ČeMBA uzavřela smlouvu s AOPK - názory ?

379 nepřečtených
  • zbartos

    Zdeněk Bartoš Pan J. Turek se na své F-B verzi http://www.facebook.com/… sugestivně ptá „ČEMBA podepsala rámcovou dohodu s AOPK. Cyklisté se smiřují s ochránci. Nebo obráceně?“

    A já jsem mu tam odpověděl:

    "Nikdo se myslím nesmiřuje s nikým. To jen Ekolist http://ekolist.cz/zprava.shtml… nepíše uplně přesné informace na neuvádí text podpsané smlouvy, která je pro prosté cyklisty, podle mne, naprosto k ničemu.

    Smlouvu si přečtěte na http://www.cemba.info/…_CeMBA_F.doc a info od ČeMBy na http://www.cemba.cz/clanek.shtml… .

    Myslím, že TK si především buduje u AOPK monopol na přírodě blízkou stezku. Nevšimli jste si snad definice ve smlouvě, co to přírodě blízká stezka je ? Kdo má ve světě „patent“ na výstavbu přírodě blízkých stezek podle ustálené a světově uznávané dobré praxi ? IMBA, IMBA UK a ČeMBA alias TK !!

    Moc by mne zajímalo, zda ty velebené sudetské lovecké chodníky a z nich částečně vzniklé Rychlebské stezky http://www.facebook.com/group.php… jsou přírodě blízké stezky nebo ne, když je nestavěla ČeMBa…"

    Co říkáte na uzavřenou smlouvu vy ? Vyčtete z ní mezi řádky, že „Neznamená to nicméně, že ochránci přírody budou cyklisty všude pouštět (pozn. Bartoš – to znamená, že někam ano ?), ale že se budou snažit hledat společné řešení“ jak údajně řekl ředitel AOPK Pelc ?

    Anketa: Je uzavření dohody mezi ČeMBou a AOPK pro cyklisty k něčemu dobré ?

    Ano
    25x
    71%
    Ne
    10x
    29%
    0 0
    • BigKarel2  

      Koukam hodně lidem zde ta ČEMBA nedá spát co? :)

      0 0
      • zbartos  

        Ono, když človek od cca roku 1998 o něčem přemýšlí a věnuje tomu dost času, těžko se pak smiřuje s tím, co z jeho „dítěte“ roste za chuligána…

        Nehledě na to, že tady máš poprvé písmně potvrzeno to, co Sobi a spol. tvrdí již dlouhou dobu. Že v chráněných územích bude ochrana přírody souhlasit s ježděním cyklistů mimo veřejné silnice jen tam, kde pojedou po přírodě blízkých stezkách… Zatím jich je v ČR jen cca 10 km v N.M.p.S.

        Rychlebské stezky, obávám se, takový punc kvality od pana prezidenta/ře­ditele/předse­dy TK asi nikdy nedostanou.

        Pokud zůstanou i nadále přírodě blízké stezky jen ty, které tvoří bikeparky stavěné firmou Singltrek s.r.o., není myslím naděje na cyklistiku po značených trasách KČT v NP a NPR žádná. A o to nám přece při zakládání ČeMBy m.j. šlo…

        0 0
        • jecnak  

          A tak se zda, ze se budou ty cerne duse hodit.

          0 0
        • Honza729  

          … a pak prijdou na radu vstupenky, parkoviste, nejaky ten stanek s obcerstvenim, pak zadosti o dotace z EU, nejaky ten penzion pro bikery – a zivnost je rozjeta.

          Jenze tohle a vyse uvedene nekteri zabednenci se Scotym v cele proste neberou. Neberou a neberou…

          0 0
        • kolombo  

          Zdeňku, když někdo není schopen kompromisů a chová se tak jako ty, tak nejen, že nic neprosadí, ale ještě na sebe nasere spoustu lidí.

          Z uznávaného člena, odborníka na cesty a jednoho ze zakladatelů ČeMBy, jsi se posunul do pozice věčného kverulanta proti všemu, co se dělá :-(

          0 0
          • RomanH  

            Takze kdo slepe nesouhlasi a ma pripominky, nehodi se vam do kramu ? Smutne.

            0 0
            • kolombo  
              1. Čteš mezi řádky něco, co tam není.
              2. V kolektivu nejde, aby všichni prosadili to svoje přesně tak, jak si to

              oni představují. Takže když někdo trvá na svém i za cenu, že pak vlastně neprosadí nic, tak by pak neměl hledat chybu v kolektivu.

              0 0
              •  

                přeložím do řeči Čemby: držet hubu a krok, platit příspěvky a hlavně se na nic neptat a opovaž se mít svůj názor, teď se bude vydělávat na prezidenta a jeho pochlebovače z VV (díky bohu jak to tady čtu tak hodně lidí procitá a nehodlá se podílet na podnikatelským záměru osvíceného krerý může znamenat začátek konce volného bikování v Čechách)

                0 0
                • Honza729  

                  No, to mas bohuzel pravdu. Pusobeni toho typka muze opravdu spustit lavinu prikazu, zakazu, omezeni a restrikci, ktere by nikoho nenapadly, kdyby TK neexistoval.

                  0 0
              • RomanH  

                Ano, mas pravdu, ale Zdenka k tomu podle me vyprovokoval smer, kterym se ubira Cemba. Prestoze se tu do nas poustel, ze zverejnujeme ruzne chodnicky v okoli Brna, ktere jsme nasli, nebo ze nekteri z nas obhajuji za urcitych podminek motorkare, slo mu hlavne o to, aby z Cemby stala organizace, ktera bude hajit zajmy bikeru. Jake rozcarovani, kdyz SG promluvil na lesnicke konferenci (viz historie) a v podstate zacal pripravovat pudu pro Singltrack s.r.o. Misto prosazovani volneho jezdeni pribydou nejake pesinky, ktere postavi Cemba, a v ostatnich zakazanych zonach se sprisni kontrola. Vidim to jako podvod na lidech tu, nezlob se na me. Nediv se, ze to Zdenkovi nelibi. A to on je jeste umirnenejsi, jako lesnik by urcite chtel nejaky rad, na rozdil treba ode mne, ktery to vidi v podstate jako Buf, Vena Hornych ci Beeda. Bud rad, ze rejpe, protoze je tam asi jeden z mala, ktery tomu jeste veri. Zbytek se bud tesi na profit, nebo ma radost, ze mu v zakazanych oblastech pribude nejaka ta ofiko pesinka ala Singl pod Smrkem a zbytek neresi.

                0 0
        • Buf  

          Ja jsem TK prokouknul hned při prvním setkání na Palkovických hůrkách. Byla to jasně pojatá předvolební kampaň pro vznik nové firmy s potřebnou loby infrastrukturou. Kopání singletracku v ČR má význam jen zcela lokální a to v okolí městských aglomerací a lyžařských areálů jako součást bikeparků.

          Znova zde opakuji svůj názor za , kterým si stojím, že jediní kdo vždy dělali něco pro široké masy bikerů jsou pořadatelé bikových závodů. Jen ti na schválených trasách provádí údržbu a čištění tras. Jsou to zejména pořadatelé velkých závodů jako šela, Most, Sudety, Drásal, Beskydtour. Já osobně odpracuju při přípravě závodů spoustu dobrovolné práce a nemám k tomu účelu s.r.o.

          Dělám jako biker pro Bikery.

          Naposledy minulý týden jsem uklízel na oficiálně povolené trase Beskidy MTB Trophy původní historické chodníky jejichž zbytky se letos budeme snažit ukázat v 1. etapě. Jsou to úzké stezky a lesní a polní cesty s přírodním povrchem , které zde vybudovali naši předci a spojovaly osady, samoty, louky a políčka v beskydských horách. Nechceme nové jizvy v krajině ( uměle vybudovaný singletrack), už tak vzniká až moc nových lesáckých cest v horách. Provádějme údržbu toho co tady existuje. Nedělejme z hor lunapark.

          Přikládám foto z historického chodníčku na Grůníček, kde jsme provedli potřebnou údržbu pro Beskidy MTB Trophy

          0 0
          • scoty  

            Rád bych se zeptal na pár věcí:

            • Je pravda, že pořadatelé bajkových závodů vyberou za dopoledne práceod každého závodníka třeba 500Kč?

            (1200×500=hmmm)

            Bohulibá činnost pro „masy bajkerů“…

            • Jakým způsobem udržujete „zbytky historických chodníků“ předzávodem a po závodě?..třeba, když to musíte odjet v dešti?
            • Jak si vychutnává jízdu po „zbytku historických chodníků“závodník jedoucí třeba prům.rychl 25km/h?
            • Jaký je, prosím, rozdíl mezi 7Olet starými historickými chodníky a70let starým uměle kopaným singletrackem?
            • Není náhodou 1000 závodníků na „zbytku historického chodníku“takový trochu lunapark v horách?
            • Přípravu tratě děláš pro bajkery kteří si to zaplatili, nebo propořadatele?

            Dík za odpovědi.

            0 0
            • elbunda1  

              Ty toho víš o pořádání MTB závodů asi hodně viď :) Miluju takovýhle rejpaly, kteří si myslí, že všichni dělaj všechno jen pro prachy…zřejmě tak soudíš podle sebe.

              0 0
              • Honza729  

                Pošli mu tohle , má to rád… :)

                0 0
                • Ruprt2  

                  zase taková srabská reakce.

                  čoveče ty se snad lidem ani nedíváš do očí když snimi mluvíš.

                  0 0
                  • Honza729  

                    To se ale obrat na Scotyho, ten s timhle prisel…

                    Zase minela, vid ? :-))) Mel bys me vynechat ze svych zmatenych reakci…

                    0 0
            • RomanH  

              S Buffem jsi vedle

              0 0
            • Buf  

              Ano startovné bývá cca ± 500 Kč, je to cena za služby při organizované akci která se řídí zákony tržní ekonomiky.Není to ale cena za údržbu turistických tras.

              Na rozdíl od cestovní kanceláře která nemusí mít žádné povolení od úřadů pro projetí stejné trasy pořadatelé závodů dělají něco navíc, v tom je ten rozdíl.A navíc například od Lesů ČR máme jasně stanovené dosti tvrdé podmínky i o úklidu po akci a uklízíme po lidech co si to zaplatili.

              Údržbu stezek totiž nedělá ani KČT, ti mají jen systém značení, dělají dobrovolné brigády jako my. Již několikrát se divili turisti, že vidí poprvé někoho se starat o turistickou­ trasu.

              Údržba historických chodníků spočívá zejména v prořezání náletu, odstranění spadlých stromů a větví, mnohdy se dočisťuje po lesní činnosti, provádíme drobné úpravy jako například odvodňovací žlábky ( zásadně z materiálu který je na místě, žádné ocelové žlaby, ale vydlážděno kameny), úprava brodů nebo i lávky.

              Po závodě se provádí úklid od odpadu ( který i přes pravidla závody vždy někdo nedodrží).Tím že provedeme údržbu před závodem je trasa sjízdná i za deště a jednorázový závod s omezeným počtem startujících je srovnatelný s návštěvností o víkendu.

              Jízda rychlostí 25 km je zážitkem, protože takovéto úseky máme naplánovany na všední den , kdy je v horách minimum jiných turistů a trasa je vyznačena a zajištěna pořadateli i zdravotním zajištěním. Právě proto je to zcela jiný zážitek, než když jedeš po teto trase individuálně.

              Rozdíl mezi starým historickým chodníkem a stejně starým singletrackem je ten, že ten historický sloužil jinému účelu než MTB a turistice. Spojoval chalupy, osady, pole a louky. Nebyl svým profilem utvářen k rekreační a zábavné jízdě a sportovnímu zážitku. Singletrack je jednoúčelově budovaná MTB stezka, která záměrně vytváří zatáčky, klopené zatáčky, terénní vlny, překážky. Cílem singletracku je bavit se při jízdě. Jinak z hlediska vlivu na přírodu se jedná o velice podobné tzv. samo nebo jen s malou potřebou udržitelné stezky.

              Konkrétně na této akci máme omezení max. 500 lidí, nejedná se o žádný lunapark, na další akci kde asistuji Adrenalincup je to pro cca 50–60 týmů ( 50 bikerů , 50 běžců, 50 kajakářů a 50 padačkářů), spočítej si lidi co vylezou na Lysou horu za den individuálně, nikdo z nich na rozdíl od nás neudělá pro údržbu chodníku nic.

              Práci děláme pro pořadatele a zaplacením startovného na ni přispívají účastníci závodu. Výsledky naší prace pak bezplatně používají všichni návštěvníci hor.

              Jinak přeju ČEMBA lidem hodně sil a mrzí mne, že nedokážou bojovat za všechny bikery a za všechny MTB disciplíny. Nedělá to bohužel ani ČSC ani KČT…

              0 0
              • scoty  
                • Tak říkáš 500×500=hmmm, +další sponzorské smlouvy=hmmm

                Ale zase se mohou bajkeři povozit po lese, dostanou trčko(50?) a řízek(50?). Nebo jsou to sponzorské dary?

                Na někoho, kdo hned jiného prokoukl ,že chce vydělávat na bajkerech, je to docela slušný zisk…

                A kolik takových závodů za sezonu pořádáte?

                • Údržba stezky? To že se na jaře/před závodem uklidí stezka, ve smysluodházení větví či pořezu několika padlých stromů je nutné, jinak bynebyl zisk že. To dělá všech cca50 bajkerů po celé republice, se kterýmise stýkám..a zadarmo, protože je to baví..

                Mně spíš zajímalo, co děláte např. s lavicí stezky za deště rozježděnou do hl.10cm. Vy totiž musíte ty stezky použít, když je datum závodu a ne když je hezky…

                Že to pak objedete teréňákem/na enduru a vyzbíráte po chrtech plastové obaly od karbošneků vyplývá pravděpodobně ze smlouvy se správcem pozemků. Navíc to bajkeři platí…

                • Jsem rád, že jsi alespoň připustil že „staré“ stezky po kterýchvšichni jezdíme jsou vlastně „umělým kopaným singletrackem“ a jizvouna tváři hor vytvořenou v minulosti.
                • Doufám, že Čemba s.r.o. bude časem vydělávat na bajkerech alespoňtolik, co vaše Závody s.r.o.
                0 0
                • Manas  

                  Jedina rada – zkus nekdy ty zavody usporadat. Zjistis ze to neni zisk, a jestli jsi v plusu tak fakt jen minimalne. Uvedom si, ze platis za vsechno – sanitka, policie, povolenky, tvuj cas straveny na uradech pri vyjednavani, atd atd. To neni zadarmo.

                  0 0
                  • RomanH  

                    jj, psal to tady i poradatel TransBrdy (alespon si myslim, ze to byl ten zavod). Toto neni KPZ.

                    0 0
                • juli  

                  Brzdi scoty. Je vidět, že nemáš ani páru co znamená uspořádat závody.

                  0 0
                • Honza729  

                  :-)))) Je videt, zes neporadal ani soutez pro deti…za kazde povoleni, zabezpeceni, servis, vsechno calujes.

                  No nic, ted uz jsi zraly na hlavni cenu

                  Gratuluju ti k ni :-))

                  0 0
                • scoty  

                  BTW Vůbec se nedivím, že Black na svých stezkách v Beskydech závody nechce ani náhodou…

                  0 0
                  • Vilém  

                    Jo jasne, vony jsou jeho, tak do toho ma co kecat:)

                    0 0
                    • scoty  

                      Jeho nejsou, ALE vybudoval je a stará se o údržbu..

                      Moc dobře ví, že když závod vyjde na mokro, tak jde lavice stezky do kytek.

                      Pořadatelé závodů a údržbáři historických stezek by měli vědět, že za I.rep. se nesmělo do lesa ještě 3dny po dešti ani s žebřiňákem…

                      0 0
                      • karliner  

                        Řekl bych, že kdyby uspořádal závody na tamních lávkách za mokra, tak lávky by to vydržely, ale spousta riderů by se dost upravila :-)

                        0 0
                      • Buf  

                        Závody se tady jely ( a byla v ty dny zrovna povodeň století 1997 ) a to tam černej ani nekopnul. Kopci se celkem nic nestalo, chodníčky se používají dodnes. S kopáním začal jako první pokud vím Fógl, jinak základem slavného singletracku je to co vyjezdí rybáři ( ti chytají i za deště) tak to je ale normální asi všude.

                        černý nemá žádné vlastnické právo na skaličák a ten od lesů koupil soukromý subkjekt, tak je jen otázkou času kdy si to oplotí a bude tam mít třeba divočáky…

                        0 0
                        • scoty  

                          Aha, a jak dlouho těm rybářům trvalo, než vyjezdili ty dlážděné schůdky..?-)

                          No asi už toho nechám.

                          Začínám věřit, že ty konkrétně z toho kšeftu nic nemáš, a možná že se o některé stezky opravdu staráš.. kvůli bajkerům a zadarmo..

                          Tak ať ti to šlape.

                          0 0
                        • Ruprt2  

                          v ČR si můžeš koupit les, ale nesmíš si ho oplotit ani nesmíš nikomu zamezit vstup. Ze zákona.

                          0 0
                        • Black knives  

                          Bobe, jsi mimo. Na Skaličáku makám už 10 let. Byl jsem to já, kdo začal, prože jsem se tam přiženil. Fogl to měl z Raškovic docela daleko. Ale je pravda, že mi s mladým několikrát pomohli. Ovšem ty TISÍCE hodin, co jsem za ty roky na kopci odmakal, to ví jen moje ruce. Ale je to jednoduché. Cca 300 hodin ročně, krát deset…Fogl byl ale ten kdo pospojoval jakž takž pravý břeh Morávkového trailu. Já se ho chopil mnohem později, ovšem s tím, že jsem tam nadělal docela dost změn. Ale to je fuk. Jsem moc rád, že se to jezdí, a lidem se to líbí.

                          Tvoje opravy starých stezek děláš mnohem DÉLE, NEŽ JÁ. Já to vím, jsi taky o generaci starší. (Pro ty, co netuší, oba jsme byli členy horolezec.od.FM, a oba jsme nějaký čas působili, jako předsedové..Já po Bobovi…) Bob je dříč. O tom žádná, a dám za to ruku do ohně. Jen mi přijde jeho práce málo efektivní. Opravy starých stezek jsou úžasná záslužná práce, jen pokud nejsou pravidelné, není to prostě ono. A Bob prostě jednoduše nemůže být všude. Má doma syna a manželku aktivní závodníky na MTB. Oba jezdí na bednu. To ovšem přináší i to, že jim dělá kauče, a skáče kolem nich. To toho vydělává peníze na tuhle činnost. Na údržbu prostě nemá čas. Musel by se minimálně roztrojit. Ale jinak Bobe, jsi velký dříč a nadšenec, o tom tedy nikdo nepochybujte. Znám Boba docela mnoho let.

                          0 0
                          • Buf  

                            No závody Lavina cup byly dřív, mám někde ještě video, zázemí na Spartě, start na velké louce a třídění zrna od plev stoupák k bunkru pak několikrát hore dole kopcom i tam co byl sesuv půdy. Tvoje kopání nikdo nezpochybňuje a tam kde nejsou ryby jsi to geniálně vykopal až ku kerchovu. Jinak rybáři jsou největší singlbudovači ( byli jsme nedávno u Odry spolu)tak co si budeme povídat. A rybářů je více než ryb…a Fogl jezdil k Vávrům kolem Morávky ještě na favoritce a pak že bike vymysleli amíci…

                            No teď vážně, oba moc dobře víme, že kopat má smysl jen za barákem nebo u lanovky. Při stávajících zákonech nemá smysl dělat cokoliv víc než zajišťovat průjezdnost tras ( na což jednou do roka závod je dostačující), nikdo totiž nezábraní opakování kauzy Palkovický singletrack. Celá síť turistických tras KČT je na vodě, je to jen značení bez vyřešené legislativy ve vztahu k pozemkům. To je největší problém. Něco uděláš a zítra je tam buldozer…

                            0 0
                • Buf  

                  Vidím, že tvá matematika skončila na úrovni první třídy ZŠ ( 1 + 1 je dohromady x tisícovek)

                  Bikemarathony jsou akce pro širokou veřejnost, pokud se najde sponzor tak chce na teto akci udělat reklamu svému výrobku, produktu, službě – to nemá nic společného s tím že tam někdo jede na kole. Sponzor se rozhodnul na dané akci oslovit určitou zájmovou skupinu lidí , která je z jeho pohledu zajímavá. Pokud se jedná o sponzora, který chce podpořit sportovce tak takoví podporují profesionály nebo akce kde ti profesionálové jsou. Ještě jsem nenarazil na sponzora, který by chtěl zaplatit hobíkovi závod. Pokud nějací sponzoři na akci jsou tak určitě nemají zájem platit někomu rekreaci což turistický závod je.Takového sponzora zajímá to , že díky těm profíkům se o tom někde bude psát, bude to v novinách a TV… takže tito titulárni sponzoři platí profíkům co ten závod jedou, když jim nezaplatíš tak z čeho budou živit rodiny a platit daně, je to jejich zaměstnáni.

                  Závody jsou služba cestovního ruchu jako každá jiná, řízek za 50 ?, občerstvovačka zadarmo ?, … projeď se na kole horama, kup si mapy a data do GPS, a zastav se na chatách na občerstvení, dej si řízek, zaplať parkoviště, zaplať hajzlbábě nebo si umyj kolo v myčce,… pak to sečti a uvidíš kolik ti zůstane. To pak můžeš poslat pořadatelům jako sponzorský dar na značení, čištění tras, úklid od nepořádku,… budeme ti vděčni.

                  No a proti singletracku nemám vůbec nic, jen si spočítej kolik ta vaše s.r.o. je schopna těch singlů vybudovat. Znova opakuji , ano budujme je , ale nestojí na nich jízda na MTB v přírodě. Jsou vhodné pouze jako doplněk , bikeparky, městské parky, sportovní areály, rezervace a národní parky ( kde dle zákona se jinak nesmí jezdit) a pak na místech, kde se tím vyřeší například nesjízná část jinak pěkné MTB trasy…

                  0 0
                  • zbartos  

                    V NP a NPR se dle zákona smí jezdit po cyklotrasách vyznačených se souhlasem ochrany přírody. V zákoně se zatím nic nepíše o singlu dle ČeMBy, to je jen přání TK, aby to tak bylo…

                    0 0
                  • scoty  

                    ??

                    Došlo ti, tak napadáš. Nebo jsi mně také prokoukl?

                    Promiň, ale z prvního odstavce není k věci ani slovo…na většinu mých otázek neodpovídáš nebo mlžíš.

                    Nevím jak jsi přišel na nějakou mojí Singltrek s.r.o., ale pokud by vznikla, tak já s tím určitě problém nemám..

                    Závěr: ANO nově budované singltreky jsou vhodné jako další singltreky k těm již vybudovaným singltrekům, a to zejména tam, kde jich je málo, kde je chtějí a kde si je zaplatí..

                    0 0
                • jIrI___  

                  A to jsem si myslel, že jsi rozumný člověk…

                  0 0
                  • Honza729  

                    Tos byl jeden z mála :)

                    0 0
                  • scoty  

                    Jirko neblázni, vždyť je to kšeft jako každej jinej.

                    Náklady se pochopitelně kamuflují, aby ti lidé dole, co „pracují zadarmo pro dobrou věc“, nezáviděli…

                    Jenom mě trochu nadzdvedlo tvrzení, že jedni vydělávají na bajkerech a ti druzí ne.

                    A to že tu kolem ocmrndává Šáša, je důkazem toho, že mám možná pravdu..:-)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Co jsem se párkrát zúčastnil organizování různých akcí, ze kterých na první pohled ze startovného koukal obrovský zisk, tak ono to v podstatě pokrylo jen všechny potřebné náklady (pronájem stanů, půjčení píp, alko/nealko, jídlo, záchranáři a spousta dalších věcí). Samozřejmě pořadatelé pracovali dobrovolně, tj. za jídlo a pití. Možná to byly vyjímečně nezkorumpované akce, fakt nevím. Ale určitě mi nepřipadalo, že by si „ti nahoře“ měli z čeho namastit kapsy. Ale taky netvrdím, že čemba na bikerech vydělává, i když si myslím, že k tomuhle jednání má daleko lepší a „úrodnější“ podmínky než organizátoři jakkoliv velkých závodů a akcí.

                      0 0
                      • scoty  

                        Jasně, to chápu. Očekávané se ještě nemusí stát skutečností..

                        0 0
          • Beeda  

            Bufe souhlas!

            0 0
          • RomanH  

            RomanH

            0 0
    • karliner  

      Já se ptal už na facebooku, ale tam to nějak zapadlo – Kvasnička je předseda, prezident, výkonný ředitel nebo co vlastně Čemby?

      0 0
      • mr.antik  

        majitel

        0 0
        • Sobi  

          to je nejpřesnější statut!

          0 0
          • OCG  

            Sobi, nepřekvapil jsi. Trvalo ti to CELÉ TŘI DNY. Nemožný, fakt úplně první založenej thread, kde přichází na přetřes Čemba, a už zase taháš ty svoje čísla a tváříš se jak prezident a předseda těch, kteří ji nemají rádi. „Já jsem to říkal.“ :oD

            0 0
            • Sobi  

              Máš pravdu! Ale ty tři dny, to už je úspěch ne!? ;-)

              Čekal jsem kdy se ozveš! :-)

              0 0
      • Vegan  

        Predseda, Tomas Kvasnicka je Predseda Cemby a Predseda Vykonneho vyboru. Jinak tedy receno v mezinarodnim pojeti ( anglictine ) se da rici, ze je President of Cemba. S pouzivanim titulu Vykonny Reditel se priznam ma take trosku problem ponevads stanovy ani zadny jiny dokument tuto funkci neznaji, osobne to, ale povazuji za malicherny detajl. A Majtel si myslim, ze neni to spis zakladatel to se tomasovi uprit neda.

        0 0
        • mr.antik  

          Taktakj. Je to jeho dítě (samozřejmě po vzoru z JůEsEj). Takže je vlastně majitel. Nedovedu si představit, že by ho někdo někdy svrhnul. Komu se to nelíbí, ať si založí vlastní spolek :-))

          0 0
          • náčelník  

            To je nesmysl, občanské sdružení z právního hlediska majitele prostě nemá.

            A vyměnit vedení není až takový problém. Stačí vstoupit v dostatečném počtu do Čemby, ovládnout členskou schůzi a zvolit nové vedení. Takhle to udělal před časem Jakub Patočka se Stranou zelených poté, co strana dostala finanční příspěvek za hlasy získané ve volbách.

            0 0
            • Frostty  

              To tady neříké dvakrát..:-D

              0 0
              • Jenda  

                to klidne muze protoze vetsina tech co by cembu nejradsi zrusili o tom mocne keca od klavesnice ale skutek utek

                0 0
                • Frostty  

                  Ano, typicky český přístup.

                  0 0
                  • Honza729  

                    Co to je, proboha, za kecy ??? Kdybysme to udelali jak tady pise ten nad tebou, tak se zase bude psat neco o znicenych idealech bikerske organizace a podobny hlody…

                    Pokud s necim nesouhlasim, tak to reknu. Nemusim ale proto zakladat trucpodniky a nicit snahu lidi, ktery tomu veri. Ze nesouhlasim napriklad s komunistama neznamena, ze k nim vstoupim a zacnu tu stranu nicit zevnitr.

                    Proste kecy, kecy, kecy, jen abyste neco napsali proti… :-/

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      ve vašem podání, je to ale jinak.

                      Pokud s něčím nesouhlasím, tak to řeknu a řeknu a řeknu a řeknu. Pak všechny pošlu do ******, a řeknu a řeknu a řeknu to znova.

                      A ti co jsou proti jsou debilové a čembouni a apod. ty jim to řekneš a řekneš a řekneš.

                      Ty prostě tu hubu nezavřeš.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Kdyz neco reknes jednou a protejsek to nepochopi, je vina predevsim na tobe. Kdyz to reknes dvakrat a protejsek nepochopi, i tak se muze jednat o spatny vyklad z tve strany. Kdyz to reknes trikrat, zacina se uvazovat o inteligenci posluchace. Kdyz to reknes desetkrat, dvacetkrat, stokrat a presto to protejsek nepochopi, jde o 100% demenci posluchace.

                        A to se stalo nejen tobe, ale nekolika ostatnim.

                        Vtip je v tom, ze jsou i taci, kteri pochopili a razantne svuj postoj k Cembe zmenili. Coz na tebe a dalsi dementy vrha velmi zajimave a usmevne svetlo :-)))

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          Jeňochu.

                          Ty jsi normální srab. Dokazuješ to tady dnes a denně.

                          Na to po čem je prd reaguješ jak smyslů zbavený, na to na co bys měl. nereaguješ, nebo nadáváš. Já ti říkám znovu neurážej a nenadávej mi.

                          Nechovej se tak zbaběle. Reagovat tě nenutím.

                          Zase jsi porušil desatero.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Co to zase meleš, troubo ? Diktuju ti ja na co smis a nesmis odpovidat ??? Zklidni svy bolsevicky choutky a bez radsi spat…

                            A s desaterem si muzes vis co :-)

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              četl jsi bod děvět?

                              0 0
                              • Honza729  

                                Cetl. A spoleham na tebe, ze hlaseni posles jeste ted, zatepla :-)

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  nechci tě zklamat

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Tak do toho, práskači :-))

                                    0 0
                                  • maajkee  

                                    Vyprdni se na toho píčuska, nemá koule, smrdí mu z držky a má malý péro, tak se snaží urážet ostatní :)

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Za to ty jsi teď neurazil nikoho :)

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        to snad né :) doufám, že Honzu729 jo :)

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Ne, ty mě urazit nemůžeš. Na to bys musel být o několik levelů výš.

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            tak tuhle odpověď jsem vůbec, ale vůbec nečekal :))

                                            jseš předvídatelnej jak východ a západ slunce :) obyčejnej šášula schovanej za internetovým nickem.

                                            0 0
                                    • Ruprt2  

                                      to nemáš zapotřebí. :-)

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        mám nemám, to je fuk :) každopádně jsem měl chuť! :) nikdy a nikde na žádným foru, jsem na nikoho nebyl takhle ošklivej, dokud jsem nepoznal Honzu729, předtím mě ani ve snu nenapadlo, že takovej případ jako on, vůbec může na světě existovat :)

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          no já se ani tak nedivím, že existuje, jak spíš nechápu proč?

                                          Ale mám tak trochu soukromou teorii :-)

                                          0 0
                                          • gumid  

                                            Kašlete na něj. Každý jsme nějaký. H729 je prostě omyl přírody… ale právo na názor má, ne že ne.

                                            V podstatě je lepší, když se vybije tady nad klávesnicí a je pak na své okolí normální…

                                            Světu mír a nám klid.

                                            0 0
                                            • Ruprt2  

                                              nojo, ale většina z nás se vybíjí venku na kole, když jsme na bajk foru.

                                              Tak proč sem vlastně leze? :-)

                                              0 0
                                            • maajkee  

                                              tak tak, já měl jen chvilkovou potřebu vrátit mu jeho asi 100 urážek na mojí osobu :) Chvíli ho zase nechám žít, příroda si s ním nakonec stejně nějak poradí :)

                                              0 0
                        • náčelník  

                          A co takhle uznat, že protějšek to chápe, ale nesouhlasí?

                          0 0
                    • Frostty  

                      Nedurdi se. S čembó mám společnýho tolik asi co ty.

                      0 0
                    • kafac  

                      Ano… klasickej cechacek, kdyz me neco trapi tak to reknu (pokud mozno opatrne, aby me nikdo neslysel) a oni ti druzi uz s tim snad neco udelaji. A kdyz ne, tak si aspon zanadavam…

                      0 0
            • karliner  

              Kamaráde, to bylo možné jen na začátku, pak si dotyční uvědomili tuto možnost a patřičně upravili stanovy, takže tento způsob je takřka nemožný.

              Btw – nové stanovy jsou jedním z důvodů, proč jsem své členství neprodloužil.

              0 0
              • zbartos  

                Můžeš to prosím nějak upřesnit ? Nevšiml jsem si ničeho, co by neumožňovalo vstoupit do ČeMBy, přijít na členskou schůzi (samozřejmě i v zastoupení pomocí plné moci s úředně ověřeným podpisem) a hlasovat proti tomu s čím nesouhlasím.

                0 0
              • náčelník  

                Tohle je ale velmi vážné obvinění, to bys měl konkretizovat.

