• Dalas

    V létě plánuju autem do Českého Ráje a tam to pořádně projet, ty cyklotrasy, památky kolem, atd.. Bylo tam asi spoustu z vás, tak můžete poradit, odradit … :) , zkušenosti, apod…

    0 0
    • Hejdik  

      Tam jsem byl před dvěma rokama s manželkou na 5 dní pod stanem v Sedmihorkách.No můžu jen doporučit.Ovšem je dobré pořádně číst mapu a moc se nevydávat po turistických značkách.No většinou je to celkem v pohodě ale dost často se nám stalo,že se nám do cesty postavily skály a tak nezbývalo ,než kola na ramena(vždycky na moje)a šplhat nahoru po schůdkách.Jinak je tam na každém rohu co k vidění a je tam fakt krásně.Jinak je to dost nahoru a dolů(většinou spíš nahoru:-O) ,tak je třeba se na to připravit.Dopo­ručuju vyjet na kozákov.Krásné je údolí plakánek u Kosti.Jinak je to spíš po silnici a chce to dávat pozor na značky,nevím jak je to teď ,ale slyšel jsem,že tam udělali dost zákazů pro cyklisty.

      0 0
    • vrrr  

      Ja tam byl minule leto. Taky v sedmihorkach v kempu. Je tam krasne, ale jako bikera me to dost zklamalo. Stale po silnici a kdyz clovek odbocil z asfaltu, tak hned zakaz cyklistu. Ale mozna bych si to vic uzil, kdybych to tam vice znal a nemusel se drzet pruvodce.

      0 0
    • Vevoda  

      Je to tam super! Já tam byl vlakem + pěšo,  takže autem to bude ok. Na kolo tam toho moc nebylo, kromě silnic. V Sedmihorkách byla jedna pěkná hospoda, točili tam sviňáky :-))

      0 0
    • mr.antik  

      Hlavně tam nejezdi o prázdninách nebo aspoň ne o víkendech, je to docela maso…

      0 0
      • Pi†el  

        Byl jsem tam loni o prazdninovem vikendu a jako maso mi to neprislo..

        0 0
    • axle  

      Pokud si tam nikdy nebyl a chceš si všechno pořádně prohlédnout, doporučil bych ti radši hezky pěšmo..  Lidí je tam opravdu dost, zvlášť o víkendu na těch nejprofláklejších místech jsou občas vyloženě davy :(  Co se týče kola, asfaltu se, jak již bylo zmíněno, opravdu nevyhneš. Ale dá se najít i trasa co vede většinou lesem. Já teď v sobotu projel tohle a když nepočítám popadané stromy, tlačil jsem jenom 2–3×. Jinak ty zákazy vězdu cyklistů pravda naštvou.. ale na druhou stranu jsou většinou na místech, kde proudí právě ty zástupy pěších, takže se stejnak jede krokem a nebo na místech, kde bys musel tlačit/nosit (schody atd..).  

      0 0
    • stewea  

      No mi tam máme chalupu, vedle Mnichova hradiště(v Podolí). Já můžu jenom doporučit, sice jsou tam ty trasy po silnici, ale jinak skvělý. (Jo, je tam skvělá restaurace, na Mužským)

      0 0
      • axle  

        Přímo na Mužským? Nebo myslíš Krásnou vyhlídku?

        0 0
    • kolombo  

      Na oblast Turnov, Valdštejn, Hrubá Skála si vyber špatné počasí, nebo Tě ušlapou, tam je spousta lidí.

      Ale jak se vzdálíš od hlavních turistických cílů, tak je to naprostá pohoda.

      A počítej s tím, že ne vše je na kole průjezdné !!! Když zapomenema na zákazy, tak na spoustě míst jsou úzké průchody a schody.

      Doporučuju cyklomapu se značenýma sjízdnostma !!!

      0 0
    • okm  

      V létě tam opravdu bývá lidí jak nas.....

      Jinak trasy jsou tam super, i když je fakt, že pokud si to chce člověk opravdu užít, musí to tam dobře znát a nenechat se moc omezovat značením.

      Určitě stojí za to zajet na Kost, vyšlápnout si na Kozákov a potom nějaký ty skály. Tam to ovšem někdy je trošku problematičtější, hlavně kvůli schodům. Pěkný výhledy na Skalák jsou po cestě z Valdštejna na H. Skálu, ale tam právě táhnou ty davy. Pokud se rád vozíš z kopce, tak bych doporučil cestu z Kozákova přes Hamštejn do Koberov, což je myslím červená turistická, ale dá se jet v pohodě. Potom dál přes Besedice, Michovku až dolů k Jizeře. Prachovský skály, to je kapitola sama pro sebe – vybíraj tam vstupný a na kole tam vůbec nesmíš. Klokočské, Betlémské skály – pěkná cesta po čevený, Klokočský průchody se ale musej nosit, jsou tam schody.

      Teď jsem kouknul do mapy, je tam toho mraky, ovšem nejlepší by bylo mít nějakýho lokála jako průvodce, tak je to ale všude.

      0 0
      • Tomínos  

        Vstupný jenom v centru (okolí císařský chodby), ale pořád se tam najde dost cest okolo, při příjezdu od maršova nebo od dolního lochova se dostaneš stejně až nad tu císařskou a žádnej zákaz tam není, ani nic neplatíš (aspoň do letoška to tak platilo).  Jen se musíš stejnou cestou vrátit.Mapa http://www.mapy.cz/#…

        0 0
        • Tomínos  

          Měl bys tam mít uprostřed obrazovky dole Dolní lochov, jedeš po červený, Pod svinčicí, potom po zelený pod malou svinčicí, po modrý se dostaneš nad císařskou, vrátit se musíš pod malousvinčici a pak můžeš pokračovat po zelený do Maršova :-) Mapa

          0 0
    • Glob  

      Taky občas vezmu kolo a na záda horolozecký vercajk a jedu si dát nějaký ten písek do Sedmihorek. Jsou tam na to ideální podmínky. Jinak to samé co píší ostatní…

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce