• rhapsody

    Ahojte,

    mám jednoduchý dotaz k diskuzi – chtěl bych znát váš názor na časopis Velo, respektive jaká je podle vás cílová skupina tohoto média.

    Proč se na to ptám? Minulý týden jsem se náhodně dostal k březnovému vydání tohoto časopisu (dostal jsem zdarma na ForBikes), a po prolistování jsem byl neuvěřitelně zklamaný a od té doby si pokládám otázku PROČ :D .

    Jde mi především o to, že v tomto vydání je celkem sedm testů různých druhů kol, což je určitě chvályhodné, ovšem jen do okamžiku než si všimnete cenovek těchto kousků.

    Když to vezmu postupně:

    60.000

    81.000

    135.000 (elektrokolo)

    100.000

    97.000

    67.000

    89.000

    Jsem jen tímto cenovým spektrem hodně zaskočen, jelikož bych očekával, že se takovýto druh časopisu bude snažit oslovit co největší čtenářskou základnu.

    Jaký máte názor vy?

    0 0
    • Lister  

      Lidi co si kupují kolo už a 15 tis si o tom nechtějí číst v časopise.

      A ti co si kupují kolo přes 100 taky ne, protože v tom mají jasno a vědí, proč ho chtějí. Takže podle mě to sedí.

      0 0
      • Breakpain  

        +1

        0 0
      • krabica  

        +1

        0 0
      • scalar  

        Taky není žádný med testovat sériovku za 15 a psát, že vysoká hmotnost se při jízdě ani neprojevuje, skoro nefunkční pružinová vidlice výborně filtruje nerovnosti a dělá kolo úžasně pohodlným a brzdy za pár stovek překvapují výkonem :-)

        0 0
        • Lister  

          Tak papír snese všechno :-)

          Jako Velo IMHO kupují lidí, co je cyklistika začala docela bavit, mají třeba nějakou levnější výbavu a chtějí se tomu začít víc věnovat, víc se orientovat a sní a něčem lepším. Hledají radu při výběru. Pak si to tak 2–3 roky kupují a časem z toho vyrostou. Buď se posunou někam úplně jinam a časopis už nepotřebují nebo je cyklistika zase přestane bavit.

          Proti časopisům primárně nic nemám, ale víc mi vyhovuje anglická škola, jejich testy a hlavně jejich pojetí trailového ježdění a přístupu k vybavení.

          0 0
        • raw 4  

          :-)

          0 0
      • Shreder  

        +1 Souhlas. Jsou to cenovky, o kterých můžeš i snít i vybírat. A jinak mně se Velo líbí i svými rozhovory, trail staviteli…

        0 0
        • raw 4  

          Nekdy baví nekdy min…co mi chybi jsou velky porovnani napr vidlic,brzd atd stejne jak to maji ve slovenskym bikerovi..i kdyz ti asi přebírají

          0 0
      • Prazak0  

        Tak časopi živí asi i reklama. Kolo za 15 tisíc je opravdu z těch nejlevnějších, k tomu nepotřebuje někdo nějaký časopis, aby se dočetl, co má vše na kole ošizené, jelikož se honí cena, jak to je možné. Ale nějak to beru, že časopisy píšou spíš o dražších kolech, co psát o tom, co lidi běžně mají, tedy kola za 20, 30 tisíc, kde to je kompromis mezi kvalitou a cenou a to ve prospěch té ceny.

        0 0
      • jIrI___  

        +1. Navíc firmy, jejichž kola jsou ve velu testována, jim těžko budou platit za skvělé hodnocení u kola za 10k…

        0 0
      • Tomcat  

        +1

        0 0
      • Petr L2  

        +1

        0 0
    • garp  

      Koukni do 53×11.Tam máš kola kolem 200. 000,občas i víc.

      0 0
    •  

      Tragêdie už několik posledních let, dříve jsem si ho objednával a poslední roky nechtěnej dárek zůstává pouze prolistovaný na hajzlu mezi reklamníma letákama, úroveň neustále klesá

      0 0
    • iron.hide  

      nikdo nechce citat o bajkoch za 10–20 000 kc, uplne staci ze na tomto fore sa za tyzden objavi xy takychto tem v tej cenovej kategorii a nikoho to uz nezaujima, akurat to vsetci ihned blokujeme.

      v tej kategorii sa totiz moc vyberat neda a vsetko je tam rovnake.

      0 0
    • Dag  

      V dubnovém Velu testuji třeba i kolo Ht 27.5 z Decatlonu za nějakých cca 22.000,–. Jsi trefil špatné číslo Vela. :-)

      0 0
      • krabica  

        A co o něm píší? Určitě něco jako že osazení je úměrné ceně, brzdy brzdí, klakson troubí… :-)

        0 0
        • Lister  

          U kola za 70 budou psát něco jiného?

          0 0
          • krabica  

            Ne, proto Velo nekupuju. :-) Kdyby měli koule, tak v levných kolech poptají třeba Scalara a jeho výtvor postaví proti zavedeným značkám, bylo by to hned trochu zajímavější…

            Osobně si myslím, že hliníková HT nemá moc smysl recenzovat, protože jsou cca stejná, až na nějaké raritky. U carbonu a celopér je to zajímavější, tam pořád ještě záleží, jak se s tím který výrobce popral.

            0 0
            • JMT  

              99,9% lidi co kupujou kolo dejme tomu do 30 nejakej Scalar vubec nezajma. Btwin bude protlaceneh decathlonem. Reklama jako prase kdyz to vyjde stejne dobre jak trek za trojnasobek. A to ze to je 27,5 s nejtezsim prevodem 30/11 nikdo neresi…hlavne ze to ma jednu placku a zadnej lehkej nechybi

              0 0
            • Lister  

              U všech kol zálěží jak se s tím výrobce popral, u každého kola bude důležité porovnat osazení vzhledem k ceně. Ža pak bude mezi HT asi méně rozdílů něž mezi celopéry je asi fakt, ale ony už i ty fully jsou si častro hodně podobné.

              Každé kolo je možné otestovat, u HT to bude asi víc o geometrii u fulla o zadní stavbě, o každém ale můžeš něco napsat.

              Jinak tahle diskuze bude zase úplně stejná jako vždycky. Všichni budou ohrnovat nos a říkat, že je to hrůza.

              Já se přiznám, že jsem Velo kupoval asi 10 let a bylo to přesně v té době, kdy jsem si nemohl nic moc pořádného dovolit a hodně jsem zvažoval nákup každého komponentu. jak jsem se dopracoval k prvnímu pořádnému fullu a získal víz zkušeností, tak jsem z toho vyrostl a časopis už nepotřeboval. navíc je taky dobré si uvědomit, že na začátku tisíciletí ještě nebyla tak silná internetová konkurence a informace o kolech se hledali hlavně v tištěných mediích, teď je to přesně naopak. Je spousta serverů, které se tomu věnují, nepotřebují platit za obsah, protože si na sebe vydělají jinak a na testy velkých výrobců se dostanou asi častěji než lidé z malého časopisu, protože mají celosvětové renomé.

              0 0
              • krabica  

                Takové věci jako geo a komponenty si můžu porovnat sám, jsou to věci z katalogu. Spíš by mě zajímaly věci, která v katalogu nejsou a nejlépe laboratorně změřené, jako slibované pružení různých HT rámů, jestli geo a váha odpovídá katalogu, oem komponenty na kole odpovídají samostatně prodávaným. Jak kvalitně je proveden lak, dotažené šrouby, výplet…

                0 0
                • Lister  

                  Kolo je třeba vnímat jako celek, soubor drobných detailů udělá z jednoho skvělý kousek, z jiného skoro nepoužitelný, laboratorní testy IMHO pro reální provoz nemají skoro žádný význam, váha se docela dost přeceňuje, čímž ale nepíšu, že to není důležitá informace a zhodnocení realné váhy vůči katalogové je snad součást každého testu. Lak se nemusí vždycky povést (už se mi stalo že jsem měl špatně vypálený kus) a utažení šroubků záleží na aktuální formě mechanika, co to skládal.

                  Jak vidíš, každý vnímáme hodnocení kola úplně jinak.

                  0 0
        • novas752  

          Ale to píšou ve všech testech. :) Na pomyslné stupnici 1–10 je vždy využívána 5–9, to platí nejen VELU nebo kolecho kolech, ale i o autech (autočasopisech), elektronice atd. Prostě nikdo nemá koule napsat „tak tohle je na hovno“ :) nebo nikdo nemá koule vyslat do světa „na hovno“ výrobek (aspoň ne o moc víc, než konkurence).

