Continental X-king a Mountain king - bezdušové ?

23 nepřečtených
  • sobul

    Ahoj, na Canyonu Nerve AL 29 mi přišly výše uvedené pláště, obojí Race sport. Máte, prosím, někdo osobní zkušenost, zda jdou předělat na bezdušové (tedy utěsnit mlékem) ?

    Pročítal jsem tady historii a nevyvodil příliš závěr. Někdo říká, že to jde obtížně, někdo, že to vůbec nejde. Prosím o radu, zda to má cenu zkoušet nebo dojezdit na duších.

    Díky moc, Luboš.

    Anketa: Jdou jako bezdušové ?

    ano
    7x
    50%
    0 0
    • vojta2004  

      ahoj, ted sem nahazoval trail kinga ve verzi rs a bez dobrýho kompresoru sem to nedal. MK a XK vozí kluci bez duší a v pohodě. ale jsou prostě lepší pláště na nahození a jsou i horší. to samé s ráfkama ;) ale bejt tebou bych se nebál ty duše vyndat

      0 0
    • Tomáš  

      RS verze jsou šlupky, chce to více mlíka. Nahodit se většinou dají i dílenskou pumpou – to je o kombinaci ráfek X plášť. Počítej s tím, že než je sjedeš, že rozpářeš boky ( jedno jestli s / bez duší )…

      0 0
    • AussigBiker  

      Nejosu u Conti bezdusaky ted jenom verze Protection? Ale treba to pujde.

      0 0
    • MlokCZ  

      Oficiálně jsou TLR (tedy u Contíků označeno RTR) pouze protection verze. A i u protection verze se boky chvilku zatěsňují (boky těsní hůře než snake skin u Schwalbe).

      RS verze je lehká šlupka, která má většinou boky děravé jak řešeto.

      Když se budeš trochu snažit, tak je zatěsníš a fungovat to bude.

      Já se šlupka verzím (jak RS u Contíku, tak obyč verze u Schwalbe, jsou to oboje ± stejné šlupky) cíleně vyhýbám, zbytečné ****** se zatěsňováním a navíc to nic nevydrží.

      Nahození závisí na kombinaci ráfek x plášť. A co se týká pouze plášťů, tak šlupka verze jdou nahodit většinou lépe. Naopak u tužších verzí je někdy potřeba nahodit nejdříve s duší aby se plášť vytvaroval, ozvlášť na 19mm UST ráfky, které nemají ze středového žlábku do patek ráfku postupnou náběhovou hranu (teď jsem musel zrovna u jednoho snake skin Thunder burta na 19mm UST ráfku nejen nahodit nejdříve s duší, ale pak ještě pomoct druhé patce nahodit ručně a až potom se to chytlo kompresorem se vzdušníkem s vyšroubovanou vložkou ventilku).

      0 0
      • biker jura  

        musím říct že už vozím 6. kus RK RS a zatěsnění vždy v pohodě skoro okamžitě a drží. Začal jsem navíc používat zeroflats tmel, který je teď dle mě znatelně lepší než NT, se kterým mi občas taky prosakovaly boky po pár stech km…

        0 0
    • mirabike  

      zkoušel jsem to taky a podle mě to nemá smysl… jsou to takový šlupky, že jednak nevyužiješ výhodu bezduše – nízký tlak, protože když je nenabušíš, tak se žvejkaj.. a když už se ti se spoustou mlíka a klepání a ježdění nějak použitelně zatěsněj, tak se jen otřeš bokem o šutr a začne stříkat mlíko zkrz obnažený plátno a už se nezatěsní..

      0 0
    • JudyN15  

      Díky za tohle téma – právě řeším to samé i stejné pláště na biku přítelkyně a zůstanu u duší, než ty nervy s tím… :)

      0 0
    • Pavel  

      X-Kings RS jsem dával na bajka (sice teda 26", ale snad to teda je směroplatné i pro 29") jako bezdušáky a nikdy více. Nešlo to skoro nasadit, chcalo to naprosto všude, sežralo to snad trojnásobek „mlíka“ a stejně to pořád ucházelo. Na druhém bajku mám Race King Protection a pohodička, 1 x za rok doleju mlíko, co se vypatlá při defektech a jezdím. Zvládlo to i přejezd ostnatého drátu – teda skoro, čtvrtou „ďúru“ už to nedalo, protože došlo mlíko :)

      0 0
    • kadlec  

      Tak jsem menil conti RS za protection a nahodit je byl horor, RS jsem vzdy nahodil v poho a nasucho, protection jsem musel mydlit a nechtelo se jim. A ted mi jedna guma netesni kolem patek, jedna je ok a u druhy na jedny strane furt bubla to mejdlo. Na den to prestalo pri 3 atm a kdyz jsem odpustil na 2 atm, tak zase bubla. Zlaty RS

      0 0
    • doubleingram  

      Na XK RS mam zatim asi 2k, a zatim musim zaklepat, ze drzi bez defektu, a to to celkem prasim, i rel. teren, kameny apod.

      XC HT.

      0 0
    • kadlec  

      Jo taky jsem si na sefekty nemohl stezovat, ale.chzel jsem zase racekinga, mame tady samej tvrdej povrch, taxem vzal protection

      Ale ty patky me strasne zklamaly, plast je TRL a rafek taky a kolem patek to peni a tmel se zatim moc necini :(

      A.kdyz to vypustim, patky vyzkoucej, u RS jsem je musel sundat, takue kdybych chtel dolit tmel, tak to bez kompresoru asi nenahodim

      0 0
    • Ferino  

      Moje zkušenost z r 2015 (XK jsem vozil 2013–15).Verze RS je odlehčená a tak mi mlíko u XK hodně prosakovalo bočnicemi i po dlouhé době ježdění ( 1 rok). Možná to byla verze OEM, ale verzi RS jako bezduše nebrat! RK v normální verzi a nebo protection byly už v pohodě. Závěr: RS verzi nedoporučuji kvůli tenkým bokům. Použít je lze pouze s duší. Třeba se ale výrobce poučil a již vyrábí odolnejší pláště. U Specialized Fast trak control a Rubena Scyla jsem již takové problémy mneměl.

      0 0
      • Rice  

        Xking RS podle mě nejsou oficiálně TLR. Stejně do lesa raději kupuju vše ve snake skin/protection verzi, ty odlehčený jsou tak někam na lesní svážnice, cyklostezky nebo závody.

        http://www.continental-tires.com/…g-protection

        0 0
      • Roura74  

        Zkoušel jsem verzi XKing RS na jaře a musel jsem dát duše. Bočnice byly jak řešeto. Včera mi přišel pár Protection, ale chci ty RS ještě dojezdit, navíc mám ještě jeden novej náhradní.

        Foto je po dni točení s mlíkem Revo Sealant, po té co jsem plášť pošplíchal mýdlovou vodou. Bublalo to všude.

        0 0
        • kadlec  

          Ja ty RS dal bez dusi, zpocatku nic nesaklo a asi po 14 dnech to chcalo, ale zatahlo se to a obcas nekde mliko bylo videt, ale ok

          Ted ty protection chcali fest u patky, e jen jeden plast na jedny strane

          Jen me sere, ze jakmile je vypustim vyzkocej patky a myslim, ze uz je pumpou nenahodim, RS po vypusteni druely krasne patky v rafku

          0 0
        • biker jura  

          co to je za tmel? není to caffe latex když to tak pění?

          0 0
    • kadlec  

      No tubes, ale penej asi zbytky mejdla na patkach

      Ale.zed po 3 dnech se to zatahlo

      0 0
    • Venca991  

      Plánuji si koupit konkrétně tyto pláště a udělat si je jako bezduše.

      https://www.fitness-zone.cz/…performance/

      https://www.fitness-zone.cz/…performance/

      na více vláknech jsem četl, že lidem u těchto modelů teklo mléko z pláště, ale nevím zda měli Tubuless verzi. Konkrétně u těchto plášťu je napsáno že Tubeless ready jsou.

      Máte někdo s těmity plášti zkušenost ? Pláště budu brát osobně, takže s reklamcí by snad problém být neměl. Ale byl bych nerad pokud bych musel řešit nějaké potíže. Popř. co by jste mi doporučili za pláště s podobným vzorekem a podobnou cenou ?

      0 0
      • tomxxx  

        S performance sme neměli problém, nahazoval sem to na 26 ráfky, který ani nebyly TLR.

        JInak jistota jsou protection pláště, ale ten je za tisícovku jeden.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.