                0 0
                • karliner  

                  ve stručnosti

                  • změna funkčního odbobí VV z jednoletého na víceletá funkčníobdobí – tudíž v moci nejvyššího orgánu (členské schůze) nenímožnost odvolat (vyměnit) kompletní VV
                  • ztížená možnost zastupování pomocí plných mocí na členskýchschůzích
                  0 0
                  • zbartos  

                    Bod 4 stanov zni: 4. Člen Sdružení se zúčastňuje členské schůze osobně anebo v zastoupení na základě úředně nebo notářsky ověřené písemné plné moci. Členské schůze je oprávněn se účastnit pouze ta fyzická osoba jako člen Sdružení, která uhradila řádně členský příspěvek nejméně 7 kalendářních dní před konáním členské schůze, pokud se nejedná o čestného člena Sdružení. V případě členů Sdružení právnických osob upravují finanční závazky tohoto člena k Sdružení příslušné dohody s ní uzavřené a pro právo účastnit se členské schůze pro ně platí stejná povinnost uhradit příslušnou částku, pokud členská schůze na svém zasedání nepřizná hlasovací práva i přes nesplnění této povinnosti.

                    Co Ti na tom ohledně plných mocí připadá ztížené ?

                    0 0
                  • náčelník  

                    Odvolat VV a zvolit nový lze na kterékoli členské schůzi, s tím nemá funkční období nic společného. Členskou schůzi lze svolat i mimořádně.

                    Zastupování pomocí plné moci je běžná věc, jak bys to chtěl jinak řešit, per huba?

                    0 0
    • jecnak  

      Je uzavření dohody mezi ČeMBou a AOPK pro cyklisty k něčemu dobré ?

      Vyhravas bobrika recnickych otazek.

      0 0
    • martin_bakov  

      Hele fakt nevim a je mi to docela jedno :) na kole jezdim pro radost a tak me nejaky organizace me moc neberou …

      0 0
      • Honza729  

        Presne tak !

        0 0
      • tonik666  

        Když člověk naráží pořád na nějaké cedule, že tam na kole nesmí, je ježdění spíš pro zlost. A budou z vás pak cyklističtí psanci :)

        0 0
        • maajkee  

          A budou z vás pak cyklističtí psanci :)

          a to je právě to dobrodrůžo :)

          0 0
          • martin_bakov  

            Presne tak, les plnej zavor a zakazu cyklistu na turistickych trasach a pak vidim v tech neuzsich lesnich ulickach auta s vozejkama jak tam lidi kradou drivi :D …svet je blaznivej.

            0 0
    • nikisek123  

      Mam jiz delsi dobou ten sam nazor Sobi ma nekdy sverazne nazory na Cembu,ale v mnoha vecech ma bohuzel pravdu ,a to je smutne.Ten podnikatelsky zamer Singltack s.r.o zacina nabirat na sile.Vstoupil jsem do Cemby,kdyz jsem videl par jedincu upravovat lesni chodnicky zdarma viz Cerny nuz atp.Ted opravdu zvazuji zda nas duverive blbce nezneuzil kap. podnikatel ,ktery v tom umel dokonale chdit.Tak jako duverive obcany pri kup. privatizaci pan Kozeny.A sve clenstvi v Cembe jiz budu setsakramensky zvazovat.

      0 0
      • Black knives  

        Netuším, kam to TK směřuje. Několikrát jsem se pokusil zeptat, jestli není Kvasnička goauld, nebo jiný mimozemšťan. Nikdy už roky na nic nereaguje, netuším, jestli vůbec ještě žije. Něco, jako Lenin věčně živý…

        Ale ono to má více rovin. Dobrovolnictví je sice fajn, ale na to naše společnost bohužel není morálně připravená, aby bylo možné opravovat stezky tímto způsobem. Já to dělám, protože jsem se takto rozhodl, že budu dělat něco pro sebe, co bude mít užitek i pro další lidi. Tak čistím stezky. Ale vždy jsem TK říkal, že bych chtěl jednou dělat jako práci, abych mohl domů taky přinést rodině nějakou tu korunu. Já se tedy firmně na stezky nebráním. A jako každá firma, TK chce mít něco jako moderně se tomu tuším říká „standarty“. Tohle děsné slovo jsem zaslechl u manželky. Prostě, opakovatelná jakost práce, a údržba. Ono prostě možnosti stavby stezek jsou přeci velice různorodé. A tady je docela dost možností k chybám. A jistě, TK by měl firmu, a práci na pozici šéfa. No, někdo tomu šéfovat musí. Klidně Mífa. Ale pak je to i tom, že by tuto práci např. chtěli i jiní, na svou firmu. Tk pokud si buduje pozice, není se co divit. Třeba mu to vyjde, třeba ne. Ale firma na stezky a údržbu tu stejně jednou musí být. I v IMBA se tím živí dost lidí. A proč ne?

        0 0
        • mr.antik  

          Asi by mě to taky bavilo. Dejte mi nějaké hory a naučím se ovládat bagr. Asi to moc nebude sypat ale práce to musí být pěkná:

          http://www.trailsolutions.at/index.php…

          0 0
        • RomanH  

          Blacku, Zdenek to nahore presne vystihnul :

          Pokud zůstanou i nadále přírodě blízké stezky jen ty, které tvoří bikeparky stavěné firmou Singltrek s.r.o., není myslím naděje na cyklistiku po značených trasách KČT v NP a NPR žádná. A o to nám přece při zakládání ČeMBy m.j. šlo

          0 0
        • dafe  

          Blacku s názory na čembu s tebou naprosto souhlasím, občas napiš je to vzpruha číst názor prostý osobní zášti a emoční mlhy. Já to bohužel neumím tak pěkně formulovat tak srabácky nepíšu.

          Ovšem k těm standardům – blbé slovo a ještě navíc v češtině trapně smíchané s vlajkou…

          http://cs.wikipedia.org/wiki/Standard

          http://cs.wikipedia.org/wiki/Standarta

          0 0
    • Jenda  

      Zdenku co blaznis. Je to jakysi ramcovy dokument spise na tema – ha organizace s poctem clenu mensim nez klub chovatelu jezevciku existuje a mozna to nejsou uplny pitomci.

      Nevim proc hned vidis za prirodne udrzitelnejma stezkama dalnice typu NMpS. Podle me to naopak dava jedinecnou sanci ukazat ze vetsina existujicich cest tuhle ty prarametry splnuje a maximalne by bylo vhodny nektery useky mirne upravit. Podle me tohle naopak ma sanci otevrit tema cyklistiky v NP a podobne.

      Nicmene uznavam ze pokud bych byl pesimista muzu to bez problemu videt i jak jsi to popsal

      BTW nekriceli nahodou oponenti ze se ma navazat spoluprace s organy ochrany prirody? A co jim tak asi CEMBA mohla nabidnout? No tak se zacalo singlem

      0 0
      • zbartos  

        TO Jenda: Četl jsi pečlivě text té dohody a ty definice (zejména definici přírodě blízké stezky) ? Už někdy v roce 2003, když jsem vymýšlel definice z oblasti „bejkování“ J. Martínkovi na první Cyklokonferenci v Srní http://zpravodajstvi.ecn.cz/index.stm… , správně upozorňoval TK na to, že definice jsou velmi důležité. Takže nepochybuj o tom, že by snad za těch 7 let na ta svoje tehdejší slova zapomněl. Naopak, on je textem smlouvy s AOPK dovedl do křišťálové dokonalosti !!

        0 0
        • newbie  

          souhlas s Jendou…

          co je proboha závadného na vysvětlení použitého pojmu „přírodě blízká stezka“?

          jediný, co se mi tam nelíbí… přesněji řečeno co mi přijde trošku úsměvný… je poslední bod u terénní cyklistiky, kde ČeMBA „přináší“ dobrou praxi atd. do Česka, ale to je spíš o formulaci

          0 0
        • Jenda  

          muzu to videt paranoidne jako ty a nebo jako optimista ze je to pojistka aby nejakej borec ze skansky nerekl ze nejlepsi bikovani je na asfaltu – ten fakt na prirodne blizkou stezku neokeca. Ale sam jsem zvedavej kam se to vyvine a jen doufam ze nebudes mit pravdu:-)

          0 0
    • nikisek123  

      To tak vypada,ze opet z naseho snu o volnosti pohybu bude kseft jiz se nemohu dockat doby kdy budu platit za vstup do lesa jeste ktomu odstupnovany podle zdvihu ¨tlumice.Spolec­nosti singltreck g.m.b,h.

      0 0
    • Splinter  

      Začínám byt rád, že sem vystůpil…

      Čímdálvíc z toho jsou cejtit prachy…

      A otevření singltrekové sezóny, tomu se dá akorát zasmát…

      0 0
      • tonik666  

        To mně vůbec úsměvné nepřijde. Singly se na jaře, když je ještě mokro, víc ničí, a tak se v nškterých místech užívá zákaz jízdy, než to dostatečně vyschne. Tam co jezdím já je to 15. leden – 15.duben. (ideální to není, stačilo by tak březen-duben podle situace)

        Spíš jsem tím příspěvkem chtěl říct, že to není nic výjimečného.

        0 0
        • mr.antik  

          Na žule se dá jezdit kdykoliv, kdy není moc sněhu…

          Kromě toho, že pády víc bolí a je radioaktivní, tak samé výhody :-))

          0 0
      • Honza729  

        :-) tedy to jsou zmeny…jeden se nestaci divit.

        Ale ocenuju, zes to tak napsal.

        0 0
    • Sobi  

      Co k tomu dodat…

      0 0
    • vinnca  

      jsem stejneho nazoru, smrdi to prachama, s.r.ockem, dotacemi – opet se nekdo napakuje. No a za par roku si vstup do lesa budu platit ne? curaci jedni!

      0 0
    • roud  

      Nechcete založit jeden souhrnej dred s názvem např. ČEMBA vs. Bikeři?(nic proti čembě nemám)ale teď je tu několik dredů navrchu kde jsou jen dohady a vše zanikne v niveč :O(

      0 0
      • vinnca  

        jsem rad, ze jsem nevstoupil do cemby. Nekteri nastoupili a uz vystoupili:)

        0 0
    • Andrzej  

      tak sem si tu smlouvu proletel, a prijde mi uplne dobra, mylsim ze tam neni nic, s cim bych nesouhlasil

      0 0
    • Sobi  

      Takže můj rozbor smlouvy:

      1. Definice Čemby je opravdu k popukáni! :-)))))

      Smlouva:ČeMBA je členskou neziskovou organizací s celorepublikovou působností, která hájí zájmy českých terénních cyklistů… do ČR přináší a svojí odbornou prací rozvíjí dobrou praxi a metodiku plánování, realizaci a údržby přírodě blízkých stezek pro terénní cyklisty a sdílené užívání.

      Skutečnost:Čemba zastupuje část z početné skupiny bikerů ( 500 z nich ) a do ČR přináší svůj názor na věc a svojí metodiku

      Závěr:Zase mluví za nás všechny a bere si nás do úst i ty kteří to nechtějí.O od­bornosti a praxi se dá pochybovat. To absolutorium je fakt odporný!!!

      2.Příprava monopolu Singletrack s.r.o.:

      Obě strany budou spolupracovat na tvorbě legislativy týkající se problematiky přístupu do krajiny a pobytu v přírodě.

      Při hledání řešení problematiky terénní cyklistiky v přírodních oblastech spolupracovat s pověřenými osobami ČeMBA o.s.

      Závěr: však již víte psal jsem to x-krát

      Celkem mám z toho takový pocit, že je to nicneříkajíc smlouva, která se dá velmi snadno zneužít na prosazení svojí vize stezek, prosezení do legislativy a tímpádem vytvoření monopolu Singletrack s.r.o.

      Strašně mi vadí jak zástupce 500 z nás mluví v abs. o všech. Kde vzali mandát mluvit za všechny za české terénní cyklisty!!! Proč nemluví pouze za ty kteří to chtějí, za své členy!

      0 0
      • Sobi  

        Jinak naprosto nechápu důvod vzniku té smlouvy, pokud tedy namá být přípravou pro monopol a jediné možné řešení a jeho uzamčení legislativou.

        Pokud ne, tak jaký je tedy smysl tý smlouvy? Tím se potvrzuje právě ten smysl budoucího monopolu!

        0 0
        • mr.antik  

          Monopol (bohužel/bohudík?) má. Je ještě nějaká jiná větší nebo aspoň srovnatelná organizace za MTB cyklisty?

          0 0
      • Ruprt2  

        já mám nápad, vzhledem k tomu, že nejsem členem, žádné politické strany, tak přestanu platit daně.

        Dyt mě se to netýká za mě nikdo mluvit nebude.

        0 0
        • Sobi  

          Dobrá ale nevlezeš na jakýkoliv chodník, nepojedeš nikdy po silnici, nevlezeš do nemocnicem nevlezeš do školy… atd. atd.

          To je trošku něco jiného ;-)

          0 0
          • Ruprt2  

            no hlavně, když nevstoupím na chodník, tak je mi úplně jedno, jestli ho budou dělat z mramoru, ze zlata nebo z bláta.

            Sobi to už není možné. To není jenom uražená ješitnost.

            že v tom je baba?

            0 0
            • Sobi  

              :-)))) hele fakt není :-))))

              Já jen jsem vytrvalej a jak vidíš čím dál víc lidí – bikerů už konečně chápu o čem tu už delší dobu mluvím. Koukni se i na ty co se odklonili od čemby, ti kteří byli na začátku, tahouny a nyní jsou v „opozici“ vůči nynějšímu směřování organizace… tohle už mluví za sebe a to je hodně silný argument!

              0 0
              • Ruprt2  

                byla aspoň hezká?

                0 0
                • Sobi  

                  Já jsem ho viděl jen s chlapama! S babou jsem ho neviděl! Někdo snad jo? ;-)

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Tak to bych do tebe neřekl

                    0 0
                    • Sobi  

                      No co přebral mi chlapa! Péťu, proto se tak nemusíme a on se stydí, tak si založil nový oficiální nick na b-f a dává jen oficiální stanoviska aby mi dal najevo odměřenost. S bejvalejma je to těžký… ;-) Ale co, hlavně že se mají rádi.

                      Hele a lze mít i hromadný registrovaný partnerství? Tak kolem 500 partnerů? :-)))))

                      0 0
              • karliner  

                Sobi, nemáš pravdu. Ta „tvoje“ causa s Čembou má několik fází.

                1. odmítnutí tvých teorií ⇒ uraženost
                2. vyzobávání toho, co se mi hodí + jemné (více či méně)

                překrucování faktů, různch prohlášení apod.

                1. stihomam – současný level

                Když bych to měl shrnout – v civilu jsi pohodový chlapík, ale jakmile si někde přečteš Čemba a máš v dosahu klávesnici, chováš se jako pitomec.

                0 0
                • Sobi  

                  A teď si představ kdyby tu ležela sekera a stál čemboun! :-))))

                  0 0
          • Mirek1  

            Nikoliv. Ne že nevstoupí, ale bude si nakupovat služby, které opravdu chce. Mýto za chodník, na nemocnici komerční pojištění nebo platba v penězma. Jak by vše mohlo fungovat bez zastřešení státu je věc, kterou se řada teoretiků zabývá, ale do praxe se to ještě nikde asi neuvedlo.

            Jen si představte tu krásu, kdy po nákupu v hypermarketu řeknete slečně u pokladny: „Já jsem vám zapomněl říc, že jsem odhlášen, tak prosím ty 300 za DPH mi ze součtu odečtěte.“ :-)

            0 0
      • maajkee  

        Strašně mi vadí jak zástupce 500 z nás mluví v abs. o všech. Kde vzali mandát mluvit za všechny za české terénní cyklisty!!! Proč nemluví pouze za ty kteří to chtějí, za své členy!

        Protože by se jim pak na každým ouřadě vysmáli, kdyby viděli na papírku pár jardů a pepíků. :)

        0 0
      • Flegmatik  

        Hlavně to není smlouva, ale jen dohoda. Což je krapet rozdíl :)

        0 0
        • maajkee  

          DOHODA…v právu závazný kontrakt vynutitelný soudem.

          0 0
        • Sobi  

          Teďka se zeptám jaký je rozdíl mezi smlouvou a dohodou z hlediska práva, jako její vážnost atd.?

          Podle mne je to shodné pokud je to podepsané obouma stranama.