          Mě osobně více sedí styl, jakým jsou testy kol podané na www.bikeandride.cz

          0 0
          • Lister  

            Štěpán z BNR taky svého času psal jednu z mála rubrik která se ve Velu dala číst.

            0 0
          • jeniiiik  

            Dokud nezačali onanovat nad RB…

            0 0
          • Kubiczech  

            Nikdo nemá koule, hehe… Koule ti bohužel složenky nezaplatí. A většinou ti, co nejvíc kecají o koulích, somrují i vstupenky na For Bikes. To je potom trochu začarovaný kruh.

            0 0
            • raw 4  

              +1…presne..takhle jsem se ptal Visačů, proc hrají na našem večírku a odpověď. ..punk ti hypotéku nesplatí…

              0 0
            • novas752  

              Jo vždyť jo, když by napsali o kole že je nic moc, další do testu od toho výrobce/dovozce asi hned tak nedostanou.

              0 0
              • Vrci  

                Že nedostanu kolo by je asi tak nemrzelo, ale přesun inzerce by vadil.

                0 0
        • iron.hide  

          podla mna to skor bude nieco na styl „zjazdil som enduro-trail na ziletke“, proste vtipny clanok o tom jak niekto z redakcie zobral ten bike, navliekol sa do komplet chranicov s opicou a integralou a po kazdych 20 metroch zjazdoveho trailu vyratava, co vsetko z biku odletelo. Na konci bude fotka zniceneho vraku a stastny usmev ridera, ze to prezil.

          0 0
        • Dag  

          Tak nějak.

          0 0
      • Roura74  

        Decathlon je inzerent, takže výsledek testu bude nejspíš dobrý. Toť můj skromný odhad, ale možná se pletu. Uvidím až se objeví ve schránce.

        0 0
      • straky  

        Za tu cenu mě překvapilo vybavení i váha. Další zajímavostí je, že použili převody 1×11. Za tu cenu bezkonkurenční.

        0 0
        • Dag  

          Jj, za ty prachy mi to přišlo též dobre.

          0 0
        • JMT  

          Co je bezkonkurencniho na tom ze proti 2×11 pohonu tomu chybi smyk a velka pila ? :-D

          Vaha je dobra i prave kuli tomu. Nerikam ze na tom jezdit nejde, ale je to dost jednoucelovy a na danou kategorii fest maly rozsah. Neni to 1×11. Je to 2×11 kterymu chybi par konponent…

          0 0
        • iron.hide  

          Ked si to kupi vikendovy turista a pojde s tym na cyklostezku, tak mu budu chybat tazsie prevody, ak pojde nahodou rychlejsie. Vrati to ako vadny vyrobok.

          0 0
    • novas752  

      Tak nejde jen o testy že ano. Navíc často i z testu kola za 60 lze pochytit dobré informace o kole za cca 40 (stejný rám v horší/lepší výbavě). A hlavně neni nad vlastní zkušnost, takže přečíst si o něčem je prd proti svezení.

      A jinak se shodnu s ostatníma – cílem je středně pokročilá část bajkerů jezdící převážně od XC po trail/enduro, někdo závodně, někdo „just for fun“. Úplnýho amatéra to nezajímá, pro ty je tu kdyžtak Cykloturistika a více zkušený to taky nezajímá, maj svoje zkušenosti… Tomu odpovídaj další sekce jako různý tipy na vyjížďky a vejlety, tréninkovej kalendář + poradna atd.

      0 0
    • Barak  

      Analogicky vzato, nikdo nechce číst v časopisu o autech o Dacii Logan…

      0 0
      • mrozu  

        Presne tak, kdysi jsem si kupoval casopis Speed a slintal u testu Ferrari za 5 mega. Jenze narozdil od Ferrari neni kolo za 100 000 zas az tak nedostupna zalezitost.

        0 0
      • hawrda  

        Já jo,už mám i objednáno:-)

        0 0
      • Lister  

        To bych tak úplně netvrdil.

        Auto už je řádově úplně jiná investice. pokud někdo zvažuje Logana, tak asi hledí na každou korunu a bude chtít vědět, že mu to auto vydrží a nerozsype se.

        Naopak testy drahých aut tam zase budou číst jen ti, kteří si je nemůžou dolovit, protože pokud někdo má na premiovku, tak si ji prostě zajde koupit a nebude nad tím moc uvažovat, protože prostě nemusí.

        0 0
        • hawrda  

          Já ho už nezvazují,ale přímo kupují.

          Mám prd nájezdy,nechci auto plně kurvitek,ale na výlety či dovolenou občas s rodinou jezdíme.

          Logan sedan 0,9Tce.

          Dodání snad květen.

          0 0
          • JMT  

            Nechci auto plné kurvítek…

            …0,9 Tce

            :-D

            0 0
            • Stingray  

              Jsem se taky upřímě zasmál :-D

              0 0
              • hawrda  

                Tak samozřejmě jsem takovou reakci čekal.

                Nicméně pro moje účely je naprosto dostačující, včetně zmíněného motoru,který má dobré recenze i na zahraničních forech.

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  Na to je trh. Kazdy si koupi co uzna za potrebne a vhodne. Ne ze mi to nekdo naridi.

                  0 0
                • Petr L2  

                  Renault / lowcost / Rumunsko = pozitivní reakce v testech? To se mi opravdu nezdá, pár Renaultů jsem musel v minulých dvou letech otestovat a dojem dost špatný, nevěřím, že by to Rumuni zvládli lépe

                  0 0
                  • hawrda  

                    Tak študuj.Já jsem tomu věnoval dost času a došel k výše uvedenému závěru.Nehodlám utrácet peníze za dražší auto,protože ho prostě nevyužiji.

                    Ta auta se dnes vyrábí v moderní fabrice v Maroku.

                    Chápu ale,že řada lidí u nás k Dacii stále přistupuje s despektem,nicméně se prodává stále víc, a to hlavně na západ od nás.

                    Situace je teď taková,že Dacia nestačí vyrábět a třeba já čekám cca 4 měsíce.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Ta čekačka není nic překvapivého, za ten keš to jsou takřka bezkonkurenční auta. Není divu, že dost jejich inženýrů a manažerů si k sobě přetáhl Jaguar Land Rover.

                      0 0
                    • palo7  

                      na Passata Alltrack a na Tiguana se čeká od 6měsíců déle, asi dobrá cena :-)

                      0 0
                    • Petr L2  

                      Tvoje volba, já bych si žádné auto co má geny z Francie nekoupil. :-)

                      0 0
                      • Lister  

                        Já bych si žádné auto nekoupil.

                        V současné době považuji vlastnictví auta za přežitek.

                        0 0
                        • Petr L2  

                          Já zase jako naprostou nezbytnost

                          0 0
                          • Lister  

                            Opravdu potřebuješ auto vlastnit? Tomu fetišismus jsem nikdy nerozuměl. Auto pro mne má nulovou emocionální a morální hodnotu. Je to jen stroj na přepravu a jsou lepší způsoby jak ho provozovat než ho vlastnit.

                            0 0
                            • Petr L2  

                              Tak pokud mi ho někdo každé ráno půjčí, nebude zaprasené, smaradlavé, nevyrobili ho Francouzi a bude fungovat, tak ho vlastnit nepotřebuji, nějaké nesmysly s morálem a emocemi mě nezajímají, potřebuji prostě být mobilní a to lze zajistit zatím nejspolehlivěji pouze tak, že ho buď vlastním, nebo mám trvale k dispozici.

                              0 0
                            • Bubaaak  

                              A ty máš nick Lister? Ty kráso, ještě že sis nedal nick Ferrari nebo Porsche :D

                              0 0
                            • mr.antik  

                              já třeba jo, je to tak trošku múj koníček (i když v jiném směru než u klasických autofilů) a představa že do auta nemůžu nijak zasáhnout (např výběr zimních gum) protože je majetkem leasingovky mě moc neuspokojuje

                              0 0
                        • RomanH  

                          Tak pokud neberu v potaz sluzebni, tak operak vyjde soukromou osobu draz, nez kdyby si to auto koupil (pokud ma teda na pocatecni investici).

                          0 0
                          • Lister  

                            To záleží jaké si dokážeš uhrát podmínky a co pro koho znamená dráž.

