CHceme začít s prckem jezdit na kolech

30 nepřečtených
  • PavcaM

    Ahote bikeři, s manželem jsme se rozhodli , že oprášíme co jsme se v dětství naučili a teď když máme své dítko, začneme jezdit znovu na kolech jen ty co doma máme už trochu asi neopovídají tomu, na čem se dnes jezdí…Rádi si tedy necháme poradit co vybrat od skušenějších.A­ninetuším podle čeho se rozhodovat, jen vím že cena za kolo by měla být do 10000kč a chci na něj přidělat sedačku na dítě. Prcek má rok.Takže i tu sedačku budeme muset koupit. No a ještě se mi líbí kola Author to vím taky…

    0 0
    • Hynas  

      Ahoj Pavčo,

      odpověděla sis vlastně sama.

      Najdi ve svém okolí nejbližší prodejnu s koly Author, vyber model kola za ±10000,–- a to kup. A budeš spokojená.

      Na webu pak dej do vyhledávače…dětská sedačka…projdi nabídku, pročti recenze a tu nejlepší (bezpečnou+cenově dostupnou) kup.

      A je to.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      A čím jako stávající kola neodpovídají? Se sedačkou dostává kolo docela zabrat, zase se tak moc km nenajede. Takže bych řešil resuscitaci stávajících kol, ono je dost možné, že jsou na občasné ježdění víc než ucházející. O to bych (i pro příští potomky) koupil lepší sedačku.

      0 0
    • Hrubiduk  

      Pokud jsi z Brna nebo z Prahy, jedné sedačky se rád zbavím :) Nevím přesně jaký typ, ale je to Hamax, asi Sleepy. Sice používaná, ale účel splní v pohodě.

      0 0
    • Picino  

      Myslím že pro ježdění se sedačkou je vhodné trekkingové kolo. Taky jsem to tak měl a když jsme měli druhé dítě koupil jsem si nové kolo Merida Crossway 100V a sedačku od Hamaxu. Byl jsem s tím naprosto spokojený. Teď má kluk již svoje kolo a já si koupil horský. Kolo + sedačka+ doplňky (rohy, stojánek,držák nápoje, blatníky, cyklopočítač,) teď prodávám na aukru za méně než poloviční cenu nákupky. Pokud chceš, tak mě pošli na email zprávu a já ti pošlu podrobnosti.

      0 0
      • Hrubiduk  

        Ahoj,

        tady spíš záleží na terénu, pokud po asfaltu, pak asi je trek OK. Ale jakmile vjedeš do terénu, musíš být opatrnější. Přece jen dítě a sedačka víc váží. Horské kolo je proti defektu z tohoto pohledu trochu odolnější.

        Píšu z vlastní zkušenosti – já horák a žena trek. Při prvním výletu si vzala sedačku manželka, od cesty zpět už jsem vozil děti jen já. A to jsme nejeli extra terén. :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mozna jenom manzelku nebavilo se drit s prckem, zatimco ty jsi popojizdel zvesela po okoli;)

          0 0
          • Hrubiduk  

            Ona by to i dala :) ale jde o to, že na trekovým kole každý výmol strašně rozkýve tu sedačku, což když děcko spí, ideální není :) tlustá guma na horáku dost věcí pobere. Tož tak.

            0 0
            • heerer  

              neni to spis tim, ze zena cestu neresila a ty jsi si daval na vymoly pozor…ona i mala nerovnost tu sedacku rozhoupe…Takto je to u nas:-)

              0 0
    • Tom24  

      Ahoj, zamyslel bych se nad tim, zda pro dite neni pohodlnejsi a bezpecnejsi vozik, nez sedacka. Osobne si myslim, ze urcite ano.

      0 0
      • heerer  

        vozik bude mit rozhodne jinou porizovaci cenu nez sedacka…

        me treba vozik neoslovil…

        0 0
    • PavcaM  

      Ahojky ,díky za názor a brouka do hlavy. Od včerejška nad tím přemýšíme. Koukala jsem na na netu na tenhle:nejlevnejsi-kola.cz/kiddy-van-101-detsky-vozik Můžeš mrknout a říct mi svůj názor? A koukni mi na ty stránky a napiš mi jaké kolo by se na ten vozík hodilo, pánské, malého bude vozit manžel.Pokud se v tom tedy trošku vyznáš a uděláš si trochu času. Já do toho vůbec nevidím. Budeme úpní zajíci. Teď ze začátku chci s malým spíš dojet na dětské hřište, nebo ke kamáredce ve vedlejší vesnici, abych zjistila co na to maličký. A pak na jaře možná skusit pár kiláků…

      0 0
      • BigEZ  

        Mame sedacku i vozik Croozer.

        Starsi kluk uz jezdi sam a mladsi ma posledni sezonu ve voziku. Nase zkusenosti jsou : 90% casu s vozikem + pro dite 1–2 let sedacka neni podle nas vyhovujici z mnoha duvodu :

        1. male dite casto spi, ve voziku to neni problem
        2. pocasi – ve voziku je to OK at uz je slunce nebo dest
        3. bezpecnost ve voziku vyssi
        4. prakticnost (do voziku dam spoustu veci; kdyz se spicim ditetem nekde

        zastavim tak ve voziku spi dal …)

        Nevyhodou jsou obstrukce pri skladani, prevazeni, skladovani …

        Ojety Croozer z druhe ruky se i s odpruzenim da koupit za 5–6 tis.

        0 0
        • Lišák  

          A nezapomenout na protiprachovou síťku!

