Croozer a Specialized Stumpjumper

54 nepřečtených
  • Fester

    Zdar všem bajkerům. Mam dotaz na někoho kdo řešil podobný problém. Mám Spec. Stump… a koupil jsem vozík za kolo..Croozer… A pokud namontuji patku k RU na kole , tak se patka protáčí- nelze ji pevne ukotvit. Super řešení jsem našel zde– http://www.velofiala.cz/…zer_tipy.htm#… – ale toto není možné na mé kolo. Zadni stavba se pohybuje viz foto (1) nahoru a dolu a patka v RU se pak musi protáčet (2) Tak vůbec netuším jak z toho ven. Dík za nápad a radu..

    0 0
    • pavlik6022  

      řeším to samý na mém xc pro, napadlo mě to prodloužení držáku navařit aby se dalo uchytit pod šroub zadní brzdy, ale na realizaci ještě nebyl čas..

      0 0
      • Fester  

        Tak jsem u toho včera seděl asi hodinu a napadlo mne to prostě propilovat. Patka na kole má osazení(pertl) , tak podle něj udělat na držáku takovej zub a adapter je vodorovně. Hned jsem se jel projet cca 25 km a sedi to super. Žádné protáčení RU a ani nijak velké šťouchance . Asi nejlepší řešení.

        0 0
        • kwaker  

          ty se s tím kolem asi moc nese*eš, že :-)) odírat si tak krásný kolečko :-)

          0 0
          • Fester  

            No je to takova „stará herka“ :)))) ale jinak tam je zrovna místo kde se fakt za dva roky nedá řešit trochu olupané barvy…

            0 0
            • kwaker  

              :-) jj je to starej křáp, máš pravdu to bych taky neřešil :-))) co malej… vozí se rád, neob protestuje?

              0 0
              • Fester  

                No jsem v úžasu.Croozer jsem si zatím půjčil s tím že podle reakce syna ho koupíme. První den jsem vozejček hned složil.. V pátek.. 30/4 a hned u nás po Touškově… jen tak dva kilometry, co to udelá.. Malej naprosto nadšenej a sedí a kouká co kde je.. Zatím jen po asfaltu. V sobotu jsme dali trochu projížďku do Plzne a z5(25 km) Louka , kamenitá cesta a dokonce i pole. Stále malej nadšenej. Po cestě domů dokonce na jedné polní cestě usnul.. A to jsme zatím bez odpružení.. tak už ho asi nevrátím… Jen budu řešit odpružení..

                0 0
                • kwaker  

                  tak to je super. Počkej až nasadíš odpružení, je to uplně naprosto nesrovnatelny – malej se tam jen houpe jak na vodě a když přejedeš nějaký výtluk, tak se pohne jen kolo vozíku, ktery do toho vjede a budka se ani nehne. V autě to s malym většinou háže víc:-)

                  0 0
    • roza  

      Zdar, Stumpjumperu bych toto tedy nedělal, raději jsem si na tahání vozíku (a taky nošení sedačky či trailgatoru) nechal HT, kde se mi to uchycení Croozeru na RU také protáčí, asi je to jedno. Stejně s tim člověk musí jezdit opatrně.

      0 0
      • tm  

        Presne tak, sebe hyckas a mlade vyklepes z kuze. Kdy uz si prestizaci uvedomi ze voziky jsou na vylety a ne na trenink.

        0 0
        • Fester  

          No chlapci.. Já mám za to že i dítě se může s náma projet.. Nebude jen u babiček a v kočárku.. jeho to nenudí. Pečlivě ho při jízdě s ženou sledujeme a je fakt v pohodě.. A kilometry nehoním.. co z toho.. Navíc jak bude na vozíku odpružení bude to větší žehlička než můj Stampík…

          0 0
          • Motyll  

            Přesně. Výlet může být pohodlný pro všechny…

            0 0
            • Fester  

              Tak tak… Už se těším na léto na Šumavu.. společně po Šumavě a já sám na Javor… a Falkenstein..

              0 0
        • radek80  

          já mám s vozíkem jen ty nejlepší tréninkový zkušenosti, zejména když vezu obě děti. Ovšem, narozdíl od uživatelů croozerů, já mám vozík (Chariot) odpružený a se zábranou proti prachu.

          Přísahám, že každý víkend vidím tady v Brdech několik vozíků Croozer za koly, a vždy mají otevřené čelo, takže dětem lítá ten jemnej sajrajt přímo do obličeje. A to vezou třeba několikaměsíční miminka.

