Co jíst a pít po náročné vyjížďce/závodu

251 nepřečtených
  • Doktorzet

    Ahoj, mám dotaz co jíst po náročné vyjížďce, aby se tělo co nejlépe a nejrychleji zregenerovalo? Vím že by se měli jíst sacharidy a bílkoviny. Spíš mě zajímají osobní zkušenosti co konkrétně komu pomáhá ? Já osobně jím většinou těstoviny a večer dám třeba cottage nebo nizkotučný tvaroh s rozinkama. Ale moc pestrý to nemám. :) :) :) Vím, že nejde na každýho napasovat nějakej universální jídelníček. Díky ;)

    0 0
    • Bokec  

      Pivo 3–4 Plzne 12°

      0 0
    • zdenal8  

      Já si dávám dobřanskou 10°. Množství tak nějak stejné jako Bokec (4–5), v létě trochu víc a pak to nějak dojedu případně dotlačim ten kousek domů.

      Co se týká jídla, tak nejdřív je hlavně žízeň, k tomu v hospodě nějakej preclík a pak až doma vyluxuju ledničku :-).

      0 0
    • PolsondeSide  

      jídlo bohaté na komplexní sacharidy a bílkoviny. Třeba těstoviny s tuňákem nebo kuřecí rizoto, dále byl doplnil vláknimu nějakou zeleninou.

      0 0
    • Muf_Bike  

      No … když se teda fakt zrasím a jsem vyčerpaný tak vetšinou vypiju tak litr nějakého juice (džusu… nevím proč obě slova se mi v tesxtu strašně nelíbí :D ) ideál obzvlášť v horkých dnech je pro mě meloun… jsem schopný ho sežrat pomalu půlku na posezení ale nemusí to být jen ten. Ale mám vyzkoušeno, že ten je dobrý pro žaludek. Nezatiží ho a příjemně osvěží. No a pak zpravidla ještě nealko pivo klidně i ty ovocné směsi. To je takový ten prvotní náraz a potřeba prasení :D … pak sprcha trochu zrelaxovat (ideálně dát BCAA a proteiňák to se ti dostane rychle do organismu) a pak už normální jídlo. Ale to mluvím fakt o dlouhých vyjíždkách v horách. Po takové normální mi stačí nějaké ovoce na doplnění cukru, protein a po nějaké hoďce normální jídlo…

      0 0
    • platypus  

      Mně se ty nízkotučný výrobky po určitým čase znechutily, tvaroh polotuk si míchám s kakaem a cukr moučkou, těstoviny s mákem a cukrem a kousek másla, krupici se skořicí a cukrem, piškoty zalité pudinkem, bílý jogurt a džem… Místo piva si dávám kefír a dva rohlíky, když někde zastavím, někdy.

      0 0
    • marius  

      Pivo a slané tyčinky, nejlépe Havliky.

      0 0
    • Delkim  

      to jsou zase perly…

      jestli to s regenerací myslíš vážně, tak na to chlemtání alkoholických nápojů po tréninku zapomeň stejně jako zapomeň na nějaký betonování žaludku miskou tvarohu těsně po tréninku, to přenech kulturistům na noc :)

      potřebuješ hlavně doplnit zásoby glykogenu, tj. něco snadno stravitelného a ideálně v doporučovaném poměru 4 g cukrů na 1 g bílkovin

      samozřejmě záleží na úhlu pohledu, jak moc to s trénováním event. s regenerací myslíš vážně, pro někoho je to nesmysl a je spokojený s pivem, jiný to zase honí do maxima pomalu i odvážením správného množství dle tabulek a pod.

      0 0
      • Yura  

        Nejvetsi prdel je, ze clovek by si myslel, ze tyhle rady jsou myslene ze srandy, ale není tomu tak. :D

        0 0
        • Delkim  

          +1000 :)

          a raději jsem už ani nekomentoval to „doplnění vlákniny po tréninku“…

          0 0
      • Smazaný účet  

        regenerační přípravky od Nutrendu nebo Enervitu jsou drahé, dá se ale připravit doma, návod je v knize „Tréninková bible pro cyklisty“.

        kup si v lékárně Glukopur 1kg za stovku, což je hroznový cukr a k tomu syrovátkový protein, na př. :

        http://4fitness.cz/…pc-80-p-105/

        do pulitru 5lžic glukopuru a 2lžíce proteinu, zalít teplou vodou, dá se přidat BCAA v prášku.

        v tom návodu je i džus a banán, někdo přidá i Maltodextrin.

        0 0
        • Yura  

          Klasickej cukr moučka staci. Jinak glukopur bych v době internetu v lekarne fakt nekupoval. To me prijde jako stejnej ulet, když si koupis v krame pixlu proteinu za 1500kc a ten samej sezenes na netu pod 1000kc heh..

          http://www.fichema.cz/…kr---glukoza

          Btw BCAA nejsou tak dulezite, když davas proteinak, kde jsou všechny esencialni aminokyseliny. Ovšem co v proteinaku nemas je glutamin a glycin. Coz jsou aminokyseliny, které jdou jako první do haje. Takze bych spis doplnil glycin, kterej sezens fakt levne a par gramu glutaminu. Protože jestli das drahe BCAA, tak telo stejne bude přetvářet ty drazsi aminokyseliny prve na glycin a glutamin…

          0 0
        • Doktorzet  

          Právě , že komerční chemii se snažím co nejvíc vyhnout, i když to vždycky nejde. Ten recept vypadá zajímavě.

          0 0
          • Yura  

            Syrovatka a dextroza je u tebe „komercni chemie“ ? Chtel bych videt teda tvůj jídelníček bez chemie lol. Spis ale nemas ani poneti o tom co ty slova znamenaji co.. Pak to chce ovšem si precist aspoň ty uplne zaklady, bez kterých se asi nikam nepohnes.

            0 0
            • Doktorzet  

              Ne to jsem nemyslel. Myslwj jsem výrobky typu nutrend.

              0 0
              • Doktorzet  

                Jinak k syrovatce a hroznovýmu cukru mám takřka neomezen přístup v práci :)

                0 0
              • Yura  

                No tak nutrend to je fakt nou koment. To co oni dokážou narvat za sracky třeba do posraneho jontaku to je neuveritelny. :D ALe ty lepsi znacky se vetsinou snazi jit tou cestou co nejmíň sracek a většina prisad v prirozene podobe.. U te syrovatky jde o technologii, kolik je tam laktozy apod..

                0 0
                • Doktorzet  

                  To ti neřeknu, u nás je to jako odpad z tvarohu. Takže rozbory nejsou. Ale typoval bych že to bude hodně vyšťavený. Je tu nová technologie s mnohem větší účinností. Takže to bude lepší si jí koupit sušenou.

                  0 0
                  • Yura  

                    Lepsi pomer cena-kvalita nez tu postl odkaz hobojan asi nesezenes. Klasicka syrovatka není moc idealni.

                    0 0
                • volyn  

                  a jake jsou tedy lepsi znacky? dik

                  0 0
                  • Yura  

                    Na co? Kazda znacka ma neco. Protein treba 4fitness. „tratovka“ treba haribo nebo se daji sehnat ruzne tycinky slepene vylozene jen susenym ovocem, kokosem apod.. Zadna chemie. Ale ty klasicke znacky a to i ty nejdrazsi typu sis, power bar apod.. Maji bohuzel stale slozeni nic moc. Je teda pravda, ze profici toho spotrebuji za sezonu opravdu hodne a ze by je to nejak hromadne zabijelo se rict neda, tak to asi tak hrozny nebude. Tady jde ale spis o tu cenu za jakou se to prodava. Vzhledem k tomu slozeni je to fakt ulet..

                    0 0
                    • plevka  

                      Yuro, asi tím haribem nemyslíš gumové medvídky, že?

                      0 0
                      • Yura  

                        Jo myslim tim zrovna treba ty medvidky. Kysele housekny asi nebudou uplne ono. :D

                        0 0
                        • snas89  

                          Proč právě ty medvídky?:)

                          0 0
                          • Doktorzet  

                            Já jsem si třeba hodně oblíbil tyčinky bombus. Je to jenom ovoce. V akci se dají na netu koupit cca 16kč kus , jinak stojí kolem 25kč.

                            0 0
                            • plevka  

                              taky používám, akorát kupuju za těch 25kč, kde objednáváš prosím v těch akcích?

                              0 0
                              • biker jura  

                                třeba tady :

                                https://www.grizly.cz/…arma_detail/

                                když je akce, tak je to za 490kč 20+10zdarma

                                0 0
                                • plevka  

                                  díky moc..

                                  0 0
                                • snas89  

                                  Super. Jak casto ta akce byva?:)

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Složení:

                                    Příchuť kešu/káva: datle 65 %, kešu ořechy 33 %, káva 2 %.

                                    Příchuť marakuja/kokos: datle 68 %, kokos 27 %, koncentrovaná šťáva z marakuji 5 %.

                                    Příchuť kakao/kakaové boby: datle 73 %, kakaové boby 18 %, kakao 9 %.

                                    Příchuť kešu/meruňka: datle 42 %, kešu ořechy 33 %, meruňky 25 %.

                                    Příchuť kakao/kokos: datle 68 %, kokos 26 %, kakao 6 %.

                                    Příchuť jablko/skořice: datle 64 %, BIO jablka 35 %, skořice 1 %.

                                    Proc si nekoupite ty datle, kokos, kakao a nerozmixujete si to v robotu na pastu, kterou staci upatlat do tvaru tycinky a je to to same za desetinu ceny? Udelat treba 50 tycinek, dat do mrazaku a pak jen den dopredu si vytahnout, dat do lednicky aby to povolilo a je to.. Ja si to tak delal bezne. To rozmixovane susene ovoce s orechama nebo s cim chcete pak povalet v kokosu aby to nelepilu a je to.

                                    0 0
                                    • JFtryall  

                                      Kdyz koupis raw datle, tak to neni zase takova uspora. Bombus ted sam dela pastu v kilovym baleni, ale stve me, ze nektera je uz zcukernatela a je to hnusny i kdyz se to nahreje. Nektera je krasne pastova, jako kdyz koupis klasicky nesuseny datle, ktery moc dlouho nelezi.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Jo tak jestli potrebujes ty datle bio organic raw tak to ti je asi cena te tycinky u zadele no.. Ja myslel, ze ucel splni i ty nejlevnejsi datle z Iranu viz treba http://www.zdraveorechy.cz/datle-susene

                                        0 0
                                        • JFtryall  

                                          No potrebujes proste cerstvy datle. Ty jsou chutove a cenove trosku jinde, takze tycinka za 25 kc neni zase tak hrozna cena. Mixovat suseny datle neni sranda, musis namacet a mit dobrej mixer. To je pak uz lepsi delat ryzovy produkty.

                                          0 0
                                          • tydytek  

                                            jj, datle nejlepší pomlet na masomlýnku, nemusíš nic namáčet, ničit mixer atd.

                                            0 0
                                    • biker jura  

                                      přesně proto co píše JF. navíc když je ta akce, tak ta tyčka vyjde na 15kč a to ikdyž koupíš vše co píšeš + čas o moc levneji nevýjde..... (cca na 8–10kč tyčka) navíc každej nemá takovej robot, kterej ti rozmixuje tvrdou datlovou pastu na kaši s tím ostatním.

                                      Ale samozřejmě s nějakejma dražšíma robotama je to jasná volba pak…

                                      0 0
                                      • Doktorzet  

                                        Tu datovou pastu mám koupenou, sladím si tím snídaně (musli, a kaše) Tyčinky jsem taky dělal, ale abych pravdu řekl tak je ta bambuska konfortnější. Výsledek je taková lepivá hmota, která je pak všude. A je problém, že někdy je ta pasta jakoby našlehaná a někdy je jak kámen. A to už jsem ji kupoval od více výrobců. Jinak většinou kupuju u nás ve zdravé výživě nebo na grizly.cz

                                        0 0
                                    • snas89  

                                      Tycinky jsem si uz letos delal. Akorat co resim je to ze ve vedru se to roztece a do mrazaku se mi to davat nechce (navic myslim ze i tak by se to na zadech v srpnu rozteklo jen malinko pozdeji).

                                      Co ty medvidci? Proc je dobry je jist behem svihu?

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Proc proc tak je to cukr ne. Co myslis ze je za zazrak v gelech cukr.. :)) Proste jestli chces jen doplnit cukr, tak jsou lepsi treba ty medvidci, rozpusti se ti v hube a nemas nic v zaludku. Jestli jsi na celodennim vylete a chces neco do zaludku, tak je lepsi treba ta tycinka..

                                        0 0
                                      • JFtryall  

                                        Ja bych s medvidkama byl opatrnejsi. :-) nevim proc, ale dost me po tom boli bricho a pri sportu si to nedavam. Chce to zkusit. Ja bych spis doporucil bud nejakou tu rawovku nebo flapjack. Ten se neroztece a dojedes na to dal, nez na medvidky. :-) Docela v pohode jsou i BeBecka nebo nejaky vhodny ekvivalent s komplexnim sacharidem. Pri treninku neni uplne zadouci do sebe najednou nalozit spoustu jedoducheho cukru. To spis ukazuje na nevhodne pojeti a nebo na chybu ve stravovani. Navic je lepsi si zvyknout spis na tekutou formu, kdyz uz.

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Proc by te melo bolet bricho po medvidkach opravdu netusim. Leda ze toho snis hodne naraz a ani to nezapijes vodou, ale kdyz jist postupne dejme tomu malou hrst kazdou pulhodinu a pokazde to zapijes, tak to nemzue delat problemy. Cpat se moukou me prijde jako nesmysl.. Taky sem driv zraval tatranky, bananky v cokolade, apod.. Je to hovadina do sebe ladovat takove sracky.

                                          0 0
                                          • JFtryall  

                                            No bananek v cokolade moc mouky nema. :-) navic zase tolik klasicke psenicne mouky v 50g baleni nemas, kdyz mas neco lepsiho s vice druhama. Nevim u medvidku to muze byt barvivem, kdo vi. Pritom Haribo ma slozeni celkem ok. V krizi je stejne nejlepsi co nejvic glukozy. Jenze tohle spravne nema vubec vzniknout a mit to pokryty jinym druhem sacharidu nebo pro fajnsmekry tukama. :-)

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Ta mouka byla reakce na ty tvoje BeBe. ja zeru ty maršmelouny. Ty maji jeste lepsi slozeni bo tam neni ta posrana kyselina citronova, kterou serou vsichni uplne, ale uplne vsude.. Jinak proc bys mel pokryvat energiu jinyma cukrama nez tema jednoduchyma? To si jako myslis, ze kdyz snis tycinku ktera je slozenim slepene ovesne vlocky s orechama, ze tu energiu z ni vyuzijes v nejake rozumne dobe? To budes travit jeste v dobe, kdy uz budes davno doma.. Tuky te asi tezko vytrhnou s klesajici hladiny cukru v krvi. Mas to nejake cele pomatene.

                                              0 0
                                              • JFtryall  

                                                No pomotany to mas spis ty, protoze nejses cyklista a neznas tu podstatu vytrvalostniho treninku. Tam je dulezita linearni kvalita a funkce organismu, uspornost celeho systemu. Kdyz chces jet svuj aerobni vytrvalostni zaklad, tak nemuzes prijit na trenink a dosypavat to iontakama, bonbonama, gelama atd. Protoze to te akorat rozhazi a je zadelano na dalsi a hlubsi energetickou krizi. Staci kdyz si podcenil den predem jidlo a na treninku si teda docerpas energii rychlym zdrojem. Na kopec vyjedes pri sjezdu prochladnes a na dalsim kopci mas hypoteku, ver mi, cisla se nedaji okecat. ;-) ucel rychleho docerpani energie je az v uplne jinem pojeti treninku a pri zavode.

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Sorry, okecavat to muzes jak chces, ale neobhajis zrani bebe susenek misto jednoduchych cukru v jakekolik podobe. Ty bebe susenky ti tu glukozu do krve taky nakonec dostanou, ale se spozdenim a zbytecne tim zatezujes a zapatlavas traveni.. Jestli chces misto cukru po x hodinach nahradu jidla v podobe nejake proteinove tycinky apod.. To je neco jineho. Tady byla rec proste o doplneni cukru.

                                                  0 0
                                                  • JFtryall  

                                                    Ja mam zkusenost takovou, ze kdyz mam v aerobnim treninku vetsi podil polysacharidu v sacharidovem pokrmu, tak to telo je v lepsim stavu a mene ztraci funkcnost. Po dojezdu je taky v lepsim stavu a nemam problem s energetickou krizi, nedojizdim vycerpany jako driv, kdy jel clovek 2h na iontak a pak hrnul tycinky. Navic jezdim hlavne na vodu a kupodivu to jde. Rychlejsi cukr, iontaky prichazi na scenu az v jinem zatizeni a pri hodne obtiznych dnech. Takhle si taky zajistujes to, aby to fungovalo efektivne a telo dokazalo tu energii opravdu vyuzit ve prospech vyssiho vykonu.

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    Haribo je tvrdý, u nás holky preferují JOJO.

                                                    https://www.stream.cz/…ovi-medvidci

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Jasny ja to uvedl jako priklad, ze haribo zna kazdej.. Marsmelouny jsou nejlepsi. Ty se rozpusti v hube raz dva, ale zase to zabere hodne mista..

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    btw marshmallow je super na hry pro děti (i dospělé po trošce vína), doporučuji! :)

                                                    před pár dny jsme u sousedů stavěli z jednoho marshmallow a špaget s lepící páskou co nejvyšší stavbu dle vlastní volby a v určitém časovém limitu, dětský tým vyhrál a Delkim u toho rozlil sousedům červené víno na koberec :)))

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ja bych nemel s cim stavet..

                                                    0 0
                                                  • snas89  

                                                    Jj. Marshmallow challenge. To pouzivam s uspechem jak ve skolach tak v korporatech:)

                                                    Zajimavy je ze i statisticky z toho nejlip vychazej deti:)

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    :)))

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Vyzkoušej Saft verzi, ta je o poznání měkčí

                                                    https://germandelistore.com/…dbaeren-175g

                                                    0 0
                    • volyn  

                      na sacharidovy napoj kde jsou 4 dily sach na 1 proteinu. neco co neni uplne svinstvo a muzu po narocnejsim treninku konzumovat

                      0 0
                      • Yura  

                        Na 4fitness si muzes koupit nebo i primo nechat namixovat v jakem pomeru jakej protein a jake cukry chces.. Ciste suroviny bez zbytecnosti a hlavne za rozumnou cenu.. Sakra oni by me za tu reklamu meli platit šmejdi jedni..

                        0 0
                    • JFtryall  

                      No to je otazka kolik tycinek sezerou. :-) profici jedou pri zavode vetsinou na gely + ryzovy kolacky na sladko nebo i na slano. Na treninku jedou i na custom bagety atd.

                      0 0
                      • Yura  

                        No sezerou urcite hodne tycinek. Ja ale nepsal jen o tycinkach, ale o vsech doplnkach stravy. Takze gely, jontaky, proteinaky atd. atd.. Vsude serou sracky a ono se to opravdu nastrada..

                        0 0
    • kroko  

      Před a po dávku BCAA, po taky protein, a pak se najez. To obecně platí pro všechny náročné sporty. Samozřejmě záleží, jak si zakladas na fyzicce. Jestli ale jen tak kondičně, rekreačně, tak stačí na dobrou regeneraci BCAA a jídlo.

      Jinak teda jsem myslel, ze ti je tak 18, když ses takhle zeptal. V tvým věku bys to snad už mohl vědět.

      0 0
      • Doktorzet  

        No do předchozích let jsem byl spíš rekreační jezdec. Tak jsem se o tohle vůbec nezajímal. Poslední dobou mě to ale chytlo, a začal jsem jezdit i nějaký hobby závody. Tak chci pochytat nějaký informace a typy, jak se dát co nejrychlejc dokupy.

        0 0
        • kroko  

          Tak v tom případě je to v pořádku a přeju mnoho zábavy a málo pádů

          0 0
      • Delkim  

        ale jde to samozřejmě i bez doplňků výživy, jen se nad tím chce maličko více zamyslet a naplánovat si to

        0 0
        • blaf  

          stoji to ale nemalo usili

          0 0
          • Yura  

            No hlavne je tady ta moznost, tak proc ji nevyuzit ze.. Predstava, ze se ted v lete musim ladovat 4× denne masem, abych mel aspoň tech 100+g bilkovin na den je nic moc.. Tak si dam koktejl a nemusim vyvarovat a pak zbytecne zatezovat traveni a ještě usetrim cas, peníze, proste je to win win heh.

            0 0
            • Delkim  

              ale no tak Yuro, ráno pár vajec, jogurt, k obědu kousek lososa, večer kousek kuřecího nebo játra a ke svačině třeba kefír nebo co já vím, do toho nějaké přílohy jako luštěniny a všechno je naprosto v pohodě, no ne?

              nebuďme díky lenosti otroky doplňků výživy…

              0 0
              • Yura  

                lol tohle cos napsal kdybych do sebe narval, tak nedelam nic jiného nez lezim vyvalenej na gaucu. Mam pomalejsi metabolismus-traveni. Tyhle tucny jidla jsem dřív jedl během dne roky a nedělalo to dobrotu a dava to smysl, protože slow oxidizer by to nemel s tukama prehanet a zarazovat je spis az na noc, kdy je na to traveni klid a presne takhle to ted nejakej patek delam a vyhovuje me to naprosto. Tzn. přes den jen lehka jidla a az vecer kdyztak něco tucneho, vajíčka apod.. Podle fotek a receptu rad varis, rad si uvaris něco dobrého, pěkného i pro oko to beru. Ja ale jim hlavne tak aby to nestalo moc penez a aby to splnovalo nejakej ucel a tam je proste pro me proteinak pomocnik k nezaplaceni..

                0 0
                • Delkim  

                  btw ta jídla co fotím pochopitelně nevařím pro sebe, to bych pak těžko mohl mluvit či psát o snaze shodit :)

                  jinak samozřejmě finanční stránka je podstatná, pokud má někdo stovku na den tak si těžko dá k večeři steak nebo něco podobného… ale zase co se trávení týče, tak ráno pár vajíček nahniličko, nějaký jogurt, svačina kefír a oběd losos se zeleninou atd..... tohle tě Yuro ani nezasytí, natož aby tě to betonovalo… sám dobře víš, že to je spíše o tom, co si k tomu narveš jako přílohu, v tom v drtivé většině vězí zakopaný pes :(

                  0 0
                  • Yura  

                    Ještě me rekni, ze bys pribral po tech jídlech co si tady dafal fotky, ty porce jak pro vrabca 300kcal.. :)) Jinak Vajicka jsem jedl 10 let denne na všechny zpusoby. Takze si troufam tvrdit ze uz poznam jestli me sedi nebo ne.. Pokazde nejlepší traveni, bezproblémovou plet apod. jsem mel ve vlnách, kdy jsem zral defakto jen ryzova racia, rejzi, zeleninu, kureci prsa na vode, tresku, bilky, proteinak. Proste tuky fakt nizko. S tema prachama mas pravdu. Opravdu nepatrim mezi ty co si zajedou po svihu na kafe a nejakej zakusek za 150kc.. Za to mam pohanku na dobrych 14 dni k snidani. :))

                    0 0
                    • wego1991  

                      Můžeš hodit nějaký osvědčený recept na pohanku k snídani? (udělám si ji večer – lednička – sním to ráno v práci). Pohanku mám v jídelníčku už asi rok a udělat si ji na sladko k snídani plánuji už dlouho, ale furt sem se nějak neodhodlal :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Uvaříš v mléce. Do studené kaše zamícháš protein, semínka/ sušený ovoce (goja, chia)… skořice a pernikové kořeni jako bonus.. nekdo dává i med/agáve…

                        Dobrá je i rýžová kaše, když pominu vločky, který mi lezou ušima…

                        0 0
                      • Yura  

                        Nejlepsi jsou asi klasicke palacinky s pohankove mouky.. Ty si muzes udelat dopredu a rano jen ohrat, prdnout na ne co mas rad. Muzes je dat na slano se sunkou, syrem, slaninou. Nebo na sladko s nutelou, bananem, nebo jogurt granko, lesni ovoce atd. atd. :))

                        0 0
                • kroko  

                  Tučné jídlo navečer, to slyším snad prvně. Mimochodem ani jedno z těch jídel z příspěvku výše není tučné. Maximálně ten losos, ten má ale hlavně zdravé tuky ty tělo potřebuje jako blázen.

                  0 0
              • Jeřdno  

                naprosto souhlasím, ale fermentované výrobky bych zařadil až po pohybové aktivitě, nejlépe až na noc…

                Doplňky výživy mají svě opodstatnění, ale teprve v situaci, kdy je na 90 % dodržována kvalitní pevná strava a v takovém případě se pak projeví celkem výrazně.

                Jinak k tazatelově dotazu… Co jíst a pít po náročné vyjížďce/závodu?

                Není to jen o tom, co si dáš po pohybové aktivitě, ale o tom, co jíš během celého dne, týdne… roku. Osobně zastávám názor sacharidy za odměnu a ve větším až po tréninku. Snažím se soustředit na potraviny, které poskytují různé benefity a tuků se vůbec nebojím. Zdravé tuky jsou dle mého ve sportovní výživě poměrně podceňované.

                Kdybych jel do 90 minut na hraně, dal bych si do 15 minut po příjezdu porci ovoce (velikost porce = zhruba velikost tvé pěsti) a nejpozději do hodiny pořádné jídlo, např. vajíčka se zeleninou a celozrnným žitným chlebem, kuřecí s mandlemi, zeleninou a rýží/bramborami, lososa se zeleninou a brambory nebo klidně hovězí hamburger ve špaldové bulce… :D Osobně těstoviny moc nejím, především proto, že ty levné jsou na tom po výživové stránce stejně jako bílé pečivo (taky jsou z hladké pšeničné mouky) a ty kvalitnějí jsou mimo moje finanční možnosti. Pokud bych večer pociťoval hlad, dal bych si na noc, tak hodinu před ulehnutím do postele třeba zmiňovaný kefír nebo Hollandii ři zakysané zelí.

                Kdybych jel do 3 hodin řekněme v solidním tempu bez šetření, tak bych do 15 minut po příjezdu snědl porci ovoce, chvilku potom vypil syrovátkový hydrolyzát a nejpozději do hodiny dal pořádné jídlo. Kdyby byl hlad ještě po tomto jídle, tak stejně jako v předchozím případě dám minimálně hodinu před spaním nějaký fermentovaný výrobek.

                0 0
                • Doktorzet  

                  Tak co se týče mého celkového jídelníčku, tak vypadá asi takhle: Snídaně: Cornflejky, nebo musli s mlíkem, dopolední sváča: ovoce, třeba jablko, banán, hrozn. víno. Oběd: zeleninový salát( různý-vařej nám je v práci), když není salát tak aspoň něco s rýží. Odpolední sváča: jogurt. Večeře: celozrné pečivo+ šunka, sýry, 2× týdně míchaný vejce, + nějaká zelenina. Po závodech je to viz výše. Alkohol téměř nepiju. Jinak díky za typy :) Zakysané zelí je dobrej nápad, zítra zajedu k babče pro nášup :D :D

                  0 0
                  • Delkim  

                    ale jo, jsi mladej, spaluje ti to dobře, klidně to do sebe takhle per, to je v pohodě :)

                    TIPY tady dáváme rádi, aspoň se tu nenudíme, viď Yuro? :)))

                    0 0
                  • kroko  

                    A kde máš bílkoviny?

                    0 0
                    • Yura  

                      On nepotrebuje bilkoviny, jezdi na kole a chce patrit do klubu „28 přes bicak“. :))

                      0 0
                    • Doktorzet  

                      No salát bývá většinou s kuřecím masem, jinak když je něco s rýží tak je to vždy maso, ale většinou vepřové :(

                      0 0
                      • kroko  

                        Tak pod pojmem salát mam hlavně jen zeleninový. Stejně toho jis málo

                        0 0
                  • kotew CZE JIHLAVA  

                    a to jako nemáš hlad? já si dát ráno co ty,tak snesu bajk tak do 3.patra:) a končím ale zaleží jakej máš výdej kalorií ale asi nic moc když zobeš tak málo:)

                    0 0
                    • Pessinger  

                      No tak když si dám ráno do půllitru vločky všeho druhu zaliju lehce horkou vodou a za minutku tučným mlíkem, tak i kolikrát přes oběd vydržím a to nejsem žádnej drobek

                      0 0
                      • kotew CZE JIHLAVA  

                        Jasný no,já to beru ze svojeho pohledu,přez den mi projde rukama i víc jak 10.tun a pak když mám odjet odpoledne 100.km trénink nebo kopce,tak opravdu salát na oběd a plátek šunky na večeři to nezachrání:DDD

                        0 0
                • Yura  

                  „Doplňky výživy mají svě opodstatnění, ale teprve v situaci, kdy je na 90 % dodržována kvalitní pevná strava a v takovém případě se pak projeví celkem výrazně“

                  Zalezi na tom co myslis tim doplňky. Ja teda syrovatkovej protein neberu jako doplněk, ale jako zdroj bilkovin. Nebo si snad myslis, ze telo vnima jinak kureci prso a ten proteinak? Ze si rekne "a tohle jsou jen doplňky a ne kvalitni pevna strava? Pro tve info syrovatka je kravske mliko bez kaseinu. Souhlasim v pripade, ze by tim byly mysleny třeba BCAA. Je opravdu hovadina doplnovat jen 3 esencialni aminokyseliny, když nezajistim prisun tech ostatních.. Btw porce ovoce o velikosti pesti to je dobrej joke. To mas od nejakeho vyzivoveho poradce? Takze to si mam dat jen pulku jablka, když je to jablko velke a nebo jen kousek melounu o velikosti pesti? Kolik tam bude kalorii a cukru? Docela zanedbatelne množství co.. Ja si teda dam po svihu klidne 1kg hroznu nebo 4kg melounu. Furt to je kaloricky nic oproti tomu co jsem vytocil na kole..

                  0 0
                  • Jeřdno  

                    Nebo si snad myslis, ze telo vnima jinak kureci prso a ten proteinak? Ze si rekne "a tohle jsou jen doplňky a ne kvalitni pevna strava?

                    No vzhledem k tomu, že kuřecí maso má odlišné zastoupení aminokyselin než syrovátkový protein, tak ano. Nicméně to není ten hlavní důvod, proč bych proteinem nenahrazoval v případě nepotřeby příjem bílkovin. Tím hlavním důvodem pro mě je, že narozdíl od porce kuřecího, které mě zasytí nejméně na 3 hodiny, mám po proteinu za hodinu hlad.

                    Pro tve info syrovatka je kravske mliko bez kaseinu.

                    A já to snad nějak popírám? Nějak nechápu, na co tím narážíš…

                    Souhlasim v pripade, ze by tim byly mysleny třeba BCAA. Je opravdu hovadina doplnovat jen 3 esencialni aminokyseliny, když nezajistim prisun tech ostatních..

                    Teď zase pro tvé info: právě BCAA obsahují 3 aminokyseliny (L-Leucin, L-Isoleucin, L-Valin), kromě toho příjem aminokyselin stačí (a tím pádem bílkovin) naplánovat správně v rámci jednoho dne. Fakt, že na pozitivní dusíkovou bilanci nemá vliv rozložení příjmu bílkoviny v průběhu dne, ale jejich celkový příjem během dne byl již ověřen několika vědeckými studiemi.

                    Btw porce ovoce o velikosti pesti to je dobrej joke. To mas od nejakeho vyzivoveho poradce?

                    S výživovými poradci nemám důvod něco diskutovat, každopádně příjem rychlých cukrů se odvíjí od pohybové aktivity a pro moje potřeby (při tréninku ve 2 fázích – ráno kolo/plavání, navečer silový trénink) mi vyhovuje to, co jsem uvedl… Za ty roky už vím, co si můžu jako endomorf dovolit (zhruba 75–125 g rychlých cukrů při 2 fázích). To jestli si dáš půlku jablka nebo celé, je tvoje starost, já se budu řídit tím, co se mi osvědčilo. Na to abych vše vážil nemám čas ani nervy, takže je pro mě tato pomůcka dostačující, pokud není ovoce přílíš vodnaté. Osobně preferuji spíše druhy ovoce, které přínáší jisté výhody, např. borůvky, ostružiny, ananas, maliny, jahody, višně, avokádo aj. Pokud ale není zrovna příznívá cena, tak se klidně spokojím s banánem, hruškou nebo jablkem…

                    0 0
                    • Yura  

                      lol ja napisu

                      Souhlasim v pripade, ze by tim byly mysleny třeba BCAA. Je opravdu hovadina doplnovat jen 3 esencialni aminokyseliny

                      a ty na to

                      Teď zase pro tvé info: právě BCAA obsahují 3 aminokyseliny

                      Něco mi unika? :D

                      Jinak boruvky jsou fajn, ale když prijedes z venku a prave si vypotil třeba 4l potu, tak ti je hrst lesniho ovoce docela k nicemu, když potrebujes doplnit hlavne tekutiny, minerály a cukry. Proc myslis, ze mají třeba ti profici prave třeba ten meloun, hrozny apod. nachystany po etape. Protože je to nejlepší způsob rehydratace. To avokado je dobrej joke. Davat po kole tuky.. To si nech na vecer k tomu masu.. :)

                      0 0
                      • Jeřdno  

                        Co k tomu dodat… Na kole vozím vždy 3l Camelbak a i během těch veder, co byly letos, se mi nepodařilo ho vypít na švihu do 2 hodin, pokud pociťuji po příjezdu žízeň, tak si většinou dám doma sklenku vody a na to ovoce. Jestli chceš porovnávat Tour a ježdění na amatérské úrovni, tak asi nemám potřebu to s tebou dále rozebírat. Jet 40 km obden řekněme v tempu a 200 km nadoraz několik dní po sobě je poněkud rozdíl.