                            Když jsem si spočítal náklady – cena vozu, pojištění, servis, zimní gumy, dálniční známka, tak jsme došel k zajímavému zjištění, že za ty peníze by se dalo auto pronajmout na 8–10let s tím, že po 10 letech doma nebudeš mít starou šunku na odpis ale zase nové auto.

                            0 0
                            • Petr L2  

                              Když si to takhle pěkně spočítáš, narazíš na jeden takový drobný problém a to je roční nájezd, který tě dost omezuje, alespoň mě to tak vyšlo.

                              0 0
                              • Lister  

                                Jak říkám, záleží na nastavených podmínkách. Vím o lidech co mají povoleno 30–40 tis s tím že po půlroce dostanou nové auto a to už bude stačit skoro každému.

                                0 0
                        • Frostty  

                          +1 (ale někdy se muže hodit :D)

                          0 0
                      • karliner  

                        Bugatti?

                        0 0
          • šimlos  

            Solidní auto za rozumný peníze. Počítej však s tím, že se ti bude pár chytráků pošklebovat, většinou těch, co jim auto koupil tatínek nebo mají služební oktávku..

            0 0
            • krabica  

              Pokud jezdíš pár km okolo baráku, tak se to asi dá, ale delší štreky bych tím nechtěl jezdit ani za zlaté prase.

              0 0
              • hawrda  

                No zrovna to Tce zvládá delší streky naprosto vzorně i s nákladem.Ono 90 koní neni zase tak málo.

                Kolem komína je spíš s motorem Sce.

                Více info lze snadno dohledat na webu.

                0 0
                • Lister  

                  Ty výhrady asi nebudou k motoru.

                  Někteří jsou extranarocni na vnitřní vybavení.

                  Nějak nemám problém zajet 300m denně v 15 leté Oktavce. Netvrdim že každý den a že by se v takovém Superbu nejeli pohodlněji ale do cíle se dostanu a nečiní mi to potíže.

                  0 0
                  • krabica  

                    Extra nároční? Mě taky stačí auto třídy Oktávky, s tím už se dá v klidu fungovat na delších cestách, ale menší auto fakt ne. Taky jsem žil v klidu s Fabií, ale delší pracovní cesty mě vyléčily a pořídil jsem pohodlnější auto. Není moc super brzo vstát, pak někde 3–5h frčet po dálnici, vystoupit KO z cesty a jít 8 hod makat a pak ještě jet zpět.

                    0 0
                    • hawrda  

                      Zrovna minulý týden jsem nachytal I oktávku sedan(nebo co to je,když ne kombík)a logana sedan vedle sebe.Ta oktávka vedle logana vypadala jako angličák:).

                      0 0
                      • Lister  

                        Jestli jsem pochopil správně tak píšeš o Okte I. generace. A máš pravdu. Pokud oemyslimnkifr tak prostorové poměry v kabině jsou horší než u současné Fabie. Ale zase ten kufr je fajn. Dozadu strčím napříč 20 palcové kolo velký kočár a ještě další věci a to mame jen liftback a ne kombi.

                        0 0
                      • Petr L2  

                        tak auta se stále zvětšují, postav si poslední Fábii vedle první Oktávky......

                        0 0
                  • JMT  

                    Ty výhrady jsou k motoru…ne k tomu jak jezdí (když zrovna jezdí) ale spolehlivost je v pokročilém věku mizerná (pokročílý je po prvních ± dvou letech)

                    Jako Dacia jo, ale atmosféra nebo nafta. 0,9Tce je nešťastnej motor

                    0 0
                    • hawrda  

                      A co je na něm nešťastného.Na rozdíl od třeba TSI a jeho známé problémy s rozvodovým řetězem(teď již vyřešeno)na něj nic špatného nenajdeš.

                      Atmosféra 1,2 je slabá a prastará a 1,0 Sce.je právě dobrá na ježdění kolem komína.

                      0 0
            • hawrda  

              To já vím a počítám s tím.

              Jsem už ale ve věku,kdy se tomu jen usmivam:-).

              0 0
            • RomanH  

              Vubec bych nemel problem s tim, ze je to Dacka (jsem nenarocnej, u auta trvam akorat na klimatizaci), ale proste neatmosferickymu motoru neverim. Na soucasnem atmosferickem 2l benzinu mam aktualne najeto 285tkm a neverim, ze bych to dal s nejakym turbem. Pokud bych dnes kupoval auto, tak prave kvuli motoru bych bral asi Mazdu.

              0 0
              • mr.antik  

                Taky záleží kolik to žere, kolik stojí servis (nejen turba) a jak s serou ostatní věci, který můžou být ve finale dražší než nějaký turbo nebo těsnění na každých 100tis km. Třeba taková pitomost jako výměna zámků, startéru nebo jednotky klimatizace… a všecky kalkulace jsou v hajzlu :-)

                0 0
                • RomanH  

                  Ja vim. Ale motor proste beru jako takove srdce auta :-) A ze realne nemuze mit 2l atm. benzin spotrebu pod 7 (i to je na hrane) taky.

                  0 0
              • JSt  

                vankl :-D

                0 0
              • pepek  

                fabka jednička 1,9turbo – 450000 a furt jede

                0 0
                • RomanH  

                  Tak jasne, stary diesel, to je vec druha. I kdyz Pajovi v Oktavce kleknul tusim taky kolem 300.

                  0 0
    • JakeF  

      Pro mě je šok, že papírovej časopis vůbec ještě existuje.

      0 0
      • iron.hide  

        Je to fajn napriklad na wc. Raz som si uz vytrel rit nasim slovenskym Bikerom, kedze vdaka mnozstvu clankov o ebajkoch by sa uz mal volat Ebiker. Len skoro som potom zapchal hajzel, bolo to fakt tesne :/

        0 0
        • pepek  

          Takhle ten tvůj odpor nemá žádnou váhu, musíš na wc udělat videjko a pověsit to na fejsíček.

          0 0
    • Jonáš1  

      To je časopis pro milionáře co vydělávají měsíčně sto litrů.

      0 0
      • krabica  

        A není to málo, Antone Pavloviči?

        0 0
      • Lister  

        Dívám se, že představa o realitě stále pokřivená.

        0 0
      • jIrI___  

        Kdyby ses líp učil, mohl bys je vydělávat taky ;)

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Dnes sto litrů měsíčně vydělávat nerovná se milionář.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Za pár let většinou ano.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Možná tak za pár desítek let. Já nepočítám věci které potřebuju k životu jako barak byt auto kola atd. počítám hotovost která mi zůstane na účtě. Milionář pro mě není člověk s jedím melounem v majetku a ani v hotových.

            0 0
        • JakeF  

          Pochopitelně… Stačí ti k tomu výrazně míň.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Jestli se k nim chceš dopracovat poctivě sám bez pomoci tatínka tak těžko. Leda výhra.

            0 0
            • JakeF  

              Nesouhlasím… Ale chápu, že je pro tebe snazší vinit ostatní, než si přiznat nedostatek vlastní snahy.

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Koho ja vinim ty vemeno. Ja makam na sebe a vim co pisu,ne nejake sny o hovne.

                0 0
                • Sunshine 29  

                  +1

                  0 0
                • JakeF  

                  Takže jenom politovat bys chtěl? Makáš na sebe a pořád tam ve tvým věku ty mega nejsou… Chudinko, určitě Kalousek za to může.

                  0 0
                  • Sunshine 29  

                    A podle mě ani nedropne to co ty. Břídil…

                    :D

                    0 0
                  • Tencovozikmin  

                    Co to plácáš za ptákoviny,jaký Kalousek a politování? Takové lamě budu vypisovat co podnikání obnáší.

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Mladý kluk a říká se mu brouk pytlík, nemá to smysl :) To je ta dnešní mládež :D

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak co podnikání obnáší je všem jasné – okrádání státu na daních.

                      0 0
                      • Sunshine 29  

                        Na konci ti chybí smajl…nebo to fakt myslíš vážně?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Samozřejmě to myslím vážně, proč jinak by se zavádělo EET, které těm zlodějnám konečně zatne tipec.

                          0 0
                          • Sunshine 29  

                            Tak teď jsi mě opravdu upřímně rozesmál…

                            Tak ať ti hlavně chutnají koblížky od soudruha (mimochodem největšího zloděje).

                            Ale ať si klidně krade, hlavně že zavaří tý svini sousedský co si koupila nový auto, viď?

                            Ta česká povaha…

                            A nemusíš mi argumentovat, nic neobstojí.

                            Podnikatel nejsem, ale fandím schopným lidem a ne závistivým, nepřejícím bonzákům :)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jj schopným lidem okrádající stát – tedy pocitvé občany. No holt někdo na to nemá žaladek a holt někdo jim ještě fandí. A nové auto si kupuji častěji než sousedi, takže to ti trošku nevyšlo.

                              0 0
                              • TeryPV  

                                Jasně tak se radši nechat okrádat od Babiše a jemu podobných, kteří kradou ve velkém. Však si pak žer ty jejich sračky z agrofertu. Uvažování některých lidí je opravdu omezené. Ty prostě nedokážeš pochopit, že všechno zaplatí právě ten obyčejný občan.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Jj ono je přece lepší se nechát okrádat od Babiše + živnostníků že. A sračky z Agrofertu opravdu nejím, takže opět vedle. A nemůže za to že máš omezené uvažování.

                                  0 0
                                  • Sunshine 29  

                                    Vsadím bike že žereš a ani o tom nevíš…

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Tak jelikož Agrofert produkuje kvalitní výrobky za přijatelené ceny, tak sračky opravdu nežeru.

                                      0 0
                                      • Sunshine 29  

                                        A koblihy dokonce zadarmo.

                                        Béééé bééé

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Babiše jsem taky nevolil, takže opět vedle.

                                          0 0
                                          • Sunshine 29  

                                            Mohu se tedy optat, jak jsi přišel na to, že podnikatelé kradou? Osobní zkušenost?

                                            0 0
                                            • Lister  

                                              Každý krade a lže. Někdo víc někdo míň, ale nikdo není svatý.

                                              Jako netvrď mi, že žiješ s představou, že všichni dělají všechno tak, jak by měli. Zvláště v tomhle státě, který je pověstný tím, že u čehokoliv dokážeme najít způsob, jak to očůrat?

                                              Jinak koukám na své daňové přiznání a je mi smutno. Za to by se dala uživit 5 členná rodina celý rok :-(

                                              0 0
                                              • Sunshine 29  

                                                Takovou představu fakt nemám. Ale ani si nemyslím že všichni kradou a lžou. A už vůbec se neřídím podle hesla " když oni tak já taky".

                                                Možná to bude tím, že prachy jsou v mém žebříčku hodnot nízko :)

                                                0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              A opět spekulace. Njn klasika. Já na to nepřipišel, prišlo na to MF.

                                              0 0
                                              • Sunshine 29  

                                                Spekulace? Jsou tam dvě otázky, žádná spekulace, nebo mi ji, prosím, najdi a napiš…

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Ehm osobní zkušenost.

                                                  0 0
                                                  • Sunshine 29  

                                                    To šlo říct rovnou. To já mám taky a moc, ale to neznamená že paušálně podnikatel = zloděj.

                                                    0 0
                                                  • Stingray  

                                                    Asi ho vojebal někdo ve večerce, tak z toho má teď trauma..

                                                    0 0
                                                  • Tencovozikmin  

                                                    To je presne ono. Dojde Drobek do vecerky u baraku ve 22h a divi se ze ten blb co tam sedi jenom kvuli nenu od 6–22h ma ty ceny vyssi. No to me ***** proc to nestoji vsude stejne,tos at si zajede do obchodaku za levnejc ne?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ty tvoje konspirace jsou čím dál tím více zábavnější. Akorát tohle nebude mít souvislost ani s EET ani s krácením daní. Takže to zkus znovu a lépe.

                                                    0 0
                                                  • Tencovozikmin  

                                                    Hochu ty jsi uplne mimo,ty musis Andrejovi minimalne hulit ocas nebo on tobe. Tohle moje kebule proste nebere tyhle prisdisrace kteri vidi vsechny co neco vydelaji a neco malo maji jako zlodeje a okradace statu.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nejlepší kuřba co jsem měl a hlavně polyká.

                                                    0 0
                                                  • Stingray  

                                                    Hehe

                                                    0 0
                                                  • Čipera  

                                                    Já souhlasím s drobeczkem… Proč všechny eet tak sere? Snad to, že pořízení stojí 5000? To nemuže položit ani ten nejmenší obchůdek. Takže proč je to tedy sere, protože spoustu podnikatelů kratilo na daních a teď nemůžou proto to všechny tak sere. :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ty taky musíš všechno zkazit viď.

                                                    0 0
                                                  • Tencovozikmin  

                                                    Ono ani tak nejde o to porizeni, ikdyz stou ceno 5000 jsi asi s celkovyma nadkladama mimo. Ja to mit nemusim,ale hlavne ta buzerace a bonzactvi,pak nekde neco obhajuj a vysvetluj,***** jen ten cas na uradech co promrdas. A nez tohle vsechno nejaci trhovci by meli absolvovat tak se na to radsi vyserou. Lepsi budou ty obchodaky kterych je vsude nasrano a dovazet sracky. Popelnice evropy a Andrejovi srance no hnus.

                                                    0 0
                                                  • Divebull  

                                                    Jasně že nepoloží. Ale je to stejné jako kdyby ti stát nařídíl, že si do auta musíš ZA SVÉ pořídit sledovací zařízení, které ti sleduje jestli nejezdíš rychle a odesílá info úřadům. Jenom kvůli tomu, že rychle jezdí ostatní a stát, ačkoli zaměstnává policisty, je chytit neumí. A stát následně nepropustí část policistů, které už logicky nepotřebuje protože se hlídáš sám, ale přijme za peníze z daní policisty další, kteří data ze systému vyhodnocují. Jak bys na to reagoval?

                                                    A pokud kvůli EET a kontrolnímu hlášení přimou 15000 úředníků, tak si spočítej na kolik nás to přijde. Počítej náhlady na člověka tak 45000 (plat, kancelář, pojištění, atd). Tzn. 15000×45000=6­75000000. Ano to je opravdu 675 milionů měsíčně. A přitom by stačilo aby ty stávající úředníci dělali svou práci pořádně a nebylo by potřeba EET…

                                                    To ty lidi sere…

                                                    0 0
                                                  • hawrda  

                                                    A navíc to zavádí MFpod vedením bývalého komouse, StBabaka slovenské národnosti (nic proti Slovákům,jen nechápu proč musí být ve vládě ČR)a navíc zloděje a lháře.Jeho kauzy znáte Čápi hnízdo aj.

                                                    O zadrbany krajině žlutým svinsvem ani nemluvě.

                                                    Je to hnus…

                                                    0 0
                                                  • krabica  

                                                    Trefné přirovnání. :-)

                                                    0 0
                                                  • Divebull  

                                                    Navíc mě teď cestou z práce napadl takový hezký rozhovor.

                                                    Občan 1: Já to sledovací zařízení nechci, stojí mě to prachy a rychle nejezdím.

                                                    Občan: 2: Nekecej, určitě jezdíš, všichni řidiči jezdí rychle! Jde o bezpečnost!

                                                    O1: Ne fakt nejezdím.

                                                    O2. Už jenom to, že si to nechceš koupit dokazuje, že jezdíš a bojíš se aby si na tebe nedošlápli. Jsi nebezpečnej.

                                                    O1: Tobě fakt nevadí, že si musíš koupit něco co nepotřebuješ?

                                                    O2: Já nemám auto…

                                                    0 0
                                                  • Tencovozikmin  

                                                    Ono je lepsi zaplatit uredniky nez zjednodusit system. To vyjde levneji poplatniky idioty :-)))

                                                    0 0
                                                  • Divebull  

                                                    A navíc získáš 15000 volebních hlasů (+rodiny), protože kapři si rybník nevypustí že…

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Ono k tomu online dohledu nad auty právě nemáme moc daleko, hlavně ale je nejšílenější, že za svoje peníze a befelem financujeme Burešovi sběr dat, které jinak mají cenu zlata. Kdopak je vytěží z těch co umějí Burešem vrtět?

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Tak těží z nich hlavně on sám, jistě je asi předá i dalším potřebným, ale pro něj, jako vlastníka velké společnosti, jsou rovněž k nezaplacení… Je to smutné.