          Od té doby mám za to, že uživatelé Croozerů jsou většinou hlupáci, nebo ještě větší hlupáci. Likvidace vlastního dítěte.

          0 0
          • pavlik6022  

            Než uděláš z "uživatelů " Croozerů hlupáky tak se mrkni na tento vynález

            0 0
          • kwaker  

            :-)) tak nevím kdo je tady hlupák :-)))

            0 0
          • MaPa  

            Tak díky za tu paušalizaci – jsem většinový hlupák nebo ještě větší hlupák?

            0 0
            • kwaker  

              máš lépe fungující pružení jak Chariot … hlupáku :-))

              0 0
              • radek80  

                mě je to vcelku fuk, nejsou to moje děti. Ale snad vám to začnu fotit. Málokterý „Croozrař“ (Brdy, Jizerky) má to odpružení od Fialy (který je skvělý, avšak dodatečně) a skoro všichni do jednoho mají oddělaný čelo vozíku „aby to větralo“. To, že vy dva nebo tři jste uvědomělý, to je hezký.

                Já jen vidím pak ty děti v ordinaci, a rodiče, který nechápou, proč jejich dítko těžko dýchá, má permanentní rýmu, má po těle krupičku, anebo rovnou náběh na astma. Nejde o nás, ale o ty děti, pánové.

                Jinak přeju samozřejmě plno krásných zážitků s dětma.

                0 0
                • kwaker  

                  souhlasím s tebou, že kdo jezdí s odkrytým čelem a bez pružení tak je blázen a snad asi nevědomky chce svoje děti zničit (vozík bez odpružení se dá ještě pochopit) :-)

                  Ale nesouhlasím s tebou, že je jich moc. Ja bych to viděl tak, že aspon 70% majitelů Croozerů si vozíky vylepšili síťkami atd… Já mám např. sítku, pružení, vnitřní vložku do 20ti měs.dítěte, blatník až na zem atd :-)

                  A ty příčiny které jsi vyjmenoval (rýma, krupička, astma atd..) to si myslím, že bude spíš tím, jak se rodiče a hlavně dítě stravuje a jestli vyrůstá v kuřácké rodině atd… je to jedno k druhymu.

                  Tak ať nám to jezdí, ať to děti baví a když někoho uvidíš bez čela na vozíku, tak mu to řekni – poraď :-), třeba to ti lidi ani neví, že nějaka sitka existuje a nenapadne je, že od zadního kola lítaj kamínky :-)

                  0 0
                • Ruprt2  

                  chceš říct, že všechny ty děti v té ordinaci jezdí ve vozíku bez odpružení s odkrytým čelem?

                  Nejsi ty tak trochu hysterka?

                  0 0
                  • radek80  

                    hysterka asi trochu jsem, když jde o děti, tak jo. Kromě toho rád si tady s váma píšu na foru a vyměňuju názory. Proto sem lezete i vy, předpokládám.

                    Příčiny dětských nemocí, který přerostou v *******, to je taková detektivka. Léčení kožních nemocí a alergií je fakt pídění se po příčinách. Tak třeba zdravotní a psychické poruchy u dětí, kteří bydlí v nových baráčkách „šmoulovech“. Dlouho se nevědělo proč. (Alergie na cokoliv, nespavost, i tumory). Pak se přišlo na to, že velká většina těchto dětí má své pokojíčky nad garáží. Z garáže vzlínají a těkají ty látky z auta, který tam s teplým motorem rodiče parkují. To není za čtrnáct dní, ale třeba za pět let, a dítě má „základ“ do života. A ty rodiče to neudělali naschvál, ale ani nebyli hysterky.

                    Co s tím má co dělat vozík za kolo? Nejde o odletující kamínky, kwakere. Jde o velice jemný mikroskopický prach, který se zvýří po projetí předním a zadním kolem. Zvedne se do úrovně asi 30 cm, to stačí na to aby vlétl do kabinky. Vy ten prach nevidíte. Často jde jen o prach, ale třeba na silnici je ten prach kontaminován těžkými látkami z výfuků, olejů, solí, apod. Pro dětský organismus je to jednorázová dávka sajrajtu do plic a na sliznice. A může to prostě rozjet celoživotní nemoc. A s těma síťkama…, tam musí být buďto prostě igelit.

