• Zlatka

    Medical tribune.cz:

    Zdravotní pojišťovny neproplatí drahou léčbu každému. Stát určí, komu ano

    V Česku půjde o přelomovou novinku. Stát už neproplatí veškerou léčbu, ale určí strop, co je ještě přípustné, aby léčba přinesla rok kvalitního života navíc, a co už je nereálné.

    Stropem pro cenu léčby bude suma 1 092 900 korun. Což je trojnásobek HDP na hlavu podle odhadů za rok 2011. Je to výpočet, který se používá řadu let i jinde ve světě a v podstatě určuje cenu lidského života. Světová zdravotnická organizace míní, že nová zdravotnická technologie se vyplatí pouze v případě, že rok kvalitního života, který přinese, nevyjde dráže než trojnásobek HDP na obyvatele.

    Věřili byste tomu, není to nějak málo ?

    (na dnešní poměry, ceny výkonů, atd.).

    Kvalitní příspěvky z diskuze pod článkem:

    A budu-li citovat pana ředitele Horáka pokud „léčebný postup je na úhradu z veřejných peněz příliš drahý, neznamená to automaticky, že bude pacientovi nepřístupný“ blablabla, protože se může připojistit nebo si doplatit rozdíl do nadstandardu -tak si dovolím nesouhlasit. Když to bude příliš drahé na veřejné peníze, tak na nějaké doplacení budou mít pouze ti bohatí. Takže to bude v rozporu s tvrzením ředitele VZP v podstatě pro běžného člověka automaticky nepřístupné.

    Jak bude zloděj z VZP stanovovat tzv. „health-related quality of life weight“, na to jsem v podmínkách Čekoprasečáku docela zvědavý.

    0 0
    • Zlatka  

      Původní zdroj je z idnes, tam já moc nechodím. Ale o to je tam peprnější diskuze. :)

      0 0
    • peeto  

      a bude se jednat o údržbu nebo servis? :)

      0 0
      • Zlatka  

        Když se rozbiješ, tak opravu, následnou údržbu a pozáruční servis těm co si více připlatí.

        0 0
        • peeto  

          to abych začal jezdit pod svoje možnosti..

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • dancing dog  

      Není to moc velká sranda. modlete se, a´t vy nebo vaši blízcí neonemocní nějakou i dobře léčitelnou leukemií, např. Pro drahotu vás nebudou léčit, ikdyž byste měli dobrou prognozu…

      0 0
    • jecnak  

      Jak jsi prisla na to, ze cena zivota je 1092900,–CZK? Podle toho co tam pisi se to pocita: cena lecby < 1092900 * pocet let doziti. Tj treba nekomu kdo umira na rakovinu a ma pred sebou 1/2 roku zivota nedaji nejakou super drahou kloubni nahradu za 700000.

      Samozrejme to co tam pisi nemusi byt vubec pravda, ze.

      Jinak doporucuju cist poradne a necist bulvar a uz vubec ne zvasty v diskusich.

      0 0
      • Zlatka  

        Teď myslíš bulvár a žvásty v diskuzích tu nebo jinde ? :)

        Já to chápu tak, že je to částka vypočítaná na rok života, ale mne zajímá to, kdo takové ortely bude dělat a za jakých podmínek.

        Proč se tam nemluví o léčbě lidí, kteří si třeba rakovinu způsobili sami, tím, že celý život kouří, pijí, atd. Přece veřejnost by měla být také informována o tom za jakých podmínek se bude rozhodovat komu ano a komu ne.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • jecnak  

          Myslim zvasty v diskusich jinde, ale samozrejme se to da vztahnout i sem.

          Ja nehodnotim spravnost postupu, jen poukazuju co vyplyva z toho clanku a na tvoji dle meho nazoru chybnou interpretaci.

          Jinak na tema informovanosti, koureni a piti doporucuju nejaky dil Jiste pane ministre/premirere. Krasne to shrnuje beznou praxi. No a na nize zminovane katy posledni Neffovu knihu – pokud ti neva cerny humour.

          0 0
          • Zlatka  

            Černý humor je už prakticky všude kolem, pokud si to člověk dokáže uvědomit, vím na co narážíš a „chybná interpretace“ se používá na to aby článek vzbudil dostatečnou pozornost a ono je to celkem někdy vhodné, protože to lidi nehodí za hlavu jako všechno jiné důležité v této zemičce. Češi se budí bulvárem, milují jej a tak vše má ten styl, sorry.

            0 0
            • jecnak  

              Nezmemnoval bych cerny humor s profesionalnim cynismem.

              0 0
              • Zlatka  

                Černý humor: největší cynismus je, když dítě bezdomovce dostane domácí úkol…

                Také černý humor je hravou formou intelektuálního cynismu.

                Cynismus je umění vidět věci takové, jaké jsou, a ne takové, jaké by být měly. (Oscar Wilde)

                Největší cynikové bývají v postatě nejcitlivějšími lidmi. Cynismus cyniků nespočívá v tom, že říkají, co si myslí, ale v tom, že myslí. Cynik se dívá na svět s monoklem na oku své duše. Cynik je zlosyn, jehož pokřivené vnímání způsobuje, že vidí věci, jaké jsou, a ne jaké by měly být. Cynik je člověk, který sice zná cenu všeho, ale nezná hodnotu ničeho. Cynici jsou ti, kteří nahlas pronášejí, co si sami myslíme. Cynismus je nepříjemný způsob jak povědět pravdu.

                0 0
    • Ondry  

      No a když někdo bude potřebovat víc a nikdo mu to nedá tak by měli nabýzet vychodisko jako eutanázii. Tohle je dost těžká věc ale být živej a čumět 15let do stropu dokud sám neumřu mi přijde jako trest.

      Samozřejmě je to můj osobní názor.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Zlatka  

        Ten to rozseknul, obrácený kontraverz. :)

        0 0
        • JSt  

          kontravers… to je neco ve svahu?

          0 0
          • Zlatka  

            No to ne, naopak v hlubině.. :)

            0 0
      • Necris  

        Většina z nás je tam kde je právě proto, že s námi v minulosti někdo něco sdílel. Hlavně znalosti řekl bych…

        Koukám že nastává doba naprostého individualismu. Ono to zas přejde …

        0 0
    • McBlacky  

      bla bla bla článek.

      v reálu to je ve zdravotnictví vždycky trochu jinak. Když nikoho neznáš, nebo neklopíš úplatky, tak často dopadneš blbě i dneska. řešit výkřiky z idnes nemá moc smysl. Až se vyskytne konkrétní případ „necháme ho/ji chcínout“ pak je diskuze na místě

      0 0
      • Zlatka  

        To co jsi napsal v té druhé větě, to je hodně smutné. A pak, že k tomu nikdo nic už nenapsal, jako by prostě byly úplatky takový standard Českého zdravotnictví a to je na něj ještě hodně lidí celkem ještě hrdých jako na nějakou svátost, doslova.

        0 0
        • McBlacky  

          smutné to je, ale plamenná agitace na forech mě ani nikoho z mojí rodiny zatím v nemocnici nespasila.

          nikomu to nepřeju, ale tohle je realita. Původně jsem se rozepsal co to bylo za zákroky, ale je to dneska už jedno, hlavně, že to dobře dopadlo a bez následků.

          0 0
          • karliner  

            Vidím to stejně.

            Imho ty úplatky a známosti narovnávají to nesmyslné rovnostářství v našem zdravotnictví. Nedovedu si představit, že bych vážnější potíže svých blízkých svěřil standardním postupům v našem zdravotnictví a už x-krát se nám to vyplatilo.

            0 0
            • Zlatka  

              Já teď fakt nevím jestli mám brečet nebo se smát, to jsem opravdu řešili naše zdravotnictví ? Mně to přijde pánové, jakobychom psali o pořadnících a frontách na přívěsné vozíky za auto v pětaosmdesátém..

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
            • Joseph de Sax  

              místo úplatku dostaneš dnes už nadstandard a můžeš si pak uplácet kolik chceš…

              0 0
              • Zlatka  

                Napiš mi číslo účtu pls, pošlu ti nějaké ty babky (neplést si s úplatky), abys měl co silného kouřit dál.

                0 0
    • La Piér  

      To je taky rozumný.

      Nechápu snahu za každou cenu zachraňovat to, co je mnohdy nezachranitelné, viz například ultrapředčasně narozená miminka, která v důsledku tak brzkého porodu celý život trpí těžkými chorobami a vývojovými poruchami.

      Dnešní až panická hrůza ze smrti je podle mne hloupá.

      0 0
    • mr.antik  

      Když ti někdo dá mega na rok léčby, tak je to málo? Vždyť tolik snad ani průměrný člověk nedá na pojištění za celý život…

      0 0
      • Zlatka  

        No tady ani tak nejde o stanovenou výši té částky, která je zhruba podobná částce, kterou dá průměrně každý z nás do pojištění, ale o to, že někdo někým zvolený-dohozený a to v tomto případě náš velmi zkorumpovaný stát bude rozhodovat o tom kdo bude žít a kdo už půjde z kola ven, když náklady na léčbu přesáhnou tuto mez na rok. Chápu-li to dobře a pokud nebude existovat třeba u někoho chudého připojištění, tak to bude zrovna on, což se teď jedná především o lidi starší, mezi nimi velké procento nějak nemocných závislých na systému, kteří odváděli třeba celý život poctivě a nyní na ně vyhrnou s tímto, nestřádali si zmíněné připojištění a tak to bude na jejich potomcích, rodině.. Je to fér nebo nefér ?

        0 0
        • JakeF  

          Kdybys tušila, že třeba už veškerý inovační věci v oblasti bezpečnosti se hodnotí podle předpokládanýho počtu zachráněných životů a nákladů na jejich uvedení.

          A možná to nechápeš, ale prostě nejde dát všechno všem… Nebudeš přece platit milionovou operaci třeba toho kyčle, jak tu někdo psal, když pacient má do měsíce umřít na rakovinu… A je to jenom o tom, najít tu hranici… Banka ti taky nepůjčí, když ví, že se jí to nevrátí, když máš do pár dnů umřít :D.

          Pokud bys tenhle limit neměla, tak by měly všichni teoreticky dostat všechno, což z principu nejde a pak by vzkvétalo co? No úplatky, který tak nenávidíš…

          0 0
        • JSt  

          tady jen predvadis, jaka jsi demagozka :-).

          nikdo nebude rozhodovat o tom, kdo bude zit, ale pouze jen, jestli mu proplati lecbu nad nejakou castku. kdyz mas love, nikdo ti nebude branit zatahnout to ze svyho ;-).

          tato praxe funguje x-let pri pojisteni lecebnych vyloh do zahranici. mas dany strop a co je nad jde na tvoje triko.

          ostatne tak se chovaji vsichni racionalne uvazujici – posere se ti neco treba na aute, tak si petkrat spocitas, jestli se ti oprava vyrentuje nebo je lepsi karku poslat k vode.

          p.s.: je stylove, ze s timto navrhem vyrukovali par dnu po vencove smrti :-)).

          0 0
          • Zlatka  

            Proč to vidíš jako nějakou demagogii ? Za to Tvé řádky níže jsou naprostou fraškou neb je mohu jednoduše zpochybnit.

            Já píši o nepřipojištěných chudých starých lidech a ty o léčebných výlohách do zahraničí. O kterých (starých lidech) se bude povětšinou rozhodovat. To jsou snad diametrálně odlišné věci. :D

            Uvažuješ nad tím tak, protože jsi mladý, netýká se tě to a nejsi vážně nemocen, nic jiného na tvých větách nevidím.

            0 0
            • raceman  

              Hnusný, ale realistický pohled: Lidí je jako sraček, a je potřeba udržet zdravé ty, co budou vydělávat aby měl stát nějaké příjmy, a ne ty, kterým jen platí důchod dávky, nákladnou léčbu atd…

              0 0
              • Zlatka  

                Dobře, ale pak by takové zásadní rozhodnutí mělo být také v rukách samotného nemocného a jeho rodiny (ne státu), především povolením eutanazie. Dobrovolně se z tohoto světa nikomu moc nechce (pokud má rád svůj život), ale u těch co hodně trpí a platí se ně dlouho (udržují se při životě), je to něco jiného. Pokud toto neexistuje, pak nemohou jednoduše někoho vyřadit na základě jeho bezmocnosti to zaplatit. Navíc z tohoto vidím jen další bezmeznou možnost uplácení doktorů, kteří o něčem takovém budou rozhodovat na pochybných základech a podmínek.

                0 0
                • raceman  

                  Sama pises, ze dobrovolne se nikomu moc nechce, tak proto to nemuze byt v jejich rukou… Protoze by to dobrovolne skoro nikdo neudelal.

                  Ad eutanazie: s tou souhlasim, protoze, kdyz uz nekdo chce, tak zas nemuze…

                  A porad sme na tom hoodne dobre… Se koukni na tohle http://dokumentarni.tv/zdravi/sicko

                  0 0
                  • Zlatka  

                    U příštích voleb vidím jako daň za toto levičáky, další diskuze se radši už zdržuji. :)

                    0 0
                    • McBlacky  

                      základní poučka praví:

                      „v době šetření/krize činí jak pravicové, tak levicové vlády stejné kroky“

                      nemysli si, že něco bude zadarmo až bude u vesla levice

                      0 0
                      • La Piér  

                        Zadarmo pro lidi to bude, ale na úkor ještě většího zadlužení státu a tím pádem prohlubování problémů budoucích.

                        0 0
                        • Vegan  

                          Tohle nemuze clovek co se ma trosku ekonomicke povedomi napsat ani ze srandy.

                          Teoreticky vzato pro to neni zadny predpoklad.

                          Prakticky vzato v realite CR to je naprosta blbost.

                          1. existuje neco jako vytvareni dluhu budoucnosti tedy extremnim skrtanim nyni

                          vyvolam neco diky cemus budu muset nyni usetrene prostredky jednou stejne investovat, ale v mnohem vetsim meritku.

                          1. Zrovna recko na to dojizdi tak extreme se skrta az to ma dopad na realnou

                          ekonomiku takovy, ze ekonomika klesa tak rychle, ze vyvolava potrebu dalsiho setreni a tim dochazi k roztoceni dluhove spiraly

                          1. nejvetsi narust dluhu v CR po roce 89 jde na vrub pravicovych vlad

                          pocinaje konsolidacni agenturou ( utapejici dluhy po Klausovi. Argument s konjunkturou a krizi je z velke casti lichy diky Topo batohu a podkopnuti prijmu statu ( to se netyka rozpoctu roku 2003 kdy, se to z vydaji opravdu trosku vice zvrhlo ).

                          atd atd atd …

                          Jediny rok kdy pravicova vlada byla schopna myt nizky deficit byl rok 2008 a to diky vycerpani rozpoctovych rezervr jednotlivych minysterstev ( 65 miliadr), ktere vytvorila Paroubkova vlada, kvuli potrebe mit preklenovaci finance na cerpani eurofondu ( o tom, ze to fungovalo svedci to kolik se v, kterych letech podarilo z EUfondu cerpat )

                          0 0
                          • La Piér  

                            Vtipné, že člověk, který nezvládá diakritiku, interpunkci, psaní s/z ani i/y, naráží na vzdělání druhých.

                            Nezapomeň dodat, že jsi dysgrafik žijící dlouho v zahraničí :-).

                            Pokud chceš, abych tvé příspěvky četl, prosím piš česky.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Když dojdou argumenty, začne se narážet na gramatiku…

                              Tím nechci říct, že bych s ním souhlasil, to ani zdaleka.

                              0 0
                              • La Piér  

                                Uvažuju o tom tak, že ekonomie je o několik řádů složitější téma než gramatika. Pokud někdo nezvládne to jednodušší, není důvod se domnívat, že zvládl to výrazně složitější.

                                Nehledě na to, že jeho reakce byla jen čistá demagogie – viz ta slova a zadlužení za pravicových vlád. Jako by se vývoj a míra státního dluhu dala řídit izolovaně právě pro jeden rok… Každá vláda v mnoha ohledech sklízí ovoce vlády předešlé a někdy i té ještě starší. V případě státního dluhu to platí dvojnásob, ta setrvačnost je tam obrovská.

                                0 0
                                • martin_bakov  

                                  hehe, pokud se nekdo dokaze takhle vykrucovat na internetu jakej ten clovek musi byt v realu ;) ?

                                  0 0
                                  •  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                                  • La Piér  

                                    S čím z toho, co jsem napsal o setrvačnosti rozpočtu, nesouhlasíš a proč?

                                    0 0
                                  • JP3112  

                                    Osobně souhlasím s La piérem a nechápu, proč by se měl vykrucovat. Naopak spíš opravdu žeru ty blbečky co když jim dojdou argumenty tak začnou pokřikovat že gramatika není všechno atd atd… ale proč nemá pravdu v závěru vlastně nezdůvodní. No to já jen…

                                    0 0
                                • Vegan  

                                  Obrovska ano, ale spocitej si sam kolik Topo batoh vzal ze statniho rozpoctu diky danim, pokud to nevis tak Profesorka ekonomie s niz je odkaz na rozhovor nize to spocitala na 96.3 miliardy korun rocne brano k ekonomicke situaci roku 2008. A to neni malo.

                                  0 0
                                  • La Piér  

                                    Hm, zajímavá diskuse s tebou. Házet tady bezobsažná čísla bez detailní znalosti, jak se k němu došlo, můžeme oba doaleluja. Takové hospodské přebíjení… :).

                                    Mě zajímá ten, kdo mi dovolí v co největší možné míře rozhodovat o mém životě samostatně, ne ten, který mě sváže vším možným a o mých penězích bude rozhodovat za mne.

                                    0 0
                              • karliner  

                                Nic to ovšem nemění na tom, že když už Vegan něco opisuje z volebních letáků KSČM a ČSSD a předkládá to jako svůj názor, tak by si mohl dát víc záležet..

                                0 0
                            • DaSnail  

                              pekne si ho setřel. takže ty si ekonom?

                              0 0
                              • La Piér  

                                Vystudoval jsem matematický obor na ekonomické fakultě, takže nejsem ekonom, ale měl jsem 6 semestrů ekonomie.

                                0 0
                                • JP3112  

                                  Všechny čtyři palce nahoru :)

                                  0 0
                                • McBlacky  

                                  ale ruku na srdce – umíš to aplikovat v kontextu k realitě současné politiky EU/ČR ? Myslím mimo obecných výkřiků nebo „google“.

                                  Mě to totiž dost uniká, ale nevěnuji se dneska makroekonomii ani teoreticky..

                                  PS: 6 semestrů ekonomie mi přijde docela dost, navíc makro z toho byl tak jeden ne?

                                  0 0
                                  • La Piér  

                                    Ruku na srdce – umím a neumím.

                                    Tedy neumím tak, abych si vytvořil detailní a čísly podpořený model. Za prvé kvůli tomu, že nemám potřebná data a za druhé proto, že už jsem detaily teorií a výpočtů dávno zapomněl.

                                    A umím tak, abych si uměl dát dohromady základní souvztažnosti ekonomického systému a věděl, co je třeba dělat pro to, abychom dopady krize mírnili.

                                    Pokud to tebe nebo někoho jiného zajímá, tak doporučuju k přečtení knížku Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla.

                                    0 0
                                    • McBlacky  

                                      na tu knížku se chystám.

                                      Mám za sebou 8let v terciální vzdělávání (vesměs ekonomické směry) a věci jako úvěrování předlužených států, restrukturalizace dluhů typu haircuting (po modernu) jako řešení prostě nevidím

                                      0 0
                                      • La Piér  

                                        No s tím pochopitelně absolutní souhlas.

                                        0 0
                                    • Radek Broz  

                                      Tak zrovna Sedláčkův názor je značně pokřivenej, jelikož jako hlavní ekonom ČSOB nakoupil poměrně dost dluhopisů Řecka a Itálie, což už se dneska nejeví jako tak dobrá investice. Takže kudy chodí, tudy teď obhajuje nalejvání peněz do těhle zemí a klepe se, aby nedošlo k odepsání těch dluhopisů. Sám asi tuší, že je to špatně, ale v jeho pozici mu nic jinýho nezbývá.

                                      0 0
                                      • La Piér  

                                        Úsměvné.

                                        0 0
                                        • Radek Broz  

                                          Ano, Sedláček je takový úsměvný Pravdoláskovec:)

                                          0 0
                                          • La Piér  

                                            No, není nad silný argument.

                                            0 0
                                            • Radek Broz  

                                              Argument je výše: Sedláček je v tom prostě osobně angažován, takže jeho názory třeba na Euroval rozhodně nejde brát jako názory nestranného odborníka – chtěl jsem říct jen tohle, nic víc.

                                              0 0
                                • DaSnail  

                                  je to poznat.

                                  0 0
                                  • La Piér  

                                    Tak bezobsažný štěk máš za sebou a teď zkus předvést nějakou svou myšlenku k tématu, tedy pokud… :-))).

                                    0 0
                                    • DaSnail  

                                      Úsměvné.

                                      0 0
                                      • La Piér  

                                        To je ta tvá myšlenka k tématu. Ino, každý dle svých schopností… :-).

                                        0 0
                                • Joseph de Sax  

                                  takže úplnej blbec…

                                  0 0
                            • martin_bakov  

                              myslim ze ma jen jiny ekonomicky nazor, ala ty se proste zacnes navazet do nejake spatne gramatiky misto abys normalne diskutoval ;)

                              0 0
                            •  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                              0 0
                          • Necris  

                            +1

                            A z toho ****** si nic nedělej. Nikdo nemá nic stoprocentní, i on píše hrubky a myslí si, že to má vždy co dočinění s kvalitou úsudku…

                            0 0
                          • Radek Broz  

                            Nechceš snad říct, že Paroubkovo vláda byla dobrá, že ne?:)

                            Jinak Řecko dojíždí především na to, že nemá možnost rozhodovat o svý monetární politice.

                            0 0
                            • karliner  

                              Otázka je, jestli si ty trable nezavařilo v časech, kdy si o ní rozhodovat mohlo, že..

                              0 0
                              • Radek Broz  

                                O tom, že si za ty problémy můžou sami, se samozřejmě nepřu.

                                0 0
                            • La Piér  

                              No, já bych řekl, že to byli řekové, kdo falšoval výkazy a kdo si historicky zakotvil hyperplýtvání prostředky v podobě příplatků pro státní zaměstnance za včasný příchod do práce apod…

                              0 0
                              • Radek Broz  

                                O tom, že si za ty problémy můžou sami, se samozřejmě nepřu.

                                0 0
                            • Joseph de Sax  

                              taky na to brzy dojedeš…

                              0 0
                            • Vegan  

                              Ne rikam, ze udelali jeden jediny pozityvni krok… nic vic nic min. nejsem zastancem CSSD ani ODS ani KSC ani TOP… atd… podle me je jak v pravicovem smeru neco pozityvniho tak v levicovem. napriklad jsme zastancem privatnich nemocnic a vubec vseho protoze si myslim, ze privatni sektor umi lepe hospodarit s penezi, ale take jsem zastancem silne regulace techto sektoru jez presne vymezuji pravidla a nenechavaji vse na volne ruce trhu.

                              0 0
                              • JakeF  

                                Jakože jsem se tě nahoře zastal… A jeden překlik bych ještě pochopil, ale napsat „pozityvni“ hned dvakrát na dvou řádcích, to je už i na mě příliš.

                                K tématu, u nás pravicový ani levicový směr neexistuje, všechno je to populismus s lehkými náznaky nějakýho směru.

                                A zastávat se privatizace a silný regulace, to je dost protiklad, protože tím fakticky význam privatizace smažeš, jen se „ředitel“ bude jmenovat „majitel“, ale ve výsledku bude mít ve svý iniciativě dost svázaný ruce…

                                0 0
                                • Vegan  

                                  No neni to tak uplne pravda:

                                  Kdyz vemes cesky trh poskytovani telefonich mobilnich sluzeb. Vsechny spolecnosti jsou soukrome, avsak trh je znacne oligopolni nedostatecna regulace vedla tam kde jsme dnes volani je u nas druhe nejdrazsi v EU a to za podminek kdy ani dnes u nas neni plnohodne 3G pokryti natoz 4G. Stejne to mas se sluzbami zdravotni pece, Trebas nemocnice v Hranicich na Morave a je to dobra nemocnice a ekonomicky uzpesna mnohem uzpesnejsi nez jine nemocnice v kraji jez jsou polosoukrome nebo krajske, avsak bez silne regulace zdravotnickeho trhu by to mohlo dopadnout jako zdravotnictvi v US kde regulace proste chybi. Stejne mohu pokracovat se vsim… Rikat, ze regulace neni treba je podle meho chyba. uz v obcanskych zakoniku kde je stanovena minymalni zarucni doba atd… je regulace obsazena. Regulace jsou podminky pro urcity obor podnikani stanovene statem, ci jinym subektem s potrebnou autoritou, jsou to jakesi mantyneli mezi nimiz se muzes jako privatni podnikatel pohybovat jak ty uznas za vhodne.

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Tak ale telekomunikace nejsou o nějaký silný regulaci. Tam bych je z dnešního pohledu dost podezíral z nějaký kartelový dohody a to je právě ten základ, kvůli kontrole čeho státní kontrola funguje především.

                                    Se zdravotnictvím to je těžký, to v dnešní (pseudo)humanis­tický společnosti nemůže fungovat jenom na soukromý bázi. Ale co vidím u nás v Hořovicích, tak po zprivatizování najednou je na renovace, schopný lidi dostali přidáno a neschopný výpověď. A jak to šlo jednoduše, stačilo, že se za to postavil schopnej člověk, kterej k těm lidem neměl kamarádský vazby a když dělali svou práci blbě, tak je na základě toho prostě vyhodil. Že ta privatizace byla za dost zajímavejch podmínek je věc druhá, ale to už dneska asi nemá moc smysl řešit, hlavní je, že to funguje dobře.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Byl jsem v Hořovicích jednou (červen 2011) – na převazu na chirurgické ambulanci. V čekárně zmatek, do ordinace si chodil každej jak chtěl, stylem „ahoj Maruško, jdeš k nám? tak pojď ať nemusíš čekat..“ TV v čekárně vyřvávala do světa nějakou latinskoamerickou telenovelu, smrad z kuchyně k omdlení a když jsem po několika desítkách minut přišel na řadu (lidi, co mne předběhli jsem přestal počítat asi po půl hodině), doktor sice milej, na ránu se ani nepodíval, vše nechal na sestře, dodnes mám v lokti dva kameny (nepřehlédl je ale jen on..). Už mne tam doufám neuviděj, kdyby náhodou bylo potřeba, pojedu z chajdy příště raději do Berouna, kde mi sousedi zařídí přijetí ve stylu „ahoj Maruško, pojď ať nemusíš čekat“.

                                      Za mne osobně Hořovice never more, ačkoliv je vidět, že se tam masívně investuje..

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        A kdy jsi tam byl? A kdo byl ten ošetřující lékař, nepamatuješ si? :) A ten smrad z kuchyně by mě fakt zajímal, chirurgická ambulance je o 2 patra jinde :). S tím přístupem to tak je asi všude, ale teda lokty v kameni bych tam s nima asi zašel řešit…

                                        Mimochodem, Hořovická a Berounská nemocnice má stejnýho majitele a doktoři se tam přesouvaj, jak je zrovna potřeba, ale nechci ti brát naději, že to tam bude lepší :D.

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Možná to byla normální chirurgie (prostě kontrola, převaz a desinfekce rozsekanýho a zašitýho lokte) – v přízemí, myslím že vlevo. Ten smrad byl příšernej.

                                          Přesně to byl pátek 27/5.

                                          edit: kamení mi špatně vyčistili už na Vinohradech a kromě Hořovic si ho nevšimli ani na poliklinice v Obloukové, nechali mi tam 4 kameny velikosti od půl do jednoho cm, dva jsem si později vyndal sám, dva tam ještě jsou :-)

                                          0 0
                                          • JakeF  

                                            Jo, to neni normální ambulance, tam jsem jim málem omdlel, když se mi rozhodli všechny odřeniny z Kácova dezinfikovat naráz :D. Ale tak já tam na to mám asi taky maličko zkreslenej pohled, já tam ten lehce provizní přístup měl vždycky :).

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              Na čekání bylo nejhorší to, že jsem ani smradu ani TV nemohl uniknout a pořád se držet v zorném poli sestry :-)

                                              Nechápu, že při rekonstrukci tam místo jedné LCD TV nešoupli registrační systém. Ale to by se asi setkalo s výrazným odporem lokálů a silně by to zahýbalo postavením sestry v hořovické společenské hierarchii :-)))

                                              0 0
                                              •  
                                                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                0 0
                                    • Vegan  

                                      Jen tak mimo zakaz kartelovych dohod je take regulace a dohled a vymahani teto regulace je regulacni dohled, ale k veci porad se tady ( mysleno v CR ) hovori o regulaci jako necem zprostem pricems, kdyz se clovek zamysli tak zjisti ze regulace je vsude aniz by si ji vsiml a neni to jen stat nebo unie statu kdo ji vymaha, regulace existuje na trzich jako minymalni maximalni obem prodeju, nutnost zajisteni komodyty na komodytnim trhu atd… Secteno podtrzeno regulace neni spatna a ja bych zcela jiste byl pro vetsi regulaci finacniho, telekomunikacniho, zdravotniho ( vcetne lekarenskeho a farmaceutickeho) sektoru stejne tak jako vsech sektoru kde hrozi realne ryziko nizke penetrace konkurence byt jen v lokalnim meritku a kde se jedna o sluzby nutne k zajisteni chodu statu. Ale stejne tak se nebranim regulaci v meziobchodnich vztazich ( zakon proti zneuzivani trzni sily, zakon osetrujici dodavatelske zarucni garance ( nyni 30 dnu na vyrizeni reklamace a 24 mesicu zarucni lhuty plati jen podle obcanskeho zakoniku pro fyzicke osoby), zakon trestni odpovednosti firem, atd… ).

                                      0 0
                                      •  
                                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                        0 0
                          • Joseph de Sax  

                            ale ber to tak, že po konci světa se všechny dluhy umoří a jenom magor by dělal ještě další dluhy…

                            0 0
                      • JakeF  

                        Ale ono bude líp… Krize pomine, hospodářství se dostane do růstu a KSČSSD nám bude věšet na nos, jak se máme najednou dobře díky nim. Už je mi z toho blbě, jenom si ty kecy představím…

                        0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
            • JSt  

              to nejsou diametralne odlisne veci. tim jen demonstruju, ze kazde pojisteni, krom toho zdravotniho, ma dany strop plneni.

              0 0
              • JakeF  

                Na Zlatku nemůžeš se složitými příklady ;-).

                0 0
                • Lister  

                  Konečně něco k tématu ;-)

                  0 0
                • karliner  

                  Neser se do našeho oceánu moudrosti :-)

                  0 0
                  • Zlatka  

                    Pořád lepší býti oceánem moudrosti než mořem keců v Tvém případě..

                    0 0
                • Zlatka  

                  :D

                  0 0
        • mr.antik  

          doteď o tom rozhoduje doktor případně známosti a nevadí ti to? Nebo myslíš že rodina, příbuzní jsou míň zaujatí? Kdo by podle tebe měl rozhodovat? Pokud na to neodpovíš, nemá to smysl řešit…

          0 0
        • McBlacky  

          ono to tak bylo vždycky. Ted se to jen kvantifikovalo.

          staří, těžce nemocní lidé již dnes dostávají léčbu úměrnou jejich předpokládané délce života.

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Joseph de Sax  

      za 14 dnů to Kalousek přehodnotí a pojišťovna sníží tarif na 109 290Kč…myslím, že je to ještě 10× nadhodnoceno.­.lepenková pohřební krabice ani tolik nestojí…avotomtoje. Musí se začít šetřit, ať to tu nedopadne jako v Řecku…,

      0 0
      • konarider1  

        Šetřit? Pche…

        # Nazvučení českého předsednictví -Saša Vondra -ODS –750 000 000 Kč

        # Open CARD -Pavel Bém -ODS –1 000 000 000 Kč

        # Zelená Praha -Pavel Bém -ODS –250 000 000 Kč

        # Bezdrátová Praha (WiFi-Praha) -Pavel Bém -ODS 150 000 000 Kč

        # Arbitráž s CME -??? –10 000 000 000 Kč

        # Aféra Český dům -Karel Srba -ČSSD –100 000 000 Kč

        # Diag Human -??? -???? –2 000 000 000 Kč

        # Aktuální kauzy staveb tunelů v Praze -Pavel Bém -ODS –10 000 000 000 Kč

        # Gross – byty, akcie -Stanislav Gross -ČSSD –300 000 000 Kč

        # Internet do škol -Eduard Zeman -ČSSD –884 000 000 Kč

        # Nucená správa -IPB -???2 –200 000 000 000 Kč

        # Sanace bank v 90. letech -Václav a Llivie Klausovi- ODS –200 000 000 000 Kč

        # Chemapol Group Junek -??? –16 500 000 000 Kč

        # Knižní fond -Macek, Menzel -ODS –400 000 000 Kč

        # Liberecký šampionát Magistrát města -ODS ČSSD –150 000 000 Kč

        # Lehké topné oleje -Václav Klaus -ODS –100 000 000 000 Kč

        # Rumová aféra -Václav Klaus -ODS –60 000 000 Kč

        # Kamencové jezero -Starosta Chomutova- ODS –750 000 000 Kč

        # Konsolidační banka, Konsolidační agentura -Všichni ODS a ČSSD –240 000 000 000

        # Kč

        # Podpora na fotovoltaické elektrárny -Všichni ODS a ČSSD –900 000 000 000 Kč

        # Sečteno: 1 bilion,675 mi­liard, 878 milionů, 83 tisíc..

        0 0
        • JakeF  

          Doufám, že jsi v politice a ukazuješ nám, jak se to dělá správně. Evidentně tomu rozumíš, ty bys s tou korupcí zatočil… Anebo žeby ne? Že by bylo lehčí ukázat prstem a říct „udělali jste to blbě, měli jste to udělat jinak“, než neřešit minulost, kterou stejně nevyřešíš, zaměřit se na současný věci a říct „tohle tak nedělejte, protože to dopadne takhle a takhle, radši to udělejte takhle, protože to dopadne líp“?

          A v tom součtu to vypadá krásně manipulačně, ale co se taky zamyslet nad tím, že i kdyby se to udělalo jinak, pořád by tam náklady byly? Pak už by to nevypadalo tak hezky, co? :)

          0 0
          • konarider1  

            Co vypadá manipulačně?Čistá fakta tě manipulují?.

            Bohatě by stačilo, kdyby naši mocipáni měli nějakou odpovědnost,obdobně jakou Já mám v práci! Kdyby se tady totiž nekradly stamiliardy, tak není třeba likvidačních deforem.

            Ale nejlepší je nic nedělat,držet hubu a krok a na tyto problémy nepoukazovat.No a až křivka nasranosti dosáhne jistého bodu, tak uvidime společenskou explozi.Jupíjajej!

            0 0
            • JakeF  

              Ono když napíšeš číslo, kolik něco stálo, tak to neznamená, že tolik byla opravdová ztráta… Kdyby se některý věci neudělaly, tak ponese nepřímý ztráty společnost, jiný by se daly třeba udělat jiným způsobem, ale ten by taky nebyl zadarmo, takže reálná ztráta je akorát rozdíl těch cen. A pak samozřejmě jsou věci, kde to někdo akorát rozkrad a tam to máš správně. Manipulační to je v tom, že ty první dva případy nezapočítáváš, aby ti vyšlo hezky vysoký číslo, kterýmu by se ale ani při nejlepším možným řešení nedalo ani zdaleka přiblížit…

              Co se týče držení huby a kroku… Ono si to neuvědomuješ, ale to přesně nejspíš sám děláš, akorát přitom poukazuješ na problémy, co se staly a plácáš se při tom po zádech, jak pro tu společnost tím něco děláš. Ne, dělat něco pro společnost znamená dělat věci líp a zlepšovat výhledy do budoucna, ne akorát šířit „společenskou nasranost“, jak se mylně domníváš, tím akorát škodíš.

              0 0
              • konarider1  

                Omluvám se, je to manipulační, protože opravdová ztráta všech zlodějin bude samozřejmě ještě vyšší, neb toto je pouze výčet několika málo případů.I tak je rozdíl, mezi náklady na „provoz státu“ a zlodějinou šílený.

                Nasranost je nezbytná!A těm co ještě neví, to trošku rozšíří obzory.

                Až lidstvo zjistí, že k fungování na matičce Zemi nepotřebuje žádné volené vládce, tak se budeme mít všichni lépe a budeme mít lepší výhledy do budoucnosti.Do té doby nemůžeme čekat absolutně žádné změny.A Já s tím, i přes zlepšování svých dovedností a přístupu k lidem, absolutně nic neudělám, neb je to otázka další evoluce lidstva:)

                0 0
                • JakeF  

                  K tak odvážnýmu tvrzení, jakože bez vládců se budeme mít líp, se neodhodal ani Thomas More ve své knize Utopie :D.

                  Mohl bys mi prosím konkretizovat v čem by ses měl líp? Zaměřil bych se na hlavní faktor, tedy zdraví, konkrétně jak by se zlepšilo bez regulace emisí, současný kvality lékařský péče (ber třeba jako v Africe, jen bez Červenýho kříže :)), regulace pracovní bezpečnosti a zatížení atd, atd. Troufám si tvrdit, že veškerý ostatní problémy jsou víceméně podružný. Ale pokud chceš, můžeš pokračovat se způsobem zlepšení ceny, dostupnosti, rozmanitosti a kvality potravin :).

                  0 0
                • mr.antik  

                  když čtu takový nářky, tak se nezbývá zeptat jen – co jsi proti tomu dělal a koho jsi volil…

                  0 0
                  • Mastr  

                    Naprosto souhlasím, brečet umíme pěkně.

                    0 0
          • DaSnail  

            neřešit minulost, kterou stejně nevyřešíš, zaměřit se na současný věci

            pekné. a to by malo platit len na rozkrádačky, alebo aji na ostatnú kriminalitu? ;o)

            0 0
            • JakeF  

              Tohle už by bylo na jinou diskuzi… Je to jen o tom, že lidi dělaj to, o čem ví, že jim to projde (nebo se jim to alespoň při daným zisku vyplatí riskovat) a není to chyba lidí, to je normální vlastnost, každej normálně uvažující člověk staví svoje zájmy na první místo. Takže je to v první řadě chyba nastavení systému, že se jim to dovolí, respektive reálná pravděpodobnost a výška sankce je tak nízká, že se jim to vyplatí riskovat i pro relativně nízkej zisk.

              0 0
        • Joseph de Sax  

          takže od Kalouska počínaje jsou ve vládě sami finančně negramotní magoři…avotomtoje.

          0 0
          • Vegan  

            No nemivas podnetny prizpevky casto, ale pro jednou si strefil.

            Docela dobre je si poslechnout TOTO

            0 0
            • karliner  

              Kdyby někoho zajímalo, co Vegan linkoval, tak je to tady

              0 0
              • Vegan  

                Dekuji, link se nejak nevyvedl.

                0 0
        • karliner  

          Faktické chyby, spekulace, nesmysly i očividné lži.

          Tak by se dal stručně charakterizovat tvůj seznam.

          0 0
          • konarider1  

            Ok, tak napiš co přesně je lež,nesmysl a spekulace.Hlavně nezapomenout, že establishment má ve všem pravdu!

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • JakeF  

              Proč by on měl psát? Tys podložil nějaký tvrzení, tak je dokaž.

              0 0
              • konarider1  

                Stačí se podívat co vyšmejdí novináři, nebo si rozpomenout na Švýcarsko že:)Ale Já vím, co nemáte černé na bílém jako by neexistovalo:)

                0 0
                • JakeF  

                  Jo tak novináři :D. Zavolejte někdo prosím RT, tohle bude na dlouhou diskuzi.

                  0 0
                  • konarider1  

                    Dobrá když ne novináři tak co vyjadření Finačně analytického úřadu?http://in­fografika.idnes­.cz/zpravy/do­maci/prezenta­cefau.pdf

                    0 0
                    • JakeF  

                      The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

                      0 0
                      • karliner  

                        Podle mne to vymazal establishment.

                        0 0
                      • konarider1  

                        Všímám, když najedeš přímo z článku tak to funguje

                        http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

                        0 0
                        • JakeF  

                          A jsme u tý manipulace… Napsal jsi 750m, ve skutečnosti zaplatili 525m a sporných je 240m. A teď je otázka, kolik z těch 240m bys jim jinak musel dát stejně, protože firma taky chce pracovat s nějakým ziskem… Takže reálná ztráta cca 150m… A to je ***** rozdíl proti 750m, co jsi napsal…

                          0 0
                          • konarider1  

                            Ale tato částka je pouze z rozkrytí jednoho finančního toku.Dalších X transkakcí se teprvě prověřuje.Prostě se tu krade jako hovado a můžeš to obkecávat jak chceš.Ale než se všechno zlepší, tak dopadneme sakra tvrdě na hubu.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Jdi a dělej to líp, silný řeči na internetovejch fórech ještě ničemu nepomohly… Uvidíme, jak obstojíš ty, až ti někdo nabídne pár desítek milionů úplatek a ty budeš vědět, že tě za to prakticky nikdo nemůže potrestat.

                              0 0
                              • konarider1  

                                V prvé řadě netoužím po nějaké moci a za druhé mě neuplatil ani borec na obchodě, jež mi nabízel 6000.- když mu udělám servis do dvou hodin.Ale prachy člověka šťastného neudělají.

                                Bohatě by stačilo uzákonit odvolatelnost a finanční odpovědnost našich mocipánů, ale mafie si přece pod sebou nepodřeže větev.To bude muset provést nasranej dav:)

                                0 0
                                • JakeF  

                                  K tomu prvnímu odstavci můžu říct asi jen to, že v tom případě jsi dost špatnej podnikatel a pokud by takový lidi byli ve vládě, tak žijeme možná čestně, ale rozhodně ne líp…

                                  Na nasranej dav moc nevsázej, v davu se lidi chovají podle ostatních a nerozhodují se sami za sebe. Takže pokud něco spustí takovej dav, bude to jeden schopnej manipulátor, kterej ale společnosti nebude prospěšnější, než dnešní politici…

                                  0 0
                                  • konarider1  

                                    Špatný podnikatel? A kdo potom bude poslouchat ty kecy nasraných,předem objednaných zákazníků, zase Já?Máte smůlu, tamten nabídnul více, přiďte si zítra :)S takovou bych to mohl rovnou zavřít.Kvůli jednoho cipa mavajícímu penězma si nezruším zbytek klientely.

                                    Aha vidíš zřejmě do budoucnosti, a už víš, že ten manipulátor nebude prospěšný…

                                    0 0
                                    •  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                      0 0
                                    • La Piér  

                                      A kolik lidí si za ty dvě hodiny přijde vyzvednout zakázky, které díky tomu dvojhodinovému posunu nestihneš? A kolik z nich ti zaplatí 6000 Kč? Co takhle zavolat jim a poprosit o pozdější vyzvednutí a za to jim dát nějakou malou pozornost zdarma (duši, gripy, láhev…)?

                                      Efekt? 6000 Kč (mínus cena dárků) pro tebe v kapse a spokojenej zákazník, kterej se vrátí, protože ví, že od tebe se mu dostane 100% vstřícnost.

                                      A další zákazníci, u kterých negativní dojem s posunutí vyzvednutí zakázky o max. 2 hodiny přebije pozitivní dojem z toho, že dostali něco zadarmo a kteří se k tobě vrátí, protože získali dojem, že ti na nich záleží.

                                      0 0
                                      • konarider1  

                                        Během sezony je to průměrně 6 lidí denně, což mi i s materiálem udělá bezproblémů i 10.000tis. a k tomu taky musí člověk prodávat, takže toho času na servis nemá zase hodně.

                                        A na dárečky tady lidi serou, protože potřebujou jezdit.Ale vysvětluj to potom třeba takové pošťačce a lidem kterým v ten den nedoručila psaní, hlavně, že dostala duši nebo gripy zdarma a to se vyplatí!

                                        0 0
                                        • La Piér  

                                          Aha, tak obrázek se začíná skládat.

                                          Píšeš práce od 5 do 19, tzn. 12 hodin. Za tu dobu 6 zákazníků, tedy 1 zákazník na 2 hodiny. Takže posunutí termínu by se dotklo max. 1 zákazníka.

                                          To s pošťačkou je už čirá demagogie, nicméně pokud bych na ni přistoupil, tak schopný obchodník najde takový dárek, který i pošťačka ocení (blatník, rukavice, čepice anebo 3 příští běžné údržby kola zdarma atd. atd…)

                                          Podnikatel, který vymýšlí co a proč v jeho krámě nejde namísto toho, aby to prostě udělal, je hochštapler. Promiň mi upřímnost a ber ji prosím tip, ne jako prudu.

                                          0 0
                                          • konarider1  

                                            Chápeš, že mezi tím servisem musím i prodávat asi ne.A taky ne všechny kola na servis jsou v perfektním stavu.Když člověk musí potom třeba vyplést nový pár kol,k tomu odvzdušnit brzdy, zafrézovat dosedací plochy brzdových třmenů a další časově náročnější operace, tak se to klidně protáhne.Ale Já vím sem mladej a pořád pomalej, Vy experti to zvládnete všechno lusknutím prstu :)

                                            To s pošťačkou je holá realita, tady si lidi spíše potrpí na kvalitní servis a dochvilnost.

                                            A nemusíš se bát, náš obchod, kupodivu pod velením ženy, je na světě už 15 let a zatím se mu v prostředí více než dravé konkurence daří poměrně dobře.A to i přes to, že kupní síla obyvatel v regionu se snižuje:)

                                            0 0
                                            • La Piér  

                                              Nepochopil a resistence pokračuje.

                                              A ta slova „kupodivu pod velením ženy“, ta taky hovoří za mnohé… Já mám (schopné) ženy ve vedoucích funkcích mnohem radši než muže. Proč? Serou na ego a jsou chytřejší.

                                              Přenechávej jí toho v rozhodování co nejvíce.

                                              0 0
                                              • konarider1  

                                                Jaká rezistence, stručné vysvětlení poměrů v cykloobchodě v menším městě.

                                                Ano hovoří za mnohé, ale to by člověk musel zažít realitu, kdy obchod drží nad vodou ochota a nápady vedoucího a prodavače/mecha­nika.Od vrchního velení je těch dobrých rozhodnutí a nápadů pomálu.

                                                0 0
                                                • La Piér  

                                                  No, spíš to o tobě říká, že jsi pěknej macho blb, kterýho udivuje, že žena může něco dělat dobře.

                                                  0 0
                                                  • konarider1  

                                                    Prosím tě, nepodsouvej mi do úst něco co sem neřekl.Věřím, že je hodně úspěšných žen, na hodně vysokých pozicích a absolutně nic proti timu nemám,dokonce jim to přeju:)Ale zrovna naše velitelka vyzařuje ego na sto honů daleko a prodejnu vidí jenom zpoza záře monitoru v účetním programu, nasledně potom v bankomatu při výběru peněz:)

                                                    0 0
                                                  • La Piér  

                                                    Tak tedy nevím, jak jinak jsi mohl myslet to „kupodivu pod vedením ženy“, než že tě udivuje, že žena může něco vést…

                                                    0 0
                                • La Piér  

                                  Jojo, 6000 Kč a třeba jediný milion Kč, to vlastně není žádný rozdíl, že ne?

                                  Níže se jiný tlučhuba zapřísáhnul, že by si na sebe bez váhání oka vzal půjčku 10 milionů korun pro to, aby prodloužil život umírajícího člověka o jeden měsíc.

                                  Klávesnice snese všechno…

                                  0 0
                                  • Necris  

                                    Tlučhuba ;) Hochu hochu, my dva bychom se NEměli potkat. Tlučhuba bych byl, ale tvé oblíbené léčebné výlohy by byly na tvojí hubu. Doufám že by sis je zaplatil ze svého :D

                                    Však jsem to věděl hned, žádné zábrany, žádná morálka…ale spíš je to jen vtipná póza, jak píšeš, klávesnice snese všechno :D

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Mládenci pozor, aby vás janouch klávesnicí nesesekal oba dva na jednu hromadu.

                                      0 0
                                    • La Piér  

                                      No uf, už mám strach… :-))))))). Tihle chvástouni, co na webu metají milion a svaly… :-)))).

                                      0 0
                                • karliner  

                                  Nasranej dav – to je přesně ono.

                                  Jedny volby si ho koupí Paroubek, kterej slíbí všechno všem a odpoustí jim 30 korun u doktora.

                                  Další volby si „nasranej dav“ koupí finanční projekt nazvaný „Věci veřejné“, dostatečně velká část zbyde na tišší, ale ne méně ambiciózní projekt s naáázvem „TOP 09“.

                                  Příští volby si „nasranej dav“ koupí Babiš. A zase budou oslové tvýho ražení brečet po hospodách (nebo diskusních fórech) jak všichni kradou a jak to stojí všechno za hovno a přitom kdyby náhodou někdo krást nechtěl, tak ho snad zbičujou, minimálně mu při volbách ukážou vztyčený prostředníček…

                                  Už chápeš proč mne sere, že máš volební právo ve stejné zemi jako já?

                                  0 0
                                  • konarider1  

                                    Tak se odstěhuj z této země kde mám volební právo, nikdo tě tu panáčku nedrží :)A když máš tolik chytrých myšlenek, tak mi poraď, koho že tu mám zvolit, aby jsme se měli lépe? Asi hodím volební lístek komunistům, protože tady už není co zku..t

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Já tu byl dřív…

                                      třeba…

                                      0 0
                                      • konarider1  

                                        Mám volit stranu, ve které je několik lidí jež si myslí, že svět ovládá temná strana, Bilderberg a další? LOL

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Jen pro zajímavost – můžeš to rozvést a definitivně se ztrapnit?

                                          0 0
                                          • konarider1  

                                            Stačí se podívat na člena Svobodných P. Jedličku.Bububu Bilderberg, tady se ztrapňují sami Svobodní.

                                            0 0
                          • Joseph de Sax  

                            a když mám ztrátu 150m, tak vlasně jsem makal 4hodky zbytečně…

                            0 0
              • hony007  

                No pokud už je podložil, tak jsou snad dokázaný ne? :-)

                0 0
                • JakeF  

                  Sry, blbý slovo :). Tak předložil.

                  0 0
            • karliner  

              Spekulaci, lež nebo nesmysl obsahuje v podstatě každý bod.

              Faktická chyba je třeba Knižní fond. Nic takového nikdy neexistovalo.

              Ale pro mne za mne si věř čemu chceš. Jen mne mrzí, že máš volební právo ve stejném státě jako já.

              0 0
              • konarider1  

                Je to lež! Naprosto všechno, jenom naše vláda nelže!

                Mít volební právo, no to je mi sakra výhra, když si můžu vybrat mezi zlem a zase zlem:)Jo jak se říká, kdyby volby mohly něco změnit, tak by je politici už dávno zrušili

                0 0
              • JakeF  

                V pohodě, on nevolí, protože přece když nikdo nebude nikoho volit, tak nám nikdo vládnout nebude a to je přece nejlepší :D. A dokaž mi, že to tak neni! :D

                0 0
                • konarider1  

                  A ty snad potřebuješ nějaké elity, aby ti řídily život?

                  0 0
                  • La Piér  

                    Elity, aby řídily život? No to snad ne. Ale stát ano.

                    0 0
                    • konarider1  

                      No a při tom řízení státu by mohli mít aspoň hmotnou zodpovědnost, protože v tomhle Absurdistánu nikdo za nic nemůže.Já něco ****** v práci, tak dostanu pokutu jako Brno a ještě z ní budu vyhozen.

                      0 0
                  • JakeF  

                    Výše jsem ti psal dva příklady, zdraví a jídlo… Vysvětli mi na konkrétních případech, jak by se zlepšily.

                    Přijde mi, že hodně lidí bere věci, co jim dává stát, jako naprosto samozřejmý a daný a byl by pro ně velkej šok, kdyby je najednou neměli…

                    0 0
                    • La Piér  

                      Přesně tak. Že by se třeba dítě vrátilo v 8:15 domů s tím, že škola je zamčená… Že by nefungovaly semafory, nejezdila MHD a milion dalších věcí…

                      0 0
                      • JakeF  

                        Ona by v první řádě nebyla žádná silnice, po který by to MHD mohlo jezdit. Hezky bychom si každej zapřáhli svůj valník a učitele si tvrdě platili…

                        0 0
                        • hony007  

                          Silnice by byla, jen by nebyla „státní“.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Taky možnost… Ale pak by se na každý platilo mýto, čímž by se hodně omezil vzdálenější obchod a společnost by stejně tratila.

                            0 0
                            • La Piér  

                              Na druhou stranu by se tím omezilo dnešní naprosto nesmyslné převážení všeho všude a výrobci / obchodníci / dopravci by byli nuceni racionalizovat pohyb zboží – a to by jedině prospělo.

                              Ale dopad všeobecného omezení mobility by byl daleko daleko horší, o tom žádná.

                              0 0
                              • JakeF  

                                Zvýšily by se ceny i rozmanitost dostupnýho zboží… Jedinou výhodu vidím v menším ekologickým zatížení.

                                0 0
                            • hribik A1  

                              to sa bude časom platiť aj tak, aj keď štátna bude.. sú na to plány – mýto pre všetkých všade do roku 2025..