          0 0
    • ČeMBA  

      Oficiální reakce České mountainbikové asociace

      Na Bike-Foru se v poslední době bohužel stalo folklórem, že každá aktivita ČeMBy je několika jedinci co nejrychleji a nejdůkladněji zpochybněna a následně dezinterpretována. Není v našich silách reagovat na každý výpad, který se ob den objeví na Bike-Foru. Podepsání dohody mezi AOPK a ČeMBou je však natolik důležitou událostí a zkreslení jejího významu natolik zcestné, že považuji za nutné reagovat jedním příspěvkem vyjadřujícím oficiální postoj ČeMBy.

      Motivy podepsání dohody se dají shrnout do tří základních pilířů:

      1. Od počátku své existence se ČeMBA snaží o konstruktivní

      prosazování zájmů ve prospěch terénní cyklistiky. Partnerství a spolupráce se správci krajiny (ochranou přírody, úředníky, Lesy ČR) – tedy lidmi, kteří mají zcela zásadní vliv na podmínky pro bajkování – je zcela zásadní a je to jeden z hlavních principů práce ČeMBy. Podpis smlouvy s AOPK, která je zjednodušeně řečeno nadřízeným orgánem chráněných území, je dalším krokem dlouhodobé strategie.

      1. Partnerství pomůže vyjednávací pozici při zasazování se

      o zachování či rozvoj podmínek pro terénní cyklistiku. Obecně vzato můžeme jmenovat například aktivitu za rozšíření povolených tras pro cyklisty v NP České Švýcarsko (http://www.cemba.cz/clanek.shtml…) nebo spolupráce s KRNAP na přípravě tras pro bajkery legalizací tradičních stezek (http://www.cemba.cz/…/index.shtml?…). Prospěch očekáváme také v případě lokálního vyjednávání s ochranou přírody v projektech obnovy historických chodníků v rámci našeho projektu Lesní stezky (http://www.cemba.cz/projekty/…)

      1. Partnerství je uzavřeno za účelem efektivnějšího postupu

      v případech bezmyšlenkovitého a přírodu poškozujícího vylévání české přírody asfaltem.

      Toto jsou jednoduché body, které ČeMBu vedly k uzavření partnerství. Jsou také důvodem, proč dohodu považujeme za velký úspěch.

      Je mi jasné, že tato reakce vybudí zvýšenou aktivitu některých uživatelů Bike-Fora k dalšímu překroucení již řečeného, přesto věřím, že většina uživatelů si dokáže na základě porovnání předložených argumentů a příkladů jako protiváhy zběsilých internetových výlevů vůči čemukoliv, co má nálepku ČeMBA, udělat vlastní úsudek. Doporučuju především porovnání příspěvků na Bike-Foru s reálnou činností otevřeně prezentovanou na stránkách ČeMBy: http://www.cemba.cz/

      Petr Slavík, ČeMBA

      0 0
      • Sobi  

        To si jenom myslíte, zastupujete pouze 500 z nich. To co je dobré pro vás ( vaše vize cesty – neuvádím terénní protože s tím nemá toliko společného ), neznamená že je dobré pro všechny. Uvádějte že prosazujete zájmy vašich pětiset členů a bude to v pořádku!

        Přistupujte k tomu tak, že nemáte mandát většiny bikerů ( jen na B-F je 18 671 uživatelů – bikerů a nesnažte se ze sebe dělat více než jste, zastupujete jen 500 členů!!!

        A podle toho se chovejte a vystupujte!!!

        0 0
        • Ruprt2  

          zaprvé nesouhlasím

          zadruhé působíš dojmem, mluvčího bajk-fora, což nejsi.

          0 0
          •  

            zato ty působíš dojmem přechytralýho všeználka kterej upírá vlastní názor ostatním, nech si svoje duševní analýzy na horší časy a běž brečet na čembouní uzavřený fórum

            0 0
            • Honza729  

              Nejlepší je na tohohle debílka Ruprta nereagovat. Vzdyt se podivej, jaky zvratky tady pise, to nema s normalnim clovekem nic spolecneho. Ja uz na nej a nekolik dalsich individui nereaguju. Ma to dva efekty: Jednak se bavim tim, jak se sesedaji idioti k sobe a notujou si ve sve hlouposti a jednak se odkopavaji pred ostatnimi, ze to jsou vlastne oni ti hlupaci…

              Je to ucinne a zabavne.

              0 0
              • Ruprt2  

                Tím, že na mě nereaguješ, tím mi prokazuješ službu.

                Tím, že všem neustále nadáváš, tak škodíš jen sám sobě.

                0 0
              • Sobi  

                Zatim ještě na to vše mám náladu! :-) Protože mne hodne povzbuzuje to že ostatní už to pomalu začínají odhalovat ci je vůbec tohle všechno okolo zač! Prostě jenom podvod na dobrou myšlenku bikingu!

                Ale už to vidí čím dál víc lidí a jejich počet stále stoupá! :-)

                0 0
                • Ruprt2  

                  a co z toho máš?

                  Podle mě máš dvě možnosti.

                  Buď být členem Čemby, být v opozici a snažit se něco změnit.

                  Nebo založit druhou organizaci a řešit to po svém.

                  Ty sis vybral tu třetí. Křižáckou výpravu za uraženou ješitností, kterou vedeš tlacháním.

                  0 0
                  • Sobi  

                    Promiň ale nemám náladu tě provádět historií, když si tady přečteš předchozí thready, tak tam určitě narazíš na odpověď!

                    A netlacháme náhodou spolu oba!?

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      no ono je tlachání a tlachání.

                      Předchozí thredy si číst nehodlám, tento týden jsem chtěl ještě něco podniknout.

                      Tím co ty děláš nic nezměníš. Já ti navrhnul, jak změny dosáhnout.

                      Dyť ta pidiorganizace má jenom 500 lidí tady na bf by jsi naverboval 3× tolik. Jdi do toho.

                      0 0
              • gumid  

                „Nejlepší je na tohohle debílka (jméno dosadit dle libosti) nereagovat. Vzdyt se podivej, jaky zvratky tady pise, to nema s normalnim clovekem nic spolecneho. Ja uz na nej a nekolik dalsich individui nereaguju. Ma to dva efekty: Jednak se bavim tim, jak se sesedaji idioti k sobe a notujou si ve sve hlouposti a jednak se odkopavaji pred ostatnimi, ze to jsou vlastne oni ti hlupaci… Je to ucinne a zabavne.“

                Tak poprvé s Tebou bezmezně souhlasím, byť se zřejmě neshodneme na jménech, která mají být dosazena. To je ale něco jiného…

                0 0
            • Ruprt2  

              Je mi tě líto.

              Napsal jsi přímo na mě útočný příspěvěk, na který mám potřebu reagovat, ale vlastně ani nevím jak.

              Napsal jsi mi to zase typicky slušně ještě meleš o nějakých analýzách a posíláš mě na jiné forum.

              Toš nevím jednak jsem ti nic neříkal, jednak obsah tvého příspěvku vůbec nesouvisí s tím co jsem psal. Nevím jestli to máš předgenerována, a když potřebuješ někoho urážet, tak si prostě vybereš libovně ze seznamu.

              Ale nevím proč posíláš na jiné fórum, mě je tady dobře, což se o tobě říct nedá.

              0 0
          • Sobi  

            Zapoměl jsem uvést že toto je OFICIÁLNÍ NÁZOR SOBIHO

            Na B-F jsem se pouze jenom odkázal. Tímto postojem nemluvím za B-F, neboť na to nemám mandát. Já si to narozdíl od čemby dokážu přiznat a uvést na správnou míru.

            Díky za upozornění! ;-))))

            0 0
      • Vilém  

        Ale copak, jakto ze opet znate adresu B-F.cz ?

        0 0
        • Sobi  

          Agonie, už mají čím dál míň prostoru. Ale chápu to, co mají taky jinýho dělat! :-))))

          Ale že se drží!

          0 0
        • Honza729  

          Zřejmě zapomněl heslo do své diskuze na cemba.cz :)

          0 0
      • Sobi  

        Jinak Péťo, trošku mi připomínáš Paroubka nyní v mediích. Ten taky se pořád hájí protiparoubkovským spiknutí, jak to myslí s náma dobře a media a skupiny lidí jsou proti němu, jak jsou na něj zlý!

        Taky reaguješ jen na dotazy které se Vám hodí a na jiné ne. Prostě zase cenzura!?

        Jinak když už jsme byli u toho Paroubka, tak obsahově, smyslově a cílově má pro mne to co jsi sem napsal a to co děláte, naprosto stejnou váhu jako Paroubkovo předvolební sliby, jak to s náma myslí dobře a jak se dobře budeme mít!

        V tomhle vidím maximální shodu.

        OFICIÁLNÍ NÁZOR SOBIHO

        0 0
      • dada  

        oficiální…pilí­ře…partnerství…pí­čusové!

        0 0
      • Zerocool  

        nechci jezdit po uměle vytvořených stezkách, baví mě ty přírodní, nechci jezdit po krnapu na šotolině, to radši jedu do beskyd, atd… chlapi si prostě našli činnost, která má podle nich smysl a dodává jim sebeuspokojení, holt každý se chce realizovat a chce v tom být úspěšný, ale pokud to dělá za sebe a na vlastní triko je vše v pořádku, ale jakmile se začne schovávat za „500“ -set člený dav, začíná to být nebezpečné, nevím jak dlouho čemba funguje, ale na kole jezdím už nějaký ten rok, jejich vznik ani fungování jsem nepoznal tak, jak asi ani nepoznám jejich zánik, a země se točí a točí…:)

        0 0
        • kolombo  

          Kdybys tam místo Beskydy měl napsané Jeseníky, tak už máš s tím ježděním po cestách zaděláno na problém. Stejně, jako na Křivoklátsku.

          0 0
          • Zerocool  

            ale nemám a i tak si v jeseníkách najdu spoustu fajnových stezek, takže no problemo…

            0 0
            • Jenda  

              i v krkonosich mas spoustu fajnovejch cesticek, ma to jednu vadu – protoze je to v NP tak na ne nesmis

              uz chapes ten rozdil?

              0 0
              • Zerocool  

                díky, že jsi mi po 33 letech vysvětlil, že krkonoše jsou národní park, a že je tam ve většině případů zákaz volného bajkování, ***** já teď budu frajer…

                0 0
                • Karlos009  

                  Jenomže i v tom NP, nebo jeho bezprostřední blízkosti bydlí lidé a chtěli by si taky zajezdit po pěkných stezkách. Ale nemohou, nebo myslíš, že mají vzít auto a přijet k vám do Beskyd?

                  0 0
          • RomanH  

            Problem je ten, ze soucasnemu smeru Cemby Jeseniky nahravaji. Udela se park, oni postavi/upravy nejaky singlik, ktery se povoli, a ruka ruku myje.

            Pokud by Cemba od pocatku vystupovala jako s.r.o. a nemontovala se Svatym singlem do NPP ci rezervaci, nevystupovala jmenem bikeru na konferencich, nerekl bych pul slova a fandil jim. 100× radeji singlik v lese nez asfalt. Tohle jejich chovani nam ale zadelava na vetsi pruser, nez je soucasny stav. Cemba mela v pocatku hajit zajmy bikeru, ale zvrhlo se to uplne jinam.

            0 0
        • náčelník  

          I ta tvoje „přírodní“ stezka byla někdy vytvořena „uměle.“

          Tohle dělení je prostě nesmysl.

          0 0
          • Zerocool  

            jo ale je jich dost a stačí, ne? ale pokud ti greenhorni nemaj co na práci, proti gustu žádnej dišputát:)

            0 0
        • Jenda  

          dobry a zaver je?

          bydlis skoro v beskydech chapu ze te krtkonose netrapi. Az ti vyhlasej v Beskydech NP mozna pochopis o co treba jde ted v krtkonosich nebo na krivoklatsku

          0 0
          • maajkee  

            já mám krkonoše 50km, ježdění je tam i mimo NP mraky a mraky ;) nemluvím o dalších stovek míst u nás v ČR, kde se dá krásně zajezdit, nemám absolutní potřebu jezdit na kole do NP v Krkonoších.

            0 0
            • karliner  

              A já bych zrovna chtěl. Zákazy jízdy na kole jsou tam rozházeny chaoticky a nesmyslně.

              0 0
              • maajkee  

                že bys chtěl..já bych toho chtěl..chtěl bych jezdit na kole nebo na inlajnech po tescu, ale ono je to prej zakázaný, kurvy jedny! chtělo by to nějakou organizaci, aby to tam domluvili.

                KRNAP je krásnej kus přírody, podle mě je dobře, že se tam na kole nesmí a respektuju to. Jak jsme řekl, jsou tisíce dalších krásných míst kde se jezdit dá.

                0 0
                • karliner  

                  S tescem jsi trochu ujel, ale vyargumentovávat tě nebudu :-)))

                  Proč je dobře, že se v Krkonoších nesmí jezdit na kole na místech, na kterých se smí jezdit na lyžích, autem, na motorce, na sněžným skútru, rolbou, na koni nebo chodit pěšky?

                  Máš pravdu v tom, že jsou tisíce krásných míst (i v Česku), kde se jezdit dá, ale proč si nechávat od ekoteroristů spolčených s úředníky ***** na hlavu a ty místa postupně ubírat s argumentem, že nám jich furt ještě zbejvá dost?

                  0 0
                  • maajkee  

                    Proč je dobře, že se v Krkonoších nesmí jezdit na kole na místech, na kterých se smí jezdit na lyžích,

                    Protože na lyžích se jezdí většinou na sněhu :)

                    autem a na motorce s v krnapu jezdit taky nesmí, nevím kde jsi přišel na to, že jo. Pěší turisti nenadělaj defakt ožádnou škodu a většinou choděj po tichu a pomalu a neplašej tolik zvěř.

                    Ale třeba dnešní mladý „bajkeři“ na těžkých full strojích, valící se rychle z kopce po pěšině, brzdící, smykující, to tam podle mě prostě nepatří.

                    Ano jsou jsou slušný cyklisti, pokorný k přírodě, ale těch je málo, ale nejde přece udělat značka vjezd povolen jen slušným, přírodou se kochajícím, cyklistům :)

                    S tescem to byla samozřejmě nadsázka ;) ale tak daleko od toho to není.

                    0 0
                    • ememem  

                      Protože na lyžích se jezdí většinou na sněhu :)

                      autem a na motorce s v krnapu jezdit taky nesmí, nevím kde jsi přišel na to, že jo. Pěší turisti nenadělaj defakt ožádnou škodu a většinou choděj po tichu a pomalu a neplašej tolik zvěř. – v ramci dodrziavania desatora – svata prostota ducha.

                      0 0
                    • Ruprt2  

                      těch slušných není málo je jich většina.

                      Ono stačí pár jedinců, aby vrhli stín na celou skupinu.

                      0 0
                    • karliner  

                      Tak ještě poslední reakce.

                      Jezdí se většinou na sněhu – no a? K ničení stromků a odhazování odpadků se kterými si příroda sama buď neporadí vůbec nebo za spoustu let dochází stejně.

                      Autem a na motorce se v Krnapu běžně jezdí po cestách, kam nesmí cyklisti. Vyjednání výjimky je snadné.

                      Pěší turisti nenadělají defakto žádnou škodu – to je nesmysl, je na to řada studií, že ve srovnání jezdec na koni vs. pěší turista vs. cyklista je k přírodě nejšetrnější cyklista (použij google.com), navíc pěší turista mnohem snadněji a častěji vyráží mimo cesty a odhazuje odpadky.

                      Choděj potichu a pomalu a neplašej tolik zvěř – imho taky nesmysl, jestli jezdíš na kole po lese a chodíš tam i pěšky, dobře víš, že když jdeš pěšky, zvěř před tebou prchá (tedy ji vyplašíš) mnohem snáze, než na kole.

                      Mladí bajkeři na těžkých full strojích vyhledávají v drtivé většině spíše bikeparky (proč jim je nepostavit na sjezdovkách…) a rozhodně se nedrásají po asfaltkách a šotolinkách, kterých je v Krkonoších hafo a kam většinou cyklisti ze záhadných důvodů nesmí, pravdou je, že se najde spousta cyklistů, kteří k pěšákům neberou moc ohled, to ale nelze řešit presumpcí viny a „holocaustem“ cyklistů z Krnapu.

                      Myslím ale, že lobby majitelů a nájemců restaurací a rekreačních zařízení ty nesmyslné zákazy brzy donutí správu parku přehodnotit a zrušit (koneckonců, už se tak děje…)

                      Tesco je narozdíl od Krnapu soukromé, takže je to tak daleko, jak jen vůbec může být. Cha a stejně jsi vyargumentovanej.

                      0 0
                      • maajkee  

                        Ano jsem…

                        To nic nemění na tom, že se zákazem cyklistů v KRNAPu souhlasím. To že tam občas jezděj auta a motorky, i když by neměli není pro mě správnej důvod k tomu, že teda cyklisti taky, když porušuje pravidla někdo, tak proč já bych taky nemohl? takhle se mi to prostě nelíbí.

                        Nejhorší na tom je, že mám pocit, že spousta lidí se tady pere za to aby se tam jezdit mohlo, přitom nevytáhnou paty z domu jak je rok dlouhej.

                        Já jezdím hodně a vím, že prostě míst na ježdění je mraky a mraky a toho, že postupně bude celá ČR národní park se fakt nebojím.

                        0 0
                        • karliner  

                          Aby ses nedivil kamaráde. Někde jsem četl, že součástí přístupových dohod ČR k EU v kapitole týkající se životního prostředí je závazek každoročně zvyšovat rozlohu chráněných území a NP o určité procento rozlohy a na plnění tohoto kritéria je vázáno poskytování různých dotací…

                          0 0
                          • maajkee  

                            EU se beztak zanedlouho rozpadne…

                            0 0
                          • ememem  

                            presne tak, staci si dobre precitat co sa skryva za pojmami ako natura 2000. pripadne vyhlasovanim vyznamnych vtacich uzemi (VVU) slovensky termin pre Important Bird Areas, tzv. IBAs. si za chvilu nebudes moct slobodne ani prdnut(u nas je VVU dve tretiny uzemia), leda by to bolo sucastou bussines planu pre dany region, potom mozes tazit, rubat, stavat polovat do sytosti. ale prejst za lesom kde je z druhej strany kopca kamenolom na biku to v ziadnom pripade, to by si mohol poskodit jedinecnu faunu. bych vsetkych tych regulovcikov co podobne smernice, kvoty na pohyb ludi a podobne chujiny vymyslaju poslal na par rokov do gulagu nech vedia co je poriadna sudzruzska smernica a kvota.

                            0 0
                      • scoty  

                        přesně

                        0 0
                      • Mirek1  

                        Po Krkonoších chodím i jezdím relativně často. Musím říct, že asfaltek a šotolin, kam nesměj cyklisti zase tolik neni, je pravda, že ale málokde můžou mimo ně.

                        Cyklistů dál od turistických center a údolí nepotkávám moc a řekl bych, že tudíž ani pěším, ani KRNAPákům moc vadit nemůžou. Celkem mě překvapily ty počty za první rok, co otevřeli cestu na Labskou a Luční, bylo to pár set cyklistů za sezonu. Je to celkem do kopce, tak je tam klid. Hlavně na Luční je to z Pece i ze Špindlu za svý, tam ti lanovky moc nepomůžou. Teda pokud dodržuješ zákazy a nejedeš z Plání přes Klínovky.

                        Problem s cyklistama vidim teda hlavně tam, kde se snadno můžou vyvést na kopec lanovkou nebo autobusem a pak kousek od středisek. Tam jsou pak cesty, kde jít je o zdraví, protože se najde řada borců, co jedou naprosto neadekvátně šířce cesty a počtu lidí.

                        Ale časem to dopadne stejně jako v nížinách. Pěšky se mi zdá, že chodí lidí čím dál míň, jezdim často po značkách KČT a o kolizích s turistama nemůže bejt řeši, žádný tam, pokud nerostou houby, nechoděj. Do Krkonoš taky podle hoteliérů jezdí lidí pořád míň, tak třeba za 10 let budou rádi za cyklisty…

                        0 0
                        • karliner  

                          Tak třeba Pláně – Klínovky – Bufet je typický příklad nesmyslnosti zákazů. Z drtivé většiny široká šotolinka, kde se prohání auta, náklaďáky, traktory atd., ale na cyklistu někde za smrkem čekají ulepený fousatý máničky s odznakem Krnapu, aby mohli pokutovat…

                          0 0
                          • Mirek1  

                            No, třeba tam je to cca kilák mimo pevnou cestu (mezi tím „cyklo okruhem“ na Pláních a Klášterkou), možná to je důvodem, proč tam neni cyklostezka. A po pravdě řečeno, kdyby udělali cyklostezku mezi Rozcestim a Klínovkama, kde by končila, tak stejně nevidim důvod, proč bych tam jel. Nejazajímavější, co je na Klínovkách, je pro mě stádo ovcí. Ani hospodu tam nemaj :-)

                            A popravdě řečeno, ani bych nechtěl, aby tam cyklotrasu udělali, jezdilo by tam fůra lidí z Plání od lanovky, pěšinka je to úzká. Jsem příznivce přirozený selekce. Na hřebenovku kolem Výrovky se pak dostanou jen ti, co si to vyšlápnou ze Strážnýho nebo Pece. A to se nechce každýmu a je tam klid a riziko kolizí s pěšíma tudíž minimální.

                            Jak už někdo výše psal, na biku se leckde jezdí líp než v Krkonoších.

                            Za sebe bych dodal, že málokde ale tak rád chodim jako v Krkonoších.

                            0 0
                            • Jenda  

                              na jednu stranu mas asi pravdu ale na druhou pokus jses ve vychodnich krkonosich tak vlastne nemas jak se na stredni resp. zapadni dostat. Resp jo dolem pres strazny ale tezko udelas nejakej okruh. Toho ze by se to po zprovozneni tyhle konkretni cesty tam zacalo hemzit cyklistama celkem pochybuju. A jestli se tam jedna o 1 km dlouhej usek tak to at se na me nikdo nezlobi ale na to klidne muzou cyklisty pustit bo je to temer po rovine a nejaky skody tam opravdu nehrozi

                              0 0
                              • Mirek1  

                                Tak úplně po rovině to neni a pokud si vzpomínám je ten kilák většinou max „dvojmužná“ stezka. Ale myslím, že od Plání tam vede směrem ke Stohu širší cesta, ale ta není ani pro pěšáky povolený. To by ale terénní cyklisti měli tu Výrovku od lanovky úplně zadarmo. A to by jich tam bylo. Stačí se za hezkýho počasí podívat, kolik lidí jezdí lanovkou na Medvědín. Ty drsnější pak daj alespoň ten kousek na Zlatý návrší, ale hromada jich valí rovnou dolů do Špindlu…

                                0 0
                • ememem  

                  a v com konkretne by to tam cyklisti ponicili?

                  0 0
                  • maajkee  

                    vyježděný koryta, přelámaný větve, a především hluk a rychlost pohybu plašící zvěř.

                    Ale o tom nemá smysl s tebou debatovat, já jsem proto tebe slaboduchej, takže konec.

                    0 0
                    • ememem  

                      vyježděný koryta – dajme tomu, a ja sa pytam no a co? co sa tym stane zle, co sa poskodi? navyse jeden prejazd lesneho obrabacieho stroja a koryto je 100 nasobne vacsia jak po prejazde armady cyklistov.

                      přelámaný větve – ktore? tie spadnute na zemi? a co?

                      především hluk a rychlost pohybu plašící zvěř. – no o tom by sa povedzme dalo diskutovat. a co taky prejazd skutra robiaceho stopu pre bezkarov? pripadne vrtulnik iduci po zranenho pesieho turistu? alebo ten spominany lesny stroj pripadne pilcici s husquarnou? pripadne tisic revucich turistov a cundrakov.

                      inak som sa tak pred rokom isiel postat od smiechu ked som bol v adri a okrem tisic debilnych a nezmyselncyh obmedzeni lezenia kvoli fiktivnej ochrane prirody a dravcov mi zrazu nad hlavou hodinu lietali rovno v sklanom meste asi tridsiati paraglideri s motorom na chrbte. to uz zver neplasi lebo je to sucast biznisu. tak asi tolko k tej ochrane prirody.

                      0 0
                      • maajkee  

                        a co taky prejazd skutra robiaceho stopu pre bezkarov? pripadne vrtulnik iduci po zranenho pesieho turistu? alebo ten spominany lesny stroj pripadne pilcici s husquarnou? pripadne tisic revucich turistov a cundrakov.

                        přesně tak, všechno tohle je špatně, tak proto se k tomu musej přidat i cyklisti? aby toho bylo víc?

                        Tohle uvažování nechápu, ty zas moje ne, takýže to nemá smysl.

                        0 0
                        • ememem  

                          spatne, spatne – spatne bolo aj vyrubat les a postavi hradec kralove, kolko tam predtym bolo zivocichov kym neprisli ludia.

                          ty nechapes to co chcem povedat a sice ze tam kde nastupia ekonomicke zaujmy mozu ist ochranari aj zo svojimi kecmi ak nie su v biznise rovno zaangazovani leda jak do ****** – cim mimochodom nechcem povedat ze je to pausalne ok. a potom sa odbavuju sa tam kde este mozu. konkretne v sucastnosti na minoritnych outdoorovych sportoch ktore ma zhodou okolnosti bavia a preto ich aktivity pocitujem ako neodovodnene a nicim nepodlozene obmedzovanie mojich prav nejakou inou zaujmovou skupinou. dufam ze nepotrva dlho a budu ekonomickymi zaujmami t.j. podnikatelskou klikou (hoteliermi, prevadzkovatelmi vlekov ktori budu chciet zarabat aj v lete a pod.) poslani do onej ****** aj z tejto oblasti svojho odbavovacieho zaujmu. ja som totizto absolutne presvedceny ze prirode neskodim tymito svojimi aktivitami o nic viac ako ktorakolvek uz existujuca ludska cinnost. a navyse sa domnievam ze prirodu treba chranit pre ludi a nie pred nimi. (skus si precitat co ti napisal karliner)

                          0 0
                          • scoty  

                            S.

                            0 0
                          • maajkee  

                            no, vidím, že jsi mě nepochopil, takže jak jsem řekl, nechme toho.

                            Já se strojím a jdu jezdit, musím rychle, než to tady dle Vás nikde nepůjde :)

                            Ale tenhle Váš názor Vám neberu, jestli chcete bojovat s mocí, tak prosím, bojujte, ale mně nechte na pokoji a nemluvte za mně. Mě umělý cesty stejně nebavěj.

                            0 0
                            • ememem  

                              zjavne sa nechapeme ani trochu – ja som tu niekde obhajoval stavbu umelych ciest (v kontexte threadu single trackov)? naopak ja som za to aby sa vsade dalo jadzit po existujucich turistickych chodnikoch, zvazniciach atd. bez ohladu na to ci je to cchko, np, npr a co ja viem co. stavbu singlov bych videl iba ako doplnok tam kde ziadne cesty na bike nie su alebo su pre biky nezjazdne.

                              0 0
                    • Frostty  

                      Teď mlátíš prázdnó slámu.

                      0 0
                    • MaPa  

                      Viz obrázek nahoře.

                      0 0
          • Zerocool  

            neboj sice je morava vidlákov, ale peníze na cestu do krkonoš ještě máme, a je to přesně jak píše kolega, s kolem jsem tam byl a problém s ježděním v terénu jsem neměl, nechápu co furt řešíte, tak budu snad jezdit tam, kde to jde ne? nebo si myslíte, že čemba dosáhne toho, že krnap povolí ježdění všude, tak to asi ne!, ale úsilí čemby je pěkné, takové rychlé šípy mi to připomíná…

            0 0
            • Ruprt2  

              No u naše Morava je vidlákov co už, ale copak teprve to vaše Slezko :-)

              0 0
            • Jenda  

              ted to myslim zcela bez ironie – hod mi nejaky dobry trasy pro vychodni cast krkonos, ja bohuzel o nicem (legalnim) nevim.

              0 0
    • pepino  

      Takže když do toho ČENDA nebude kecat, tak se bude smět v chráněných oblastech jezdit všude? Nebo jak je to myšleno?

      0 0
      • zbartos  

        Přečti si prosím nejdříve co o ježdění na kole říkají naše zákony (zkrácená verze je např. na http://www.cemba.cz/zakony-normy/ ) a pak zkus tu otázku formulovat přesněji.

        Jinak by bylo nutné Ti napsat odpověď na 2 stránky A4…

        0 0
        • pepino  

          Tak šišbardon, já to pochopil tak, že Čemba se snaží domluvit s ochránci, jestli by se v chr. oblastech aspoň někde nedalo jezdit na kole (i když třeba jen na těch „přírodě blízkejch stezkách“).

          0 0
          • Vegan  

            Da se to chapat tak, ze napr AOPK jako nadrizeny organ CHKO do jejichz pravomoci spada zprava NPR v nichz je stejne jako v NP bikovani vicemene zakazano. A nebo tak ze v ramci spoluprace CeMBY a AOPK konecne lide ze pzravy CHKO pochopi ze se po stavajicich lesnich stezkach muze podle stavajicich zakonu jezdit. Ale to jak to nakonec dopadne a jaky to bude myt vliv ukaze az cas… Ja verim, ze to bude nakonec bikerum k dobru i, kdyz priznavam jiste veci nejsou formulovany uplne statne, ale uceny z nebe nespadl.

            0 0
          • zbartos  

            Co se fakticky ČeMBa snaží domluvit to kromě TK asi nikdo neví, ale z textu té dohody s AOPK zatím nic o souhlasu AOPK s budování přírodě blízkých stezek v NPR a NP podle mne nevyplývá.

            Nejvíc to nam ne působí jako taková podprahová reklama na Stranu zelených před nastávajícími volbami…

            0 0
    • zbartos  

      Na webu http://mtbs.cz/…orie/ostatni?… dole najdete můj komentář k rozporuplným slovům pana Pelce, které údajně řekl při uzavření dohody AOPK s ČeMBou.

      Takže je zde černé na bílém potvrzeno to, co jsem si dva dny zatím myslel jen v duchu. Dohoda nejen že vytváří monopol TK na přírodě blízké stezky, ale ještě navíc slouží AOPK k propagandě, která má zastřít PRAVDU o OMEZENÍ bejkování v novém NP Křivoklátsko.

      Neříkám, že tohle udělal TK schválně, ale rozhodně by větší opatrnost při propagaci MŽP a stálé zdůrazňování našeho požadavku na ježdění po značených trasách KČT (minimálně) v NPR a NP neuškodila. Zvláště, když návrh návštěvního řádu NP Křivoklátsko byl zveřejněn již cca 23.3.10 a ČeMBA má ve svých řadách PLACENOU expertku na problematiku ochrany přírody !!

      0 0
      • Michal.J  

        Já v tom rozpor nevidím. Značené cyklotrasy zůstanou tak jak jsou (dokument) a cyklisté budou moct legálně jezdit i na neoznačených trasách (Pelc: „Bylo by chybou, kdyby se kvůli omezením cyklisté soustředili pouze na několik cyklotras, místo toho, aby se rozjeli po širší síti lesních cest, které tam existují.“)

        0 0
        • zbartos  

          Zákon na ochranu přírody mluví jasně. V NPR a NP (kupodivu i v NP Křivoklátsko) můžeš jezdit jen po silnicích, místních klomunikacích a po značených stezkách, vyznačených se souhlasem ochrany přírody.

          Takže co řekl pan Pelc nemá na nic vliv.

          Kdyby řekl, že ohledně cyklistiky MŽP přeformuluje do 30.5.10 návrh návštěvního řádu NP Křivoklátsko v duchu znění např. pragrafu 20 lesního zákona (jezdit se může jen po lesních cestách a značených stezkách), tak bychom měli nějakou naději. Zatím jsem skeptický.

          0 0
          • zbartos  

            Sorry, nestačil jsem svůj právně nesmyslný text opravit do limitu, takže správné znění předposlední věty napíšu sem:

            Kdyby řekl, že ohledně cyklistiky MŽP přeformuluje třeba do 30.5.10 návrh návštěvního řádu NP Křivoklátsko tak, aby umožňoval vyznačení všech doposud bikersky použivaných cest a cestiček, tak bychom měli nějakou naději. Zatím jsem skeptický.

            0 0
          • Jenda  

            kdyz daleko lepsi nez neco cpat do navstevniho radu by bylo pokud by se primo v tom zakone vyhodila cast zakazujici vjezd cyklistu – ale skepse je bohuzel asi na miste :-(

            0 0
            • zbartos  

              Myslím, že je průchodnější bojovat za změnu návrhu návštěvního řádu (který může změnit samo MŽP) ještě NESCHVÁLENÉHO NP Křivoklátsko, než se snažit o změnu PLATNÉHO zákona na ochranu přírody, který je tu již od roku 1992 a asi není moc velká politická vůle ho měnit (a měnit zákony může jen Parlament ČR !).

              0 0
              • Jenda  

                Opravdu? Porad ziju v domeni ze se kazdy narodni park vyhlasuje specialnim zakonem. To ze je ten zakon na jedno brdo protoze se nikomu do toho nechce stourat je jedna vec ale pokud tomu tak je pak staci nekde vhodne zatlacit a muze se stat ze poslanci odhlasuji neco o cem ani nevedi ze odhlasovali:-)

                pripadne pod to resit dal na mail bo tady se mi pred nekterymi nechce chodit do detailu:-/

                0 0
                • newbie  

                  to samozřejmě vyhlašuje, nicméně zákon o ochraně přírody a krajiny říká, že v NP je (mimo jiné) zakázáno „…jezdit na kolech mimo silnice, místní komunikace a místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody“

                  a ta případná „místa“, kam se může, jsou pak vymezena v návštěvním řádu… opačný postup (zákonem obecně povolit a pak návštěvním řádem? zakazovat) právně dost dobře není možný

                  0 0
                  • Jenda  

                    hmm clovek se porad dovida dalsi a dalsi jobovky :-(

                    se budu soucasnyho mista asi drzet zuby nechty :-)

                    0 0
              • Sobi  

                Tohle jsem říkal hnedka jak se tu začlo psát o křivoklátsku. Důležitý je právě návštěvní řád! A ten by se měl řešit a ne nějaké pseudosmlouvy, které jsou na…

                0 0
                • Jenda  

                  hele sobi ty uz jsi v podstate rikal vsechno co kdo tady kdy napsal – hele nejses ty tak trochu reinkarnace Jary Cimrmana?

                  btw kde si to rikal ze to nikdo neslysel, nebo to zapadlo mezi tunama nesmyslu co sem ta vase povedena trojicka pise?

                  Mozna kdybys psal 1/100 toho co pises a melo to hlavu a patu pak by se to tak neztracelo :-)

                  0 0
                  • Sobi  

                    Díky za uznání! Srovnání s Cimrmanem mne opravdu potěšilo. Bohužel je to tak, kdo to sleduje tak ví! :-)

                    0 0
                    • Jenda  

                      vis, ty z ty vasi svaty trojice aspon nejaky myslenky obcas vypustis, takze pis min a pak tomu treba nekdo zacne i prikladat nejakou vahu, takhle jses spis grafoman jak HribikA1 v dobach sve nejvetsi slavy.

                      0 0
                      •  

                        urážet bys neměl, svatej je jenom prezident a jeho singl, my se na to ještě rozhodně necítíme a nemáme potřebu být osvíceni

                        0 0
            • mr.antik  

              Zákon bych v žádném případě neměnil. Ten by defaultně měl zakazovat všechno. A podle charakteru území teprve povolovat.

              Je to tak, ale bohužel ochrana přírody je přiliš koncentrována do těchto území, ale na lokality v místech, kde žijeme, tedy ve městech, vesnicích, okolí silnic atd… se naprosto kašle.

              0 0
              • ememem  

                Zákon bych v žádném případě neměnil. Ten by defaultně měl zakazovat všechno. A podle charakteru území teprve povolovat. – ty brďo koky to je sila. nic v zlom ale ked ti tak kukam na vek tak zas az tak moc si toho za bolsevika nezazil tak fakt nechapem kde sa mozu v tebe brat podobne nazory. defaultne vsetko zakazat a nejaky sudruh bude obcas nieco na jednu dve sezony povolovat…mein got.

                0 0
                • scoty  

                  Asi tak. Buď svobodu komplet nebo vůbec…?..toť otázka

                  Viděli jste tohle ?

                  Přesně takhle to u nás totiž funguje…

                  0 0
                • mr.antik  

                  Nechápu k čemu je národní park, kde se může všecko?

                  Pozn. Nemluvím jen o pohybu cyklistů..

                  0 0
                  • ememem  

                    na to aby tam napr. nemohla prebiehat hospodarska cinnost typu tazba dreva dokial je co tazit a pod. bohuzial zakon hovori aj ze v tychto lokalitach je okrem inych dalsich obmedzeni zakazane aj jadit na bicykli mimo cesty a miestne komunikacie a miest na to spravou parku vyclenenych. a ja tvrdim ze je to obycajna buzeracia zelenych zmrdov lebo nevidim jediny dovod na to aby som nemohol na biku tam kde moze ist peso tisic hulakajucich turistov denne. ja proste nemam zaujem sa s nejakym zelenym chujom kazdy rok bavit o nejakej vynimke na jednu sezonu na lesny chodnicek (to su tie „miesta spravou parku vyclenene“) ktoru nakoniec aj tak nepovoli lebo sa mu proste nechce. mimochodom to iste sa tyka napr lezenia, skialpu a podobny aktivit a doprial by som ti absolvovat vybavenie jednej takejto vynimky. tolko sraciek a nezmyslov kolko by si si vypocul na takychto stretnutiach si nepocuval ani pred rokmi v tv ked davali priamy prenos zo zjadu ksc. zaujimave ze vyclenit miesto na hotel, zjazdovku a vystavbu potrebnej cesty a dalsej infrastruktury pripadne povolit tazbu kamena atd. problem nerobi a zjavne ani tam zijucim endemitom neprekaza ani vo stvrtom stupni ochrany. ale taky bicyklista to uz je iny problem…preto hovorim ze cely tento zeleny zakon je totalna chujina a obycajna buzeracia, zelenych autorov tohot paskvilu treba obesit a zakon zmenit. cesta je bohuzial ale este dlha…

                    0 0
                    • mr.antik  

                      takže taky bys zakazoval, vidíš… A pak kdo je tady ksč…

                      0 0
                      • karliner  

                        Nezakazoval, prostě by pověsil ty ekozmrdy a debilní zákony změnil.

                        Je něco, s čím z jeho příspěvku nesouhlasíš?

                        0 0
                        • Sobi  

                          Jinak kvůli ekozmrdům bylo zrišeno řízení ohledně severního obchvatu prahy ( dnes rozhodl soud ) a celé řízení ohledně suchdolského mostu začíná znova, takže místo roku 2012 se odhaduje sprovoznění na 2018!

                          Díky ekoteroristi!

                          0 0
                          • maajkee  

                            ale tak zas podívej, kdyby nebyl žádnej oponent jako třeba „ekoteroristi“ tak by si stát dělal uplně co by chtěl a to by přece taky nebylo dobře, akorát ono je to u nás furt z extrému do extrému, chce to zkrátka kompromisy.

                            0 0
                          • ememem  

                            toto je vobec najvacsi problem vybavovania vynimek na cokolvek v chranenych oblastiach. ja ako pravny subjekt A (aby si nepovedal tak dajme tomu spolok chovatelov jazvecikov :-) ) sa dohodnem zo pravnym subjektom B (statny organ ochrany prirody resp. sprava chranenej oblasti (NP, SPR to je jedno)) na nejakej vynikme povedzem trebars volny pohyb bikerov po turistickych chodnikoch na obdobie od-do (vzdy sa to vydava len na obmedzeny cas aby sa dalo buzerovat nafurt), prejde to celym schavlovacim procesom od miestnej ochrany az po mzp a uz sa tesis ze hura, volako som sa zo zelenymi dohodol (sem tam sa medzi nimi najde aj v pohode normalny clovek ale moc dlhu zivotnost v tamojsej klike zvycajne nema). omyl, podla zakona sa to musi vycapit tusimze na 14 dni ako verejna listina a kde jaky chujko do toho moze vstupit. a bud si isty ze vstupi – vselijaky posahani aktivisticky ekozmrdi, podaju staznost proti rozhodnutiu. nadriadeny organ urci termin kedy sa to ma prejednat, dostavia sa vsetci okrem aktivistov. tak sa to odlozi o 14 dni. proti novemu rozhodnutiu (kedze su vacsinou poslani statnymi uradnikmi do ****** co im teda sluzi ku cti) podaju odvolanie na mzp. tam uz tiez kazdeho seru takze su poslani do ****** aj tam. (ono ked raz cosi miestna ochrana schvali tak to vacsinou uz na mzp nezamietnu a uz obec nie aktivistickym ekozmrdom ) lenze cas bezi, ono sa s tym na uradoch az tak nikto neponahla, je im to tam docela egal, navyse to ma vsetko nejake zakonne lehoty, takze je jedna sezona fuc. to iste co ten tvoj most. a o rok mozes zacat znova. preto hovorim ze ak sa raz nieco schvali (trebars co je teraz u vas debata o krivoklatsku) tak fungovat na vynimkach je viac menej beznadejne.(ak ju vobec dostanes).

                            inak tento imho pravny nezmysel aby do jednania dvoch subjektov len tak mirnix dirnix mohol vstupit ktokolvek dalsi a povedat ze on s uvedenou dohodou nesuhlasi bol u nas vdaka par rozumnym ludom na mzp na najlepsej ceste byt splachnuty do hajzla akurat zatial neni, do volieb nebude a co bude po nich nevie ani boh. takze zatial plati staus quo.

                            0 0
                            • maajkee  

                              ty voe, nemůžeš občas udělat odstavec, strašně blbě se to čte :)

                              vselijaky posahani aktivisticky ekozmrdi

                              a zase, že se nestydíš. proč pořád ekozmrdi? znám spoustu ekologicky aktivních lidí a akorát jim prostě není jedno co se s tou naší přírodou děje. Kdyby ty, jak je nazýváš ekozmrdi nebyli, tak je někdo schopnej třeba stavět dálnici přes Sněžku ( pro méně chápavé, to byla nadsázka ).

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Někteří nerozlišují ekologicky aktivní lidi a aktivisty (pozéry, co nemají nic jinýho na práci), což je velká chyba.

                                0 0
                                • maajkee  

                                  Přesně tak, bohužel ty pozéři se ale vyskytnou snad v každý oblasti.

                                  0 0
                                • Sobi  

                                  Za skoro 10let praxe v dopravkách jsem se setkal jen s ekoteroristama ( diplomaticky, jinak se mi výraz ekozmrdi moc líbí ), třeba jim můžete poslat děkovný dopis za suchdolský most! Dalších 5–6 navíc bude doprava z MB, LBC na PZN a KV projíždět městem a lidi budou dejchat ty smrady v ulicích v kolonách!

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Zase ale v Suchdole bude dál poletovat komár a plazit se hlemýžď…

                                    Ledaže by se jim tam přestalo líbit a přestěhovali se jinam.

                                    0 0
                                  • maajkee  

                                    Ale ono to přece nejde, těm „ekozmrdům“ nejde o to, aby lidi museli dejchat smrady tady jde o to, ukázat těm zmrdům nahoře, že jim nemůže projít všechno co si zamanou, že musej při těch stavbách taky trochu přemejšlet, jaký to bude mít dopady na přírodu.

                                    Bohužel větší priorita jsou auta, než příroda, to je právě ten problém a proto existujou „ekozmrdi“.

                                    0 0
                                    • Sobi  

                                      Promiň, ale v tomhle jsi absolutně mimo!!! Ale to neni na vysvětlování tady, až se sejdem na Seči tak ti vysvětlím!

                                      Jen jedna věc:

                                      proč si myslíš že na výroční schůzy nejmenované ekoteroristické společnosti byl nápis: Děkujeme Skanska…

                                      Z čeho žijou? Není to náhodou z desátků od stavebních společností, díky kterým mají tyto společnosti větší objemy staveb? Např za podchody a přechody pro zvířata, za protihlukové stěny… to vše jsou objemy co se fakturují!

                                      Ale nejhorší jsou ekozmrdi z přesvědčení např Arnika. Ty jen proti všemu protestují a odvolávají se a nic reálného nenavrhnou!

                                      Viděl jsi už někdy že by ti hodní ekologové něco reálného a možného navrhli? Já ne, pak se z nich stanou ekozmrdi!

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Klasika je úsek dálnice od Poděbrad do HK, tam má svůj most snad každá srnka.

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          a to je dobře, aspoň nemusej běhat přes silnici.

                                          0 0
                                        • Sobi  

                                          Zvíře tam stejně nevleze, pokud jí tam nenaženeš, protože jim vadí hluk a vibrace z dálnice.

                                          A pak se divíme proč máme tak drahé dálnice.

                                          A to jsem viděl i podchod pro žáby pod dálnicí!

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            jenže v noci je třeba ten hluk a vibraci konkrétně na D11 minimální, defakto žádnej.

                                            0 0
                                            • Sobi  

                                              Jenže je tam oslnění… A je tam nerovnoměrný nárost hluku od projíždějících vozidel, protože při větším okolním tichu se to nese dál…

                                              Ano, někde to může mít smysl, ale ne všude za každou cenu, jestli by fungoval 1 přechod z 10 bylo by to super! :-)

                                              0 0
                                            • Medunka  

                                              minimální? Uznávám, že bydlím na druhém konci D11 než ty a rozhodně si minimální hluk představuji jinak. U nás rozhodně žabka silnici v noci bezpečně nepřeskáče

                                              0 0
                                              • maajkee  

                                                viz

                                                nevím co bych to k tomu měl víc říct :)

                                                Už hodněkrát jsem jel po D11 okolo třeba třetí hodiny v noci a na úseku Jirny – HK už jedu vždycky defakto sám, nebo potkám jedno, dvě auta.

                                                Ale hlavně tady byla fakt řeč o tom úseku Podebrady – HK, tam jsou ty mosty pro zvířata, a ono jich tam není zas tolik co tady padlo :)

                                                0 0
                                          • Flegmatik  

                                            A víš jak to v té přírodě funguje vůbec? Si vezmi, kdyby tobě někdo přehradil plotem nebo zdí trasy, po kterých jezdíš a ten prostor pořád ze všech stran zužoval. Nedostal byses do práce, nebo možná jo, ale s velkými problémy, nedostal byses za samičkou apod. :) Je to zjednodušený, ale jestli ty zvířata tam mají nějaké trasy a najednou jim tam vznikne bariéra, tak buď se jí snaží nějakou dobu překonávat a při tom zahynout nebo to přelezou přes mosty… Vždyť tyhle opatření jsou ve vyspělých zemích celkem běžné, ale u nás se z toho dělá bůhví co a připisuje se to „ekoteroristům“ a dokonce tím vysvětluješ ty vysoký náklady.

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              jo jo, jenže jim jsou nějaký žáby u ******…

                                              0 0
                                            • Sobi  

                                              Většinou se zvířata toho bojí a hledají jiné trasy jak se dostat na druhou strany, nevím jestli normální zvíře poběži buď do černý díry pod něčím co hučí a vibruje, nebo přeběhne po nějakém mostke nad tím co hučí a vibruje. A nebo úplně změní svoje trasy a přesunou se někam jinam…

                                              Dokážu si představit že pokud se vytvoří pro vozidla tunel okraje se zalesní, provede se pružné oddělení spodní stavby od svrchní tak tam něco možná přeleze, ale přes lávky… no nevím…

                                              Ano prodražování je hodně velký faktor s nelogickým a nerozumným umisťováním. Příklad je třeba Hraniční most… tam se ekoteroristi vyřádili!

                                              0 0
                                              • Flegmatik  

                                                Tak ona si ta zvířata na to časem zvyknou. Určitě ne hned, ale časem, když zjistí, že to jde bezpečně projít, přejít, podlézt, tak to zkrátka překonají a budu skrz to normálně fungovat. Vždyť i děkan Dopravní fakulty P. Moos tyhle ekodukty bere jako normální, běžnou věc, která by se při výstavbě rychlostních silnic měla brát v úvahu. Tak jako si lidi staví přes řeky mosty, tak stejně tak by se měli stavět pro zvířata ekodukty. Nic na tom není.

                                                0 0
                                                • maajkee  

                                                  přesně tak.

                                                  0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Ale jo, to víme, ale je asi problém v tom, že někde jich je hodně a někde zase málo. A že to tím pádem není otázka ŽP ale proinvestování financí!

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    no třeba jak si tady stěžoval karliner, že v úseku poděbrady-HK jich je mraky, tak ono popravdě jsou na tom úseku (cca 50km) jen dva a to podle mě není ten hlavní problém, proč to bylo tak drahý.

                                                    0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Jó až to někdo napere do srny a (pokud se nestane nic vážnějšího) bude mít škodu na káře v desetitisících, tak bude mluvit jinak ;-P

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            my jsme to takhle naprali do divočáka, tranistem, cestou na koncert. Škoda 40 tisíc a to prase si odběhlo normálně někam dál do lesa :)

                                            0 0
                                          • Sobi  

                                            Tam jde o to aby byly mosty tam kde mají smysl a ne jen aby se zvyšovala cena zakázky a vícepráce.

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              to samozřejmě.

                                              0 0
                                            • Flegmatik  

                                              Určitě. To mi připomnělo http://zpravy.idnes.cz/…vedatech.asp?… že problém není až tak na straně ekologů nebo MŽP, jako na straně stavitelů nebo investorů. Slíbit, nepostavit, odvolat se na koridor o X kilometrů dál… Pak to nemůže být funkční, že.

                                              0 0
                                              • Sobi  

                                                Jo to bylo vlastně jak ten praču… Bursík chtěl postavit přechod pro Medvědy, kdyby se tam náhodou objevili!!! Jo to si pomatuju, to jsme řešili! :-)))))))))

                                                A koukám na tu veledemonstraci ve čtyřech. :-) Připomínámi to něco obdobného v jedné organizaci!

                                                Ne beze srandy, situaci na D47 toliko neznám, jen si pomatuju ty medvědy! Jako přechody ano, ale lépe navrženy a logičtěji navrženy a ne co terénní vlna to ekodukt… tedy spíš ekolávka.

                                                0 0
                                        • maajkee  

                                          konkrétně na celý úsek jsou 2 ekodukty ;)

                                          myslím, že srnek je o něco víc :)

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Pořád je to o 2 víc, než by jich být mělo.

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              a to proč?

                                              0 0
                                              • karliner  

                                                Zbytečný vyhazování peněz.

                                                0 0
                                                • maajkee  

                                                  No jestli jsou zvířata zbytečná věc, tak v tom případě asi jo…

                                                  Oni se časem naučej přes ty mosty chodit.

                                                  0 0
                                                • Flegmatik  

                                                  Přesně. Stejně jako „EXITy“, stačil by jen konec a začátek dálnice, nač nějaký nájezdy.

                                                  0 0
                                                  • maajkee  

                                                    jasně :)

                                                    0 0
                                                  • Flegmatik  

                                                    No, možná jsem to přehnal, uprostřed bych tedy jeden udělal, ale víc ne! Ušetřilo by se tolik peněz, že dálnice by byly určitě za hubičku :-)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    no a nebo co ty dálnice dělat jen dvouproudý místo čtyřproudých a bez tak velký krajince, to by byla zase úspora :)

                                                    0 0
                                      • maajkee  

                                        Promiň, ale v tomhle jsi absolutně mimo!!!

                                        Ty vole, tohle mi fakt nepiš! :)

                                        Já se mezi těma vašima „ekozmrdama“ docela často pohybuju a vím, že mezi nima jsou lidi, kterým jde fakt o tu přírodu

                                        a ve spoustě věcěch s nima fakt souhlasím.

                                        proč si myslíš že na výroční schůzy nejmenované ekoteroristické společnosti byl nápis: Děkujeme Skanska…

                                        Protože v tý nejmenovaný společnosti jsou ******** kurvy, to máš naprostou pravdu, ale kvůli tomu nejde paušalizovat a říct, že všichni jsou kurvy.

                                        0 0
                                        • Sobi  

                                          Omlouvám se, taky to strašně nesnáším… ještě jednou sorry! :-)

                                          Ale nechci sem psát x stránkový vysvětlení, ono se to musí pochopit v souvislostech, a to vypisovat by bylo fakt na dlouho! Ještě jednou sorry za tu první větu.

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            v pohodě :)

                                            Já jen nemám rád, když se něco vidí moc jednostranně, každej pól má v něčem pravdu a v nečem né, ale tak to bylo a bude, pak umřem a bude to tak dál :)

                                            0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Byl jsem na pár akcích http://www.veronica.cz/ a tihle jsou jasným příkladem konstruktivní ekologie. Nejsou to protestující aktivisti, ale pracují na konkrétních projektech, jak šetřit energie a obnovovat přírodu.

                                        Viz obec Hostětín, což je pilotní projekt. Navštívil jsem tam kořenovou čističku, výtopnu biomasy, pasivní moštárnu, testuje se tam prototyp pouličního osvětlení s minimálním světelným smogem a vysokou efektivitou. Tohle je takový Rakousko na Moravě.

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          no jo, prostě ekozmrdi…

                                          ach jo

                                          0 0
                                          • ememem  

                                            pokial ma nebudu cez legislativu NUTIT inspirovat sa stavbou slamenneho domu, izolovat stavby ovcou vlnou, presviedcat ma o globalnej zmene klimy a prijmat protiopatrenia, preporcitavat kW na kilogramy CO2, priplacat si za elektrinu z veternikov o ktroych su presvedceny ze je to super bomba atd. atd. (vsetko to je z ich stranky) tak nech si v ramci svoje uvedomelosti (skor bych to ale nazval pomatenosti) robia co chcu. pokial ale nie tak su to nebezpecni ekozmrdi a treba s nimi zatocit kym zatocia oni s nami.

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              elektřina z větrníků je super věc, nicméně u nás na to fakt nejsou moc podmínky.

                                              0 0
                                              • ememem  

                                                som rad ze aspon tie podmienky uznavas.

                                                0 0
                                              • Sobi  

                                                A fotovoltaika! To se ekologům a zeleným povedlo! Každýho to bude stát cca 1000kč ročně! A přetížení přenosové soustavy!

                                                Odběr: 2–5kč za kWh

                                                Dodání z fotovoltaiky: 13kč za kWh

                                                A přitom máme dvě JE ze kterých to teče za i s přenosem za 2kč

                                                0 0
                                                • karliner  

                                                  Četl jsem, že ve Španělsku jim výroba elektřiny pomoci fotovoltaických panelů běžela nonstop, když nesvítilo slunce, nahodili diesel agregáty, protože se jim výroba elektřiny pořád bohatě vyplatilo díky dotacím :-)

                                                  0 0
                                        • Sobi  

                                          Fajn, pokud je o to zájem v obci a lidi to chtějí tak super! :-) Ale tihle asi neblokují a neprotestují a neodvolávají se jako ti ostatní, třeba tohle může být světlá vyjímka co potvrzuje pravidlo. Kéž by tomu bylo jinak…

                                          0 0
                                        • karliner  

                                          Utrácejí peníze i ze státních a polostátních zdrojů a to se mi nelíbí. Podobné organizace by měly být financovány pouze ze soukromých zdrojů.

                                          0 0
                              • ememem  

                                pretoze som sa s nimi roky s nimi nutene stretaval – vid. vyssie a utvoril si o nich tento nazor. su to proste posahani militanti v tom najhorsom slova zmysle s ktorymi sa neda, proste neda rozumne bavit absolutne o nicom nakolko ich schopnost rozlisovat medzi dialnicou cez vrchol snezky a spristupnenia 50m nevyznaceneho chodnicka v np je absolutne nulova. pre nich je to proste nepripustny, skodlivy, demolacny zasah do prirodu do ktorej by bolo najlepsie keby mohli chodit len oni sami kedze trpia elitarskou obsesiou pravdolasky ze oni su niecim vynimocny. mimochodom kvoli tomuto ich neznasam podstane viac jak kvoli ich chorobnym postojom.

                                mimochodom mne tiez neni jedno co sa s prirodou okolo nas deje akurat si myslim ze ju treba chranit pre ludi a nie proti nim.

                                0 0
                                • maajkee  

                                  Je potřeba jí chránit před lidma, protože lidi jsou kurvy ********, tak to prostě je. Vyjímky potvrzují pravidlo.

                                  0 0
                                  • ememem  

                                    aha, a ti co chrania proti ludom kurvy nie su? to su tie ojedinele osvietene vynimky potvrdzujuce pravidlo ktore okrem toho ze vo sovjej osvietenosti vidia to co iny nie tak este dokazu urcit aj tu „spravnu mieru“ cohokolvek pre vsetkych ostanych? hovorim elitarstvo jak vysite. vidime to asi z dost opacnych koncov. ale to sa dostaveme niekde inde, skoncme radsej tu :-).

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      aha, a ti co chrania proti ludom kurvy nie su?

                                      Jak jsem napsal, „lidi jsou kurvy ********“ to se vztahuje na všechny! I mezi ekologistama se najdou kurvy ********, to je samozřejmý.

                                      0 0
                        • mr.antik  

                          opravdu nevidim přínos dělat národní parky, kde by se mohlo všechno. Pak takové území nemusí bejt národním parkem.

                          Regulace je nutná, protože lidi jsou blbci a neumí se chovat (viz chování turistů, lesáků, stavění sjezdovek, hotelů…)

                          Zásadní problém našich (českých) miniaturních národních parku je takový, že je tam infrastruktura lepší a hustší než někde mezi vesnicema. Velmi snadno se pěšky od auta (nebo na kole nebo doknce lanovkou) dostaneš do nejcennějších míst, pak se ochranáři diví, že tam jsou takový návaly turistů a pak to řešej různejma zákazama.

                          Stejně ale hlavní záměr pro zřizování parků budou ty dotace.

                          Btw někoho věšet není řešení, jen hospodský kecy.

                          0 0
                          • ememem  

                            historia ludstva dokazuje ze je len treba byt dosledny a neskoncit v polovicke nastupenej cesty.

                            v tychto oblastiach je mimo ineho regulacia uz to ze mimo vyznacenych chodnikov sa pohybovat nemozes, a ja sa uz asi milionty krat pytam preco sa tam moze pohybovat tisice pesich denne (+ sa moze vybudoavat cela infrastruktura na to aby tam chodit mohli) a ja nemozem po tej istej ceste ist na biku alebo v zime na lyziach? na toto som este nikdy nikde nepocul rozumny argument. vsekto co som zatial pocul boli len totalne ekozmrdske nicim nepodlozene buzeracne kecy.

                            0 0
                            • maajkee  

                              boli len totalne ekozmrdske nicim nepodlozene buzeracne kecy.

                              No a pak tě má někdo brát vážně…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                jj. to šlo určitě vyjádřit slušněji.

                                0 0
                              • ememem  

                                dobre konkretny priklad –

                                lezecka oblast drevenik na vych. slovensku. navstevovana tak priemerne, ziadna masovka. z jednej strany kopca najprisnejsia rezervacia s absolutne jedinecnymi endemitmi v celom vesmire a okolitom svete kde ludska noha sice az take skody neposobi lebo sa tam chodi aj na cunder ale zato noha lezca (tipujem tak 5 za vikend) to je nieco ine, to je uz katastofa. z druhej strany kopca – kamenolom. za par rokov nebude kopec ani z jednej strany lebo z neho aj tam sidliacich endemitov bude dialnicny podklad.

                                pred par rokmi tam nadrbani cundraci sposobili poziar. miestny ozran – zhodou okolnosti sef tamojsej ochrany prirody – po tomto poziare odmietol predlzit tazko vyjednanu vynimku na pristup a lezenie s ododvodnenim ze „lezci pouzivaju to one, eee, magnezium, a ohen horel jasnym plamenom takze to urcite zapalili oni“ . ako inak by si podobne stanovisko nazval??

                                0 0
                                • maajkee  

                                  no teď jsem zřejmě asi nepochopil souvislost :)

                                  0 0
                                  • ememem  

                                    si sa ma pytal preco nazyvam tzv. „ekoargumenty“ tak ako ich nazyvam. dal som ti jeden konkretny priklad ze preco. jak ze nevidis suvis?

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      aha, takže podle pár ekozmrdů jsi odsoudil všechny lidi, kterým příroda není u ******, tak to pak jo…

                                      0 0
                                      • ememem  

                                        dobre, som to spausalizoval. asi preto ze z tych co som v zivote stretol bol pomer 1:25 v prospech ekozmrdov.

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          Takže ty jsi poznal 26 ekologikcy aktvních lidí a jen jeden z toho nebyl ****?

                                          Tak doufám, že jsi je všechny dobře poznal…

                                          0 0
    • Kohout  

      Nechápu, proč řešíte pořád Čembu? Jezdím na MTB skoro 20 let a nikdy jsem nepotřeboval nic jiného než terén a kolo. Nepotřebuju nějaké svazy, organizace, sdružení a já nevím co ještě abych jezdil na kole… Čemba je mi úlpně ukradená. Pokud má někdo potřebu se sdružovat tak ať se organizuje a sdružuje. Já jsem si to užil za mlada v pionýru :-)

      0 0
      • Honza729  

        jj, pravdu mas.

        Jenze tady je realne nebezpeci, ze cinnost tohoto spolku ve svem dusledku omezi nas vsechny. Proto je potreba tomu zamezit jeste v zarodku…pokud uz neni pozde.

        0 0
        • Kohout  

          A jak by mě mohla omezit? Jako že členství bude povinné, jako je tomu u některých profesních organizací? To snad ne… :-)

          0 0
      • scoty  

        Tak pojď dáme Šumavu a Krkonoše..platíš..

        0 0
        • Kohout  

          Jasně, že nejezdím tam kde je zákaz. Když chci pořádný kopce, zajedu si na Gardu.

          Vzhledem k rozmanitosti český krajiny se dá terén najít všude, teda s vyjímkou Polabí a Hané :-)

          0 0
          • Jenda  

            jo mas volbu, super. Me vyhlasej NP v mistech kde mam nejlepsi (nebo nejblizsi) bikovani a spousta prazaku na tom bude podobne – tedy volba jezdit mimo zakazy se mi znacne zuzi

            0 0
        • Mirek1  

          Už si platil Krnapákům? Já jsem ještě o nikom neslyšel, ani nevím, za kolik by to mohlo bejt…

          0 0
          • scoty  

            Ne. Vždycky se nějak vykecám a na Sněžku jezdím v noci…

            0 0
            • Mirek1  

              To seš drak. Odkud Sněžku jezdíš?

              0 0
              • karliner  

                Přes Luční na bývalou Obří boudu a pak po té polské cestě.

                0 0
              • scoty  

                Až nahoře jsem byl 2× a to ze Strážného.

                Jednou po polské cestě a podruhé po naši.

                Ještě jsem byl párkrát na Luční (z Jilemnice) a Jelence z Pomezek a ze Spáleného Mlýna

                0 0
                • Mirek1  

                  Jestli tohle dávaš potmě, seš borec. Ale tu cestu Dixův kříž – lanovka si předpokládám nedal, to je asi chyba v zákresu na mapě…

                  0 0
                  • karliner  

                    scotyho cestu si popravdě v noci a na kole moc představit nedokážu

                    0 0
                    • roud  

                      Loni jsem se potmě rozsekal na luční nedovedu si představit jak někdo jede potmě na sněžku xD

                      0 0
                      • karliner  

                        Vezmi si příště světlo :-)))

                        Přes Luční je to úplně v pohodě, když trochu svítí měsíc, tak ani světlo nepotřebuješ, na Sněžce si počkáš na východ slunce a dolů frčíš za světla.

                        0 0
                        • scoty  

                          Tak.

                          Akorát tam udělali ty debilní nerezový schody..

                          0 0
                • scoty  

                  Obrázky jsou ze Lvího dolu = dle mého nejhezčí cesta na Sněžku. Tam jsem se potuloval asi dva roky z5.

                  Až nahoru jsme vyjeli 2× ze Strážného v noci.

                  I. srpnový úplněk, start 24hod na Strážnem(nad Vrchlabím), asi od 2do4 táboření na Luční ve vestibulu(před 10lety byl ještě volně přístupný i v noci), asi kolem 5na Sněžce na východ Slunce.

                  Měsíc svítil tak, že jsem ani nebral čelovku…:)

                  II. To samé ze Strážného, akorát jsme to vyjeli bez šlápnutí po Polské cestě..na snímku vlevo.

                  Jo, to pak kolegové dole v Peci dostali nápad že jedem ještě po modré na Černou horu ..docela dřina..:-))

                  No a nakonec super sjezdí z5 na Strážné.

                  A na oběd jsi ve Vrchlabí..;-)

                  Ještě přikládám super snímek uživatele Pitela, který tam byl na západ Slunce..