                        K těm minerálům po tréninku bych dodal snad jen to, že pokud nemáš vyváženou stravu během dne, tak je asi doplňovat musíš nárazově po tréninku. Ohledně důležitosti tuků ve sportovní výživě si informace snad zvládneš dohledat sám, nemám čas ti to tady vypisovat, čeká mě plavání.

                        0 0
                        • Yura  

                          Promin nechtel jsem te okrádat o cas, tak doufam, ze se utopis ehm teda neutopis. :D

                          0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              úplně tě vidím:DDDD https://www.youtube.com/watch?…

              0 0
            • plevka  

              a ony jsou bílkoviny jen v mase? :)

              0 0
              • plevka  

                jinak proteiňáky piju taky :)

                0 0
              • Jeřdno  

                Nejsou, ale živočišné bílkoviny mají větší aminokyselinové spektrum (rozuměj zastoupení aminokyselin) než rostlinné. V praxi to znamená upřednostňovat právě ty živočišné…

                0 0
        • kroko  

          On se ale ptal jak nejlépe a nejrychleji.

          0 0
          • Delkim  

            vždyť ano, plánovat můžeš dopředu a pak už jen šáhneš do lednice :)

            banán, med, jogurt, jahody a v mixéru máš koktejl za pár vteřin

            jinak samozřejmě co se výživy týče tak „nejlépe a nejrychleji“ většinou splnit ani nelze…

            0 0
            • Doktorzet  

              No tím nejlépe a nejrychleji myslím zotavení. Druhej den se jdu kousek vyjet, ale 3tí den většinou nejsem úplně ok ;)

              0 0
              • Yura  

                Dostatek vody, glykogenu a mineralu. Jedno z toho jak není, tak to na kole poznáš. Takze když třeba ze sebe vymlatis všechen sodik a pak si nesolis jidla, protože jsi cetl, ze sul je nezdrava, tak nemuzes cekat, ze nejakym zázrakem se ti do tela doplni sodik a zase ti to dobře pojede.. Tohle profik zna a nebo na to ma lidi, kteří se o to staraji a profik uz jen dlabe co je mu dano pod nos. Amater se kvůli takove blbosti muze trapit třeba x let…

                0 0
                • Delkim  

                  jj, u těch minerálů mimo Sodíku ještě hlavně Hořčík a Draslík

                  co se toho sodíku týče, tak jak psal Yura, pokud se celkově stravuješ „zdravě“ a hodně trénuješ, tak ho můžeš mít nedostatek

                  a naopak běžná část populace ho díky uzeninám, smaženému jídlu, polotovarům a třeba i pečivu má násobný nadbytek než by bylo záhodno…

                  0 0
                  • Yura  

                    Ja mel optimalni hladinu sodiku v seru az po pridani 20g morske soli do stravy. Dobry ne. :) Jinak on není tak problem hodne sodiku, jako blbej pomer sodik-draslik. Protože kde najdes draslik? Ovoce, zelenina apod. no a když jis same klobasy, parky, salaty, mrazene pizzy, tak mas samej sodik, ale zadnej draslik. Pritom DDD je u vetsiny prvku podseknuta jak prase, ale u drasliku je to přes 4000mg. Kdo to dneska ma? Vetsina lidi se dostane tak mozna na 2000mg. Další věc je není sul jako sul. Morska nerafinovana sul je hodne podobna lidskemu potu. Tuhle sul která obsahuje většinu mineralu proste potrebujeme. Ovšem ne tu rafinovanou, kde jsou odstraneny všechny minerály krome sodiku a jako bonus jsou tam nejake protispekave sracky apod.. Takze jist dostatek drasliku z ovoce a zeleniny, používat kvalitni morskou sul. (Keltska s francie je hodne dobra) a rozhodne se nikdo nemusi bat, ze bude met problem s vysokym tlakem apod. lol

                    0 0
                    • doubleingram  

                      Já si koupil chlorid draselný a přimíchal ho do himalájské soli, ideální.

                      0 0
                      • Yura  

                        Tak idealni to urcite nebude. Idealni je jist dostatek zeleniny/ovoce a pak nemůže byt draslik problém ze.. Problém je třeba horcik i při dobre strave. Takze chlorid horecnaty se fakt hodi..

                        0 0
                        • doubleingram  

                          V čem to není ideální? Chlorid hořečnatý jsem nedokázat kloudně používat, protože strašně vázal vodu.

                          0 0
                          • Yura  

                            Jak nedokazal používat? Ja ho mam normalne ve sklenici a proste podle vahy si davam do 1l vody cca 5g(1g je cca 120mg horciku) a to pak popijim během dne a nebo muzes rovnou všechen horcik co mas naredit jako roztok a podle nejakeho vzorecku si to rozpočítat a pak mas proste tekutej horcik.. Jasne vaze vlhkost, ale když ho mas v uzavrene nadobe, tak je to v pohode. Ja to ani nemusim nejak resit to davkovani, bo se neposeru ani fakt z velke davky, takze cim vic denne dam tim lepe.. No a ten draslik ti rikam, ze není problém získat ze zeleniny a ovoce. To je vůbec nejis? Třeba takove brambory jsou draslikova bomba.

                            0 0
                            • doubleingram  

                              Zavřený jsem to měl ale při otevírání to nabíralo čím dál víc vody, ztvdlo to, pak už se to trochu roztékalo. To s tím roztokem je chytrý, to mě nenapadlo, otázka, jestli by se to po delší době nějak „nezkazilo“ (i v lednici). Ohledně látek obecně, radši suplementuju, půda už dávno nedává to to dřív, i když zrovna draslík patří k základním prvkům v hnojivech, takže ten tam asi bude.

                              0 0
                              • Yura  

                                Heh ne nezkazi se to neboj.. Jinak me se teda ten horcik nikdy nezacal roztekat. Proste to musíš udržovat v mensi nadobe, dobře uzavrene, vzduchotesne a je to bez problemu. Pak to staci dávkovat odhadem po lzickach.. Ale nejucinejsi je vstrebavani přes pokožku. Takze do vany, pridat horcik a relaxovat. :) Moře je na tohle nejlepší. Po svihu si pekne zaplavat a hned se clovek remineralizuje.. :(

                                0 0
            • kroko  

              A jak mu ten sacharidovy koktejl pomůže se zregenerovat?

              0 0
              • Delkim  

                to myslíš vážně? a o čem se tady celou dobu asi bavíme?! hlavní je doplnit glykogen, kapišto? a čím rychleji začne a pošle tam jednoduché cukry tím lépe, obecně se udává dle náročnosti tréninku 1–1,5 g na kg váhy

                to je ten první krok, pak jsou samozřejmě další

                0 0
                • kroko  

                  Ještě jednou pro méně chapave. Jak mu pomůže sacharidovy koktejl obnovit poškozená svalová vlákna?

                  0 0
                  • Yura  

                    Ma tam jogurt napsanej, to idealni není no. Odmerka hydra a ses spokojenej ne? :) Btw ja ted davam po svihu kazdej den 15g kolagenu, 20g CFM 80%, 5g glutaminu, 5g glycinu a 30g cukr moučka. Ponicena svalova vlakna to repairuje slusne, když jsem schopen jezdit kazdej den jak debil anaerobne. To me dřív neslo. :D

                    0 0
                    • kroko  

                      Kolega výše brojí proti doplňkům stravy, proto se ho ptám, jak chce tím cukrovym nápojem co nejrychleji obnovit svalové buňky

                      0 0
                  • Delkim  

                    všechno má svůj časový plán, první se řeší glykogen, vždyť to píšu pořád dokola

                    0 0
                    • kroko  

                      Tak pokračuj co dále, to mě zajímá

                      0 0
                      • Yura  

                        Ja si zase myslim, ze bilkoviny je dobry davat s cukrama. Protože cukr ti zvedne inzulin a ten vtáhne s tema cukrama i ty bilkoviny. Nejvetsi hovadina je zrat jen bilkoviny bez cukru po kole. To pak nastane proces „gluconeogenesis“ a z bilkovin si telo slozite bude delat cukry.. Coz asi nebude moc ekonomicke ani efektivni reseni heh.

                        0 0
              • blaf  

                :)

                co bys radil ty?

                0 0
                • kroko  

                  Kdyby sis přečetl tuhle diskuzi, tak bys to věděl .)

                  0 0
    • MirosPikos  

      Maso ze zvířete, jakéhokoliv, nejlépe bučícího.

      0 0
    • Doktorzet  

      Takže abych to dal nějak dohromady. Jestli sem to dobře pochopil ( když ně tak mě opravte). Po zátěži co nejrychleji do sebe dostat cukry ( nejlépe jednoduchý, takže hroznový), nebo v ovoci. Během pul hoďky do sebe natlačit proteiňák a pak se nějak rozumně najíst. Trošku víc solit a nejlépe nerafinovanou solí. Taj doufám že to chápu správně.

      0 0
      • Delkim  

        btw jednoduché cukry jsou všechno tohle:

        • glukóza- med, hroznové víno, Glukopur
        • fruktóza- med, ovoce
        • galaktóza-součást mléčného cukru
        • sacharóza-cukr řepný (glukóza+fruktóza) – v průmyslově vyráběných potravinách (sušenky, nápoje atd…)
        • maltóza-cukr sladový (glukóza+glukóza) – PIVO :)
        • laktóza-cukr mléčný (glukóza+galak­tóza) – mléko
        0 0
        • Doktorzet  

          Fajn, tak všechno tohle můžu co nejrychlejc po závodě. Potom proteiňák a potom jídlo. Hodně pít. Osobně bych asi vynechal pivo kvuli dehydrataci. :-)

          0 0
      • platypus  

        Pohledej v historii (výživa -regenerace, blackhorse,ze­rocool)

        0 0
      • Namtos  

        Proč víc solit? Dnes se do všeho dává moc soli a tak s dostatečným příjmem soli nebudeš mít problém. Zase moc solit není dobré na klouby a chrupavky…

        0 0
        • Yura  

          1.reagujes na x let starej koment

          2.kazdej nezere chipsy, uzeniny a sracky, takze pridavat sul pri vareni je potreba

          3.jak si zjistil, ze sul neni dobra na klouby a chrupavky?

          0 0
    • Smazaný účet  

      Samej závislák na sacharidech a cukrech tady. Ten inzulín vám musí v těle lítat jak na horské dráze :-D

      0 0
      • Rice  

        Jj, pořádnej glykošok :) Párkrát jsem se tim tak „sundal“, že jsem si připadal jak herák z Národky. Po vyjížďce spíš víc protenů v různejch podobách a občas protáhnout nohy, x-hodinový sezení u kompa nebo u telky nebude pro rychlejší regeneraci uplně nejlepší.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já už půl roku funguje bez sacharidů. Jedu jen na tucích a bílkovinách. Přestal sem kupovat doplňky výživy, snad jen ZMA má smysl a cítím se neskutečně super a ve formě. Stačí 2 jídla denně, člověk je osvobozen od myšlenek na jídlo a může sníst co chce a přesto nepřibere. Jím 2 jídla denně, dohromady mi to dělá někdy i 4000kcal.

