• Orgic

    Ahoj,

    po delší době jsme se vrátili k výběru nového celoodpruženého kola pro přítelkyni, měří 165 cm, váha 50 kg, jezdíme většinou terén, lesní stezky, singly, ale žádné skákání apod. a silnice jen když to nejde terénem. Mělo by to být 27,5", zdvihy kolem 120 mm. Mělo by být pohodlné v terénu ale aby se netrápila na rovině, ideálně 2×11, jednoplacka jí na zkušební jízdě moc nevyhovovala. Cena asi tak do 60.000 Kč.

    Mně z toho zatím vychází nejlíp Canyon Neuron WMN AL 8.0, ale vzhledem k letošní cenové politice Canyonu doufám že mi poradíte kam se ještě případně podívat jinam. Za tyhle prachy dřív byly kola s komplet XT, letos je to docela slabota, ale nic moc lepšího jsem zatím nenašel (možná snad Cube Sting WLS 120 Pro, ale tam taky žádná hitparáda, navíc nic moc barvy:) ). Preferoval bych, aby si na to mohla někde fyzicky sednout, ale to není podmínkou.

    Díky předem za tipy!

    0 0
    • Tehu  

      jestli XT nebo deore na to prd :-) Dulezita je geo, system odpruzeni, tlumic, vidlice a mozna trochu brzdy, zalezi jakej je divočak. Ostatek stejne casem odejde ;-)

      Koukl bych jestli se neda jeste sehnat Liv Lust 2016 myslim ze pohodlne kolo na rekreacni brouzdani ale jen 100mm zdvihu.

      K tomu Canyonu – myslim ze lepsi pomer cena/vybava asi nesezenes

      nebo netrvej na damske geo ;-)

      0 0
    • sparrow_cz  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • mr.antik  

      mrkněte na Giant Trance, velikost S, někde ve výprodejích. K tomu poříit lehoučký kola, něco potunit…

      0 0
    • nitraq  

      Angličani mají Liv Lust 1 nebo Specialized Camber Comp, obojí za cca 45 tisíc, takže zbylý finance můžeš použít na případnej upgrade.

      0 0
      • McBlacky  

        Lust 1 a dokoupit teleskop

        0 0
        • Orgic  

          Dík, to vypadá zajímavě, spíš než teleskop bych to viděl na lepší kola, akorát se ještě zamyslím jestli se mi chce hned nový kolo upravovat, radši bych koupil něco rozumnýho rovnou, ale je to dobrá cena…

          0 0
          • McBlacky  

            dělej jak myslíš, já byl překvapenej jak holky reagují na teleskop a to i takové, co nesjedou na trail kole s teleskopem to co průměrný hobík na HT s pevnou sedlovkou.

            Vůbec to není o tom, že by toho dala víc technicky. Ale bude jí to připadat bezpečnější (i bude) a díky tomu víc jí bude bavit jezdit z kopce a to i asfalt nebo šotku…

            0 0
            • Orgic  

              To rozhodně nepopírám, jenom si myslím, že třeba zrovna lepší kola jsou přínosnější upgrade levnějšího kola.

              0 0
              • novas752  

                Jestli nejezdí(te) nikde, kde by se hodilo sedlo níž, tak asi ano. Jinak bych bral sedlovku. Ušetřit pár desítek či stovek gramů na kolech je určo dobrý a projeví se to hlavně v lepšim zrychlení a trošičku v kopci, ale teleskop má imho větší přínos.

                0 0
          • mr.antik  

            ono bohužel málokdo vybavuje kolo takhle rozumě..... Např. kola mají většinou všecky modely stejný. Aby to uneslo i 90kg chlapa na XL rámu, pro holku zbytečnej overkill

            0 0
        • vili  

          modrý kolo pro holku? Neblázni :-)

          0 0
    • Doktor-Prase  

      Pro holku rozhodně velkopéro.

      0 0
    • tonik666  

      klidne i canyon spectral v S. geo je stejna pro chlapy a zensky

      0 0
      • Orgic  

        Nad Spectralem jsem taky uvažoval, ale je dražší a těžší a spíš si myslím, že by jeho výhody až tak neocenila.

        0 0
        • Dazz  

          Klidně i Neuron. Ve velikosti M by měl pasovat akorát na výšku 165.

          Velikosti dle Canyonu jsou mírně pokřivené, obecně má Canyon kratší … čili více

          dámské rámy. Pokud chceš tady kolo pro dámu a né pro ženu :-D

          Bohužel tohle https://www.rutlandcycling.com/…--black.aspx už v Mku není. Super kolo za nádherné prachy v dámském střihu i barevné kombinaci.

          Už je doma :-)))

          S velkopérem souhlasím, hlavně ať je vpředu i vzadu :-D

          0 0
          • Orgic  

            No já měl teda za to, že na tuhle výšku by byla spíš velikost S, ne?

            0 0
            • Dazz  

              Přitulkyně zkoušel a má Liv Lust 2 ve velikosti M na výšku 165 cm a sedělo/sedí jak ulité.

              Neuron dle rozměrů je úplně stejný.

              0 0
    • Idas  

      Podivej se na Ghost, dela i kola pro zeny.

      WWW.bike-ghost.de

      0 0
    • wilda81  

      Pozná rozdíl XT vs něco jiného? Já dal mojí (na Nerve) SLX brzdy místo nějakého základního Shimano modelu (tuším BR-M355) a prý nevidí žádný rozdíl. Tak jsem s jakoukoliv snahou o vylepšení skončil a tuním jen svoje :-)

      0 0
      • Dazz  

        Myslím že tohle v „M“ je velice dobrá volba

        " Neuron WMN AL 8.0 ":https://www.canyon.com/…8-0-wmn.html

        0 0
      • mirorek2  

        Zrovna ty páky jsou mnohem lepší! to je přece rozdíl:-)) Já jsem ženu třeba donutil ten rozdíl poznat:-)

        0 0
      • novas752  

        Tak záleží jak moc ty brzdy využívá. Pro styl „hlavně ne přední, to bych šla přes řídítka“ stačí asi všechno.

        A odvzdušněný, odmaštěný a zajetý jsou?

        0 0
      • MartyM  

        to by bylo na docela zajímavé téma! :-) Můžu poreferovat na jaro, chystám pro moji druhé přibližovadlo ať má na čem trénovat když je u sebe doma. „Jednici“ u mně má na kompletním XT tak jsem zvědav jestli si něčeho všimne na tom druhém. Je mi jasné, že na klikách asi nepozná nic že, ale řazení slx už jak jsem měl nasucho v ruce tak to musí poznat i jednoruký s protézou. Brzdy deore uvidíme, to by v účinnosti při jejich 50kg asi taky nemělo mít vliv, ale chod pák nebo jak to nazvat je takto nasucho taky lehce jiný. Tak jsem zvědavý. Poslední odlehčovací kůru na jednici o cca 750g taky při smýkání po schodech nepoznala, bych ji dobil! Když tak potom uděláme solo téma: „Pozná nebo nepozná rozdíl“ :-)

        0 0
      • Tehu  

        moje razeni stare deore vs. XT8000 nepoznala, pry to radi :-D . Ale musi rici co presla ze starych XT na deore 615 u noveho kola, tak si stezovala a stezuje jaka je to houba a ze to moc nekotvi a to nejezdi buh vi co. Takze jak ktera a jak co asi :-D

        0 0
        • mirorek2  

          odvzdušnit, nový olej shimano, musí to kotvit:-)

          0 0
          • Tehu  

            Vubec… :-) mel jsem je na svym kole zaroven taky a chovali se obe 615ky stejne. Ne ze by to nebrzdilo, ale proste je to mizerie ;-) Dal jsem si 785ky s jinejma kotoucema a deskama a je to nebe a dudy. Takze proste puvodni setup Deore proste byl mizernej, ted ma desky jiny, az odjede kotouce, dostane i kotouce. Brzdy ji musi stacit to je jas, jen to neni to na co byla zvykla u byvaleho kola (Safire fsr)

            Slo tady o to ze pozna rozdil, kdyz uz se tu bavime, ze moc nepojznaj rozdil XT vs Deore

            0 0
            • Fredos  

              Spíš bych to ale viděl na ty jiný desky:)

              0 0
              • Tehu  

                muze byt, nebranim se tomu… Ona tam ted ma normalne chlazeny organiky od shimana. Co je zajimave odeseli ji desky driv vepredu nez vzadu, takze tak nejak nestandartni u zensky bych rekl :-D . Davam to i za vinu proste tomu materialu pistku, ktery je pry XT vs. deore jiny tzn. odlisny prenos tepla pri sjezdech a zensky proste vetsinou brzdej vice a dele nez chlap co na to capne v „krizovce“.