                  0 0
          •  

            Krnapáci jsou v pohodě pokud budeš slušnej a pokornej, horší je to s polákama, už dost bikerů skončilo na stanici ve sklářský porebě či ještě lepší možnost je na stanici jelení hoře, nemáš na zaplacení, kolo a pár dnů basy to zpraví, kámoš se před lety vrátil po dvouch dnech bez kola a razítkem do pasu, neměl v polsku ani občanku,o pasu nemluvě a ještě byl chytrej, teď když jezdíme z harracova po polský straně na smrk vozí občanku,pas, řídičák i průkazku na autobus

            0 0
            • karliner  

              Krnapáci jsou banda zakomplexovanejch kretenů. Na rozdíl od nich jsem s Poláky neměl nikdy problém.

              0 0
              •  

                loni jsem s nima měl to dočinění třikrát, pokaždý v zákazu, bylo to však v tejdnu a jelo nás vždycka tak osum kousků a poslechli jsme si ho,on pak nás a ve vší slušnosti nás nechal je dál, to poláci kolem vysoký kopy nás už takhle v lásce neměli, ale pokaždý bez pokuty, i když pár bikerů který vyvázli s pěknou pokutičkou znám taky

                0 0
                • karliner  

                  Asi je to kus od kusu. Pravda je, že o polských strážcích hranic jsem slyšel taky solidní zkazky, ale ti už tam od Schengenu nejsou, ne?

                  0 0
                  •  

                    strážce jako takový jsem na polský straně dlouho neviděl, kolem harrachova ale potkávám polský policajty či celňáky na nějakech teréních hondách 25O a Ty jakmile nemáš občanku tak jsou pěkně hustý o tom že tě načapou na polský straně v zákazu ani nemluvím, s našincem se občas domluvíš, pro ně jseš jednoduchá kořist, naposled jsem šphal ke smrku a přímo na hranicích si dva lebedili v trávě, kouřily a těšili se jak si nás vychutnaj, naštěstí jsou všici poučení a bez občanky do polska ani ránu

                    0 0
                • Kohout  

                  Hele, chtěl bys se zeptat…

                  Tady na fóru se pořád řeší, jak pěšáci chodí po cyklostezce, pejskaři nechávají psi na volno a ti pak ohrožuji cyklisty, na silnici každý jezdí ja k prase a ohrožuje cyklisty, motorkáři, čtyřkolkáři a offroudisti drancují naše lesy atd.

                  A pak se tady dočtu, že cyklisti běžně jezdí přes zákaz do 1. zóny NP…

                  To mi trochu hlava nebere. Pokud mají plait nějaké zákony, tak snad pro všechny, ne? Ponechám teď stranou diskuzi o smysluplnosti něktrerých zákazů…

                  0 0
                  • scoty  

                    Drancují naše lesy??

                    Pokud jsem viděl někoho „drancovat naše lesy“, tak to byly buldozery lesní správy a to klidně v I.zóně Krnapu.

                    Letecká fotka ze Lvího dolu/Jelení stráň zachycuje situaci po polomu. Později bylo toto místo(asi 5 fotb.hřišť)shrnu­to na hromadu včetně dlážděné historické stezky..

                    Jinak nevidím jediný důvod, proč by se nemohlo jezdit v krkonoších na kole po takovýchto stezkách . Samozřejmě vlastní silou a bez vyvážení kol lanovkami(to bych okamžitě zakázal..:-)

                    0 0
                    • maajkee  

                      Moc jsi ho nepochopil, on právě neřeší proč by se tam nemohlo a jestli je to dobře nebo špatně. Jen se pozastavuje nad tím, že to je prostě zakázaný a stejně tady spousta borců píše, že tam stejně jezděj a pak tady nějaký borci vykřikujou a nadávaj, jakmile někdě někdo jinej než cyklisti, porušuje zákazy. To je na tom trochu směšný…

                      0 0
                    • Kohout  

                      Já ten důvod také nevidím, ale je to prostě na některých místech zakázané, a´t se nám to líbí nebo ne. Stejný argument používají třeba motorkáři, kteří na krosce jezdí po lese. Taky „nevidí důvod“ proč by tam nemohli jezdit.

                      Lodi jsem byl na Šumavě a taky jsme valil oči, když kousek od Antýglu, kde je zákaz snad všeho kromě chůze po zpevněné cestě jezdil po lese obří těžební stroj a zůstavala po něm totální spoušť…ale to je jiné téma…

                      0 0
                      • scoty  

                        OFFroudisti, čtyřkolkáři a pseudomotokrosaři se nepohybují v přírodě VLASTNÍ silou..= neúměrné zatížení stezek i porostu..

                        Na kole přírodě neublížíš..pokud nebudou DH + tesco piloty vyvážet masově na kopec..

                        0 0
                        • Vilém  

                          O tom tu ale neni rec, ty porusujes zakony stejne jako oni.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Jemu je to jedno, on je

                            0 0
                            • scoty  

                              Chápu, zákaz vyvážení tescobajkerů lanovkou se tě dotkl.., no co už nadělám..;-)

                              0 0
                              • Honza729  

                                Chápu, že ctění zákonů u jiných je pro tebe úsměv vzbuzující věc, ale já prostě nejsem přítelem ničení přírody a rozpínání našich (a tady si přiznejme že trochu sobeckých) bikerských zájmů všude. Souhlasím s tebou, že je rozdíl v jízdě 4kolkou a na kole, ale pokud se tohle rozkřikne do širší veřejnosti a pak kdejaký vlastník MTB vyjede do chráněného území, pak bude ******* (ono úplně stačí pohazování odpadků – není každý biker svatý). Můj názor je, že krásy chráněných území si vychutnám i pěšky, na kole pak můžu poznávat území jiná, třeba i stejně krásná.

                                0 0
                                • scoty  

                                  Krkonoše jsou hory protkané hustou sítí zpevněných stezek.

                                  Jejich původ a účel už jsme tu rozebírali.

                                  Proč by si lidé nemohli vychutnávat krásy chráněného území ze zpevněných stezek?…třeba na kole..

                                  Pokud se nebudou kola vyvážet lanovkami, tak to nikdy žádná masovka nebude.

                                  Myslíš,že by člověk, který 20let(a to nemyslím jen sebe) v Krkonoších sází stromy a opravuje stezky vědomě ubližoval přírodě? Ovšem, dodržování nesmyslných zákonů je věc druhá..

                                  Pláčeš sice dobře, ale fakt na špatném hrobě..

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Já nepláču a rozhodně ne na BF :-)

                                    Můj pohled je konzervativní, tzn. zachování chráněných oblastí jen pro pěší. Jakmile povolíš MTB, za chvíli tam máš masu teenagerů, který ti na zpevněné stezky budou kašlat a budou ničit okolí. Paralela se snowboardy není úplně mylná. Pro ně máš taky jasná místa na sjezdovkách, ale je s jejich uživateli problém na zakázaných místech.

                                    0 0
                                    • scoty  

                                      Honzo,

                                      • chci vidět bandu teenegerů jak překoná svou silou výškový rozdíl700m a pak začnou ničit..
                                      • snowboardy se dostávají do chráněných míst od lanovek..pocho­pitelně= nedostatek dohledu kolem sjezdařských resortů v zimě.. Jinak, když majív palici mozek a jezdí po sněhu a ne v kleči, tak nemůžou nicpoškodit.
                                      • samozřejmě na uvolnění stezek navazuje zahájení počátečního dozoru= ochranáři zvednou zadky, dostanou kola a budou hlídat a rozdávat mastnýpokuty..
                                      • věřím, že by se situace za pár let stabilizovala ku prospěchu všech..i přírody
                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        ad1) proč ne.

                                        ad2) predikovat, že je každý rozumný je elementární chyba

                                        ad3) nebude dlouhodobě fungovat, ono to ani nejde

                                        ad4) naivní, ale máš na to právo, můj názor je, že ne.

                                        0 0
                                    • maajkee  

                                      zase souhlas :)

                                      0 0
                                • maajkee  

                                  divný, ale tady s tebou naprosto souhlasím :)

                                  0 0
                                  • scoty  

                                    ..kdo podle tebe ničí přírodu?

                                    ..opravdu si myslíš, že kdejaký vlastník MTB se dostane vlastní silou na hřebeny hor?

                                    ..bajkeři zanesou hory odpadky?

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      Samozřejmě, že všichni ne, ale tohle nejde posuzovat individuálně, zákony prostě platěj plošně a je jasný, že ty slušný na to doplatěj, ale tak to je se vším.

                                      0 0
                                      • scoty  

                                        Já se jen trochu divím, že s tím souhlasíš..

                                        To se jako mám s masovými bajkery nechat vyvézt nahoru a v davu po asfaltu jet dolů?

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          ale vůbec, nebuď extrémista :) Jezdi tam kde to není zakázaný, těch míst je zatím obrovská spousta ;)

                                          0 0
                                          • scoty  

                                            Extrémista?

                                            Vždyť chci jen jezdit po stávajících stezkách v horách na horském kole..

                                            Nechci přece nic stavět ani ničit.

                                            Nechci jezdit nahoru autem ani lanovkou.

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              ale prdy, hledáš v tom něco jinýho než píšu :)

                                              napsal jsi: To se jako mám s masovými bajkery nechat vyvézt nahoru a v davu po asfaltu jet dolů?

                                              to je prostě extrémistická, zbytečně nadsazená připomínka.

                                              Mně je to fakt fuk, ale nechápu to.

                                              Co se týče mně, tak mám spíš depku z toho, že za celej svůj život ani nestihnu projet všechny pěkný místa v ČR, natož v Evropě a nevím jetli přímo ty, ale spousta lidí tady vzbuzuje dojem, že už není skoro kde jezdit :)

                                              0 0
                      • Sobi  

                        I tohle jsem se jim snažil vysvětlit a nevyšlo to, podle někoho je totiš biker nad člověk, který má právo na vše a vše si může přivlastňovat a všichni ostatní jen drancujou a vymýšlejí nesmyslný zákazy.

                        Jsem jenom rád že toliko čembounů co je mezi bikerama není mezi čtyřkolkářema a motorkářema, offroudistama a že nezaloží obdobnou organizaci, protože ve skutečnosti od bikerů, oni opravdu nemají kde jezdit v přírody.

                        A teď se dozvím, že to není stejné! Ale v principu je!

                        0 0
                    • scoty  

                      Ještě nějaká ta stezka na Sněžku..

                      0 0
                      • mastihuba  

                        ber v potaz že cyklisti jsou uplně stejný paka jako psejčkaři a pustit je do takovýho slalomu mezi pěšákama bych teda neměl odvahu :)

                        0 0
                        • RomanH  

                          Tak snad plati klasicke zakony, jako jinde na ulici / v provozu – nekoho srazis a neses si dusledky. Plosnej zakaz je chyba.

                          0 0
                          • mastihuba  

                            bych to přirovnal alespoň k pěší zóně, zákaz vjezdu od-do. Podle toho tvýho výkladu bys nechal jezdit auta volně po české i po masaryčce?

                            0 0
                            • RomanH  

                              I tam je to povolene v urcite hodiny. Ja bych na to klidne prodaval i povolenky a penize by sly zpet do Parku (+vyjimky pro mistni).

                              0 0
                              • RomanH  

                                a nejvetsi pecka je, ze na auto tam tu povolenku skutecne koupis :-(

                                0 0
                            • RomanH  

                              A jeste me tak napada… Cim se lisi Praded od Snezky ? Dav lidi uplne stejnej, a o zadnych problemech v Jesenikach nevim. Je to o pristupu, nekteri Krnapaci si holt mysli, ze je priroda jen pro ne.

                              0 0
                              • newbie  

                                no (alespoň právně) tím, že Krkonoše jsou NP, ale Jeseníky „jenom“ CHKO… zatím, NP se připravuje

                                0 0
                                • RomanH  

                                  Ale to jo, ale ten argument o poctu lidi a moznych srazkach pesi / cyklista s NP nesouvisi. Kvuli vyhlaseni NP nebude pocet turistu vetsi.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Po vyhlášní NP se změní jedině to, že vyrostou nesmyslné zákazy, nebudeš smět tam, kde to nikdy a nikomu nevadilo (přírodě už vůbec ne) a všude se to bude rojit prudícími strážci parku, protože je potřeba vytvořit nějaká místa pro absolventy VŠ oboru ekologie…

                                    0 0
                        • scoty  

                          Ve 4 ráno, když jsme jeli na východ Slunce, tak tam nikdo nebyl..:-)

                          0 0
                          • Mirek1  

                            V noci a velice brzy ráno bych to chápal, může to bejt super zážitek. Ač zákazy v Krnapu většinou respektuju, celkem mě to začlo lákat :-). Východ slunce na Sněžce jsem dlouho neviděl.

                            Ale když potkávám kola v poledne za slunečného víkendu na těch lávkách mezi Luční a Slezkym domem, tak mi to hlava nebere. Je tam místo pro dva pěší vedle sebe, lidí jak na Václaváku, jede tam sotva krokem, všechny štve… To je voda na mlýn Krnapákům, přesně kvůli tomuhle nechtěli povolit kola od Výrovky na Luční. Argumentovali tím, že tam cyklisti nezůstanou a pojedou dál po těch chodníčkách. A obávám se, že jestli se to bude rozmáhal, aby to zase nezakázali…

                            A ještě k jinde probíranýmu brždění… Teď o víkendu jsem ŠEL od Slezskýho domu k Luční a v tom kopečku od chodníčků směrem ke Sněžce to nějakej šikula hodně slušne probržďoval, rygóly tam po něm byly nemalý…

                            0 0
                        • scoty  

                          Jinak já bych bajkery pouštěl po tomhle dlážděným singlu klidně až nahoru..ale pěkně vlastní silou zdola od Spálenýho mlýna..žádný lanovky..;-)

                          0 0
                  • karliner  

                    A teď si představ, že nejen, že občas na kole vkličkuju mezi auty a náklaďáky do I.zóny Krnapu, ale dokonce často nevyužívám cyklostezku vedoucí souběžně se silnicí!!! Třeba v tunelu pod Vyšehradem nebo v Rabakovské. Ani nevím, jestli by mi to kolo nemělo být zabaveno a pro výstrahu bych neměl být vykoupán ve Vltavě v proutěném koši.

                    0 0
                    • Honza729  

                      Tak Sparťani byli vždycky pitomci…s tím se nedá nic dělat.

                      0 0
                    • Sobi  

                      Protože máš RBíčko, který to neumí! ;-)))

                      0 0
                    • Medunka  

                      Za Rabakovskou máš odpustku :-) tam je cyklostezka aktuálně z větší části neprůjezdná a ani po silnici to není žádná lahůdka :-(

                      0 0
    • Sobi  

      Teď jsem znovu pročítal tu smlouvu a v souvislostech se vznikem s.r.o. mi tu zase něco sedlo:

      vysvětlení pojmů ze smlouvy s AOPK:

      terénní cyklistika:

      • terénní cyklisté preferují pohyb po přírodě blízkých cestách astezkách
      • světově uznávanou dobrou praxi a standardy v problematice správy,managementu návštěvnosti, plánování, realizace a údržby příroděblízkých stezek a managementu terénní cyklistiky do Českapřináší ČeMBA

      ale zapoměl dopsat že na základě objednávky realizuje singltrek s.r.o.

      0 0
      • Black knives  

        Hele, zrovna kritizuju TK na čenda foru pro to samé. Ale to neřeš. Tom udělal nějakou práci, o které je přesvědčený, že je správná. Má právo na svůj názor, a lobuje za něj, jak umí. I ty máš názor, a lobuješ, jak umíš. To prý je politika, kdo co vyboxuje pro sebe. A s tím jeho s.r.o. to nemusí být tak žhavé. Co když si založím např.firmu „Pěšinka“ a budu mu konkurovat? Bob Mrozek(asi to jméno jako stavař znáš)mi přislíbil, že jak na to seženu prachy a povolení, druhý den mám na požadovaném místě bagr i s chlapem.

        0 0
        • Sobi  

          Mám hodně velkou firmu v Brně co by jí to zajímalo! A ty dělají hodně pro lesy a mechanizaci mají vlastní! Až si založíš Pěšinku, vezmu tě tam a třeba něco dohodneme! Je to firma která se umí pohybovat ve veřejných, státních zakázkách a lesích a má dobré jméno! :-)

          0 0
    • weekend warrior  

      nějaká ta diskuze by třeba mohla proběhnout i zde, na fejsku čemby

      0 0
    • xshreck  

      Kdo?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.