ČR - Rakousko - Slovinsko - moře

9 nepřečtených
  • matrix49

    Ahoj,

    v druhé půlce září bych rád vyrazil na cca 14 dní přes Rakousko a Slovinsko k moři. Předpokládám trasu přes východní Rakousko – Štýrský Hradec – Maribor – Ljublaň – Terst (popř. Benátky či Rijeka). Zpátky pak vlakem.

    Tak se chci zeptat, jestli by se našlo pár bláznů, co by do toho šlo se mnou. Trasu bych rád naplánoval pro MTB či crossová kola – silničním bych asi nestačil :)

    Také budu vděčný za veškeré tipy ohledně trasy, ubytování či dalších nezbytnostech.

    Jinak běžně se vyskytuji v Praze, tak pokud by byli případní zájemci také odtud, jsem pro, aby se zorganizovaly nějaké společné tréninky a najíždění kilometrů.

    Rosťa

    0 0
    • xcbike  

      jak ubytování,stra­va,atd..?

      0 0
      • matrix49  

        To bych chtěl řešit dohodou – asi nejspíš kombinace stan + penziony a vařič + hospody :)

        0 0
    • HH  

      Nazdar, jeli jsme obdobnou trasu v srpnu 2000 na silničkách (Favorit váha při odjezdu včetně brašen 37kg), ale obráceně tzn. tam autobusem (Praha – Rijeka)a zpět po vlastní ose. Celkem 990km, 10dní na kole + 1den u moře + 1den doprava busem. Trasa na kolech (většinou vedlejší silnice a částečně cyklostezky Enns, Mur, Praha-Vídeň): Rijeka-Krk-Crni Lug-Gerovo-Rakek-Logatec-Žiri-Škofja Loka-Kranj-Zg.Jazersko-Eisenkappel-Volkermarkt-Neumarkt-Teufenbach-St.Johan-Trieben-Admont-Altenmarkt-Steyr-Mauthausen-Freistadt-Dolní Dvořiště-Velešín-Týn nad Vltavou-Bechyně-Sedlčany-Praha. Ubytování: HR=3×stan, SLO=1×stan, A=3×penzion se snídaní + 1×stan a CZ=2×penzion. Jídlo: oběd většinou v restauraci a snídaně s večeří z vlastních zásob. Tak good luck :-)

      0 0
      • madcat  

        Ta první fotka je pecka – odkud to je, jestli si vzpomeneš prosímtě? Dík!

        (už se tam vidím na motorce :))

        0 0
    • Dinghy  

      Zdar,

      nešel by si do toho v červnu?

      0 0
      • matrix49  

        asi nesel – jednak z pracovnich duvodu, druhak jeste nemam najezdeno tolik, kolik bych chtel…

        0 0
    • Jamin  

      Já bych i jel, ale dovolenou mám naplánovanou na červenec a jindy už ji nedostanu. Navíc bych to teda asi pojal trochu víc punkově a penzionum se vyhnul a jedl ulovenou zvěř.

      0 0
    • matrix49  

      Tak změna termínu:

      Vzhledem k možnostem dovolené a jinému dalšímu programu je konečný termín mezi 10.8. – 25.8.

      Trasa tedy Praha – Benátky

      S tím, že odjezd bych rád uskutečnil asi až v neděli 11.8. (když už mám ty narozeniny) a příjezd do Benátek ideálně v pátek 23.8. (den na prohlídku a v sobotu večer nebo v neděli ráno zpátky vlakem či busem – to chci co nejdříve zamluvit jízdenky a aby nebyly problémy s koly a tak).

      Cestoval bych natěžko, což sice sniží cestovní rychlost, ale můj cíl je dostat se tam bez pomoci.

      S tím, že bych sebou rád vzal 2–4 další lidi (dva kamarády už mám předběžně potvrzený), aby byla zábava a v případě nouze i možnost si vzájemně pomoci.

      Rosťa

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.