                Ja si prosel prvne vymenou brzd na stavajicich deskach a kotoucich, uz to byl v projevu rozdil, hlavne co se tuhosti tyce a stalosti. Ted po vymene kotoucu i desek je to uplne jinde, to je jas. Dnes uz kazdymu reknu dej prvne kotouce a desky, pak az samotny brzdy.

                Ale to jsme jinde a zasirame to tu :-) takze sorry zakladatel.

                0 0
                • mirorek2  

                  náhodou plodná debata, co dát babě za brzdy:-)

                  to je divné, montoval jsem 3× deorka 615 min rok a dvoje nové-pecka(vše nové i kotouče) a jedny použité a všechny brzdily i na pocit na páce lépe, než moje slx před odvzdušněním. moje byli měkčí. teď nevím, jestli ty keramické pístky vůbec chtít:-) každopádně i olej byl rozdíl, obyč vs orig shimano

                  0 0
                  • Fredos  

                    K těm keramickým pístkům, já už je nechci. U slx jsem po tom co se mi jeden vydrolil vyměnil třmen za deore a funguje mi to mnohem lépe. Nezasírá se, pořád vylézají rovnoměrně ať už jezdím v čem chci. Snadno se roztahují. Vzadu kde mám ještě stále SLX je pořád nějaký problém, stejně tak to bylo vepředu. Rozdíl brzdného účinku jsem si nevšiml(i když má pístek o něco menší průměr.) Určitě nahradím i druhý třmen za deore. Pokud teda nekoupím nějaké čtyřpístky.

                    0 0
        • scret  

          mam Deorecka na jednom z kol a dle myho nazoru neni moc rozdil mezi nima a XT8000…

          0 0
          •  

            To jsem rad ze se tu ozyvaji same pozitivni ohlasy na ty deorecka m615, a to jsem se bal ze to jsou jenom brzdy pro zacatecniky nebo pro slabsi jezdeni, a kdyz tu vidim ze hodne zdejsich hardcore jezdcu je vozi tak jsem nad miru spokojen a nebudu je menit vubec :D :)))

            0 0
            • scret  

              tak ja je mam na 29 celoHT tahacim kole… Ale posoudit to muzu, prtze prcek ma cca 13kg, sedacka taky par kil, ja 80kg… Takze je hnedka znat vetsi vaha, kterou musej brzdit a fakt s nima nemam problem. Za mne suprovy brzdy za supr prachy…

              Na LV mam XT8000 anebo Hayesy…

              0 0
            • Carloss  

              Koupil bych deorka už jen kvůli tomu, že nemají keramické pístky. 3 reklamace SLXek jsou dost na tak akorát.

              0 0
              •  

                Mam jedno takovy tema kde jsem resil zda vymenit brzdy ci ne a byl jsem za to vyhejtovan :D , a na cizo-jazycnem foru jsem se dozvedel ze udajne rozdil v sile mezi deorkama a novyma xt je minimalni, krome vzhledu a vahy, vetsi moznosti nastaveni paku a pistku tak jsou temer identicky a prej nema smysl do toho investovat kdyz deore funguje, no tak me zase jednou ten forum presvedcil, a to jsem chtel puvodne treba brzdy Zee nebo neco na ten zpusob abych byl mezi zdejsima ,,hustej''

                0 0
                • alinceb  

                  omg, to je fakt přístup…:(

                  0 0
                  •  

                    hihi

                    0 0
                  • milan.v  

                    A divíš se, že tomu tady někdo podlehne? ;-)

                    Moje kolo není pro některé dost cool, abych na něj dal komponenty za tisíce… :-o

                    Ale je mi to dost šumák…

                    0 0
                    •  

                      Vzdycky jsem si predstavoval, ze abych byl ,,cool'' a ,,in'' a ,,hustokrutopris­ny'' mezi zdejsima clenama, tak musim mit nejnovejsi brzdy, popripade nejdrazsi verzi ale co nejucinnejsi, kotouce nejlepe s chladicema a desticky taky s chlazenim. Mit na kole komponenty a soucastky, ktere se bezne nevideji v CR, musim mit co nejlehci rafky, nejlepe karbon a co nejlepe ultra mega siiiirooookyyyy, musim vozit ,,ne dusi'', musim mit na kole plaste s co nejagresivnejsim vzorkem, nejlepe Maxxis nebo nejvyssi tridy Schwalbynu, musim mit vsechno z karbonu nebo titanu (riditka, sedlovka, kliky apod apod apod) . Nejnovejsi razeni, nejlepe 1× 10, 11, 12, na 2 placku se uz nehraje nebot je to staromodni. Moje kolo musi byt co nejlehci (pokud budu tezsi nez 15kg tak mi ani hodnotit kolo nebudou) a takhle bych mohl psat az do rana jaka je zdejsi kriteria… :-(

                      0 0
                      • mr.antik  

                        nemusíš nic… ani nemusíš být cool a in

                        0 0
                      • nitraq  

                        Nemusíš vůbec nic… co bych pak měl říkat já, 26, úzký ráfky, duše, 2×10, karbon je pro to kolo sprostý slovo, max deore, kliky převlečený force… a co, jezdí to a baví to? Ano, jezdí a baví, hotovo.

                        0 0
                        •  

                          sorry jako, ale to je strasne staromodni, musis byt ,,endurospeci­fik27529carbon­specific'' jako ostatni jinak te neuznavam :)))) sorry jako

                          0 0
                      • Tehu  

                        :D , ale plac na cizim hrobe „celopero pro holku“ ;)

                        0 0
                        •  

                          hihihi nebrecim, sorry jako

                          0 0
                        •  

                          jo a jinak nemohl by jsi prosim Te hodit aktuani foto Tvyho kola Reigna prosim pekne? Ciste pro porovnani co bych mohl vylepsit apod, nic ve zlem :)))

                          0 0
                      • scret  

                        evidentne byly tve predstavy spatne!:)

                        BF je vzorek spolecnosti a tak jako vsude najdes spoustu picusu, tak i spoustu fajn lidi…

                        Jestli se nechas „semlit“, tvuj boj:)

                        0 0
                      • alinceb  

                        Záleží jen na tobě, jestli svoje kolo vystavíš do galerie a přijmeš tak kritiku, která se zcela jistě dostaví. Je fakt, že na spoustě uživatelů (vč. mě) se BF podepsalo, především co se týká výbavy kola.

                        Samozřejmě, že když máš kolo něčím výjimečné (top komponenty, raritní komponenty, lakování, novinka, vlastní stavba z neokoukaných dílů apod.), tak je pro lidi zajímavější a lépe ho hodnotí, než nějakou tuctovku nižší nebo střední třídy v tovární výbavě (viz záplava továrně osazených Canyonů za poslední 2 roky) – taková kola už ani nehodnotím, prototože mě nebaví…

                        0 0
                        •  

                          Bohuzel, mam taky jenom ,,tuctovku....Ale uz to ,,tunim'' abych konecne zapadl a byl ,,hustej'' :) Tak jako zdejsi panstvo :)))

                          0 0
      • Orgic  

        Nepozná, spíš mi šlo o to, že za stejný peníze šlo mít loni lepší komponenty, ale s tím nic nenaděláme…

        0 0
    • Jenda  

      Na bike-discount.de nebo na http://www.schlierseer-bikeparts.de/fully.htm jsou ted za levno Cube rámy a už se to imho pohybuje na hranici toho, kdy se vyplatí si to rovnou postavit (pokud chceš hned měnit kola a pod).

      0 0
      • Mirapro  

        Už nemají vsechny velikosti ale taky sem tam poresil i pritulku ;-)

        0 0
      • Orgic  

        Stavět nehodlám, na to nemám čas ani zkušenosti.

        0 0
      • alinceb  

        +1

        Pěkných dámských rámů je tam kopec. Kola teda prošvihl – na Superstaru mohl koupit slušněj lehkej set za pár korun, ale akce už je pryč. Vidle se dá z bazaru nebo třeba novej Epicon TT. Sadu SLX/XT 11s + brzdy Deore. Kokpit Ritchey Trail.

        Imho by se dostal na podobné peníze jako za hotové kolo, ale s vyváženější konfigurací…

        0 0
        • mirorek2  

          přesně tak, jen dodám, že ty full alu rámy od cube nejsou zrovna lehké, jinak ale funkčně super

          0 0
    • vpa007  

      asi budu s tím už trapnej… ale když seš z Phy, nechceš se skočit mrknout do RB, případně si tam půjčit na test bajka..? Tomu co píšeš by odpovídalo RB IQ 275, na XT 2×11, s Rebou a Monarchem, v Mku na 12.8kg a za 56tis… do 60ti je tam rezerva, za kterou se tam eventuelně daj dát lehčí kola, (Kom i23 – 12.36kg, 59tis)… navíc si můžeš se sestavou jakkoliv pohrát, donýst z domu svý sedlo a bez problému ti jej nasaděj (či cokoliv jinýho)… plus si tvá drahá může vybrat barvu rám podle chuti, třeba červenou s bílou vidlí ;-)