                    0 0
                    • kwaker  

                      v Chariotu je co za ochranu? U crozera je samozřejmě i igelit, ale ten je v létě nepoužitelnej a s těma kamínkama – to byla narážka na blatníky po celym obvodě kola – to asi ty nemáš vid :-). Proti jemným prachům je tam právě ta PYLOVÁ síťka – samozřejmě nepohltí všechno, ale jak si sám napsal, muselo by to být nějak hermeticky uzavřeny, napřiklad z důvodů vyfukových plynů atd… Je moc dobře, že se o svýho prcka bojíš a pídíš se např. po přičinách vzniku a rozvoje alergie. Ale nemyslím si, že ikdyž někdo jezdí bez čela, že mu tím udělá základ na astma… sám mám náběh na astma a alergie všeho druhu.

                      0 0
                      • radek80  

                        chariot má záda vozíku otevřený, furt, tam nic není, jen síťka. Zavazadelník je oddělený. Proto i v létě to celé větrá. (I když já vevnitř nikdy neseděl).

                        Tak zdar, zase jsme vyřešili kus nesmrtelnosti brouka, aspoň není v práci nuda, že.

                        0 0
                        • kwaker  

                          :-) jj debata furt dokola. P.S. croozer ma taky odvětrany záda :-)

                          0 0
                    • Ruprt2  

                      neříkám, že nemáš pravdu.

                      Byť ta tvoje teorie s tou garáží je podle mě docela přitažená za vlasy (mírně řečeno), ale přít se o to neumím a nechci.

                      Nechci se ani přít o to co dítě schytá na procházce nebo na vyjížďce na svém kolečku oproti tomu co schytá ve vozíku nebo doma u televize.

                      Co mi fakt vadí je, že napíšeš, že jsi viděl několik vozíků s otevřeným čelem a spojíš to s plnou čekárnou alergických dětí.

                      Je ti úplně jedno, že pravděpodobně z celé té tvé čekárny jelo ve vozíku tak max. jedno dítě (statistika), prostě se ti hodí podpořit své tvrzením zabrnkáním na city.

                      Stejně funguje např. předvolední kampaň ČSSD.

                      A to, že ani nevíš o jakou síťku na tom vozíku se jedná to jenom potvrzuje.

                      0 0
                      • radek80  

                        tak fajn, já jsem z prahy, bydlím u berounky, tož až se poštěstí můžem vyrazit spolu všichni a vy mi ty síťky a odpružení ukážete, prosím. A´t je moje kritika trefná. Zdar

                        0 0
                • vrabcak  

                  Je nás mnohem více uvědomělých, než si myslíš :-)

                  Není dobré házet všechny do stejného koše, bez dostatečných informací.

                  A myslím si, že ty co ještě jezdí bez síťky a odpružení nemají informace o tom, že něco takového existuje. Hanka

                  0 0
          • Motyll  

            Jsi trochu demagog, že?

            0 0
            • radek80  

              1.řečník, jež vystupuje působivě a klamně, aby získal vliv, politickou podporu a moc; ve svém projevu využívá působení na předsudky a emoce lidí, nesprávné popisováním skutečnosti, zkreslování informací, falešné sliby, vyvolávání strachu apod.

              no jak myslíš.

              0 0
              • Ruprt2  

                docela to sedí a myslím to vážně.

                0 0
                • radek80  

                  jste mi dali brouka do hlavy, budu o sobě přemýšlet. Myslíte, že by u socanů udělal kariéru?

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Myslím, že ne, protože o tom přemýšlíš.

                    Socani nepřemýšlí. Jenom tupě pochodují :-)

                    0 0
              • Motyll  

                Nerozuím, proč se do majitelů Croozerů pořád navážíš? Kdyby Tvé poznámky byly konstruktivní budiž, ale Ty se jen snažíš rýpnout a vyvolat negativní reakci. Majitelé vozíků na BF jsou poučení dost.

                Možná chceš být jako Honza, ale na něj argumentačně nemáš :)

                0 0
          • TPK  

            Uf, Uf, myslel jsem si, že už jsme si to „vyjasnili“ v předešlém vláknu o vozících. Docela mě mrzí, že nás majitele Croozerů považuješ za hlupáky, kteří se za každou cenu snaží zlikvidovat svoje potomky. Většinou na takové názory nereaguji, ale tohle mě už opravdu zvedá ze židle.

