Co nejmenší nosič jednoho kola na tažné

25 nepřečtených
  • JMT

    Potřeboval bych co nejkompaktnější nosič kola na tažné zařízení s tím, že potřebuji vozit pouze jedno kolo. V současné době používám neprakticky velký a těžký uebler X31 nano. Na jedno kolo mě napadl Thule xress 970 https://shop.hotspotcycles.co.za/…-xpress-970/ který ale není až tak uplně legální a kolo je na něm zavěšené (což se mi ani jedno nelíbí) Neexistuje něco rozumného použitelného a kompaktního s běžným uchycením kola ? Nebo za kliku ? Přijde mi že jsou zbytečně velké krámy na moc kol. Víc kol vozit nepotřebuju (převoz většího počtu kol řeším jinak) a uvnitř kolo vozit nechci

    0 0
    • tom.kh  

      Thule Easy Fold 931… Nic kompaktnějšího a kvalitního asi nevymyslíš… Já ho mám asi půl roku a super, velký Thule Euroclassic G6 929 jsem prodal, protože tak velký a těžký nosič cpát do bytu už byl docela oser. Ale jinak byl mega pevný a parádní.

      Easyfolda dáš v klidu na parkovišti do kufru a nemusíš přemýšlet jestli ti ho někdo za vteřinu sebere nebo ne a na doma je uskladněný v obalu.

      Nosnost 60kg, což je stejně jako velký G6 929 pro tři kola.

      0 0
    • Espen  

      Ten thule není myslím homologovaný. Mám tenhle https://m.heureka.cz/…mpass-02114/ a super. Je homologovaný pro provoz na českých silnicích. Mám ho pořád v kufru. Lehký, skladný. Nasazení i s kolem zabere max. 2 minuty. Můžeš přikoupit i rampu se světlama. Mám ho od jara a bez problému.

      0 0
      • tom.kh  

        Nic co zakrývá zadní světla-blikry a RZ NIKDY nebylo a nebude homologované… Dokonce i na THULE pokud naložíš kola která zakrývají třetí brzdové světlo jsi povinen použít dodatečné třetí brzdové světlo přidělané na konec nákladu.

        Takže až to do tebe někdo napere, budeš likvidovat i pojistnou událost viníka. :-) Bohužel…

        0 0
        • JMT  

          S rampou je to v pohodě, ale není to uplně to, co bych hledal viz výše. Každopádně díky za každý tip…už jen že to zvedne vlákno hore

          0 0
          • Espen  

            Je to stejný jako ten thule. Ten sen původně chtěl koupit, ale vzal jsem tenhle.

            0 0
        • Espen  

          Tohle se tu ale neřeší ne? Hledá co nejmenší nosič na tažné a já mu dal jen tip, co používám já. A v popisu produktu se dočte, že pokud to zakrývá světla, má použít rampu. Jen píšu, že thule vůbec nemá homologaci a ten můj ano.

          0 0
          • tom.kh  

            Hele, nic ve zlém, ale pokud na nosič co používáš nelze legálně naložit kolo, tak to asi nebude primárně TO co se tu řeší a hledá. Klidně s tím jezdi, mě osobně je to buřt, ale neuváděj lidi v omyl že „tvůj“ nosič je super levný a super skladný (s odkazem na samostatný nosič), když si k němu pak stejně musíš navěsit rampu na světla a RZ… to už pak tak superlowcost není, bez ohledu na tu čínskou šílenost která by měla držet bike. Asi tak.

            0 0
            • Espen  

              Viděl si to někdy? Komentuješ něco, cos určitě ani neviděl. Ale to je zde normální. Tak si přikoupí za 1000,– rampu a pohoda ne? On sám hodil odkaz na úplně stejný systém nosiče od thule!!! Jen sem napsal, že thule není homologovaný a neměl bys ho u nás použít vůbec. Kdybych nenarazil na ten co mám, koupil bych ten thule. Někdo se na něco ptá, někdo mu odpoví, že něco používá a v pohodě a někdo další napíše, že to nemůže být pravda. Proč bych mu vědomě radil nějak špatně? Je mi jedno jestli si to koupí nebo nee.

              0 0
              • tom.kh  

                Ano, bohužel jsem to viděl v akci i za provozu… asi máme každý jinou představu o kvalitě a komfortu obsluhy. Je to trága a uživatel JMT jistě ocení orvaný karbonový rám na Supersixu. Píšu, že není možné s tímto „tvým“ výrobkem jezdit legálně, tak jak si už zde na BF několikrát přikládal foto. Pokud bys to nafotil se světly a RZ byla by to jiná. Víc k tomu nemám co.

                0 0
                • Espen  

                  Celý den čekám na tvůj tip lehkého, snadno montovatelného, skladného, levného nosiče pro jedno kolo na tažné :-D. S kterým si najel nějakou tu stovku km. Jezdím hlavně v noci, aby mě nikdo neviděl, to je jasná věc přeci.

                  0 0
                  • tom.kh  

                    Bohužel priorita ceny zde nebyla požadována, tudíž parametr LEVNÉ je mimo. Nic menšího se moc vymyslet nedá, pokud má být zachován komfort obsluhy a nosiče na tažné pro 1 kolo nejsou. Pokud bys naskládal na hromádku to železáství a světla, budeš na téměř stejné velikosti jako sklopný Thule. Ono se to nezdá, ale je to opravdu kompaktní. Jediné co ti dám za pravdu, že Thule neváží dvě kila, to fakt ne. Jezdi v noci, ale hlavně nejezdi předemnou, už jsem kličkoval na D1 před poskakujícím kolem – nic moc zážitek ti povím. ;-)

                    0 0
                    • Espen  

                      Je mi úplně jasný, že když jedeš ty, kola z aut padají jak borci na TdF když prší :-).

                      0 0
    • Ascaso  

      http://www.tmk.cz

      Mám na 2 kola. Asi nebude presne to co hledáš, ale jsem max spokojen

      0 0
    • JMT  

      Kluci díky, ale jak jsem psal, nechci nosič kde je kolo zavěšené a chci na tažné…zavěšenim se to kolo jebe a ten páskovej zas pro změnu jebe auto (k tomu že jebe i to kolo). Ten Thule 970 jsem napsal jako že o něm vim, ale že to neni to co bych chtěl…

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak si ho vyrob a nech homologovat…

        0 0
      • Espen  

        A jak se to kolo jako jebe? V místě uchycení můžeš dát třeba hadr, nebo něco měkkého. Jinak se kolo za jízdy nijak nehoupe.

        0 0
    • Ascaso  

      Zavěšený kolo se jebe? Jestli spíš nejebe někomu :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.