• Assphalt_lover

    Ahoj, na pul roku starych Sciroccach (6000 km) mi vzadu pri festovnejsim zaberu hlavne v kopcich cvaka drat/nipl u ráfku. Kolo je perfektně vycentrované, drát je slušně naplý, ale je znát, že oproti zbylým 7 drátum na jeho straně je napnutý nejméně. Ještě dodám, že niple jsou tam hliníkový. Ráfek v tom místě prasklý není (od pohledu aspon). Co byste prosím poradili? Máznout, neresit to napnutí?

    Dík

    0 0
    • cibi  

      nevím jaký máš výplet (křížení) ale pro identifikaci zkus si podložit místo křížení tuhým plastem (průhledným z blistru)… já podobnou situaci řešil výměnou drátu- dráty byly v místě křížení nějaké divně odřené.

      0 0
    • Hrabex1  

      zmerit napeti vsech dratu a porovnat s doporucenymi hodnotami od vyrobce?

      0 0
      • Assphalt_lover  

        Jasny, to je fajn napad, ale to uz musim do servisu. Navic s pletenim nejake drobne zkušenosti mam a ten drat je proste nejmin naplej a to je podle me ten důvod, v tom mi servis moc sluzbu neudela. Evidentni reseni by bylo ho dotahnout, ale je to vyplet 2:1 s 21 dratama, takze fakt nevim nevim jak to udrzet vycentrovany, aniz bych vsechno jednoduse napl vic, protoze to uz riskuju praskani cehokoli

        0 0
    • Assphalt_lover  

      Tak jsem pokusne nakapal trochu vody k niplu a preslo to, jak se to docasne namazalo vodou (stejne to do hodiny zacne). nejaky tipy na mazivo k niplu?

      0 0
      • Cavendish  

        Mazivo ti je k ničemu. Pošli to do Šírera, ať ti ten výplet přejdou a ono to přestane.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.