CARBOB XT 27,5 pomůžete vybrat ?

22 nepřečtených
  • JaHo

    Ahoj, chci si pořídit nové kolo, můj sen je pevný rám – Carbon, osazen XT, kola 27,5. Moji favorité jsou tito:

    1. http://www.cube-bikes.cz/…
    2. http://www.maxbike.cz/…-kamet-27–5/
    3. http://www.mrxbike.com/…rx-275q1–112

    Odkaz na MRX je osazen X9, nezávazně mám domluvené, že bych ho v případě zájmu měl na XT.

    Měřím 175cm, váha 90, využití kola – amatérské závody, jízda pro radost a zábavu v rámci možností převážně v terénu. Cena kterou mohu za nové kolo zaplatit je cca 50.000,–

    Děkuji za všechny Vaše rady názory Jarda

    0 0
    • XarlieN  

      HT bych asi bral jen v 29. Teď je akce na SUPa http://supshop.cz/index.php… za ty peníze v carbonu a na X01 je dle mě pecka.

      0 0
    • Tina  

      Dema Scaleo

      Začiatkom roku ho v teste v časopisu Velo ohodnotili veľmi dobre. Myslím, že dokonca vyhralo v ankete cenu Kolo roku a Dizajn roku 2014 v kategórii MTB 27,5" Hardtail.

      0 0
      • JaHo  

        díky za typ, jezdím kolem jedné prodejny, mrknu se zda ho nemají na krámě.

        0 0
      • scalar  

        Ta geometrie odpovídá skutečnosti? Zdá se mi to hodně krátké – v 18" horní rámovka jen 585mm efektivně, to je dámská verze?

        0 0
        • Tina  

          Tá veľkosť 18" pre Scaleo by skôr mala byť označená ako 17" (435mm=17,125"). To odpovedá realite. Osobne som na nej jazdila a aj merala veľkosť. Efektívna horná trubka 585mm pre túto veľkosť (17") nie je krátka.

          RBéčko CRR vo veľkosti M (sedlovka 440mm) má 580mm.

          0 0
          • scalar  

            Aha, takže 18" je vlastně 17" a 20" je 19", proč to tak blbě značí, to nechápu.

            0 0
            • Tina  

              Jj, tiež by som to osobne preznačila na veľkosti 17", 19", 21". Niektorí obchodníci to však majú radšej takto, pretože väčšina hobíkov si radšej kúpi väčší bajk (zvyk z minulosti), aby mu náhodou niekto nepovedal, že jazdí na detskom kole. Je to tak trochu ješitnosť. Už som sa s tým stretla osobne v obchode, keď chcel 165cm vysoký týpek silou mocou 20tku pretože on predsa nebude jazdiť na malom kole. Veď by sa mu všetci smiali.

              Bohužiaľ aj niektoré baby sú z minulosti zvyknuté na veľké a natiahnuté rámy s dlhým predstavcom. Predtým mali síce veľké a nevhodné kolo, ale zvykli si na neho tak že aj nové chcú také veľké, lebo keď sa posadia na správnu veľkosť tak tvrdia, že sa cítia nepohodlne :/

              Je zaujímavé, že nie je problém predať zákazníkovi nesprávnu väčšiu veľkosť ako predať správnu ale menšiu veľkosť rámu. Máš podobné skúsenosti?

              0 0
              • scalar  

                U chlapů je to jednoduché – postavím ho obkročmo nad to zbytečně velké kolo a hned mu dojde, co je v nebezpečí :-)

                0 0
              • Spikelet77  

                Alespon se clovek na projizdkach zasmeje. Denne potkavam starsi pani male postavy, ktera je suprove oblecena na kolo, i kolo je suprove. Jen velikost je strasna. Ze je to 29er by se dalo jeste prehlidnout, ale ze je ram tak o 3 velikosti vetsi, tak to uz clovek neprehlidne, ani kdyby chtel. A pokazde, kdyz ji potkam, tak se rozesmeji. Ram velky a dlouhy tak, ze sedlovka je zarazena skoro na doraz, takze to vypada, jakoby sedela na stangli a jelikoz je ten ram i dlohy, tak na te stangli doslova lezi. K tomu asi metr siroke riditka s rohy, takze ruce rozpazene jako krava. Do toho vyraz tvare, jak to do mirneho kopce nemuze uslapat.

                0 0
    • Chlebovnik  

      Za mě SUP. Vzhledem k rozpočtu XP 967 CRB. Poslední dobou podle mě dělají pěkná a chytře vybavená kola s dobrým poměrem cena/výkon.

      0 0
    • šlapatko  

      Klasika tady, borec chce 27,5 má pro to své důvody a většina se diví proč nevezme 29. 29 opravdu není pro všechny, dokonce se lidi vracejí k menším rozměrům. 29ka je pro mě začarovaný kruh, někteří vědí a někteří jen tupě hlásají. Vybere si každý, ale nemusí to být jeden rozměr.

      0 0
    • Mr.Dan  

      A nechtěl byste něco takového?: http://www.bike-forum.cz/…l-14241.html Aspoň původnímu zadání z názvu tématu to odpovídá zcela.:)

      Uvažuju o prodeji, takže pokud by nevadilo, že to není úplně zbrusu nové (sestaveno v květnu), tak bychom se určitě na rozumné ceně dohodli. Mám 176cm, takže vám by to velikostně mělo také sedět. A jezdí to samozřejmě jako čert.. Sorry ostatním za bazaroOT…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.