Česká pošta(poničení zásilek)

217 nepřečtených
  • Trog

    Zdravím

    Dneska mi došlo poštou nové kolo.Po výtáhnuti z krabice sem si všim nehrazně ohnuté patky(přehazka v drátách)+ rozcentrováné kolo a drobné odřeniny.Po té sem si všim že je krabice uplně roztrhlá(asi od njáké slušné rany).

    Má někdo podobné zkušenosti?Dá se požadovat njáké odškodné?

    Snad bude rám ok…:(

    PS:foto je od majitele co mi kolo poslal ne původní poničené

    0 0
    • vsn  

      myslim, že takhle zpětně s tím bude problém jelikož jsi podepsal že jsi zboží převzal bez zjevných vad.

      0 0
      • _ali1  

        Zdravím…

        Chtěla bych jen reagovat na možnost reklamace u české pošty – i když zásilku převezmete bez zjevného poškození obalu a zjistíte, že obsah balíku je poničený, máte nárok do dvou dnů věc na přijímací poště reklamovat. Balík si pošta i včetně komplet obalového materiálu (zda byl pečlivě zabalen) ponechá sedm dní a po té se vyjádří a případnou škodu uhradí.

        ----- toto mi bylo řečeno přímo českou poštou.

        Nicméně bych měla otázku a budu ráda, když mi někdo poradí…

        Odeslala jsem balík, který zákaznice převzala a pak právě zjistila poškozený obsah. ČP mi řekla, že to musí reklamovat zákaznice – viz. první odstavec a já ho bohužel reklamovat za ni nemůžu, i když mi ho pošle zpět. Zákaznice po mě chce samozřejmě okamžite vrátit peníze vč. poštovného a já tím pádem zřejmě přijdu jak o peníze, tak o zboží, protože balík odmítá reklamovat a mám si to prý s poštou laskavě vyřídit sama…což nemůžu…

        Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se takový případ řeší, aby byla zákaznice spokojená a já nebyla „v mínusu“?

        Moc děkuju za případné reakce…!

        0 0
        • pavlik6022  

          Teď jsem dořešil podobný případ. Reklamovat ty jako odesílatel nemůžeš, tvůj smluvní vztah s poštou skončil předáním zásilky adresátovi.

          Pokud ji peníze vrátiš nebo ne je tvoje dobrá vůle, nemůže to po tobě vyžadovat, navíc pokud s reklamací uspěje, peníze přijdou jí…

          Právě dnes mi přišlo vyjádření pošty ve kterém mě vytočilo, že mi tvrdí že česká pošta NEPOJIŠUJE ZÁSILKY !!!. Při každém posílání balíku se na přepážce ptají na kolik to chcete pojistit a když k něčemu dojde tak to není pojištění :((

          Zkrátím to. Reklamoval jsem, negativní odpověď, odvolal jsem se a dnes zase negativní vyjádření, takže s ČP už nikdy více!!!!

          0 0
          • La Piér  

            Tvá poslední slova platí tak nějak univerzálně. ČP ne, pokud to jen trošičku jde jinak.

            0 0
            • pavlik6022  

              v poslední době toho bylo více – odmítnutá reklamace(samoz­řejmě nevrátili ani poštovné, které bylo 250.-), nedoručené balíky,a teď ten kec s pojištěním mě už úplně dostal. Každý přepravce za balík ručí, ale ČP se chová jako nadpřepravce, který jen vybírá prachy, ale služby za ně negarantuje

              0 0
    • scalar  

      Každá zásilka je poničená. Pokud jsi viděl poškozenou krabici, měl jsi to oznámit, sepsat protok, případně zásilku nepřebírat. Teď už budeš těžko něco prokazovat :-(

      0 0
    • MJ24  

      kdyby sis všiml poničeného balíku při přebírání asi by s tím problém nebyl. Ale pokud si to přebral tak nevim nevim

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ted uz s tim pochopitlne nic nenadelas.

      0 0
      • maajkee  

        Ale kde že, každopádně to může donést na poštu a sepsat reklamační protokol, nebpo kontaktovat prodejce a říct co se stalo, poku je to prodejce solidní, určitě navrhne nějaký řešení.

        Já jsem tahle už s jednou rozbitou věcí uspěl.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Tak to skutečně nechápu u koho …

          0 0
        • Smazaný účet  

          No u prodavajiciho se mozna na necem domluvi, ale na poste je uz bez sance.

          Mi asi pred pul rokem dovezli balicek, ktery drzel pokupe akorat ten pytel ve kterem byl dany. Postak mi ho ukazal ze slovy, ze vyplnime protokol, ale ze esi chcu, muzu se podivat a jestli tam bude vsechno, tak si to muzu vzit. Byly tam nejake veci na bajka, nic krehkyho, nic nechybelo, tak jsme to vzal.

          0 0
          • maajkee  

            Ted uz s tim pochopitlne nic nenadelas.

            Tys právě ale nepsal, že jen na poště s tím nic nenadělá, tys to napsal strašně fatalisticky :)

            0 0
          • mr.nikdo  

            Zajimave :)

            U nas se to resi obdobne, akorat kdyz dojde na postu neco opravdu znicenyho, tak se da oznameni na to, ze balik je poskozen a ze se mas stavit na postu to resit – jako podivat se, a rozhodnout se co dal…

            S tim ze se jeste ten balik zvazi, jestli je stejna vaha..

            0 0
    • juli  

      Moc bych neváhal a pokusil se zásilku reklamovat:

      //"# Zjistí-li se při dodávání v místě určeném v adrese, že dodávaná poštovní zásilka je poškozená, zásilka se nedodá a bude uložena na poště, na které bude reklamace projednána. Adresát může požadovat, aby poškozená poštovní zásilka byla na poště před jejím dodáním otevřena a zjištěn rozsah jejího poškození.

      # Reklamovat poškození lze i dodatečně, ale jen v tom případě, že nebylo patrné už při dodání. Taková dodatečná reklamace je možná jen do dvou pracovních dnů po dodání. Nejvhodnější je reklamovat poštovní zásilku u pošty, která ji dodala. Reklamaci však přijme kterákoliv pošta. Podmínkou dodatečné reklamace je předložení poštovní zásilky v tom stavu, v jakém byla dodána, nebo, není-li to možné, tento stav hodnověrně doložit."//

      0 0
      • Smazaný účet  

        nj fotky by se asi hodily.

        0 0
      • zdenek  

        Pokusit se může, ale vidím to špatně:

        Podle prvního # to nepůjde, když to není při dodání.

        Podle druhého taky ne, když to bylo viditelné při převzetí: „Po té sem si všim že je krabice uplně roztrhlá“

        0 0
    • Kynio  

      tvojí povinností bylo si balík řádně zkontrolovat před převzetím. Balík si nemusel přijmout a prodejce pak mohl řešit poničení zásilky s poštou. Teď už v 90% neuspěješ co se pošty týče. Těch 10% je tam ještě kvůli prodejci, který může nahradit škodu, vyměnit kus, opravit atd..

      0 0
      • Kynio  

        moc pěknej článek :) kdysi sem chtěl dělat u PPL, dnes už si na to ani nevzpomenu, když mě doručovatel nestíhá pomalu ani pozdravit. Sotva podepíšu papír, už je fuč..

        0 0
      • jIrI___  

        Hlavně ta následná diskuze pak všechno pěkně uvádí na pravou míru.

        0 0
      • Kubas.1  

        hmm, dobrej článek…taky sem si doteď myslel, jak to mají „pohodový“…

        0 0
    • Flegmatik  

      Ten co ti to posílal byl zřejmě normální fyzická osoba, žádný obchod, je to tak?

      0 0
    • RedRS  

      mě se jednou stalo, že jsem na poště podepsal převzetí a pak mi teprve vydali balík okýnkem a čau, takže když jsem vyšel ven tak jsem zjitil, že je nabořenej tak jsem se otočil a šel to reklamovat a měl jsem co dělat.. můžeš na ně zkusit, že jejich povinnost je při předání tě informovat o tom, že zásilka je poškozená (měli by vyplnit protokol) jinak GOOD LUCK

      0 0
    • Kohout  

      Jak to je u ČP nevím, ale v práci posíláme dost věcí přes TopTrans a několikrát se stalo, že zásilka došla poškozená.

      Vždy je nutné kontrolovat neporušenost obalu. Jednou dokonce obal nebyl poškozený, ale obsah byl našrot. Normálně se to vyřešilo s pojišťovnou dopravce.

      Brácha si nedávno objednal nějaké keramické mísy na kytky, šlo to přes ČP. Obal poškozen nebyl, ale po otevření zjistil, že je obsah úplně zničený, ikdyž to bylo docela dobře zabalené. Normálně dostal peníze zpátky z pojistky zásilky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        ppl stejná zkušenost, dodané čelní sklo na auto za 15t bylo v nepoškozené krabici prasklé, zjištěno až po rozbalení, pojišťovna vyřešila…

        0 0
      • orgoj.chorchoj  

        mam stejnou zkusenost s CP – rozbite sklenene stinidlo u svetla, reklamace probehla bez problemu, znicene svetlo si nechali a vyplatili jeho cenu.

        Tady muze byt problem, ze byl poskozeny uz obal. Tzn ze se dalo poskozeni zjistit uz pri prevzeti. Ale stejne bych to zkusil.

        0 0
        • GaGy  

          Sám pracuji na poště a dělám zrovna balíkového kurýra a musím říci že jsme na tom určitě lépe než PPL či DPD. Co se týče počtu balíku na auto.

          Nebudu se bavit kdo doručuje lépe jestli my ,nebo ostatní firmy. Všude jsou problémy.

          A někomu vyhovuje ten přepravce a někomu zase jiný.

          U nás je problém v kapacitě.

          Za necelé 4 roky co tam pracuji ,stejný počet balíkových zaměstnanců.

          Ale hlavně o dost vyšší počet zásilek…

          můj rájon před dvěma roky cca 40 balíku.

          Dnes půměrně 65. člověk si řekne však to moc není ,ale je ..Jsou to cca 2 hodiny pracovní doby navíc ,které prostě nemám ..Když příjdu za vedením a nahlasím to že to nemám šanci stihnout (protože krom doručovaní děláme svozy ,kurzy atd) tak to většinou končí takto: pokrčí rameny a odejde.

          a nejedenkrát se i stalo že chybělo pár zaměstnanců tak se prostě nedoručovalo vůbec.. Jen firmy a vše ostatní uloženo a to dělalo samo vedení.

          Takže nebudte nasraní na lidi co pracuji za přepažkou ti většinou z 95% za nic nemůžou .. Je to to samé jako když jsou v hypernově fronty ,taky za to pokladní nemůže.

          Nebudte nasraní ani na doručovatele. V těch časech co máme určeny se to dá stíhat tak o prázdninách když jsou dovolené ,ale ted je to humus …Dřív to tak nebylo až tento rok je situace už kritická.

          Problém je v tom že u nás ve vedení je asi 5–6 lidí.. A myslím že zrovna jejich práci by zvádla polovina opravdu schopných lidí.

          Když vám někdo určuje jaký budete mít rajon a v životě na rajonu nebyl tak je to složitý.

          Co se týče reklamací pokud je zásilka poškozena tak do dvou dnů na reklamace na poště.

          Pokud není obal poškozen a je zboží zničeno tak by měla mít červenou nálepku křehká a také naštívit poštu do dvou dnů.

          Dokonce sem kdysi zákazníkovi ukázal že je balík nakopnutý at si to zkontroluje a ve finalé sem to platil já…

          Takhle nějak to funguje. Pro dobrotu na žebrotu…

          Tím chci jen říct že z větší části je ten problém ve vedení a ne v zaměstancích i když i tam se najdou občas pěkní zmrdi ,ale kde ne …

          A ještě další věc kolega tady vzpomínal že našel třebas až druhé oznamení ve schránce.

          Tak já vám povím že jsou lidi co mají barák za 3 miliony a nemaj tam ani schránku. A pak si chodí stěžovat že jim někdo nehodil oznamení do schránky.

          Todle je téma o kterém by se dalo hodně dlouho diskutovat ,ale já sem vám to chtěl trošku nastínit z mého pohledu…

          Přeji vám příjemný večer…

          0 0
          • maajkee  

            Hezky napsáno.

            0 0
          • nox159  

            za vsechno vedeni bohuzel nemuze

            • cekam doma na kolo cely den a kolem 2h se podivam do schranky kde byl listekže me nezastihli… Na 90% bych rekl ze tady ani auto nebylo.. :(
            • a kdyz je otevřená jedna přepažka kde se vydavají balíky a ta jednapani co tam sedi 20 min vykecava s tou druhou tak mi to taky neprijde jakochyba vedeni…

            ale samozrejme vsechno je o lidech… a blbci se najdou ve všech skupinach… :)

            na postu moc nechodim a jsem za to rad s PPL ani GLS nikdy zadne problemy ( oba borce to co rozvazi tak trochu znam )

            0 0
            • maajkee  

              No to já jak příjdu na poštu tak jsou na mě všechny pošťačky jak med :) Stačí se na ně trochu usmát, něco s nima prohodit, popřát hezkej den atd. a věř že se pak nebudou 20minut mezi sebou bavit až tě uviděj. Jak říkáš, je to o lidech, ale na obou stranách.

              0 0
              • McBlacky  

                tak to u nás na poště čekám minimálně 40 minut na cokoli. Nikdo nic neřeší. Málo lidí a tím to z jejich pohledu hasne…

                0 0
                • Pebe  

                  a že by si tě pamatovala do příště, haha :-)))

                  0 0
                • jIrI___  

                  Jo není nad vesnické pošty, kde člověk na všechno nečeká dýl než minutu, protože v 90% je u přepážky sám :)

                  0 0
                  • Chiron  

                    Já bych to tak růžově s těma vesnickýma poštama zas neviděl. Fronty sice nebývají, ale většinou se mi stává, že předemnou je jeden dva lidi, kteří si nutně potřebují pokecat. Taky se mi už stalo, že sem tam přišel hodinu a půl před zavíračkou s poukázkou a baba na mě vyjela, že má už peníze spočítané a že mi už nic nedá, ať přijdu zítra. Nebo taky stála za to příhoda s balíkem, spíše obálkou a v ní malá krabička s baterií do telefonu. Samozřejmě sem doma a ve schránce se objeví lístek „adresát nezastižen“, tak potom jedu na poštu a prý „tady ale žádný balík není“, tak fajn, počkám nebo to pejedu řešit na poštu do města, na druhý den sem doma a zase lístek adresát nezastižen. Což nechápu, normálně mi dají jeden a pak buď příjdu nebo ne, druhý lístek je asi jen nějaké upozornění než ho pošlou zpátky. Každopádně mě to už fakt vytočilo. No nakonec na poště už byl. Ale fakt, jak sou neschopní lidi, tak je to pak těžká domluva.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Tak takové problémy já ještě neměl. Snad jen to, že si paní přede mnou potřebovala pokecat s pošťačkou za pultem. A to pomohlo slušné „S dovolením, já si jen rychle vyzvednu balík a můžete pokračovat.“ :). Dědiny mají tu výhodu (v jiném pohledu nevýhodu), že se téměř všichni lidi mezi sebou tak nějak znají a i z toho důvodu se k sobě většinou chovají vstřícně. Není to tak sterilní jako město.

                      0 0
                  • MlokCZ  

                    Čekání bude kratší. Ale co ještě důležitější věc a to otvírací doba?

                    Do kolika má otevřeno vaše pošta? Já patřím v Plzni pod hodně velkou poštu, která má trvale otevřeno do 18:30, což hodně často využívám (často se tam dostanu kolem 18:20).

                    A fronty jak kdy. Je tam už delší dobu vyvolávací systém, který situaci hodně zlepšil (při tom opravdu velkém množství lidí smysl má). Třeba v pátek jsem přišel na poštu kolem 17:30, v budově bylo cca 25 lidí a čekal jsem tam 3 minuty.

                    Jediné kdy je to opravdu hrozné je těsně před vánocemi. Prosinec a zejména tak od 10. prosince to bylo loni příšerný (a letos asi nebude o moc lepší), to se čekalo i 50 minut (dle čísel vyvolávacího systému byla fronta kolem 130–140 lidí). Díky vyvolávacímu systému si ale aspoň člověk mohl vzít číslo a aspoň část té čekací doby zatím vyřizovat něco jiného.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Jo, ta otvírací doba je pro některé lidi problém. Dva dny v týdnu je otevřeno tuším do 17:30 a zbývající dny do 15:30 h (nevím to přesně, už jsem na poště dlouho nebyl). Zas tady to kompenzuje to, že 90% lidí jezdí do práce na 6:00, takže do těch 17:30 je už naprostá většina doma a tu poštu stihne.

                      0 0
                      • Chiron  

                        To máte ještě dobré, u nás to je Po-Pá 8:00–10:00 (3h pauza) 13:00–16:00 a So 8–10. Na jednu stranu spoustě lidí to tak stačí, ale třeba pro mě bývá pomalu nadlidský úkol se tam dostat do čtyř hodin.

                        0 0
              • Pedro404  

                Já se usmívám o sto šest a je mi to hovno platný, dycky mi to oplatí kyselym ksichtem. Asi máš sladší úsměv.

                0 0
                • jIrI___  

                  Zkus si 8 h sedět někde za přepážkou a hádat se s lidma, kteří po tobě občas chtějí totálně nemožné věci a stojí si za tím, že mají pravdu. Já se těm kyselým xichtů vůbec nedivím, taky bych po té šichtě asi nebyl příjemně naladěn.

                  0 0
                  • Pedro404  

                    Já neřikam že to je pro mě překvapivý, mě spíš překvapuje že u maajkeeho ten úsměv údajně funguje.

                    0 0
                  • ememem  

                    keby len nemozne(btw co take?). niekedy dokonca aj to od coho tam su. u nas je napr. od tych slepic za okienkm oblubeny taky vtip ze sedia za kazdou priehradkou minimlane jedna ale v prevdzke je jedno z piatich. alebo vystojis pol hodinovu(menej fakt nie) radu k okienku kde je nepisane „univerzalna priehradka“ a ked chces zaplatit tak ti povedia ze „seky vedla“. no a ked sa im nieco nepaci tak si budu musiet najst inu pracu,ina moznost nebude, akurat ze s takym kyslym ksichtom na zakaznika ich nezoberu ani do lepsich potravin…

                    0 0
                    • pepino  

                      Ani nemluv, včera kolem poledne, jedno okýnko „zavřeno“, tak stojím u druhýho ve frontě 4 lidi, mezitím se to zavřený otevřelo, udělala se tam druhá fronta, já se dostal na řadu – a vona vyndala ceduli zavřeno „jděte si k druhému okénku“ a tam, jak píšu, druhá fronta. Jsem myslel, že ji zabiju.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        To nasere, ale na někoho z té fronty to vyjít musí. Já mám podobné zážitky ze supermarketů, když stojím ve frontě, natěšený už pomalu vykládám zboží na pás a najednou se předemnou objeví cedulka „Pokladna uzavřena, použijte vedlejší, prosím.“ :)

                        0 0
                        • pepino  

                          To jo, ale v samošce na mně houknou „Sem už nééé“, kdežto tady jsem stál za 4 lidma a když jsem přišel na řadu, tak vyndala ceduli.

                          0 0
                  • nox159  

                    nejhorsi je jak ty chces uplne normalni vec a oni ta nete cumi jak na blazna – to se mi stava i v dost obchodech… Když jsem teměř v jakemkoliv obchode tak je problem dozvedet se neco od obsluhy… vzdycky jen čumí :D

                    naposledy to bylo v jednom nejmenovanem cyklo obchode v Kopřivnici ( na kasarnach pro mistni )

                    přišel jsem tam ( v obchode nikdo, 2 prodavaci za putem )

                    hnedka přatelky čau co potrebujes

                    tak jsem řikal že teleskopickou sedlovku

                    prodavač: jaky prumer

                    ja: 30,9 delkove neco mezi 370–400mm nejlip primy zamek

                    prodavač: prumer 30,9 neexistuje

                    ja: prece prodavate kola s takovým prumerem sedlovky ne?

                    prodavač: neřekl nic jen čumel jak pero

                    prodavač2: „franta“ ji prece jezdi…

                    prodavač: jo tak takovou tady nemame zadnou ale mame ten uzši prumer takze bys musel pouzit redukci

                    ja: dobre mohl bych se na ni podivat?

                    prodavač: jiste ( chvili se hrabal pod pultem a pak vytahl odpruzenou sedlovku od zoomu :D)

                    ja: bavime se snad o teleskopicke sedlovce ne?

                    prodavac2: tak to by se muselo jedine objednat…

                    ja: diky chtel jsme ji hlavne videt v realu…

                    ja: jeste bych se chtel zeptat jestli nemate nejaky oversize predstavec ale chtel bych nejaky hodne kratky

                    prodavač: hrade se chvili pod pultem pak mi jeden podava.

                    ja: ale tohle neni oversize (podaval mi klasiku)

                    prodavač: chvili na me hledi

                    ja: tak dekuju naslechledanou :D

                    kdyby to byla zenska nebo nejaky starsi deda tan nereknu ale byli to oba dva chlapi mezi 25–40 rokama.. :(

                    0 0
                    • The_Trooper  

                      No co bys chtěl :D, když přijde borec nadupaný vědomostmi z BF do malé vesnické cykloprodejny… U nás je to podobné, ve vesnici máme 2 cykloprodejny a vždycky tam vedem velké diskuze o komponentech a kolech všeobecně, prodavač pak jen naslouchá a nestačí se divit :D

                      0 0
                      • nox159  

                        jen me stvalo jak tihle „borci“ ze sebe delaji chytraky…

                        v druhe prodejne je uplne jiny pristup…

                        ale to je tak ve vsem… kdyz jedem na nakupy do ovy tak na cokoliv se nekde zeptam at jde o bundu boty kalhoty… proste cokoliv tak obsluha nikdy nic nevi :(

                        0 0
                    • JakeF  

                      Nic proti, ale tys čekal, že někde v obchodě na měnším městě budou mít jen tak na krámě teleskopickou sedlovku, ještě ve 30,9 průměru? A s tím představcem je to podobné, většina lidí to vůbec neřeší a když už někdo chce ladit posed, tak většinou chce konkrétní délku. Těžko může chtít někdo od menších cykloobchodů, aby měly na skladě všechny modely ve všech velikostech a pokud možno od všech značek. Připomíná mi to, když si jeden stěžoval, že v celém (krajském) městě nenašel cykloobchod, kde by měli eloxované šroubky…

                      0 0
                      • McBlacky  

                        pokud chceš něco jinýho než duši, tak je IMHO lepší kupovat online.

                        naposled jsem do kamenáku přinesl silniční pedály že k nim chci kufry. Borec to smráknul a prodal mi kufry. Pochopitelně blbý. Dal mi Kea, pedály byly na obyč…

                        tomuhle nerozumím, tak jsem to zkusil :)

                        chyba :(

                        0 0
                      • nox159  

                        s predstavcem bez problemu – ten skladem v jinych shopech byva jen jsem chtel porovnat cenu…

                        u toho teleskopu jsem to jen zkusil ;-)

                        0 0
                  • mr.nikdo  

                    pridej tam lidi se dozaduji duchodu a rvou, kdyz jim nedaj prachy, protoze nemaj obcanku…

                    to je hodne na nervy…

                    0 0
                • jIrI___  

                  Zkus si 8 h sedět někde za přepážkou a hádat se s lidma, kteří po tobě občas chtějí totálně nemožné věci a stojí si za tím, že mají pravdu. Já se těm kyselým xichtů vůbec nedivím, taky bych po té šichtě asi nebyl příjemně naladěn.

                  0 0
                  • spita  

                    pokud paní za překážkou nemá povahu na to, aby se tvářila příjemně(což by měla být samozřejmost u všech služeb – obchody, pošta, banka) i na protivné zákazníky, tak ji asi nezbyde nic jiného, než si najít jiné povolání. Vždyť je spousta krásných zaměstnání, kde je možno se v práci tvářit jakkoliv – např. ošetřovatelka hospodářských zvířat. Doručování poštovních zásilek je služba, kterou si platím a když za to platím, tak chci nejen doručení z bodu A do bodu B, ale i slušné chování ze strany personálu. Až to bude zadarmo, tak pak ať se tváří jak chtějí.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      :)

                      0 0
                    • LáďaH  

                      Řeknu ti to asi takhle: Jdi pracovat tak na 2 týdny na poštu (třeba můžeš jít dělat rovnou poštovního doručovatele), na každého se usmívej, choď v 5:30 do práce, v 17:30 z práce (pracovní dobu máš ovšem 7–15), tahej vozejk, který má cca 35kg (jen pro doplnění, norma je 15) a ještě si do něj cestou něco přihodíš z pytle s další poštou, co jsis nechal odvézt řidičem na rajon, protože se ti to do vozejku prostě nevešlo, celý den se usmívej atp… Eventualně si můžeš ve volném čase hledat nové zaměstnání :-) Myslím, že to 2 týdny nevydržíš. Máma dělá na poště, takže moc dobře vím, jak to tam chodí…

                      0 0
                      • nox159  

                        kdyz mi zkonci pracovni doba jdu domu, do voziku si dam jen tolik kolik mam…

                        nebojim se otevrit hubu, kdyz me vyhodi budu delat jinde – clovek by si nemel nechat ****** na hlavu!

                        0 0
                        • LáďaH  

                          Dobře, a když budeš v 15 na rajónu, tak tam vozejk s poštou necháš, a přijdeš si pro něj další den v 7 ráno?

                          Ono, až budeš muset živit rodinu, tak budeš mluvit jinak…

                          0 0
                          • nox159  

                            staci si to naplanovat… :)

                            0 0
                            • McBlacky  

                              jsi idealista, počkej až tě nekdo zaměstná a naloží ti práci že to nestihneš.

                              sice se ozvat můžeš, ale až budeš mít v životopise za rok 4 zaměstnání, tak už ti zbude akorát sociálka.

                              0 0
                              • nox159  

                                než si nechat ****** na hlavu tak radeji pujdu :)

                                jinak samozrejme je pracovni smlouva ve ktere by melo byt psane co budeš dělat a kolik hodin denne ne?

                                pokud nekdo nestiha jsou 2 moznosti

                                1. nadstrelený limit – nestiha nikdo
                                2. zdechlost cloveka

                                prijdu za sefem – nestiham a myslim ze se neflakam co s tim?

                                pokud řekne at pridám řeknu at mi to ukaze ze to jde…

                                tak jsem to rěšil jak jsem byl cca pul roku ve fabrice, na limity jsme sral z sefem se hadal, lidi se kteryma jsem delal se postupne stridali ja tak porad byl…

                                celkem pohoda delal jsem na miste kde se stridaly brigadnice tak jsem tam mel kazdy tyden jinou babu a celkem se to v praci dalo – pokecal jsem si…

                                po pul roce me přestalo bavit dohadovani se sefem a furt zmena pracovni doby… tak jsem se na to vysral a sel pryc :)

                                super zkusenost do zivota :)

                                0 0
                                • přišlapávač  

                                  ty seš asi hodně ostřílenej borec :-) ale jak říká Blacky, víckrát za sebou změníš zaměstnání a po šestý až někam pujdeš Ti rovnou řeknou, že rychlokvašky nepotřebujou :-)

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    tedka mam praci ktera me bavi a jsem spokojeny – ted nemam duvod ke zmene… :)

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Sytý hladovému nevěří. Není hrdinstvím být ve 20 rebelem ve chvíli, kdy zodpovídáš pouze sám za sebe. Až si se slovy Maléhého prince jednou někoho k sobě připoutáš, tak pak teprve poznáš jak to chodí doopravdy.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Tak tak..a dilema „vytrpim to v praci, nebo budu par mesicu bez prijmu“ dostane jiny rozmer.

                                        0 0
                                      • nox159  

                                        jak rebelem? myslim ze tohle je normlani reakce normalniho cloveka – jestli si nekdo necha srat na hlavu ve 20 nebo ve 40 je podle me uplne jedno ;-)

                                        kdyz me to v praci stve tak si hledam jinou. pokud to cloveka stve ale nedela nic jen „drzi hubu a krok“ je nekde problem.

                                        0 0
                                        • martin_bakov  

                                          ti to neberem to rebelstvi a asertivitu, jen rikame ze je snadny pak v zivote spadnout do situace kdy budes muset udelat kompromis … a treba zrovne v te praci

                                          V jakym oboru delas ? Studujes neco ?

                                          0 0
                                          • nox159  

                                            kompromis ano ale ne ve stylu ze abych si utrzel praci budu lizat šefovi boty a pracovat 2h navic a zadarmo…

                                            jinak uz student nejsem

                                            0 0
                                        • Volf  

                                          Ne já ti nenadávám a ani ti nijak nesnižuji tvoje nadšení. Jen vycházím z toho, že jsem na světě asi tak dlouho jako tvoji rodiče a vidím některé věci jinak. Ale na druhou stranu souhlasím s tím, že by si člověk na hlavu neměl nechat *****, ale ještě raději bych byl, kdyby jsme zde dávno vytvořili společnost, kde by ****** někomu jinéma na hlavu v zaměstnání bylo trestným činem.

                                          0 0
                                          • pstasek  

                                            Svoboda nutně vede k tomu, že ti, co jsou silnější (a nemusí to být nutně fyzická síla), se budou na světě mít lépe a ti druzí si prostě budou muset nechat ***** na hlavu.

                                            Pokud se cokoliv zákony sváže, ubírá nám to kousek z naší svobody. Každý se může rozhodnout za sebe (případně na co má), v kterém patře v této srací kaskádě se bude nacházet.

                                            Pokud se ocitne v situaci, že si bude muset nechat na hlavu nakálet, prostě musí jít někdy hrdost stranou. Pokud to však trvá déle, bylo by záhodno s tím něco dělat. Každý člověk individuálně. Nelze mít zákony na každý uprdnutí.

                                            0 0
                                • rainbowone  

                                  Zažil jsem to několikrát a vidím to i u několika známých. Začíná to tak že jsi o hodinu déle v práci a končívá to tak že jsi v práci 12 hodin denně včetně So a Ne a pracovní dobu máš tak jak se šéf vyspinká. Penize máš samo sebou základní a přesčas se neproplácí . Jsou firmy kde si na to zvykli a jinak už to dělat ani nechtějí ,proč taky ,když lidi jsou tak blbý a přistoupili na jejich pravidla hry . To že si to lidi nechají líbit je jejích věc . Mnohdy stačí doslova přejít ulici a máš o 1/3 víc peněz za základní pracovní dobu. Taky stačí jeden pořádný ******* a hned je vše vpořádku. Já si to nikdy nenechal líbit a beru to jako zkušenost tak že nelituju toho že jsem tam dělal jen vím že nechat si ***** na hlavu a dělat od nevidím do nevidím za pár šestáků nemá smysl.

                                  0 0
                                • witmar  

                                  No myslím si že s postupem času změníš názor… Jsou regiony kde je velká nezaměstnanost a ve spoustě firemto funguje stylem: otevřeš pusu že se ti nelibí klidně i maličkost a jdeš… však na tvé místo čeká mraky lidí… Ikdyž je to protizákonné nikdo s tím nic neudělá.. říkej si ci chceš ale třeba pro lidi ve věku 45a víc je problematické si práci najít…(samozřejmě né pro všechny)..

                                  Ve tvém věku je spousta lidí totožného názoru s Tvým..Třeba Ti to vydrží :-)

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    velka nezamestnanost je proto ze cikani nechcou delat a jak se tak divam tak vetsina mladych taky ne… – ale tohle je na jinou diskuzi…

                                    a to ze na tvoje misto čeka mraky lidi je blbost!

                                    hned jak jsem skoncil ve skole a konecne si rekl ze zacnu delat tak behem dvou dnu 3 nabidky na praci a pak behem mesice dalsi… – kdo chce delat praci si najde!

                                    0 0
                                    • pstasek  

                                      Záleží na regionu, kde práci sháníš a na oboru tvého vzdělání. Jsou práce, které se hledají těžko.

                                      Na druhou stranu šikovných řemeslníků není mnoho a takoví mají o práci postaráno. V některých oborech opravdu není problém si vybírat.

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Tak, tak. Pokud je člověk manuálně šikovný, tak je v dnešní době mnohem lepší se vyučit a pak v oboru pokračovat, než třeba udělat průmyslovku/gympl a bez VŠ neumět nic.

                                        0 0
                                        • nox159  

                                          mam prumku a jsem programator :D

                                          0 0
                                          • jIrI___  

                                            Taky mám průmku, ale neumím nic pořádně :-))

                                            0 0
                                            • nox159  

                                              taky ze skoly umim hovno :D ale to me nelimituje – zivot cloveka nauci ;-)

                                              0 0
                                          • pstasek  

                                            Mno tak programátor je celkem lukrativní job. Tam si můžeš relativně slušně vybírat. Zvlášť, když máš pár let praxe. Časem ale bude hůř. Programátorů leze ze škol hromada a dá hodně práce, aby ti neujel vlak. Snadno tě pak nahradí někdo mladší a schopnější.

                                            Taky pracuju v IT a právě tohoto se docela bojim, protože taky nic jiného pořádně neumim.

                                            Jinak ani VŠ neni zárukou dobré práce. Všemožných Bc., případně ing. začíná být dneska hromada. Kolem sebe často vidím, že šikovní, vyučení lidé se mohou mít daleko lépe, než kdejaký ing.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              ehm..programatoru je jako sra*ek…ale kupodivu je zatim docela poptavka po schopnych lidech…

                                              0 0
                                            • nox159  

                                              musim te sklamat ale nedelam v oboru protoze z toho neumim vubec nic :D jinak programatoru je dost, jen jich dost nic neumi :D

                                              0 0
                                    • witmar  

                                      to jak pises ze kdochcepracovat praci najde…není 100% pravda a znám min 6lidí kterým proste nikdo práci nedá…

                                      U sebe třeba vím že si ji najdu ale všichni rozhodně ne..

                                      0 0
                        • jIrI___  

                          První odstavec: jo kéž by to tak šlo. Skončí pracovní doba, končím i já, takhle to podle mě funguje většinou jen ve fabrikách, kde se dělá na směny (resp. nikde jinde jsem to na svých brigádkách nezažil).

                          Druhý odstavec: hledat si třeba ve čtyřiceti novou práci asi nebude taková sranda, holt když má člověk rodinu, která potřebuje stálý příjem.

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            tak to funguje jen u u pásu a ve státních institucích.

                            0 0
                            • Pebe  

                              tak to funguje všude tam kde si to tak zařídíš ;-)

                              0 0
                            • jIrI___  

                              Ve státních institucích, jak se to vezme. Když vezmu třeba úřady, tak jasně, úřední dny 7–17 h a fajront, to ano. Ale běžné „neúřední dny“ 8–14 h, ani náhodou, v podstatě tam je člověk stejnou dobu jako v úřední den, jen to lidi „z venku“ nevidí. A ostatní státní instituce neumím posoudit :)

                              0 0
                              • Flegmatik  

                                To je tak u všeho :-) Když nevíš, jak to tam funguje, zeptej se lidí, kteří tam nikdy nepracovali. Ti to vědí naprosto přesně :-D

                                0 0
                              • Ruprt2  

                                já nemluvil o úředních dnech.

                                Jestli jsi mě pochopil tak, že se pracuje jen v úřední den, tak jsem oproti tobě hooodně velký optimista. :-)

                                0 0
                          • nox159  

                            u druheho odstavce mas nejspis pravdu ale to se nevylucuje s tim ze by si mel nechat človek srat na hlavu denne pracovat o 2h dele… ;-)

                            0 0
                            • AsiJura  

                              Přesně tak, je to o tom kdo si co nechá líbit, většina raději drží hubu a krok, aby se neřeklo, aby nebyl důvod k problémům, a pak jsou jiní, kteří se nebojí říct si oco chtějí a většinou to i dostanou.

                              0 0
                              • Jenda  

                                nebo dostanou padaka a jsou v prdeli i se svejma idealama.

                                0 0
                                • nox159  

                                  nekdo ma svou hrdost a kvuli tomu aby si udrzel misto nemusi nekomu lizat prdel ale to je pak kazdeho vec ;-)

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    není o lízání ani o hrdosti. Ale chápu, že si to myslíš.