                              0 0
                      • konarider1  

                        No pokud bude pokračovat současný trend rozkrádání,spe­kulací a eurokomunismu, tak se věci, jež Ty tady popisuješ stanou skutečností:)A slo­vo, pak bude mít Seržova bouchačka:)

                        Stačilo by ty rozkradené peníze cpát do školství a vědeckého vývoje, kdyby tak lidstvo činilo už by možná lítalo k Alpha Centauri warpovým pohonem :)

                        0 0
                        • McBlacky  

                          nejen seržova :)

                          0 0
                          • konarider1  

                            To je tu tolik ozbrojených? :-D

                            0 0
                            • McBlacky  

                              jistota je jistota…

                              0 0
                              •  
                                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                0 0
                        • Necris  

                          Nj, pán má všelék. Tebe bych chtěl vidět byť jen se svěřeným rozpočtem JZD Dlouhá Rozkoš … ty kráso to snad není možný. :D

                          0 0
                          • konarider1  

                            A máš lepší návrh? Cpát prachy do pochybných unií a válečnických spolků, bude zajisté pro rozvoj lidstva lepší.No jdu raději provětrat Swampthingy.

                            0 0
                            •  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                              0 0
                      • Joseph de Sax  

                        to bude, co by dup…

                        0 0
                  • McBlacky  

                    Stumpjumper Elite všem!

                    0 0
                    • Necris  

                      To né, to bych se pak cítil jako jediný člověk s pořádným kolem. Ten pocit výjimečnosti bych neunesl :D :D :D

                      0 0
        • Joseph de Sax  

          shodou okolností je to dluh, který má český stát…asi sám od sebe nevznikl a pár lidí pouze odklonilo, to co odklonilo…

          0 0
    • Necris  

      No to je hnus. Tebe už nepotřebujeme, za ten milion nám ten tvůj rok života nestojí, no tak zdechneš za týden.

      Nikomu nepřeji aby o něm druhý takto rozhodoval

      Tomu kdo to vymyslet zpřelámat všechny hnáty a odeslat do nemocnice a pak mu odepřít léčbu s tím, že nám za to jeho život nestojí.

      A proč se na to vlastně nevysrat a nezavřít nemocnice ? Léčit můžou babky kořenářky a zdarma. Nebo Vlastík Plamínek. Tfuj.

      0 0
      • Mastr  

        A půjdeš mu zpřelámat všechny hnáty ty nebo budeš čekat až to udělá někdo za tebe ?

        0 0
        • Necris  

          Já rozhodně nikomu hnáty lámat nebudu, na to nejsem dostatečně zkažený. Počkám až si je někde zpřeláme sám. Ale přál bych mu tu situaci zažít jen ukázkově, až by se posral strachy o svůj vlastní život, tak jako to každej normální člověk dělá, pak bych se mu asi hlasitě zasmál. ;) Aneb káží vodu pijí víno.

          0 0
          • Mastr  

            Ale problém je v tom, že až on si někde sám zláme nohy, tak ty už se mát nebudeš :-)

            0 0
      • konarider1  

        Ono by to lečéní za pomocí bylinek nemuselo být tak špatné.Aspoň by se trošku zredukoval počet lidí na planetě:)

        0 0
        • Pavel  

          Myslíš bylinky jako Bolehlav, Durman, Rulík zlomocný, Náprstník červený? :)

          0 0
        • Joseph de Sax  

          problém je zde ten, že žádný doktor neví na co bylinky vlasně jsou a má raději smlouvu s VZP, která potřebuje prodat všechny léky, než je vždycky vyhodí…proto hloupí důchodci raději útrácejí svůj důchod za igelitky jedů z lékárny, aby si zkrátili dobrovolně svůj vlastní život…avotomtoje

          0 0
      • La Piér  

        Schvaluješ tedy umělé prodlužování života bez ohledu na cenu, kterou to stojí?

        0 0
        • Joseph de Sax  

          já schvaluji umělé zkracování, bez ohledu, co to stojí…

          0 0
        • konarider1  

          Já neschvaluju 95% činů lidstva, protože jdeme proti přírodě a tímpádem i sami proti sobě:( Ale jak říkám, sem optimista- evoluce si s tím poradí :)

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • Necris  

          Ano. Protože ta cena konečná a v poměru k ostatním věcem v tomhle kolotoči přerozdělování peněz dokonce malinkatá.

          0 0
          • JakeF  

            Ano… A když tobě daj těch 10 mega na operaci, proč bych já nemoh od státu dostat to Ferrari? To je přeci fér a z ohledu státního rozpočtu to je zanedbatelná položka… Navíc já jsem z pohledu státu perspektivnější, než někdo na smrtelný posteli a dokonce chci jenom Ferrari, co stojí jenom polovinu… No to je přeci fér! Akorát teda nepočítám riziko, že se v něm zabiju :D.

            0 0
            • Necris  

              Jak jsem psal níže či výše, stačí si jen vybrat, co má pro nás větší hodnotu…Proč bys nemohl ? Jasně že bys mohl. O tom debata není.

              0 0
              • JakeF  

                Mohl a můžeš sám za sebe… Ale většina lidí by to neudělala, tak proč by to měla platit?

                0 0
          • La Piér  

            Tzn. zaplatit třeba 5 milionů Kč za náročné operace člověku, u kterého je jasné, že v horizontu několika měsíců stejně zemře, ti přijde jako racionální využití peněz?

            To, co obhajuješ, je jen falešný humanismus. Proč zachraňovat plod narozený v 5. měsíci těhotenství, když je vysoce pravděpodobné, že bude postižený po celý život, bude celoživotně potřebovat drahou léčbu a kontinuální péči?

            Smrt je přirozenou součástí života a panická hrůza z ní nepochopitelně budovaná „vyspělou“ západní civilizací je jen krásným důkazem její zabedněnosti.

            0 0
            • Necris  

              Panickou hrůzu ze smrti, neboli maximální vůli přežít má v sobě každý z nás od narození a je to stejně přirozená součást lidského života jako smrt.

              Já netvrdí že jeden je dobře nebo špatně, nejsem filosof. Jen mám blíže k tomu přístupu, co na úkor jiných věcí zachrání pár životů.

              Asi ti ještě nikdy nikdo moc nepomohl. Až se ti to stane, třeba začneš taky občas pomáhat v situacích, kdy už sranda fakt končí. Většinou to lidi dost změní.

              0 0
              • La Piér  

                Škoda, že jsi jako „přehlédl“ položenou otázku. Panická hrůza ze smrti, kdy se z ní dělá něco strašného, smutného a něco, proti čemu je třeba bojovat je něco úplně jiného než touha přežít.

                A poslední odstavec je blábol postavený na dojmologii.

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • McBlacky  

                ono v dnešní době kdy čteš v mediích denně o nemocích je každej hypochondr jako prase. Z hlediska pohledu řekněme 50let zpět.

                Navíc si každý myslím, že právě on si zaslouží tu nejlepší péči, byť je jeho hodnota pro společnost nevalná. To je bohužel daň na příliš rychlý růst životní úrovně, ovšem koupené na dluh a implantované do hlav právě medii.

                0 0
            • raceman  

              +1

              0 0
            • Joseph de Sax  

              peníze jsou dnes už pouze virtuální požitek…

              0 0
      • mr.antik  

        A jak bys to teda zařídil ty, když se ti tohle nezdá? Nechal to na známostech a úplatcích jako je to teď?

        A když to nechceš řešit, tak se můžeš připojistit. Prostě státní pojistka na toto nestačí. Ještě zkus nějakou pohádku jak to za komunistů bylo lepší…

        0 0
        • Necris  

          Tolik případů to zas není a nikdy nebude. Ale jsou tu a peníze které nějak vyjadřují hodnotu jejich zdravotní péče máme. To je právě ta hodnota zdravotní péče, ne hodnota života. A někteří lidičkové si fakt myslí, že umí srovnat hodnotu života s hodnotou zdravotní péče a určit, kdy už je to moc a kdy je to ještě v normě.

          Prosímvás, nikdy jsem to sice nezažil, ale až to zažijet vy sami nebo někdo z vašich blízkých, budete určitě mluvit jinak. Určitě máme dost prostředků na to, abychom se o to méně než promile lidí postarali na úkor jiných statků. Pokud to vidíte jinak, nehodlám vám názor vyvracet, já to vidím takto. Je to proveditelné a dokonce v porovnání s ostatními věcmi velmi levné.

          0 0
          • Mastr  

            a pak ses probudil :-)

            0 0
            • Necris  

              Chceš mi tvrdit že je to jinak ? Takových případů je po republice minimum a nestojí skoro nic. Stačí se jen rozhodnout že pro nás mají větší hodnotu než jiné věci. Pokud pro tebe nemají, ok. Kéž bych tě poznal až tě potkám někde v pangejtu, jako že se jednou do špatné situace dostane každý, to mi věř.

              Ad absurdum bychom mohli jít. A stanovením výše zmíněného limitu ta absurdita začíná.

              0 0
              • Mastr  

                Bóóže chlapče, kolik ti je a z jaké planety pocházíš :-)

                0 0
                • Necris  

                  Máš tam ještě nějaký argument ? Ten poslední mě totiž dostal do kolen. ;) A vůbec, opět končím debatu…Nech tu jméno, ať tě poznám až tě potkám někde v lese naraženého na kůl. Léčebné výlohy se platit nebudou, chci nové silnice :D

                  0 0
                  • JakeF  

                    A zase ti budeme muset platit z daní pobyt ve vězení, protože to je neposkytnutí první pomoci, což je trestný čin…

                    0 0
          • JakeF  

            Víš co, tak až se toho dožiješ, vezmi si půjčku na těch dejme tomu 10 mega, abys svýmu příbuznýmu operaci zajistil a prodloužil mu život třeba o měsíc… Pak to budeš do konce svýho života splácet a žít z minima… Neuděláš to, co? Tak proč by to měl dělat stát a splácet to spolu s tebou všichni ostatní?

            0 0
            • Necris  

              Udělám. Za to dávám ruku do ohně, třeba obě.

              0 0
              • JakeF  

                Jen po nás ostatních pak nechtěj, abychom ti z daní platili protézy a sociální dávky, když se zadlužíš na zbytek života a s ohořelejma rukama nebudeš schopnej pracovat.

                0 0
              • mr.antik  

                nevěřim… že ti prababička bude žít a třeba trpět na LDN o měsíc déle. A kvůli tomu tvoje děti budou žít v děcáku a ty pod mostem. Mezitím před operačním sálem umře mladý člověk po úraze. To je ten rozpor, co se tady řeší…

                To vůbec není o hodnotě života (jak se někteří snaží napsat), to je prostě o tom, kam směřovat to snažení (vyjádřené v penězích). Počet doktorů, jejich knowhow, počet léků, přístrojů – vše je omezené, byť na hodně slušné úrovni.

                0 0
              • La Piér  

                :-)

                :-)

                :-)

                :-)

                0 0
                • JSt  

                  ty se smejes, ale vis uplny hovno o jeho zivotnich pomerech ;-)

                  0 0
              • karliner  

                To jsou ale kydy :-)))

                Ale dohadovat se nebudu, páč ve finále bych ti ještě musel platit protézy na ty upálený ruce.

                0 0
                • Necris  

                  Ty bys určitě něco musel platit. Hodně lidí stejně čerpá víc než dá, šulíne ;)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Troufám si říct, že těch je dokonce většina… A drtivá většina z nich ještě všemožně vykřikuje, jak je ten stát sdírá a měli by dostávat víc.

                    A něco by platit musel, my všichni bychom museli.

                    0 0
          • La Piér  

            Příklad mojí babičky. Diagnostikovaná rakovina vnitřních orgánů s metastázami. Predikce: s chemoterapií a ozařováním 6–8 měsíců živoření a pobytu v nemocnici pod silnými prášky, bez léčby 2–3 měsíce v pohodlí hospicu s možností tlumit projevy nemoci tak, aby to nebolelo.

            Babička zvolila druhou možnost, celá rodina s tím souhlasila. Ty bys zvolil první a výsledkem by byly několikanásobně větší výdaje, utrpení člověka a konec shodný.

            Ať žije tvůj rozum.

            0 0
            • Joseph de Sax  

              a třetí možnost???? nějak se na ni zapomíná…avotom­toje.

              0 0
      • JakeF  

        Nojo, oni se ty peníze vlastně berou z čistýho nebe, tak klidně můžeme všem zaplatit péči za miliony… A když už v tom budem, každýmu koupíme Ferrari a vilu za 10 mega, vždyť přece ty peníze si můžeme vytisknout další :D.

        0 0
        • Zlatka  

          A tím chceš říct, že si snad prachy netiskneš ?? :)

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • vlk  

      Cena života je nevyčíslitelná ať už z morálního nebo praktického hlediska.

      Teď se tu sejde hromadu super pravičáků, kteří budou tvrdit, že se staří lidé nemají léčit a podobné nesmysly. Jen aby mne někdo zase nenapadal, nejsem levičák. Jen by mne zajímalo, jak to maj vymyšlený, jak a kdo určí že budu žít po zákroku jen 1 rok nebo třeba 10 let.Ještě , že to nespočítali z průměrného výdělku za posledních x let.

      Jen nechápu, kde se berou ty šílené částky za léčbu- zprominutím platí se provoz a oprava budov, jídelny, léky, platy personálu, ale ať mi nikdo neříká, že to, že budu ležet v nemocnici třeba celý rok by stálo více než 1 mil-to je skoro 3 tis za den.Cena operací, také nechápu, kde se to bere.Dejme tomu, že takový neurochirurg(asi nejlépe placený operatér)-1× operace-jeden den příparvy 1 den operace+odpoči­nek.i když napočítám platy celého operaterského týmu na daný den, tak se dostanu často až k 10–50 násobně menšímu číslu, než se za operaci uvádí-nechápu.Nebo použitý materiál při operacích-cena práce při výrobě-stejně jako u každé jiné ruční/poloruční práce nula nula nic(obdobně jako třeba u zlatníka).Cena materiálu-v dnešní době zanedbatelná.Prostě nevěřím těm vykalkulovaným nesmyslům. Víte kolik se bere jako náklady na obyčejné vyčištění zhnisané menší rány-třeba na ruce.(postup po amatérsky-lékař rozřízne, odsaje hnis,vyčistí, vydezinfikuje, zašije případně přidá drenáž+napíše antibiotika-za 20–30min nemá co na práci-cena na úkon proplacená pojišťovnou 12 tis Kč.)-vždyť je to blbost.

      Myslím si, že není správná cesta omezovat nějak částku za pacienta nebo dávat nějaké stropy, ale tou správnou cestou je šetřit na dodavatelích léků a materálů apod.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Pavel  

        Ono když jeden „blbý“ katetr na jedno použití stojí pár stovek (přitom to je vlastně jen sterilní plastová hadička), tak ty částky naskakují „jedna radost“. Přitom výrobní cena zdravotnického materiálu bývá minimálně řádově nižší, než za co se to „vykazuje“ pojišťovně… Ve zdravotnicví nejsou vyjímkou marže v řádu stovek procent…

        0 0
        • Necris  

          Není plast jako plast. Ten plast je sám o sobě v antibakteriální úpravě a nesmí vyvolávat žádné reakce okolí. Není to plastovej blatník za 90 Kč smotanej do ruličky. ;)

          0 0
          • Pavel  

            To já vím, pro zdravotnictví jsem pár let pracoval (IT služby; dodávky datových skladů, vývoj software apod.) – tím se pochopitelně nepasuji do pozice odborníka, ale jakýs přehled o cenách mi to dalo… Nicméně, i ta výrobní cena blatníku za 90 Kč je asi tak 9 Kč a to si možná dost nadsazuji… A toho materiálu v tom katetru není až zase tolik. Vývoj a testování něco stojí, to uznávám, ale pak se to seká jedno za druhým…

            0 0
            • Necris  

              Však naprostý souhlas, ale tržní cena je tržní cena … a nazdar. S tím se holt musíme smířit ;)

              0 0
              • Zlatka  

                O tržních cenách, ekonomii a ceně života se dá vést velmi krátký „rozhovor“, lépe řečeno epilog přímo na ulici.

                Ono to ve výsledku vyjde v současné době tak nějak již nastejno..

                0 0
      • karliner  

        Cena života samozřejmě vyčíslitelná je. Pologramotnej cikán má hodnotu zápornou, páč když se zabije při krádeži železného šrotu, stát ušetří celkem zajímavou částku, kterou by mu musel vyplácet ve formě různých dávek, podpor a kompenzací do té doby, než by sešel věkem, přičemž je dost pravděpodobné, že by ještě zplodil x potomků..

        Člověk, kterej pracuje, platí daně atd. má hodnotu odpovídající odhadovaným sumám, které státu pošle (ve zkratce). To, že jsou do toho motány nějaké iracionální hodnoty nebo humanistické teorie, je věc druhá.

        0 0
        • Necris  

          Divil by ses, ale v ČR člověk který pracuje mívá často taktéž zápornou hodnotu. Tedy pokud to bereme na základě této logiky.

          0 0
        • JSt  

          v te prvni vete citim saxikuv rukopis :-))

          0 0
      • Joseph de Sax  

        dnes má život již zápornou hodnotu…pekárna přijde na 10tis a díra na 15…

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Necris  

      Napadá mě jedna věc, neproplácet léčbu kouřícím. Není pravda že odvedou víc než stojí léčba. Stejně tak jako alkoholikům. Kolik z vás kouří nebo pije ? Haha…určitě by se vám to líbilo, hnusáci.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • JakeF  

        A sportovce hned potom, víš kolik lidí ročně se zraní na kolech? Ono by ses možná divil, alkoholici a kuřáci odvedou hodně peněz navíc na spotřební dani, navíc umíraj dřív, takže se neproplácí tolik důchodu a ve výsledku to možná pro stát nebude tak nevýhodný, jak si myslíš… Jen tak pro informaci, nekouřím a nepiju, ale z úrazů při sportu už moje operace asi pár milionů stály… Jednou operace a dráty do předloktí, jedna vstřebatelná páska do utrženejch vazů v rameni, jedno další rovnání kosti, nějaký to šití atp.

        0 0
        • Joseph de Sax  

          se máš nechat konečně přikurtovat k posteli, ať se ti nic nestane…-

          0 0
    • Thapsus  

      Tak to se sekli ve vzorečku. Mně vyšlo 1 092 296.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • hribik A1  

      499

      0 0
    • hribik A1  

      500

      (oboje v korunách)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce