• Pandor

    Dobrý den,

    máte někdo zkušenosti se sprejem, který má mít chromovou barvu?

    Je mi jasné, že jako pravý chrom to nikdy vypadat nebude, ale úplně by mi stačilo, když to bude vypadat jako lesklá stříbřenka. Chci to na starý rám.

    Za jakékoliv zkušenosti, případně tip na konkrétní sprej budu rád.

    Díky

    0 0
    • BlickM  

      ale jo … jako chrom to vypadat bude, pokud se to nastříká v několika vrstvách. Horší je odolnost, je to prostě barva ve spreji a ne chrom.

      0 0
      • Pandor  

        Pokud pevnost bude stejná jako u ostatních barev ve spreji, tak to bohatě stačí.

        0 0
        • Pandor  

          Ale říkám si, jestli nebude lepší koupit rovnou nějaký stříbrný sprej. Třeba by u něho byla větší pevnost

          0 0
          • BlickM  

            Pevnost bude stejná. Chrom spray je lesklejší než stříbřenka. Pokud ti nejde o odstín a lesk, jednou jsme měli na vyzkoušení nerez opravný sprej (něco jako pozink) a ten byl výrazně odolnější, než barvy. Ale byl to průmyslový sprej.

            0 0
      • treatt  

        Je taky velká otázka pružnosti chromového laku, tyhle druhy bývají spíš na pevné věci, z pružných, jako je rám kola, se to bude dost možná odlupovat – o tom bych si něco pozjišťoval nejdřív..jestli Tě nevyjde líp hodit to na komaxit na klasickou stříbrnou metlu (něco jako RAL 9006).

        Kdybys to chtěl mít jako jó vymazlený, tak nějaká forma galvanického pokovení, ale je trochu háček najít firmu, které se to vejde do nádrže a nebude to stát ranec.. zajímavé by mohlo být niklování ale nejsem si jistý, jak moc je to vhodné na rám, nebo modré chromátování..

        0 0
        • Pandor  

          RAL 9006 po přelakování bezbarvým lakem se bude aspoň trochu lesknout? Nechci aby to vypadalo jako šedá, ale aspoň trochu jako stříbrná. Vymazlené to být nemusí, bude to staré kolo na občasné projížďky.

          0 0
          • tromboonen  

            Cokoli co nastrikas sam bude mit chybky a nedokonaly povrch a nebude drzet, skrabance atd… trochu tomu pomuzes, kdyz to pak prestriknes bezbavym, ale stejne lepsi si to nechat striknout od nekoho kdo a) dela kola, nebo b) od auto lakyrnika, ten bude mit dvouslozkovou barvu, zaklad plus bezbarvou jako na aute, bude to profi, vydrzi a zas tolik to stat nebude, jestli rad kutis proc ne sam, ale nevydrzi to moc..

            0 0
    • japotek  

      Tohle jsem jedou stříkál na plecháče u auta. Jako chrom to vypadalo tak týden… pak z toho byla taková hezčí stříbřenka. Pokud to přestříkáš bezbarvým lakem tak to zešedne a už to nevypadá ani jako stříbřenka… Ale na těch plechových diskách to nakonec vypadalo celkem obstojně i v tý lesklý šedý…

      0 0
      • Pandor  

        Můžu poprosit o fotku? Pořád si neumím představit jak lesklá šedá vypadá.

        Ještě jsem našel stříbrnou barvu na ráfky (auto) – ta by měla vynikat zvýšenou odolností. Nemá někdo zkušenost s touto barvou?

        0 0
        • pa.wouk1  

          ta je dost hrubá a matná…

          0 0
        • japotek  

          Fotku bohužel nemám, bylo to už dost dávno na škodě 105L. S chromovýma kolama byla parádní:) jen škoda že to vydrželo opravdu krátce

          0 0
          • BlickM  

            Tak kola od auta dostanou celkem zabrat.

            Já tim opravoval takovou poličku/věšák po svařování a to vypadalo celkem věrohodně. Je fakt, že to zas proti kolu dostane míň.

            Ale ten sprej nestojí čerta, tak to může Pandor někde zkusit.

            0 0
    • drood  

      http://www.stardustcolors.cz/…ompletni-kit

      Kvalita je holt drahá…

      0 0
    • pee.tr  

      Někdy před více jak dvaceti lety jsem s tím měl stříknutou vidlici na favoritu. Bohužel, už to byl zbytek spreje, který jsme původně využili na disky u auta, tak jsem to měl skutečně jen stříbrný – jedna vrstva. Nechci tvrdit, že to časem na těch discích trochu nezměnilo odstín, ale rozhodně to bylo lepší než stříbřenka. A na té vidlici to drželo vcelku dost. Asi taky záleží, jaký tomu dá člověk podklad. Ovšem rozhdoně to chce víc jak jednu vrstvu.

      0 0
    • Ruda  

      U jednoho prodejce aut, který i pískuje a lakuje disky, jsem viděl jako vzor nastříkaný plechový disk barvou, která vypadá jako takový šedomodrý chrom. I náznak zrcadlového lesku je.

      0 0
    • Fran-tic  

      zajdi do barvy laky a chtěj chrom na auta ve spreji, kupujou to lulínci, co si škrábnou hamra atd, cena je kolem 500 a kvalita úplně někde jinde. jinak komax dle mého názoru je lepší volba

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.