                                    0 0
                                  • Ruprt2  

                                    věř mi, že je mnohem větší hrdinství, když jde pětapadesátiletý táta od rodiny, která na něm existenčně závisí do práce, kterou nenávadí a která mu vůbec nic nedává.

                                    Než že třískne do stolu a řekne já se vám tady na to vyseru, vy všichni mi můžete to radši půjdu na pracák.

                                    0 0
                                    • nox159  

                                      na druhou stranu kdyz ma 55 tak uz zenska na mateřske nebude tzn. mela by taky vydelavat… takze to uz jsou 2 platy…

                                      pokud dela z rodiny jen jeden ( neřešme mateřskou ) tak si myslim ze je neco spatne…

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        :-)

                                        0 0
                                      • witmar  

                                        ten druhý z dvojice může mít třeba zdravotní problémy… hmmm

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          Když má jeden problém, druhý musí jít makat.

                                          Když chce práci najde, nechcou jenom cigoši :-)

                                          Ve dvaceti je svět tak jasný a přímočarý. Mno nestýská se mi :-)

                                          0 0
                            • rainbowone  

                              Pokud si to ti lidi nechají líbit tak proč by to jejich vedoucí měnil ? Pokud musím dělat denně 2 hodiny navíc tak je chyba vždy v systému. Buď mi vedoucí špatně rozvrhl práci a špatně na mě dohlíží nebo si neplní své povinosti a přetěžuje zaměstnance.

                              Nevidím důvod si nechat takhle ***** na hlavu . Stačí anonimní udání a je to. A keci typu že tě vyhodí jsou ti prd platné ,když si zničíš zdraví .

                              0 0
                              • nox159  

                                jsem stejneho nazoru – ostatni to maji nejspis jinak podle reakci ;-)

                                0 0
                              • witmar  

                                anonymní udání nic neřeší… žijete v ideáleh…

                                0 0
                      • lenny_vej  

                        Láďo, ale já Tvojí mámu nenutím, aby pracovala na poště. Já jenom chci pár věcí:

                        1)aby zásilka kterou pošlu, došla pokud možno včas (letos mi dokonce jeden pohled nedošel k adresátovi – sice blbost, ale zrovna to bylo narozeninový přání, tak mě to naštvalo)

                        2)aby mi pošta neházela do schránky lístek „adresát nezastižen“, když jsem doma

                        3)aby nevydávali nejen dopuručené dopisy, ale i dopisy do vlastních rukou nebo s pruhem na obálce cizím lidem – to že někdo stejného příjmení bydlí v tom samém paneláku snad neznamená, že jsme příbuzní a i kdyby (jako že jo), tak to neznamená, že ten dopis má vidět. Proč jsem našla rozhodnutí i přijetína Mgr. studium, rozhodnutí o stýpku a podobný věci u babičky, která s námi ani nebydlí v jednom bytě? Nikde není záruka, že mi nevadí, že to ten člověk má vidět a že to třeba i nestopí…

                        0 0
                        • lenny_vej  

                          chbí mi tam:

                          1. když jdu na poštu, tak tam nejdu proto, že bych je chtěla obtěžovat,

                          ale proto, že jdu pro balík, s balíkem, zaplatit složenku a nebo koupit arch známek… Paní za okýnkem je živa z toho, že né všechno posílám PPLkem, že ráda píšu dopisy místo mailů a SMSek. Takže mě doráží, když mi ona pracovnice řekne: „Co chcete?“ takovým tónem, že mám sto chutí odpovědět „Ho*no“ a nic neposílat…

                          0 0
                          • miki  

                            Ještě bych dodal že mě třeba hrozně vadí že si vyzvednu balík a druhý den mám ve schránce oznámení že si mám vyzvednout balík ale nenapíší odkud ten balík je ani číslo zásiky a já vystojím frontu a paní za přepážkou mi řekne že nic nemá že to byl ten co jsem si včera vyzvedl.To se pak nemůže divit že tam nechám pár sprostejch slov.

                            0 0
                        • Flegmatik  

                          Však jo, on tebe taky nikdo nenutí používat služeb České pošty, že :-)

                          0 0
                          • nox159  

                            kdyby tenhle argument sel pouzit všude tak jsem spokojeny.

                            neplatit socialni pojisteni… ;-)

                            jinak když mi prijde dopis od zamestnavatele popripade soudu… tak mi ho neposlou PPL ale prijde poštou takže poštu využívat musim!

                            0 0
                            • Flegmatik  

                              Však i ten zaměstnavatel má možnost volby, minimálně v zásilkách nad 50 g. Do 50 g je pravda, že ČP pořád monopol má a ještě tři roky mít asi bude. Ale dá se to řešit snad i osobním vyzvednutím :-))) Viz posílání rozhodnutí o přidělení stipendia, který si snad každý na tom studijním může vyzvednout sám, škola ušetří na každém 25 Kč nebo kolik a dá to možná i méně práce.

                              Jinak lenny_vej lze akorát doporučit si ty schránky a zvonky popsat i křestními jmény, pokud to tak už nemají a babičce vysvětlit, že nemá přebírat cizí dopisy. Ale chápu, že každý člověk z BF by hnedka věděl, že Novákovi jsou tihle, a ne Novákovi o schránku vedle.

                              0 0
                              • nox159  

                                dobre mas pravdu ale jak ja ovlivnim že mi nekdo pošle poštou dopis ? vubec nijak o nekterych dopisech se dozvim az je ve schrance listek… o to tady jde :(

                                0 0
                              • lenny_vej  

                                Ty zvonky popsané jsou a babičce jsem to říkala. Nezlob se na mě, ale pokud je to do vlastních rukou pro Lenku V., tak to asi nepředám Zdeňce V., že…

                                Nehledě na to, že dopisy do vlastních rukou se do schránky házet nemají.

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Tohle je prasárna (i když v podstatě o nic nejde). V takovém případě bych si stěžoval vedení, nic lepšího člověk nevymyslí.

                                  0 0
                                • Flegmatik  

                                  Jo, to je šlendrián, to beru. To pak ten příplatek za „do vlastních rukou“ ztrácí na kralupské poště smysl :)

                                  0 0
                          • lenny_vej  

                            Jo jasně, oni mi ze školy zavolají, jakže bych ráda to rozhodnutí o výsledku přijímaček dostala…

                            Každýho z těch tisíců lidí se budou ptát, že jo ;-)

                            0 0
                          • pepino  

                            Jj, ani naše mobilní operátory. Teda až EU zruší roamingový poplatky.

                            0 0
                        • StuntJ  

                          kurňa a to jsem si myslel, že jen u nás v Brně máme takový bezmozky na poště. Ale jak koukám, je to všude stejné. Nám taky se pošťačka neobtěžuje vozit balíky až domů, nechá je na poště se slovy „kdo se s tím má tahat“. Obálky s pruhem do vlastních rukou nechává ve schránce, komentuje to tím „že by se upsala“ … A přes několikerou stížnost i od soudu je stále na svém fleku :o). Proto se poště vyhýbám, co tam pracuje za … slušně – idoty, to není ani snad možné …

                          0 0
                        • LáďaH  
                          1. Zásilek je hodně, lidí málo.
                          2. Prostě hodně věcí, na málo lidí, spousta pošťaček to tak dělá,

                          protože: a: jsou líné b: taky se rádi dostanou domu, a všude čekat, jestli ten člověk náhodou neni doma zabere docela hodně času.

                          1. Pokud dá pošťačka dopis do vlastních rukou cizímu člověku, porušila

                          předpisy, pokud ti to vadí, tak si jdi stěžovat.

                          0 0
                          • StuntJ  

                            stížnost nepomůže. Já si stěžoval několikrát na funkčnost pošty a i s důkazy jsem bohužel neuspěl … A to že je lidí málo, mne jako platícího zákazníka vůbec, ale vůbec nezajímá . Já jsem si zaplatil za službu a ČP ji nesplnila …

                            0 0
                            • LáďaH  

                              Pokud stížnost nepomůže, tak je buď problém na straně vedení pošty (pokud byla opakovaně podávána stížnost), nebo pošťačky. Ano, ČP ji nesplnila, já jen píšu jednu z možných variant, proč tomu tak bylo…

                              0 0
                          • miki  

                            Koukám že asi děláš na poště a pošta se od totality noc nezměnila.Jakmálo lidí??nechápu když jich je tolik na pracáku? Nemaj jen na ně peníze protože ty mají neschopní manažeři.Odesílal jsi někdy balík z Německa?? já mnohokrát a ten jejich podací lístek co si vypíšeš a poštačka ho nalepí a ty dostaneš propsanou kopii trvá 5 sekund,(měřeno!!)

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Jen pro ujasnění:

                              Do těch měřených !! 5 sekund jsi schopný napsat jméno, ulici, číslo, město, PSČ a stát plus cenu, pojištění a tak ?

                              Sakra chlape, co bereš ?

                              0 0
                              • miki  

                                ten si v klidu vypíšeš doma a poštačka ho strčí do čtečky kde se napíše váha a datum atd..odlepí ,tobě strčí kopii do ruky a jdeš.