                                                    0 0
                                                  • satch  

                                                    a taky že EET jako ušetří 4miliardy a asi dalších 100miliard jsou úniky velkých firem, asi polovina je „kreativní účetnictví“, ale to se neřeší, protože by to jaksi zasáhlo i firmy toho pána :-)

                                                    a to, že sám šmelí tak moc, že už to vadí i jeho kámošům

                                                    0 0
                              • Sunshine 29  

                                A ty pracuješ ve státní správě? Jinak jsi podnikatel nebo pro některého z nich pracuješ – tedy tě názorově nechápu…

                                „Co je ti do toho, sorryjako“

                                I tuhle odpověď zvládnu :)

                                BTW to auto byl jen příklad, to je jako když pozveš holku " na kafe" a ona si dá něco jiného…

                                0 0
                          • zdenek007  

                            Přesně. Každé malé dítě přece ví, že všichni živnostníci jsou lháři a zloději, co neplatí daně. Soryako

                            0 0
                          • Člověk a jeho svět  

                            No nazdar, ty to myslíš vážně.

                            Ale co se divím, když má Bureš cca 30 % preferencí, bude i zde hodně jeho fans. Jen se to bojí přiznat. Ty ses aspoň přihlásil.

                            0 0
                          • Tencovozikmin  

                            Kdyby jsi nebyl priblbla ovce ktera plni jen neci prikazy tak by jsi mluvil jinak. Je marné temhle lidem jako ty neco tady vysvetlovat. Myslim ze o tom vis uplne kulove a kdyby sis to vyzkousel z druhe strany tak bys to videl jinak. Nechapu jak muzes podporovat Babise a podobne svine.Jo v tech hospodach se dalo dobre ochcavat,ale stejne uz tam lidi nechodi tak znicme vsechny zivnostniky at sme si vsichni rovni. Ale pak uz se nebavme o milionarich ale miliardarich a picusech co pro ne delaji a maji hovno,ale hlavne vsichni stejne hovno,abychom si nezavideli.

                            0 0
                            •  

                              aby ti nepraskla céfka:-)

                              0 0
                              • Tencovozikmin  

                                To tezko,myslim ze tuhle eru preziju. Udivuje mne ze tu nekdo sympatizuje z bejvalym stbakem bez proverky a tyhle kurvy nekdo voli . Vsechno je super nakupy v cine osukavani cla. Ale cesky zivnostnik je zlodej. Ty vole ty se vzbud.

                                0 0
                                • Frostty  

                                  +1

                                  0 0
                                  • RomanH  

                                    Jenze kdyz jsi nahore vyskrtnul Svobodny, tak kdo Ti zbyva ? Pokud by se VK mladsi stal predsedou ODS, tak snad bych jim dal po letech opet sanci. Jinak opet Svobodni, byt me tou svoji neaktivitou celkem zacinaj vadit.

                                    0 0
                                    • Frostty  

                                      Je pravda že v současné situaci nevím, tohle nezastírám. Svobodní mně obecně nevadí, ale přijde mi že jen plkají a nemají snahu se pohnout z místa, osobně si myslím že je na místě právě drží kecka Mach. Každopádně ať nežeru, mladý Klaus fajn v názorech, ale asi se mu do politiky jen tak chtít nebude.

                                      0 0
                                      • Člověk a jeho svět  

                                        Jak jen tak chtít nebude? On je dvojka na kandidátce pražské ODS ;)

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Jako že názor typu, že ten kluk co bojoval s úřady je ******** udavač je fajn?

                                        0 0
                                        • Frostty  

                                          Myslíš Kubu Čecha?

                                          0 0
                                          • Člověk a jeho svět  

                                            Pavka Morozov byl jen jeden, ale tento se k němu velmi solidně přiblížil…

                                            0 0
                                            • Frostty  

                                              Kuba tady docela zatápí naší místní socansko – komoušské klice, takže má mé sympatie. Stejně jako Klaus mladší, neexistuje žádná ideální osobnost, na každýho něco vždycky najdeš.

                                              0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              To jo co si to vůbec dovoluje upozorňovat na chyby úředníků, to si my komunisti líbit nenecháme, že jo soudruhu.

                                              0 0
                                      • Radek Broz  

                                        To jsi dost mimo, už dost dlouhou dobu na tom poměrně usilovně maká.

                                        0 0
                                        • Frostty  

                                          Vidíš asi budu muset víc číst jeho blog :D.

                                          0 0
                                        • mr.antik  

                                          Jo… brzo to vyšvihne na level Očimury.

                                          Politika je dneska takovej marketingovej bizár že sla a činy jsou totálně mimo

                                          0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jj EET za pár tisíc zničí všichny živnostníky :D Ten byl dobrej. A nejsem ovce, která plní něčí příkazi, takže opět vedle, dneska nějak nemáš svůj den.

                              0 0
                              • Tencovozikmin  

                                A copak delas? EET znici drobne zivnostnicky tomu ver. A tem lidem jsi ty rozhodne na nic neprispival ani te neokradali.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Do toho co dělám ti nic není. Jj koukám na to, lidi přestali úplně chodit do restaurací, všude jen zavřené obchody. Naprostá katastrofa.

                                  0 0
                                  • Tencovozikmin  

                                    Kdo se bavil o obchodech. Bylo prehospodovano a na tom se pekne svezl,ale odnesou to vsichni zivnostnici,hlavne ti drobni kterijen tak prezivali a to jim stacilo na obzivu,ale po nikom nic nechteli. Ty mamlas bez deti pracujici pro nekoho a odkroutisivsi svou 8hodinovku to nepochopis. Plky jak ten ***** Babis,co je vam do toho co ja delam,hlavne vedet co delaji druzi a kolik vydelaji. Zavist je svinstvo. Takze jsi vlastne komanc.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Tak hlavně že ty píšeš zde co děláš že, JakeFa jsi odbyl co mu je do toho. A co bych jim měl záviděť? Kor když mi tu tvrdíš jak chudáčci sotva přežívají, Jen chci narovnat podmínky. Jj jsem komanč jak poleno, teď jsi na to kápl.

                                      0 0
                                      • Kire  

                                        Zavedením EET jen v některých sektorech se ale přeci nenarovná celkové prostředí. To se narovná jednoduchým daňovým systémem, rozumnou výší daní, zrušením dotací, odbouráním administrativy atd.

                                        Nyní spíše, a to nejenom u nás, probíhá stále těsnější propojování politiky a biznysu nahrávající zejména velkým firmám. Agrofet a politiky v ČR nevyjímaje, naopak.

                                        0 0
                                      • Tencovozikmin  

                                        Zatim se me na to nikdo nezeptal,ale nestydim se za to ze pracuji rukama. Kdyztak me to pripomen kde jsem ho odbyl. Narovnani podminek,to jako myslis vazne? Ja nemyslel lidi a zivnostniky jako sem ja,ale fak ty drobne kterych se to dotklo nejvic. A hlavne to udavacstvi to je proste hnus ktery nejde prekousnout.

                                        0 0
                                • Stingray  

                                  Von je nezávislej umělec v trollingu :-)

                                  0 0
                                • Čipera  

                                  Ale houby tak malá investice do eet nemůže snad zruinovat i tu nejmenší hospodu. :-D

                                  0 0
                              • Stingray  

                                béééé bééé :-DD

                                0 0
                              • Sunshine 29  

                                Tak už nám prozraď kdo tedy jsi, když je všechno tak vedle a mimo :)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Ty to přeci víš sám nejlépe, hlavně když se tu snažíš podsouvat své rádoby správné názory.

                                  0 0
                                  • Sunshine 29  

                                    Kde jsem něco podsouval? Vyjádření názoru je pořád ještě v pořádku.

                                    Netuším, ale asi bys šel sám proti všemu, co jsi tady napsal, takže radši mlčíš…

                                    0 0
                                  • Petr L2  

                                    Vždycky jsem si říkal, kdo ty svině volí a kdo jim to žere, tak už to vím.

                                    jinak když jsi tak skálopevně přesvědčený o tom, že má Bureš pravdu, zkus si něco o šedé ekonomice nastudovat, než začneš zase o těch zlodějích, ono to není zase tak jednoduché ......

                                    0 0
                                    • Tencovozikmin  

                                      Je to picus a sprosty musim byt jinak to nejde.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Tak to je jasné, když už si teď ulévat stranou tak snadno nemůžeš. Taky bych byl nasranej. Tak holt tenhle rok Maledivy nebudou no.

                                        0 0
                                        • Petr L2  

                                          to se skoro člověk zdráhá uvěřit, že to myslíš vážně

                                          0 0
                                        • Tencovozikmin  

                                          Hele ty mamlasu me se nedotklo skoro vubec v CR pracuji minimalne. Jen me to sere ze jsou taci jedinci kteri zavidi ze se nekomu dari. Zecni taky makat at hlavou nebo rukama a uvidis o cem to je. Ne jak idioti neco vykonavat a plkat na forech jak vsichni podnikatele kradou a proto na tebe nezustane. Nezustane na tebe nikdy protoze kdyz nevidelam ja tak zamestnancovi nemuzu dat vsechno co vydelam a jeste za nen nest zodpovednost a ostatni naklady. Boze jsi fakt tak natvrdly.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Dyť dle tebe většina jen živoří tak co bysme jim měli závidět?

                                            0 0
                                            • Tencovozikmin  

                                              Tak bez za Babisem ten ti zvedne zivotni uroven.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Já jí zvednout nepotřebuji, mně docela dost vyhovuje co mám teď.

                                                0 0
                                                • Petr L2  

                                                  Když si spokojený, co se montuješ do ostatních? budeš mít pořád stejně a tedy budeš pořád spokojený a je jedno jestli někdo možná krade, nebo Bureš tvrdí, že už mu to zatrhnul. To vypadá, že to s tou tvojí spokojeností bude trochu složitější a tak trošku těm okolo závidíš, pak ti Bureš musí zpívat do noty co?

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    A proč se tedy montuješ ty do mne? Sám můžeš ale ostatní ne? Njn to jsou ti bývalí komunisti.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Montuju se do tebe, protože já právě díky takovým jako ty spokojený být nedokážu, vadí mi jak to tady pořád těma kecama rozesírají a pomáhají těm sviní dál držet koryto víš? a nenadávej mi, víš o mě hovno

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jj všichni jsou svině a koho teda volíš ty, když volit jiné je špatně. Ty volíš jen ty dobré, co nám přinesou blahohyt? A jsem rád že o tobě vím hovno, s pakáží se nekamarádím.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    A já si vždy myslel, že Plzeňáci jsou v poho a vidím, že i tam žijí kreteni

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    No vidíš že to jde.

                                                    0 0
                                          • Sunshine 29  

                                            +1

                                            0 0
                                        • Sunshine 29  

                                          To je diskuze, ty vole :D

                                          Letim na Maledivy, čau :)

                                          0 0
                                    • Člověk a jeho svět  

                                      No jo, 30 % – s tím nic nenaděláš. Tady jich bude o něco méně, ale furt hodně. Pár se jich přiznalo a ty argumenty jsou fakt zoufalé. Asi dám všem voličům Bureše ban a bude mi hned líp. To se fakt nedá ani číst, ty jejich duševní pochody a názory.

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        Podle těch povýšenejch keců, neschopnosti přijmout cizí názor a snaze opačnej názor banovat, by si jeden myslel, že Andrejko bude tvůj vzor.

                                        0 0
                                        • Člověk a jeho svět  

                                          My se známe…? ;) Nějak si nevybavuju nic, o čem píšeš, ale tak může být. Povýšeneckými kecy myslíš např. co?

                                          0 0
                                          • JakeF  

                                            Se u tý klávesnice střídáte a příspěvek v 7:49 psal kamarád?

                                            Ale ano, zapírat zjevný fakty je v Andrejovo repertoáru taky oblíbený.

                                            0 0
                                            • Člověk a jeho svět  

                                              Jakože se chovám povýšenecky tím, že nesnáším Bureše a jeho voliči jsou pro mě lůza, se kterou pro mě nemá cenu diskutovat?

                                              0 0
                                              • JakeF  

                                                Ano, to je přesně neschopnost tolerovat jinej názor.

                                                0 0
                                                • Člověk a jeho svět  

                                                  To není neschopnost. Já nechci tolerovat bolševické názory – viz příspěvek dole „však počkej, až my vyhrajeme“…

                                                  0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Neschopnost, neochota, není to jedno?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    A co je na tom bolševického, výhra ve svobodných volbách je přeci demokratická.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Ve 48. to taky bylo takové demokratické, pouze před tím komunisti vyštípaly všechny ostatní z vnitra, policie atd. atd.

                                                    0 0
                                              •  

                                                tak sis poplakal a na podzim můžeš sledovat jak vyhrajeme :-))))))

                                                0 0
                                                • Člověk a jeho svět  

                                                  To je přesně to, proč s Burešovci nediskutuju – bolševické uvažování a bolševická rétorika. Však počkej, až… Taky tě zavřeme, znárodníme, rozkulačíme… A kdo nepůjde s námi, toho sekneme. Kde a od koho jsme to už jen slyšeli?

                                                  No každopádně kdo to je u tebe „my“? Ty taky bude kandidovat nebo jsi jen fanoušek? A kdo to je my? Strana a lid?

                                                  0 0
                                                  •  

                                                    neptej se když nediskutuješ, seš moc zvědavej, nech se překvapit:-)

                                                    0 0
                                                  • RomanH  

                                                    Prvne jsem si rikal, ze si delas prdel a Clovek Ti naletel.

                                                    Pokud to ale myslis vazne – kdyz se odprostim od Andreje a vezmu si ministry za Ano (mam na mysli hlavne Toka, Stropnickeho, Pelikana) – toto jsi fakt schopen volit ?

                                                    0 0
                                                  • Singlespeed  

                                                    Tak nám tedy poraď, koho volit? Napříč stranami je to jeden blb vedle druhého :-).

                                                    0 0
                                                  • Lister  

                                                    Prostě obraz společnosti. Každá společnost má takovou vládu jako si zaslouží.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    No TVL a já si naivně v devadesátkách myslel, že bude stačit až komouši prostě vymřou, protože jsem si nedokázal představit, že by někdo v dalších generacích mohl mít v hlavě úplně stejně nasráno a tím, že se svině nedostanou ke korytu. A koukám, že ono to bude složitější,

                                                    0 0
                                                  • Singlespeed  

                                                    Mně přijde ještě horší než být fanoušek Babiše být fanoušek třeba Sobotky, Kalouska, Fialy, Bělobrádka. Právě tito a jim podobní neschopní političtí parazité umožnili Babišovi uspět v demokratických a svobodných volbách, jejichž výsledky je třeba respektovat.

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Ano, od doby, kdy se politika smrskla právě na ono fanouškovství to jde od deseti k pěti. Skoro nikoho nezajímá obsah a podstata, volič i volený si plete (z neznalosti nebo z prospěchu – co je horší) pravicovou a levicovou politiku, chová se jen podle toho, co mu přinese preference, chybí jakákoliv vize na střednědlouhou­ dobu…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Pravicová a levicová politika v ČR ani není, víme?

                                                    0 0
                                                  • Divebull  

                                                    Nepadlo tě někdy proč ten Babiš šel do politiky? Co ho vedlo k tomu, že musí odrážet novináře, diskutovat v parlamentu, hádat se v koalici atd. Proč si radši v klidu nevedl svou firmu a neužíval si prachy?

                                                    Všichni furt dokola tvrdíte, že už žádný prachy nepotřebuje, že má vyděláno. A kde ty prachy má? V bance? Ne jeho majetek je hodnota jeho firem. A co se stane z hodnotou firmy když přijde o zakázky? Normální firma možná zakázky najde jinde a její hodnota jen zakolísá. Ale co firma, která je závislá na dotacích? Hodnota je na nule. Takže on může klidně přijít o 3/4 majetku špatným rozhodnutím parlamentu. A jak zajistit aby se to nestalo vidíme denně, teda bohužel jen někdo. Na jednu stranu ho obdivuju, podnikatelsky je to majstrštyk, musí mu o ten jehoj majetek fakt hodně jít…

                                                    0 0
                                                  • novas752  

                                                    Chybí ti pětiletky? :)

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Ne, chybí mi vize, kam politici chtějí zemi směrovat. Nebo tobě vyhovuje, že každý má vizi na jedno volební období a to jen v tom lepším případě?

                                                    0 0
                                                  • novas752  

                                                    Vizí bych to nenazíval. To je spíš „Já vám povím pohádku a vy mě na oplátku dáte hlas“ :D Je to smutný no.

                                                    0 0
                                                  • Singlespeed  

                                                    A jakmile budu zvolen, udělám vše pro to, abych se co nejvíce obohatil a nezapomenu, samozřejmě, ani na své kamarády.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Ať chceš, nebo ne, ty vize mizí právě proto, že za tři roky žádnou vizi nemáš šanci dotáhnout do konce a to stádo tupců kterých je převaha na to, že by se mohli někdy mít lépe, čekat nebudou a hodí to prvnímu, kdo slíbí, že se budou mít lépe hned. Ten vize nepotřebuje, stačí mu vždy najít někoho na koho se dá ukázat, kdykoliv se nedaří a tomu zatnout tipec, to lůza ráda .

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tak on by si taky pan hrabě mohl uvědomit že ta lůza má od dost větší motivaci se míti lépe hned. Většina žije doslova od výplaty k výplatě.

                                                    0 0
                                                  • Stingray  

                                                    A proč žije od výplaty k výplatě? Protože si kupuje píčoviny, hlavně že maj placatou televizi a nejnovější mobil. I v tom Německu žije víc lidí na hranici chudoby než v Čechách. Není prostě možný aby všichni jezdili na drahý dovolený a ládovali se kaviárem… Kdo není úplně blbej a línej, tak se v klidu užívá života a nerencá.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Jasně mít se líp hned a bez práce, bez zodpovědnosti a radši trochu hůř všichni a befelem, než aby někdo vystrkoval hlavu z davu. Ještě právo na práci, a právo na byt, zadarmo zdravotnictví, podporu ve výši průměrného výdělku a mít možnost do všeho kafrat a referendum na každou píčovinu a za chvíli tu budeme mít stejné hovno jako na Kubě.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Líbí se mi jak všechno musis vyhánět do extrému abys prosadil ten svůj názor ;)

                                                    0 0
                                                  • Singlespeed  

                                                    O tom, jak se BéEfáci mají špatně se můžeme přesvědčovat každý den na přímo na B-F. Hromada drahých kol, drahých komponentů, San Remo, Silvretta, Garda, Zipp, S-works, lidové komponenty (acera, alivio, sora) zde nikoho nezajímají,nos se ohrnuje i nad Deore, gumy ideálně bezduš za litr, všude samý karbon, full suspension, XT, XTR Ultegra, Fox, Garmin atd. Žádnou chudobu nevidím, co si budem povídat. Máme se jako ošípané v raži :-).

                                                    0 0
                                                  • Lister  

                                                    Myslím že tohle se úplně zobecňovat nedá. Často je to tak že taková kola si staví lidí kteří na ně musí škudlit každou korunu za cenu velkých omezení jinde.

                                                    Když tě něco hodně baví tak se jde často přes mrtvoly a když se pak časem dopracujeme k tomu že pořízení bajka za 100 tis představuje investicí v hodnotě jednoho až dvou platů tak se to do toho už nechce.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Už jenom fakt, že se dá na takové kolo ušetřit znamená, že se máme dobře.

                                                    Hodně by pomohlo, kdyby lidi nečetli noviny a cestovali, pak by přišli na to, že se máme fakt hodně dobře a to, že je pár zemí na světě, kde se mají líp neznamená že my se máme špatně.

                                                    0 0
                                                  • Lister  

                                                    To asi ano. Blbý je že u nás se má dobré i spousta lidí kteří by se mít dobré neměli.

                                                    Jak tu padlo že spousta lidí přežívá od výplaty k výplatě, tak bohužel hodně lidí si žije dobře od dávek k dávce.

                                                    Jinak někdy není třeba ani cestovat. Někdy stačí aby se člověk potkal s lidmi kteří k nám přichází z jiných států – třeba Ukrajina.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    To je ale úplně stejné všude na světe, svět není spravedlivý.

                                                    Pro někoho překvapivě i na jihu Evropy to není žádná sranda a jsou tam sta kde se mít tak jako my je pro ně nedostižný sen

                                                    0 0
                              • hawrda  

                                Stojí za přečtení,komentáře Václav Klaus ml.

                                VK ml. komentáře

                                0 0
                          • raw 4  

                            Aplikovat presumci viny je dost stbcké…

                            0 0
                    • JakeF  

                      Peníze to evidentně nebudou, když kvůli nim brečíš na internetu… Takže není zrovna na místě, abys o tom ještě někoho učil :).

                      0 0
                      • Tencovozikmin  

                        Ja nikoho neucim. Za to ty uz uz skoleni s vyplachem kebule prodelals uspesne.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Jednání se zákazníky problém nedělá? Vypadá to, že by v tom mohl být problém…

                          0 0
                          • Tencovozikmin  

                            Tak tvůj určitě ne,ty na všechno přistoupíš a se všim budeš souhlasit,pokud začneš podnikat. Což u takvejhle přiblbanců nehrozí.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Není tě škoda na práci rukama? Co takhle začít s psychoanalýzou přes internet? S tvými schopnostmi to jsou prachy ležící na zemi, jen se sehnout.

                              0 0
                              • Tencovozikmin  

                                Asi jsem se mel narodit tak o 20 let pozdejc abych tohle mohl delat.

                                Chovat se jak kokutek ktery vsemu rozumi a vsem poradi. Ne na tohle nemam povahu.

                                0 0
                • Frostty  

                  +5 :D Pecka, konečně někdo mého ražení :D.

                  0 0
    • Sunshine 29  

      Jsou to běžné ceny běžných kol…Nevidím na tom nic mimo (kolo za 60 k považuji za levnější a za měsíc na něj fakt nevydělám). Jsou kola i dražší stejně jako levnější. Cílovka jsou lidi, co jezdí a kola za pár šupů je nezajímají (a i tak takm občas testy levných kol jsou).

      Velo mi chodí už dva – tři roky a baví mě čím dál míň.

      Buď se já posouvám víc do enduro ježdění nebo se mu Velo vzdaluje. Nebo obojí.

      Ale vždy si něco najdu.

      0 0
      • iron.hide  

        ked chces viac enduro, tak si kupuj nas slovensky Biker, ak ti pravda nevadi slovencina.

        Tam su to same farebne helmicky, papagajove dresy, chranice, picoviny, a v poslednej dobe aj elektrobajky, co by sa mohlo niektorym lenivym endurakom pacit.

        0 0
        • Sunshine 29  

          Tak to máme patrně jiný náhled na enduro (já rád po svých a klidně bez barviček).

          Ale děkuji za tip.

          0 0
      • jopny  

        Radši zahraniční, jako například Singletrack či Enduro Mag.

        0 0
    • siafu  

      Velo ani žádný jiný časopis už dávno nekupuji, ale osobně by mě nebavilo číst o kolech v cenové relaci třeba 15 až 30 tisíc, u silniček mi přijde ideál tak od 50 tisíc nahoru :-D

      0 0
    • Marskatin  

      Velo nekupuji, ale občas se k němu dostanu. Většinou prolistuji a odložím. Sem tam jeden článek clého časopisu.

      0 0
    • grafik  

      Koupím 0–2× ročně podle nálady, poslední číslo 4/2017 mne zaujalo reporty z Izraele nebo Afriky. Sra*ky typu „odborné ladění posedu“ jdou absolutně mimo můj zájem. Testy kol nečtu. V posledním čísle holčina dlouhodobě testuje low cost Superior … uff. Ve stejném množství kupuji Biker (SK) nebo Cyklistika (naposledy s převzatýmy texty recenzí silničních kol za rok 2016, to se dalo – vybírám novou silničku). Jsou tam i recenze aut. V Biker hezké fotky. 53×11 nekupuji vůbec.

      0 0
    • cosmo  

      Clovece cilovka nevim, ale tento casak jsem si koupil asi po 8mi letech loni v rijnu do vlaku, celkem jsem se tesil na poctenicko, protoze jsem jej predtim cca 10let zpet pravidelne kupoval a dost hltal, nevim jestli jsem se zmenil ja, muj pohled na vec nebo samotny casak prosel vyraznou zmenou, ale po precteni ve vlaku jsem mel neodbytnou chut napsat email do redakce o tom, ze vetsi komercni zumpu jsem dlouho necetl a ze lituju cca 90Kc za tech par navonenych stranek bez obsahu, casak jsem v praze rovnou hodil do kose…tak ti nevim, jedine co to ve me vzbudilo byto to, ze stare casy jsou pryc a tento casak uz nikdy vice…jo a z tech jasnych komercnich sdeleni co jsem neprehlidnul bylo jasne, ze tam sype penizky nejvic Specialized…

      0 0
      • milan.v  

        Specialized? Blbost…

        0 0
      • TeryPV  

        tak ten sype peníze do marketingu ve velkém. Stačí s epodívat kolem sebe. Treky na věčkách za těžký mary. Pupkáči jezdící na Epic od hospody k hospodě, fatbiky na cyklostezkách. Koneckonců jeden vymytý jejich marketingem figuruje i tady. Byl jsem párkrát, ještě ne úplně znalý v jejich storech a musím říct, že ti zaměstnanci snad jezdí na školení každý měsíc. Mají ty marketingové řeči tak zmáknuté a mi z toho bylo špatně. Je to prostě takový cyklo Apple. No a když přijdeš na akci, kde se půjčují kola, tak se o S všichni perou. Prostě perfektně zmáklý marketing :)

        0 0
        • cosmo  

          2dny stara zkusenost z jejich „storu“ co mam za barakem:

          2 pupkaci v audine se vevnitr vybavuji na tema „co ten jednoprevodnik, myslite ze to zvladnu?“ – Prodavac: „zalezi na poctu zubu na prevodniku“…moje otazka na prodavace: „Dobry den, mam tady ty vase tretry modely "comp“ mam je asi od roku 2005, nadechuji se ze reknu co bych rad, v tom me prodavac prerusi a pohrdave rika „Mily pane, za tu dobu ja mam uz ctvery tretry, to jsou opravdu boty na vyhozeni“…Mily pristup, ani vas nenecha domluvit, rovnou vam rika, jaky jste vul, ze mate boty tak dlouho, a ze vlastne v tomto pripade zadne vlozky, ani klinky nepomohou, ze si mam koupit nove tretry…krasa, odchazim s tim, ze prijdu az tam nebudou mit takovy frmol…nemel jsem koule mu rict, ze mu na nove tretry za 5litru kaslu, ze jsem prisel pro neco uplne jineho…Nane Love – Nane Socialized, jak by rekl cikan…

          0 0
          • jIrI___  

            To mi nápadně připomíná přístup ostravského Bikomaticu…

            0 0
          • Člověk a jeho svět  

            No a neměl pravdu? Ve dvanáct let starých tretrách nové vložky moc nepomůžou. To, že se baví přednostně s tím, kdo mu udělá kšeft za desetitisíce, je taky celkem pochopitelné…

            0 0
            • Singlespeed  

              Docela se i divím, že držgroše mávajícího v obchodě starými rozšmajdanými tretrami zrovna nevyhodili :-D.

              0 0
            • Petr L2  

              Možná, že jenom stačilo počkat, až se pupkáči, co přišli evidentně dříve, rozhodnou a pak se v klidu s prodavačem dohodnout. Jestli si jim s pohrdavým pohledem na ty jejich pupky vpadnul do debaty a šermoval tam rozšmajdanejma tretrama za zenitem, tak se nemůžeš divit.....

              Nakupuji v Praze i mimo Prahu a zatím jsem se v žádném Spešl kšeftě nesetkal s tím, že by někdo byl nepříjemný, čím to bude?

              0 0
              • Singlespeed  

                Byl jsi vyfiknutý v Lacoste a neměl na nohách škrpály.

                0 0
                • Petr L2  

                  Ale no tak, nejsem přece důchodce s tenisovou raketou v podpaždí.....

                  0 0
              • cosmo  

                pupkace resil jiny prodavac za zady, tento byl volny za kasou…slusne jsem pred nej zaparkoval kolo a cekal az obslouzi pana u kasy a nasledne cekal az zvedne hlavu od kompu a laskave mi da pohledem najevo ze mohu neco rici…ja delam s lidmi a zhruba vim, jak by prodavac mel zvladnout zakaznika…Tedy poslechnu si co jej zajima, odhadnu jej co asi chce a zvolim strategii…u me evidentne sel rovnou na vec, ani me nenechal domluvit, ja prisel pro radu „jak a pro koho funguji jejich vlozky a klinky“ zdali mi pomohou, a koupim si je…misto toho jsem dostal ujisteni, ze jsem blbec protoze mam dlouho jejich boty…je to nestandartni zpusob pozadavku zakaznika na prodavace?

                0 0
            • cosmo  

              tak uplny blazen nejsem, nesedel jsem na kole 9let, tretry byly v krabici…jezdene 2roky rekreacne…zacaly me palet prsty na noze, chtel jsem radu zda jsou jejich vlozky a klinky pro odstraneni problemu vhodne…nez koupim nove tretry, chtel jsem jejich zazracnou vlozku…dostal jsem arogantni odpoved, ze potrebuji nove tretry…tohle je podle tebe pochopitelne?

              0 0
    • šimlos  

      Občas si ho přečtu a nijak se nevymyká zájmovému časopisu pro náš malý trh, ve srovnání třeba s USA, Německem či Francií. Proto ta servilnost novým technologiím a určitým značkám – oni prostě platí. Jinak nejradši jsem ho četl v době staré redakce s Vebrem. Byly tam jisté známky punku :-)

      0 0
    • Petr L2  

      V časopisech o autech také čekáš povidáni o Dacii a Hyundai, nebo spíš potěší nové Ferrari a Lambo ?

      0 0
    • milan.v  

      Pánové, můžete se, prosím, vrátit zpátky k tématu, tzn. časopisu Velo?

      0 0
    • iron.hide  

      zakladatel vlakna by to tu mohol tvrdo a nekompromisne premazat, nechapem tych ludi, preco tu vedu taky dlhy totalny offtopic. Halooo, viete vobec citat? Na inom fore by ste za toto davno dostali ban.

      @rhapsody – preco ich nezmazes?

      0 0
      • Petr L2  

        Kdyby neuměli číst a psát, tak by asi nemohli být v diskuzi ne? :-)

        0 0
        • JakeF  

          Trollí, si přečti jeho ostatní příspěvky v tomhle vlákně… Horší mi přijde ta banda zakomplexovanců, co to myslí vážně :(.

          Ale velmi překvapil Drobeczech, subtilní, vygradovanej trolling a žrali mu to i s navijákem. Klobouk dolů!

          0 0
      • krabica  

        Slováci tu mají nějaké větší sklony k cenzuře… :-D

        0 0
    • mr.antik  

      Velo… no tak třeba jednou či dvakrát do roka si ho koupim když jedem třeba na dovolenou nebo jsem nemocnej apod. Abych nečuměl furt na displej. Přectu si dva články, většinou o něčem co neznám, o závodnících nebo lokalitách, o kolech jako technice spíš ne. Hezký byl loni článek o helibajkingu v kanadě nebo na aljašce. Možná to nebylo ani ve Velu :-)

      Na moje použití je to moc drahý a škoda papíru.

      0 0
    • zdenek007  

      Ahoj, cílovou skupinou jsem třeba já. Mám ten časopis rád. Není pravda, že v něm jsou pouze testy „drahých“ kol. Nedávnou byl třeba test 4 HT do 30k,…

      Rád si přečtu rozhovory (s Cinkem, Hynkem, Kulhavým, Boudným,…), tipy na zajímavé traily, docela přínosné jsou pro mě testy oblečení a doplňků.

      Pokud bude časopis plný testů kol za 20k, tak to nikdo číst nebude. Ta kola jsou všechna stejná…

      Stejně jako kola, mám rád i auto. A raději si přeštu EVO nebo top Gear než autohit nebo mototechnu.

      Nebudu si číst o Dusterech, Fabiích a Ceedech. Stejně tak mě nezajímají testy kol Superior 819, leader Fox Arezo apod.

      Chci si číst o BMW M5, hondě NSX, Gumpertu Apollo nebo Subaru Forester XT. Stejně tak si rád přečtu o Scalpelech, Lectorech, Stumpjumperech.

      0 0
    • straky  

      Velo čtu třetím rokem, takže by se dalo říci začátečník a nadšenec. Postupně mě přestala zajímat technika, idkyž novinky si vždycky rád přečtu a začali mě bavit články se zajímavými lidmi. Třeba český pilot z Bhutanu co prozkoumává místní stezky na kole, to bylo parádní počtení. Nebo v posledním díle právník američan žijící v čechách co pilně trénuje.

      Mám pocit, že redaktoři jsou na stejné vlně a přečtu tam si věci, které jsou mému myšlení a vnímání příjemné…prostě dobré pro relax na WC :-)

      To, že je časopis plný reklamy je pochopitelné a člověk by měl tyto věci brát s nadhledem.

      Profil: fotřík, žena, dvě děti, málo času, IT, stavba domu :-)

      0 0
    • pavlix  

      Musis si koupit, nebo sehnat vic cisel, nemuzes usuzovat z 1 vydani, ve Velu se testuji i levnejsi kola.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.