• Trollix

    Hodně jsem tu přečetl o tom že je dobré vozit s sebou na doplnění energie sušenky a tyčky.Je to lepší než banán ? Píše se tu o tatrankách ale ty mi nepřijdou zrovna vhodné.

    Otázka zní – máte nějakou ozkoušenou značku a druh sušenky která je vyloženě vhodná pro naše účely (cyklistické tréningy) tzn. dodá hodně energie ale zároveň je ,,zdravá´´. Vozím dost často Corny Big (není to reklama!) a ta je celkem ok ale vadí mi že je hrozně velká , a občas sojový suk.Vadí to vlastně vůbec když je to ,,nezdravé´´ když ji sním při nějaké zátěži ? A dá se použít pravidlo čím sladší tím lepší , protože potřebuju doplnit hodně energie nebo je lepší sledovat co vlastně jím ? :)

    Díky

    0 0
    • novas752  

      Já jako „nouzovku“ beru klasický tabletky hroznovýho cukru, na sváču margotku, bebe, muslitycku nebo ten banán, na delší jízdy pak housku s nutellou/medem, nebo šunkový toasty. Vyloženě pravidelný trénování u mě aktuálně neexistuje, ale občas si takovou parodii na trénink střihnu, nejčastěji však jezdím na pohodu do terénu spíš technický věci.

      Nejsem odborník, ale tušim, že hodně sladký věci (bez umělých sladidel) maj hodně vysokej glykemickej index, což znamená, že se ta věc rychle vstřebá = v krvi je hodně cukru = vyplaví se moc inzulinu = v krvi zůstane míň cukru než před tím. Sladký věci na krátký rychlý tréninky + závody asi dobrý, ale na dlouhý vyjíždky spíš ne.

      0 0
    • Qulck  

      Podle me je lepsi naučit se sportovat tak,abys během toho cukry nepotřeboval doplňovat. Zvlášť pokud jde o delší vyjížďku,která se da odjet na relativně nízkých tepech. Asi je dobry mit s sebou rychlý cukr,kdyby ti fakt došlo,ale jinak to do sebe moc necpat. Beru si třeba kaiserku s máslem a šunkou,nedá ti to sice boost,ale vydrzi dele. Da se i pri běhu. Ultramaratonci taky dají radši polévku nebo těstoviny nez aby do sebe 15 hodin sypali gely a tyčinky.

      0 0
      • Trollix  

        No jako víceméně moje tréninky jsou ve všední dny do 50 km ale snažím se jet rychle , a to s sebou nic nevozím ale občas když to hodně přepálím tak si ke konci říkám že by to možná chtělo, aspoň ten hroznovej cukr…

        0 0
        • novas752  

          Tak si voz malej gel nebo hroznovej cukr ve skatulce na naradi/batohu. Nic to nevazi a v nouzi to pomuze dobre. Na takovyhle treninky by mohl stacit banan uplne v pohode, ja neco takovyho obcas jezdim jen na vodu.

          0 0
        • skorpion  

          hroznovy cukor ti prizenie velmi rychlo hlad. Pouzivam ho max na poslednych 30 minut pred koncom, alebo jedlom. Teraz si robievam zemlu s tvrdym salamom, pripadne beriem slane, alebo sladke keksy (napr. tuc tuc, bebe), banan, jablko. Proste „co dum da“.Zdravie nejak moc neriesim, hlavne sa mi musi po tom dobre slapat. A to zistis iba metodou pokus-omyl. Uz som stary na to, aby som sa trapil hladom :-) Era gelov a energy barov je uz asi definitvne za mnou. Radsej sa zastavim na gulas :-D

          0 0
        • Coural  

          Do 100km jezdím na vodu (5× týdně, klidné tempo), nad 100 si beru do kapsičky 2 sojové suky.

          0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Me fungujou vyborne ty sojovy suky. Nebo suseny fiky, ale ty se blbe lovi z kapsy za jizdy. Taky nejaky jako bebe susenky se susenym ovocem, nevim jak se jmenujou, kradu je detem. Banan dobry ale neskladny.

      A v pulce kafe, cukrarna, hospa, v nouzi benzinka.

      0 0
    • AleZ80  

      Na 50 km už toho musím sežrat poměrně dost, takže na toto vozím 2 krajíce chleba s nějakým sýrem + dvoje BeBe D.R. nebo dvě ty Corny i když ten glukózo-fruktózový sirup a další šílenosti v tom asi nebudou zrovna nejlepší. Možná by nebylo špatné nějaké sušené ovoce.

      0 0
    • enregistree  

      Oblibil jsem si Cherry Cranberry Twister od power baru (nektere jejich jine prichute jsou vylozene hnusne). Pripadne domaci flapjack. Plus samozrejme „during excercise“ drink do camelbaku.

      Hroznovy cukr taky vozim, funguje hodne psychicky, takze ho i rozdavam ostatnim :)

      0 0
    • Arty22  

      taky se přikláním k tabletkám hroznového cukru, popř banán pokud ho máš kam dát a nebo domácí ovesné sušenky (flapjack)

      0 0
      • Breakpain  

        Minimálně 1 banán dáš do každé kapsy ;) … vozím běžně na delší švihy (ber v potaz, mám cukrovku, takže jen příklad, co dáš do kapes)

        do každé boční kapsy:

        1× banán (vybírám co nejdelší a nejrovnější)

        2× corny

        2× sojový suk

        2–4× hroznový cukr

        Prostřední kapsa je volná na mobil, klíče, průkazku a peníze ;-) …

        Případně místo banánu nebo corny francouzská bageta ;) … což je extrém, ale dá se s tím bez problému jet a ani o tom nevím ;) …

        0 0
      • DanMaxbike  

        To vypadá dobře, jen nevím jestli by mi to vydrželo až do té vyjížďky :-)

        0 0
      • Trollix  

        To jsem zkoušel…přesně podle receptu a zjistil jsem že chyba je buďto ve mně nebo v cukru. Jel jsem přesně podle receptu a toho jak to ukazoval.S jediným rozdílem – použil jsem klasickej bílej cukr…dopadlo to tak že když jsem to vyndal z trouby vypadalo to sice nádherně , ale po ztuhnutí mi to vůbec nedrželo jako jemu…mělo to bejt takový tahavý zatímco mě se to drobilo a rozpadávalo na kousky…horší ale bylo že tím jak jsem tam přidával víc cukru aby mi ta hmota držela tak jsem to trochu přepísk a bylo to tak sladký že jsem toho stejně půlku vyhodil protože to se nedalo pořádně pozřít jak to bylo sladký…ještě teď mi je blbě když si na to vzpomenu :D

        0 0
        • Arty22  

          já to dělal podle toho videa taky,co do množství, akorát sem dal výc burákovýho másla, 3 lžíce medu a skoro žádnej cukr, žádný sirupy atd a pak jen vločky, rozinky a ořechy a vyšlo to docela vpohodě, krajní se my taky rozsypaly, ale zbytek tak nějak drží

          když to strčím do sáčku tak to v kapse v jednotným stavu vydrží, akorát to chce dělat slabé a hodně umačkat

          0 0
      • tydytek  

        když už domácí tyčky, tak podle tohoto receptu: youtube

        Drží to pěkně pohromadě, je to jednoduchý, suprdobrý a je to bez cukru (jen sušený ovoce).

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak receptů je samozřejmě spousta. Mně se líbí třeba ta Sorted verze. Jinak většinou jezdím na oříškové či sezamové tyčinky z Lidlu. Chuťově nej by pro mne byl nějaký flapjack – nejsou tak suché.

          0 0
    • Jozev*  

      Pokud jedeme nejaky delsi vylet o vikendu, tak pouzivame toto:

      http://www.chimpanzeebar.com/

      • banan a popripade jeste nejake pecivo.

      Pokud jedu pouze po praci tak se staci najist pred vyjezdem a potom jedu na piti :)

      0 0
    • scota  

      müsli tyčinky

      0 0
    • Smazaný účet  

      .....parťáčka;-*

      0 0
    • DjOriech  

      Datle, v arabskych shopech maj dobrej vyber a kvalitu…

      0 0
    • -ONDRA-1  

      Musli mi leží v žaludku. Já jezdím na rozinky, banány a Bebe sušenky. Pokud jedu na delší dobu 2–3 hod, tak si beru i nějakou normální svačinu, třeba chleba s pomazánkovým máslem a šunkou, pokud to počasí dovolí.

      0 0
    • Smazaný účet  

      hrozně velká..... a dvakrát kousnout a schovat zbytek do dresu na pak, tě nenapadlo ? :D

      0 0
    • platypus  

      Mně nepřijde že by mi to na zdravou tyčinku jezdilo líp než na tatranku. Dokud jsem neměl na kole měřič kadence tak jsem vůbec nevěděl co to je hlaďák nebo jeho příznaky kdy je potřeba doplnit cukry, k tomu stačí kempinkový balení cukru, když na to přijde. Jestli řešíš únavu chce to trpělivost, jinak to jezdí druhým rokem a jinak to jezdí šestým rokem. Jinak to jezdí začátkem sezóny a jinak to jezdí uprostřed sezóny, jestli hůř anebo lépe je potřeba poučit se z vlastních chyb.

      0 0
      • mandak  

        Na zdravou tycinku nemusí horet pralesy, proto ten lepší pocit :)

        0 0
      • jonti  

        Stejne tycinky, u me vedou predevsim tim, ze jsou velke a nejsou hnusne. Kdyz jedu neco velmi dlouhe tak je fajn i proteinova excel od nutrendu.

        0 0
        • Delkim  

          jj a taky jí poslední dobou mají na některých pumpách

          0 0
      • Yura  

        To se jen tak nevidi, zeby slozenim byly tyčinky pro sportovce horsi nez bezne sladkosti, ale Nutrend v tomhle opravdu exceluje. Opravdu všechny sracky které se tam daji narvat, tak oni je tam narvou…

        0 0
        • jIrI___  

          A ještě si to nechají řádně zaplatit :)

          0 0
        • jonti  

          Co konkretne je treba spatne na Nutrend Voltage?

          http://www.nutrend.cz/…e-d12463.htm

          0 0
          • Smazaný účet  

            lukózový sirup, fruktózo-glukózový sirup, arašídy, krém s lískovými oříšky (cukr, palmový a bambucký olej, syrovátka, pražené lískové ořechy, kakao, emulgátor sójový lecitin, aroma), ovesné otruby, rýžovo-bramborový extrudát (rýže, bramborová kaše, cukr, pšeničná vláknina, červená řepa), rýžová mouka, isomaltulóza – PalatinoseTM (je zdrojem fruktózy a glukózy), sójové vločky, rostlinný tuk (palmojádrový, palmový, bambucký), sušené mléko, emulgátor řepkový lecitin, zvlhčující látka glycerin, antioxidant směs přírodních tokoferolů, glukonát zinečnatý, konzervant kyselina sorbová, kyselina L-askorbová (vitamin C), DL-alfa-tokoferylacetát (vitamin E).

            0 0
            • Yura  

              Tak třeba ta poslední položka coz je syntetickej vitamin E spojovanej s rakovinou prostaty v několik studiich heh. Proste nez tam dat takovou sracku, tak radsi nic.. Nutrend 100let za opicema slozenim všech produktu vcetne proteinu apod.. V zahranici by to vzivote nikdo nekoupil, ale tady pro vychodni „rusaky“ to je dostacujici no..

              0 0
              • Trollix  

                Jakože chápu že je nutrend u nás tak mediálně nabombenej kvůli Jardovi , ale nemůžu se nezeptat : To vážně člověk jezdící na špici světovýho poháru jí takhle špatný věci jen proto že mu je sponzor nacpe ? Jí něco lepšího než je normálně v prodeji , nebo to on i jeho trenér/výživovej poradce přehlížej ? Protože když třeba profi týmu sponzor dá třeba kola tak je jasný že to budou jezdit , ale jíst dobrovolně něco špatnýho když mu to může třeba i narušit výkonnost ? Asi si ptám blbě ale tohle mi nedává smysl…

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  To neřeš,oni ti to profici stejne neprozradi co jedi(ale tohle urcite ne).V tomhle je expert jura ten ti poradi kdyz ho slusne pozadas o radu,jak se stravovat.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jůra je tak nějak expert na fše :D

                    ( pozn. „fše“ je ještě víc než vše )

                    0 0
                    • Tencovozikmin  

                      Na fše ne,hlavne strava to je guru pres ni. Ale s gurmanstvim si to neplet,protoze co dokaze pozrit on tak to je jina kapitola.

                      0 0
                • Mikikuba  

                  Ale on tohle nejí…

                  0 0
                • Yura  

                  To zalezi.. Mas sportovce sponzorovane poze doplnkama. Nejaci méně slavni apod.. Ti si často nemůžou vyskakovat a tak berou to co jim je dano zadarmo. Pak jsou sportovci sponzorovani penezma + doplnkama. To jsou většinou zname osobnosti, kteří jsou od sponzora slusne placeni a jako bonus dostavaji doplňky. Není zadne tajmenstvi třeba v kulturistice, ze tyhle doplňky co dostavaji od sponzora nepouzivaji a dále prodavaji.. Jarduv pohled na doplňky neznam. Ale jestli pouziva nutrend tak je asi evidentni, ze nejake pridane latky v tech doplnach neresi. Jarda je znama osobnost a ten urcite dostava kazdej mesic na ucet peknou castku od Nutrendu. O to mu jde především.. Jestli tam nekde na instagram ukazuje fotky, jak ma špajz narvanej doplnkama, doporucuje nutrend lidem okolo apod.. tim jen plni to co ma urcite ve smlouve a ne ze je z tech doplnku opravdu tak nadsenej třeba… Jinak to vyzniva, ze si tady vymyslim nebo co. To je tak tezke si projit slozeni vyrobku od nutrendu a ostatních top znacek? Podivej se třeba na slozeni nejprodavanejsi proteinove tyčinky od quest bar a srovnej to s tycinkama od nutrendu. Nutrend tam ma snad 50 slozek, proste strasny…

                  0 0
                  • Delkim  

                    jj, někdo to žrát bude a někdo ne

                    v kulturistice byla spousta kluků, co pod cenou prodávala proteiny/aminy/tyč­ky co nafasovali, protože prostě byli zvyklí na něco jiného

                    jinak co se týče proteinových tyček, tak nejvíc mi chutnaly od All Stars, Míra Cipra mi je nechával s 30% slevou, to byla chuťová pecka (chocolate nut-crunch)

                    http://proteiny.heureka.cz/…ova-tycinka/

                    0 0
                    • Yura  

                      Taky jsem si je daval cas od casu za odmenu po treningu. Jsou fakt dobry a velky, takze se clovek napapa. :) Jinak chutove i ty exelentky od nutrendu jsou dobry…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Excelentky mam taky rád. Hlavně Lemon čížkejk.

                        0 0
                        • Yura  

                          Tak takhle „exotickou“ prichut jsem ani nezkousel. Ja bral vždycky ty cokoladove s orechama nebo ty vanilkove apod. :)

                          0 0
            • AleZ80  

              Co je škodlivého v arašídech, ovesných otrubách, rýžové mouce a sójových vločkách ?

              0 0
        • Mikikuba  

          Vyjímečně s tebou souhlasím:)

          0 0
    • mr.antik  

      na takové to „běžné trénování“ mě osobně stačí flapjack (koupíš chuť jakou rád) případně na delší věci pytlík se směsí oříšků a rozinek, sušených meruněk atd…)

      Ty přeslazený věci možná energii doplněj rychle ale mě to přijde hnusný a extra zdravý to taky nebude

      0 0
    • Nutribird  

      Zdravím, přidám přímo do pití Glukopur, tak aby to nebilo moc sladké, ale není to extra sladidlo. Na trasy kolem 50 km nemám problém. Na delší beru čokoládu, jablko nějakou laskominu.

      0 0
    • Jirka24x  

      ja jezdím na kofolu :) jde to hned do krve a maš furt vykon. než natravíš flapjack uplyne hodina ale neřikam že je to špatny neco se jist musi.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nevím, jestli je fofola zrovna super, ale když je švih náročnější, tak jedna chlazená je dost příjemná záležitost. :) X-krát lepší než pivo, které na mě působí jak brzda…

        0 0
    • Jirka24x  

      ja vypil 7 litru za cestu do plzne :D mel jsem toho plnej camelbak a ani jednou za cestu jsem nebyl bez sil :) samozrejme sem to prolival i vodou :) ale to byla vyjimka normalne (do 1OO km) jezdim bez jidla a jen vodu 3L v camelbaku.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bez jídla jezdím do 50KM. Nad 100km což je kolikrát tak 4–5 hodin jízdy už se beru něco chutného a většinou se i někdy stavím na oběd.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Ja zeru na kazdych 10 km jednu tabulku cokolady.

      0 0
      • jIrI___  

        A v parném létě musí člověk vypadat, jako by žral úplně něco jiného :D

        0 0
        • GrumpySmurf  

          Pokud si cokolady naladuje do kapes u dresu, tak nemusi bejt ani to parne leto :o)

          0 0
        • -b-n-x-  

          V parnem létě to může sloužit i jako ochrana pokožky před prudkým sluncem :-)

          0 0
    • wego1991  

      V létě je nejlepší se stavit na zmrzlinu. Lidi z okolí FM určitě znají kravosed u kravína v Čeladné, kde mají top domácí zmrzlinu… a proto tam sem skoro každou sobotu a neděli :D

      0 0
    • RomanH  

      Jesenka, pernik

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.