                                0 0
                            • LáďaH  

                              Na poště nedělám, máma ano, viz pár příspěvků výše…

                              Málo lidí asi takto: pošta se rozhodla, že má hodně lidí, tak je propustila a dala jim odstupné, poté zjistla, že jich má pro změnu málo. Ano, pracáky jsou plné, spousta lidí jde pracovat na poštu, po týdnu jsou zase pryč, že tolik práce se prostě nedá zvládnout. Já tady nepíšu o vypisování oznámení, ale o čekání na lidi, před vypsáním oznámení.

                              0 0
                          • lenny_vej  

                            Poprvá jsem si pošťačku odchytla a řekla jí, že si nepřeju, aby mojí poštu (rozuměj aspoň tu do vlastních rukou) vydávala člověku, který se mnou ani nesdílí byt.

                            protože to bylo houby platné, řešila jsem to písemně na poště – „Litujeme, už se to nestane“ – OK

                            Ani bych tu necekla, kdyby se to nestalo 3 (slovy tři) dny po projednání písemné stížnosti znovu…

                            0 0
              • nox159  

                nevim kde to zijes ale ja prijdu k „terminalu“ zmacknu tlacitko dostanu listek a čekam… vidim jak se u okynka ke kteremu bych mel jit 2 postačky bavi tak se mužu culit jak chci ale k okynku muzu az na mě přijde řada ( i když tam žanda neni tak i tak musim cekat…)

                0 0
          • mr.nikdo  

            Mas recht covece…

            Ale nevysvetlis to nikomu, dokud si to sam nezkusi…

            Nevim jak u Vas, ale u nas se bezne chodilo i na 5 (ted zakazany), takze nejdriv tak na 5:30 a az tak nejak se to da stihat…

            Jak pises s kapacitou – jestli mate rajony jak jsou tady, tak to chapu (pridavaj treba jen 1 rajonu a nikomu jinymu atd..)

            0 0
          • Jenda  

            no popravde ja bych uvital treba moznost aby se mi balik vubec domu nedorucoval protoze stejne doma v dobe dorucovani nejsem a je to zbytecna prace. Misto toho si pro to klidne zajedu na postu kdy se mi to hodi.

            0 0
            • pstasek  

              tak tady se podepíšu.

              0 0
            • Lada,s  

              Tohle bych taky klidně uvítal. A myslím že takových lidí je hodně

              0 0
            • Smazaný účet  

              Tohle je jeden z duvodu, proc preferuju postu pred PPL. Casto ani nevim kdy se dostanu domu a kde v praci zrovna budu, takze posta, ktera mi hodi do schranky papir(nebo si balik sleduju podle cisla) je idelani reseni a muzu si pro nej zajit kdykoli mam v nasledujicich dvou tydnech cas.

              0 0
            • MlokCZ  

              Tohle jsem už chtěl taky dávno. A teď to tak začíná i fungovat díky večernímu doručování.

              Zatím to nefunguje u všech balíků, ale už u 5-ti se mi to tak stalo (a u dalších 3 ve stejném ne).

              Tedy ráno mi volají z pošty, že dnes k večeru budou doručovat balík (většinou říkají čas kolem 16–17:30 nebo 16:30–18) a jestli budu. Takže buď řeknu, že ano a doručí mi ho domů nebo, že ne a ať ho rovnou nechají na poště a oni to tak udělají.

              Ještě aby to tak časem fungoval pro všechny balíky.

              0 0
            • Spock lone wolf  

              Zajdi na poštu a řekni u přepážky že si chceš zařídit odnášku zásilek:

              http://www.cpost.cz/…_zasilek.pdf

              0 0
              • pstasek  

                a vida … to jsem nevěděl. Díky.

                0 0
              • Lada,s  

                No vida :)

                0 0
              • MlokCZ  

                Nevím jak tohle dlouho funguje. Já se ptal na tohle už před více lety a tenkrát to nešlo.

                0 0
                • Spock lone wolf  

                  Taky nevím, ale využívám to cca půl roku aby se pošťáčka nemusela tahat s tou spoustou balíčků ke mně a zase zpátky na poštu když nejsem doma.

                  0 0
              • McBlacky  

                předpokládám, že ti tedy jenom hází do schránky oznámení a nechávají to ležet na poště. to je ok. do toho jdu

                0 0
                • Spock lone wolf  

                  No, ani ta oznámení nedoručují, mně nechávají na poště všechno. Ale já zaškrtal všechno, jsem na poště nejmíň 3× týdně, tak to neřeším.

                  Kdyžtak se zkus zeptat jak to přesně je.

                  0 0
            • HKou  

              Napadá mě singulární řešení, kdy by byla pošta jen jedna a všichni by si tam chodili vyměňovat balíky a dopisy :)

              0 0
          • notobi  

            1+

            0 0
    • Diablus  

      jednou mi přišla taky totálně poničená krabice v které byli docela drahý sluchátka jenže úplně zničený tak jsem okamžitě šel na poštu a poštačka odmítla reklamaci protože prý balík neprošel přes ní ale dovezl to přímo mě do ruk(nějaká ta hlavní pošta bo co je v jiném městě tak to vozí v autě rovnou dom),tak jsem jel na tu hlavní poštu a tam taky že to neuznají a bla bla bla,když jsem jel na 3 poštu tak v pohodě reklamaci uznala,omlouvala se a ani jí nevadilo že to nedonesla poničené přímo ta její pošta,takže z mé zkušenosti vyplývá že záleží na tom kdo za přepážkou sedí takže reklamaci zkusit můžeš,za to nic nedáš

      0 0
    • gargamel  

      Mě přijde divný, že když byla krabice uplně roztrhlá, tak že jsi to hned neviděl a zjistil až doma po vybalení.

      0 0
      • Splinter  

        Krabice roztrhana, jak se tesil kdyz to konecne prislo :o)

        To vis novy kolo, hura ven, brzdy brzdi vic nez stary, buch, ohla patka, hm co ted.. Sup na postu :o))

        0 0
    • Georrge  

      stalo se mi něco podobnýho, kolo mi přišlo s ohlou patkou a škrábancem na přehazce, krabice byla lehce poškozená ale všiml jsem si toho až při pozdějším zkoumání. Řešil jsem s prodejcem co s tím, a vyšel mi maximálně vstříc a řekl mi že než bych se hádal s ČP tak ať mu radši tu patku pošlu na reklamaci. Obratem mi poslal novou a je klid. Nic to ale nemění na tom že ČP se k balíkům chová jako prase a při předání máte minimální šanci si něčeho všimnout. Zaprvé nemusí být krabice natolik poškozená aby člověku došlo že vnitřek nemusí být v pořádku, a zadruhé na vás těžko budou hodinu čekat jak si kontrolujete krabici, obsah, a jednotlivé komponenty jestli nejsou hnuté. To by brzo zkrachovali. Jediné řešení je podle mě domluva s prodejcem ať to zabalí tak, aby byla citlivá místa lépe chráněna.

      0 0
      • GaGy  

        Georrge

        oooo pozor pane !!!

        Zasilka musí být zabelena tak aby přežila pád s půlmetru a křehká dokonce z jednoho metru.

        I mě se nejedenkrát stalo že mi spadl balík na zem.

        Viz třeba balíky z czc u té firmy sem nikdy neviděl a neslyšel o tom že by měla problém s balíkem ,protože to balí pečlivě ,ale třebas když sem si objednaval komponenty na kolo tak to frajer hodil jen do krabičky a poslal. To je chyba. Balíky se přepravuji ve velkých klecích a pokud balík není vyplněný všude, tak se krabice promačkne a tím trpí i zboží.

        Takže hodně lidi si stěžuje ,ale přitom ve většině případech neumí správně zboží zabalit…

        A ze všech nejhorší jsou lidi kteří si myslí že za celý den vezeme balík jen pro ně :) ,ale říkám to člověk musí zkusit a pak může soudit dál …

        Nebo má osobní zkušenost.

        Vezu balík příjdu k paneláku a na zvoncích dotyčná osoba není. Příjdu ke schránkám a dotyčná osoba tam taky není.

        Večer dotyčná osoba příjde na poštu si stěžovat že si zaplatila expresní balík a nikdo jí ho nedovezl. :D

        Asi čeká že budu prolízat deseti patrovej barák a hledat jí po patrech.

        Todle je uplně běžná praxe.

        Správně bych měl bez označení zvonku zasílku odeslat zpět. Adresát na uvedené adrese nebydlí. Ale většinou se to nechá na poště a doufáme že si proto dotyčná osoba příjde když není schopná si ani označit základní věci. Nejvíc se todle stává u podnajemníků.

        A pozor hodně lidí se diví že doma našlo oznamení o zásilce a přitom byly celý den doma.

        Pokud je dům zamčen a nedá se tam volně dostat ,tak oznamení předá poštačce a ta ho až následujcí den donese do schránky tak si kontrolujte datumy.

        Poštačka má třeba cca 15 domů. Kdežto balíkovej doručovatel jich má klidně i 100 a kdyby měl od všech nosit klíček tak se z toho posere..

        0 0
        • kudlanka32  

          No nevim, ale od ty doby co jsem se prestehoval na barrandov tak me snad posta sikanuje ci co. Ztratila, ukradla nebo poslala zpatky 5 ze 6 nepojistenych zahranicnich zasilek a to jen za 2 mesice. Ted mam vlastni odnos a vraci se to taky…cu*aci to jsou. Specialne mizi vse z amazon.com a japonsky caje. Paky na ne neexistujou, stejny problem jako cesky drahy… Uz jsem rezignoval a vsechno posilam k mame. Tam to same, co na barrandov nedojde ani na podruhy, dojde za tri dny.

          Naopak posta U Plynarny byla zlata. Tam zmizely jen dve zasilaky za 8let.

          0 0
        • Georrge  

          no nechcu vám do toho kecat, ale křehké zboží nevydrží pád z metru ani kdyby jste se rozkrájel. Maximálně zabalený metrem molitanu. Třeba elektronika, tam stačí malé rázy, zvenku se nic nestane ale vevnitř se může něco urvat. A chtěl bych vidět krabici která by zabezpečila kolo tak aby přežilo pád z metru :) to byste do toho auta moc balíků nenarval. Když je na něčem napsáno křehké tak by se s tím podle toho mělo zacházet, a to i během přepravy. A nechcete mi snad tvrdit, že podle tabulek máte s balíkem v kterém je kolo zacházet stejně jako s malým balíčkem kde je třeba prodlužovačka. A za ty nehorázdné prachy co to poštovné stojí by se dalo očekávat že se s tím bude zacházet opatrně. A nezlobte se na mě, ale vás by určitě taky naštvalo když by jste za poštovné dal 500kč a přišlo vám kolo poškozené během přepravy, řidič by vás ani nenechal zkontrolovat obsah a u následné reklamace se s vámi na poště nikdo nebude bavit. Je mi jasné že ČP nevozí balíky jen pro mě, ale že jich vozí mraky, ale za ty prachy prostě očekávám jiný přístup.

          0 0
          • Flegmatik  

            Mě osobně by zajímalo, jak se zachází s balíkem, k němuž si člověk připlatí za „křehké“. Jestli se s ním zachází stejně (a tedy člověk vyhodí peníze za falešný pocit) nebo se s ním zachází lépe… GaGy, nevíš?

            0 0
            • GaGy  

              Georrge

              Když posílaš kolo tak než abysi ho dal do krabice tak ho raději celé slož a tam kde je možnost odření olep molitanem (říditka rám atd) a nech kola at se točí a bude to určitě příjemnější než to tahat v krabicích.

              A poštovné je tak drahé protože se tydle balíky berou jako neskladné.

              A co se týče elektroniky tak těch lcd monitorů a televizí už sem dovezl hodně..

              Sám skládám PC a objednávám komponenty z netu a zatím žádný problém.

              A hlavně netvrdím že ty balíky padají z metru ,jen říkám že by takhle měl bejt obsah zabezpečený.

              Zkus si rozložit kolo a nacpat ho do krabice a pak někam převezt v autě s dalšima balíkama ?Hm :D … Ono každy to vidí že pošta má jen zásilku pro ně ,ale boužel tak to není.

              Na poště je balík jako balík a je jedno jak je velkej. Rozdil je v té křehkosti.

              Flegmatik todle je o přístupů lidí. Nemůžu mluvit za všechny ,ale já když vidím že vezu třebas LCD tv nebo něco takového tak si samozřejmě dávám větší pozor než u běžných zásilek.

              jak píše kudlanka32

              vidíte jsou dvě pošty kde má problémy a je jedna která je fajn… Co k tomu dodat ? je to jen o lidech a přístupu.

              Boužel ze zahraničním předáváním zkušenosti až tolik nemám.

              Co se týče odnosů problém je v tom že tam se používá snad 10 let starej systém dokonce i s disketama :D takže stačí když je trošku jinak napásno jméno nebo adresa a počítač přeřazuje zásilky jinak než má :DDDD

              0 0
              • zdenek  

                Tak to je potěšující zpráva, že se třeba s LCD zachází lépe. Hned mě uklidní, že se s ní bude při dopravě házet jen z půl metru. :-)

                0 0
        • mr.nikdo  

          Hehe zvonky jsem resil luxusne a jednu takovou malou valku jsem letos vyhral…

          Pani rikalo X postacek, ze se musi napsat na zvonek a schranu, dycky jsem si nesl dopis na postu, protoze jsem nevedel kam – dostala ode me 2 vzkazy… Nic se nestalo, tak jsem zacal posilat dopisy zpatky (neznamy adresat) no a kdyz mela dostat duchod, hned tam byla napsana…

          0 0
        • Spock lone wolf  

          Tak to mi prosím najdi kde přesně tohle v poštovních podmínkách je. Pokud je mi známo, je tam uvedeno jen že musí být zabezpečena tak, aby vydržela běžnou manipulaci (včetně mechanizované manipulace).

          A křehkou budeme pouštět schválně z větší výšky protože je na ní že je křehká? To by mi byla zvláštní logika…

          0 0
        • JakeF  

          Teorie hezká… Přišly mi Oakleye z UK, naši doručovatelé balíků ne že by dali upozornění pošťačce, ale strčili ho pravděpodobně do dveří zvenku, odkud samozřejmě ulítlo (zjistil jsem později, že to tak dělaj), žádný další upozornění nepřišlo a zásilka se vrátila zpět do UK jako nevyžádaná! Byla placená předem a mezitím mi přišlo pár balíků z DX (to mi připomíná, že musim objednat Auroru :)) a kupkola, když jsem se byl zeptat na poště, tak o „balíku“ nic nevěděli, kdo by taky tušil, že když se zeptám na „balík“, že nikoho nezajímá, že by byl ze zahraničí…

          Na druhou stranu se musim pošty zastat. Zaprvý, proplatili mi druhý poštovný, když si nechali slušně vysvětlit, že když mám něco zaplacený předem, tak bych byl idiot, kdybych si to nechal schválně poslat zpátky a pálil upomínka. A zadruhý, měl jsem v létě tak napůl co dočinění s roznášením pošty a co někteří lidi předvedou, i když u nich člověk opravdu zvonil a nechal tam upozornění a oni byli bůhvíkde, třeba jenom na zahradě, ale prostě ten zvonek neslyšeli. Ale prostě budou dělat dusno a nenechaj si vysvětlit, že člověk má kvůli blbýmu nedoručenýmu dopisu 3* víc papírování a že opravdu není v jeho zájmu se s tím vypisovat.

          0 0
        • pepino  

          Pul metru? „

          dostatečné k tomu, aby věci tvořící obsah nebyly v případě volného pádu poštovní zásilky z výšky 120 cm poškozeny“

          a to není křehká

          0 0
        • lenny_vej  

          Na tom lístečku ale má bejt vyplněnej čas a datum, kdy to pošta zkoušela doručit, tak jakýpak copak.

          0 0
    • pepino  

      To jsem měl taky, teda rám ok, ohlá patka, co čuměla dole z krabice, holt jsem koupil za 200 novou.

      0 0
    • Volf  

      Popíšu t moji poslední zkušenost s touto organizací. Potřeboval jsem poslat doporučený dopis. Protože otvírají v osm a i když tam každý den v osm a jednu minutu chodí posílat dva majitelé nějakého e shopu balíčky, tak mají otevřenu vždy a zásadně jen jednu přepážku. Takže jsem musel vyrazit až v devět hodin, abych tam nestrávil poslední zbytky mého postjinošského :- ) věku. Dorazil jsem a přede mnou stálo 8 lidí. První paní důchodového věku si přišla nechat zjistit stav svého konta, druhá potřebovala zjistit kolik peněz ji bude stát trvalý příkaz z jejího účtu, pak přišel na řadu pán, který opravdu světe div se posílal dopis :-) a pak to zase začalo. Další paní si přišla dát 300 CZK na svůj účet, další si koupila noviny a nechala si ukázat několik pohlednic, které si potom se slovy že jsou moc drahé nevzala. Šestá paní si přišla vsadit sportku, sedmá se přišla zeptat na pojištění a osmá paní, po které jsem už konečně přišel na řadu se svým dopisem, si kupovla před Dušičkama svíčky na hrob. Takže jsem tam prostál skoro 30 minut a ta tu dobu tam ,, pošťáci ,, vyřídili DVA dopisy :-) Takže asi tak o službách České pošty. A když jsem před týdnem čekal balík z Anglie, tak jsem si pro něj nakonec musel zajít za pošťákem, který bydlí o dva bloky dál, protože ho sice měl v autě, měl ho ten den doručit, ale on se rozhodnul, že nikdo nebyl doma / čekal jsem na něj jako vůl a byl celý den doma / a doručí ho až další den :-)))) A to oni sami volali, že balík ten den doručí :-)))

      0 0
      • Smazaný účet  

        No jo..ceska posta nabizi mnoho sluzeb a na prepazkach s ez toho muzou podelat:)

        U nas to trochu vylepsili listeckama s cisilkama, tkaze si aspon zbezne muzu vybrat o jakou sluzbu mam zajem a v pripade toho vyuzit(potrebuju si vybrat penize a poslat balik, tak jdu vybrat penize na prepazku a s zadankou na balik se necham preposlat…na prepazce pro vyber penez byva daleko mensi fronta:))

        0 0
        • Volf  

          Pořád se nemohu ubránit dojmu, že pošta by se měla zabývat úplně jinýma věcma, než pojištěním, prodejem kde čeho a podobně.

          0 0
          • mr.nikdo  

            jednoduse shani prachy kde se da ;-)

            0 0
          • Bomba+  

            Nesmysl, Volfe…uz nyni je CP ekonomicky v hajzlu…Podivej se do Nemecka, i tam funguje na prepazkach posty prodej bankovnich produktu, stavebniho sporeni, pojisteni, apod… A je to i logicke. V dobe emailu a konkurencnich zasilkovych sluzeb by krachla behem par mesicu…

            0 0
            • nox159  

              pokud zlepsi kvalitu a cenu sluzeb tak ne ;-)

              0 0
              • Bomba+  

                Tak prave jo.

                Muj zamestnavatel s CP spolupracuje a kdyz nekdy vidim, na jake urovni tam je IT, na cem bezi data…uroven roku 1997 :-(

                Uvedeni do moderniho stavu 21.stoleti by ji polozilo, pokud by se do toho nevlozil stat. A ten je, jak znamo, vinou oranzovych zlodeju v hajzlu…

                0 0
                • pepino  

                  Přesně tak, ty svině socanský rozhazovaly, když jsme byli ekonomický tygr (1998–2006). Co by se psalo, když by v době rozvoje socani utahovali opasky?:)

                  0 0
          • Bomba+  

            Jinak te samozrejme po case stravenem ve vezeni zdravim :-) A hlasim, ze vezeni na mne nezanechalo sebemensi napravny ucinek :-)))

            0 0
    • Trog  

      No vidím že tímhle tématem sem zaneprázdnil pěknou řádku lidí:)

      Kolo si opravím na svoje náklady.(nová patka do rámu)

      Zadní kolo(mavic cosmic elite) jsem docentroval,vůle v náboji není.Přehazka (ultegra) se jeví bez vůle či jiného pokřivení.

      Zadni stavbu jsem důkladně prohlídl na oko vypadá dobře,ale to je jedía věc u které mám ete pochyby:(

      je to hliníkovej rám s karbonouvou zadnní stavbou tak sem měl strach jestli to nemohlo někde křupnnout ve spoji karbon/hlinik..

      Každopádně rana to musela bejt pěkná tak ohlou patku sem ještě neviděl,jak kdyby na krabici spadlo něco těžkého.

      0 0
    • Trog  

      Jinak kolo bylo zabaleno v odborném servise vycpané a pečlivě zabezpečene,kdybych krabici pustil z ruk na zem určitě by se kolu nic nestalo.Něco spadlo na krabici a bylo to dost těžké,zkrátka nehoda a nehody se stavaj no

      0 0
    • kali222  

      je to trosku mimo, ale co pak se to deje s ceskou pictou :)))?

      nechodej mi tedy obchodni baliky kazdy den, takze klidne se muze stat, ze uz to nejakou dobu jede.

      zkratka a dobre me dneska dovalila sms s tim, ze mi bude behem dneska dorucovan balik, v sms dale od koho je a dobirka :). tak si rikam, to je fer od nich, ze to pripomenou. a aby toho nebylo malo, tak telefon z ceske posty… zda budu doma v tolik a tolik… telefony eshopy na baliky psavaly vzdy snad, ale nikdy me od cesky posty nekontaktovali zamestnanci – ve veci dorucovani, jeho prostrednictvim. natoz dvakrat :)

      dobre

      0 0
      • MlokCZ  

        To je večerní doručování, už jsem to zmiňoval výše. Testovací provoz byl v srpnu a teď už se to snaží používat.

        Akorát tak chodí jen část balíků, nechápu jakým způsobem dochází k výběru. Mně takto volají z cca každým druhým (vše obchodní balíky, takže stejný typ).

        0 0
        • mr.nikdo  

          co ruzny odesilaci posty?

          Hlavne je to naprd, evoluce jak krava zase jen u baliku a u dopisu je to spis tedka Devoluce…

          0 0
          • MlokCZ  

            Odesílací pošty různé byly, to ano. Moc si ale nedokážu představit na co by to mělo mít vliv, pořád to jde přes tu stejnou dodací poštu pod kterou patřím.

            0 0
            • mr.nikdo  

              No. Tak s odstupem roku uz u nas vetsina baliku chodi vecernim rozvozem :-). S telefonatem…

              I v listovni je evoluce v ramci moznosti sledovani dopisu :-)

              0 0
      • Volf  

        Sice jsme na nich ve svém předchozím příspěvku nenechal nit suchou, ale včera mně přišel balík a světe div se, pošťák ráno zavolal a domluvil se, že přiveze balík v 16 hodin a v 16:10 ho opravdu přivezl. Obrovský posun od situace v nedávné době, kdy automaticky házeli oznámení o nedoručení do schránky aniž by se obtěžovali vůbec zazvonit.

        0 0
        • ememem  

          no tak to sa vam to hodne polepsilo. celkom by ma zaujimalo co ich k tomu viedlo lebo kym maju (aspon u nas) zakonom garantovany monopol tak neni toho boha co by s nimi pohol.

          0 0
          • Bomba+  

            Někde jsem četl, že České poště letos klesl zisk v zásilkách, což by mimochodem potvrzovalo i to, že letošní rok byl snad první v historii eshopů, kdy jejich majitelé hromadně znevýhodňovali doručení poštou vyšší cenou a dávali přednost PPL, DPD a dalším společnostem, které zajišťují vyšší standard.

            Takže tady bych asi hledal důvody těchto změn…

            0 0
            • Flegmatik  

              Letošní rok ještě nemají uzavřený. Loni ale vydělali http://finweb.ihned.cz/…-dvojnasobek

              0 0
              • Bomba+  

                No, ta čísla nejsou strukturovaná a pouhá informace, že balíků je víc je taky zvláštní… z jakého základu, jaké zásilky jsou do toho započítávány, apod. Další věcí je pak to, že zisk ČP netvoří jen listovní a balíkové služby, ale i přijmy z obchodů banky, pojišťovny a dalších třetích partnerů…

                Ale tak i já jsem vycházel ze zprávy z novin, jako ty…

                Mimochodem: Zprávy v novinách: Jeden týden čteme v práci, že trh naší branže stoupá a že lidi mají apetit nakupovat. O pár dnů později tentýž plátek píše, že fin.situace lidí je horší, že si nejsou ochotní půjčovat, výhledy špatné, atd…prostě kdo potřebuje, tak si články asi zaplatí nebo co, informační hodnota víceméně nulová… :)

                0 0
    • Ruprt2  

      200

      0 0
    • krokus  

      Chci se zeptat, jestli můžu bez sankcí nepřijmout zásilku, kterou jsem si nechal poslat na dobírku. Nebo je třeba zaplatit poštovné zpět?

      0 0
      • Flegmatik  

        Odmítnout to můžeš, oni to pošlou zpátky a nic neplatíš. Jen se musíš pak domluvit s tím odesílatelem, aby to na tobě nevymáhal :)

        0 0
        • zdenek  

          To je sporný. Jednou jsem takto přišel o balík, když se milá pošta neobtěžovala nechat ve schránce oznámení, že mi přišel, a po pár dnech ho poslala zpět. To pak není chyba adresáta, ale těžko se to dokazuje.

          0 0
    • Trog  

      Mi zrovna nedavno došla patka do toho rámu co mi pošta poničila.A měla mi to dovez PPL v 15 h. 16,30 volám a borec že má rotbítou káru a jestli chcu ať si dojedu.

      Auto jak na pi.. v servisu,rak jsem jel 3 km tam a z5 na kole,po sračkách ze sněhu.

      (mOh jsem počkat den,ale znáte to CHTÍT VŠECKO HNED)

      0 0
      • StuntJ  

        heh, to je asi nejčastější výmluva českých dopravců :o)

        0 0
    • Ralan  

      Sice to nebylo u ČP, ale jednou mi přišla case na PC, obal nebyl poškozený, ale vevnitř byly utrhlé patky co drží čelo skříně, stačilo nafotit, poslat mailem. Zpětně mi poslali peníze, řekli že skříň mám zlikvidovat, ale dalo se to zapelit, že nic není vidět, takže case zadarmo :-)

      0 0
      • MirosPikos  

        také nám jednou přišla z CZC case a ta byla celá pokřivená, že nešla pořádně zavřít. Nicméně nebyl čas něco řešit, spravili to truhlářské svorky a trocha tátovy trpělivosti.

        Nicméně vím, jak třeba zaměstnanci PPL zachází s balíkama, to bych být vámi ani nechtěl vidět. Když jsem byl na brigádě v jednom PC shopu a přivezli nám monitory, tiskárny a další věci. Tak bez problémů házeli s balíky a ještě z toho měli srandu. Byl to jakoby kamarád a tak mu to přišlo vtipný. Nicméně kdybych si pak koupil takový monitor nebo tiskárnu, asi bych nebyl zrovna 2× nadšenej.

        0 0
        • Ralan  

          No jo, sou i takoví.

          Sice jiný případ, ale před dvěma lety před Vánocema přivezl maník z PPL Vánoční dárek monitor, ale při placení jaksi zapomněl na schodech 4000 Kč. Večer volal jestli to tam někde není a sám sem se divil že to neufouklo. No jasně že jsem mu mohl říct že tam nic není, peníze vzít a nikdo by nic nevěděl, ale hajzl nejsem, dotyčný by měl hodně špatné Vánoce kdyby to musel zaplatit z vlastního. Na druhý den přijel radostí bez sebe :-) Ani sem se mu nedivil.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.