chytra elektroinstalace/ chytry dum

10 nepřečtených
  • Rudyshy

    vazne zvazujem chytru elektroisntalaciu, na dome 250m2 +4-garaz, solar-TUV, 2-zaluzie, klimatizacia,po­dlahovka,vlas­tny vjazd(idela ovladany na dialku v kazdom pripade)

    • mate niekto nejake skusenosti ci uz vlastne alebo prenesene?
    • co by ste vypichli ako klady/zapory
    • na co nezabudnut ako chytry prvok
    • k comu ste dospeli ako zbytocnost
    • aky ste mali cenosvy rozdiel klasicka elektroinstlacia vs chytra

    diky moc za postrehy a napady

    0 0
    •  

      tady se dá pár zajímavých tipů najít http://www.digitalnidomacnost.cz/

      0 0
    • Johnnyxjr  

      Od 2013 pouzivam tohle za me spokojenost

      0 0
    • jecnak  

      Jdi po nejakem ucelenem systemu, ktery je podporovan specifikaci napric vyrobci – tj jedine KNX. Ostatni najdes na odbornych forech na toto tema.

      0 0
      • Rudyshy  

        to mi je jasne spis me zajimaj nazory a skusesnoti zda tech +100k se aspon nejak „vyplati“

        kdybych to realizvoal tak asi teco

        0 0
        • Johnnyxjr  

          iParadox používám několikrát za den mám tam v PGM nastaveno otvírání domu venkovních vrat zabezpečovačku atd klíče nosím sebou jen pro sichr ten Houseinhand je spíš o pohodlnosti nastavuju si otvírání zavírání oken rolet teploty používám i na dálku když jsem v zahraničí simulace přítomnosti kamery jsou řešený tím Averem v práci mám jablotron a kamery NUUO tady v příloze jen pár fotek pro představu

          0 0
    • Jarous  

      Mam https://www.loxone.com/cscz/ a tri roky zkusenosti. Zkusim to vzit poporade a od minusu

      Prvni co me zaskocilo byla velikost rozvodne skrine – dva racky 2m vysoke, sirka 80+60. V normalni instalaci bych se s prehledem vesel do do jednoho 60cm. Takze prvni cenovy rozdil.

      Za druhe, nepouzivam KNX, mam instalaci do hvezdy, tzn. ke kazdemu spotrebici ktery chci ovladat vede z rozvadece jeden silovy kabel, ke kazdemu ovladacimu prvku jeden UTP (ok, staci jeden par, takze v miste vice vypinacu muzes mit 4 vypinace/senzory na jednom kabelu). Takze dalsi navyseni ceny.

      Treti navyseni ceny je miniserver a jeho prislusna rozsireni (12k za server, cca 8–10 za kazde rozsireni). Zalezi jen na tom, kolik jich budes potrebovat.

      Ted co ovladam a co jsem vynechal – ovladam svetla, nektere zasuvky, zaluzie, dopousteni vody do nadrze, vrata. Mam pripravu na ovladani okruhu topeni ale po trech letech bez toho to asi delat nebudu (mam centralni vetrani ktere mi stejne teplotu v mistnostech vyrovna takze mi prijde zbytecne to regulovat). Nemam a ani neuvazuju spojeni s tepelnym cerpadlem. To ma regulaci vyresenou dostatecne dobre. Umi to resit i FV a dobijeni elektroauta – ani jednu vec nemam takze nemuzu soudit. Lze pripojit music server a ovladat zvuk v jednotlivych mistnostech. Nepouzivam, resim jinak.Nemam ovladane zamky u dveri, prijde mi to jako draha zbytecnost.

      Pouzivam svetelne sceny (v kombinaci s nastavenim zaluzii) a bezne veci co jdou zautomatizovat (ovladani zaluzii v zavislosti na uhlu slunce, nocni osvetleni, rozsveceni svetel pres senzory s tim ze v noci se rozsveci nektera svetla s nizsi intenzitou…

      Pozadavek od manzelky byl, ze svetla se musi dat ovladat beznym zpusobem (vypinac) to je splneno a uprimne, z mobilu nebo tabletu to delam jen vyjimcne.

      Muj pozadavek byl, ze prostredi ve kterem se system nastavuje musi byt k dispozici zdarma i me jako koncovemu uzivateli a ze nastaveni musim byt schopen provest i bez znalosti programovaciho jazyka serveru. System musi byt dostatecne zabezpeceny a v pripade potreby dostupny i pres web (resim pres VPN, ale lze i jinak). Zaroven musi byt moznost system pouzit jako jednoduchy alarm (diky prostorovym a okennim cidlum to neni problem) a pripadne mit moznost napojeni na profi zabezpecovacku.

      A na co jsem zapomnel a uz tezko dodelam – cidla zamceni dveri. Zena se boji a kazdy vecer kontroluje zda jsou vsechny dvere pozamykane. Jednoduchy skript by mi treba ve 22:00 poslal zpravu ze je vse ok (nebo bych to zkontroloval stejne jako okna). A propos, okna – mam jen jedno cidlo nahore, takze nedokazu poznat zda je otevrena jen vetracka nebo cele okno. To bych priste taky vylepsil.

      Za ty tri roky co to mam se mi nestalo, ze by miniserver zablbnul nebo dokonce spadnul.

      Kdyz te bude zajimat vic, klidne se ozvi. Je toho fakt hodne a uprimne, barak bez automatizace bych uz moc nechtel. Zase ta cena taky neni uplne nizka a verim, ze se daji postavit levnejsi reseni.

      0 0
    • skorpion  

      :-) som si spomenul na toto: and the only one with access is me!

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce