Čelovka a "baterka" pro 8-mi leté dítě

20 nepřečtených
  • jaradal

    Omlouvám se za OT, ale tiším, že se zde jistě najde nějaký zkušený rodič-lampičkář, který mi poradí co pořídit dítěti na svícení.

    Sháním:

    1. Čelovku s nějakou výkonnější diodou.
    2. Ruční LED svítilnu, alias baterku. Opět s nějakou výkonnější

    diodou (zkrátka ne ty obyč diody co se najdou v super laciných bludičkách čínské/vietnamské produkce). .

    Obojí by mělo být napájené klasickými AA nebo AAA bateriemi. Vodě odolné provedení (proti dešti/rose). Cena přiměřená určení (moje naivní představa o limitu je 600,–Kč za čelovku a 300,–Kč za svítilnu), tj. pro malé dítě na tábor, na hry do oddílu apod.. Konstrukce a kvalita provedení odpovídající ceně a životnosti (tj. době od zakoupení do ztráty nebo rozšlápnutí).

    .

    Prosím, nepotřebuju tipy na svítidla typu Aurora, nebo podobné high-tech udělátka. Auroru již mám a nechci ji dětem půjčovat, protože mám strach, aby si z legrace nezkusili posvítit do očí…

    .

    Díky za tipy.

    J.

    0 0
    • borda  

      Celovka

      Je to maliko nad rozpocet, ale sviti slusne. Nas 1000 tam je doprava zdrama. baterku za 300 nevim.

      Urcite bych se ale drzel NiMh clanku, 8letymu klukovy bych nic na li-on (coz ti urcite bude doporucovano) nekupoval. bal bych se, ze by kluci mohli mit „dobrej“ napad se v tom zkouset vrtat, hazet to do ohne, nebo delat jiny klukoviny :-)

      0 0
    • Yann  

      Z vlastni zkusenosti doporucuju neco levnejsiho ale funkcniho – mam dobrou zkusenost s Tesco celovkou. Protoze se da predpokladat jeji ztrata – overeno zivotem – tak bych byl opatrny s necim drazsim. Bezne stoji kolem 250,–Kc, kdyz ji obcas daji do akce tak je kokem 150,– Kc. Uz jsem kupoval celkem asi tri.

      Recenze je tady

      Pokud je dite zodpovedne tak bych sel do zmineneho Fenixe HL21.

      0 0
      • jaradal  

        Díky za tipy.

        „Baterky“ nikdo nepoužívá???

        J.

        0 0
        • DaSnail  

          na klúčoch nosím olight i2 http://www.svitilny.eu/…rod286.html

          zapínanie a prepínanie režimov je otočnou hlavou, neprítomnost tlačítkového vypínača umožnuje dosiahnut menšiu dåžku a menší počet súčiastok znamená vyššiu spolahlivost. režimy sú pekne odstupňované, s trochou cviku sa vpohode dá ovládat jednou rukou, na rozdiel od staršieho modelu od ITP dokáže sama stát a slúžit jak sviečka.

          vodotesná a nárazuvzdorná – overené.

          v kombinácii s tou čelovkou od fenixa(mám aji tú) ideálna dvojka. treba trochu viac priškrtit prasiatko ;o)

          0 0
    • oddie  

      Čelovku na jednu AA s docela slušným svitem vzhledem k velikosti a napájení používám tuhle:

      http://www.ebay.com/…250779304687

      Naplno vydrží svítit necelou hodinu, na Low asi 3 hodiny.

      Jinak je toho na ebayi atd. pytel, dá se tam vybírat co hrdlo ráčí.

      0 0
      • Zlatka  

        To je naprosto k ničemu. Ale jako jít s tím do sklepa pro brambory asi dobré.

        0 0
    • vysmátej bajker  

      pro děcko asi jen ty bludičky,cokoli nad 1w bude trochu nebezpečné.

      0 0
      • speedy1607  

        My jsme na vánoce kupovali synovcům přímo dětské čelovky s motivem zvířátek, předpokládám ale, že 8 letý kluk už asi nebude chtít čelovku se lvem. Mám zkušenosti taky s čelovkou P3513 (dosvit 54m, mikrotužky, 3 LED) nebo s čelovku P3512 se zoomem a dosvitem 165 m, mikrotužka. Ještě je to cenově levnější. S vysoce svítivou LED je čelovka GP číslo P8254. Čelovky o kterých píšu jsou zde http://shop.emos.cz/…lny/celovky/.

        Co se týče těch svítilen, tak doporučuju svítilnu s vysoce svítivou cree led. Ty jsou dražší, takže bych řekl, že co ušetříš na čelovce, investuj do svítilny. Dobrý jsou svítilny značky GP (k zakoupení např. http://shop.emos.cz/…ed-svitilny/ ).

        0 0
    • Schoscha  

      Mám pro dceru tuto čelovku.Malá lehká a svítí dostatečně.

      0 0
    • josh  

      Mrkni na čelovky Varta Indestructible, jsou spolehlivé, odolné a za dobrou cenu. Osobně nevidím důvod preferovat pro dítě čelovku s power LED čipem, když čelovka s pěti – šesti 5mm ledkama pro tento účel postačí. Tyhle ledky umí svítit dobře, samozřejmě pokud výrobce nepoužije nějaký LED odpad a nebo pokud do nich nepouští příliš malý proud. Naopak si myslím, že pro dítě jsou takové čelovky vhodnější, nemají tak intenzivní bodové světlo a hlavně jsou levnější. Každopádně bych dítěti nekupoval zoomovací svítilny, protože když si s ní posvítí do oka, tak to může být nebezpečné.

      0 0
    • WereBeer  

      Levná, slušná čelovka? To mne hned napadla Tikkina od Petzla, kamarád si to nemůže vynachválit – plus navíc je vyrábějí v dost pestrých barvách, což by se malému mohlo líbit.

      0 0
      • Nikovlas  

        Raději 3 čelovky z Teska – pokryje to riziko šuntu a navíc oproti Pezlu to pokryje i riziko ztráty. A až děti vyrostou a přestanou ztrácet věci, můžou mít za stejný prachy něco, co na rozdíl od toho Petzlu trochu svítí, i když to hold není tak beravné a hezké – např. zmiňovanej Fénix.

        0 0
      •  

        měl jsem Petzl tikka + za necelou tisícovku a po první noční vyjíždce na běžkách v Jizerkách jsem ji za pětikilo prodal, kámoši měli levnou čínu za 12 dolarů a ty svítili několikrát více, nyní nitecore hc30 a to už je úplně o něčem jiným

        0 0
    •  

      Dobrý den, pokud chcete opravdu kvalitu a nebudete nijak závratně koukat na cenu, tak rozhodně doporučuji svítilny od Nitecore. Jedná se o velice výkonné svítilny, které uspokojí i ty nejnočnější uživatele. Sám se podívejte na jejich stránky nitecore.eu a sam zhodnoťte.

      0 0
    • kliiima  

      Celá moje rodina včetně 3 lété dcery a 5 letého syna jsme vybaveni touto čelovkou a jsme maximálně spokojeni. Světlo se dá regulovat, jen ty nejnovější nejdou regulovat tolik jako dřív.

      http://www.ebay.co.uk/…121755767276

      0 0
      • Bruca  

        Neměl jsem ji v ruce, ale 500 lumenů na 3 aaa mikrotuzky? To se mi moc nezda…

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Vyfasoval jsem pred lety v praci upne tu samou akorat je na ni napis WURTH. Na praci dobra,mozna i na bezky,ale na kolo to je hlavne opruz dobre to uchytit na helmu a ta svitivost taky nic moc,parkrat jsem to zkousel a je to slabe,spis jako doplnek k dalsimu svetlu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.