            0 0
            • Motyll  

              Kašli na něj, imho se jen snaží být zajímavej :)

              0 0
            • radek80  

              Pořád napadáte větu vytrženou z kontextu. Hlupáci jsou podle mě ti, kdo vozí děti bez odpružení na nerovném povrchu a bez jakékoliv prachové síťky. Jen mám tu smůlu, že bydlím v oblasti, kde takových je plno a většinou mají croozery. To je celý. A snažil jsem se popsat, proč je za hlupáky považuju. Za tohle mě nazývat, demagogem, zvedačem ze židlí apod., fajn.

              0 0
              • pavlik6022  

                „Od té doby mám za to, že uživatelé Croozerů jsou většinou hlupáci, nebo ještě větší hlupáci. Likvidace vlastního dítěte.“

                Na tuto větu jsi nemohl čekat jinou reakci, špatná formulace…

                0 0
                • Fester  

                  Pánové a dámy nezlobte se ale na začátku jsem hledal odpověď jak připojit vozík za kolo. A najednou se to zvrhne v nekulturní hanění Croozerů a lidí a dohady co je lepší. Tak děkuji za rady a podněty…

                  0 0
                  • RomanH  

                    Mozna bych zkusil dat pod ten hranol kus kuze nebo neceho takoveho, aby to nebylo kov na kov. Treba by se to pak tak neprotacelo.

                    0 0
                    • pepek  

                      Bych tipoval, že naopak musí do toho hranolu dát futro, nepatrně delší, ktere se stáhne na fest a hranol se bude na něm volně otáčet a nevydře mu tak to zadní oko.

                      0 0
                    • kwaker  

                      možná by to mohlo zabrat. nebo gumová podložka.

                      0 0
                  • Ruprt2  

                    tak ho vyblokuj. Máš tu moc.

                    0 0
                    • radek80  

                      tebe vyblokovat, taky mě zvedáš ze židle. Ale co, o tom tohle forum je. No a když jsem tohle vlákno jak říkáš tak hezky zadělal, tak tady je moje rada zakladateli.

                      Řešil jsem stejný problém s přiděláním Croozeru. Hranol jsem nakonec provrtal nakolmo té původní díře, no a je to vyřešený. QR jsem víc utáhnul na krev. Sice mám ten vozík Croozer Dog, vozím v něm nákupy, pivo a vodu ze studny, ten kanystr má cca. 5O kg. No a hranol se ani nehne.

                      Jo a síťku tam mám, abych neměl zaprášený to pivo.

                      0 0
                  • TPK  

                    Ok, zkusím být trochu konstruktivní :D Máme vozík a žena má STJ u kterého jsem řešil stejný problém. Nakonec jsem to udělal takto – viz. fotka. Průměd díry v navařené pacce na originálním držáku je o desetinu větší než je průměr hlavy šroubu. Kolo jde bez problému sundat aniž by se musel úplně rozšroubovat RU. Stačí ho jen víc povolit. Nic se neprotáčí, nic nikde nebouchá ani nevyklá.

                    0 0
              • Ruprt2  

                Takto jsi to tu nenapsal ani jednou. Tak si nehraj na ublíženého.

                0 0
    • MaPa  

      Ne že bych to přímo řešil ale přijde mi že by stačilo na ten plocháč bazmeku (bazmek = ta věc co se upíná pod RU) přivařit druhej kterej by měl horní hranu ve tvaru patky, takže by byl o patku „opřenej“ a protážení se nekonalo, vlastně bys tím vytvořil takvový jako „prodloužení patky“ které ale je součástí destičky co na ní drží ten hranol.

      0 0
    • francois  

      Ahoj, pripojim se se svym dotazem. Mam podobny problem. Nedari se mi pripojit vozik Chariot k Epicu 29er 2011. Jde o osu zadniho kola, ktera je jak znamo u tohoto kola nestandartni a vyrobce kola ani voziku pro tohle spojeni nenabízí žádné řešení. Pokud jste někdo podobný problem resil nebo resite, dejte prosim vedet.Predem diky f.

      0 0
      • pepek  

        vyrobce kola pro tohle spojeni nenabízí žádné řešení – to je divný. (Ale u Ferrari se myslím taky nepočítá s taháním vozejku s hnojem, nebo jo? :-)

        0 0
        • francois  

          svoje potomky bych hnojem nanazyval… :) ano vim, ze je to nestandartni…prave proto jsem prispevek napsal…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.