      A je k tomu komlet servis, záruka, nic nemusíš (ani nechceš) doma skládat, perfektní přístup od P. Heiníka… kdybch chtěl nacpat tolik peněz do ženy a mělo to smysl, tak bych do toho šel ;-)

      0 0
      • Orgic  

        Asi to nejsou špatný kola, ale mně přijdou strašně ošklivý :D

        0 0
        • Tehu  

          byl jsi rychlejsi :)

          PS: jo bandit to je uz jina liga ;-)

          0 0
          • vpa007  

            sorry jako (jak teď říká Babiš ;-)), ale mě teda ošklivej přijde Bandit… a to teda RB zbožňuju, Bandit je jedinej, kterej se mi moc nelíbí… ale mám 1/2r nový IQ, tak počkám, co za 2–5let vymyslej novýho, až budu potřebovat generační výměnu… takže jeden vdolky, jinej holky.

            A tím jako nesnižuju kvality Bandita, který bezesporu má, ale pro holku, na normální ježdění, mi přijde lepší IQ, který je jednodušší, tímpádem i lehčí… ale pokud baba jezdí skály, tak jedině růžovýho Bandita ;-)

            0 0
        • Dazz  

          Ošklivé ? To je věc názoru. Rozhodně je jednoduché a funkční, což je super.

          RB IQ 275 hlavně nemá střih dámského – kratšího rámu.

          Viděl jsem velikost S a je opravdu malá, rozhodně ne na 165 cm, ale tak 160 max..

          M by zase mohlo být dlouhé, rozhodně bych doporučoval, když tak vyzkoušet ;-)

          0 0
          • palo7  

            pravdu máš, S od RB bude asi malý a M je 600mm dlouhý a ona (pokud je standardní dámské postavy) by potřebovala něco okolo 560mm ?

            0 0
          • mr.antik  

            to odpružení pro lehkou babu mi až tak funkční nepřijde…

            0 0
          • Dazz  

            Těch 560 mm na délku mi přijde málo.

            Tak 570 – 585, doladí se pak představcem a příp. sedlovku.

            ad) mr.antik – o váze nic nepsal, třeba to není žádná třasořiťka, ale kus ženské :-)

            0 0
            • mr.antik  

              165/50kg to je imho hodně hubená holka.

              560 na délku pro holku může být je akorát těžko odhadovat…

              Osobně bych koukal po hodně lehkém rámu+vidlici – funkční varianta k RB je Giant Trance, hmotnost jako IQ, možná i míň, funce jako bandit. A vylehčil ho někde cca k 12 kg by neměl být problém.

              0 0
              • palo7  

                podle zadání kde jezdí, bych taky hledal hlavně co nejlehčí kolo. Klidně zdvihy 100mm, ale kolo nad 12kg bych pro ni nechtěl

                0 0
                • mr.antik  

                  Přítelkyně má staršího Reigna, kdybych tam dal lehké rychlé gumy, lehčí pedály, sundal teleskop, tak jsem pod 12 uplně v klidu. S přesmykačem možná trošku hůře, ale furt na střední třídě komponent. Výhoda malých velikostí :-)

                  0 0
                • Dazz  

                  Něco takového

                  https://www.liv-cycling.com/cz/pique-3

                  ale je to dost předražené, snad by se dala ukecat nějaká sleva.

                  0 0
            • palo7  

              vycházím ze dvou posledních měření. Měřil jsem ženu a kámošku. Manželka 175cm a nohy cca 86cm a délka jí vyšla 57–59cm a kámoška co má 172cm, ale krátké nohy, cca 79cm, tak jí vyšlo cca to stejné. Tak bych to moc nečekal u holky, co je o 10cm menší.

              0 0
      • Tehu  

        holkam jde prevazne o vzhled a tohle si myslim malo ktera je schopna akceptovat. I kdyz jak uz nekdo rekl… „proti gustu…“ :-)

        0 0
    • Orgic  

      Díky všem za názory, vidím to zatím na toho Canyona, Ghosta nebo Giant/Liv.

      0 0
      • Dazz  

        Výběr jsi zůžil, teď jen ať vyhraje dobrá barva :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.