          Tuk zpomalí trávení, má mnoho kalorií a energie se uvolňuje postupně, takže nehrozí, že člověk dostane hlad za 3 hodiny jako po sacharidech.

          Prakticky jím jen pár typů jídel – vejce, ořechy, slaninu, tučné sýry, zeleninu, ryby, hovězí a vepřové.

          PS. sacharidy na 1g/4kcal a tuky na 1g/8kcal. Takže je jasný, co člověku dodá více energie.

          0 0
          • Yura  

            Ja snist 2000kcal jidlo slozene z tuku a bilkovin, tak se minimalne 6 hodin budu jen prevalovat z boku na bok. Co v jakem nozstvi jako jis? Klasicka keto strava je zalozena na malem mnozstvi bilkovin a tuky musi tvorit minimalne 70% kalorickeho prijmu. Jakmile to mas treba 50 na 50 tuky a bilkoviny, tak si telo slozite pres glukoneogenezu pretvari bilkoviny na cukry. Coz je asi nejdementnejsi zpusob stravovani jakej muzes provozovat. Jo taky jsem byl tak blbej a rekl bych, ze i presne ve stejnem veku. Na to prijdes neboj.. Jen ti teda preju, aby si ten navrat do normalniho a zdraveho, vyvazeneho stylu stravovani zvladl bez nasledku…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Bilkoviny jedu 1,5g/kg sve vahy. Zbytek tuky.

              Snidane je v 11:00 / michana vejce se slaninou a 4 cibule. Ricottu s olivovym olejem nebo mascarpone. K tomu 200g mandli, dynovych seminek apod. Vecere kolem 18:00 maso nebo ryba, zelenina, fazole (aspon 250g), olivovy olej a hromada orechu.

              Moje strava neobsahuje jen sacharidy, ale porad mam v ni vitaminy A,B,C,D,E a mineraly zinek, horcik, selen. Co snim denne za vitaminy nesni prumerny clovek ani za tyden. Takze nechapu, proc bych se mel vracet do vaseho „bezneho stravovani“ a co by mi jako melo tak duleziteho ve strave chybet. To malo sacharidu, ktere prijmu ze zeleniny staci pro normalni fungovani.

              Dneska jsou lidi uplne zmagoreni. Mahi vymyte mozky o tom, jak se ma jist denne 2000kcal, nejist tuk a jeste ty vole mit kazde dve az tri hodiny jidlo. Kazdy se tak stravuje a podivej se jak vypadame. Kazdy druhy nadvaha, kazdy ctvrty obezita. A z ceho jsme vyzrani kdyz nejime ten strasny tuk …?

              Kdyz sem na toto presel, prvni tyden bez sacharidu byl tezkej, nohy vazily snad tunu bolel temer kazdej krok. Telo si zvyklo. Ted je ze me totalni fanatik. Nestrcim do huby nic z prumyslu a jedina potravina, ktera je z vyroby je u me syr …

              Pro me uz je z toho zivotni styl. Nasi predci taky nezraly sacharidy a prezili. Ale clovek, ktery ma v kazdem jidle treba 70g sacharidu je blazen.

              0 0
              • Delkim  

                Co to je furt za módu stravovat se jako naši předci? Oni žili ůůůplně jiným způsobem života. Rozhodně pravidelně netrénovali a nesnažili se podávat neustále vyšší sportovní výkon…

                0 0
                • Yura  

                  Nasi predci snidali vajicka na slanine s 200g mandli? Asi ne ze.. :)) Nasi predci jedli co bylo k mani. Takze nekdy nejedli treba tyden a nekdy kdyz nasli med, tak sezrali naraz treba 2kg cukru… Kdyz byli v ketoze, tak protoze nejedli a ne protoze byli v ketoze diky tomu, ze zrali 5000kcal v podobe oleju, masla, orechu apod.. Je to komedie on na to prijde.. :)

                  0 0
              • Yura  

                Takze si nasel recept na zdravi v pozirani kyblu orechu a seminek. Jo to je nejlepsi pro traveni. To ti pajsl podekuje.. Ale jak jsem psal nema to cenu. Protoze jsem byl uplne stejnej magor a kdyby me to chtle nekdo rozmlouvat, tak bych ho rozcupoval argumentama. No ted uz se musim jen smat. Na to prijdes sam. Zbytecny veskera debata. :)))

                0 0
                • TeryPV  

                  Nejsi to ty, kdo tu prská a cupuje argumentama, když mu někdo sáhne na jeho životní styl ? Ne počkej, to je ten druhý :D

                  0 0
            • TeryPV  

              Jenže tys z toho ještě nevyrostl :)

              0 0
          • Smazaný účet  

            To, co jsi napsal, nedava zadny smysl…

            0 0
          • JFtryall  

            V tom bude asi nejaky hacek ne. :-) jak to delas, kdyz mas nejakou vyssi intenzitu pohybu? Nechapu, jak se to da vydrzet a normalne fungovat. Treti den to uz byva na kolaps…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Podobný styl stravování jsem se snažil vydržet zhruba 3/4 roku. V tu dobu jsem nejezdil na kole, ale chodil tahat váhy do posilovny 6× týdně. Po půl roce se začal dostačovat negativní efekt a to jak stagnací silových výsledků, tak i né příliš pozitivní náladou. Jednoduše řečeno jsem byl pořad unavený, ve škole jsem spát a byl jsem nsa*ej na celej svět.

              Váha nesla překvapivě dolů.

              Upřímně můžu říct, že jsem zkušený dietář :-) heh

              Každému samozřejmě vyhovuje neco jiného, ale keto nevidím na dlouhodobé užívání. Dát 1–2× den/tyden bez sachrů může někomu vyhovovat, ale odepírat si sacharidy je kontraproduktivní.

              0 0
              • JFtryall  

                No prave. Ja obcas davam pred dulezitym zavodem low sugars cca na nejakych 30g denne a je to snad horsi, nez nejist vubec. Clovek se sice vyfoukne a je to prijemny, ale treti den uz mivam fakt problem s hlavou, soustredenim a spol. O vykonu na kole vubec nemuve. Nechapu, jak se da vydrzet treba tyden a pri tom nejak normalne fungovat.

                0 0
                • Yura  

                  „Ja obcas davam pred dulezitym zavodem low sugars cca na nejakych 30g denne “

                  a to ma co za ucel tahle taktika? :)))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Asi chtěl říct, že vypumpne cukr ze svalů a pak nacukruje do svalů víc zásob.

                    Jak to dělají kulturisti pred závody. S takovou taktikou ale nesouhlasím

                    0 0
                    • Yura  

                      .

                      0 0
                      • JFtryall  

                        Ano..ne jako hladoveni. :-) da se to i tak, ze den vlastne nejis a do toho das nejaky tempovy trenink a tim to urychlis. Ja jsem zvykly bezne jezdit prvni hodinu uplne pred jidlem a jist az pak.

                        0 0
                    • Delkim  

                      Kuluristi to ale dělají z úplně jiného důvodu, než aby byli plni energie, to rozhodně před závody nejsou, naopak :)

                      Supekompenzace plus manipulace se sodíkem a draslíkem, omezení vody, vaření rýže v destilované vodě atd......

                      Věř mi, tohle bys nechtěl zažít :))))))

                      0 0
                      • Yura  

                        To uz je trochu overkill vareni v destilovane vode ne? :)) Dneska davaji bezne hamburgry a hranolky. Kkrasne po tom lezou zily atd.. Uz zadna cista ryze jako se to kdysi delavalo. :D

                        0 0
                        • Delkim  

                          No to asi když potřebujou ten sodík, v McDonalds ho ládují po tunách :)))

                          0 0
                          • Yura  

                            Oni k tomu dosli tak, ze si vzdycky stezovali jak vypadaji 100× lepe den po soutezi pri foceni, kdyz maji v sobe plno junk foodu.. Daleko lepsi plnost, zilnatost atd.. :) Proste samotna ryze te nikdy tak dobre nenaplni. Tam jsou potreba i tuky no a hlavne ten sodik no. A ne se precpat susenyma svestkama co jsou narvanae draslikem. To pak vypadaji na tom podiu jak ta svestka vysusena.. :))

                            0 0
                  • JFtryall  

                    Vycucnes vodu, odpocines si. Zklidnis se a vycerpas energeticky zasoby, pripravis hlavu na zatez. Je to takova forma „detoxu“, ale uplne bez sacharidu bych to asi nevydrzel. Pak tri dny pred zavodem doplnuju nadrze a posledni den uz jim normalne. Na hodne tezky a dlouhy maratony to maka velmi dobre, ale neni to pro kazdyho. Dvakrat do roka se to prezit da. Jestli to je hlavne placebo netusim, ale neni to spatne. Clovek dokaze i na treti hodine drzet hodne solidni standart a vykon tolik nepada.

                    0 0
                    • Yura  

                      No klasicka superkompenzace no. Se zadnym pripravenim hlavy a detoxem to nema nic spolecnyho. Proste vycerpas cukry a telo je pak schopno jich natahnout trochu vic nez normalne..

                      0 0
                      • JFtryall  

                        Ale ma. Pro cyklistu ano. Protoze my se nejdeme exhibovat pred obecenstvo, ale makat na hranici moznosti. Na to musis mit spoustece, abys dokazal tu hlavu pripravit na ten limit. A tohle muze byt jeden z tech spoustecu. Kazdy to ma jinak.

                        0 0
                        • Yura  

                          Ok no ja ti jen rikam jak to funguje. Ze to neni zadne hogo fogo saman tancovani u ohne.. Proste prirozena reakce tela..

                          0 0
                          • JFtryall  

                            Ano to ja vim, ale je to vlastne soucast ritualu pred vrcholem, jestli rozumis. :-) Ono ty dlouhy zavody nejsou zadnej med. A bez pripravene hlavy to nejde delat. A soucast psychicke pripravy je i tohle. Ze proste vis, ze to bude v den D dobry. :-)

                            0 0
                    • Smazaný účet  

                      Sacharidy v jidle jsou, ty komplexni. Kdyz si znovu prectes slozeni meho jidelnicku, tak ti musi byt jasne, ze na nule nejsem. Jen ty orechy maji na 100g treba 15g sacharidu. Hodne sypu fazole. Ale porad mam za celej den mene nez vetsina v jednom jidle.

                      0 0
                      • JFtryall  

                        Psal si bez sacharidu. :-) jak se s tim da ale nejak normalne trenovat dlouhodobeji to netusim. Nekteri triatlonisti to maji radi v pripravnem obdobi, ale pri vyssim zatizeni musis tak jako tak mit urcity podil rychlych cukru.

                        0 0
                      • Yura  

                        Tak jestli jis i fazole apod.. Tak opravdu neplati „Já už půl roku funguje bez sacharidů. Jedu jen na tucích a bílkovinách. “

                        Pri takovem stylu stravovani nemuzes byt v ketoze, takze si v tom nejhorsim moznem. Tvoje telo nejede ciste na tuky, ale zaroven nema dostatek cukru, takze telu davas slusne zabrat, aby si ty cukry vytvorilo s bilkovin.. Ale to jezbytecny ti neco psat. Na to prijdes nejpozdeji do roka sam.. Jen je teda zbytecny si tak ****** telo. Pak to zdravi cloveku bude chybet ve vyssim veku..

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ty jsi odbornik. Si z celkoveho poctu sacharidu u tech fazoli odecti vlakninu a hned zjistis, kolik tech sacharidu tam je a hlavne jaky GI to obsahuje.

                          Pripadas ni jako filozof ze zidle, ale praktickou zkusenost nemas zadnou.

                          PS s teni cukry jsi me rozsekal. Ze telo nema dostatek cukru :-D a k cenu ten cukr jako potrebuju vzdyt v tele neprobiha zadny proces, ktery by potreboval cukr. Cukr je svinstvo a kdyby byl objeven dnes, tak by byl veden jako navykova latka a zdravi skodliva.

                          Nevim kolik toho denne sypes, ale zdravi si kurvis maximalne ty. Tim, ze si cely den zaplaven inzulinem aby telo ten cukr dokazalo aspon nejak zpracovat.

                          Cukry tu v dobach minulych nebyly a clovek prezil.

                          0 0
                          • Yura  

                            Slušnej džihád proti cukru. :) No jak jsem rekl. Za rok pokecame znovu. Uvidime co to bude potom. Jestli low fat nebo primo raw vegan a nebo dostanes rozum a budes jsit normalne.. Zatim ahoj. :)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Zatim jsi mi neodpovedel k cemu potrebuju cukr. Kolik mas v cele zvireci faune zivocichu, kteri jedi cukr? Potrebuji zvirata pocitat kalorie nebo snad maji vyzivoveho poradce? Kazi se jim zuby? Ucpavaji se jim cevy a maji vysoky tlak?

                              Pribrat muzes i ze zdrabych potravin pokud maji mnoho sacharidu. Chapes o cem je rec? Po snezeni sacharidu je telo stepi na jednoduche cukry pomoci inzulinu. Jakmile je vyplaven inzulin, telo nemuze spalovat, protoze inzulin je presne ten hormon, ktery uklada tuk. Lidi dneska maji sacharidy v kazdem jidle, po jidle kavicka s cukrikem a inzulin se nikdy nezastavi = nikdy behem dne nemuze clovek zacit spalovat.

                              OK, po vykonu sacharidy pomuzou mnohem rychleji nez talir s masem a zeleninou, ale taky po nich budes mit za 2 hodiny hlad.

                              Je spousta variant tohoto stravovani. Nekdo ma 6 dni v tydnu bez sacharidu a sedmej den jede jen sacharidy a udela za ten den 700g sacharidu. Nekdo tech 700g sacharidu rozdeli do dvou dnu ale obecne je zcela dostacujici, aby denne clovek prijal max 100g sacharidu. Tech komplexnich zadne rafinovane. Vic neni potreba.

                              0 0
                              • biker jura  

                                tak, ale 100gr sacahridu není žádnej cukr :D a pro člověka co nic nedělá to asi stačí… hele mám tohle vyzkušený a když fakt tvrdě trénuješ tak to i jde, ale ten výkon je 50% oproti kvalitním jídlům obsahujícím sacharidy a rozhodně ti mužu říct že jsme přibral víc tuku na lowcarb než highcarb. S inzulínem to tak yníëní tak jak píšeš. to je inzulínové senzitivitě. kdo jí má dobrou (zvyšuje ji napřklad trénink, silovej i vytrvalostní) tak mu po jídle klesne inzulín rychleji a vyplaví ho míň a tím pádem se dostane zase do spalování. Hlavně mu ten metabolismus valí a není hcodící mrtvola, co si rozmýšlí jestli dobíhat tramvaj nebo počkat na další, protože na doběhnutí prostě ani nemá energii.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  A kolik jsi denne snedl kalorii, ze jsi pri low carb nabral tuk? Protoze pri low carb je potreba kalorie zvysit – aspon o 500, idealne samozrejmne co nejvic.

                                  0 0
                                  • biker jura  

                                    žral jsem co šlo, jenže to mělo spoustu negativ neslučitelných s pořádným tréninkme, jako doba trávení. Na snídani jsem byl schopnej nprmálně sníst 5vajec (volskejch), nějakou sušenou tučnou šunku, sýr, ořechy, máslo kokosaák-odhahdem tak 1500kcal a objet na to fakt těžkej 4hod trenál, při kterým jsem dal dvě-tři datlovokokosový tyčky. Ale šlo to tak do 300W (můj přelom tempa a FTP zón), výš ani prd. potrenálu jsme samozřejmě nějaký cukry doplnoval i s tukama a bílkovina. ohadem do večera zase tak 2000–2500kcal. a víc se nedalo apč to tělo netrávilo, takže ano, kcal jsem asi měl málo na ten výdej čili nedostatek > kortizol > tuk nahoru + málo intezit v tréninku protože na ně tělo nemělo z čeho brát. Výsledkem je to že vím, že je to nesmysl pro někoho kdo potřebuje prohrábnout rošt několikrát za závod do maxima a hlavně to trénovat. Když mám kvalitní sacharidy jako pohanka, jáhly, rejže, brambory, ovoce, džusy,… tak právě to kortizol dobře potlačuje, jak při tréninku tak po něm a halvně to z člověka nedělá zombie jako lowcarb a i víc toho s ní, rychleji tráví, prostě funguje.

                                    Pro normálního člověka co se moc nehejbe a ještě je geneticky vybavenej tak, že cukry tolik nepotřebuje nebo mu i škodí a má třeba sedavý zaměstnání, to určitě může bejt fajn s nějakým malým množstvím kvalitních cukrů jen, ale pro vrcholovej sport ne.

                                    Však i ve Sky, jedou často lowcarb, ale takovej, že žerou furt 3gr/kg a jedou to jednou v týdnu… jinak se pohybují i v přípravě kolem 5–6gr/kg a v sezóně v intezitách a závodech 10–12/kg, což už je peklo. A přitom josu to chcípáci s největší výkonností (o sypání nezačínat prosím, to sem netahejme teď ;) )

                                    0 0
          • Delkim  

            Pozdravuj ledviny :(((

            0 0
    • Pessinger  

      Jen bych se zeptal, dělám dobře když si beru na delší švih 4 až 5 hodin do bidonu gainer s proteiňákem tři ku jedný ? Posrkavam to už od začátku půl litru na 40–50g prášku

      0 0
      • nomecz  

        ne neděláš

        0 0
        • Pessinger  

          Takže jonťak a na hlad tyčinka?

          0 0
          • nomecz  

            jonťák sem tam jo (beru ten z DM nebo cytomax), já ho střídám s ovocnou šťávou s vodou.

            na jídlo nějaká rozumná tyčka nebo třeba banán s hořkou čokoládou. A pokud jedu na dý,l tak nějaké normální jídlo buď do krabičky nebo někde v hospodě.

            časem sem došel na to, že cpát se různejma práškovejma a gelovejma povzbuzovadlama není moc dobré.

            0 0
        • Pessinger  

          Takže jonťak a na hlad tyčinka?

          0 0
          • platypus  

            Ty tyčinky neboli traťovky nejsou proto abys nedostal hlad ale abys nedostal hlaďák, který přichází s intenzivní činností která trvá trochu dýl než je tělo zvyklý (pokrýt výdej energie) běžným způsobem, traťovkama se dá tenhle pokles hladiny cukru v krvi oddálit nebo potlačit.

            0 0
      • Wojtkingson  

        Koukni na nějaký ionťáky…

        0 0
        • Pessinger  

          Jdu kouknout, co používáš ty?

          0 0
          • Wojtkingson  

            Nic, ale chystám se :D Mám 2 varianty, buď koupit nějakou normální směsku anebo jsem viděl nějaký pseudonávody, jak si ho udělat doma.

            0 0
            • Delkim  

              PowerBar IsoActiv nebo DM

              0 0
              • 01carbon  

                Jestli máš doma PowerBar – až půjdeš okolo můžeš mrknout na složení? Je na pixle v popisu něco víc než např:

                https://www.powerbarshop.cz/…BIDON-ZDARMA

                a pokud je na pixle něco víc o složení můžeš to vyblejsknout a poslat SZ nebo mejlem?

                0 0
              • Pessinger  

                Dm to je drogerie a prodává se to pod logem Dm? Nebo to má jinej název? Jdu do města se mrknout

                0 0
                • nomecz  

                  Jo drogerka

                  0 0
                  • wego1991  

                    Jaká je rozpustnost v porovnání s cytomaxem? (cytomax mi v camelu dělal neskutečný bordel)

                    0 0
                    • nomecz  

                      je to o neco malo lepsi ale ja to davam oboje do bidonu, do bagu pouze vodu

                      0 0
                      • wego1991  

                        OK dík. Takže se nic nemění a zůstanu u plánu voda v camelu plus po kapsách hroznový cukr apod.

                        0 0
                        • Delkim  

                          Rozmíchat v bidonu a pak přelít do velblouda, ne?

                          0 0
                          • wego1991  

                            O to nejde. Ikdyž sem cytomax rozmíchal třeba ve sklenici vody a přelil do camelu, tak to po pár použitích vyžadovalo výrazně větší péči než předešlé tekuté ionťáky – bordel hlavně v hadici, náustek a i samotnej vak.

                            0 0
                    • Delkim  

                      bez problému

                      0 0
    • kudlanka32  

      Sice sem chemik, ale stravuju se uplne normalne. Zadny tycinky nezeru a piju vodu s magnezii, a jestli tak emco pistaciovy orechy, protoze jsou dobre :) Lip nez mastny jidlo hospode mi teda dela vlastni houska (jednu se sunkou a druhou s rajskym-mozzarella-rukola-olivac-chilli), homous a tak. Tak pokud nemaji v hospode neco normalniho s ryzi je to v haji. A prechazim na gulaso-chlastaci mod – jede se pomalu a leje v kazdy hospode :) Nerikam, ze je to pro maximalni vykon, ale ja nikam nespecham a vic nez 150km na biku nejezdim. Vlastne se nam ty vyjizdky smrskly na max. 80 a do 2000m.

      Po dojeti si vymackam pomeranc a nebo sezeru presnidavku a banan. V lete to zapiju tabletou magnezia v 0.5L vody. A nebo je supr snit pulku melounu. V horsim pripade tabulku cokolady (spatne kvuli tuku, ale miluju ji, tak to neresim). Pak se jdu umyt, sebe, kolo, hadry…a paksi udelam druhe jidlo. Aby tam byly sacharidy – cekankovy rizoto s pecorinem, testovinovy salat (testoviny, rajsky, avokado, mozzarela, rucola, olivy) – olivacem nesetrim, to je dobry tuk…sice tam vetsinou neni maso, ale me to dela dobre na trubky a vecer stejne se nechci cpat necim tezkym, ale taky nechci mit rano hlad – takze proto ten olivac nebo avokado. A stejne se druhy den dojidam, proste moje telo potrebuje druhy den vyrabet glykogen. Maso druhy den mozna, ale vzasade ho mam vzdycky ve stredu po nocni vyjizdce. Pokud to rva delsi dou, treba 14dni za sebou (reba Pamir – 800km pres sedlo), telo si nejak zvykne, a zacnu ztracet telesny tuk. Exra unavenej jsem z toho teda nebyl.

      Navod pro zavodniky to nebude, ale nidky jsem nebyl vyhorelej tak, ze bych nemohl na kolo. To by nastalo kdybych jezdil obden, coz zrovna me nehrozi.

      0 0
      • Delkim  

        Takže to shrnu:

        1. stravuješ se dle sebe normálně, ale pro některé z nás jsi odstrašující příklad :)
        2. máš rád čokoládu
        3. nemusíš mastný jídlo v hospodě a dáš si raději obloženou housku
        4. když to nejde, tak sežereš i to mastný, zaliješ to pivem a pokračuješ na kole dál
        5. ujíždíš na magnézium
        6. doma si umíš uvařit i docela zdravé jídlo, jen to dost kropíš olejem, abys neměl ráno hlad
        7. a druhý den jíš taky, ale to asi i bez toho švihu, ne?
        8. a maso máš jednou týdně ve středu :)

        Děkujeme za otevřenou zpověď, ale z toho si asi nikdo brát rady nebude a některým z toho i naskočí pupínky :)))

        0 0
        • kudlanka32  

          ptal se na zkusenosti, a ja mu odpovedel, za ty roky vim co mam jist abych mohl znova na kolo a nijak u toho netrpel. Ale nevsiml sem si, ze bych se ptal ja na tvuj nazor.

          Maso mam vickrat ale necpu se 3× denne masem, protoze v tom nevidim zadny smysl. 3× tydne to uplne staci.

          0 0
          • Delkim  

            nebuď takovej suchar

            0 0
          • Yura  

            Clovek nemusi jist maso 3× denne, dokonce ani ne denne, ale nejakou rozumnou porci plnohodnotnych bilkovin na ten den urcite potrebuje. Rekneme 1g na kg vahy minimalne… Ze se nechces cpat necim tezkym na noc a proto testoviny polite olejem? To ti zustane urcite dele v zaludku nez treba takova 150g porce tresky s nejakou helce stravitelnou prilohou treba ryze + nejaka zelenina. Po takovem jidle mas do hodiny hlad. No ty se zaplacnes lepkem a olejem. Takze rikas ze ne, ale asi se prave chces zaplacnout necim tezkym na noc. :))

            0 0
            • kudlanka32  

              olivac je dobre stravitelny olej, navic hodne oleje je tak 2 polevkove lzice, testovin je 1/3 z celkove hmoty jidla, to bys mel spis hartusit na ten tvrdej a slanej syr…proti rybe nic nemam, jen nemam naladu v 10 vecer smazit rybu.

              evidentne v textu potrebujes najit neco co tam neni, abys se mohl v diskuzi realizovat, ja treba po svym jidle hlad nemam, muj kamarad treba ano, mozna bude kazdej uplne jinej. Nevim co mas s tim lepkem, me problemy s travenim nedela a treba soba nudle maji 20% pohanky. Navic kdyz vetsina jidla je zelenina, tak asi zalepeny strava nemam :)

              Ale kdyz vam ty prasky z drogerky chutnaji, tak si to sypejte do jidla kazdy den. Ja vam to neberu. Mozna to bude i zdravejsi forma zivin, pac vsechno jidlo je ruzne chemicky osetrovany :-D Nakonec i ty ryby jsou vetsinou vykrmeny granulema, i kdyz jsou vlastne v mori.

              0 0
              • Yura  

                Ja zadny maso nesmazim. Skoro vsechno delam na vode. Vytahnu zmrzlou tresku. Prdnu na panvicku, pridam nejakou zeleninu, trochu podleju vodou a za nejakych 10–15 minut je hotovo..

                0 0
                • kudlanka32  

                  kdyz ti to chutna, a nevyplavi se ti vsechno do ty vody? Predstava ze tahle mam doplnit pulku z vydanych 4500kcal (podle polaru) je teda nic moc. Ja se snazim delat jidla chutny…podle myho ryba je nejlepsi na grilu, coz doma realizuju panvi 2.5minuty z kazdy strany a nebo rovnou sasimi/syrova, takovy avokado-tunakovy salat s rasama…

                  0 0
                  • Yura  

                    Ach jo.. Ty si psal, ze nechces jsit maso, protoze je asi dle tebe tezke. Tak jsem ti uvedl priklad asi nejsnaze stravitelneho masa v podobe toho nizkotucneho filetu tresky. Ze tim mas doplnit 4500kcal na to si zase prisel jak? Ta treska je zdroj bilkovin. K tomu si muzes dakt sacharidu a tuku kolik chces. Ano me taky chutna vic tucna ryba na malse nez dusene file tresky, ale to je zase debata uplne o necem jinem. Proste zrat jen testoviny s olejem to je tezce nevyvazene jidlo. Da ti to kalorie, ale to je tak vsechno. Jinak napred napises, ze se ti nechce smazit a ted ze to mas za 5 minut hotove no tak to je tezky no heh. Jinak syrove ryby to nemas strach s parazitu?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ta treska už je napumpovaná vodou z výroby. Ani ji nemusíš vařit ve vodě, stačí jen položit na pánev a ona už to ze sebe vypustí .-D

                      0 0
                      • Delkim  

                        ad ryby: doporučuji kupovat tady!

                        https://www.bonfood.cz/search?…

                        0 0
                        • Yura  

                          Ja kupuju 1kg a cista hmotnsot masa je 900g. Vazil sem to. Zadny namupovani z vyroby se nekona.. Phantasma ma mlhu pred ocima z te otravy orechama a nedostatku glukozy na mysleni.. :)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jenže už nezjistíš, jestli byla ryba hned po výlovu zmrazena a jak se s rybou dále postupovalo.Takže nikdo neví jak na tom je nutričně.

                            0 0
                            • Yura  

                              Jakoze kdyz neni zmrazena hned na lodi, tak z ni vyskakaly bilkoviny do more?

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Hele, proč ty vlastně kupuješ ty tresky? Kvůli ceně? Protože je to ryba a má Omega3 nebo ti jde jen o bílkoviny?

                                0 0
                                • Yura  

                                  Beru to jako lepsi alternativu kurecich prsou. Takze ano jde me o bilkoviny..

                                  0 0
                        • Smazaný účet  

                          jj je to cca dva týdny zpět, co sem googlil divokého lososa a našel sem tento obchod. A mají tam i krevety, což je super, ty chci taky vyzkoušet. Těm hovnám v supermarketech se snad nedá říkat ani krevety. Takový odpad z Vietnamu …

                          0 0
                          • Delkim  

                            Mají občas akce na Slevomatu, nedávno jsem tam bral dost výhodně mečouna, lososa, tuňáka i tresku a se vším jsem byl max spokojen! Na všem pouze cca. 1–2 mm ochranná glazura a samotné maso po rozmrazení žádnou vodu nepustí.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Díky za tip pane. Hned sem se na slevomatu registroval a mám tam nastaveno upozornění na tento obchod.

                              0 0
                        • nomecz  

                          no nevim ale čerstvá je čerstvá třeba http://www.ocean48.cz/

                          a to doporučování zmražené ryby na sushi je taky takove no …

                          ale otestuju a pak ti řeknu :-)

                          0 0
                          • Delkim  

                            Na sushi beru v Dianě. Někdy v akci i třetinová cena proti Makru a spol.

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Taky díky za tip. Hned jak pojedu přes Brno, stavím se u nich na prodejně v Olympii ..

                            0 0
                    • kudlanka32  

                      me tyhle diskuse nebavi – nejim testoviny jen s olejem, nejim maso kvuli tomu ze mi prijde tezky, ale z ruznych jinych duvodu, nesmazim rybu v 10h i když to je rychly a parazitů se taky nebojim, protoze to nejim kazdy den, to bych se taky musel bat jist boruvky v lese a nebo nejedl hovezi protože tak muzou byt priony, kuřecí ani vepřový protože jsou narvany antibiotikama…

                      Psal jsem, ze jim normalne, tj. varim si sam stredomorsko-arabsko-asijskou stravu, coz je asi pro vetsimu lidi nenormalni, ale hlavne to znamenalo, ze nezeru zadny doplnky, tycinky, iontaky, protejnovy kokteily, metabolity ani si nesypu maltodextrin do snidane a ziju a nic mi neni. Zrat gumovy medvidky a ruzovy polystyren je pro me dost uchylny a extremni. Ale nikdy jsem se nesnazil dozrat ten samy den na energetickou nulu, proto zminuju tech 4500kcal, co teda doplnuju jeste druhy den. Nejsem na kole každý druhy den tak to nevadi, ale i kdyz jsem jel kazdy den po nekolik týdnů s 2/3 mnozstvim jidla, tak mi to nedelalo zadny potize, jen snizim intenzitu a dost zhubnu…

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Jaky mas duvod k tomu, ze jidlo nesmazis? Smazeni prece nicemu neskodi pokud ma clovek vhodny olej a nebude ho prepalovat …

                  0 0
                  • Yura  

                    Proste nesmazim. Jakej k tomu mam duvod neni podstatny nebo snad chces, abych te tady zacal presvedcovat proc by si nemel smazit? Smaz si, ja si nesmazim. Vyreseno..

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Myslím, že kdybychom všichni smažili, bylo by na světě lépe :)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Mas zajimave argumenty. Nejvic tady chces skolit o potravinach, ale nedokazes nic vysvetlit.

                      Dobrou chut :-D

                      0 0
                      • Yura  

                        No vidis to. Mas naladu se dohadovat o hovadinach. No tak na to si sezen jineho panáčka chlapečku. :))

                        0 0
                  • Delkim  

                    smrdí z toho byt :)

                    0 0
            • Smazaný účet  

              Pokud člověk není celiak, tak lepek je naprosto neškodný. Lidi dneska zatracují lepek a dávají mu vše za vinu (třeba nafouklý břicho), ale vůbec si ty lidi neuvědomují, že můžou být zavodnění, že jim chybí vláknina a mají zácpu nebo mají tak rozhozený trávení, že z jídla jim tělo využije třeba jen třetinu.

              Sme to, co jíme a hlavně trávíme.

              0 0
          • jIrI___  

            Asi před dvěma lety jsem přešel na režim, kdy jím maso 2–3× týdně (bo bezmasá jídla jsou v kantýně výrazně levnější :D ) a nevidím na sobě žádnou újmu :). Předtím jsem ho měl na obědy v podstatě denně.

            0 0
            • kudlanka32  

              jo to je i my pripad, cim dal min masa potrebuju, i kdyz ho samo neodmitam. Ale v nasi kantyne je snad i drazsi a neumej to. Jen si clovek obcas musi hlidat jestli tam neco nechybi. Chvili jsem si pocital vitaminy a aminokyseliny, jenze stejne nevis kolik jsi toho vyvaril a tak. Nakonec mi vyslo, ze kdyz se mi neceho dlouhodobe nedostavalo, dostal jsem chut na nejakou potravinu, kterou jsem to doplnil.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Lidi ty jídelníčky moc řeší. Jez když máš hlad, najez se dosyta. Vykašli se na nějaké tabulky kolik kalorií, kolik bílkovin a kolik sacharidů. Jez co máš rád, snaž se jíst přírodní věci. Moje zásada – jíst jen to co roste a běhá,

      Pokud potřebuješ sacharidy, tak si je šetři a nalož je až po tréninku. Pokud potřebuješ i něco před jízdou, dej tam 45min před jízdou nějaké ovoce.

      0 0
    • Lachtis  

      Pokud mám delší trénink, což mám nyní, kdy se snažím najíždět objem, tj. 3 a více hodin převážně v Aerobním pásmu, tak můj jídelníček je následovný:

      1. cca půl hodinky před jízdou si dám 5g BCAA
      2. vyrazím a sebou mám pití ionťák a 1 banán – stačí mi to bohatě, někdy ten banán ani nemám potřebu sníst
      3. přijedu, před sprchnou tam ihned pošlu protein (90%) cca 25g + cca 5g BCAA.
      4. po sprše a vaření (cca 30–40 min.) tam pošlu flák masa 200–250g nejčastěji krůtího, 1 týdně lososa/halibuta a výjimečně kuřecího/vepřo­vého/hovězího. K tomu brambor/rýži + vlákninu (zeleninu)

      Jinak obecně se snažím jíst správně po celý den, hlídám si vyšší příjem bílkovin (zhruba 2 g na 1kg mé váhy), sacharidy především komplexní, rychlé cukry z ovoce nebo ionťák. Doplňky v podobě BCAA a proteinu.

      Zdá se, že mi to funguje, každý rok mám lepší výsledky (porovnávám výsledky závodů) a i svaly se rýsují – mimo kola se snažím min. 2× týdně cvičit vršek těla.

      0 0
      • JFtryall  

        3h+ bez jidla? To asi posledni hodinu nebude mit uplnou kvalitu co…:-)

        0 0
        • Lachtis  

          Dám to úplně v pohodě. Řekněme v 15:00 si dám sváču v podobě Cottage/Skyr/kva­litní šunka (řekněme 20 g bílkovin) k tomu pár rýžových chlebíčků (komplexní sacharidy, nevim 30–40g) + trocha zeleniny. V 15:30 BCAA a 16:00 vyrazím. S sebou ionťák (1l) a banán. Poslední jízdu jsem měl 3h 15 min. 65 km a 1200m převýšení a dojel jsem v pohodě. Pak následuje viz výše uvedené.

          Hlaďák rozhodně nenastal a regeneraci mám rovněž OK. Nezapomeň, jak jsem psal výše, jezdím nízké tepy, takže se to absolutně nedá rovnat s 3 hodinovým závodem či intenzivním tréninkem! To bych chcípnul a jak píšeš, nestačilo by to.

          0 0
          • JFtryall  

            Tak jestli jedes nejaky vylet, tak se to asi zvladnout da. Otazka je jestli to je trenink, ktery ma neco prinest. Kdyz ses v realne vytrvalosti, tak po 2h v zone ses uz hodne vymacknutej a ty svaly jsou prazdny. Narazove se da prezit dlouhy trenink bez jidla, ale neni to idealni stav, musis mit hodne nacerpano z predchozich dnu. Ja bych to pravidelne jen na piti nedal.

            0 0
            • Lachtis  

              pásmo 120 – 150 tepů, snažím se to držet kolem 140. Jinak max., jako takový, mám kolem 192 tepů.

              Jak píšu ionťák + banán a stačí to.

              Ale každý fungujeme jinak, co jednomu vyhovuje druhému nikoliv.

              0 0
            • biker jura  

              pokud jede na tep, kterej mu vyčerpáním ještě stoupne, tak to v pásmu vydrží v pohodě :D

              0 0
              • JFtryall  

                Ja jsem tohle schvalne hodnekrat zkousel a skoro nevidim rozdil v tom jestli jdu na kolo sytej a nebo ne, kdyz si odmyslim, ze je cloveku trosku tezko po nejake proteinovo tukove davce. Stejne musim po max 90 minutach docerpat nejakou davku z dalsiho jidla, jinak zacina celkem zasadni diskomfort. :-) z toho duvodu jsem zacal chodit pred jidlem a nebo s dlouhym predstihem a doplnovat kazdou hodku a je to mnohem lepsi. Zase ale jim vic navecer, ale to tak byva. :-)

                0 0
                • Yura  

                  Tak jiste ze nema smysl se pred jizdou precpat. Tuckym uz vubec ne. Jedes proste na glykogen co mas ve svalech a jatrech z predeslych x dnu. Podle toho jak tomu davas to za nejakou dobu vycerpas a pak jestli chces udrzovat stejnej vykon musis postupne prikrmovat.. Tady jde spis o to do sebe dostat celkove mnozstvi potrebnych kalorii za den, jestli trenujes treba denne a spalujes fakt hodne energie, tak se rano najis, protoze pak uz to nedozenes a budes v deficitu. Profici prece taky maji vydatne snidane a pak jdou na trening.. Kdo nejezdi denne a nemusi se cpat, tak je to asi jedno..

                  0 0
                  • JFtryall  

                    No tim, ze se nacpes na snidani uz toho moc nevyresis, kdyz mas hodne tezky den, tak musis mit vetsinou zasobeno uz dny predem. A prave me se osvedcil spis styl docerpat kvalitne po treninku a pred treninkem nemit nezbytne kalorickou naloz at uz v jakekoliv podobe. A spis jen pritopit kazdou hodku a mit ten trenink spravne provedeny. A cim lepsi formu mas, tim lepe dokazes hospodarit s glykogenem a hlavne ho mas ve svalech mnohem vic, nez clovek co jezdi v hobby rezimu. Paradoxni je, ze kdyz uz citim energetickou krizi, tak pomuze drzet spis tempo a nesnizit to na nizkou vytrvalost, tam vetsinou prijde totalni KO a nohy se zastavi. Ale to uz se bavime spis o 4h+ nebo kdyz jdes na trenink opravdu hladovy a chces se vymacknout. To by me zajimalo co to zpusobuje. V tom idealnim vytrvalostnim tempu dokaze telo krasne nabehnout a metabolismus jede jako stroj. Vzdycky se ale rikalo, ze telo optimalne jede z tuku v nizsi zatezi. Me tahle zona odpovida spis tempu, tam citim krasnou homeostazi.

                    0 0
                    • Yura  

                      Ja jen rikam jak to maji profici. Tam je snidane a vecere zaklad. Kdyz jinak pres den jezdi tech 5–6 hodin..

                      0 0
                      • JFtryall  

                        No podle toho taky jakou beres disciplinu. Kdyz ses na silnicnim zavodu, tak si muzes dovolit jist vic, protoze ta intenzita neni tak extremni hned od pasky. Tam kde se zavodi hned nebo na jednorazovkach, tak je velka kaloricka naloz spis kontraproduktivni. To musi byt pokryte z predchozich dnu.

                        0 0
                        • Yura  

                          Ja to beru obecne. Proste trenujou tech 5–6 hodin kazdej den urcite, tak se prece musi nasnidat… Nemuzou byt do pozdniho odpoledne na tratovkach a pak sezrat na veceri kybl zradla..

                          0 0
                          • JFtryall  

                            Kdyz mas pripravne obdobi a jedes tech 5–6h denne, tak davas vetsinou na 3h-4h pauzu na normalni jidlo a kafe nebo tak. Dela to tak hodne silnicaru a cyklistu obecne. Je to ale casto skupinovy trenink a intenzita je nizko(bezna vytrvalost a maximalne tempa ve stoupanich). A v teto dobe je to prave spis o low sugars snidanich a priprave metabolismu.

                            0 0
                • biker jura  

                  já spíš myslel to že když už ti dochází tak ti tepovko moc nejde dolů, spíš se začíná držet výš, něž teda příjde uplnej hladák… takže s klesajícím výkonem ten tep udrží v pohodě.

                  No to záleží hodně na tom co jíš… já když si dám tukovo-proteinovou snídani tak vyjedu za hodinku a třeba po té hodině už taky jím, ani ne kvuli hladu, ale spíš cítím potřebu.

                  když si dám ale komplexní jídlo, např vejce na másle + jáhly na sladko s kkosákem tak na to objedu 3–4hod bez jídla a bez sebemnšího zakolísání výkonu a i pocitově jsem uplně ready. Jednak jsem dostatečně zasycenej na začátku trenálu a pak v průběhu už čerpám s těch lehce stravitelných jáhel a ovoce a to je dostaečně zpomalený těma tukama a bílkovinama z vajec a másla a kokosáku. Tempový useky v tom taky normálně zvládnu docela dlouhý a v pohodě.

                  Ale já jsem v tomhle možná docela „dobrej,“ chodil jsem jednu zimu třeba 3–4hod na běžkách nebo pěcha pravidelně nalačno na lžíci kokosáku a másla jen :D

                  0 0
                  • JFtryall  

                    Ano to je pravda s tepem. 3–4h bez jidla zvladnu jen vyjimecne, to je uz dost narocny. Kdyz mam zasobeno, tak jednorazove zvladnu bez jidla i hodne tezky veci, ale pravidelne to tedy nedelam. :-)

                    0 0
                    • biker jura  

                      já taky ne, ale jak říkáš, občas to jde ;)

                      taky mi sedí jíst málo a často na kole a klidně vyjet bez jídla. Zajímavý že spousta profíků tady u nás (Bouda, Fojové, Jobr,…) jedou na švih 4–5hod josu schopní nežrat vubec nic, což moc nechápu, právě z důvodu toho, že to tělo prostě nefunguje jak má…

                      0 0
    • Delkim  

      Doporučím k tomuto tématu i k nějakým dalším otázkám kolem výživy poslední cykloseminář s Blankou Procházkovou.

      OnAir 44 Výživa směrem k redukci hmotnosti atd.

      Už tam hovoří i o efektivnějším spalování tuků intervalovým tréninkem, kdy je po tréninku vhodné nejíst, trénink směrem k využití tukových zásob a jaké to má i nevýhody a v závěru mimo jiné rozebírá bezlepkovou dietu a proč pro snížení nadváhy „funguje“.

      Ještě k té bezlepkové dietě – před pár dny jsem někde četl závěr studie, že pokud ten lepek člověk cíleně vynechává po delší dobu a přitom mu předtím nevadil, tak opětovné zařazení lepku může být velký problém!!! Tělo se odnaučí lepek zpracovávat a reaguje pak stejně, jako kdyby předtím organismus trpěl intolerancí lepku…

      0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        paráda,díky

        0 0
      • biker jura  

        s tím lepkem souhlas, tak to přesně je… jedu hodně nelepkovou stravu, ale přesně pro případy, že člověk občas je někde na závodech, kde se k přesně chtěnýmu jídlu nedostane, tam jednou týdně aspon jedno jídlo s lepkem dávám. Naštěstí těstoviny mi furt chutnají ;)

        0 0
        • 01carbon  

          Alergie na lepek se neprojevuje tak ze by jidlo s lepkem nechutnalo

          0 0
          • biker jura  

            to vím taky ty chytrej… jde o to že spousta potravin co jsme dřív jedl a vím že josu shit, tak mi nechutná,…například zákusky v cukrárně apod.

            Ikdyž úpně pravdu nemáš…intolerance na potraviny se projevuje i nechutí jejich konzumace, zejména proto, že po konzumaci dochází k nepříjemným pocitům a časem už to prostě podvědomě nechceš, resp. nemáš na to chuť.

            0 0
            • 01carbon  

              Doporucuji zjistit vsechny mozne priznaky projevu celiakie. Obcas to take byva tak ze se na ni prijde ve vyssim (nemyslim detskem) veku pri patrani po problemech, ktere se vubec nejevi jako problemy s prijmem potravy nebo travenim, nebo potovnanim chrobopisu predku.

              0 0
              • biker jura  

                já ale problémy s lepkem nemám, trávím ho dobře to mi věř. To, že je lepek zmetek a nejím ho, je něco jinýho, navíc projevy celiakie znám, nějak nerozumím proč mi to píšeš…

                0 0
    • nomecz  

      Muzete mi nekdo doporucit ryzovar ? neco rozumneho co se hned nerozpadne, cenu az tak moc neresim

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.