          0 0
        • PavcaM  

          Tak jsme se nakones s manželem domluvili, že co se týká vozíku tan nakonec koupíme odpružený i s tím předním kolem ať ho můžeme popřípadě použít i jako kočár ale ten koupíme bazarový. Kola koupíme nová, a jaké kolo by jste mi teda k tomu vozíku doporučili když budeme (dobudoucna) téměř výhradně upravené ciklostezky , spíše roviny a když bude nutné tak po silnici.

          I když si myslím, že teď na to dojetí na hřiště a ke kamarádce je vozík možná zbytečný ale jak říkáte asi 100× pohodlnější a teď už věřím že i bezpečnejší a navíc bude mít malý možnost si zvykat postupně. Špatné přirovnání ale s kočárku kouká moc rád a je klidný (což se může klidně změnit :D).Asi blbá otázka ale je potřeba do toho vozíku taky helma pro dítko?

          0 0
          • Lišák  

            Do vozíku helma nepatří. Dítě je tam fixováno bezpečnostními pásy, takže i když jde vozík na budku, dítě v pásech visí a rám vozíku ochrání před kontaktem s terénem. V helmě by se mu blbě sedělo, leželo. Sedadlo vozíku je někdy nutno upravit, aby dítě mohlo pohodlně sedět. Je toho tady v historii o vozících napsáno hodně.

            0 0
      • Hrubiduk  

        Ahoj,

        kdyz uz jsem se pustil v tomto vlaknu do diskuze, par mych poznatku s vozikem (znacku nevim), ktery jsme taky vyzkouseli:

        • co se tyce spani, pro mensi dite je asi lepsi, ono kdyz mu planda pri spankuhlava z leva do prava neni uplne fajn, obcas jsem jel s jednou rukou vzaduabych male drzel hlavu kdyz byl teren na prd :)
        • vozik se da vyuzit i jako kocarek, takze kdyz jedes nekam na aktivni dovcu,nemusi brat 2 veci
        • nam se mala nachladila, ale to mozna byl nas problem, ze jsme moznapodcenili pocasi, taky me osobne spis vadilo, ze to dite pri zemi proste nejakmusi dychat ten prach, ktery viris kolem, at mi nikdo nevyklada, ze ne…
        • dalsi nevyhoda voziku je dle me i v tom, ze az je dite vetsi, moc sis nim nepokecas, nebot vozik je dal a myslim, ze spis musis hulakat aby tedecko slyselo…

        Toz tak, mozna tip: existuji pujcovny voziku, pujc a vyzkousej :) a na jare se rozhodnete, co je lepsi :)

        0 0
      • Ruprt2  

        Snad raději sedačku než neodpružený vozík.

        0 0
      • Tom24  

        Ahoj, prosim te, jako vasnivi cyklisti jsme si pred narozenim prvniho ditete koupili od firmy dveplusdve chariota. Je to vozik s odpruzenim (velka vyhoda) ktery primarne vyuzivame za kolo, nicmene mame k tomu predni kolo a je z toho kocar do terenu, a mame k tomu i lyzarsky set, takze prvni zimu jsem s nim nabehal na bezkach cca 500 km. Jinymi slovy jsme s narozenim ditete nemuseli zrusit sve sportovni aktivity. A ted k rozdilum mezi vozikem a sedackou. Plusy: jednoznacne vetsi bezpecnost ditete (jednou se mi vozik povedlo polozit v male rychlosti na bok a dite se ani neprobudilo…), dale ulozny prostor pro svacinu, piti, pleny, bundy apod apod, jak jsem psal, je to viceucelove i jako kocar apod, dite tam muze x hodin spat (zaparkujes pred chatou, nebo za kolem pred hospodou, jdes se najist a dite stale i). Tech vyhod je vic. Nevyhody: samozrejme vyssi porizovaci cena (ale nova sedacka par tisic, ojety vozik v sade od peti tis vyse, novy od cca 25 tis a vyse). Slozeny je behem pul minuty, v aute zabere mene mista nez kocar. To je asi tak vse, co mne napada :-).

        0 0
        • PavcaM  

          Tome moc díky za skvělý tip, ale ta pořizovací cena je fakt drsná.Zaprvé nejsme úplně vášniví cykisti, spíš začátčníci, takže nevíme kolik toho vlastně najezdíme a za druhé teď jsme koupili dvě kola, sice na netu přes nejlevnější kola ale stejně to bylo dohromady přes 25 tisíc, vím to vyj ste daly jen za vozík… :-) My jsme finančně někde jinde, vozík jestě doma nemám ,ale pořád koukám a dá se bazarový koupit kolem 6 tisíc. Ještě nevím zda nepočkám po podzimu bude určitě někdo prodávat a možná za lepší cenu… Teď si ho na těch pár krátkých vyjížděk půjčime asi od známých…Každopádně jak říkáš pokud tomu ježdění dáváte fakt hodně tak se vám investice určitě vyplatila. Jěště jsem tu někde četla že se do vozíku hodně od země práší, je to pravda? A jak se řeší za jízdy komunikace s dítětem?

          0 0
          • oddie  

            Práší se podle toho, kudy s s tím jede, šotolinové cesty na to vhodné nejsou. Určitě je třeba koupit protiprachovou síťku, ale ani ta není samospasitelná. Komunikace s dítětem blbá, já jsem tam děti dával prakticky jen na spaní, takže nebyla moc třeba, celý den bych je v tom nenechával.

            0 0
          • scret  

            vozik se da koupit s odpruzenim bazarove cca od 5–6tis.Kc…

            Proti prachu protipilovou sitku…

            Ted jsem koupil Croozer Kid for 1 s odpruzenim a budeme to teprve testovat…

            0 0
      • Tom24  

        Jeste bych doplnil, ze samozrejme je vodoodolny, takze lze jezdit i v desti, za snezeni apod a ze ho lze zapojit za horske, tak i trek (29) kolo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.