Červenka, Litovel-kdo odtamtud pocházíte

10 nepřečtených
  • vlk

    Zdravím.

    Potřeboval bych se o něčem poradit s někým kdo pochází či bydlí v Července či v Litovli -u Olomouce.

    0 0
    • Martin  

      olomoučák ti nestačí?

      0 0
      • vlk  

        Potřebuji někoho odtamtud.Uvařuji tam o koupi pozemku a chtěl jsem se místních zeptat, zda byla ta vesnice zatopena při povodních.Bohužel se tam totiž teď nemohu dostat osobně.Dělám docela do pozdních odpoledních hodin a navíc nám jedna kráva nabourala auto.

        0 0
        • grafik  

          slysel jsem ze na tomto konci od olomouce byva v lete hafo(!) komaru …

          0 0
          • nadrazak 2  

            Můj otec pochází z litovle ale už přes 30 let tam nežije.Měl jsem tam babičku,ta už bohužel nežije.V litovli jsem se byl po dlouhých letech podívat na kole vloni a předloni.Co vím tak záplavy tam byly.Babička bydlela kousek od gymplu blízko u moravy.

            0 0
    • piskot  

      zdar, já tam teď bydlím a i na ten pozemek tamtéž snad taky dojde… jinak Červenka nebyla pokud vím zatopená ani v 97, jen trochu po tu první křižovatku ve směru od Litovle

      0 0
      • vlk  

        Díky. Já o tom momentálně zatím jen zvažuji, trochu si říkám, zda to není od Olomouce už moc daleko a taky zda to není taková ta bez urážky už zapadlá vesnice.Koukal jsem na letecký mapy na mapy.cz a zjistil jsem, že pro kolo do lesa v Litovelském pomoraví je to tak 2 km a do lesa-do kopců je to až za Chudobín přes 10km z Červenky.Škoda, že ceny pozemků blíže Olomouci(hlavně směrem na východ od Olomouce-k těm kopcům na Jivovou, Kopeček, Dolany, Bělkovice apod.) tak nehorázně a neadekvátně vzrostly.

        Kampak Ty jezdíš z Červenky na kolo a jak to máš asi daleko do nějakého pěkného kopcovitého terénu

        0 0
        • piskot  

          Moje nejoblíbenější trasa nevede do kopců, ale tak trochu po trase Bobr Cupu, z Litovle od koupaliště podél Moravypo červené, pak odbočka na Mladeč, kde ten les vždycky tak nějak projezdím křížem krážem, pak zpátky k řece a zase dál po pravém břehu okolo Obelisku k Rybárně odkud zpátky po modré kolem Templu a pak za Novýma Zámkama už to nějak říznu na Červenku. Není to nic dlouhýho, ale ideální na vyjetí po práci. Delší okruhy se dají dělat směrem na Bouzov, případně směrem na Konici. Nejezdím toho ročně nijak moc, teď budu mít i silničku, tak se to snad trochu zvedne.

          Červenka má asi 1200 obyvatel a do Litovle je to coby půllitrem dohodil, takže o zapadlosti se moc mluvit, ale každý má ta měřítka nastavený jinak. Obec má celkem ideální polohu – pěšky se dá jít bez problémů do Litovle a do Olomouce ti zas jezdí po koridoru každou chvíli vlak. Jinak do práce jsem přes léto občas jezdil na kole – je to tak na 50 – 60min přes Pomoraví, pořád lesem.

          0 0
        • grafik  

          a co Velky Tynec? Zrovna je tam nekolik desitek(?) parcel na prodej …

          0 0
        • kolda  

          kontaktuj starostu z belkovic. budou se tam delat jeste stavebni parcely. tak muzes byt muj soused. misto je to perfektni, nemuzem si stezovat. v dosahu MHD a pritom ses uplne v lese. teren doslova pred barakem.

          akorat nevim, za kolik se to bude prodavat.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce