Cross country boty pro platformy?

15 nepřečtených
  • Vinki

    Zdravím, mám dotaz, který vám asi bude připadat hloupoučký, ale jsem v tomhle nový a raději si poslechnu názor zkušenějších.

    Na cross country kole mám platformové pedály a moc dobře nevím, které boty zvolit.

    Uvažuji nad Cube All Mountain, nebo Five Ten Freerider.

    Jezdím víceméně všechno, ale velmi často hlavně lesy. Které z těch botů zvolit a proč? Může podrážka Cube bot sedět hůř na pedálech? O SPD zatím neuvažuji, ale kdo ví, co bude v budoucnu.

    0 0
    • Friday.I  

      Určitě Five Teny. Asi nejlepší botky na platformy, sám je mám.

      0 0
    • Atilla  

      Freerider element na XC určitě ne, jsou dost neprodyšné. Klasické freerider, nebo VXI proč ne.

      Hodně dobře větrají specialized 2Fo

      0 0
    • Mysee  

      Za mě Five Ten, ale spíš verze Canvas. Odolnostně někde mezi klasikami a Elements. Sám mám Canvasy a jsou super.

      0 0
    • mastihuba  

      Jezdim je vic jak dva roky a jak padlo vejs jsou neprodysny a je u nich dost meka podrazka. Mozna na dirt ok ale na beznej provoz po lese jsem byl zklamanej. Je cejtit kazdej sutr co lezi na ceste. Projdes rosou a nacucne se to jak houba. Vodeodolny jak se prezentuji rozhodne nejsou. Na platformach drzi dobre.

      0 0
    • Vinki  

      Jde mi spíš o to, jestli corssové boty nebudou moc vadit platformám, resp. jestli dokážu stejně převést sílu z nohy přes tu botu do pedálu.

      Proto mě zajímá ten rozdíl mezi crossovou botou Cube a Five Tenkou. :)

      0 0
      • tigermoth  

        Myslím, že 5.10 ti vydrží mnohem dýl, nerozlepuje se to, šitá podrážka kolem dokola,guma pěkně drží na pinech. Jak psali borci nahoře – raději canvas, je z tkaniny a dýchá líp. Jezdím s nima i výlety přes 100 km a v pohodě, nezapařujou se. A stojí jenom o trochu víc než ty lepené cube tenisky.

        0 0
    • Risanek  

      Vozim Maltese Falcon, zatím spokojenost

      0 0
    • kubad  

      Na cross country kolo bych dal SPD a k nim pořidil boty !

      0 0
    • MartinM  

      Taky jsem kdysi o spd neuvazoval. Teď nechápu jak jsem bez nich mohl žít =)

      0 0
    • Mr.Dan  

      Pro mě osobně jsou i Freerider Canvas moc neprodyšný, dobrý možná tak, když je venku sucho a 5°C. Vozím už druhej rok Five Teny Dirtbag, ten nižší model, a jsou super, dá se v nich v rozmezí 0–25°C, přitom se v teple nepařej, na platformách držej suprově, akorát jsou to originálně boty na dirt a BMX. Ale já v nich chodím furt a všude, jsou výborný i na delší pěší vejlety. Bohužel už se nevyráběj, jako skoro všechno dobrý…

      0 0
    • Vinki  

      Díky za názory a postřehy, ale skutečně mi jde spíš o rozdíl mezi podrážkou na XC botech a Five Tenech na těch pedálech.

      0 0
    • T(h)omik  

      Zdravím a omlouvám se za přiživení na tématu, ale nedávno jsem si na zimu pořídil na mtb platformy a také uvažuji jaké boty na ně vzít. Nejsem žádný profík ani milionář, tak mě v rámci úspor napadlo (možná pitomě), zda nekoupit boty někde v prodejně ochraných prostředků. Ony ty pracovní boty mívají solidní podrážky, stojí kolem litru a co se týče vzhledu a provedení, je jich dost druhů a ne všechny vypadají jako pro slévače od Mittalu. Nezkusil jste to někdo?

      0 0
      • kyl  

        Na kole ne ale jako civilní boty je nosím.Dost z nich vypadá dobře a jsou kvalitněji provedené a vydrží násobky toho co podobné civilní boty.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.