

          I bez jídelníčku lze nabírat svaly. Jen se nesmíš cpát sladkým jak prase, válet se na držce a musíš cvičit pravidelně a zvyšovat zátěž.

          0 0
      • black.horse  

        něco univerzálního tak jeho videa obsahují kombo posilování, protahování, core, břicho i lehce ruce…

        0 0
        • Ondry  

          video kde ti každou minutu vyskočí, nějakej odkaz jsou nejlepší

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.